Ahmet Sani Gezici Lisesi Haberleri

3 büyükşehir üç farklı sonuç! Son seçim anketinde tablo tersine döndü, fark açıldı: İstanbul, Balıkesir, Adana...

İstanbul, Balıkesir ve Adana'da seçim yarışı kızışıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan seçim anketinde İstanbul'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum karşısında; Balıkesir'de AK Parti'li Yücel Yılmaz'ın Ahmet Akın karşısında ve Adana'da AK Parti'li Fatih Mehmet Kocaispir'in Zeydan Karalar karşısında önde olduğu görülürken, son yapılan ankette ibre terse döndü. Gezici Araştırma'nın açıkladığı seçim anketinde 3 büyükşehirde yarışı önde götüren isimlerin değişti, oy farkları dikkat çekti.

Haber 2024-03-13 15:31:30

Türkiye Model Uçak Şampiyonası 2024 yılında Manisa’da yapılacak

Model Uçak ve Model Roket Türkiye Şampiyonasında, Türkiye Şampiyonu olan Alaşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Model Uçak Takımı desteklerinden dolayı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nu ziyaret ederek 2024 yılında Manisa’da yapılacak olan şampiyonada hedeflerinin yine Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Yurthaber 2023-12-08 08:10:24

Kalp krizi geçiren lise öğrencisi kurtarılamadı

Gümüşhane’de Spor Lisesi son sınıf öğrencisi Ahmet Ali Şatır, okul pansiyonunda televizyon izlerken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Yurthaber 2023-04-04 10:51:37

Adana'da liseli kızlar tasarladıkları İHA ile TEKNOFEST'te başarı hedefliyor

Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni Ahmet Güler: - "İnsansız hava aracımız hem otonom hem de manuel kullanım özelliğine sahip. Finalist durumdayız, hedefimiz TEKNOFEST'te birinci olmak. Kızların neler yapabileceğini burada göstermiş olduk"

Yurthaber 2022-08-08 11:00:08

Hatay'da öğrenciler yöresel lezzet kabak tatlısını çikolatayla buluşturdu

Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Çalışkan: - "Yöresel ürünümüzün tanıtımına katkı sağlamayı amaçladık. Çikolatalarımızı Türkiye'nin birçok noktasına göndermeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 09-07-22 11:17

İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı

Tuzla Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi öğrencilerin Türk bayrağı ve 19 Mayıs yazılı koreografisi havadan görüntülendi

Yurthaber 19-05-22 18:19

Gezici Kütüphane kültür yolculuğu ile çocukları kitapla buluşturuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Geçen yıl salgın şartları nedeniyle istediğimiz sayıya ulaşamadık ama bu sene hedefimiz on binlerce öğrenciyi Gezici Kütüphane'yle buluşturmak"

Yurthaber 01-04-22 12:03

Hijyen malzemesi üreten meslek lisesi yıllık 4 milyon lira ciro hedefinde

Hatay Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin okulun bodrum katında ürettikleri temizlik ürünleri, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılıyor - Okul Müdürü Yusuf Çalışkan: -"Geçtiğimiz yıl 900 tonluk hijyen malzemesi üreterek Türkiye'deki meslek liseleri arasında 23. sırada yer aldık. Bu yılki hedefimiz ilk 10'da yer almak"

Yurthaber 23-10-21 11:36

Erzurum'un asırlık lisesindeki müze, eserleriyle tarihe ışık tutuyor

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından 1889'da kurulan Erzurum Lisesinin Eğitim ve Tarih Müzesi'nde, aralarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum ziyaretlerinde çekilen fotoğrafları, Sultan Ahmet Camisi'nin orijinal çizimleri, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in öğrencilik, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın da öğretmenlik yıllarına ait kayıtların da aralarında olduğu çok sayıda eser sergileniyor - Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut: - "Eğitim sistemlerinin tarihlerini yaşatabilmek amacıyla eğitim müzeleri de büyük bir öneme sahiptir. Bu yolla eğitim tarihi farkındalığının oluşturulması ve gelecek nesillere aktarılması maksadıyla kurulan bu müzemiz, manevi boyutta çok değerli eserlere sahiptir"

Yurthaber 10-04-21 11:04

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden tanıtım etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinin üniversite adayı öğrencilere tanıtılması amacıyla yapılan çevrim içi etkinlik, Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün tanıtımıyla başladı.Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri için çevrim içi ortamda düzenlenen ve Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Liseleri ile de paylaşıma açık olan tanıtım etkinliklerinin ilkinde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü adına, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.

