Akupunktur Haberleri

Tıpta çığır açacak gelişme: O tedavi buna da iyi geliyor! İğne deyip geçmeyin

Alternatif tıpta farklı hastalıklara deva olması için geliştirilen bazı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden biri de akupunktur yöntemidir. Çin'de yapılan bir araştırmada, inme sonucu konuşma güçlüğü geçen kişilerin tedavisinde akupunktur kullanılmasının, dil fonksiyonlarının geri kazanılmasında önemli katkısı olduğu tespit edildi.

Haber 23-01-2024 14:15

Yer: Samsun! Yüz felci geçiren 10 yaşındaki çocuk bakın nasıl sağlığına kavuştu

Samsun’da gerçekleşen olay duyanları çok şaşırttı. 10 yaşındaki Haldiye Elomer yüz felci geçirdikten sonra akupunktur tedavisi ile sağlığına kavuştu. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin "Hasta özellikle ilk 6 aylık dönemde bize başvurursa cevap çok daha güzel oluyor." dedi ve detayları anlattı.

Kadin 07-11-2023 15:03

Akupunktur ile zayıflanır mı? Akupunktur ile nasıl kilo verilir, metabolizmayı hızlandırır mı?

Modern tıbba alternatif olarak geliştirilen yöntemlerden biri de akupunktur uygulamasıdır. Çin’de bulunduğundan bu yana dünya çapında geleneksel kabul edilen bu yöntem birçok rahatsızlık için tedavi olarak kullanılmaktadır. Değişik bölgelerdeki ağrılar için kullanılmasının yanı sıra kilo vermek isteyenlerin de doktor kontrolünde ve doktor onayı ile başvurdukları bir tedavi yöntemidir. Peki, akupunktur metabolizmayı hızlandırır mı?

Haber 07-02-2023 17:13

Akupunktur ile sigara bırakılır mı, akupunktur ile sigara bırakma yöntemi nedir? Akupunktur ile sigara bırakma tedavisi nasıl yapılır?

Çin’de geliştirilen bir alternatif tıp yöntemi olan akupunktur, geleneksel olarak kabul edilen ve şifa dağıttığına inanılan bir uygulamadır. Farklı şikâyetler için doktor önerisi ve yönlendirmesi olduğu sürece başvurulabilen bir yöntemdir. Vücuttaki sorun yaşanan bölgeye işlem yapılır. Kilo vermek için de tercih edilen bu yöntemi sigarayı bırakmak için kullanmak isteyenler de vardır. Peki, akupunktur ile sigara bırakma yöntemi nedir?

Haber 07-02-2023 17:10

Akupunktur kalemi nedir, ne işe yarar? Akupunktur kalemi nasıl kullanılır, lazer akupunktur kalemi nedir?

Akupunktur uygulaması çok eskiden bugüne tercih edilen alternatif tedavi yöntemlerinden biridir. Çin’de geleneksel bir tedavi yöntemi olarak kullanılır. Çok ince iğneler kullanılarak yapılan bu uygulamada uygulamayı yapan doktorlar akupunktur kalemi adı verilen bir cihaz kullanmaktadırlar. Bu cihazın kullanımının bazı nedenleri vardır. Peki, akupunktur kalemi nedir, ne için kullanılır?

Haber 07-02-2023 17:07

Akupunkturun yan etkileri nelerdir, zararı var mı? Kimlere akupunktur tedavisi uygulanmamalı, baş ağrısı yapar mı?

Yaklaşık üç bin yıl önce Çin’de bulunan akupunktur geleneksel bir alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilmiştir. Gelişen teknolojiden yararlanan bu yöntem gelişerek farklı şekillerde uygulanmaya başlamıştır. Birçok hastalığa şifa olduğu bilinmektedir. Farklı bölgelerdeki ağrılar için, kilo vermek için ya da yaşlandırmayı geciktirmek için kullanılmaktadır. Ancak tüm uygulamalarda olduğu gibi bu uygulama için de olumsuz etkilerin görülme olasılığı bulunmaktadır. Akupunkturun zararı var mı?

