Akpm Haberleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AKPM'nin 'Türkiye' raporuna sert tepki: 'Ülkemizi işgal girişiminde bulunan darbeci teröristleri aklamaya kimsenin hakkı yok!'

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) hazırlanan rapora Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş söz konusu kararı kınadıklarını belirterek "Ülkemizi işgal girişiminde bulunan darbeci teröristleri aklamaya hiç kimsenin ve hiç bir kurumun hakkı yoktur!" dedi.

Haber 2023-06-26 14:47:29

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan canlı yayında net mesaj! Türkiye'nin iç işlerine karışmak olmaz diyerek açıkladı: Ülkeye almayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) Ukrayna asıllı bir Alman milletvekilinin taraf tuttuğu gerekçesiyle Türkiye'ye alınmayacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Gelip de Türkiye'nin iç işlerine karışmak olmaz." dedi. Çavuşoğlu ayrıca, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD büyükelçisiyle olan görüşmesine ilişkin olarak da konuştu.

Haber 2023-04-13 21:07:44

İzmir, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi temsilcilerini ağırlıyor

TBMM ev sahipliğindeki Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu Açılış Konferansı yapıldı

Haber 2022-09-21 22:28:05

AKPM Türkiye raportörleri, CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'nu ziyaret etti

AKPM Türkiye raportörleri, CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'nu ziyaret etti

Yurthaber 2022-05-19 18:14:34

AKPM Siyasi Tutuklular Karar Tasarısını Kabul Etti

AKPM Genel Kurulu, görevleri sırasında yaptıkları açıklamalardan dolayı yargısal sürece tabi tutulan seçilmiş politikacıların "siyasi tutuklu" olarak kabul edilmesi ve serbest bırakılmasını öngören karar tasarısını kabul etti. Karar Selahattin Demirtaş'ı da kapsıyor

Haber 21-06-21 23:47

AKPM Ukrayna delegasyonu Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etti

AKPM Ukrayna delegasyonu Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etti

Yurthaber 09-06-21 10:22

AKPM Başkanı Daems'ın Türkiye ziyaretinde neler konuşuldu?

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rik Daems, iki günlük Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet liderleriyle görüştü. Görüşmelerde ana gündem maddeleri İstanbul Sözleşmesi, HDP'ye kapatma davası ve Türkiye'nin AİHM kararlarına uymaması oldu.

Haber 31-03-21 06:27

Avrupa Konseyi Parlamentosu’ndan Türkiye ziyareti

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı (AKPM) Rik Daems, Ankara'yı ziyaretinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Daems temasları kapsamında muhalefet partileriyle de buluştu

Haber 30-03-21 23:24

Almanya Dışişleri Bakanından AİHM uyarısı

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun AİHM kararlarına rağmen devam etmesi, AKPM toplantısının da gündemindeydi.

Haber 26-01-21 23:31

Ankara’ya muhalefete baskıyı sonlandır çağrısı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) bugün oyladığı bir kararla Ankara’ya, "muhalefete baskıya son ver" çağrısında bulundu.

Haber 23-10-20 16:42

AKPM Üyesi Günay'dan Avrupalı parlamenterlere Doğu Akdeniz'de barışçıl çözüm çağrısı:

"Ülkemiz bu süreçte diyaloğu ve barışçı çözümleri dışlamayan, uluslararası hukuk ve meşruiyet sınırları içinde kalan tutum ve politikalarını sürdürmeye devam edecektir"

Yurthaber 25-09-20 13:48

AKPM Türk Delegasyonundan Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline kınama:

"Yunan Milletvekili Ioannis Lagos'un kürsüde Türk bayrağını yırtma cüretini gösterebilmiş olmasını ve bu ırkçı harakete anılan kurum içerisinde imkan sağlanmasını, merkezi Strazburg'da bulunan ve kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin Türk Delegasyonu olarak şiddetle kınıyoruz"

Haber 30-01-20 18:52

Avrupa’da gazetecilere yönelik tehditler artışta

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) gazetecilerin korunması konusunda Avrupa devletlerini uyaran bir karar aldı.

