Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier Haberleri

Katar Emiri ile Almanya Cumhurbaşkanı bir araya geldi! Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier karşısında yetkili göremeyince uçaktan inmeyi reddetti... Dakikalarca öylece bekledi

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri ele almak için bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin başlangıcında ilginç anlar yaşandı. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier karşısında yetkili göremeyince uçaktan inmeyi reddetti. Almanya Cumhurbaşkanı kendisini karşılayacak bir kişinin gelişini uçağın kapısının önünde dakikalarca bekledi.

Trend 2023-11-30 09:22:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da! Steinmeier'in ardından Başbakan Scholz ile görüşecek

Almanya'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı. İki lider Filistin'de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldı.

Haber 2023-11-17 17:43:02

İngiltere Kralı 3. Charles ilk yurt dışı ziyaretini Almanya'ya yaptı! Berlin'de askeri törenle karşıladı

İngiltere Kralı III. Charles ilk yurt dışı ziyaretini yaptı. Kral Charles eşi Kraliçe Camilla ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender'in davetlisi olarak Almanya'ya geldi. Kral III. Charles ve eşini, Cumhurbaşkanı Steinmeier ile eşi Elke Büdenbender, tarihi Brandenburg Kapısı önünde askeri törenle karşıladı. İngiltere kraliyet ailesinin ziyareti sırasında Berlin'de çok büyük güvenlik önlemleri alındı. Kentte pek çok yol trafiğe kapatıldı.

Haber 2023-03-29 21:37:13

Frank Lampard'ın 'ahı' tuttu! 12 yıldır hala tartışılan o pozisyonun benzeri Japonya - İspanya maçında yaşandı, Almanya'nın hayalleri suya düştü!

Dünya Kupası haberleri: 2022 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan, sürprizlerle devam ediyor. E Grubu'nun son maçında Kosta Rika'yı 4-2 mağlup etmesine rağmen Dünya Kupası'na veda eden Almanya, tüm ülkeyi hayal kırıklığına uğratmıştı. İspanya'nın Japonya'yı yenmesi halinde son 16 turuna yükselecek olan Almanya, beklediği senaryonun tam tersinin çıkmasıyla şoke olmuştu. İspanya'yı 2-1 mağlup eden Japonya'nın ikinci golünde yaşananlar, herkesi 12 yıl öncesine götürdü.

Spor 2022-12-02 01:38:30

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier kötü haberi verdi! 'Birbirimizi bağlayan her şeyi güçlendirin'

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı ülkesini "zor yılların beklediği" uyarısını yaptı. Steinmeier yaptığı konuşmada, "Birbirimizi bağlayan her şeyi güçlendirin" ifadelerini kullandı. Steinmeier, halkın bazı konularında endişe duyduklarını vurgulayarak 1990'da iki Almanya'nın birleşmesinden sonra "en derin krizin" yaşandığını belirtti.

Haber 28-10-22 18:26

Almanya'dan beklenmedik hamle! Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Ukrayna'ya gitti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Almanya'dan beklenmedik bir hamle geldi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Alman basını Steinmeier'in Zelenski ile görüşeceğini yazdı.

Haber 25-10-22 08:49

Scholz’un Kiev’e Gitme Kararı da eleştirileri durdurmadı

Ukrayna'nın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 12 Nisan’da Kiev’e yapmak istediği ziyareti engellenmesinden sonra bu şartlar altında Kiev’e gitmeyi doğru bulmadığını söyleyen Scholz’un yoğun tepkiler üzerine tavır değiştirip Kiev’i ziyaret edecek olması eleştirileri sonlandırmadı.

Haber 14-06-22 14:08

Berlin'le Kiev Arasındaki Krizde Sular Duruldu

Almanya ve Ukrayna arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyen diplomatik gerilim sona erdi. 12 Nisan’da Kiev’e yapmak istediği ziyaret engellenen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yle telefonda görüştü

Haber 06-05-22 11:25

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Ramazan Bayramı birlikte yaşamın parçası

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Steinmeier mesajında, Ukraynalı sığınmacılara desteklerinden dolayı Müslümanlara teşekkür etti.

