Ali Emiri Kultur Merkezi Haberleri

Eski ÖSYM Başkanı Demir FETÖ üyeliğinden beraat etti! Suçlamaları kabul etmedi

Eski Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, tutuksuz yargılandığı davada 'FETÖ üyeliği' suçundan beraat etti. Demir kendinden önceki ÖSYM'nin kişisel ilişkilerle yönetildiğini iddia ederek, "Matbaadan çıkan soruları yine yüksek güvenlikle korumayı da biz yaptık. Bu suçlamalar kabul edilebilir değil" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-02-15 16:59:03

ÖSYM sınavlarında yapay zeka dönemi! Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren haberi Başkan Ersoy duyurdu... Soruları yapay zeka üretecek

ÖSYM'den sınav soruları ve değerlendirilmesiyile ilgili yeni bir karar geldi. Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren kararı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu. Bundan sonraki dönemlerde yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirten Ersoy, "Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak" diye konuştu.

Egitim 2024-02-13 09:56:37

Mersin’de 446 polis adayı mezun oldu

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 29. dönem mezuniyet törenine katıldı. Törende, 446 polis adayı yemin ederek, mezun oldu.

Yurthaber 2023-12-11 11:43:59

FETÖ üyeliğinden yargılanıyordu! Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir için istenen ceza belli oldu

FETÖ üyeliğinden yargılanan eski Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir hakkında istenen ceza belli oldu. Ali Demir için tutuksuz yargılandığı davada savcı, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Duruşma, 15 Şubat 2024'e ertelendi.

Haber 2023-11-21 17:42:06

Tunceli'de askeri alanda korkutan yangın!

Tunceli'nin Pertek ilçesinde 51’inci Komando Tugayı 1’inci Komando Taburu yatakhanesinin çatısında çıkan yangında, alevler kısa sürede alt katlara sıçradı. Bina tahliye edilirken, il merkezi ve ilçelerden çok sayıda ekibin sevk edildiği yangın kontrol altına alındı. Vali Mehmet Ali Özkan tabura gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Haber 03-08-23 00:38

Hataylı usta, depremlerde hasar gören camilerdeki ses sistemlerini gönüllü onarıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce Hatay'da merkezi ezan sisteminin sağlıklı işlemesini sağlayan 74 yaşındaki elektronik ev aletleri tamircisi Ali Dolapçıoğlu, yeniden kente dönerek işinin başına geçti.

Yurthaber 01-08-23 13:27

Diyarbakır’da öğrenciler Cezeri Bilim Merkezi’nde gökyüzünü izledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve teknoloji merkezi olarak faaliyete açtığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’nde “Gökyüzü Gözlem Etkinliği” düzenledi.

Yurthaber 28-07-23 14:53

Diyarbakır’ın yeni eğitim ve teknoloji merkezi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yapılan öğrencilerin yeni eğitim yuvası Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Yurthaber 25-07-23 15:34

Diyarbakır'da Ali Emiri Bilgievi ve Cezeri Bilim Merkezi'nin açılışı yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca kente kazandırılan Ali Emiri Bilgievi ve Cezeri Bilim Merkezi hizmete açıldı.

Yurthaber 25-07-23 14:21

SON DAKİKA | ÖSYM'den DGS kararı! Deprem bölgesindekilerden ücret alınmayacak

Son dakika haberi: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesindeki adaylardan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ücreti alınmayacağını bildirdi.

Egitim 29-05-23 14:36

SON DAKİKA | 4 ili açıklayıp... ÖSYM Başkanı duyurdu! 'Bu illerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik'

Son dakika haberi: Deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki sınavlara ilişkin ÖSYM'den önemli bir açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik." dedi. Adayların farklı illerden sınav merkezi seçmesi gerekeceğini belirtildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Egitim 02-03-23 12:17

ÖSYM Başkanı duyurdu! Ek başvurulardan ücret alınmayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ersoy, "Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık" dedi.

