Akciğer‎ Haberleri

Uzmanından kritik uyarı: Zamanında tedavi edilmezse vücuda yayılıp ölümle sonuçlanıyor! 'Vücutta çok sinsi ilerleyen bir hastalık'

Bazı hastalıklardan erken teşhis sayesinde kurtulmak mümkün. Dünyada yaygın olarak görülen ölümcül hastalıklarından biri olan kanser ilk evrelerde tespit edildiğinde iyileşme oranı daha yüksek oluyor. Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, "Prostat kanseri çok çok kötü bir kanser türüdür. Zamanında tedavi edilmezse, tespit edilmezse ve atlanırsa akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilecek kanserdir. En nihayetinde ölümcül bir kanserdir" dedi. İşte konuya dair detaylar...

Haber 25-03-2024 07:27

Kritik yaş 45! Profesör o hastalığa karşı uyardı 'En çok bu gıdalar sebep oluyor'

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, kolon kanserinde beslenmenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Paketlenmiş ve tütsülenmiş hazır gıdalar, içerisinde birçok katkı maddesi bulunan gıdalar kansere en çok sebep olan gıdalardır. Bunlardan uzak durun” dedi.

Kadin 21-03-2024 17:27

Kadın vakalarda artış yaşanıyor! 'Dünyada ölümlerin en büyük nedeni' O alışkanlık hastalığı tetikliyor

Kadınlarda son dönemde akciğer kanseri vakalarında ciddi artış yaşandığı ve bunun da en büyük nedeninin kadınlarda artan sigara alışkanlığı olduğu belirtildi. Öte yandan dünyadaki kanser ölümlerinin en büyük nedenlerinden birinin de akciğer kanserinden kaynaklandığının altı çizildi.

Kadin 16-03-2024 10:14

Araştırma sonucu kanıtladı: Düzenli diş fırçalama zatürreye karşı koruyor!

ABD’nin Boston kentinde Harvard Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, düzenli diş fırçalamanın akciğer hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağladığını ortaya koydu.

Kadin 24-02-2024 10:25

Diğer Haber Etiketleri

belirti beslenme Tehdit Balıkçı Mühendis Tiyatro TÜBİTAK deprem balık ceviz ciğer fıstık yumurta kabak kabak çekirdeği karabiber keçiboynuzu kemik suyu kuruyemiş omega 3 patates pazı pekmez tere yeşil çay zeytinyağı kolesterol Canan Karatay kafein Akdeniz diyeti kalp hastalıkları hastalık Prof. Dr. Tevfik Özlü ağız kokusu ABD Amerika Birleşik Devletleri Antioksidan yoğun bakım Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ alt solunum yolları Civan Canova Esra Dermancıoğlu Kartal Tibet Ankara Bolu Erzurum Kahramanmaraş Aksaray Karabük koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) sigara Hava Kirliliği kemik kış hastane ameliyat mikroplastik Mısır körlük parmak tedavi sağlıklı beslenme drone koronavirüs (Covid-19) akciğer enfeksiyonu akciğer hastalıkları akciğer kanseri akciğer tansiyonu astım bronşit enfeksiyon kalp krizi kanser koah kolon kanseri normal doğum öksürük pandemi pıhtı atması prostat prostat kanseri soğuk algınlığı tümör ülser yaşlılık zatürre zehirlenme Kanada açıklama ağız kokusu sebepleri akciğer enfeksiyonu belirtileri çomak çomak parmak cinsel sağlık civa çiçek taksi bacak böbrek balgam fatmagül’ün suçu ne faydaları faydaları nelerdir film epizyotomi ibrahim saraçoğlu içecekler ilik iltihap ayak araştırma diş diş fırçalama diz ağrısı dizi dolgu karadayı yam mon mor nefes nakil mum kontrol risk sağlıklı yaşam şifa sigarayı bırakmak tehlike sma kadın hastalıkları kolajen öldü ölüm normal doğum kaçıncı haftada olur ödül uzman vaka toksik üç kuruş kitle ibrahim saraçoğlu kürleri hastalığı akciğerler aktarlarda satilan cinsel gücü artıran bitkiler diz ağrısı nasıl geçer akciğer temizleme balıkları sırt 5 yaş akciğer temizliği normal doğum dikişleri enfeksiyon belirtileri