Yurthaber 30-03-21 11:15

Bodrum’da açılan Halk Eğitim Merkezi’nde yüzlerce kursiyer eğitim görecek

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ve hayırsever iş insanlarının destekleriyle tamamlanan Halk Eğitim Merkezi yeni hizmet binası törenle açıldı.Törene Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Halk Eğitim Müdürü Batuhan Giraz, Yokuşbaşı Mahalle Muhtarı Ahmet Dalaman, Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Ali Murat Gökmen ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri katıldı.Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi içerisinde 1994 yılında Galip Özmeral tarafından yaptırılmış olan ancak yıllar içinde atıl duruma düşen bina yenilendi.

Yurthaber 26-03-21 16:56

Yöresel yemekler yarışacak

Kütahya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Haftası’nda, ana temasında Kütahya’nın yöresel yemeklerinin yer aldığı yarışma düzenleyecek.Başkanlığını, Kütahyalı ünlü şef Ahmet Yalçınkaya’nın yaptığı Best Chef İstanbul Derneği, yönetim kurulu üyeleri Şef Hakan Kurt, Şef Ali Kemal Aydemir, Şef Deniz Aydemir ve Kütahya Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uysal ile birlikte, Belediye Başkanı Prof.

Yurthaber 26-03-21 10:42

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Samsun’un Bafra ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Her Şehit Bir Kahraman” temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Kaymakam Cevdet Ertürkmen tarafından ödüllendirildi.Lise öğrencileri arasında yapılan kompozisyon yarışmasında Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Talha Bakır birinci, Bafra Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Alihan Çelikel ikinci, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Akman üçüncü oldu.Ortaokul öğrencileri arasında yapılan yarışmada ise Gazi Ortaokulu öğrencisi Gamze Unat birinci, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Kaan Semi Alaca ikinci, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Cansu Doğan üçüncü oldu.Dereceye giren öğrenciler okul idarecileri ile birlikte kaymakamlık makamında kabul eden Kaymakam Cevdet Ertürkmen, öğrencileri tebrik ederek ödüllerini verdi.

Yurthaber 25-03-21 15:15

Okulun bodrum katında mantar yetiştirip meslek sahibi oluyorlar

Şanlıurfa Siverek ilçesinde, Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulun laboratuvar bölümünü kullanarak, bodrum katta mantar üretmeye başladı.

Finans 11-03-21 11:32

Altınova İHL inşaatı başladı

Altınova’ya yapılacak olan 4 katlı, 16 derslikli 480 öğrenci kapasiteli imam hatip lisesi inşaat çalışmaları başladı.Altınova Belediyesi’nin katkılarıyla, Altınova İmam Hatipliler Derneği tarafından ilçede yapılacak olan 16 derslikli Altınova İmam Hatip Lisesi ve uygulama cami inşaatı çalışmaları başladı.Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 08-02-21 09:26

Gönen’de öğrencilere 80 tablet

Gönen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen 80 adet tablet bilgisayarın, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtım töreni gerçekleştirildi.Uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı olmayan öğrenciler için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sosyal sorumluluk kapsamında uygulanan projeye destek olmak amacıyla İlçemiz Kaymakamı Arslan YURT’un talimatıyla Kaymakamlık SYDV Müdürlüğünce temin edilen 80 adet tablet bilgisayar, ilçemizin çeşitli okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.Kaymakamı Arslan Yurt, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay, Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Uça ve Gönen Eğitim Kurumları Kurma ve Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Şener ile birlikte Gönen Anadolu Lisesi ile Mehmet Ahmet Genç İlk ve Ortaokulunda düzenlenen tablet dağıtım törenlerine katıldı.Tablet dağıtım törenlerinde öğrenciler ve velileri ile sohbet ederek tavsiyelerde bulunan Kaymakam Yurt, tabletlerin öğrencilerimize hayırlı olması ve başarılar getirmesi temennisinde bulundu.