Haber 02-05-22 08:43

Almanya’da Ukrayna Tartışması

Ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin lideri Friedrich Merz Kiev’e gidiyor. Merz'in kararı, Ukrayna konusunda çekimser kalmakla suçladığı ve Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in yerine Kiev'e gitmeyi reddeden Başbakan Scholz’e yönelik bir büyük siyasi eleştiri olarak yorumlandı

Haber 01-05-22 20:21

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e Ukrayna'dan şok cevap: Beni istemiyorlar

Rusya ile savaşta olan Ukrayna'ya birçok ülkeden destek sürerken, Kiev'e ziyaret planı yapan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier şok bir cevap aldı ve Kiev'de istenmediğini açıkladı.

Haber 13-04-22 12:07

Zelenski Steinmeier’ın Kiev ziyaretini reddetti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, yarın Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmek istediğini, ancak Ukrayna yönetiminin bu isteği geri çevirdiğini açıkladı

Haber 12-04-22 20:00

Steinmeier: Putin bir savaş kışkırtıcısı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Moskova ile ilişkilerde hata yaptıklarını dile getirerek Putin yönetimindeki bir Rusya ile ilişkilerin bir daha asla eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Haber 05-04-22 12:48

Ukrayna’dan Alman Siyasetçilere Yönelik Tepki Artıyor

Ukrayna’nın Berlin Büyükelçisi Andrej Melynk, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier‘i ağır sözlerle eleştirerek, "Steinmeier’in Putin gibi düşündüğünü" söyledi

Haber 03-04-22 16:19

Son dakika: Almanya'nın yeni cumhurbaşkanı belli oldu

Son dakika haberi: İlk turda 1425 geçerli oyun 1045'ini alan Frank-Walter Steinmeier yeniden Almanya'nın cumhurbaşkanı seçildi. Öte yandan seçimlerde delegeler arasında eyalet meclislerinin belirlediği çok sayıda ünlü isim de oy kullandı. Oy kullananlar arasında Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech şirketinin kurucularından Dr. Özlem Türeci de yer aldı.

Haber 13-02-22 17:00

Steinmeier ikinci Cumhurbaşkanlığı dönemine hazırlanıyor

Almanya'da koalisyon hükümetindeki üç partinin de desteğini alan Frank-Walter Steinmeier, Almanya Cumhurbaşkanlığı görevindeki ikinci dönemine hazırlanıyor.

Haber 04-01-22 21:51

Steinmeier’den birlik çağrısı: Pandemiden sonra da bir arada yaşamak istiyoruz

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, geleneksel Noel konuşmasında paındemi önlemleri ve aşılar konusundaki görüş ayrılıklarına değinerek, farklı görüşlere rağmen birlik olunması çağrısında bulundu.

Haber 24-12-21 15:27

Son Dakika: Olaf Scholz, Almanya'nın yeni başbakanı seçildi! Olaf Scholz kimdir?

Son dakika haberine göre Federal Meclis’te ilk turda başbakan seçilen Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’den göreve atama belgesini aldı.

Haber 08-12-21 12:24

Almanya'dan üç Türk'e liyakat nişanı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle Prof. Dr. Yasemin Karakaş, Derviş Hızarcı ve Turgay Tahtabaş'a liyakat nişanı verdi.

Haber 04-12-21 08:50

Almanya'da Cumhurbaşkanı'ndan Merkel'e Görevde kal tavsiyesi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Başbakan Angela Merkel'den yeni bir hükümet kurulana kadar görevini sürdürmesini istedi.

Haber 27-10-21 07:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefon görüşmesinde Türkiye’nin yeni bir göç yükünü kaldıracak kapasitesi olmadığını vurguladı.