Egitim 28-02-23 18:58

İstanbul’daki Balıkesirliler sandığa gitti

İstanbul Balıkesirliler Derneği (İSTBALDER) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Fatih’te bulunan Ali Emiri Kültür Merkezinde 250 Balıkesirli üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplamda 238 üye oy kullandı. Oyların 128 tanesini alan Avukat Mehmet Fatih Önsöz derneğin yeni Başkanı oldu.

Yurthaber 27-02-23 08:29

ÖSYM Başkanı duyurdu! '13 yıl aradan sonra YÖS'ü uygulayacağız'

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Ersoy, "Yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak amacıyla 13 yıl aradan sonra 'Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Sınavı'nı (TR-YÖS) uygulayacağız" dedi. Sınav, Türkiye’de 17 ilde ve yurtdışında Kuzey Kıbrıs Türk Kesimi dahil olmak üzere 9 ülkede toplam 27 sınav merkezinde uygulanacak.

Egitim 27-01-23 11:46

Dolandırıcıların 'uzun süre teslim alınmamış kargo' oyunu! '145 TL ödeyin kurtulun'

Dolandırıcılar yine boş durmuyor. İstanbul'da hukuk bürosundan aradıklarını belirten kişiler, vatandaşlardan uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyip para talep ediyor. Kargo dolandırıcılarının hedefi olan Ali Rıza Besici, "Sanki her şey legalmiş gibi gösteriyorlar ama, gelip bakınca fos çıktı" dedi. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da "Bu kişilerin hukukla kanunla hiç ilgisi yok" diye konuştu.

Haber 03-10-22 10:38

2022 Sabri Ülker Bilim Ödülü'nü Doç. Dr. Nilay Yapıcı kazandı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: - "Üstlendiğimiz misyonun ciddi bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Her geçen yıl bilim dünyasına yeni çalışmalar ve buluşlarla katkı sağlayan Türk bilim insanlarımız ise bu yolculuktaki en büyük güç ve motivasyonumuz" - Harvard Sabri Ülker Merkezi Başkanı ve Sabri Ülker Bilim Ödülü Jüri Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil: - "Nilay Yapıcı'nın insan beyninde tat ve yeme mekanizmaları üzerine yürüttüğü çalışmaları büyük bir takdir ve heyecanla takip ediyorum"

Yurthaber 09-09-22 09:35

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Yağışlar kaç gün sürecek? 11 Ağustos 2022 İstanbul'da hava durumu!

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Geçtiğimiz gün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan gök gürültülü sağanak yağış açıklaması sonrası birçok vatandaş internette, hava durumu ile ilgili araştırma yapıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bugün için yağış uyarısında bulunmuştu. Peki bugün İstanbul'da hava durumu nasıl? Yağışlar kaç gün sürecek? İşte 11 Ağustos 2022 Perşembe günü İstanbul'da hava durumu...

Haber 11-08-22 09:23

KPSS ne zaman yapılacak? 2022 KPSS ne zamana ertelendi, hangi gün yapılacak? ÖSYM'den açıklama!

KPSS ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştu. Bu noktada; yeni Kamu Personeli Seçme Sınavı takviminin ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi arama motorlarında "2022 KPSS ne zamana ertelendi, hangi gün yapılacak?", "ÖSYM yeni sınav takvimini açıkladı mı?" gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Egitim 08-08-22 00:08

Yeni KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak 2022? İptal olan KPSS sınavının tarihi belli oldu mu, ÖSYM'den açıklama geldi mi?

Yeni KPSS lisans sınavının ne zaman yapılacağı, geçtiğimiz gün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmasının ardından tarafından merak konusu oldu. Bu noktada; yeni Kamu Personeli Seçme Sınavı takviminin ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Peki yeni KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak 2022? İptal olan KPSS sınavının tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

Egitim 05-08-22 10:40

KPSS sınavı iptal mi? Yeni KPSS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu?

