Almanya Ekonomi Ve Enerji Bakani Haberleri

Hastane otoparkına GES kuruldu

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açık otoparkına ve çatısına kurulan güneş enerji santrali (GES) ile hastanenin enerji giderlerinden aylık 7,3 milyon, yıllık ise 88 milyon TL tasarruf edilecek.

Yurthaber 2024-04-25 10:27:04

MİT ve İstanbul Emniyeti'nden operasyon! İstanbul'da yakalanan Saim Çakmak tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon sonucu, terör örgütü PKK/KCK’nın Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul’da yakalandı. Saim Çakmak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 2024-04-24 17:17:49

2016’dan beri uygulanıyor! Yaz saati ile ilgili yeni açıklama Bakan Bayraktar’dan geldi! Yaz saati uygulaması değişecek mi?

2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise tartışmalara neden olan yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıkladı.

Finans 2024-04-24 09:14:00

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında 1200 kilometrelik demir yolu, otoyol, enerji nakil ve iletişim hattı planladıklarını anlatan Uraloğlu, gelecek sene bunun ilk fazının devreye alınacağını bildirdi.

Finans 2024-04-21 16:02:23

İran -İsrail gerilimi sonrası petrolde 100 dolar endişesi! Yetkili isimden açıklama

İran ve İsrail gerilimi küresel piyasada dalgalanmalar neden olurken brent petroldeki fiyat artışları akaryakıtta da zam getireceği endişelerini doğurdu. Varil fiyatı 90 dolar gören petrolde artış devam eder mi? Konunun yetkili ismi Uluslararası Enerji Ajansı konuştu.

Finans 21-04-24 10:38

İsrail sözleri gündem olan AK Partili Zeybekci'den yeni açıklama! Yeni Şafak yazarından sert tepki: Cumhurbaşkanımızın arkasına saklanma açıklaması da gelmiş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci'nin İsrail'te ticaret sözleri günün en çok konuşulan konularından biri oldu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "Bundan daha gerzekçe, bundan daha gerizekalıca bir açıklama duymadım." diyerek tepki gösterdi. Ardından Zeybekci'den bir açıklama daha geldi. Kılıçarslan o açıklamayı da eleştirdi. İşte detaylar...

Haber 20-04-24 15:07

SON DAKİKA | İliç'teki maden faciasında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Sabırlı Deresi bölgesinde ulaşılan cenazenin Adnan Keklik’e ait olduğunu belirterek, aileye başsağlığı diledi.

Haber 19-04-24 11:15

Gözler Bakan Bayraktar'ın açıklamasındaydı: Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği "Mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?" sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan yanıt geldi.

Finans 19-04-24 10:58

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara Gezici Tiyatro gösterileri düzenledi

Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı "gezici çocuk tiyatro" gösterileri düzenledi.

Yurthaber 19-04-24 10:39

Bakan Bayraktar'dan maden ruhsat sahası açıklaması: '3 binden fazla...'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden ruhsat sahalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, 15 Nisan'dan itibaren 3 binden fazla denetleme yapıldığını söyledi. Tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle toplam 2 bin 421 faaliyet durdurma işlemi kararı verildi.

Finans 18-04-24 12:45

Yaza fit girin! Kilo vermenizi kolaylaştıracak sağlıklı atıştırmalıklar

Yaz mevsimine fit girmek isteyenler için sağlıklı atıştırmalıkların önemi büyük. Peki, neden sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmeliyiz? Eğer ki uzun vadeli olarak sağlıklı ve formda kalmak istiyorsak vücudumuzun enerji seviyesini dengeleyecek ve tokluk hissini artıracak gıdalarla beslemeliyiz. Biz de bu yaz, fit görünmek isteyenler için hem lezzetli hem de sağlıklı harika bir atıştırmalık listesi hazırladık. İşte detaylar!

Yemek 17-04-24 16:04

'Şakkadanak satarım' sözleriyle hafızalara kazınmıştı! Batırel'den tepki çeken sözler: Ankara, İstanbul ve İzmir tek bir çivi bile çakmayın

Geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir canlı yayında dolar çıkışıyla gündem olan ve 'Şakkadanak satarım' sözleriyle adından söz ettiren Ekonomi Yazarı Necmettin Batırel bu kez Ankara, İstanbul ve İzmir sözleriyle tepki çekti.

Haber 16-04-24 09:40

Asgari ücret, memur ve emekli zammı… SGK Uzmanı Özgür Erdursun maaşlar için ‘Temmuz’ planını açıkladı: Tek tek oran verdi

Asgari ücretlisi, emeklisi Temmuz ayını bekliyor! Maaş zammı içinse gözler ekonomi yönetiminde. Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Emekli zammı ne olacak? soruları milyonların gündeminde kalmaya devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin asgari ücrete, emekliye ve memura düşündüğü zam oranlarına ilişkin bir paylaşım yaptı. Asgari ücrete zam yapılmayacağını ifade eden Erdursun, memur ve emekli için ise sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 25 öngörüsünde bulundu.