Haber 14-09-21 15:21

Afganistan'daki Trajediden Biz de Sorumluyuz

Almanya Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier, Kabil Havalimanı'nda yaşananları "Batı için utanç verici" olarak niteledi ve Afganistan'da olanlarda Almanya'nın da sorumluluğu olduğunu söyledi. Almanya'nın Kabil'den sadece yedi kişiyi tahliye etmesi büyük tepki çekti

Haber 17-08-21 16:57

Almanya'da sel bölgesini ziyaretinde gülen başbakan adayına tepki

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Şansölye Angela Merkel’in yerine aday olan Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet’in selin neden olduğu afet bölgesine birlikte yaptıkları ziyaret sırasında güldükleri anların kameralara yansıması sosyal medyada tartışmaya sebep oldu.

Haber 18-07-21 09:23

Cumhurbaşkanı Steinmeier ikinci görev dönemi için aday

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, cumhurbaşkanlığı görevini bir dönem daha sürdürmek için aday olmak istediğini açıkladı.

Haber 28-05-21 13:32

Almanya Cumhurbaşkanı: Yahudi düşmanlığına müsamaha göstermeyeceğiz

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, İsrail ile Filistinliler arasında şiddetin tırmanmasının ardından Almanya'da düzenlenen eylemlerdeki antisemitist tutumu kınadı.

Haber 14-05-21 10:24

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier‘den Ramazan Bayramı mesajı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Müslümanların bayramını kutladı.

Haber 12-05-21 09:38

Steinmeier ve Macron'dan Avrupa için birlik mesajı

Paris'te bir araya gelen Almanya ve Fransa Cumhurbaşkanları pandemide zor bir dönemden geçen Avrupa'nın acilen "birlik" olması gerektiği mesajını verdi.

Haber 26-04-21 18:34

Almanya Cumhurbaşkanı AstraZeneca aşısı oldu

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’e AstraZeneca aşısının ilk dozunun yapıldığı açıklandı.

Haber 01-04-21 14:42

Türeci ve Şahin’e liyakat nişanı verildi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, koronavirüse karşı ilk aşıyı bulan BioNTech’in kurucuları Dr.

Haber 19-03-21 14:30

Steinmeier: Irkçılık barışçı birlikteliği tehdit ediyor

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ırkçılıkla mücadele çağrısında bulunarak "Irkçılık demokrasimizi, barışçı birlikteliğimizi tehdit ediyor" dedi.

Haber 15-03-21 14:33

Steinmeier: Irkçılık barışçı birlikteliği tehdit ediyor

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ırkçılıkla mücadele çağrısında bulunarak "Irkçılık demokrasimizi, barışçı birlikteliğimizi tehdit ediyor" dedi.

Haber 15-03-21 14:32

Steinmeier koronadan yakınlarını kaybedenlerle bir araya geldi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Berlin’de korona nedeniyle yakınlarını kaybedenlerle bir araya geldi.

Haber 05-03-21 20:10

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye Almanya'dan liyakat nişanı

Dünyaya umut olan ve koronavirüse (Kovid-19) karşı Avrupa’da ilk aşıyı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ye, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından liyakat nişanı verilecek.

Haber 27-02-21 09:58

Steinmeier: Hanau saldırısının aydınlatılması devletin yükümlülüğüdür

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ırkçı Hanau saldırısının birinci yıl dönümünde duygusal bir konuşma yaptı.

Haber 19-02-21 21:33

Almanya'da Irkçı Saldırının Birinci Yıldönümünde Ölenler Anılıyor

Almanya'nun Hanau kentinde 19 Ocak 2020'de girişilen ve 9 göçmenin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırının yıldönümünde düzenlenen anma törenlerine Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier da katılıyor. Alman yetkililer saldırı planı yapan aşırı sağcıların sayısının ve Yahudi düşmanlığının arttığını kaydediyor

Haber 19-02-21 14:12

Steinmeier: Biden’ın seçilmesi benim için büyük rahatlama oldu

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Joe Biden’ın ABD Başkanı olarak göreve başlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber 20-01-21 17:16

Alman Siyasetçilerden ABD Kongre Baskınına Sert Tepki

Başta Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier olmak üzere Alman siyasetinin önde gelen isimleri, Başkan Trump destekçilerinin ABD Kongre'sine yönelik baskınına sert. sözlerle tepki gösterdi

Haber 07-01-21 14:55

Almanya Cumhurbaşkanı: Durum çok ciddi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Çarşamba günkü kapanma öncesinde vatandaşları durumun ciddiyeti konusunda uyardı.