KPSS sınavı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 31 Temmuz Pazar günü yapılan sınava ilişkin iddiaların ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış ve ÖSYM'nin yeni başkanı Bayram Ali Ersoy olmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Peki KPSS sınavı iptal mi? Yeni KPSS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu? Ayrıntılar haberimizde...

Egitim 04-08-22 15:09

Edirne'deki tarihi yapıların duvarları yer radarıyla tahrip edilmeden görüntüleniyor

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya: - "Duvarın iç yapısını görüntülüyor ve restorasyon çalışmalarına ön hazırlık sağlıyoruz. Amacımız yapıya her hangi bir zarar vermeden duvarın iç yapısını görüntüleyebilmek"

Yurthaber 25-06-22 12:24

İklim değişikliğine bağlı kuraklık çölleşme riskini artırıyor

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya: - "Susuzluğun başladığı yerde çölleşme başlıyor, iklim değişikliği Kavimler Göçü gibi göçmen ve mülteci hareketlerine neden olabilir"

Yurthaber 17-06-22 13:18

Ressam Hoca Ali Rıza Sergisi ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Türkiye öyle bir kültür merkezi ki dünyanın bütün medeniyetleri, bütün kavimleri buraya gelmiş, burada yaşamış"

Yurthaber 01-06-22 20:50

Ev ve iş yerlerine kurulan güvenlik kamera sistemleri için şifre uyarısı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Ali Süzen: - "IP üzerinden izlenebilen güvenlik kameralarının başkaları tarafından da izlenmesinin önüne geçmek için kullanım kılavuzuna göre ilk kurulumda verilen şifrelerin mutlaka değiştirilmesi gerekiyor" - "Bunun yanında cihazdaki varsayılan taşıma katmanı 554 portu da içeriden kapatılmalı. Bu, kişiye özgü bir uzaktan erişim sağlayacaktır"

Yurthaber 27-05-22 12:50

Komandolar teröristlerin barındığı Tunceli dağlarını ablukaya aldı

Helikopter, SİHA, İHA ve özel eğitimli köpeklerin desteğinde operasyonlarını yürüten komandolar, Ali Boğazı, Buzlutepe Vadisi ile Munzur ve Mercan dağlarındaki terör hedeflerini etkisiz hale getirmek amacıyla her taşın altını didik didik arıyor - Kent merkezi ve 7 ilçenin kırsalını adeta ablukaya alan komandolar, düzenledikleri 34 operasyon sırasında imha ettikleri 62 sığınak ve mağarada çok sayıda patlayıcı, silah mühimmatı, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirdi

Yurthaber 20-05-22 11:03

Türkiye'nin eğitim alanında üs haline getirilmesi

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ali Eşkinat: - "Ülkemiz, sosyoekonomik ve kültürel açıdan bulunduğu coğrafyada tam bir cazibe merkezi. Bu coğrafya, en değerli eğitim üssü haline gelmek için tüm altyapı, birikim ve insan kaynaklarına sahip"

Yurthaber 11-05-22 15:42

Beyin piliyle Parkinson hastalığının saati geri alınabiliyor

Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh: - "Parkinson hastalığının başlangıç tedavisi ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinde yeterli yanıt vermeyen veya şiddetli şekilde ilacın yan etkilerini yaşayan Parkinson hastalarında, cerrahi yöntem olayı beyin pilleri oldukça başarılı sonuçlar verir"

Yurthaber 11-04-22 09:56

Keçiören'de Mehmet Ali Şahin Kültür Merkezi açıldı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, kültür merkezi içindeki kütüphaneye yaklaşık 2 bin 500 kitabını bağışladı