Haber 28-01-20 23:28

CHP: 'Çavuşoğlu'nun Sessizliği Ülke İtibarını Zedeliyor'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’yi temsil ettiği Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyeliği sırasında Ukrayna’da para karşılığında lobicilik faaliyetlerinde bulunduğu iddiasıyla ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi

Haber 06-11-19 17:09

DHA DIŞ- TBMM Başkanı Şentop, AKPM Başkanı Pasquier ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Liliane Maury Pasquier ile görüştü.

Haber 25-10-19 12:56

TBMM Başkanı Şentop, AKPM Başkanı Pasquier ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Strasbourg’da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier ile bir araya geldi.TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Parlamento Başkanları toplantısına katılmak üzere geldiği Fransa’nın Strasbourg kentinde temaslarına devam ediyor.

Haber 25-10-19 11:09

DATÜB Avrupa Konseyi’nde önemli görüşmelerde bulundu

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) güz dönemi toplantılarına katılarak bir dizi görüşmelerde bulundu.DATÜB Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi güz dönemi toplantılarına katılarak Ahıska Türklerinin sorunlarını gündeme getirdi.

Yurthaber 07-10-19 13:36

Bakan Çavuşoğlu, AKPM Başkanı Pasquier ile görüştü

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier ile görüştü.Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi’nin 70.

Haber 01-10-19 10:42

DHA DIŞ - Çavuşoğlu, AKPM Başkanı Pasquier ile görüştü

Avrupa Konseyi 70’inci Yıl Dönümü törenlerine katılmak üzere, Fransa’nın Strazburg şehrine giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier ile görüştü.

Haber 01-10-19 10:34

AKPM Başkanı Pasquier, Azerbaycan’da

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier’in iki günlük Bakü ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ile görüşmesi bekleniyor.Bakü’de yetkililerle bir dizi toplantı yapması da beklenilen Pasquier, Aile, Kadın ve Çocuklardan sorumlu Parlamento Komitesi üyeleri, Disiplin Komisyonu üyeleri ile görüşmeler de gerçekleştirecek ve Avrupa Konseyinin 70.

Haber 11-09-19 12:27

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Günay’dan Avrupa Konseyi’nin Rusya kararına ilişkin açıklamalar

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi olan Prof.

Haber 04-07-19 14:57

AKPM Rusya’ya oy hakkını iade etti

AKPM, 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmesinin ardından oy hakkını elinden aldığı Rusya’ya bu hakkını iade etti.

Haber 25-06-19 10:59

Avrupa Konseyinden Rusya ile buzları eritecek adım

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AKPM'de oy verme ve bazı temsil hakları elinden alınan Rus heyetinin, hazirandaki yeni Avrupa Konseyi başkanın seçileceği oturuma davet edilmesi tavsiyesinde bulunarak, konseydeki oy hakkının yeniden verilmesinin de yolunu açtı - Rusya'nın Avrupa Konseyi'ndeki haklarının yeniden verilmesine ilişkin son kararı AKPM verecek

Haber 17-05-19 14:31

Avrupa'ya Çocuk teröristler istismar kapsamında değerlendirilsin önerisi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Emine Nur Günay: - "(AKPM Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu toplantısında) Çocuk teröristlerin de çocuk istismarı kapsamında değerlendirilmesini önerdim" - "Terörist grupların çocuk istismarını birçok terör örgütünde görüyoruz. Aslında bu çocuklar birer mağdur, rehabilitasyona ihtiyaçları var ve topluma kazandırılmaları gerekiyor"