Yurthaber 06-02-21 10:57

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne proje tanıtım ziyareti

Kütahya Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi heyeti İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek okullarında yürütülen eTwinning ve Erasmus+ projeleri hakkında Müdür Hasan Başyiğit’e bilgi verdiler.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, projelerde görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ahmet İren, İngilizce öğretmeni Sevgi Altun Dilek ve Muammer Karakaya ile proje temsilcisi öğrenciler, daha sonra Şube Müdürü Mustafa Topuz ile görüşerek projeleri hakkında açıklamalarda bulundular.Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinin proje çalışmalarının diğer ülkelerdeki proje ortaklarıyla birlikte yürütüldüğü açıklandı.

Yurthaber 04-02-21 11:41

Adıyaman Belediyesinden geleceğin sporcularına destek

Adıyaman Belediyesi, geleceğin sporcularını yetiştiren Adıyaman Spor Lisesine halı saha yaptırarak, geleceğin sporcularına önemli bir destekte bulunacak.Şehir merkezindeki 10 mahallede 3’ü sağlıklı yaşam ve yürüyüş parkı olan toplam 10 park için çalışmalarını sürdüren Adıyaman Belediyesi, şimdide geleceğin sporcularının yetiştirildiği Adıyaman Spor Lisesi bahçesine halı saha yapılması için kolları sıvadı.Sürdürülen çalışmaları yerinde incelemek için Adıyaman Spor Lisesini ziyaret eden Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve Başkan Yardımcıları Ramazan Oruç ile Mithat Töken’e, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul yöneticileri eşlik etti.İncelemeler sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç, sağlıklı bir gelecek için spora olan yatırımlarının devam edeceğini müjdeledi.

Yurthaber 01-02-21 16:38

Başkan Pekyatırmacı’dan üç okula ziyaret

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçede bulunan üç okulu ziyaret ederek, okul müdürlerinden eğitim dönemine yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu ilçe sınırlarında bulunan Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret etti.

Yurthaber 28-01-21 14:35

Fen Lisesi Kendi Mobil Uygulamasını Geliştirdi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi kendi mobil uygulamasını geliştirdi.Devlet okulları arasında mobil uygulama geliştirme ve kullanma açısından bir ilke imza attıklarını söyleyen Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Eren, amaçlarının öğrencilerin ihtiyaç duyduğu içeriklere tek bir çatı altında ulaşmasını sağlamak olduğunu belirterek “Okulumuz mobil uygulaması MADFEN Mobil ile öğrencilerimiz ve velilerimiz okulumuz hakkında bilgilere, haberlere ve duyurulara ulaşabildikleri gibi uygulamamız sayesinde Uzaktan Eğitimde kullanılan Canlı Sınıflara ve Deneme Sınavı sonuçlarına da ulaşabilmektedirler.

Yurthaber 18-01-21 08:53

Adıyaman hizmet içi eğitim üssü olacak

Adıyaman’da 220 Yataklı Uygulama Oteli (hizmet içi eğitim merkezi) ve Perre Anadolu Otelcilik Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kesin kabulü yapıldı.AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 220 Yataklı Uygulama alanı ile 24 derslikli Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kesin kabulünün 27 Aralık 2020 tarihinde yapıldığını kaydetti.Aydın, 72 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan 220 yataklı adeta 5 yıldızlı oteli andıran, içerisinde 2 adet 200 kişilik konferans salonu, 4 tane ayrı toplantı salonu, sosyal donatılarıyla hizmet içi eğitim merkezinin faaliyete geçeceğini dile getirdi.Aydın, Perre Anadolu Otelcilik Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi binası ile 220 yataklı uygulama alanı binasının yapım süreci kesin kabulü yapılarak tamamlanmıştır.