Haber 07-02-2023 17:03

Cinsel sağlık için akupunktur nasıl kullanılır, cinsel tedavi nasıl yapılır? Akupunktur cinsel sağlığa iyi gelir mi, cinsel akupunktur noktaları nelerdir?

Uzun yıllardan beri kullanılan alternatif tıp yöntemlerinden biri de akupunktur uygulamasıdır. Ülkemizde de uygulanan bu yöntem ile çeşitli bölgelerdeki ağrıların giderildiği bilinir. Kilo vermek için de kullanılan akupunktur uygulaması cinsel sağlık için de önerilmektedir. Doktora danışılarak başvurulabilecek bir yöntemdir ve uzman kişiler tarafından Sağlık Bakanlığı onayı bulunan merkezlerde işlem yapılmaktadır. Peki, akupunktur ile cinsel tedavi nasıl yapılır?

Haber 07-02-2023 17:01

Akupunktur hangi hastalıkları tedavi eder? Akupunkturla hastalık tedavisi nasıl yapılır, alerjiye iyi gelir mi?

İlk olarak Çin’de bulunan ve milattan önceki yıllardan bugüne geleneksel olarak uygulanan akupunktur alternatif bir tedavi yöntemidir. Çin tıbbı “çi” adı verdiği enerjinin vücutta bazı kanallar ve meridyenler ile taşındığına inanarak bu yöntemi geliştirmiştir. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı onayı olan merkezlerde bu alanda uzman kişiler tarafından uygulanan bu yöntem doktor kontrolünde olması koşuluyla bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Peki, akupunktur alerjiye iyi gelir mi?

Haber 07-02-2023 16:59

Kozmetik akupunktur nedir, nasıl yapılır, sivilce tedavisi yapılır mı? Kozmetik akupunkturun faydaları nelerdir, cildi gençleştirir mi?

Çin’in geleneksel alternatif tıp yöntemlerinden biri olan akupunktur uygulaması günümüzde Türkiye’de de bazı doktorlar tarafından önerilen ve uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücudun farklı bölgelerindeki ağrılar için başvurulan bu yöntem kilo vermek için de kullanılabilir. Kozmetik akupunktur adı altında uygulanan işlem de özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilen ve kullanılan bir yöntemdir. Peki, kozmetik akupunktur sivilce tedavisi nedir?

Haber 07-02-2023 16:57

Akupunktur diş ağrısına iyi gelir mi? Diş ağrısı için akupunktur noktaları nelerdir, nasıl uygulanır?

Modern tıp dışında uygulanan bazı alternatif tıp yöntemleri bulunur. Bu yöntemler arasında en geleneksel olarak kabul edilen Çin’de doğarak zamanla tüm dünyaya yayılan akupunktur uygulamasıdır. Farklı şekillerde uygulanabilen bu tedavi yöntemi ülkemizde de yapılmaktadır. Kilo vermek isteyen kişilerce ya da bazı hastalıkların tedavileri için kullanılabildiği gibi diş ağrısı sorunları için de başvurulan bir yöntemdir. Doktor önerisi ya da tavsiyesi ile akupunktur işlemi yaptırılabilir.

Haber 07-02-2023 16:52

Akupunktur ile migren tedavisi nasıl yapılır? Akupunktur migren ağrısına iyi gelir mi, nasıl tedavi edilir?

Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan akupunktur doktor yönlendirmesi ya da onayına istinaden kullanılabilen bir uygulamadır. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerde yapılmaktadır. Bu alanda uzman kişiler tarafından yapılan uygulamanın migren ağrıları için de kullanıldığı bilinir. Farklı bölgelere göre farklı şekilde uygulanan akupunktur yönteminde aşırı ince ve çelik, altın ya da gümüş iğneler kullanılır. Peki, akupunktur migren ağrısına iyi gelir mi?

