Akut Ishal Haberleri

Listeria hastalığı nedir, insana nasıl ve nereden bulaşır? Listeria belirtileri ve tedavisi

Listeria enfeksiyonu genellikle hafif grip benzeri semptomlarla başlar, ancak bazı durumlarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal bulunabilir. Semptomlar genellikle enfekte gıdaların tüketiminden sonra birkaç gün içinde başlar, ancak bazen enfeksiyon belirtisiz kalabilir veya semptomlar daha uzun sürebilir.

Haber 2024-03-21 13:06:36

Marmaris'te kayalıklarda mahsur kalan keçi kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, kayalıklarda mahsur kalan keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibince kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Yurthaber 2024-02-29 13:51:06

Son günlerde şikayetleri artan ishale karşı çok etkili tarif! 1900'lerde yüz binlerce bebeğin hayatını kurtardı

Pek çok kişinin korkulu rüyalarından biri olan ishal günlük hayatınızı olumsuz etkiliyor ve vücudunuzun dengesini bozuyor. 1900'lü yılların başında on binlerce bebeğin hayatını kurtaran Ersnt Moro, bebeklere kendi tarifine göre pişirilmiş havuç çorbası vermeyi önerdi. Moro çorbası olarak bilinen bu tarif ishal sorununu bıçak gibi kesiyor.

Haber 2024-01-19 17:32:32

Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavisi

Rota virüsü özellikle küçük çocukları etkileyen, dünya genelinde önemli olarak kabul edilmiş bir halk sağlığı sorunudur. Bu virüs genellikle kış aylarında salgınlar şeklinde ortaya çıkar ve ishal, kusma, ateş gibi belirtilere neden olarak hastalık yükünü artırır. Rota virüsü genellikle temas yoluyla bulaşır ve çocukluk dönemindeki hastalıklardan biridir. Peki, rota virüsü nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 2024-01-13 15:43:32

Diğer Haber Etiketleri

gıda zehirlenmesi akut keçi Marmaris ishal moro havuç rota Fethiye Muğla krup hastalığı krup nedir da, Dursun Özbek galatasaray galatasaray başkan verildi yapılan açıklama egzama egzamaya iyi gelen bitkiler egzamaya ne iyi gelir ibrahim saraçoğlu Alanya antalya elektronik sigara Prof. Dr. Tevfik Özlü ligi maçın son dakika barcelona porto xavi tuvalet hastalık okul metpamid uçak Amerika İspanya Taşova Fahrettin Koca Adıyaman Besni salgın bağırsak enfeksiyonu bağırsak enfeksiyonu belirtileri bağırsak enfeksiyonu neden olur bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir geçmeyen bağırsak enfeksiyonu antibiyotik anne iğde iğde faydaları iğdenin faydaları nelerdir ishal belirtileri ishal için ne iyi gelir ishal karın ağrısına ne iyi gelir Bilecik Bozüyük fabrika Mehmet Şimşek Gönen kayıp Balıkesir Bolu ishal corona belirtisi mi ishali bıçak gibi keser ishali ne geçirir bel ağrısı bel ağrısı nasıl geçer bronşit bronşit belirtileri bronşit nasıl geçer bronşit ne iyi gelir bronşit neden olur bronşite ne iyi gelir ishal nasıl geçer sakız Mide‎ bebeklerde ishal nasıl geçer bebeklerde ishale ne iyi gelir ishal kaç gün sürer taht viral enfeksiyon bebeklerde ishal sel Şanlıurfa abd gemi dışkıda mukus mon hamilelikte ishal ishal çeşitleri mide üşütmesi gebelikte ishal ishale ne iyi gelir üşütmeye bağlı sırt ağrısı nasıl geçer üşütme sonucu mide bulantısına ne iyi gelir mide üşütmesi belirtileri mide üşütmesi nasıl geçer ne iyi gelir Hatay AKUT Arama Kurtarma Derneği Rize kolera tifo covid hijyen risk su deprem uzman Kahramanmaraş afad Kızılay bağış köpek kurtarma Eskişehir bağırsak çoçuklarda kusmaya ne iyi gelir ishal ve kusmaya ne iyi gelir çoçuk kusmasına ne iyi gelir kusma neden olur kusmaya ne iyi gelir mantar mantar zehirlenmesi mantar zehirlenmesi belirtileri bulantı kusma

