Ak Parti Genel Baskanvekili Ve Basbakan Yildirim Haberleri

'AK Parti'deki o ekip kalkışma yapmaya kalktı!' Seçim sonuçları sonrası Ali İhsan Yavuz yeniden gündem oldu

Türkiye seçimi geride bırakırken sandıktan çıkan sonuçların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken ifadeler kullanarak, halkla arasında kopukluk olan kişilerin tespit edileceğini belirtmişti. Kamuoyunda görevden alınacağı konuşulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'a Sakarya'daki siyasilerden destek geldi. Gazeteci Mehmet Çek ise bu durumu sert bir dille eleştirdi.

Haber 2024-04-16 16:24:51

AK Parti'deki 'ıstakoz' krizinde Özgür Özel detayı: Şebnem Bursalı'ya destek veren isim tehditle gündeme gelmişti!

Türkiye günlerdir AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'yı konuşuyor. Bursalı, Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşınca eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Partisinden de sert tepki çeken Bursalı için istifa çağrıları da yükselmişti. Bursalı özür diledi, bu sırada destek paylaşımları da yapıldı. Destek verenlerden Eda Soyak Serbest ismi ve Özgür Özel detayı dikkatlerden kaçmadı.

Haber 2024-04-15 09:00:37

AK Parti'de görevden alınacak isimler.. Fatih Portakal Erdoğan 'bay bay' diyecek dedi, tek tek saydı! Mehmet Şimşek detayı...

AK Parti'de 31 Mart'taki yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçların faturası kesiliyor. "Bayramdan sonra AK Parti'de bir Erdoğan operasyonu olacak" diyen gazeteci Fatih Portakal, isimleri de tek tek açıkladı. Bazı Bakanların, Genel Başkan Yardımcılarının ve il başkanlarının görevden alınacağını söyleyen Portakal, "'Bay bay' diyecekmiş Erdoğan" diye konuştu.

Haber 2024-04-15 06:51:09

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'dan 'ıstakoz' paylaşımıyla ilgili açıklama! 'Tüm kamuoyundan özür dilerim'

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı tepkilere yol açan 'ıstakoz' paylaşımıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "30 yıllık gazeteci ve şimdi de milletvekili olarak sosyal medya paylaşımlarımda bugüne kadar yapmadığım bu hata için tüm kamuoyundan özür dilerim" dedi.

Haber 2024-04-14 19:52:14

YSK'dan İyi Parti'nin talebine ret! Akşener'den sert açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İyi Parti'nin Ordu'da seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti. Karar sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada "YSK, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür" dedi.

Haber 12-04-24 16:59

Koray Aydın'dan Meral Akşener'e çağrı: Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi İYİ Parti'nin ciddiyetini sarsacaktır

İYİ Parti'nin 27 Nisan'daki olağanüstü kurultayında genel başkanlığına adaylığını İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, sosyal medya hesabından Meral Akşener'e çağrıda bulundu. İYİ Parti'de olağanüstü kurultayın iptal edilmesi için çabalar olduğunu iddia eden Aydın, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e açık bir çağrıda bulunuyorum. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 11-04-24 17:31

YSK Başkanı Yener duyurdu! 4 yerde seçim yenilenecek... Tarih: 2 Haziran

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim sonuçlarına itirazları değerlendirdi. Yener, 31 Mart'taki seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini belirtti. Buna göre 4 yerde seçim yenilenecek. Yener, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini söyledi.

Haber 11-04-24 16:04

Ankara’da bayramlaşma günü: AK Parti ile CHP arasındaki 'İsrail' konuşması gündem oldu

Ankara’da bugün siyasi partiler arasında bayramlaşma günü vardı. Partiler, karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edip bayramlaşırken dikkat çeken mesajlar da verildi. Günün ilk bayramlaşması AK Parti ile CHP arasında gerçekleşti. Bayramlaşmada ekonomi hakkındaki yorumlar ve karşılıklı olarak verilen birlikte çalışma mesajları gündem yarattı. Öte yandan CHP'li Aylin Nazlıaka'nın, İsrail'e uygulanan ticaret kısıtlaması sözleri görüşmeye damga vurdu.