Haber 07-02-2023 16:50

Akupunktur iğnesi nedir, ne işe yarar? Akupunktur iğnesi ne için kullanılır, nerelere takılır?

Modern tıbba alternatif olarak geliştirilen bazı tedavi yöntemleri vardır. Çin’de doğan ve kısa zaman içinde tüm dünyaya yayılan akupunktur da bu yöntemler arasında yer alır. Akupunktur tedavisi, doktor önerisi ya da yönlendirmesine istinaden başvurulması gereken bir tedavi yöntemidir. Çok ince ve çelik malzemeden yapılan iğnelerle belirlenen bölgelere işlem yapılması şeklinde uygulama yapılır. peki, akupunktur iğnesi nedir, nerelere takılır?

Haber 07-02-2023 16:48

Boyun ve bel ağrısına akupunktur nasıl yapılır? Akupunktur ile boyun ve bel fıtığı tedavisi nedir, nasıl uygulanır?

Modern tıbba alternatif olarak uygulanan bazı tedavi yöntemleri vardır. Bunlar arasında en sık kullanılan ve tüm dünya tarafından kabul edilen bir alternatif tıp yöntemi de akupunktur yöntemidir. Doktor kontrolünde ve önerisi ile uzman kişiler tarafından uygulandığı takdirde birçok hastalığın tedavisi olduğu bilinir. Kilo vermekten bel fıtığına, migrenden sırt ve boyun ağrılarına birçok sıkıntı için kullanılan bir uygulamadır. Peki, akupunktur ile boyun ve bel fıtığı tedavisi nasıl uygulanır?

Haber 07-02-2023 16:44

Evde akupunktur nasıl yapılır? Evde akupunktur ile zayıflanır mı, akupunktur diyeti nedir?

Yüzlerce yıldır uygulanan ve Çin’de doğan akupunktur yöntemi birçok hastalığın tedavisinde önerilen bir alternatif tıp yöntemidir. Uzman kişiler tarafından ve doktor kontrolünde uygulanması gereken bu yöntem ağrılardan bulantılara birçok hastalık için önerilebilir. Akupunktur ayrıca evde de yapılabilen ve zayıflamaya yardımcı olan alternatif bir yöntem olarak bilinir. Peki, evde akupunktur nasıl yapılır?

Haber 07-02-2023 16:39

Ağrılara ve mide bulantısına iyi gelen akupunktur noktaları nelerdir? Akupunktur baskı noktaları ve semptomlara faydaları nelerdir?

Modern tıp dışında başvurulan ve bazılarını doktorlar tarafından da önerilen alternatif tıp yöntemleri bulunur. Uzun zaman önce Çin’de doğan ve tüm dünyada kullanılan alternatif tıp yöntemlerinden biri de akupunktur yöntemidir. Türlü ağrıların tedavisinde kullanıldığı gibi kilo vermek isteyenleri destekleyici özelliği ile de bilinir. Ayrıca bazı durumlarda hamileler için de önerilen bir uygulamadır. Peki, ağrılara iyi gelen akupunktur noktaları ve faydaları nedir?

Haber 07-02-2023 16:38

Akupunktur nedir, faydaları nelerdir? Akupunktur tedavisi nasıl yapılır, hangi hastalıkları tedavi eder?

Alternatif tıpta farklı hastalıklara deva olması için geliştirilen bazı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden biri de akupunktur yöntemidir. Bazı doktorlar tarafından da bünyesi ve hastalık durumuna uygun olan kişilere önerilebilen bir yöntem olarak akupunktur yapılabilir. Birçok konuda fayda sağlandığı bilinen akupunktur tedavi yöntemi diğer alternatif tıp yöntemlerinden daha farklı olarak uygulanır. Peki, akupunktur ile zayıflamak mümkün mü?