Fethiye'de kayalıklarda mahsur kalan keçi ile yavrusu kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, kayalıklarda mahsur kalan keçi ile yavrusu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibince kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Yurthaber 08-01-24 07:39

Krup nedir, nasıl geçer? Krup hastalığı belirtileri ve tedavisi

Krup hastalığı tıbbi terimle "akut larenjit" olarak da bilinen ve genellikle solunum yollarını etkileyen bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık özellikle çocukları etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinir ve genellikle virüslerin neden olduğu bir iltihaplanma sürecini içerir. Ebeveynleri oldukça endişelendiren bir çocuk hastalığı olan krup nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 13:27

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hastaneye kaldırıldı!

Dursun Özbek, akut pankreatit şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Özbek'in durumuyla ilgili Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Önemli bir bulguya rastlanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Spor 18-12-23 16:09

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan akut egzamayı yatıştıran kür! Kuruluk ve tahrişten eser kalmayacak

Bitki ve meyvelerin sağlık üzerindeki etkileri yadsınamaz bir gerçek. Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan İbrahim Saraçoğlu egzamaya iyi gelen kürü duyurdu.

Haber 07-12-23 13:06

Alanya'da korku dolu anlar! 3 katlı bina çöktü

Antalya'nın Alanya ilçesinde akşam saatlerinde 3 katlı bir bina çöktü. Olayda ölen veya yaralanan olmazken, AFAD ve AKUT ekipleri tedbir amaçlı bina enkazında arama çalışması yaptı.

Haber 04-12-23 22:39

Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'elektronik sigara' uyarısı! 'Ölümle sonuçlanan hastalık ortaya çıkabiliyor'

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, gençler arasında giderek yaygınlaşan elektronik sigara kullanımının büyük bir tehlike olduğunu belirtti. Özlü, “E-sigara içenlerde akciğerde bir hasara yol açan ve bazen ölümle sonuçlanan ciddi bir hasar, ciddi bir hastalık ortaya çıkabiliyor. Bununla ilgili çok sayıda vaka bildirildi. Elektronik sigarayla ilgili akut zehirlenme vakaları da giderek toplumda daha fazla görülüyor” dedi.

Haber 07-10-23 10:01

Şampiyonlar Ligi'nde görülmemiş olay! Barcelona'nın yıldızı Lamine yamal maç sırasında ishal oldu, maçı terk etti geri dönmedi!

Şampiyonlar Ligi ikinci hafta mücadelesinde Barcelona deplasmanda Porto'ya konuk olurken, mücadelenin 71. dakikasında tuvalete gitmek için izin isteyen genç yıldız Yamal geri dönmedi. İşte detaylar...

Spor 05-10-23 07:30

Ders zili çaldı, acil ve poliklinikler doldu taştı! Belirtiler birbirine karıştı: 'Okula göndermeyin'

Okulların açılmasıyla birlikte hastalık zili de çaldı. Sıcaklıklar yazı aratmasa da okula giden öğrenciler bir bir hastalanıyor. Aciller ve poliklinikler şimdiden doldu. Nezle, grip, ateş, ishal gibi belirtiler birbirine karışırken Doç. Dr. Bora Baysal, "Hasta çocuklarımızı okula göndermeyelim. Bir hasta çocuk içeri enfeksiyonu soktuğu zaman, enfeksiyon çıkasıya kadar aylar geçiyor" dedi.

Haber 27-09-23 07:50

Metpamid nedir? Metpamid nasıl kullanılır?