Haber 14-12-20 13:48

Steinmeier'den Fransa yorumu: Açık toplumu korumalıyız

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Fransa'daki saldırılarla ilgili olarak şiddet olaylarının demokratik toplumlarda dışlama ve nefrete yol açmaması uyarısı yaptı.

Haber 30-10-20 23:47

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier karantinada

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yakın korumalarından birine koronavirüs bulaşması nedeniyle karantinaya alındı.

Haber 18-10-20 12:30

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier karantinada

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, karantinaya alındı.

Haber 17-10-20 16:53

Steinmeier halkı ırkçılığa karşı durmaya çağırdı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, halkı ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı sesini yükseltmeye çağırdı.

Haber 23-09-20 14:59

Almanya Cumhurbaşkanı: Tünelin sonunda ışık var

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier koronavirüsle mücadele konusunda iyimser mesajlar verdi.

Haber 05-09-20 11:24

Steinmeier'den maskesiz gösteriye tepki: Birkaç kişinin sorumsuzluğu hepimizi riske sokuyor

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Berlin'deki protestolarda korona önlemlerine uyulmamasını eleştirdi.

Haber 03-08-20 16:55

Almanya Cumhurbaşkanı'ndan ırkçılığa karşı öz eleştiri çağrısı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Alman vatandaşlarından ırkçılığa karşı daha fazla öz eleştiri yapmalarını istedi.

Haber 16-06-20 15:48

Müslümanları korumak toplumdaki tüm bireylerin görevi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ramazan bayramı mesajında Müslümanlar ve camilere yönelik saldırılara dikkat çekerek Müslümanları korumanın devletin olduğu kadar toplumdaki her bireyin de görevi olduğunu söyledi.

Haber 22-05-20 17:21

Yeni Malatyaspor toplanma tarihini 11 Mayıs’a aldı

Toplanma tarihi olarak daha önce 15 Mayıs tarihinin belirlendiği Yeni Malatyaspor’da TFF’nin futbola dönüş açıklamasıyla bu tarihin 11 Mayıs’a alındığı ifade edildi.Malatya temsilcisinde futbolcular ve kulüp çalışanlarına uygulanacak Kovid-19 testi ile birlikte 1 aylık hazırlık sürecine başlanacağı ifade edildi.Koronavirüs sürecinde bir kısmı evinde, bir kısmı ise Nurettin Soykan Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılı futbolcuların 11 Mayıs Pazartesi günü kamp çalışmaları için toplanacakları belirtildi.Malatya’da bulunan futbolcular saha çalışmalarını sürdürürken, diğer futbolcular ise dönüş hazırlığına başladı.Tesislerde çalışan futbolcuların Remi Walter, Moryke Fofana, Eren Tozlu, Murat Yıldırım, Erkan Kaş, Mustafa Akbaş ve Teanege Hadebe olduğu öğrenildi.Koronavirüs sürecinde teknik heyet tarafından verilen programlar doğrultusunda bireysel antrenmanlarını aksatmadan yapan futbolcuların toplanma tarihinden itibaren 4 haftalık bir kamp süreci geçirecekleri belirtildi.Yeni Malatyaspor’da yurtdışından dönecek Hollandalı Mitchell Donald, İzlandalı Vidar Örn Kjartansson ve Almanya doğumlu Robin Yalçın’ın 14 günlük karantina sürecinden sonra çalışmalara başlayacakları belirtildi.

Yurthaber 07-05-20 10:35

Steinmeier: Toplum krizden edindiği tecrübeyi geleceğe aktarmalı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier toplumun koronavirüs krizinden edindiği tecrübeyi geleceğe aktarması gerektiğini söyledi.

Haber 03-05-20 14:25

Steinmeier'den sabır ve dayanışma çağrısı

Televizyondan halka seslenen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, korona krizi döneminde sergiledikleri disiplin ve çaba için vatandaşlara teşekkür etti.

Haber 11-04-20 18:11