Haber 07-02-2023 16:35

Korelilerin büyük iyileşme sırrı! Baş parmağınıza sarımsak sarıp bekleyin... Olacaklara inanamayacaksınız

Bağışıklık düştüğü için kışın sık sık hastalanıyor ve kolayca iyileşemiyor musunuz? Bunun çözümü basit! 'Öksürük nasıl geçer?' diye araştırmalar yapıyorsanız Korelilerin sağlık tüyosunu uygulayabilirsiniz. İşte Korelilerin uyguladığı sarımsak yöntemi...

Haber 02-12-2022 11:51

Migren ataklarının sıklığı ve şiddetini azaltmada akupunktur önerisi

Trakya Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Bozer, akupunkturun migren ataklarının sıklığı ve şiddetinin azaltılmasında önemli bir tamamlayıcı tıp uygulaması olduğunu söyledi.

Haber 02-11-2022 12:07

Çinliler bu işi çözdü: Libidoyu yükseltmenin yolunu buldular

Cinsel ilişkilerde sıklıkla karşılaşılan libido sorunuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çinli uzmanlar, cinsel işlev bozukluğu olan kadınlarda yaptıkları araştırmalarla ilgili sonuçları açıkladılar. Bilim insanları akupunkturun cinsel dürtüyü artırmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Haber 07-09-2022 08:17

Akupunktur nedir? Akupunktur tedavisi hangi hastalıklarda uygulanabilir?

Akupunktur, vücudun kendi çiğ enerjisini dengelemeyi hedef alan bir regülasyon yöntemidir. Bu konuda çok eski yıllarda özellikle akupunktur noktaları ve meridyenleri keşfedilmiştir. Bu anlamda, organların ismiyle geçen birçok meridyenler ve dengeleyici noktalar mevcuttur. Bazı noktalarda enerjiyi artırıcı, bazı noktalarda ise enerji düşürücü nüanslar söz konusudur.

Kadin 21-05-2022 15:11

Sağlıklı diyerek yaptırıyorsunuz ama ömür boyu ağrı yapabilir!

Sağlığa iyi geldiğini düşünerek yaptırdığımız ancak ciddi sorunlara neden olabilen bir sürü tedavi bulunuyor. Çok eski yıllardan beri yaptırılan hacamat uygulaması da bu tedaviler arasında yer alıyor. Uzmanlar yanlış yapılan hacamat uygulamasının ömür boyu ağrıya neden olduğunu belirtiyor.

Haber 28-03-2022 09:50

Baş parmağınıza sarımsağı sarıp bekleyin... Etkisini anında gösteriyor

Her mevsim yaşayabileceğimiz öksürük bir kere geldi mi bir daha gitmek bilmiyor. Geçmesi çok zor olan öksürük için ilaç tedavisinin yanı sıra ilaç kadar etkili olan doğal yöntemler de sıklıkla tercih edilmektedir. Bizde bal, ıhlamur gibi besinler öksürüğü kesmesi için kullanırken Koreliler ise sarımsak tedavisi uyguluyor. Doğal antibiyotik olduğu bilinen sarımsak sayesinde öksürükten kurtulabilirsiniz.

Haber 26-03-2022 07:47

Sedef hastalığı tedavisinde akupunktur yöntemi nasıl etki eder?

Sedef hastalığı cilt hücrelerinin normale göre çok daha hızlı çoğalmasına sebebiyet veren bir cilt hastalığıdır. Ciltte beyaz pullanma ve kırmızı lekeler görülmesi gibi belirtilerle dikkat çeken sedef hastalığı ömür boyu devam eder. Peki sedef hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Sedef hastalığı tedavisinde akupunktur yöntemi de kullanılabilir. Bu yöntemle limbik sisteme etki etmek hedeflenir. Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş sedef hastalığında akupunktur tedavisini anlattı.

