Al Sharq Forum Baskani Waddah Al Khanfar Haberleri

Al Sharq Forumu 2019 Yıllık Gençlik Konferansı

Al Sharq Forumunun Malezya'da düzenlediği 2019 Yıllık Gençlik Konferansı, ikinci gününde yapılan etkinliklerle devam etti - Halkın Adaleti Partisi Başkanı Enver İbrahim: - "Eleştirel bilinç geliştiremeyen bir toplumda değişim ve inovasyon beklenemez" - AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak: - "Bana göre gençlik için olmazsa olmazlardan biri katılım sağlamak ve önde olmaktır"

Haber 2019-05-02 08:23:08

Al Sharq Forumu 2019 Yıllık Gençlik Konferansı

Al Sharq Forumu'nun düzenlediği 2019 Yıllık Gençlik Konferansı Malezya'da başladı - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Eğer bir değişim görmek istiyorsam, gençliğin her zaman için en iyi yol olduğunu düşünüyorum" - Al Sharq Forumu Başkanı Wadah Khanfar: - "Türkiye ve Malezya modeliyle gençliğimiz aracılığıyla dünyaya önemli mesajlar veriyoruz" - Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı: - "Gençliğin içinde, bizim aradığımız güç var. Mesele o güce ulaşmaları ve onu açığa çıkartmaları"

Haber 2019-05-01 11:58:08

Türkiye bağımsız hareket eden ülkelerin başında geliyor

Al Sharq Forumu Başkanı Wadah Khanfar: - "Al Sharq Forumu, Batı ülkelerinin egemenliğine karşı bağımsız hareket edebilecek güçlü ülkelerin sıkı bağlantı kurmasını savunmaktadır. Bu ülkelerin en başında Türkiye geliyor" - "İslam İşbirliği Teşkilatı, birtakım siyasi sebeplerden ötürü birleştirici gücünü ve önemini kaybetti. Şu an İslam dünyasında önde gelen ülkelere baktığımız zaman başta Türkiye olmak üzere Malezya, Pakistan, Endonezya gibi ülkeler birbirleriyle bağlantı kurmaya başlayabilirler" - "Malezya ekonomisi, her ne kadar dünyadaki çoğu ülke gibi birtakım belirsizliklerle yüzleşse de sağlam bir ekonomi. Çünkü üretimi, tarımı ve teknolojiyi temel alıyor. Türk iş insanlarına Malezya'da iş kurmalarını ve özellikle medya alanında inisiyatif almalarını tavsiye ediyorum" - "Anadolu Ajansının Malezya'da varlık göstermesi, iki ülkenin stratejik ve ekonomik ilişkilerinin başlaması için oldukça faydalı"

Haber 2018-12-24 11:26:05

AL Sharq Forum'un Malezya şubesi açıldı

2012 yılında İstanbul merkezli kurulan Al Sharq Forum'un Malezya şubesi, başkent Kuala Lumpur'da hizmete girdi

Haber 2018-12-21 07:13:07

Saraybosna Sohbetleri'nde Cemal Kaşıkçı konuşuldu

Al Jazeera Balkanlar tarafından düzenlenen "Saraybosna Sohbetleri" etkinliğinde konuşan El Şark Forumu Başkanı Wadah Khanfar: - "(Kaşıkçı'nın öldürülmesi) Dikkatli olacağını söylemişti. Şimdi düşününce, rejimde var olan kötülükleri asla tahayyül edemediğimizi görüyorum. Konsolosluğa gitti ve bir daha çıkamadı"

Haber 31-10-18 19:59

Ortadoğu ve Güvenlik Diyalogu: Gençlik Perspektifi konferansı

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo: - "Sivil toplum, bölgeyi bir kriz merkezinden bir fırsat denizine dönüştürmede önemli rol oynamaktadır" - Al Sharq Forum Başkanı Wadah Khanfar: - "Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde gençler tarafından hızlı şekilde değiştirilen bu sistem bölgeye daha fazla özgürlük sağlayacaktır"

Haber 26-06-18 12:45

ABD, Türkiye ile iş birliğini önemsiyorsa YPG'ye tutumunu değiştirmeli

Uluslararası Kriz Grubu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Direktörü Joost Hiltermann: - "Eğer ABD, 'Türkiye ile NATO ve diğer alanlardaki iş birliğimiz çok daha önemli çünkü biz Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşabileceğinden korkuyoruz' diyorsa YPG'ye yönelik tutumunu değiştirmek zorunda" - Middle East Eye Yazı İşleri Müdürü David Hearst: - "ABD, Türkiye'nin NATO içinde kalmasını istiyor. Türkiye'nin NATO içindeki varlığı Suriye'nin kuzeyi için büyük anlam içeriyor" - Al Sharq Forum Başkanı Wadah Khanfar: - "ABD, Türkiye ile ilişkilerinde yönünü kaybetti ve Türk hükümetinin milli çıkarları savunmakta ne kadar güçlü ve hızlı olabileceğini anlayamıyor" - Suudi gazeteci yazar Jamal Khashoggi: - "(Türkiye) Amerikalılarla müzakere ediyor. Biliyor ki, bazen çekilmekten bahseden, bazen de Suriye'ye Arap güçlerin girmesinden yana olan Amerikalıların net bir öngörüsü yok. Bence Türk yönetimi konuyu doğru şekilde ele alıyor"

