Alerji Haberleri

Şikayetler 2 kat arttı! Uzman isim uyardı 'O saatler arasında dışarı çıkmayın'

Uzman Dr. Döne Gülçin Unutmaz Erkaya, bahar alerjileri ve polenlerle ilgili hasta şikayetlerinin arttığını söyledi. Polen alerjisi için alerjenden kaçınmak gerektiğini belirten Dr. Erkaya, "Polenin yoğun olduğu saatlerde ve dönemlerde mümkünse dışarıya çıkılmamalıdır. Özellikle sabah saatlerinde rüzgar olur. Güneş doğarken 05.00 ile 09.00 saatleri arası polenlerin uçuşması daha yoğundur. Eğer çıkılması gerekiyorsa, bağ bahçeye gidilecekse koruyucu ekipman kullanılmalıdır" dedi.

Haber 04-04-2024 12:21

Alerji testi nedir? Alerji testi nasıl yapılır, ne kadar sürer?

Alerji günümüzde birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur ve vücudun bağışıklık sisteminin belirli maddelere aşırı tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bu maddeler alerjenler olarak adlandırılır ve polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, mantar sporları ve bazı gıdalar gibi çeşitli maddeler olabilir. Alerjik reaksiyonlar, hafif deri döküntüleri veya burun tıkanıklığı gibi hafif semptomlardan anafilaksi gibi yaşamı tehdit eden durumlara kadar değişebilir.

Haber 21-03-2024 11:40

Denizlerde gizli tehlike: Temas ederseniz hemen doktora başvurun! 'Üremesi arttı'

Küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olarak Süveyş kanalından ve gemilerin balans suları gelen ve Akdeniz bölgesinde son yıllarda sıkça görülen değişik türlerdeki denizanaları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi vatandaşları denizanası temasları ile ilgili olarak uyarıda bulundu.

Haber 18-03-2024 07:29

Her 3 kişiden 1'inde var! 'Burundan nefes alamaz hale gelebilirler' Uzman isimden önemli uyarı

Baharın pozitif enerjisinin çevremize ve ruh halimize olumlu yansımaları olsa da, beraberinde bazı alerjik sorunlar da getirdiğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, uyarılarda bulundu.

Kadin 29-02-2024 10:32

Diğer Haber Etiketleri

belirti Doktor Kuaför Sağlık Bakanlığı arı sokması bakla beyaz sirke c vitamini fındık yumurta karbonat karpuz kestane kükürt polen salatalık sperm süt yer fıstığı cinsel ilişki deniz küf kırtasiye çocuk sağlığı halı Kefir çamaşır makinesi göz hastalıkları eldiven kaşıntı ağlamak hastalık uyku unutkanlık hapşırmak Pirinç maskara Bakteri Güneş Göz üst solunum yolları İngiltere Çay mantar benzin kedi köpek OnlyFans Cinsellik uyuz evcil hayvan hastane temizlik çocuk yastık körlük sabun kirpik tedavi Saç boyası cep telefonu ağda kaş öpüşmek dudak dolgunlaştırma tablet seks tiktok alerji krizi alerjik döküntü alerjik reaksiyon alzheimer anafilaksi astım böcek sokması demans enfeksiyon gıda alerjisi grip kaburga kırığı kanser nezle öksürük polen alerjisi saman nezlesi stres uykusuzluk yorgunluk amonyak alara alerji belirtileri alerji çeşitleri alerji testi alerji testi nasıl yapılır alerji testi nerede yapılır acı açma çorap deniz anası cilt cımbız demans hastalığı bakım boğulma boyama balgam estetik etki farkındalık fıstık ezmesi göz altı morlukları hamile hava nemlendirici hayat öpücüğü anafilaktik şok nedir arap sabunu dudak dudak dolgunlaştırıcı dudak dolgusu egzersiz ebeveyn isim ipek kirpik nasıl yazılır mısır nişastası kör randevu saç risk sahte tehlike test solunum kronik kimyasal ölüm öksürüğe ne iyi gelir evde öksürüğü ne iyi gelir üreme trend uzman vaka torba toz saç boyası ile kaş boyama öpüşme çeşitleri üst solunum yolu enfeksiyonu akciğerler ense lifting kirpik vf öksürüğü ne geçirir sinüs temizleme sosyal medya