Yurthaber 15-01-21 17:37

Akdağ’dan İHA’ya ziyaret

Erzincan Uğur Anadolu Lisesi Kurucu Başkanı eğitimci Şevki Akdağ, İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzincan Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulundu.İHA Bölge Müdürü Ahmet Akbuğa ve personellerinin Gazeteciler Gününü kutlayan Akdağ, pandemi dolayısıyla özel okulların sıkıntılarını dile getirerek bir an önce korona virüs tehdidinin bitmesi ve yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğine vurgu yaptı.Akbuğa’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.

Yurthaber 14-01-21 06:18

Kütahya’nın değerlerini gün yüzüne çıkartacaklar

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü ve öğretmenleri Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi(KSBÜ) Rektörü Prof.

Yurthaber 07-01-21 11:31

Gerger’de gezici kütüphane hizmeti başladı

Gerger Milli Eğitim Müdürlüğü hazırladığı proje ile uzaktan eğitim gören öğrencilere öğretmenler kendi araç ve imkanları ile gezici kütüphane hizmeti veriyor.Proje kapsamında ilk ziyaret edilen Aşağı ve Yukarı Dağlıca köylerinde öğrencilere ödünç kitap ve hijyen ürünlerinin olduğu çantalar, öğrenciler tek tek ziyaret edilerek teslim edildi.Gerger Çok Programlı Lisesi Müdürü Murat Karan, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Pandemi nedeniyle fiziksel olarak ayrı kaldığımız ama online dersler ile sürekli iletişim halinde olduğumuz öğrencilerimiz ile, kendi köy ve evlerinde bir araya geliyoruz.

Yurthaber 26-12-20 16:55

MEM ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzalandı.Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi "Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Ekibi" adına İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile Kütahya Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal arasında, TÜBİTAK 4004 "Seramorium’da Bilim ve Doğa" projesinin uygulanmasıyla ilgili karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 24-12-20 11:39

Elazığlı iş adamından Adıyamanlı öğrencilere tablet

Elazığlı hayırsever işadamı Hasan Canpolat, korona virüs salgını dolayısıyla eğitime destek olmak amacıyla Adıyamanlı öğrencilere dağıtılmak üzere 100 adet tableti Vali Mahmut Çuhadar’a teslim etti.Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Elazığlı hayırsever işadamı Hasan Canpolat tarafından alınan tabletleri İl Özel İdaresinin desteği ile hazırlanan 27 adet mobil gezici internet araçlarına 3’er tane konulmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’e teslim etti.Geleceğin teminatı olan çocukların bu zorlu süreçte derslerinden geri kalmaması için 100 adet tablet bağışında bulunan işadamı Hasan Canpolat ‘a, teşekkür eden Vali Çuhadar, “Eğitim ve öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim modeline geçilmiştir.

Yurthaber 17-12-20 16:13

Başkanlar Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi anılarını tazeledi

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte Karatay Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçe düzenlemesini inceledi.

Yurthaber 04-12-20 16:30

Sivas’ta yılın öğretmeni Zara’dan

Sivas’ta yılın öğretmeni olarak Zara Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Murat Yiğit seçildi.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Mesleki Çalışmalarıyla Öne Çıkan Öğretmenler" programı kapsamında Sivas ilini temsilen Zara Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Murat Yiğit, yılın öğretmeni seçildi.

Yurthaber 26-11-20 15:44

Kırşehir’de yılın öğretmeni Çiçekdağı’ndan

Kırşehir’de, yılın öğretmeni Çiçekdağı ilçesinden seçildi.Çiçekdağı ilçesi Şehit Ahmet Taş Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ünal Tosun, yaptığı çalışmalarla takdir toplayarak yılın öğretmeni seçildi.