Akciğer‎

Akciğer Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Akciğer Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 20-02-2024 15:56

Bir kaşık yerseniz öksürük size uğramıyor! Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etki gösteriyor! Ciğerleri tertemiz yapan karışım

Kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük sorununa karşı doğanın bize sunduğu mucizelerden faydalanmak gerekiyor. Bu karışımı sadece bir kaşık alıp yediğinizde öksürük size uğramıyor. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etkili olan bu karışım, ciğerleri adeta tertemiz yapıyor.

Kadin 16-01-2024 10:23

Doktorları bile şaşırttı! Kalbini 12 santimetre kaydırdı, akciğerini kağıt gibi ezdi

İstanbul'da halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora giden Burak Aktaş'ın (21) sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Aktaş iki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen bir kitle karşısında doktorlar da şaşkına döndü. İşte detaylar...

Haber 05-11-2023 12:52

Otuz yıldır her gün sigara içen adamın akciğerlerinin görüntüsü çok konuşuldu! Organlarını bağışlamak istemişti ama...

Çin’in Jiangsu vilayetindeki Wuxi Halk Hastanesi’nde organ bağışında bulunmak için vefat eden bir hasta ameliyat edildi. Russia Today’in (RT) haberine göre organ nakli ekibinin başındaki cerrah Chen Jingyu ve ekibinin ameliyata ait görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Çin'in sosyal medya uygulamalarında görüntüler 25 milyondan fazla izlenmeye ulaştı.

Trend 04-11-2023 14:57

Astsubaylık başvurusu yapmak için Ankara'ya gitti, sağlık kontrolünden geçerken şans eseri hastalığını öğrendi! Milyonda bir görülüyor

Kahramanmaraş'ta kirli ve temiz kanı kalbinde birbirine karışan Hasan Hüseyin Daşçı (19), kalp zarından yapılan tünelle sağlığına kavuştu. Daşçı, "Ankara'ya astsubaylık için gitmiştim. Sağlık kontrolünden geçerken şans eseri hastalığı öğrendim" dedi. 4 saat süren operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Kirişci ise normalde bu tür hastalıklarda kalpte delik olması gerektiğini, delik olmamasının milyonda bir görüldüğü ama yapılan müdahale ile hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Haber 15-10-2023 14:08

Normal doğum kaçıncı haftada olur? Normal doğum hakkında bilinmesi gerekenler

Normal doğum anne adayının vücudunun kendi doğal süreçleriyle bebeğin doğumunu gerçekleştirdiği doğal bir doğum yöntemidir. Bu doğum şekli, bebek ve anne için pek çok fayda sağlayabilir. Normal doğum, anne adayının vücutta doğal hormonların salgılanmasını teşvik ederek rahim kaslarının doğum sancılarıyla ritmik bir şekilde çalışmasına izin verir.

Kadin 31-07-2023 16:27

Akciğer nerede, görevi nedir? Akciğer vücudun neresinde?

Göğüs kafesimizin içerisinde yer alan akciğerler, solunum sistemimizin temel organlarından biridir. Vücutta bulunan en büyük solunum organları olarak, soluk alıp vermemize ve oksijen alıp karbondioksit atılmasına yardımcı olurlar. Bu oksijen-karbon dioksit alışverişi, hücrelerin yaşam süreçleri için hayati öneme sahiptir. Peki, akciğerler vücudumuzun neresinde?

Haber 30-07-2023 20:24

Uzmanı uyardı: Ayakta başlayan enboli riskine dikkat! Ölümcül sonuçlara neden olabilir

Deprem bölgesinde yaşanan çok çeşitli sağlık sorunları nedeniyle uzmanlar ciddi durumlara karşı uyarılarda bulunuyor. Bacakta ortaya çıkan küçük belirtiler enbolinin ciddi belirtisi olarak görülebiliyor. Prof. Dr. Nuri Tutar, müdahale edilmeyen pıhtıların ölümcül olabileceğini belirtiyor.