Mide bulantısı, çeşitli hastalıklara ya da fiziksel veya psikolojik durumlara bağlı olarak gerçekleşebilir. Gıda zehirlenmeleri, taşıt tutması, ishal, aşırı ağır ya da yağlı besinlerin tüketildiği zamanlarda, reflü ya da gastrit gibi rahatsızlıklar nedeni ile mide bulantısı hissedilebilir. Sık olarak kusmanın eşlik ettiği mide bulantısını engelleyebilmek için beyindeki bulantıyı engelleyecek olan kısma müdahale eden bazı ilaçlar kullanılabilir.

Haber 16-09-23 00:13

Pilot ishal olan yolcuyu “biyolojik tehlike” olarak gördü! Beklenmedik bir iniş yapmak zorunda kaldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinin Atlanta şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine doğru hareket eden bir uçak bir yolcunun ishal olmasının pilot tarafından 'biyolojik tehlike' olarak ilan edilmesinin ardından havada geri dönmek ve beklenmedik bir iniş yapmak zorunda kaldı. Yolcular durumu büyük bir şaşkınlıkla karşıladı.

Trend 05-09-23 14:57

Taşova'da bulantı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuran 150 kişi taburcu edildi

Belediye, şebeke sularının tedbir amaçlı bir süre kesileceğini duyurdu.

Yurthaber 05-09-23 07:34

Kuduz salgını iddialarının ardından Bakan Koca kameralar karşısına geçti! İshal, kusma gibi şikayetler...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz salgını konusundaki iddiaların ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca; 'Kuduzla ilgili bir salgından söz edemeyiz. İshal, kusma şikayetleri sağlık ekipleri tarafından takip ediliyor.' dedi.

Haber 01-09-23 12:28

Bir ilçe bunu konuşuyor! Yüzlerce kişi aynı şikayetle hastaneye başvurdu... Yetkililer harekete geçti

Adıyaman’ın Besni ilçesinde yüzlerce kişi bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Hastanelerde uzun kuyruklar oluşurken yetkililer ise 'salgın' riskine karşı harekete geçti. Besni Belediyesi'nden yapılan açıklamada içme suyuyla alakalı herhangi bir durumun olmadığı ve hijyen standartlarına uyulduğu belirtilirken Besni Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise tedbir amaçlı çeşme suyunun içme amaçlı kullanılmaması uyarısı yapıldı.

Haber 31-08-23 14:02

Besni ilçesinde ‘salgın’ korkusu

Adıyaman’ın Besni ilçesinde yüzlerce kişi bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Yurthaber 31-08-23 13:46

Bağırsak enfeksiyonu nedir? Bağırsak enfeksiyonu nasıl atılır?

Bağırsak enfeksiyonları sindirim sisteminin bir parçası olan bağırsaklarda meydana gelen enfeksiyonlardır. Virüsler, bakteriler, parazitler veya mantarlar gibi mikroorganizmaların neden olduğu bu enfeksiyonlar, sindirim sistemi fonksiyonlarını etkileyebilir. Bağırsak enfeksiyonları genellikle gıda veya su yoluyla bulaşabilir ve yaygın semptomlar arasında karın ağrısı, ishal, kusma, ateş, halsizlik ve iştah kaybı bulunabilir. Peki, bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Haber 27-08-23 18:45

AKUT Çanakkale Ekibi Kepez Operasyon Merkezi açıldı

AKUT Arama Kurtarma Derneğinin Türkiye genelindeki 30 merkezinden biri olan AKUT Çanakkale Ekibi Kepez Operasyon Merkezi'nin açılışı, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 24. yılında gerçekleştirildi.

Yurthaber 17-08-23 13:59

Dağda mahsur kalan turistleri AKUT kurtardı

Marmaris’te tatillerini geçiren yabancı uyruklu iki kişi, gezi için çıktıkları İçmeler Mahallesindeki dağlık alanda mahsur kaldı.

Yurthaber 14-08-23 14:24

Antibiyotik ishal yapar mı? Antibiyotiğe bağlı ishal ne kadar sürer?