Yurthaber 25-11-20 16:24

Gezici Kütüphaneye kitap desteği

Adıyman’ın ilçe Kahta Belediyesi tarafından ‘Birlikte Okuyalım’ sloganıyla yakında kitapseverlerle buluşacak olan Gezici Kütüphane aracına Kahta İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinden (KİMDER) kitap desteği geldi.Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın talimatıyla projelendirilen ve her tür iklim koşulunda kullanılabilecek gezici kütüphane aracının teknik donanım ve dizayn çalışmalarına devam ediliyor.

Yurthaber 18-11-20 10:21

Sinoplu genç avukattan örnek davranış

Sinoplu avukat mezun olduğu okulun öğrencilerini unutmadı.Sinoplu Avukat Ahmet Çetinkaya mezun olduğu Sinop İmam Hatip Lisesi sınıf birincilerine 4 adet dizüstü bilgisayar hediye etti.İstanbul’da avukatlık yapan Av.

Yurthaber 14-11-20 14:52

Gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar istişare edildi

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen toplantıda Kütahya Eğitim Vizyonu kapsamında yapılan bilimsel çalışmalar istişare edildi.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü Mustafa Topuz, Kütahya Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halil Kurt, Aysel - Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ahmet İren, Şehitler İlk ve Ortaokulu Okul Müdürü Soner Ceylan, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Oktay Yıldırım, 80.

Yurthaber 06-11-20 11:48

Eskişehir’de görev yapan Fatma öğretmen ile eşi İzmir depreminde hayatını kaybetti

Eskişehir’de bir çok okulda Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmenliği yaptıktan sonra memleketi İzmir’e yerleşen Fatma Nihal Nayman ve eşi emekli Astsubay Özkan Nayman’ın yaşanan depremde hayatını kaybetmesi meslektaşlarını da çok üzdüEskişehir’de 100.Yıl İlköğretim Okulu, Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi ve Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yaptıktan sonra memleketi İzmir’e yerleşen Fatma Nihal Nayman ile eşi Astsubayı Özkan Nayman, İzmir depreminde hayatlarını kaybetti.

Yurthaber 01-11-20 18:23

Teknofest2020’nin birincilerine ziyaret

AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesinin sponsorluğunda katıldıkları TEKNOFEST2020’de kazandıkları başarılarla isimlerinden söz ettiren Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Selahattin Eyyubi Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileriyle bir araya geldiler.TEKNOFEST2020 Yarışmalarına Yeşilyurt Belediyesinin sponsorluğunda katılan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ebabil Takımı, Sabit Kanat Uçuşunda Türkiye birincisi olurken, Selahattin Eyyubi Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi ‘Anatolia’ takımı ise ’Huma’ isimli uçan arabayla ikinciliği elde etmişti.Kazandıkları başarılarla Malatya’nın gururu olan okul takımlarıyla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TEKNOFEST’te dereceye giren teknolojik aletleri yakından inceleyip, bilgiler aldılar.Malatya’ya yaşattıkları mutluluk için öğretmenleri ve öğrencileri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, “ Bu güzel başarıların hayata geçmesinde büyük emek sarf eden okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen Yeşilyurt Belediyemize teşekkür ediyorum.Biz bu başarıyı daha da artırmak istiyoruz, tabii ki bu destek ve disiplinle oluyor.Daha güzel başarıların gelmesi adına öğrencilerimizin yanındayız.Malatya’mızın isminin TEKNOFEST’lerde, bilişim merkezlerinde, uluslar arası programlarda anılmasını için elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.TEKNOFEST’te güzel başarılar elde eden okul takımlarıyla gurur duyduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise “Ebabil Takımımızın Sabit Kanat Uçuşunda birinciliği, Anatolia’ takımının ise ’Huma’ isimli uçan arabayla ikinciliği elde etmesinin sevincini yaşıyoruz.

Yurthaber 01-10-20 13:59

Türkiye 2’ncisi an takıma tebrik

Teknofest’te Türkiye 2’ncisi alan Anatolia Takımı tebrik edildi.Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay Teknofest’te Uçan Araba Tasarım Yarışmasında Türkiye 2’ncisi olan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Anatolia Takımını okullarında ziyaret ederek, tebrik ettiler.