Haber 11-04-24 11:21

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan- Özgür Özel görüşmesinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken 'Fatih Erbakan' ayrıntısı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın programında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasındaki 'Gazze' mesajı dikkat çekti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan parti liderleriyle bayramlaştı. Erdoğan-Özel görüşmesinin detayları ortaya çıkarken Erdoğan'ın bayramlaştığı isimler arasında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın olmaması dikkat çekti.

Haber 10-04-24 18:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram talimatı! 81 ilde harekete geçildi: Dikkat çeken anket detayı

AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinde ikinci parti olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan AK Parti teşkilatlarına yeni bir talimat gitti. 81 ilde çalışma yapacak olan AK Parti'nin sahayı boş bırakmaması ve ev ziyaretlerini artırması istendi. Öte yandan seçmenin AK Parti'yi neden seçmediğine yönelik de anketler yapılacak.

Haber 10-04-24 08:15

Az farkla biten seçim sonrası okuldaki dolaplardan çıktı! CHP suç duyurusunda bulundu: Yozgat'ta ses getirecek iddia

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde seçimi rakipleri AK Parti ve MHP'den az farkla geride kalarak üçüncü sırada tamamlayan CHP çarpıcı bir iddiayla suç duyurusunda bulundu. Partinin iddiasına göre bir okuldaki sınıfta boş mühürlü zarflar ve oy pusulaları bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 09-04-24 13:46

İYİ Parti Genel Merkezinde hareketli anlar! Akşener'in koltuğuna istendiği öne sürülen isim sessizliğini bozdu: Yeni parti yakın vakitte

31 Mart yerel seçimleri Meral Akşener'e havlu attırdı, bu kez yeni bir seçim rekabeti başladı. Akşener'in dünkü veda açıklamasının ardından parti merkezinden kameraya dikkat çeken görüntüler yansıdı. Günay Kodaz, Tolga Akalın, Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın, Akşener'in koltuğuna talip olduklarını açıkladı, kulisleri sallayan iki isim de sessizliğini bozdu. Açıklamalardan birinde çok net bir 'yeni parti' sinyali geldi.

Haber 09-04-24 10:15

Son dakika | 3 ilin kaderi belli oldu! CHP'nin Hatay itirazı için merakla beklenen karar geldi

Son dakika haberi: Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden çıkan sandık sonuçlarına CHP itirazda bulunmuştu. YSK, CHP'nin Hatay talebiyle ilgili kararını verdi. YSK ayrıca AK Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin itirazda bulunduğu seçim sonuçlarıyla ilgili kararını da açıkladı.

Haber 08-04-24 16:51

AK Parti Kadın Kolları'nda toplu istifa: 'Partimizin geleneğine uygun atmosfer hiçe sayıldı'

Seçimlerden sonra AK Parti'de de istifalar yaşanıyor. Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fazilet Sevinç ve 30 kişilik yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa etti.

Haber 08-04-24 16:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gelen Filistin tepkilerine AK Parti'den yanıt! Bu konudaki saldırılar haksızdır, hukuksuzdur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesiyle ilgili tutumuna yönelik açıklama yaptı. Erdoğan'a gelen eleştirilere yanıt veren Çelik, "Filistin davasını milli siyasetimizin temel unsurlarından biri olarak değerlendiren Cumhurbaşkanımızın Filistin konusundaki tutumuna ilişkin saldırılar mesnetsiz, haksız, izansız ve hukuksuzdur" mesajını verdi.

Haber 08-04-24 13:44

Cemaat lideriyle fotoğrafı gündem oldu! Başsavcı hakkında harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler'in "Süleymancılar" olarak bilinen dini yapılanmanın lideri Alihan Kuriş'le fotoğrafı çıktı. Gündem olan karenin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu Başsavcı Eskiler hakkında soruşturma başlattı. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner konuyla ilgili "Gereği yapılır elbet" ifadelerini kullandı.

Haber 08-04-24 12:21

AK Partililer ile Yeniden Refah Partililer birbirine girdi: Meydan kavgasında taşlar ve sopalar konuştu

Seçim bitse de kavgaları bitmedi. 2023 seçimlerinin ardından büyük çekişme yaşayan AK Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin seçmenleri, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki seçim sonuçları nedeniyle dün akşam taşlarla ve sopalarla kavgaya tutuştu. O anlardaki görüntüler akılalmaz kavganın boyutunu gözler önüne serdi.