Antibiyotikler tıbbi dünyada enfeksiyonlarla mücadelede hayati öneme sahip ilaçlardır. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkili olan bu ilaçlar hastalıkların hızlıca iyileşmesine katkı sağlayarak sağlığımızı korur. Ancak antibiyotiklerin bazı yan etkileri bulunur. Bunlardan biri antibiyotik kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilen ishaldir.Antibiyotiklere bağlı ishal,tedavinin sürecinde hastalar arasında oldukça yaygın bir durumdur ve hastaların endişe duyduğu bir yan etkidir.

Haber 31-07-23 23:06

Emziren anne ne yerse bebek ishal olur? Bebek ishal olunca emziren anne ne yemeli?

Bebeklerin sağlığı ve refahı tüm annelerin en öncelikli endişeleri arasında gelir. Emziren anneler bebeklerine sağlıklı bir şekilde besin aktarımı sağlamak için kendilerine büyük bir sorumluluk yüklenirler. Ancak bazen beklemediğimiz durumlarla karşılaşabilirler bunlardan biri de bebeklerde ishaldir. İshal sulu dışkı ve sık dışkılama şeklinde kendini gösterir ve bebeğin vücudundaki su ve elektrolit dengesini etkileyerek hassas sistemlerini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 31-07-23 23:06

İshali bıçak gibi kesiyor, hazımsızlığı gideriyor! Her gün bir avuç tüketmeniz yeterli

Pek çok kişinin korkulu rüyalarından biri olan ishal günlük hayatınızı olumsuz etkiliyor ve vücudunuzun dengesini bozuyor. İshal genel olarak birkaç gün içinde kendiliğinden geçen bir durumdur. Fakat birkaç günden fazla sürerse farklı sorunların habercisi olabilir. Vücutta aşırı sıvı kaybına yol açan ishali doğal yöntemlerle kesmek mümkün. Her gün bir avuç tüketeceğiniz iğde ishali keser ve hasımsızlığını giderir...

Haber 28-07-23 12:47

Bilecik'te 65 işçi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu

Bozüyük ilçesinde seramik fabrikasında çalışan 65 işçi, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Yurthaber 25-07-23 07:53

Mehmet Şimşek’in hocası ünlü ekonomist Korhan Berzeg'den 11 gündür tek bir iz yok! Türkiye'de nereye gidebilirse, oralara gidilmeli

Amerika Birleşik Devletleri’nde Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de hocalığını yapan ekonomist Korhan Berzeg'den 11 gündür haber alınamıyor. Tatil için geldiği Gönen'de kaybolan 83 yaşındaki Berzeg'i AFAD, AKUT ve jandarma komando timleri her yerde arıyor. Angela Berzeg eşi için endişelendiğini söyleyerek, "Daha geniş yerlere bakmak lazım. Türkiye'de nereye gidebilirse, oralara gidilmeli. Eşim her yerde olabilir" ifadelerini kullandı.

Haber 27-06-23 20:14

Bolu’da tavuk döner dükkanında yemek yiyen 21 kişi zehirlendi

Bolu’da İzzet Baysal Caddesi üzerinde yeni açılan bir tavuk döner dükkanında yemek yiyen 21 kişi bulantı, karın ağrısı ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu.

Yurthaber 21-06-23 08:01

İshal nasıl geçer? İshali ne keser, ishale iyi gelen yiyecekler nelerdir?

İshal sindirim sisteminin sık ve sulu dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Bu rahatsızlık bağırsaklardaki sindirim sistemi sürecinin normalden daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği durumlarda ortaya çıkar. İshal genellikle bir semptom olarak başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir veya bazı durumlarda kendiliğinden ortaya çıkabilir. Genellikle sıvı ve sık dışkılama, karın krampları, mide bulantısı ve bazen ateş gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 14-06-23 12:43

Bel ağrısı nasıl geçer, bel ağrısı için egzersizler nelerdir? Bel ağrısı neden olur, hangi doktora gidilir?