Alerji

Alerji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alerji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bu kestane alerji yapıyor, gerçeğiyle ayırt etmesi zor! 'Sahtesini yemeyin, zehirlenebilirsiniz'

Kış aylarının gelmesiyle bolca tüketilen kestane satışları arttı. Bu yıl ülkedeki kestane sayıları azaldı ve yüksek fiyatlar dolayısıyla ithal kestane satışları da arttı. Hayvan yemi olarak ithal edilen Çin kestanelerinin son günlerde pazarlarda satışa çıkarıldığı öğrenildi. Yerli kestanelerden ayırt edilmesi zor olan ve insan sağlığına ciddi zarar verdiği tespit edilen kestaneler için İstanbul ve İzmir'de Zabıta ekipleri halk pazarında denetleme yaptı.

Haber 26-12-2023 18:40

Alerji nasıl yazılır? Alerji mi allerji mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Herkesin Türk dilinin koyduğu yazım kurallarını harfiyen öğrenmesi gerekir. Türkçemizde çok fazla sözcük mevcuttur. Kimi sözcük yabancı kökenli olup zaman içerisinde değişime uğrayarak dilimize girmişken kimi kelime ise Türkçe kökenli olarak kalmıştır. Bu yüzden bazı sözcüklerin yazımında sıklıkla imla yanlışına düşülmektedir. Dilimizde çoğunlukla yanlış kullanılan ve yazılan kelimelerden biri alerjidir. Peki, alerji nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 23-09-2023 19:45

Sosyal medyada itirafı viral oldu! Cinsel ilişkiye girdiğinde kaşınmaya başlıyor... “Erkek arkadaşıma alerjim var”

İngiltere’nin Massachusetts şehrinde yaşayan 22 yaşındaki Nault isimli genç bir kadın TikTok’tan yaptığı itirafla herkesi şaşkına çevirdi. Nault, erkek arkadaşıyla birliktelik yaşadıktan sonra alerjik reaksiyonlar gösterdiğini ifade ederek sosyal medyada viral oldu. Sosyal medya kullanıcılarının alerjik reaksiyonları ayrılık için bir işaret olarak göstermesine rağmen Nault ilişkilerinin mutlu bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Trend 01-07-2023 10:43

Pirinç dolu çorap giydiğinizde mucizelere hazır olun! Tüm rahatsızlıkları söküp atıyor

Bahar aylarında artış gösteren sağlık sorunları yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Uzmanlar artan saman nezlesinin belirtilerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulunuyor. Oldukça şaşırtıcı olabilen bu öneriler arasında yer alan pirinç dolu çorap yönteminin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 25-04-2023 16:50

Saçınızı boyatmadan önce tekrar düşünün! Saç boyasının etkileri dehşete düşürdü

Kadınlar beyaz saçlarını kapamak ve saç renklerini değiştirmek için saç boyasını sık sık kullanıyorlar. İçerisinde oldukça fazla kimyasal bulunan boyalar alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Teneal isimli bir kadın saç boyası nedeniyle yaşadığı zorlukları TikTok hesabından paylaşarak görenleri şaşırttı.

Kadin 02-02-2023 16:31

Gizli bir alerjene dönüştü! Vakalar artıyor

Artan hava kirliliği, gıda hormonları, çapraz bulaşmalar derken günden güne yeni bir alerjik vaka haberi duyuyoruz. Acı bakla alerjisi de bunlardan biri. Acıbakla; Latince adı Lupinus Albus olan baklagiller (Fabaceae) ailesine ait bir bitki. Uzmanlar acı bakla ununun, buğday ununa karıştırılmasına izin verilmesinin ardından alerjik reaksiyonlarda artış bildirildiğini ve acı baklanın alerjik besinler arasına girdiğini açıkladı.