Haber 08-04-24 11:47

Ümit Özat'tan Mehmet Büyükekşi'ye zehir zemberek sözler! 'Büyükekşi yüzünden AK Parti...'

Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcusu Ümit Özat, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye adeta öfke kustu. Sosyal medyada düzenlenen programda sinirlerine hakim olamayan Özat, Büyükekşi hakkında çok ağır ithamlarda bulundu.

Spor 08-04-24 11:40

İlk fatura İstanbul ve Ankara'ya kesiliyor! Bakanlar da hedefte, Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek rapor istedi! Ali Yerlikaya, Osman Aşkın Bak...

AK Parti, 2002 yılından beri ilk kez Türkiye genelinde ikinci parti konumuna düştü. Bu durum kuşkusuz AK Parti’nin A takımında değişikliklere neden olacak. Asıl sürprizin ise kabinede olabileceği gündemdeki yerini koruyor. Özellikle Ali Yerlikaya, Yılmaz Tunç, Osman Aşkın Bak, Fatih Kacır gibi bakanların memleketlerinde AK Parti kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuyla yakından ilgileniyor.

Finans 08-04-24 10:48

CHP'den 'Hatay' çıkarması: 'Ölü seçmen' iddiası! Olağanüstü şekilde iptalini istiyoruz

Hatay'daki sandık sonuçlarında kazanan az farkla AK Parti oldu fakat CHP'nin itiraz süreci devam ediyor. Genel Başkan Özgür Özel öncülüğünde partiden bir heyet bugün YSK önünde toplanarak açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici "Ölü seçmenlerin nasıl oy kullandığını tespitini talep ediyoruz" dedi, Hatay'da "olağanüstü şekilde seçimin iptalini" istediklerini belirtti.

Haber 07-04-24 16:57

'CHP aleyhine çalışıyor' iddiasına bu yanıtı verdi, Akşener'e sitem etti! Kemal Kılıçdaroğlu: İYİ Parti'ye verdik, sıfır çektik

CHP'nin 31 Mart'ta elde ettiği başarıda Kemal Kılıçdaroğlu'nun payı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart'a gidilen süreçte CHP'nin seçim kampanyalarına görünür biçimde destek vermediği yönünde tartışmalar gündeme gelmişti. 7. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin aleyhine çalıştığı iddialarına dikkat çeken bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu bir de seçim kampanyasında kullandığı dille ilgili İYİ Parti ve Meral Akşener'e sitem etti.

Haber 07-04-24 08:38

Özgür Özel'den Hatay çağrısı: Saat verip duyurdu, bugünü işaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da mazbatayı AK Partili Mehmet Öntürk'e verme kararına ilişkin YSK'ya başvuru yapmıştı. CHP'den Hatay'da alınan karara ilişkin yeni bir hamle daha geldi. Özel, sosyal medya hesabından bu karara karşı yarın YSK'nın önünde olacağını açıkladı. Özgür Özel, "Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 06-04-24 22:47

SON DAKİKA | Kütahya'da oylar yeniden sayılacak! Kıran kırana yarışta, yıllar sonra CHP kazanmıştı, YSK kararını verdi

Son dakika haberi: YSK, Kütahya'da oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Kesin olmayan sonuçlara göre kazanan Eyüp Kahveci, Kütahya Belediye Başkanı seçilmiş; CHP'de yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıkmıştı. Kıyasıya rekabete sahne olan seçimlerde MHP ve AK Parti'nin oy oranları da dikkat çekmişti.

Haber 06-04-24 15:53

Erbakan'dan seçimi kazanan YRP'li başkanlara ilk talimat! Belediyelerin girişlerine hadis asıldı

31 Mart'taki yerel seçimlerde büyük bir çıkışa imza atan ve yüzde 6,19 oyla CHP ile AK Parti'nin ardından üçüncü parti olan Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) kazandığı belediyelerle ilgili Genel Başkan Fatih Erbakan'dan ilk talimat geldi. Erbakan'ın kazanılan belediyelerin girişlerine, Hz. Muhammed’in “Rüşvet alan da veren de mel’undur” hadisinin asılmasını istediği belirtilirken, Çumra ve Dulkadiroğlu belediyelerinden gelen fotoğraf kareleri gündem oldu.