Bel ağrısı dünya genelinde oldukça yaygın olan ve yaşam kalitesini etkileyen bir sağlık sorunudur. Birçok kişi farklı yaş gruplarından bağımsız olarak hayatlarının belirli bir döneminde veya sürekli olarak bel ağrısı ile karşılaşır. Bel ağrısı bel çevresindeki kaslar, omurlar, diskler, sinirler ve diğer yapılarla ilişkili olabilen birçok farklı neden kaynaklı olabilir. Akut bir şekilde ortaya çıkabilir veya daha uzun süreli bir sorun haline gelebilir. Peki, bel ağrısına ne iyi gelir?

Haber 14-06-23 11:58

Bronşit nasıl geçer, belirtileri nelerdir? Akut ve kronik bronşit belirtileri, nedenleri ve tedavisi nedir?

Bronşit solunum sisteminin önemli bir hastalığıdır. Solunum yolunun bir bölümü olan bronşları etkileyen bir enfeksiyon veya iltihaplanma durumudur. Bronşlar akciğerlere hava taşıyan tüplerdir ve hava yolunu akciğer dokusuna ulaştırır. Bronşit solunum yolunda meydana gelen iltihaplanma sonucunda bronşların daralmasına ve mukus üretiminde artışa yol açar. Bu durum öksürük, nefes darlığı, göğüs sıkışması ve balgam üretimi gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 14-06-23 11:55

İshale ne iyi gelir, nasıl geçer? İshali ne keser?

İshal sindirim sisteminin normalden daha sık ve sulu dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Çoğu insan hayatlarının belirli bir noktasında ishal deneyimlemiştir. İshal sindirim sistemindeki normal işleyişi bozan bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Bunlar arasında viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, parazitler, gıda zehirlenmesi, alerjik reaksiyonlar, ilaçlar, stres veya sindirim sistemi hastalıkları bulunabilir.

Haber 30-05-23 22:56

Bunu herkes yapıyor! 40 tane sakız yutan 5 yaşındaki çocuk hastanelik oldu... Röntgen sonuçları doktorları şoke etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde yaşayan ismi açıklanmayan 5 yaşındaki bir çocuk toplamda 40 tane sakız yutunca hastanelik oldu. Şekersiz sakızları aynı anda yutan çocuk karın ağrısı ve ishal şikayetiyle ailesi tarafından acil servise götürüldü. Küçük çocuğun röntgen sonuçlarını gören doktorlar şaşkına döndü.

Trend 30-05-23 13:50

Bebeklerde ishale ne iyi gelir, ishal olan bebeğe ne yedirilir? Bebeklerde ishal nasıl geçer bitkisel çözümler

İshal, halk arasında sık sık yer edinen hastalık türleri arasındadır. Hemen hemen her yaşta kendini gösteren ishalin çocuklarda ve bebeklerde görünmesi riskli olabilir. Bu durumda dikkat edilmesi gerekir. İshal olan bebeğin beslenmesi, sıvı ihtiyacı, kalori alımı, boşaltım salgılaması ve sağlık durumuna ayrıca dikkat edilmelidir. Hassas olduklarından dolayı herhangi bir durumdan ishal olabilirler. Peki, bebeklerde ishale ne iyi gelir?

Haber 10-04-23 15:01

Bebeklerde ishal en fazla kaç gün sürer, neden olur, nasıl anlaşılır? Bebeklerde ishale ve kusmaya ne iyi gelir, nasıl geçer?

İshal bebeklerde, çocuklarda ve yetişkin kişilerde görülen önemli bir sağlık problemidir. İshal ile birlikte çoğunlukla kusma durumu da yaşanır. Dışkılamanın yumuşaması ve sulu hâle gelmesi ishal olarak tanımlanır. İshal olunduğunda dışkılama sayısında da artış gözlemlenir. İshal ve kusma durumu yaşandığında doktora gidilmesi önerilir. Bebeklerin hayat kalitesini etkileyen ishal en fazla kaç gün sürer?