Yurthaber 30-09-20 11:33

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Mahmut Bahadur atandı

Kütahya’nın Gediz İlçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mahmut Bahadur, vazifesine başladı.Ahmet Aydın’ın, Uşak’ın Sivaslı ilçesine atanmasının ardından Gediz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Bahadur, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.Yeni görevine başlayan Bahadur, önceki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın’a bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Bizde aynı hizmetin daha iyisini yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Yurthaber 15-09-20 12:49

Salgın süreci ve yeni dönem görüşüldü

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, ilçedeki okulları ziyaret ederek öğretmen ve idarecilerle salgın süreci ile yeni dönemi görüştü.Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat ile Şube Müdürü Yıldırım Beşkardeş, okullardaki mesleki çalışmaların başlaması münasebetiyle Cumhuriyet Ortaokulu, Merzifon Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Abide Hatun Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle buluştu.Korona virüs salgını süreci ve yeni dönemde yapılacaklarla ilgili öğretmen ve idarecilerle bir süre sohbet eden Yozgat, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.Yozgat, “Önümüzdeki günlerin eğitim camiamız, ülkemiz ve insanlık adına daha da güzel olması temenni ediyorum” diyerek okullardan ayrıldı.

Yurthaber 29-08-20 16:13

TOBB Dış İlişkiler Başkanı Dağdelen, 2020 YKS gururlarını ödüllendirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dış İlişkiler Başkanı aynı zamanda Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Dağdelen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye giren Merzifon Fen Lisesi öğrencilerini tebrik ederek, ödüllendirdi.Dağdelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Fen Lisesi Müdürü Ergin Hökelek ve 2020 YKS’de Türkiye genelinde dereceye giren Fen Lisesi öğrencilerini makamında ağırladı.

Yurthaber 27-08-20 17:41

Uludere’de LGS’de büyük başarı

Liselere Geçiş sınavı (LGS ) sonuçlarına göre Şırnak’ın Uludere ilçesinde 28 öğrenci fen liselerine, 98 öğrenci spor ve güzel sanat liselerine, 54 öğrenci proje okulu, 15 öğrenci Anadolu İmam Hatip, 8 öğrenci sosyal bilimler lisesi, 45 öğrenci Anadolu Meslek liselerine yerleşerek önemli bir başarıya imza attı.Uludere İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mikail Demirtaş ilçe genelinde 248 öğrencinin LGS sınavına girdiğini ve öğrencileri sabırla motive eden, özellikle pandemi sürecine rağmen ilgilenen idareci ve öğretmen ile velilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Yurthaber 20-08-20 09:36

Müdür Başyiğit, Yetenek Sınavı ile öğrenci alan okulları ziyaret etti

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi’ni ziyaret ettiler.Okul Müdürü Mustafa Demir’den bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yetenek sınavlarına katılan öğrencilere başarılar diledi.

Yurthaber 03-07-20 12:22

‘Osmanlı Arşivlerinde Bozüyük‘ kitabı yayınlandı

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür yardımcısı görevini yürüten eğitimci yazar Ahmet Demircan’ın ‘Osmanlı Arşivlerinde Bozüyük‘ isimli yeni kitabı piyasaya çıktı.Demircan, Bozüyük soy kütüğü ve 19.

Yurthaber 13-06-20 14:10

Kaymakam Göktaş lisede inceleme yaptı

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Lütfullah Göktaş, tadilatı devam eden lise ve yatılı bölge okulunda incelemelerde bulundu.Iğdır’ın Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Lütfullah Göktaş, tadilatı devam eden Ahmet Ali Dönmez Anadolu Lisesi ile Yatılı Bölge Okulu Spor Salonu bina ve çevresinde yapılan tadilat çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Yurthaber 04-06-20 14:33

Develi’de Cuma namazı öncesi değerlendirme toplantısı

Korona virüs tedbirleri kapsamında kılınmayan ve alınacak tedbirlerle bu Cuma günü kılınacak olan Cuma Namazı için, Develi İlçe Protokolü Develi Kaymakamı Murat Duru’nun riyasetinde kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelerek istişarelerde bulundu.Öncesinde 17 okul bahçesinde kılınması planlanan Cuma Namazı için yeni bir düzenleme yapıldığını belirten Kaymakam Duru, kırsal mahallelerde bir değişikliğin olmadığı ilçe merkezinde ise İlçe Stadı, sebze-meyve pazarı, Ahmet İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Salih Onaran İmam Hatip Ortaokulu ve M.