Haber 06-04-24 12:01

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ı tebrik etti; Ekrem İmamoğlu'nu aramadı! Çok konuşulacak iddia

31 Mart'taki yerel seçimlerde 1977 yılından bu yana ilk kez birinci parti olarak sandıktan çıkan CHP'de eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferinin ardından Mansur Yavaş ve Özgür Özel’i telefonla arayarak tebrik ettiği ancak Ekrem İmamoğlu’nu aramadığı iddia edildi.

Haber 06-04-24 09:18

CHP'den Hatay açıklaması! Saat verip alınan kararı duyurdular

Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AK Parti'li Mehmet Öntürk'ün yarın mazbatasını alacağı öğrenilirken, Hatay'da bulunan CHP genel başkan yardımcıları Gökçe Gökçen ile Murat Bakan'ın Ankara'ya giderek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunacağı öğrenildi. CHP sosyal medya hesabından saat verip alınan kararı açıkladı. Yapılan açıklamada, "İtirazlar devam ederken işi oldu bittiye getirerek AK Parti adayına mazbata verme girişimi hukuksuzdur ve bizim nezdimizde hükümsüzdür." dedi.

Haber 06-04-24 00:05

Meral Akşener'den gündem olan sözler! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'hırsız' göndermesi: 'Çok üzgünüm'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'a göndermede bulundu. Nevşehir'de konuşan Akşener, "Hepimiz dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna kefalet koyup, seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda, çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil. Mesela ben çok üzgünüm" dedi.

Haber 05-04-24 21:51

Yeniden Refah Partisi’nden çok konuşulacak AK Parti iddiası: ‘Çok büyük bir grup gelecek’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal’dan çok konuşulacak bir AK Parti iddiası geldi. Yerel seçim sonuçlarının ardından AK Parti’den ayrılma ihtimali olanlar hakkında canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Aydal “AK Parti’den çok büyük bir grubun geleceğini düşünüyoruz. O günün de çok uzak olmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber 05-04-24 08:30

Görevden alındığı iddia edilmişti! AK Partili Abdullah Güler'den Özlem Zengin açıklaması

AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in görevden alındığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Güler, "Zengin’in görevinin başında mecliste ki çalışmalarına devam ettiğini kamuoyuna iletmek isterim" dedi.

Haber 04-04-24 17:43

AK Parti ile MHP karşı karşıya gelmişti! YSK kararını verdi: Reddedildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Isparta Aksu ilçesinde 'seçimler yenilensin' talebi ve MHP'nin Çorum Uğurludağ ilçesinde 'oylar yeniden sayılsın' talebini reddetti. Uğurludağ'da AK Parti'nin adayının kazanması üzerine MHP YSK'ya başvurmuştu.

Haber 04-04-24 16:37

AK Parti'den Hatay Büyükşehir Belediyesinde delillerin karartıldığı iddiasıyla suç duyurusu

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden suçların delillerini karartmak için bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği ve içerikleriyle oynandığına ilişkin bilgi, belge ve fotoğraf gibi dokümanlarla suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Yurthaber 04-04-24 15:42

Erdoğan seçim sonuçlarını masaya yatırdı! AK Parti'de büyük değişiklik hazırlığı... 'Görevden alınacak iki isim belli oldu' iddiası, kulisleri hareketlendirdi

31 Mart'taki yerel seçimlerde istediği sonucu alamayarak kurulduğu günden bu yana ilk kez ikinci parti konumuna düşen ve elindeki birçok belediyeyi kaybeden AK Parti'de görevden almaların yaşanacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti yönetiminde ve kabinede kapsamlı değişiklikler yapabileceği konuşulurken, görevden alınacak iki ismin belli olduğu iddia edildi.

Haber 04-04-24 13:04

Bakan Şimşek'ten seçim değerlendirmesinde 'enflasyon' mesajı! Memura zam verdik, yine kaybedildi İşte kulislerde konuşulan o sözler...

Yerel seçimler 'sürpriz' sonuçlarla sona erdi. CHP Türkiye genelinde seçimlerden birinci parti olarak çıkarken AK Parti'den de değerlendirme toplantıları başladı. Kulisler hareketlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de oy kaybının sadece ekonomi kaynaklı olmadığını söylediği kaydedildi.

Finans 04-04-24 09:46

'Akşener emin olmasın' dedi, Mansur Yavaş iddiası gündem yarattı: Koltuğu altından çekip alabilir!

Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili ortaya atılan iddia gündem yarattı. "Yavaş ağırlığını koyarsa, Meral Akşener'in altından koltuğu çekip alabilir" diyen gazeteci İsmail Saymaz, milliyetçi partilerin oy kaybettiğini belirterek önümüzdeki günlerde İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi'nin bir araya gelebileceğini söyledi.

Haber 04-04-24 09:32

YSK, Van kararını açıkladı! AK Partili Hayati Yazıcı önce paylaştı, sonra sildi

Van'ın DEM Parti'den alınıp AK Parti'ye verilmesi birçok kentte olaylara neden olmuştu. YSK, mazbatanın DEM Partili adaya verilmesini kararlaştırdı. Bu karar sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı YSK'nın Van kararını tebrik eden bir paylaşım yaptı. Yazıcı daha sonra bu paylaşımı sildi.

Haber 03-04-24 22:14

DEM Partililere destek için Van'a gitmişti! Erkan Baş polis ve göstericiler arasında kaldı

Van'ın DEM Partili adaydan, AK Partili adaya verilmesi sonrasında başlayan protestolar devam ediyor. Kentte bugün de gerilim hakimdi. DEM Partililere destek vermek için kente giden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, polis ve göstericiler arasında kaldı.

Haber 03-04-24 17:14

Van gerilimi tırmanıyor! CHP ve TİP'ten DEM Parti'ye destek... Çağlayan'da avukatlara polis müdahalesi

Van'da seçimi kazanan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınması ve mazbatanın ikinci sıradaki AK Parti adayına verilmesi kararıyla başlayan gerilim tırmanıyor. Karar sonrası birçok ilde gece boyu protestolar düzenlenirken; DEM Parti, CHP, TİP ve EMEP heyetleri bugün Van'da protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Çağlayan Adliyesi'ndeki avukatların yapmak istediği açıklamaya ise polis izin vermezken, arbede yaşandı.

Haber 03-04-24 14:55

O ilçede AK Parti ve CHP'nin oyları eşit çıktı! Yeni başkan kura çekimiyle belli oldu

31 Mart seçimleri henüz bazı yerlerden bitmedi. Seçim kurullarının mesaisi devam ederken Ardahan Çıldır'dan dikkat çeken bir haber geldi. İlçede AK Parti ve CHP adayı 452 oy alarak eşit çıkmıştı. İlçe Seçim Kurulu’nda bugün kura çekimi gerçekleştirildi ve ilçenin yeni başkanı belli oldu. Partililerin önünde çekilen kurada AK Parti Adayı Yakup Kemal Azizoğlu'nun adı çıktı.

Haber 02-04-24 17:05

Bir şehir ne AK Parti ne CHP dedi! Yüzde 22'yle belediyeyi kazandı: Seçimde en yüksek ve en düşük oy oranları dikkat çekti

31 Mart'ın sandık sonuçlarında ilk iki sırada CHP ve AK Parti yer aldı ama bir ilin tercihi iki partiden yana da olmadı. CHP 15 ilde yüzde 50'nin üzerinde oy alırken AK Parti'nin yüzde 50'yi aştığı il sayısı çok daha sınırlı kaldı. Öte yandan CHP en düşük oyunu aldığı şehirlerde yüzde 1-2 bandını gördü, AK Parti'de bu oran daha yüksek oldu. Mansur Yavaş'ın yüzde 60,4 ile ile seçildiği seçimlerde bir ilçede ise adayın yüzde 21 alması seçilmesine yetti.

Haber 02-04-24 15:51

Büyükşehir’de ikinci Memduh Büyükkılıç dönemi: 296 bin 495 oy aldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; 296 bin 495 oy aldı.

Yurthaber 02-04-24 15:38

Bakanlar görevden alınacak iddiası gündem oldu! Listede hangi isimler var, fatura onlara mı kesilecek?

31 Mart seçimlerinde kurulduğu günden bu yana ilk kez ikinci parti konumuna düşen AK Parti'de taşlar adeta yerinden oynadı. Alınan kötü sonuçların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti içinde büyük bir rahatsızlık yarattığı belirtilirken; Erdoğan'ın Kabine'de revizyona gideceği iddia edildi. 7 Bakan'ın 'görevden affını' isteyeceği belirtiliyor.