Haber 25-11-2022 14:12

Seksten sonra yaşadıkları göz korkuttu! Alerji bu şekilde de bulaşabiliyor

Cinsel ilişki sırasında yaşanan bazı durumlar şaşırtıcı olabiliyor. Hiç farkında olmadan sağlığı riske atacak durumlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. 28 yaşındaki bir kadın eşiyle yaptığı korunmasız seksin ardından yaşadığı vajinal ağrı ve yanma hissinin nedenini öğrenince oldukça şaşırdı.

Haber 24-11-2022 11:59

Her evde var! Denildiği kadar sağlıklı mı? Besin alerjisinde çapraz bulaşmaya dikkat!

Son dönemde yıldızı parlayan sıcak hava fritözleri gibi yeni nesil pişirme cihazları, besin alerjilerini tetikleyip tetiklemeyeceği konusunda uzmanları harekete geçirdi. Airfryer olarak da bilinen bu yeni nesil pişiriciler sağlıklı olarak tanıtılıyor. Uzmanlar ise bu ürünlerle ilgili yapılmış bilimsel bir çalışma olmadığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle alerjen besinlerle ilgili çok dikkatli olunması konusunda uyarıyorlar.

Haber 23-11-2022 12:04

Bu alerji mevsiminde evinizin havasını kolayca kontrol etmenizi sağlayacak ürün önerileri

Alerji mevsimi, solunum rahatsızlığına sahip olan kişilerin korkulu rüyası. Senenin o mevsimi geldiğinde deliksiz bir uyku çekmek ya da öksürmeden rahat nefes almak bir hayli zorlaşıyor. Hele bir de evcil hayvan dostlarınız var ise işler daha da kötü bir hâl alabiliyor. Gelin hem sizin hem sevdiklerinizin sağlığını koruyacak hava temizleme cihazlarını inceleyelim.

Haber 18-10-2022 15:20

Diliniz şişer, kusmaya ve kurdeşen dökmeye başlarsınız: Hayatınız tehlike altında olabilir! Alerjiniz olduğunu nasıl anlarsınız?

Milyonlarca insan gıda alerjisine sahip. Gıda alerjisi olup farkında olmayanların da sayısının bir hayli yüksek olduğu tahmin ediliyor. Çoğu alerji çocuk yaşlarında ortaya çıksa da alerjiye bağlı semptomlar genellikle 18 yaşından sonra fark edilebiliyor. Gıda alerjisine sahip olduğunuzu talihsiz şekilde öğrenebilirsiniz. Az önce yediklerinize alerjiniz olup olmadığını belirlemek için ilk adım, gıda alerjisi ile gıda intoleransı arasındaki farkı anlamaktır.

Haber 15-10-2022 16:39

Çocuklarda bu hastalıklar çok arttı! Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı 10 etkili önlem!

Sonbahar ile birlikte havaların soğuması, kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve okulların da açılmasıyla özellikle nezle, grip, farenjit ve bademcik enfeksiyonları sık görülmeye başlandı. Havaların soğuması nedeniyle çocuklar arasında hastalıklar arttı. Uzmanlar, üst solunum yolu enfeksiyonlarına etkili öneriler verdi.

Haber 14-10-2022 23:26

Aşk değil, ölüm öpücüğü! Sevgilisini öpünce hastanelik oldu... “Artık erkeklerle öpüşmek bile güvenli değil”

TikTok’ta Janella Gonzalez isimli bir kadının yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem olmayı başardı. 27 yaşındaki kadın erkek arkadaşıyla yakınlaştığı bir gece geçirdikten sonra ertesi sabah üst dudağı şişmiş bir şekilde uyandı. Dudağının neredeyse burnuna kadar şiştiğini ifade eden Gonzalez, nefes almakta zorlanması üzerine hastaneye gitti. Hastanede kadının alerjik reaksiyon gösterdiği ifade edildi.