Haber 18-03-2023 10:10

Hemen kontrol edin! Parmaklarda ortaya çıkan önemli kanser belirtisi

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıyor. Kanserin az bilinen belirtileri bu hastalığın erken teşhis edilmesini sağlayabiliyor. Uzmanlar parmaklarda ortaya çıkan kanser belirtisine karşı dikkat etmeniz gerektiğini paylaşıyor.

Haber 17-03-2023 17:15

Almadan önce tekrar düşünün! Akciğerleri mahvediyor... Etrafa yaydığı zehirli kimyasallar korkutucu

Günlük hayatta yediğimiz, içtiğimiz yiyecekler kadar kullandığımız eşyalar da sağlığımızı etkiliyor. Evin dekorasyonu için kullanılan bazı eşyalar farkında olmasak bile oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar mumların birçok riske neden olduğunu ortaya çıkardı.

Haber 19-02-2023 09:53

Diz ağrısı yaşıyorsanız sakın zaman kaybetmeyin! 5 ay içerisinde ölümcül olabiliyor

Vücudun belirli bölümlerinde yaşanan ağrılar genellikle göz ardı ediliyor. Genellikle oturuş ve duruş bozukluğu nedeniyle kaynaklanan bu ağrıların uzun süre boyunca geçmemesi çok ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Uzmanlar diz ağrılarının beş ay içerisinde ölümcül olabilen hastalığın belirtisi olduğunu belirtiyor.

Haber 11-01-2023 14:35

Her evde bulunuyor: Mutfağın kapısından içeri sokmayın! Ciğerleri mahvediyor, iltihabı artırıyor

Sağlığımızı korumak için yediğimiz ve içtiğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararlı olmadığını düşünerek kullandığımız birçok gıda sağlığımızı büyük oranda tehlikeye atabiliyor. Akciğerlerimizin sağlığını korumak için de oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Her evde bulunan o sevilen içecekler akciğerleri mahvederek vücuttaki iltihaplanmaları artırabiliyor.

Haber 27-12-2022 08:38

Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama çevreniz fark ediyor! Uzmanlar ağız kokusunun akciğer sağlığınız için uyarı verdiğini belirtiyor

Ağız kokusu tıpkı terleme gibi vücutta meydana gelen rahatsız edici sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ağız kokusu genellikle önemsiz görülse de bu durum hem sosyal hem de sağlık açısından sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Hijyen ve diş sağlığı nedeniyle de kaynaklanan ağız kokuları akciğer enfeksiyonunun ve çok çeşitli hastalıkların uyarıcı işareti olabilir.

Haber 21-12-2022 09:02

Hemen kırıp atın: Akciğer kanserinin yüzde 90 sebebi! Öyle zararları var ki...

Kanser en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Ölümle sonuçlanabilen kanserin etkilerinden kaçınmak için sağlıklı bir yaşamı benimsemek gerekiyor. Uzmanlar riskli kanser türleri arasında bulunan akciğer kanserinin yüzde 90 sebebi olarak görülen o tehlike hakkında uyarıyor.

Haber 17-12-2022 15:12

Mikropların hepsini temizliyor: Akciğerleri tertemiz yapıyor! İşte mucizevi besinler

Sağlıklı bir yaşam sürmek için akciğerlerin de sağlıklı olması, kendinizi iyi hissetmek oldukça önemlidir. Astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve pulmoner fibroz gibi yaygın durumlar yaşam kalitenizi düşürür. Akciğerleri sağlıklı tutmak için beslenme şekli de oldukça önemlidir.

Haber 22-11-2022 09:48

Uzmanlar uyarıyor! Omega 3 kaynağı körlüğe neden olabilir

Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor.