Haber 07-07-2021 07:48

Akupunkturda alerji noktaları ile tedavi mümkün! Sebepsiz kaşıntılarınız son bulacak

Akupunktur alerji noktaları ile alerji tedavisi gerçekleştirilebilir. Akupunktur ile belirli alerji noktalarının uyarıldığı tedavi ile stresle başa çıkmanın yöntemlerini de öğrenen kişi, rahatsızlıklarından arınabilir. Özellikle alerji nedeniyle yaşanan kaşıntı tedavisinde, alerjik nezle ve alerjik rinit ile ilgili etkili sonuçlara ulaşmak mümkündür. Konu ile ilgili bilgi veren Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunktur ile alerji tedavisi hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber 05-07-2021 07:49

Uykusuzluk nedeni stres ise tedavisi akupunktur ile mümkün!

Uykusuzluk stres ikilisi birbirini tetikler. Zorluklarla karşılaşılması durumunda ortaya çıkan uykusuzluk stres nedeniyle yaşanıyorsa akupunktur tedavisi ile limbik sistem düzenlenerek stres kontrol altına alınabilir. Bu nasıl mümkün olur diye merak edenler için Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, uykusuzluk tedavisinde akupunktur yöntemini ve etkilerini anlattı.

Haber 30-06-2021 08:03

Akupunktur ile zayıflama nasıl uygulanır? Akupunktur tedavi yöntemleri nelerdir?

Akupunktur ile zayıflama, akupunkturun önemli faydaları sayesinde diyete yardımcı olarak uygulanır. Stres azaltıcı endorfin ve serotoninlerin artmasında yardımcı olan akupunktur, zayıflamak isteyenlerin en büyük yardımcılarındandır. Peki akupunkturun zayıflamada nasıl bir etkisi vardır? Tedavi nasıl uygulanır? İşte Medikal Estetik Uzmanı Dr. İsmail Ağar'ın anlatımıyla akupunktur ile zayıflama tedavisiyle ilgili merak edilenler...

Haber 21-06-2021 08:44

Akupunktur yöntemiyle gastrit ve reflü tedavisi mümkün!

Akupunktur pek çok hastalıkta olduğu gibi gastrit ve reflü tedavisinde de etkili sonuçlar vermektedir. Strese dayalı oluşabilen gastritte limbik sistemin düzenlenmesine yardımcı olarak etkili sonuç almayı sağlayan akupunktur, reflü tedavisinde de kullanılmaktadır. İşte reflünün gastrit ve reflü tedavisindeki etkisi...

Haber 16-06-2021 08:40

Sinüzit tedavisinde akupunktur yöntemi hangi durumda tercih ediliyor?

Pek çok hastalığın destekleyicisi olan akupunktur sinüzit tedavisi için de etkileri ile yüz güldürüyor. Özellikle ilaçların yetersiz kaldığı sinüzit hastalarında önemli bir rol üstlenen akupunktur tedavisi, hastaların ağrılarından kurtulmasını sağlıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, sinüzitte akupunktur tedavisinin kimlere uygulandığını ve hangi durumlarda devreye girdiğini anlattı.

Haber 14-06-2021 10:29

Tüp bebek tedavisinde akupunktur mucizesi! Bakın nasıl etki ediyormuş

Tüp bebek tedavisi akupunuktur yöntemi ile başarı oranını arttırıyor. Tüp bebek tedavisi başarısızlıkları altında farklı nedenler yatar. Stres, hormon dengesizlikleri ve endometriumun kalınlaşmaması gibi faktörlere çözüm üreten akupunktur tüp bebek tedavisiyle anne olmak isteyen kişilerde başarı oranını ciddi ölçüde arttırır. Konu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunkturun gebelikte başarısızlığa sebep olan 3 nedeni de ortadan kaldırdığını söyledi.

Haber 09-06-2021 07:47

Boyun ağrısına ne iyi gelir diyenlere akupunktur tedavisi çare oluyor ! Akupunkturun yan etkisi var mı?

Boyun ağrısı nedenleri yastık seçiminden uzun süre sabit oturmaya kadar pek çok farklı sebeple meydana gelebilir. Geçmeyen boyun ağrısı kişilerin günlük hayatındaki konforunu bozar. Bu nedenle boyun ağrısı tedavisi ile kesin çözüm ararlar. Akupunktur ile boyun ağrısı tedavisi ise boyundaki kasılmaları ortadan kaldırır. Peki bunun için nasıl bir yol izlenmelidir? Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunktur tedavisi ile boyun ağrılarından kurtulmanın yöntemini anlattı.