Haber 15-05-19 15:44

Avrupa'ya Çocuk teröristler istismar kapsamında değerlendirilsin önerisi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Emine Nur Günay: - "(AKPM Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu toplantısında) Çocuk teröristlerin de çocuk istismarı kapsamında değerlendirilmesini önerdim" - "Terörist grupların çocuk istismarını birçok terör örgütünde görüyoruz. Aslında bu çocuklar birer mağdur, rehabilitasyona ihtiyaçları var ve topluma kazandırılmaları gerekiyor"

Yurthaber 15-05-19 15:43

AKPM Başkanı Pasquier Gürcistan'da

AKPM Başkanı Lilliane Maury Pasquier: - "Gürcistan, Avrupa Konseyi ile birlikte önündeki sorunları çözecek ve ilerleme doğrultusunda yoluna devam edecek. Hem AKPM hem Avrupa Konseyi içinde belli başlı sorunları Gürcistan'ın yardımıyla çözeceğiz" - Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili: - "Ülkemizin en büyük sorunu işgal altındaki topraklarda (Abhazya ve Güney Osetya) işgal hattının her iki tarafında temel insan haklarının ihlal edilmesidir"

Haber 30-04-19 17:26

AKPM Başkanı Pasquier Gürcistan'da

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Lilliane Maury Pasquier: - "AKPM, Güney Osetya ile Abhazya bölgelerindeki çatışmaların çözülmesi ve insanlar arasındaki bağlantıları kurmak için çalışmalarını sürdürecek"

Haber 29-04-19 14:55

AİHM'e gönderilen isimler uygun bulundu

AİHM'de Türkiye adına görev yapan Prof. Dr. Işıl Karakaş'ın görev süresinin Mayıs 2017'de sona ermesinin ardından başlayan seçim süreci kapsamında önerilen 3 kişilik aday listesi, AKPM Hakim Seçim Komisyonu tarafından uygun bulundu

Yurthaber 29-03-19 17:00

AİHM'e gönderilen isimler uygun bulundu

AİHM'de Türkiye adına görev yapan Prof. Dr. Işıl Karakaş'ın görev süresinin Mayıs 2017'de sona ermesinin ardından başlayan seçim süreci kapsamında önerilen 3 kişilik aday listesi, AKPM Hakim Seçim Komisyonu tarafından uygun bulundu

Haber 29-03-19 16:58

Gazetecilik suçu meşrulaştırmaz

AKPM Üyesi ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin: - "Medya özgürlüğü konusu son yıllarda suç ve terör örgütleri tarafından bilinçli bir şekilde istismar edildi ve bir koruma kalkanı olarak kullanılmaya başlandı. Medya özgürlüğü, suç ve terör örgütleri, bölücü ve aşırı uçlar için güvenli bir istismar alanı olamaz" - "Basın özgürlüğü adı altında bir gazeteci adam öldüremez, terörü destekleyemez, devlet sırlarını ifşa edemez, bir gazeteci demokrasi karşıtı askeri bir darbenin bir parçası olamaz, darbe yapamaz. Bir gazeteci bu tür suçlar işliyorsa, gazeteci olamaz"

Haber 29-01-19 19:31

AKPM, Ukraynalı denizcilerin mağduriyetini resmen tanıdı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Rusya tarafından gözaltında tutulan Ukraynalı denizcilerle ilgili dosyayı kabul etti.Ukrayna hükümeti, Anzak Denizi’nde Ruslar tarafından gözaltında tutulan Ukraynalı denizcilerin mağduriyetini bir dosya halinde AKPM’ye sunmuştu.