Haber 13-11-2022 11:46

Binlerce yıldır şifa kaynağı: Faydaları saymakla bitmiyor! Cinsel gücü artırıyor, akciğeri tertemiz yapıyor

Doğal gıdaların sağlık üzerindeki etkileri çok eski zamanlardan günümüze kadar sık sık kullanılıyor. Bazı besinler var ki vücutta birçok sağlık sorununa karşı etkili çözümler sunuyor. Keçiboynuzu bu besinler arasında bulunuyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da tavsiye ettiği keçiboynuzu kürü akciğerleri tertemiz yapıyor, cinsel gücü artırıyor ve vücuda sayısız fayda sağlıyor. Keçiboynuzu ile ilgili öğreneceğiniz bilgiler sayesinde bu şifalı besini mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz.

Haber 02-11-2022 18:33

Akciğer kanseri için etkili kür! Akciğerleri tertemiz yapacak

Giderek artan kanser vakaları insanların gözünü korkutuyor. Zararlı alışkanlıklar kansere yakalanma riskinin artmasına neden oluyor. En tehlikeli kanser türlerinden olan akciğer kanseri hayatı büyük ölçüde tehlikeye atıyor. Akciğer kanserinin erken teşhis edilmesi ve doğru tedavinin uygulanması önem taşıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tere kürünün akciğer kanseri için etkili olduğunu belirtiyor.

Haber 09-10-2022 11:16

Canan Karatay duyurdu: Yanlış biliniyor, kolesterolü yükseltmiyor! Yediden yetmişe herkes tüketmeli

Prof. Dr. Canan Karatay beslenme üzerine verdiği bilgiler ile günlerce gündem yaratıyor. Daha sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarının sağlıklı gıdalardan geçtiğini belirten Karatay, kolesterol ve SMA hastalığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alişan ile Hayata Gülümse programında yaptığı bu açıklamalarda kemik suyu hakkında bilinen en büyük yanlışı belirtti.

Haber 28-09-2022 07:50

Her zaman yediklerimizden 10 kat daha faydalı! Öyle hastalıkları iyileştiriyor ki...

Patates her çeşidiyle sofralarda yer alıyor. En sevilen ve sık tüketilen sebzelerden olan patatesin farklı çeşitleri bulunuyor. Bu çeşitleri arasında bulunan mor patates hastalıklara karşı öyle bir koruma sağlıyor ki duyanları şaşırtıyor. Mor patatesin faydalarını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 27-09-2022 08:28

Solunum kapasitesi kritik seviyede düşen hasta nakille sağlığına kavuştu

Akciğer nakli olan Safiye Karabulut: -"Göğsünü doldura doldura nefes almak çok güzel bir duygu. O hissi yıllardır yaşamıyordum. Herkes organ bağışı yapsın ve benim gibi hastalara derman olsunlar" - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Akciğer Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Ali Özdil: - "Organlar bizimle birlikte toprak olmasın"

Yurthaber 06-09-2022 11:57

İyileşmek için ameliyat oldu ama şiştikçe şişti!

KOAH hastası olan 75 yaşındaki ismi açıklanmayan bir adam, ameliyat sonrası nadir görülen bir durumla karşı karşıya kaldı. Ameliyat sonrası leğen kemiğinde başlayan şişme yüzüne kadar ilerledi. Yüzü o kadar şişti ki sonunda gözlerini açamaz hale geldi. İki hafta süren vücudunun şişmesi doktorların yoğun müdahalesi sonucu durduruldu.

Haber 02-09-2022 14:27

Civan Canova kimdir? Kaç yaşında öldü? Hastalığı neydi? Nerelerde oynadı?

Ünlü oyuncu Civan Canova’nın ölümünün ardından Civan Canova’nın kaç yaşında öldüğü, ölümüne neden olan hastalığı ve yaşamında hangi dizi ve filmlerde yer aldığı merak edildi. Başarılı oyuncu Civan Canova hakkında tüm merak edilenler…

Magazin 21-08-2022 13:46

Yeniden doğmuş gibi! Akciğerlerinizi temizliyor, kanseri önlüyor

Akciğer sağlığını korumak genel sağlığı da korumak için oldukça önemlidir. Yapılan yanlış alışkanlıklar ve çeşitli faktörler akciğerin kirlenmesine sebep olabilmektedir. Bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ise akciğer hastalıklarından korunmak ve sağlığınızı korumak adına keçiboynuzu kürünün önemini vurguluyor. Saraçoğlu, kür sayesinde akciğerlerin ciddi oranda temizlendiğini belirtiyor.