Haber 02-04-24 12:25

AK Parti ve MHP'nin 4 ili nasıl kaybettiği ortaya çıktı! 31 Mart seçimlerinde CHP rüzgarı esti...

31 Mart seçim sonuçlarında ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP'nin 4 ili nasıl kaybettiği ortaya çıktı. İki partinin toplam oyları kaybedilen 4 ilde kazanan rakiplerinden fazla çıktı. Bu sonuçla beraber 2 il CHP'ye geçmiş oldu.

Haber 02-04-24 12:11

CHP lideri Özgür Özel'den 'erken seçim' yorumu! En çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı... 'Hayal kırıklığı' dedi, 3 isme tepkisi dikkat çekti

31 Mart seçimlerinde elde ettiği başarıyla 47 yıl sonra yeniden birinci parti olan CHP'de genel başkan Özgür Özel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta da bu sevinci yaşayabileceklerini ancak hatalarından ders çıkardıklarını söyleyen Özel, "Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım" dedi. Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Özel, en çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı. Özel'in özellikle 3 isme yönelik tepkisi ise dikkat çekti.

Haber 02-04-24 08:21

Tarihi seçim sonrası AK Parti'de tepkilerin odağında o 6 isim var! Erdoğan'ın en yakınındalardı

2002 yılındaki seçimlerin ardından AK Parti, ilk defa Türkiye'de 2. parti oldu! Bu durumun nedenleri arasında gösterilen ve başarısızlıkla suçlanan AK Partili isimlere sosyal medyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Partili vatandaşlar özellikle 6 ismi istifaya davet ediyor. İşte o isimler...

Finans 01-04-24 16:44

Seçim öncesinde lüks aracıyla halkı selamladı! Sandıkta 20 puan fark yedi: İşte tepki çeken görüntüler

Yerel seçimlerde sürpriz yaşanan illerden biri de Afyonkarahisar oldu. CHP'li Burcu Köksal, AK Parti adayı Hüseyin Ceylan Uluçay'a 20 puan fark attı. Sonuçların belli olmasının ardından Uluçay'ın seçim öncesi lüks ve çakarlı bir araçla şehir içinde tur attığı anlar tekrardan gündem oldu.

Haber 01-04-24 16:03

Tekirdağ’da CHP Büyükşehir ve 9 belediye kazanırken, AK Parti 2 belediyeyi aldı

Tekirdağ’da kesin olmayan seçim sonuçlarına göre CHP Büyükşehir Belediyesi dahil 10 belediyeyi kazanırken, 2 ilçe belediyesini ise AK Parti aldı.

Yurthaber 01-04-24 15:50

İstanbul'u kazanan İmamoğlu o ile dikkat çekti! Hakkın hukukun hakim olmasını istiyoruz

Hatay’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı AK Parti Adayı Mehmet Öntürk kazandı. CHP'nin adayı, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı tabii ki alacağız” dedi. İstanbul seçimlerinden galibiyetle ayrılan Ekrem İmamoğlu ise Hatay'a dikkat çekti.

Haber 01-04-24 15:24

İstanbul seçim sonuçları belli oldu: Sandıkların yüzde 100'ü açıldı! İşte Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un aldığı oy sayısı

Türkiye seçim sonuçları için tüm gece ayaktaydı. İstanbul seçim sonuçları en net haliyle belirlendi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul'da sandıkların yüzde 100'ü açıldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 51,14, AK Partinin adayı Murat Kurum ise yüzde 39,59 oy aldı. İmamoğlu'nun oy sayısı 4 milyon 432 bin 691, Kurum'un oy sayısı ise 3 milyon 431 bin 587 oldu. İşte detaylar...

Haber 01-04-24 14:25

Seçimi kazanan Özlü: Şimdi proje zamanı! 100 projemizi hayata geçireceğiz

31 Mart yerel seçimleri, resmi olmayan sonuçlara göre Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’nün zaferi ile sonuçlandı. Cedidiye Meydanındaki Ramazan Etkinlikleri Çadırında teşekkür konuşması yapan Başkan Özlü, “Düzce seçim dönenimdeki spekülasyonlara ve algı oyunlarına prim vermedi. Şimdi Düzce için proje zamanı… Önümüzdeki 5 yılda 100 projeyi tamamlayacağız” dedi.

Haber 01-04-24 13:48