Haber 29-01-19 18:37

Türkiye karşıtı şer odakları AKPM'de de bir araya geliyor

AKPM Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu Üyesi Emine Nur Günay: - "Türkiye karşıtı şer odakları AKPM'de de bir araya geliyor ve her fırsatı Türkiye aleyhine kullanmaya çalışıyorlar. Türk Delegasyonu olarak buna izin vermeyiz, vermiyoruz"

Haber 29-01-19 11:43

Türkiye karşıtı şer odakları AKPM'de de bir araya geliyor

AKPM Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu Üyesi Emine Nur Günay: - "Türkiye karşıtı şer odakları AKPM'de de bir araya geliyor ve her fırsatı Türkiye aleyhine kullanmaya çalışıyorlar. Türk Delegasyonu olarak buna izin vermeyiz, vermiyoruz"

Yurthaber 28-01-19 22:40

AKPM'den Erdoğan'a yanıt: Demirtaş kararı hızla uygulanmalı

Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nden AİHM'in Demirtaş kararıyla ilgili "Bizi bağlamaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt geldi. AKPM Başkanı, "Kararın hızla uygulanmasını umuyoruz" mesajı verdi.

Haber 22-11-18 16:36

Çavuşoğlu: AKPM'deki aşırı sol milletvekilleriyle dağdaki PKK'lıların ne farkı var

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki (AKPM) bazı grupları sert dille eleştirdi.

Haber 15-11-18 15:15

DHA YURT BÜLTENİ 13

1)ÇAVUŞOĞLU: AKPM'DEKİ AŞIRI SOL MİLLETVEKİLLERİYLE DAĞDAKİ PKK'LILARIN NE FARKI VAR DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki (AKPM) bazı grupları sert dille eleştirdi.

Haber 15-11-18 13:24

Çavuşoğlu: AKPM'deki aşırı sol milletvekilleriyle dağdaki PKK'lıların ne farkı var

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki (AKPM) bazı grupları sert dille eleştirdi.

Haber 15-11-18 13:06

AKPM'nin İslamofobi raporu tepki aldı

AKPM Türk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç: - "Sorun İslamofobidir, sorun diğerini damgalamaktır" - AKPM Azerbaycan Heyeti Üyesi Ganire Paşayeva: - "Avrupa’da radikalleşmenin artmasının asıl sebebi, göçmenlerin kendi kimliklerine karşı gösterilen düşmanca yaklaşımdır" - AKPM Norveç Heyeti üyesi Lise Christoffersen: - "Bir yasaklama söz konusu olacaksa bu bütün dinler için uygulanmalıdır" - İngiliz üye Richard Balfe: - "Müslümanlar geldikleri ülkelere çok bağlı şeklinde eleştiriler duyuyoruz. Bunu kabul etmiyorum. Tüm göçmenler ülkelerine bağlıdır, sadece Müslümanlar değil"

Haber 10-10-18 16:54

Rusya'ya şok! Avrupa Konseyi'nden atılabilir

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu, Kırım'ı işgali nedeniyle 2014'te oy hakkı elinden alındığı için AKPM'ye heyet göndermeyen Rusya'nın Avrupa Konseyi'ne geri dönüş hamlesi olarak görülen karar tasarısını komisyona iade etti. Bu gelişmeyle, 2017'den beri Avrupa Konseyi katkı payını ödemeyen Rusya'nın üyelikten çıkarılma süreci gündeme gelebilecek.

Haber 10-10-18 00:43

Avrupa Konseyinden İsrail'e Filistinli çocuk tutuklular çağrısı

AKPM Genel Kurulu, İsrail'e, Filistinli çocuk tutuklulara uygulanan kötü muameleye son verme çağrısında bulundu

Haber 09-10-18 23:18

Tunus Dışişleri Bakanı El-Cihinavi AKPM Genel Kurulu'na hitap etti

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi: - "Tunus’ta Arap Baharı olmadı. Biz Tunuslular olarak bu tanımı sevmeyiz. Tunus’ta olsa olsa bahar olur"