Trend 06-10-2022 11:17

Öpüştüğü için hayatını riske attı! Dikkat edin bu şekilde de etki edebiliyor

İlk çıkılan randevular oldukça heyecanlı olabiliyor. Ancak bu randevularda gözden kaçırılan ufak hatalar hem ilişkinin bitmesine hem de sağlığınızın tehlikeye girmesine neden olabiliyor. Janelle Gonzalez isimli kadın TikTok hesabı üzerinden randevuda öpüştüğü için başına gelen alerjik reaksiyonları anlattı.

Haber 06-10-2022 09:16

Dermatolog uyardı! Yaptırdığı dudak dolgusu nedeniyle neredeyse ölüyordu

Birçok kadın daha dolgun dudaklara sahip olmak istiyor. Bu sebeple çeşitli estetik operasyonlar ve müdahaleler yaptırıyor. Ancak bu uygulamaların iyice araştırılmaması korkunç sonuçlara karşı karşıya kalmaya neden olabiliyor. Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra yaşadıklarını TikTok üzerinden paylaşan Isis de Oliveira Almeida Pinheiro, görenleri hayrete düşürdü.

Kadin 21-09-2022 14:20

Alerjisi nedeniyle ne duş alabiliyor ne de ağlayabiliyor! Dayanılmaz acılara neden oluyor

Alerjilerin genel olarak burun akıntısı, gözlerde yaşarma, kızarıklık yaptığı düşünülse de dünya üzerinde çok farklı alerjiler bulunuyor. Sadie Tessmer isimli genç kız yaşadığı alerjik reaksiyonlar nedeniyle cildine herhangi bir su değdiremiyor. Ağladığında bile dayanılmaz acılar çekiyor.

Haber 21-09-2022 10:02

Sadece saçını boyamak istemişti! Başına gelenler aklınızın ucundan geçmez

Saçların beyazlaması veya mevcut rengin değiştirilmek istenmesi nedeniyle birçok kadın saçlarını boyuyor. Saç boyalarının içerisinde bulunan kimyasalların zararlı olduğu bilinse de toplumda saç boyası nedeniyle zarar gören kişilere pek rastlanmıyor. Bu nedenle kadınlar saçlarını güvenle boyuyorlar. Ancak Jordan Blignaut isimli bir kadının saç boyası nedeniyle başına gelenler şok etkisi yarattı.

Kadin 20-09-2022 12:24

Göz alıcı kırtasiye ürünleri yanıltmasın! Çocukları bekleyen kanser riski

Okulların başlamasına çok az bir zaman kala aileleri okul alışverişi telaşı sardı. Kırtasiye ürünlerindeki fahiş fiyatlar ebeveynleri ekonomik ürünler almaya yöneltiyor. Rengarenk kırtasiye malzemeleri çocukların gönlünün çalsa da içeriğindeki kimyasallar sağlıklarını tehdit ediyor. Uzmanlar, renkli, kokulu, yönetmeliğe uymayan şekilde üretilen ürünlerin kansere kadar birçok soruna yol açabileceği konusunda uyardı.

Haber 03-09-2022 10:56

Uzun süredir devam ediyorsa uzmana başvurun! Öksürüğü geçirmek için yapmanız gerekenler

Öksürük en sık görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Özellikle hayatımıza giren Covid-19 ile öksürük daha fazla görülmeye başlandı. Genellikle önemsiz diyerek geçiştirilen öksürük uzun süredir devam ediyorsa mutlaka doktora görünmek gerekiyor. Öksürüğü geçirmek için evde yapacağınız basit uygulamalar bulunuyor.