Haber 27-06-2022 12:03

Kanseri önler, toksinlerden arındırır... Akciğeri pırıl pırıl yapan kür!

Akciğer, vücudumuzun temel organlarından biridir ve kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekir. Sigara gibi tütün ürünleri kullanıyorsanız akciğerinizi çok yıpratmışsınız demektir. Akciğer sağlığı için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. İnsan sağlığı için hayati öneme sahip olan akciğer, dış etkenlerden de çok etkilenir. Akciğeri, korumak, toksinlerden arındırmak için mutlaka bu kürü deneyin.

Haber 25-06-2022 10:06

Küçük Yusuf akciğerindeki fıstık nedeniyle ölüm tehlikesi atlattı

Aksaray'da, aniden başlayan morarma, nefes alamama ve öksürük şikayetiyle hastaneye götürülen 1,5 yaşındaki çocuğun, sağ akciğer girişindeki soluk borusunu tıkayan fıstık çıkarıldı - Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümü Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tuşat: - "Küçük çocukları olan ailelerin evlerinde kuruyemiş, şeker gibi taneli şeyleri ortalık yerlerde bulundurmaması gerekiyor"

Yurthaber 24-06-2022 12:30

Öğrencilerin ışkının akciğere faydalarıyla ilgili projesi TÜBİTAK'tan ödül getirdi

Erzurum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammet Haktan Kalaoğlu: - "Bu bitkiyi akciğere çok benzettik. Bu yüzden ışkının akciğer koruyucu potansiyelini araştırdık. Projemizde ışkının akciğer koruyucu potansiyelini gördük" - Projeye katılan öğrencilerden Ömer Faruk Korkmaz: - "Bu ödül bana gelecekte yapacağım çalışmalar için ümit verdi"

Yurthaber 16-06-2022 13:13

Bu basit test ile kanser riskinizi öğrenebilirsiniz

Akciğer kanseri oldukça ciddi sonuçlara neden olabilen kanser türleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Her yıl binlerce insan akciğer kanserine yakalanıyor. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi akciğer kanserinde de erken teşhis oldukça önem taşıyor. Yapılan araştırmalara göre evde yapacağınız çok kolay test ile akciğer kanserine yakalanma riskinizi öğrenebilirsiniz.

Haber 23-05-2022 15:20

Mikroplastik, insan kanından sonra bu kez de akciğerde tespit edildi

İngiltere'de bilim insanları ilk kez, yaşayan insanlardan alınan akciğer dokularında küçük plastik parçacıkları bulunduğunu açıkladı.

Haber 18-05-2022 18:39

Akciğerlere ne iyi gelir? Akciğere iyi gelen yiyecekler nelerdir, evde tedaviyi desteklemek için neler yapılabilir?

Akciğerler, yaşamsal fonksiyonların devamı için ağız veya burun yoluyla havadaki oksijeni alarak ve vücuttan karbondioksiti dışarı atarak çalışan solunum organımızdır. Akciğerlerin sağlıklı kalması yaşamsal faaliyetlerin devam edebilmesi için olmazsa olmazdır. Ancak bazen diğer organlarda olduğu gibi akciğerlerde de sağlık sorunları yaşanabilir. Kişilerin eskisi gibi sağlıkla nefes almasını sağlamak için akciğerlere ne iyi gelir? Akciğere iyi gelen yiyeceklerle evde tedaviye katkı sağlanabilir.

Haber 13-05-2022 17:34

Balgama ne iyi gelir? Balgam nedir, nasıl oluşur?

Balgam, akciğer ve alt solunum yollarında üretilen bir tür mukustur. Sağlıklı bir kişinin vücudunda ortalama olarak günde 1 ila 1,5 litre arasında balgam üretilir. Balgam, içeriğinde mikropların yok edilmesini sağlayan çeşitli antikorlar ile enzimleri barındırır, esas görevi akciğerleri korumaktır. Ancak balgam oluşumu bazen iltihap ve enfeksiyon nedeniyle olabilir. Bu durumla karşılaşanlar için balgama ne iyi gelir? Evde doğal yollarla balgam tedavisi mümkün müdür?