Kadin 24-03-23 17:20

İskenderun'da ishal salgını iddiası gündem olmuştu! Bakan Koca'dan açıklama geldi: 'Salgın olduğuna işaret eden hiç bir bulgu saptanmamıştır'

İskenderun'da ishal salgını ile ilgili ortaya atılan iddialara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yanıt verdi. İddiaların asılsız olduğunu belirten Koca, "Salgın olduğuna işaret eden hiç bir bulgu saptanmamıştır." ifadelerini kullandı.

Haber 19-03-23 00:38

AKUT, sel bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki sel felaketinde 43 gönüllüyle çalıştığını duyurdu.

Yurthaber 16-03-23 08:35

Lüks yolcu gemisinde garip olay! 318 kişi bilinmeyen bir sebepten hastalandı

ABD’nin Teksas eyaletinde 5 Mart’ta limana yanaşan lüks yolcu gemisi Ruby Princess’ın 284 yolcusu ve 34 mürettebatının, sebebi bilinmeyen bir sebepten hastalandığı açıklandı. Hastalanan kişilerde kusma ve ishal gibi belirtiler olduğu ifade edildi.

Haber 09-03-23 16:27

Gebelikte ishal neden olur? İshal hamilelik belirtisi mi, hamilelikte ishal nasıl geçer?

Hamilelikte kişiler hormonal değişimlere bağlı olarak mide bulantısı, baş dönmesi, ishal, kabızlık gibi problemlerle karşı karşıya kalabilir. Bu durumlar anne adaylarının zor günler geçirmesine sebep olabilir. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bu belirtiler kısa süreli olabileceği gibi uzun süreli de olabilir. Bu süreçte anne adayı yediklerine, içtiklerine ve yaşam tarzına oldukça fazla dikkat etmelidir. Peki, kişinin ishal olması bir hamilelik belirtisi mi?

Kadin 07-03-23 17:56

Hamilelikte ishal olunur mu, neden ishal olunur? Gebelikte ishale ne iyi gelir, ishali ne keser?

Gebelik dönemi kadın vücudunda ciddi değişimlerin yaşandığı bir süreçtir. Fiziksel ve psikolojik farklılıklar hamilelik sürecinde baş gösterir. Vücuttaki sistemler de bu değişimlerden nasibini alırlar. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemi daha çok ya da daha az çalışabilir. Bu durumda gebede ishal ve kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. Gebelerde sıklıkla görülebilen bu sorunlar hafife alınmamalıdır. Hamilelikte ishal neden olunur?

Kadin 03-03-23 17:14

Üşütmeye ne iyi gelir, bebek ve çocuk üşüttüğünde ne yapılmalı? Üşütme belirtileri ve tedavisi nedir?

Özellikle havalar soğudu zaman birçok kişi üşütme problemi yaşayabilir. Yaygın belirtileri arasında ateş, ishal ve boğaz ağrısı ile burun akıntısı gibi semptomların bulunduğu üşütme problemine nane limon gibi doğal çözümler iyi gelebilir. Bununla beraber bolca sebze ve meyve tüketmenin de üşütme probleminin tedavisinde etkili olduğu söylenir. Üşütme durumunda uzman doktordan onay aldıktan sonra tedaviye ek olarak bitkisel çözümlere de başvurabilir. Peki, üşütmeye ne iyi gelir?

Haber 27-02-23 17:25

Macar ekip ‘Kurtaramadık’ demişti! AKUT’tan düzeltme geldi: ‘Ali yaşıyor!’

Deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanından ekipler gelmişti. O ekiplerin arasında yer alan Macaristan kurtarma ekibinin sosyal medya paylaşımı ile ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı. Macar ekibin "Ali, sonsuza kadar uyuyakaldı. Onu kurtarmayı başaramadık” paylaşımına AKUT’tan düzeltme geldi. 15 yaşındaki Ali Balcı’nın AKUT Rize gönüllüleri tarafından 48 saat kaldığı 5 katlı bina enkazından kurtarıldığı ortaya çıktı.