Haber 02-09-2022 10:49

Güzelleşmek için yaptı ama sonuçları çok ağır oldu! Kaşını boyatacakları uyardı

Kaşların renginin saç rengine uyum sağlaması isteniyor. Saçlarla uyumlu olan kaşlar çok daha bakımlı bir görünüm sağlıyor. Ancak kaş boyama yöntemleri kötü sonuçlanabiliyor. Kaşlarını boyayan Jennifer Grajeda yüzünde gelişen alerjik reaksiyonları paylaştı. Kaşını boyamak isteyenlerin ekstra dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Kadin 01-09-2022 15:24

Neredeyse kör oluyordu! Saç boyası yüzünden başına gelenler dehşete düşürdü

Saçlarda zamanla beyazlamalar meydana gelebiliyor. Kadınlar saç renklerinden sıkıldığı için veya beyazlıkları kapatmak için sık sık saçını boyuyor. Saç boyalarının içinde bulunan kimyasalların vücuda birçok zararı bulunuyor. Shanika McNeil isimli bir kadın saçını boyadıktan sonra başına gelenleri paylaşarak saçını boyamak isteyen herkesi uyardı.

Haber 28-08-2022 14:47

En büyük felaketi düğün günü yaşadı: Sütyen takamıyor, duş bile alamıyor! “Her yerimde varmış gibi”

İskoçya’da yaşayan 34 yaşındaki Stephanie Harvey, nadir görülen bir cilt hastalığına sahip. Cildine baskı oluşunca ortaya çıkan kurdeşen yüzünden kötü anlar yaşayan kadın sütyen, kot pantolon gibi deriye sıkıca temas eden kıyafetler giyemiyor. Derisini sıkan kıyafetler giydiğinde 'derisinin her yerinde sürünen böcekler varmış gibi' hissettiğini söyledi. 34 yaşındaki kadın, en büyük felaketi ise düğün gününde yaşadı.

Haber 27-08-2022 07:06

Sadece ipek kirpik yaptırmak istemişti! Talihsiz kadının başına gelenler korkuttu

Kirpikler bakışların daha anlamlı ve çekici olmasını sağlıyor. Kirpiklerin daha uzun, yoğun ve kıvrık göstermek için birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler arasında bulunan ipek kirpik uygulamasını yaptıran 17 yaşındaki Haley Fetzer, gözlerinin başına gelenleri sosyal medya üzerinden paylaşarak ipek kirpik yaptırmak isteyenleri uyardı.

Kadin 25-08-2022 08:43

Yeteri kadar temizlenmiyor! Halınızı tam anlamıyla temizlemek için bu yöntemleri kullanın

Halı temizliği hijyenik koşullarda yaşayabilmemiz için oldukça önem taşıyor. Halı sürekli üzerine basıldığı için evin en sık kirlenen alanları arasında bulunuyor. Halınızın kirlendiğini çoğu zaman fark etmiyor olabilirsiniz ama halıda görünmeyen bir sürü bakteri ve mikrop bulunuyor. Bu nedenle halınızın temizliğini uygun koşullarda yapmanız sağlığınızı olumlu etkiliyor.

Kadin 24-08-2022 10:52

'Asla yeterince temizlenmiyor': Mide bulandıran görüntüler

Çamaşır makinesi, başta kıyafetler olmak üzere kumaştan yapılan her şeyi temizlemesi için kullanıyoruz. Ancak, hiçbir şeyin olması gerektiği gibi olmadığı ortaya çıktı. Sosyal medyada bir kullanıcının yaptığı çalışma mide bulandıran gerçekleri gözler önüne serdi. Çamaşır makinesinin filtresini mercek altına alan kullanıcı, "Söz veriyorum, sonra gördüklerinize şok olacaksınız" dedi.