Haber 11-05-18 11:11

Nükleer anlaşma ABD çekilse bile ayakta kalır

Uluslararası Kriz Grubu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Direktörü Hiltermann: - "Nükleer anlaşma, ABD çekilse bile ayakta kalır ancak İran çekilirse muhtemelen çöker" - Middle East Eye Yazı İşleri Müdürü Hearst: - "ABD, anlaşmadan çekilecek güce sahip ancak İran'ı anlaşmayı revize etmeye ya da yeniden müzakere etmeye zorlayacak güce sahip değil" - Al Sharq Forum Başkanı Khanfar: - "(ABD'nin anlaşmadan çekilmesi) Bölgeyi ve ABD dış politikasının dünyaya karşı inandırıcılığını riske atar" - Suudi gazeteci ve yazar Khashoggi: - "Türkiye, Suudi Arabistan, diğer bölge ülkeleri ve hatta İran’ın katılacağı bir toplantı çağrısı yapılmasından yanayım"

Haber 08-05-18 11:07

Ortadoğu'da Yeni Bir Güvenlik Mimarisi Paneli

Al Sharq Forum tarafından düzenlenen panelde "Ortadoğu'da yeni bir güvenliğin" inşa edilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı - Uluslararası Kriz Grubu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Direktörü Hiltermann: - "ABD ve Rusya bu krizi çözemez ancak krizin çözümü için tüm aktörlerin yer alacağı ortak zemin oluşturabilir" - İran Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Eğitimden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sajjadpour: - "Bir 'bölgesel öz güven ihtiyacı' var. Yani sorunları bölgenin kendisinin çözebileceğine dair inanca gereksinim var" - Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Özcan: - "Bölgede ortaya çıkan sorunlara yerel aktörlerin sunduğu yerel çözüm yollarıyla cevap vermeliyiz"

Haber 06-05-18 18:54

Ortadoğu ve Afrika'da Yeni Güvenlik Düzenlemeleri Konferansı

Al Sharq Forum Başkanı Khanfar: - "MENA bölgesindeki herhangi bir rahatsızlık diğer herkesi de etkileyecektir. Bu yüzden bizler sadece kendi güvenliğimizle değil, aynı zamanda uluslararası güvenlikle de ilgiliyiz" - "Trump'ın müzakereleri yeniden başlatmaya çalışması ve bölgeyi yeni bir konuyla karşı karşıya bırakması yeni dinamikleri ve Trump dahil birçok Batılı liderin cevaplayamayacağı yeni soru ve konuları tetikleyecektir" - "Filistin konusu ciddiyetle ele alınmalıdır. Filistin Ortadoğu'nun kalbindedir"

Haber 06-05-18 14:57

İbn Haldun Üniversitesi ile Al Sharq Forum arasında iş birliği anlaşması imzalandı

İbn Haldun Üniversitesi ile Ortaoğu’nun önemli eğitim kurumu olan Al Sharq Forum arasında iş birliği anlaşması imzalandı.Üniversitede gerçekleşen törende, iki kurum arasındaki iş birliği anlaşma metnine, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof.

Haber 18-04-18 09:23

İbn Haldun Üniversitesi İle Al Sharq Forum Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

İbn Haldun Üniversitesi ile Ortaoğu’nun önemli eğitim kurumu olan Al Sharq Forum arasında iş birliği...

Yurthaber 18-04-18 09:16

İki kurum arasındaki anlaşma uluslararası imkânlar sunacak

İBN Haldun Üniversitesi ile Ortadoğu’nun önde gelen düşünce ve eğitim kuruluşlarından Al Sharq Forumile işbirliği anlaşması imzalandı.

Haber 17-04-18 18:38

İki kurum arasındaki anlaşma uluslararası imkânlar sunacak

İBN Haldun Üniversitesi ile Ortadoğu’nun önde gelen düşünce ve eğitim kuruluşlarından Al Sharq Forumile işbirliği anlaşması imzalandı.

Haber 17-04-18 18:05

İbn Haldun Üniversitesi ve Al Sharq Forum arasında iş birliği

İbn Haldun Üniversitesi ve Al Sharq Forum arasında iş birliği

Haber 17-04-18 16:35

TürkiyeKatar İş Forumu

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Katar ile ticaretimizi artırmak amacıyla özellikle Irak ve İran üzerinden transiti kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlandıracağız" - "İki ülke arasındaki transit geçişleri kolaylaştıracak, Irak üzerinden transit geçişler sağlayacak bir mekanizma oluşturmak istiyoruz" - Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Al Sani​: - "Forum sayesinde stratejik ortaklıklara gidileceğini, ekonomik konumumuzun ileriye gideceğini düşünüyorum"

Haber 16-01-18 14:12

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İslam Dünyasına Seslendi

İstanbul’da düzenlenen Al Sharq Forum programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İslam dünyasına seslenerek, "Bizim...

Yurthaber 07-10-17 16:23

'Suudi Arabistan, Katarlıları Kabe'ye almadı' iddiası

Doha merkezli Al Sharq gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistanlı yetkililer, Katar vatandaşlarını Mekke’deki Mescid-i Haram’a almadı. Katar’daki Ulusal İnsan Hakları Komitesi’ne iletilen şikayetler arasında, Mekke’de umre ziyaretini yapan Katar vatandaşlarının, Kabe’nin de içerisinde bulunduğu Mescid-i Haram’a girişine izin verilmediğine yer verildi.

Haber 11-06-17 12:20

“world Polıtıcal Forum 2013” Başladı

İstanbul’da düzenlenen “World Political Forum 2013” başladı. Forumda konuşan Irak Başbakan Yardımcısı Salih Al-Mutlaq, Türk...

Yurthaber 27-06-13 12:38