Alman Haberleri

Bu sene de tercihleri Türkiye! Artış yüzde 40'ı geçti

Alman vatandaşlarının bu yaz tatili tercihi bu sene de Türkiye oldu. Yaz için rezervasyon yaptıranların oranındaki artış yüzde 40'ı aştı. Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, "Türkiye, her şey dahil ürünler sunan destinasyonlar arasında bir numara" dedi.

Finans 13-03-2024 12:56

Aladağlar'da ölen rehberin cenazesi, bulunduğu yerden helikopterle alındı

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar'da Alman turistlerle dağ kayağı yaptığı sırada üzerine kar kütlesi düşmesi sonucu ölen kadın Türk rehberin cenazesi, bulunduğu yerden helikopterle alındı.

Yurthaber 11-03-2024 13:42

Sığınmacı onu ağırlayan aile göndermek isteyince deliye döndü! Elindeki bıçakla dehşet saçtı

Sosyal medyada viral olan bir videoda iddialara göre, bir sığınmacı yanında kaldığı Alman aile tarafından apartmandan çıkartılmak istendi. İstek sonrası deliye dönen sığınmacı eline aldığı bıçakla aileye dehşeti yaşattı.

Trend 12-02-2024 10:09

SON DAKİKA: Futbol dünyası yasta! Kupalarla dolu bir kariyer... Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer 78 yaşında hayata gözlerini yumdu!

Son dakika... Bayern Münih ve Alman Milli Takımı'nda da forma giyen, kariyerinde birçok başarıya imza atmış olan Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer 78 yaşında hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Spor 08-01-2024 19:32

Mısır'da ikinci köpek balığı saldırısı! Alman turist dehşeti yaşadı! Bacağını ısırıp kalçasını kopardı...

İngiliz bir adam BBC'nin Why Sharks Attack adlı programında dalışları esnasında bir adamın yaşadığı korkunç köpek balığı saldırısını anlattı. Mısır'da yaşanan olay sırasında dalış ekibinin suyun yalnızca 5 metre derininde olduğu ifade edildi. Olay anına dair görüntüler görenlerin tüylerini diken diken etti!

Haber 20-07-2023 15:18

Prehnit taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Prehnit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Elmas, zümrüt ve safir gibi değerli taşlar dünyada uzun yıllardır değerli sayılır. Ancak daha az bilinen ancak yine de oldukça güzel olan bir taş da prehnittir. Prehnit genellikle yeşilimsi sarıdan kahverengiye kadar bir dizi renkte bulunabilen bir mineraldir. Bu taşın benzersiz özellikleri ve yararları mücevher tasarımcıları ve kristalografi meraklıları arasında giderek daha popüler hâle geliyor. Peki, prehnit taşı ne işe yarar?

Haber 15-06-2023 13:50

Polonya'da 250 kilogramlık bomba alarmı! Binlerce kişi için acil tahliye...

Polonya'nın güneybatısında yer alan Wroclaw şehrinde, inşaat çalışmaları sırasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma Alman yapımı 250 kilogramlık patlamamış bomba bulundu. Bomba Polonya'da kısa süreli paniğe sebep oldu.

Haber 26-05-2023 16:46

Alman muhabirin 'AB ile sorun yaşarsınız' yorumuna dikkat çeken çıkış: 'Kanaat önderleri ile konuştum'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman kamu televizyonu ARD'ye açıklamalarda bulundu. Alman muhabirin Suriyeli mültecileri Türkiye'den gönderilmesi durumunda AB ile sorun yaşanabileceğini söylemesi üzerine dikkat çeken ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, bu konuda Suriyelilerin kanaat önderleriyle ve bazı önemli isimlerle konuştuğunu söyledi. Öte yandan Bloomberg'e de konuşan Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde yapacağı ilk soruşturmayı da açıkladı.

Haber 09-05-2023 11:43

Almanya'dan kız arkadaşı gelmişti... Korkunç olay! Eve girince karşılaştılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde korkunç bir olay meydana geldi. İlçede yalnız yaşayan 55 yaşındaki yerleşik Alman vatandaşı, evinin balkonunda ölü bulundu. Alman vatandaşının Almanya'dan gelen kız arkadaşının kapıyı uzun süre çalmasına rağmen kapı açılmayınca ekiplere haber verdiği ve çilingir yardımıyla eve girilince şahsın cansız bedeniyle karşılaşıldığı öğrenildi.

Haber 06-04-2023 17:11

‘Limon’ adını verdiği Tofaş’ıyla Türkiye’yi geziyor! Alman Franziska Niehus ismi söylemesi zor 5 ili sıraladı... Sosyal medyada gündem yarattı

‘Limon’ adını verdiği Tofaş marka arabasıyla Türkiye’yi gezen Alman Franziska Niehus, TikTok’tan yaptığı son paylaşımıyla yeniden gündem olmayı başardı. Türkiye’nin 81 ilini gezen Niehus, Türkiye’de ismi söylemesi zor 5 ili sıraladı. Sosyal medya kullanıcıları Niehus’un gönderisine yoğun ilgi gösterdi.