Yurthaber 28-03-22 16:06

Kovid-19'un kahramanları salgınla mücadelede geçen 2 yılı anlattı

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ümit Haluk İliklerden: - "Sağlık çalışanlarımızı ve yakınlarını kaybettik. Uzun, yorucu ve üzücü anlar yaşadık. İyileştirdiğimiz, taburcu ettiğimiz hastalar için çok sevindik, alkışlarla evlerine uğurladık" - Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ali İrfan Baran: - "Kovid-19 hastalarının nefes alamama durumu bizi çok üzüyordu. Hastaların gözümüzün önünde kötüleşmesi, genç hastalardaki kayıplar bizi çok etkiledi. Aşılar sayesinde kayıplarımız azaldı"

Yurthaber 14-03-22 12:16
Van

Rusya Ukrayna krizi haldeki fiyatları da vurdu! Yüzde 50 düşüş

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik olarak başlattığı operasyon örtü altı üretim merkezi Antalya halini vurdu. Operasyon nedeni ile Ukrayna ve Rusya ihracatı dururken sofraların vazgeçilmezi domates yüzde 60’a yakın ucuzladı. Toptancı Hal Kompleksi Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, "Oraya düşen bombalar bize de düşmüş gibi oldu" sözleri ile yaşanılanları özetledi.

Finans 28-02-22 15:15

Emekli olmak isteyenler için son 15 gün uyarısı!

Emekli olmak isteyen vatandaşlar için son dakika uyarısı geldi. Asgari ücrete bağlı kalemlerdeki artışlar 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman, asgari ücretteki yüksek oranlı artışla emekli olabilmek için zorunlu çalışma ve prim günü tamamlama borçlanma tutarlarının da arttığına dikkat çekerek, “mevcut düzeylerde borçlanma için 15 gün kaldığı" uyarısı yaptı.

Finans 17-12-21 15:32

Kahramanmaraş'ta 5. Uluslararası Tekstil Zirvesi yapıldı

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay: - "Türkiye bugün yabancı alıcılar açısından da önemli bir çekim merkezi haline gelmiştir" - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle: - "TİM olarak 300 milyar dolar hedef koyduk 2026 için ama görünen o ki biz bu hedefi, sizlerin gayreti ve azmiyle çok daha öncesinde gerçekleştireceğiz" - Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Çakar: - "Coğrafyamızda bölgesel ilişkiler kısmen ılımaya başladı. Bunun artılarını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz" - Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney: - "İhracatı tabana yayma gayesi sonucunda KOBİ payı yüzde 77'ye yükseldi"

Yurthaber 11-11-21 21:59

Rize'de şaşkına çeviren manzara! Yolu yaptılar, direği kaldırmayı unuttular: Rize'de böyle şeyler şaşırtmıyor

Rize şehir merkezi Fener Mahallesi Taşkent Sokak üzerinde gerçekleşen yol çalışmasında beton yolun ortasında kalan elektrik direği kazaya davetiye çıkarırken, görenleri de şaşkına çeviriyor. Böyle hataların Rize’de pek çok yerde bolca görülmesine dikkat çeken Ali Pakoğlu, ''Yolar yapıldıktan sonra bu direk kalkmalıydı. Direği burada unuttular. Kalkacak dediler ama kaldırmadılar. Bir an önce buna bir çözüm bulsunlar. Gerçi Rize’de bu gibi şeyler çok yerde olduğu için pek şaşırtmıyor'' dedi.

Haber 04-11-21 10:50

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ne zaman açılacak? İstanbul Valisi açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Atatürk Kültür Merkezi (AKM), binasının 29 Ekim'de açılacağını açıkladı.

Haber 14-09-21 17:21

Şırnak'ta 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan: - "Asılsız ihbarlar, personelimizin zamanını çalmaktadır. Personelimiz asılsız ihbarlara uğraştığı esnada gerçekten acil müdahale bekleyen vatandaşlarımıza ulaşmada gecikmeler yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezini boş yere meşgul etmemesi ve acil durum yaşanması durumunda da doğru bilgi vermesi büyük önem arz etmektedir"