Haber 24-08-2022 08:13

Göz altı torbalarınızdan şikayet etmeyi bırakın! Göz altı torbalarınızdan doğal yöntemler ile çözün

Gözler tüm duygularımızı ifade etmemizi sağlıyor. Bu nedenle gözlere yapılan bakımlar oldukça önem taşıyor. Eğer ki göz altı torbalarından şikayet ediyorsanız bu probleminizi çözmek doğal yöntemlerden geçiyor. Her evde bulunan malzemeler göz altı torbalarına elveda diyebilirsiniz.

Kadin 23-08-2022 11:38

Yeni evi kabusu oldu! Demansa neden olan etken...

Demans unutkanlığa neden olan beyin hastalıklarına verilen hastalık ismi. Demans genellikle yaşlılıkta görüldüğü için erken yaşta tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Ancak Avustralya'da yaşayan 37 yaşındaki Amie Skilton yeni taşındığı evinde bulunan küfler nedeniyle demans hastalığına yakalandığını belirtti.

Haber 22-08-2022 13:19

Yeni trend alarm veriyor! Kaşını boyadığı için canından oluyordu, Anafilaktik şok nedir?

Yeni trendler arasında kaş rengini boyamak veya rengini kırmak için açmak bulunuyor. Günümüzde birçok kadın kaşlarının rengini değiştiriyor. Ancak kaşınızı boyarken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Michelle Clarke isimli bir kadın kaşları boyadıktan sonra yaşadığı korku dolu anları paylaştı.

Kadin 16-08-2022 12:23

Sağlık Bakanlığı, Bu belirtileri yaşıyorsanız mutlaka hekime başvurun diyerek uyardı! Deride kaşıntı-kızarıklık, burun akıntısı...

Sağlık Bakanlığı'ndan alerji belirtileri uyarısı geldi. Bakanlık, sosyal medya hesaplarından alerji belirtilerini sıralayarak paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda "Bu belirtileri yaşıyorsanız mutlaka hekime başvurun" ifadesi kullanıldı. Sıralanan alerji belirtileri arasında deride kaşıntı-kızarıklık, burun akıntısı gibi belirtiler yer aldı.

Haber 14-08-2022 12:41

Hastalığı herkesi şaşırttı! “Yoğun duygulara alerjim var, gülmekten ölebilirim”

British Disability Gymnastics üyesi olan Natasha Coates, mast hücre aktivasyon sendromu olarak tanımlanan bir hastalıkla mücadele ediyor. Bu durum kadının güçlü duygulara alerjisi olduğu ve sadece gülerek, terleyerek ya da üzülerek ölebileceği anlamına geliyor. Çünkü yoğun duygular vücudunun statükosunda değişiklerin yaşanmasına neden oluyor ve yaşamını tehdit eden bir alerjik reaksiyona dönüşüyor.

Trend 05-07-2022 16:01

Masum görünen tehlike! Bilmiyorsunuz ama bir sürü bakteri taşıyor, doğru temizlik yöntemini duyunca şaşıracaksınız

Uyku en önemli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Gün boyu yorulan vücudu dinlendirmek için uyku adımını atlamamak gerekiyor. Ancak uyurken kullanılan yastık ve çarşaflarda bilmediğimiz ve sağlığımızı tehlikeye atan bir sürü toz akarı, ölü deri, bakteri bulunuyor. Bunlardan uzak durmak için temizliği doğru şekilde yapmak gerekiyor.

Kadin 21-06-2022 11:03

Küçücük bebeği perişan ettiler! Aile çaresiz

İngiltere’de belediye konutlarında kalan bir aile, eve yerleşmiş olan böcek ve arılardan ötürü çok zor günler geçiriyor. Evde binlerce arı ve bir o kadar da böceğin olduğunu dile getiren Charlotte Down, küçük bebeğinin böcek ve arı sokmalarından ötürü alerjik reaksiyon geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Her köşesinden böcek ev arı çıktığını söyleyen kadın, belediye meclisine şikâyette bulundu. Ancak aldığı cevapla yeni bir şok daha yaşadı.