Trend 04-04-2023 10:14

Sağlık çalışanı Alman karı koca Hatay'da gönüllü hizmet veriyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenlere destek vermek için Almanya'dan gelen sağlık çalışanı çift, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan sahra hastanesinde gönüllü olarak çalışıyor.

Yurthaber 17-03-2023 14:07

Görenlerin dikkatini çekti! Adıyaman'daki 94 yıllık Alman Köprüsü depremde yıkılmadı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 şehri etkileyen deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Adıyaman'da ise deprem sonrası bir köprü dikkatleri çekti. 1929 yılında inşa edilen Alman Köprüsü 11 ili etkileyen depremlerde yıkılmadı. Köprünün sadece ayaklarında çatlamaların meydana geldiği görüldü.

Haber 26-02-2023 16:09

Alman jeofizik mühendisi Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddetini gösterdi! “Artık fay çıplak gözle görülebilir”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek olarak afet bölgesine dönen 10 ildeki yaraları sarmaya çalıştı. Birbirinin takip eden iki depremin sonrasında bilim dünyasının gözü de Türkiye’ye çevrildi. Depremin ardından fay hattının kırılmasından dolayı levhalar hareket ederken Alman jeofizik uzmanı Andreas Schafer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda fayın artık çıplak gözle görülebilecek kadar belirginleştiğini dile getirdi.

Trend 25-02-2023 08:35

Kahramanmaraş’ta görev yapan Alman arama kurtarma ekibi ülkesine döndü! Havaalanında böyle karşılandılar

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler büyük bir yıkıma neden oldu. 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye’den ve dünyadan yardımlar gelmeye devam ediyor. Dünyadan gelen arama kurtarma ekipleri ülkelerine geri dönmeye başlarken Alman arama kurtarma ekibi ISAR, Köln-Bonn Havalimanı’nda aileleri ve Türkler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Trend 14-02-2023 08:19

Acının sesi ortak! Alman kurtarma ekibi paylaştı... Kilometrelerce uzaktan geldi, öğrendiği birkaç Türkçe kelimeyle seslendi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölge ve çevresindeki iller etkilendi. Binlerce bina çökerken dünyanın pek çok ülkesinden arama kurtarma ekipleri bölgeye geldi. Alman arama kurtarma doktorunun öğrendiği birkaç kelimeyle enkaz altındaki kadını sakinleştirmeye çalıştığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

Trend 10-02-2023 15:11

Klasik patates salatalarını unutturur! Alman usulü patates salatası tarifi

Patates salatası gün yemekleri arasında en sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Bol soğanlı veya yoğurtlu gibi çeşitleri bulunan patates salatasının her tarifi ayrı bir lezzet taşıyor. Ancak klasik patatesler salataları yerine farklı tarifler arıyorsanız Alman usulü patates salatasının tadına doyum olmuyor. Alman usulü patates salatası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 02-11-2022 10:59

Kayıp turist 24 gündür aranıyordu! Cansız bedeni Kelebekler Vadisi'nde bulundu

Muğla'da 27 yaşındaki turist Fabian Philippe Faranz Wetzel'in cansız bedeni uçurumda bulundu. 24 gündür gece-gündüz aranan Wetzel'in çürümüş bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Haber 31-10-2022 15:25

Alman kadınla Rus adamın bar kavgası olay oldu! Yumruk atıp genç kadını yere savurdu

Almanya'da bir barda gerçekleşen olayda kadınla erkeğin tartışması tokatlı kavgaya döndü. Birbirlerine küfür ederek ağız dalaşına giren kişilerden Alman kadın önce kollarını açarak karşısındaki erkeğe tokat attı, kendisine daha şiddetli bir tokat gelince ise kendini yerde buldu. O anlar saniye saniye görüntülendi.

Haber 28-10-2022 11:14

Almanların atalarının yaşadığı Yozgat'ta heyecan dolu bekleyiş başladı! Tarih burada aydınlanacak

Türkiye'de tarihin karanlığına ışık tutacak keşifler gün yüzüne çıkartılmaya devam ediyor. Yozgat'ın Büyüknefes köyünde yer alan Tavium Antik Kenti de tarihi mirasıyla öne çıkıyor. Antik kentte ekim ayında başlayacak kazılar heyecanla beklenirken bölgenin önemini artıran bir diğer özelliği ise Frigler, Hitiler, Romalılar, Bizanslılar gibi birçok medeniyetin yanı sıra Almanların ataları varsayılan Galatların başkenti olması...

Haber 08-09-2022 11:12

Almanyalı Anna Hommel Mardin'de Müslüman oldu

Almanyalı Anna Hommel Mardin'de Müslüman oldu

Yurthaber 20-08-2022 14:34