Yurthaber 27-05-20 17:10

Gaziantepli öğrenciler liselerarası girişimcilik projesi’nde Türkiye finalinde

Mentörlüğünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin oluşturduğu, Gençbizz Liselerarası Girişimcilik Projesi’nde, Gaziantepli öğrenciler finale kaldı.Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Abay Şirket Girişimi ve Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pattik Şirket Girişimi finale kaldı.

Yurthaber 22-05-20 12:20

Vali Deniz okullarda incelemelerde bulundu

Manisa Valisi Ahmet Deniz TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi Z Kütüphanesinde ve öğrencilerin sahip oldukları beceri ve yetenekleri küçük yaşlardan itibaren açığa çıkarabilmek amacıyla hazırlanan beceri atölyelerinin ilki olan Manisa’da Gediz Ortaokulundaki atölyede incelemelerde bulundu.Korona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim devam ederken, Manisa Valisi Ahmet Deniz ildeki iki okulda incelemelerde bulundu.TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi Z Kütüphanesinde sona geliniyorManisa Valisi Ahmet Deniz, yapımı devam eden TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi Z Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.MANEP 2023 projeleri kapsamında hayata geçirilen ‘Kütüphanesiz okul kalmasın’ projesi ile Manisa’da eğitim veren 34 okul daha ‘Zenginleştirilmiş kütüphaneye’ kavuşacak.

Yurthaber 05-05-20 23:20

Sağlık çalışanları için 3D yazıcıdan siperlik üretimi

Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs (Kovid-19) salgınında sağlık çalışanlarına destek olabilmek adına Merzifon Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi ile Merzifon Fen Lisesi 3D yazıcılarında siperlik üretimine başladı.Öğretmenlerin büyük bir özveri ile ellerindeki imkânları en iyi şekilde değerlendirerek ürettikleri siperlikler, Merzifon İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Merzifon 112 Komuta Kontrol Merkezi, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi, Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi ve Aile Sağlığı Merkezleri’ne ücretsiz olarak ulaştırılıyor.Emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, “Bu zor dönemde vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder, sağlık dolu günler dileriz” dedi.

Yurthaber 17-04-20 18:04

Bu okul günlük 16 ton temizlik malzemesi üretiyor

Çanakkale Yenice ilçesinde bulunan Yenice Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi atölyesinde günlük 16 ton temizlik malzemesi üretimi yapan öğrencileri, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer ziyaret etti.İlçede Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Yenice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Projesi kapsamında kurulan ve günlük 16 ton temizlik malzemesi üretimi yapan öğrenciler, korana virüs salgını nedeniyle de dezenfektan üretimi gerçekleştiriyor.

Yurthaber 28-03-20 10:29

(Özel haber) Öğrenciler maske ihtiyacı için harekete geçti

Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri maske üretmeye başladı.Çin’den başlayıp dünyada birçok ülkeye yayılan ve Türkiye’de de görülen korona virüsü salgını sonrası, maskeye olan talep yoğunlaşınca da stoklar azalmaya başladı.

Yurthaber 19-03-20 10:30

Şuhut’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü kutlandı

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Limak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından proğram düzenlendi.Proğrama, Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Şuhut Hâkimi Fezanur Uğuz, Şuhut Savcısı Ahmet Erol, Şuhut İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hasan Yassıkaya, Şuhut İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Alaçam, Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda öğretmen ile birlikte öğrenci katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan proğram, İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili sinevizyon gösterisi ve şiirlerin okunması ile devam etti.

Yurthaber 12-03-20 15:05