Haber 13-05-2022 13:29

Öksürük şikayetiyle hastaneye gitti, akciğerinden çıkan herkesi şaşkına çevirdi!

Bolu’da öksürük ve şiddetli ağrı şikayetiyle gittiği hastanede 5 yıldır sol akciğerine saplanan lades kemiğiyle yaşadığını öğrenen Mehmet Salih Fer, kemiğin ameliyatla alınması sonucu sağlığına kavuştu.

Haber 24-04-2022 09:19

Akciğerinde tespit edildi! Şaşkına çeviren olay, 5 yıl boyunca...

Bolu'da 5 yıl boyunca öksürük, şiddetli ağrı, sırtında yanma şikayetleri bulunan bir kişinin akciğerinde yediği tavuğun lades kemiği olduğu tespit edildi. Yapılan ameliyat sonucunda hastanın sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Haber 23-04-2022 17:46

Mikroplastik, insan kanından sonra bu kez de akciğerde tespit edildi

İngiltere'de bilim insanları ilk kez, yaşayan insanlardan alınan akciğer dokularında küçük plastik parçacıkları bulunduğunu açıkladı.

Haber 06-04-2022 15:46

Küçük Osman'ı soluk borusuna kaçan fıstık parçaları öldürüyordu

Afyonkarahisar'da, aniden başlayan morarma ve öksürük şikayetiyle götürüldüğü hastanede, sol akciğer girişinde soluk borusunu tıkayan fıstık parçaları tespit edilen 3 yaşındaki çocuk, başarılı müdahaleyle hayata döndürüldü - Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer: - "Yabancı cisim erken dönemde çıkarılmazsa sonrasında zatürreye sebep olmakta. Erken tanı hayat kurtarıyor. Soluk borusuna yabancı cisim kaçarak boğulma vakalarını 4- 5 yaşın altındaki çocuklarda daha sık görmekteyiz"

Yurthaber 24-03-2022 11:35

Korkuttu: Akciğer kanserinin görülme yaşı 30’lara kadar indi!

Her birey kanser olma riskiyle yaşıyor. Sağlıksız alışkanlıklar kansere zemin oluşturuyor. Özellikle sigara ve hava kirliliği akciğer kanseri olma riskini arttırıyor. Çok küçük yaşlarda başlanan sigara kullanımı nedeni ile akciğer kanserinin olanların sayısı 30’lu yaşlara kadar indi.

Haber 22-02-2022 16:36

Her yaştan insanı bekleyen tehdit! Akciğer hipertansiyonuna dikkat

Pek çok kardiyolojik muayenede önem taşıyan pulmoner hipertansiyon (PAH) ya da (PH), hayati risk oluşturabilen bir hastalık olarak biliniyor. Her yaştan insanı etkileyebilecek bir hastalık olan pulmoner hipertansiyon, hastaların günlük aktivitelerini yerine getirememesine yol açıyor. Sık sık nefes darlığı, çarpıntı ve yorgunluk gibi şikayetlere yol açan bu hastalık, dikkatli bir yaşam ve düzenli takipler ile kontrol altına alınabiliyor.

Haber 18-01-2022 10:46

Ciğerlerinizi Covid'e hazırlayan nefes egzersizi! ''Donanımlı bir silah gibi''

Covid-19 virüsü dolayısıyla en çok yıpranan akciğerler için güçlendirici nefes egzersizlerini aktaran fizyoterapist Çağıl Ertürk, “Doğru nefes egzersizleri sonrasında güçlenen ciğerlerimizle Covid virüsüne karşı daha hazırlıklı hale geliriz. Ayrıca güçlü ciğerler sizin muhtemel hastalık sürecinizi daha rahat atlatmanızı sağlar. Ciğerlerimizin fonksiyonel kapasitesini ne kadar kuvvetlendirirsek ona karşı elimizde donanımlı bir silah barındırmış oluruz” dedi.