Haber 18-02-23 11:41

Sakın bu şekilde içmeyin! Ölümcül hastalık riski giderek artıyor! Acilen önlem alınmalı

Depremin ardından vatandaşlar hem sağlık hem de psikolojik açıdan oldukça zorluk yaşıyorlar. Uzmanlar deprem alanlarında görülen yetersiz hijyen nedeniyle birçok salgın hastalığın yayılmaya başlayabileceğini belirtiyor. Giderek artan ishal vakalarında alınması gereken önlem paylaşıldı.

Haber 14-02-23 10:02

DEPREM BAĞIŞ HESAPLARI! Kahramanmaraş deprem yardımı nasıl, nereye yapılır? AFAD, AKUT ve KIZILAY hesap ve SMS bilgileri

Deprem bağışı hesap ve SMS bilgileri yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük deprem sonrası Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman gibi illerinde içerisinde yer aldığı toplam 10 il depremden etkilenmiş durumda. Vatandaşlar deprem bağışı toplayan AFAD, KIZILAY ve AKUT gibi topluluklara başvuruyorlar. Peki Kahramanmaraş deprem yardımı nereden yapılır? İşte deprem bağış toplulukları IBAN ve SMS bilgileri...

Haber 11-02-23 20:20

Deprem bağışı nasıl yapılır? AFAD, AKUT, KIZILAY bağışı nasıl yapılır? İşte Kahramanmaraş depremi sonrası bağış ekranı

Deprem bağışı yardımı yapmak isteyen vatandaşlar SMS ve IBAN numaraları gibi bilgileri araştırıyor. Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Hatay ve Adana'da etkili olan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye tek yürek olmuş durumda. Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından deprem yardımı bağışı kampanyaları düzenleniyor. Peki deprem bağışı nasıl yapılır? AFAD, AKUT, KIZILAY bağışı nasıl yapılır?

Haber 10-02-23 20:05

Kayalıklarda mahsur kalan keçileri AKUT kurtardı

Seydikemer’ın kırsal Çatalözü mahallesinde kayalık alanda mahsur kalan iki keçi AKUT ekipleri tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Yurthaber 03-02-23 10:01

Aydın'da 8 metrelik kuyuya düşen köpeği AKUT kurtardı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 8 metre derinliğindeki kuyuya düşen köpeği, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi kurtardı.

Yurthaber 05-01-23 12:15

Apartman boşluğunda mahsur kalan kediyi AKUT ekibi kurtardı

Eskişehir’de apartman boşluğunda mahsur kalan kedi AKUT Arama Kurtarma Derneği ekibi tarafından kurtarıldı.

Yurthaber 19-12-22 07:53

Bağırsakları dinamitliyor! Ağzınıza attığınız an sindirim sorunlarına neden oluyor

Sindirim sorunları ne yediğinizle ilişkilidir. Bağırsak sorunlarını daha da kötüleştirmek istemiyorsanız bazı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bağırsak sorunları kendilerini birçok farklı şekilde gösterebilir. Gaz, şişkinlik, kabızlık, ishal ve reflü kişinin yaşayabileceği semptomlardan sadece birkaçıdır. Bu semptomların bazıları sindirim sistemindeki kronik bir durumla ilişkili olabilirken, diğerleri bir veya daha fazla belirli gıda maddesine duyarlılıktan kaynaklanabilir.

Haber 11-12-22 10:15

Çocuklarda kusmaya ne iyi gelir, kustuktan sonra ne yapılmalı? Çocuklarda kusma evde tedavi ile nasıl geçer, kusmayı ne keser?

İshal ve kusma her yaş grubundaki çocuklarda sıkça görülen rahatsızlıklardan biridir. Çocuklarda kusma nedeni olabilecek pek çok durum bulunur. Çocuklarda kusma nedeni olarak en sık karşılaşılan sebep çocukların gün içerisinde çok fazla bakteri ile etkileşime girmesidir. Bu durum ishal ve kusma gibi belirtileri de beraberinde getirir. Bunun yanı sıra çocuğun gün içerisinde tükettiği gıdalar da bu sağlık sorunlarına yol açar. Peki, çocuklarda kusmayı kesen bitkisel yöntemler nedir?

Haber 09-12-22 17:11