Haber 02-06-2021 07:40

Alkol bağımlılığı tedavisinde nereye başvurulur sorusu akupunktur ile son buluyor! Klinik ortamda gerçekleştirilirse...

Bağımlılık tedavisi denince ilk sıralarda akla gelen alkol bağımlılığı, akupunktur tedavisi ile kontrol altına alınabilir. Kişinin kendi rızasıyla başlamasının önem taşıdığı bağımlılık tedavisinde akupunktur yöntemi alkol bağımlılarının kimyasal almadan süreci atlatmasını sağlıyor. Akupunktur tedavisi ile alkol bağımlılığından kurtulanlar gündelik hayattan kopmadan tedavi sürecini tamamlayabiliyor. Peki süreç nasıl işliyor? Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş'un anlattı.

Haber 01-06-2021 08:08

Kabızlık tedavisinde akupunktur yöntemi

Kronik kabızlık ülkemizde ve özellikle kadınlarda yaygın olarak görülen bir sorundur. İnsan beyninden limbik sistem denilen yapı bütün organ fonksiyonlarını yönettiği gibi, kalın bağırsak fonksiyonlarını da yönetmektedir. Ancak günlük hayatın aşırı stresi sonucunda, bir süre sonra yaygın olarak kabızlık görülmektedir.

Haber 16-03-2021 12:02

Akupunktur ile tüp bebek tedavisi nedir?

Akupunkturla tüp bebek tedavisi son yıllarda gelişti. Tüp bebek uygulamasını seçen veya bebek isteyen insanlarda kaygı ve depresyon olduğu görüldü.

Haber 07-03-2021 15:59

Bitki kökleri ve rüzgarı kullanarak iyileştirme! Tarih boyunca şamanların kullandığı birbirinden ilginç tedavi yöntemleri

Şaman kelimesi Tunguzca kökenlidir ve Rus bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda kullanmıştır. Şamanlar ruhlar, tanrılar ve insanlar arasında bağlantı kuran din insanlarıydı. Ayrıca hastalıklara çare bulmak, verilen kurbanları yer ve gök tanrılarına ulaştırmak, çeşitli dinsel törenler düzenlemek, insanları kötü ruhlardan korumak, fal bakıp gelecekten haber vermek gibi işlerle de ilgileniyorlardı.

Trend 05-03-2021 16:25

İğnenin ucundaki şifa! Akupunktur yöntemiyle adet düzensizliği nasıl tedavi edilir?

Akupunktur, düzensiz adet dönemleri olan veya adetin olmadığı kadınlarda düzenli bir adet dönemini geri kazanmaya yardımcı olabilir. Adet döngüsünü düzenlemek, polikistik yumurtalık sendromu muzdarip ve düzensiz yumurtlama ve düzensiz döngüleri olan kadınlara da faydalıdır. Peki, akupunktur yöntemiyle adet düzensizliği nasıl tedavi edilir?

Kadin 15-02-2021 08:19

Geçti sanmayın yıllarca uykuda yaşayabilir! Zona hastalığı akupunkturla tamamen geçer mi?

Zona viral bir enfeksiyondur ve doktorunuz semptomlarınızı hafifletebilecek ve enfeksiyonun başka sorunlara yol açmasını önleyebilecek bir ilaç reçetesi yazabilir. Peki, 2 ila 4 hafta süren ağrılı bir kızarıklığa neden olan zona akupunkturla tedavi edilebilir mi?

Haber 15-02-2021 07:58

Cinsel sorunlar akupunktur ile tedavi ediliyor! Vücuttaki noktalar iğnelerle uyarılarak...