Haber 06-01-2022 09:17

Bu besini sofradan eksik etmeyin! En önemli organlarımızdan biri olan akciğeri yeniliyor

Beslenmede çeşitliliğin önemli olduğuna işaret eden İSÜ Liv Hospital Bahçeşehir Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dyt. Betül Yurdakul, sağlıklı bir vücut için her besin grubundan yiyeceklere yer verilmesi gerektiğini söyledi. Akciğer ve karaciğer sağlığında doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Yurdakul, “Akciğerimizin kendini yenileyebilmesi için brokoli, Brüksel lahanası, kekik, keçiboynuzu, karaciğer sağlığı için ise sarımsak, yeşil çay, pancar, enginar tüketilmesini önerdi.

Haber 04-01-2022 09:26

Son dakika... Koronavirüs geçirenler dikkat! Prof. Dr. Özlü: En büyük hasar akciğerlerde

Koronavirüs hastalığı geçirenlerin en büyük endişesi, ileriki zamanda kalıcı hasara yol açıp açmadığı konusu. Pandeminin başından beri bununla ilgili pek çok araştırma ve açıklama yapılırken, insanların aklındaki sorular hâlâ geçmiş değil. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Oksijene bağımlı yaşayan, akciğerde sorunu olan kişilerin sayısı, koronavirüsten sonra ciddi bir artış göstermiş durumda. En büyük hasar akciğerlerde oluşuyor." dedi.

Haber 23-12-2021 10:22

Dünyada ilk! Türk mühendisler yaptı, kıtalar ötesinden talep alıyor

Ankara ODTÜ Teknokent’te Türk mühendislerin tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği ve tıpkı hastanedeki hassasiyetle, evde solunum fonksiyon testi yapmayı sağlayan dünyanın ilk ultrasonik ev tipi spirometre cihazı ile özellikle pandemiden sonra hastane ortamına girme riski nedeniyle kontrollerini aksatan milyonlarca kronik solunum yolu hastasının hayatı kolaylaşacak. Akciğerin tansiyon aleti gibi olduğu söylenen cihaz, şimdiden 55'e yakın ülkeden talep alıyor.

Haber 21-12-2021 11:26

KOAH belirtileri nelerdir? Akciğer dokusunu bozarak nefes almayı engelliyor!

KOAH nedenleri arasında sigara içimi ve sigara dumanına maruz kalma başta görülür. Birçok etkene bağlı olarak gelişen bir hastalık olan KOAH, akciğer dokusunda bozulmalara neden olur. Hava yollarının tıkanmasıyla nefes darlığı, öksürük ve balgam gibi şikayetlere yol açan KOAH kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler.

Haber 16-11-2021 12:19

Prof. Dr. Özkan'dan ibretlik açıklama: Akciğerlerinden gelen sıvıları görseniz çok korkarsınız, inanamazsınız

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yeni tip koronavirüsten korunmanın tek yolunun aşı yaptırmak olduğunu belirterek, "Kovid-19 hastalarının akciğerlerinden gelen sıvıların rengini, kıvamını görseniz gerçekten çok korkarsınız, inanamazsınız. Başka hastalığa hiç benzemiyor. Aşı olmamanın sonuçları çok korkunç." dedi.

Haber 10-11-2021 14:04

Dünyada ilk! 6 dakikada ulaştırıldı

İnsansız hava aracı kullanımında dünyada bir ilke imza atıldı. Hastaya nakledilecek akciğer, ilk kez bir hastaneden diğerine insansız hava aracı ile taşındı. Toronto kentinde gerçekleşen olayda, bir hastadan alınan akciğer, 6 dakikalık bir uçuş ile hastaneye ulaştırıldı.

Haber 13-10-2021 07:53

Dünyada bir ilk! Hastaya nakledilecek akciğer, drone ile taşındı

Kanada'da hastaya nakledilecek akciğer dünyada ilk kez, bir hastaneden diğerine insansız hava aracı (drone) ile taşındı.

Haber 13-10-2021 02:15