Yurthaber 11-09-21 12:20

Anadolu'nun Büyük Kanyonu adrenalin tutkunları için cazibe merkezi oluyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetilen Levent Vadisi, 104 metre yükseklikteki ve zemininin bir bölümü cam olan seyir terasının yanı sıra yeni alternatiflerle de dikkati çekecek - Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan: - "Burayı bir cazibe, yaşam ve spor merkezi haline getirmek istiyoruz. Burada bir macera parkı çalışmamız sürüyor, hemen hemen bitti. Macera parkı kapsamında bir dev salıncak, 3 yamaç salıncağı, trambolin, zipline ile bir cam köprü yapımı var"

Yurthaber 10-08-21 11:20

Bartın'da kurulan mobil aşı istasyonunda randevusuz Kovid-19 aşı uygulaması başlatıldı

Bartın Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Rıza Karakoyun: - "Bayram öncesi annelerimizin, babalarımızın ellerini güvenli şekilde öpmek ve sarılabilmek için herkesi aşılanmaya davet ediyoruz" - Vatandaşlardan Hasan Kavaklı: - "Çok güzel bir uygulama. Aşı ayağımıza kadar geldi. Devletimize çok çok teşekkür ediyoruz. Aşıyı da tüm halkımıza olmalarını tavsiye ediyorum"

Yurthaber 28-06-21 17:10

DEAŞ emiri MİT ve Emniyet'in operasyonuyla yakalandı

Bursa’da emniyet ile MİT ekipleri tarafından yapılan operasyonda terör örgütü DEAŞ’ın Suriye ve Irak bölgelerinde tarım ve hayvancılık emiri olduğu belirtilen 'Hacı İdris' kod adlı Muvaffak Mustafa Muhammed Ali al-Kassab (52) yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 23-06-21 19:02

Kayıklarla ulaşılan Mada Adası sakinlerinin Kovid-19 aşısı mutluluğu

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı göl adasının sakinleri, kendilerine kayıklarla ulaşan sağlık ekipleri tarafından aşılandı - Şarkikaraağaç Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Emine Yılmaz: - "Buranın insanları her zaman çok bilinçli, sürekli aşı konusunda bizi aradılar. İmkanı olmayanlar bizi adaya çağırdı, hiç tereddüt etmeden geldik" - Ada sakinlerinden Ali Er: - "Devletimiz bizi burada unutmadı. Kaymakamımızdan, valimizden Allah razı olsun"

Yurthaber 29-05-21 12:01

Kayseri’ye yeni TOHM müjdeleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek adına hayata geçirilen Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Projesi kapsamında Kayseri’ye Güreş ve Cimnastik branşları eklendi.Olimpiyatlara katılacak ve katılması muhtemel yetenekli sporcuların seçilmesi, yetiştirilmesi, performanslarının geliştirilmesi, eğitimlerinde ve sosyal gelişimlerinde müşterek ve standart bir uygulamanın sağlanması için kurulan Olimpik Hazırlık Merkezleri Kayseri’de gündüzlü olarak Yüzme, Atletizm ve Taekwondo branşlarında hizmet veriliyor.04.03.2021 tarihli Genel Müdürlük oluruyla Kayseri’de Cimnastik ve Güreş branşlarının açılmasına karar verilmesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; Spor Şube Müdürü Yakup Deliktaş, Okul Sporları Şube Müdürü Ahmet Metin ve Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kılıç ile toplantı gerçekleştirerek yapılacak çalışmaları değerlendirdi.İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı yaptığı açıklamada; “Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) olarak ilimizde Yüzme, Atletizm ve Taekwondo branşlarında sporcularımıza hizmet vermekteyiz.