Haber 21-06-2022 07:57

Göz ardı etmeyin! Kalıcı hasarlara yol açabiliyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok sağlık problemi ortaya çıkıyor ve hastalıklar tetiklenebiliyor. Alerjilere yatkın olan insanların bu dönemde sağlıklarına ekstra önem göstermeleri gerekiyor. Uzmanlar artan polenler hakkında uyarılarda bulunuyor. Polen alerjilerinin göz ardı edilmesi sağlık problemlerini arttırıyor.

Haber 20-06-2022 10:45

Alerjiye ve uyuza en etkili çözüm! Yoğun ilgi görüyor

Alerji ve uyuz özellikle yaz aylarında artış gösteriyor. Alerjinin ve uyuzun etkilerini azaltmak adına çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak denenen bu yöntemlerin birçoğu işe yaramıyor. Alerji ve uyuzun kaşıntılarını azaltmak adına doğal ürünlerin büyük oranda etkisi bulunuyor.

Haber 11-06-2022 16:07

Görme kaybı yaşayabilirsiniz! Göz kaşıntınız varsa…

Göz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Gözlerimiz en ufak şeyden alerji olabiliyor. Gözlerdeki alerjilerin önemsiz görülüp göz ardı edilmesi ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Görme kaybına dahi yol açabilen alerjiler meydan geldiğinde mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Haber 28-05-2022 17:16

Bu etkisi de varmış! Alerjik hastalıklara neden oluyor

Teknoloji hayatımızı pek çok yönden oldukça kolaylaştırsa da zararlı etkileri de oldukça fazla. Sağlığımızı olumsuz etkileyen birçok faktöre sebep olan televizyon, telefon, tablet gibi ekranların her geçen gün sağlığa karşı yeni etkileri ortaya çıkıyor. Uzmanlar fazla kullanılan dijital ekranlar hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 28-05-2022 16:09

En sık içilen içeceklerden! Alerjiye neden oluyor

İnsanların birçok besine karşı alerjileri bulunuyor. Alerjiler bazen çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Faydalı denilerek içilen ve tüketilen gıdalar yarar sağlamak yerine zarara neden olabiliyor. Bu gıdalar arasında sıklıkla tüketilen süt de bulunuyor. Sütün birçok faydası bulunsa da alerji nedeniyle ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Haber 16-05-2022 14:52

Yazın artan alerjik reaksiyonlara dikkat!

Her ne kadar kışın bağışıklığın düşerek hastalıkların arttığı düşünülse de yaz aylarında da ortaya çıkan çok çeşitli problemler oluyor. Yaz aylarında artan alerji vakalarına karşı bilinçli olmak gerekiyor. Bu konularda yaşanan durumlar için önceden bilgili olmak tedavi sürecinin çok daha etkin şekilde yürütülmesini sağlıyor.

Haber 16-05-2022 10:58

Alerjiye ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Evde alerji tedavisinde doğal bitkisel yöntemler nelerdir?

Vücudun belli durumlara karşı gösterdiği bir çeşit reaksiyon olarak tanımlayabileceğimiz alerji, küçümsenmemesi gereken bir problemdir. Günlük yaşantının belirli bir bölümünü negatif yönde etkileyen alerji belirtileri nelerdir, alerjiye ne iyi gelir konularını sizler için inceledik.

Kadin 13-05-2022 15:07

Banyo yapmak da ağlamak da kabus! Suya alerjisi olan kız yaşadığı acıları anlattı

ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan 15 yaşındaki Abigail Beck isimli genç bir kız, oldukça nadir görülen bir su alerjisi durumu yaşıyor. Banyo yapmanın ve ağlamanın kendisi için bir kabus olduğundan söz eden Beck, su cildine her değdiğinde tarif edilemez büyük bir acı yaşıyor. Cildine suyun temas edemediğini dile getiren Beck, suyu içmeye kalkarsa ise kusuyor.