Akupunktur, vücudun belirli noktalarının genellikle ince iğnelerle uyarıldığı geleneksel bir Çin uygulamasıdır. Binlerce yıldır kullanılan bu uygulama, sağlığı tekrar geri kazandırmayı amaçlar. Peki , akupunktur cinsel sorunların tedavisinde kullanılabilir mi?

Kadin 12-02-2021 07:58

Akupunktur yöntemiyle nasıl zayıflanır? Diyete ve spora gerek var mı?

Zayıflama yöntemleri arasında yer alan akupunktur, geleneksel bir tedavi yöntemidir. Dünyada uygulamaları devam eden akupunktur uygulaması ile zayıflamak mümkündür. Vücudun doğal mekanizmasını harekete geçirerek iyileşmeyi sağlayan akupunkturla zayıflama uygulaması için kulağa çok ince uçlu iğneler batırılır. Böylece stresin önüne geçilerek açlık duygusu bastırılır. İşte akupunkturun zayıflamadaki diğer etkileri...

Haber 03-02-2021 10:38

Akupunktur ile panik atak tedavisi mümkün mü?

İnsan beyni fizyolojik sınırları içerisinde, çevreden gelen uyaranların üstesinden organ fonksiyonlarını düzenleyerek gelmeye çalışır. Gerçekten bir tehlike anından kalbimiz çok çalışır, beynimize giden damarlar genişler, bacaklarımıza ve kollarımıza giden damarlar genişler, solunum sıklaşır, renk atar ve göz bebekleri büyür. Böylelikle o tehlikeye karşı koyma gücü sağlanır.

Haber 22-01-2021 11:31

Akupunktur tedavisi ile hangi hastalıklar tedavi edilir?

Akupunktur, insan vücudunda fonksiyonları akupunkturist tarafından bilinen, anatomik olarak tarif edilebilen, elektriksel potansiyel açısından da diğer çıplak deri alanlarına göre farklılık gösteren belirli noktalara iğne batırılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Haber 20-01-2021 10:46

Tıpta yeni trend elektroakupunktur

Elektroakupunktur, tıp dünyasındaki yeni buluşlar arasında önemli bir yer tutmaya başladı.

Haber 20-12-2007 14:56

Akupunktur nedir, biliyor musunuz?

Latince'de acus (nokta) ve punctura(batırma) anlamlarında ki kelimelerden oluşturulmuş Akupunktur; yaklaşık olarak kimi kaynaklara göre 3000 kimi kaynaklara göre ise 5000 yıllık geçmişi olan bir tedavi yöntemidir. Her ne kadar çeşitli karşı iddialar varsa da Çinliler tarafından geliştirilen bir yöntemdir, ancak uzak doğu asya'da ki bir çok ülkeler de de uzun bir geçmişe sahiptir.

Haber 10-03-2005 09:13

Kireçlenmeye karşı akupunktur tedavisi

ABD'de yapılan araştırmalar, Çin tıbbının dünyaca ünlü tedavisi olan akupunkturun halk dilinde 'kireçlenme' olan osteoartrit tedavisinde etkin bir yöntem olduğunu ortaya koydu.

Haber 21-12-2004 14:48

Migren'e çözüm akapunktur

Kronik baş ağrısı şikayeti olan hastalar için en ideal tedavi şeklinin akapunktur olduğu belirlendi.

Haber 30-11-1999 00:00

Migren ve akupunktur tedavisi

Migren, çağımızda oldukça sık görülen önemli ölçüde iş gücü kaybına yol açan bir hastalıktır. Migren beraberinde görme ve mide barsak bozuklukları ile ilgili belirtiler bulunabilen tekrarlayıcı baş ağrısı krizleri şeklinde ortaya çıkar.

Haber 30-11-1999 00:00

Akupunkturla zayıflama

Gaziantep'te uzun yıllardır akupunktur uzmanı olarak görev yapan Dr. Öner Cebeci, akupunktur ile zayıflamanın en sağlıklı yöntem olduğunun kanıtlandığını söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00