Yurthaber 07-04-21 11:53

Muş’ta “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kutlandı

Muş Ali Kuşcu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu tarafından “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında etkinlik düzenlendi.Ali Kuşcu Özel Eğitim İş Uygulama Okulunca valilik önünde açılan stantta vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Yurthaber 02-04-21 11:43

Finansal Kurumlar Birliği ve KoçSistem'den bulutta Ortak Veri Merkezi

Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Eke: - "Türkiye'nin topluluk odaklı ilk bulut hizmeti Ortak Veri Merkezi'ni hayata geçirmek suretiyle sektörlerimizin bu alandaki dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçladık" - KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca: - "Ortak Veri Merkezi projesinin finans sektörünün hızla dijitalleşen ana gövdesini güçlendireceğine inanıyoruz"

Yurthaber 01-04-21 12:28

Model Uçak Çalışmalarına İlgi Artıyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezinde açılan Model Uçak Atölyesiyle başlayan çalışmalara her geçen gün ilgi artıyor.Planör Başlangıç (C) Seviyesi eğitimlerini tamamlayan gençler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yan Açık Sahada ilk uçuş deneyimlerini İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile yaptı.Seyyid Burhaneddin Gençlik Merkezi Model Uçak Atölyesinde gençlerin tasarladığı RC Elektirikli Model Uçağın, uçuşunu izleyen İl Müdürü Kabakcı, yaptığı açıklama “Geçmişte gençlerimiz imkansızlıklar içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyordu.

Yurthaber 01-04-21 11:43

Kabakcı: Gençler daha güzel ortamda daha verimli zaman geçirecek

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Gençlik Merkezi Müdürleriyle makamında toplantı yaptı.İl Müdürü Kabakcı, Gençlik Merkezi Müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgiler alırken, yapılacak projelerle ilgili görüşlerini iletti.

Yurthaber 31-03-21 16:45

Bodrum’da açılan Halk Eğitim Merkezi’nde yüzlerce kursiyer eğitim görecek

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ve hayırsever iş insanlarının destekleriyle tamamlanan Halk Eğitim Merkezi yeni hizmet binası törenle açıldı.Törene Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Halk Eğitim Müdürü Batuhan Giraz, Yokuşbaşı Mahalle Muhtarı Ahmet Dalaman, Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Ali Murat Gökmen ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri katıldı.Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi içerisinde 1994 yılında Galip Özmeral tarafından yaptırılmış olan ancak yıllar içinde atıl duruma düşen bina yenilendi.

Yurthaber 26-03-21 16:56

Kayserili güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na hazır

Kayseri Güreş Eğitim Merkezi sporcuları Türkiye Şampiyonası öncesinde Kovid-19 testi yaptırdı.Antalya’da Nisan ayının ilk haftasıyla birlikte start alacak olan U-15 ve Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası için Covid-19 testi yaptıran Kayserili güreşçiler hazırlıklarının son aşamasına geldi.Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Sporcularımız pandemi sürecine rağmen antrenmanlarına hız kesmeden devam ettiler.

Yurthaber 25-03-21 16:18

Kayserili güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na hazır

Kayseri Güreş Eğitim Merkezi sporcuları Türkiye Şampiyonası öncesinde Kovid-19 testi yaptırdı.Antalya’da Nisan ayının ilk haftasıyla birlikte start alacak olan U-15 ve Yıldızlar Türkiye Güreş Şampiyonası için Covid-19 testi yaptıran Kayserili güreşçiler hazırlıklarının son aşamasına geldi.Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Sporcularımız pandemi sürecine rağmen antrenmanlarına hız kesmeden devam ettiler.

Yurthaber 25-03-21 16:18

Plastik boru tesisatçısı kursuna yoğun ilgi

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ’’Plastik boru tesisatçısı’’ kursu açıldığı bildirildi.Şaphane Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Dinçay, yaptığı açıklamada, ’’Plastik boru tesisatçısı, plastik boruları montaja hazırlama ve montajını yapma becerisine sahip olan bireydir.

Yurthaber 24-03-21 10:16

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Beşikci, esnafla bir araya geldi

Diyarbakır’ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ilçede kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte yeniden faaliyetlerini sürdüren esnafı ziyaret ederek, çay evlerinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.Yenişehir ilçesinde her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdüren Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, bu kez Ali Emiri Caddesi ve Hintli Baba Caddesinde bulunan esnafla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi.

Yurthaber 23-03-21 13:03