Trend 11-05-2022 17:34

Gelin olamadan hastanelik oldu! Yüzü tamamen değişti

Avustralyalı bir kadın, düğünü öncesi kaşlarına bakım yaptırmak istedi. Ancak gittiği güzellik merkezi hayatının en kötü günlerini yaşamasına neden oldu. Kaşlarının rengini değiştirmek ve bakım yaptırmak isteyen talihsiz kadın, korkunç bir alerjik reaksiyona maruz kaldı. Genç kadın kendisine yanlış prosedürün yapıldığını iddia etti. Görünüşü tamamen değişen kadın, günlerce hastanede kaldı ve düğününü ertelemek zorunda kaldı.

Haber 04-05-2022 07:57

Alerji sezonunun yaklaşmasıyla zor günler geçirenler için hayat kurtarıcı ürünler

Birçok insanın toz, polen, tüy gibi partiküllere karşı alerjisi bulunuyor. Alerjisi olan insanların ister istemez yaşam kaliteleri düşüyor ve onlar için hayatı yaşamak daha zor hâle gelebiliyor. Geceleri rahat uyuyamamak, hapşırmak, zor nefes almak alerjisi olanların yaşadığı durumlardan sadece birkaçı. Alerjen maddelere karşı savaşmak ve rahat bir hayat yaşamak için eşyalarınızı antialerjik özellikli ürünlerle değiştirmek büyük ölçüde işe yarayabilir. İşte alerji konusunda hayatınızı kolaylaştı

Haber 19-04-2022 14:00

Kanser, astım, alerji... İnanılmaz sağlıklı, inanılmaz faydalı: Kefir ve kanıtlı etkileri

Dünyadaki birçok kültürde temel bir gıda olan kefir, sağlık camiasında inanılmaz derecede popüler hale geldi. Besin maddeleri ve probiyotikler açısından yüksek, sindirim ve bağırsak sağlığı için çok faydalıdır. Araştırmalar, bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini, sindirim sorunlarına yardımcı olduğunu, kemik sağlığını iyileştirdiğini ve hatta kanserle savaşabileceğini gösteriyor.

Haber 26-03-2022 09:31

Histamin alerjisi nedir? Belirtileri nelerdir? Histamin alerjisi olanlar ne yapmalı, ne yememeli?

Histamin alerjisi birçok vatandaşın farkında olmadan yaşadığı durumlardan yalnızca biridir. Özellikle sağlıksız yaşam sebebiyle bağışıklığın düşmesinin ardından görülür. Bu sebeple teşhis konulması da zordur. Peki Histamin alerjisi nedir? Belirtileri nelerdir? Histamin alerjisi olanlar ne yapmalı, ne yememeli? İşte ayrıntılar...

Haber 23-03-2022 12:47

Küçükken evde kedi ve köpek beslenmesi alerji riskini azaltıyor

Çocuklar eve kedi ve köpek almak istiyorlar fakat ebeveynler çocukların hayvanlara karşı alerjisi olacağını düşünüp eve kedi ve köpek almaya karşı çıkabiliyorlar. Yapılan araştırmalara göre ebeveynlerin bu tutumu oldukça yanlış. Araştırmaların sonucuna göre erken yaşta evde kedi köpek beslenmesi kişinin alerji riskini azaltıyor.

Haber 23-02-2022 16:45

Hayatı kabusa döndü! Öyle bir şeye alerjisi var ki duyan inanamıyor

Vicki Noble isim bir kadın soğuğa karşı nadir görülen bir alerjiden muzdarip. Bu yüzden bir dondurma bile yiyemeyeceği söylenen kadının, soğuk bir içecek tutmasının dahi kaşınmasına ve hatta nefes almakta güçlük çekmesine neden olduğu belirtildi. Soğuk alerjisi (Soğuk ürtikeri) olan kadında şimdilerde ise enerji fiyatlarının yükselmesinden dolayı bir korku var.

Haber 20-02-2022 11:36