Haber 09-10-18 18:52

Avrupa'da Nükleer Güvenlik ve Emniyet raporu

AKPM Üyesi ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ın raportörlükten çekildiği bildirildi - Emine Nur Günay: - "Türk Delegasyonu olarak yakından takip ediyoruz ve teamüllere aykırı yanlı girişimi kabul etmiyoruz" - "Avrupa'daki 184 reaktörün 82'si 35 yaşın üzerinde, 29'u ise 40 yaşın üzerindedir. Avrupa'da yaklaşık 6 reaktörden biri 40 yaşın üzerindedir" - "Bu eski reaktörler Avrupa için çok önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Ancak hiçbir tesis hakkında ismiyle rapora ekleme önergesi verilmemiştir. Avrupa'da 15 yeni reaktör inşaatı devam etmektedir. 15 santral içinden sadece Akkuyu santrali gündeme getiriliyor ve rapora ekleniyor"

Haber 08-10-18 23:43

AKPM'de 24 Haziran seçimleri konuşuldu

AKPM Azerbaycan Heyeti Üyesi Ganire Paşayeva: - "Temsil ettiğim Hür Demokratlar Grubu adına, Türkiye'deki seçimlerin demokratik ve tüm boyutları ile uluslararası normlara uygun olarak düzenlendiğini beyan ediyorum" - AKPM Azerbaycan Heyeti Üyesi Samed Seyidov: - "AKPM'de bazı ülkelere çifte standartlı yaklaşım söz konusu ve Avrupa Konseyi'nin içinden geçtiği sorunlu dönemin asıl sebebi de budur"

Haber 08-10-18 23:18

Gürcistan'da AKPM oturumu

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komitesi oturumu açıldı

Haber 25-09-18 12:56

AKPM: 24 Haziran seçim kampanyaları eşit şartlarda yapılmadı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi 24 Haziran seçimleriyle ilgili yayınladığı gözlem raporunda seçim bürolarının çoğunda sorun yaşanmadığına, ancak seçim kampanyalarının adil ve eşit şartlarda yapılmadığına işaret etti.

Haber 05-09-18 21:21

Türk-İslam ve Erdoğan düşmanlığını Özil'den çıkardılar''

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AKPM Üyesi Mustafa Yeneroğlu: - ''Irkçı Alman orta ve üst sınıfı, Türk-İslam ve Erdoğan düşmanlığını, Özil üzerinden bir kez daha ortaya koydu'' - ''Mesut Özil, kendisine yönelik hakaretlere, ırkçı saldırılara karşı İngilizce bir mesajla dünyaya seslendi. Çünkü onun tepkisi ayrımcılığa maruz kalan tüm göçmenler içindi. Özil'in bu tepkisi, Almanya'da ve Avrupa'da yaşayan milyonlarca göçmenin, Müslümanın hislerine tercüman oldu. Özil'i kahraman gibi görüyorlar'' - ''Almanya'da yaşayan Müslümanların, özellikle de Türklerin, yerli topluma kıyasla sahip oldukları sözde eksiklikler nedeniyle Alman ulus devleti içerisinde uzun vadede tehdit oluşturdukları ve dolayısıyla eritilmesi gerektiği kanaatinin belirgin olduğu bir sürece şahit oluyoruz''

Haber 27-07-18 11:15

AKPM Türkiye Raportörü: Türkiye diktatörlük değil

24 Haziran seçimlerini yerinde gözlemleyen uluslararası resmi heyet üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye raportörü Estonyalı sosyal demokrat parlamenter Marianne Mikko, DW Türkçe’ye konuştu. Türkiye için 'diktatörlük değil' ifadesini kullandı.

Haber 04-07-18 09:38

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'a tepki

AKPM üyesi Emine Nur Günay, AKPM Genel Kurulu'nda Türkiye'ye karşı asılsız eleştirilerde bulunan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'a tepki gösterdi

Haber 29-06-18 11:07

AKPM Türkiye Raportörü: Türkiye diktatörlük değil

24 Haziran seçimlerini yerinde gözlemleyen uluslararası resmi heyet üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye raportörü Estonyalı sosyal demokrat parlamenter Marianne Mikko, DW Türkçe’ye konuştu.

Haber 28-06-18 18:15