Finans 16-04-24 08:32

AK Partili Mehmet Metiner ile Yiğit Bulut arasında Ekrem İmamoğlu tartışması! Devletlûlerle yarışıp zafer kazanan bir lider

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut'un Ekrem İmamoğlu hakkında kullandığı 'milli güvenlik sorunudur' sözlerine AK Partili Mehmet Metiner'den sert tepki geldi. Metiner, Ekrem İmamoğlu hakkında Bulut'a, "yalnızca bir belediye başkanı değil, devletlulerle yarışıp zafer kazanan bir lider!" ifadelerini kullandı.

Haber 13-04-24 17:13

Memur ve emekli zammında Cuma gününe dikkat! Merkez Bankası açıklayacak: Yüzde 44,19’luk kritik sınır

Ramazan Bayramı bitti ancak 9 günlük tatil halâ devam ediyor. Ancak piyasaları tatil sonrası yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Cuma günü hem emekli zammı hem memur maaşı zammı için çok kritik bir ipucu açıklayacak. Banka 2024 yılı için enflasyon tahminini duyuracak. İşte gelecek hafta ekonomiye damga vuracak veriler…

Finans 13-04-24 11:21

Gabar'da günlük petrol üretimi 40 bin varilin üzerine çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını bildirdi. "Hedefimiz 100 bin varile çıkabilmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz" dedi. Böylece üretilen petrol rekor seviyeye ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla bağlanarak, "Petrol üretiminde bu hedefe ulaşarak bizim gücümüze güç katacaksınız." ifadelerini kullandı.

Finans 11-04-24 13:50

Ankara’da bayramlaşma günü: AK Parti ile CHP arasındaki 'İsrail' konuşması gündem oldu

Ankara’da bugün siyasi partiler arasında bayramlaşma günü vardı. Partiler, karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edip bayramlaşırken dikkat çeken mesajlar da verildi. Günün ilk bayramlaşması AK Parti ile CHP arasında gerçekleşti. Bayramlaşmada ekonomi hakkındaki yorumlar ve karşılıklı olarak verilen birlikte çalışma mesajları gündem yarattı. Öte yandan CHP'li Aylin Nazlıaka'nın, İsrail'e uygulanan ticaret kısıtlaması sözleri görüşmeye damga vurdu.

Haber 11-04-24 11:21

İmamoğlu, The Economist’e yazdı: Yüzde 80 vurgusu dikkat çekti: Geniş çaplı değişikliklere zemin hazırlayacak

31 Mart seçimlerinin en çok konuşulan ili Megakent İstanbul'da 2019 ve 2024 seçimlerini kazanarak ikinci kez göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu The Economist dergisi için bir makale kaleme aldı. Yazıda ekonomi nüfusunun yüzde 80’inin CHP yönetiminde olduğunu vurgulanırken, "Bir sonraki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine doğru ilerlerken, yerel düzeydeki değişiklikler ulusal düzeyde daha geniş çaplı değişikliklere zemin hazırlayacaktır." denildi.

Haber 11-04-24 11:09

Son dakika | Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı! Enflasyonla mücadele için parantez açtı: 'Net şekilde göreceğiz'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında enflasyonla mücadele vurgusu yaparken "Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele en hassas olduğumuz konudur" ifadelerini kullandı.

Haber 09-04-24 11:03

Faiz artışı, düzenleme sinyali ve önlemler fayda etmedi! Kredi kartlarından yine rekor geldi!

Ekonomi yönetiminin kartlara düzenleme sinyali vermesi ve kredi kartlarındaki azami faiz oranlarının artması da işe yaramadı. Kredi kartları harcamalarında bir rekor da seçim haftasında geldi.

Finans 04-04-24 16:17

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan emekli zammı ve asgari ücret yorumu: ‘Temmuz’da zam gelmezse tüm yaşadıklarınızı unutun’ dedi! En düşük emekli maaşı 15 bin lira olursa…

Emeklisinden asgari ücretlisine herkes Temmuz ayında zam beklerken SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan dikkat çeken bir yorum geldi. Erdursun Temmuz’da emekliye zam yapılıp asgari ücretin artırılmaması halinde, “Şu ana kadar yaşadıklarınızı unutun, 2024 yılı en acılı yol olur ekonomi açısından bu kesim için..." ifadelerini kullandı. En düşük emekli maaşının 15 bin lira olması durumund yaşanacak tabloyu açıkladı.

Finans 04-04-24 13:35

Bakan Şimşek'ten seçim değerlendirmesinde 'enflasyon' mesajı! Memura zam verdik, yine kaybedildi İşte kulislerde konuşulan o sözler...

Yerel seçimler 'sürpriz' sonuçlarla sona erdi. CHP Türkiye genelinde seçimlerden birinci parti olarak çıkarken AK Parti'den de değerlendirme toplantıları başladı. Kulisler hareketlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de oy kaybının sadece ekonomi kaynaklı olmadığını söylediği kaydedildi.

Finans 04-04-24 09:46

İhtiyaç kredisi faizleri, döviz, asgari ücret… Yüzde 82’ye yükselmişti! Seçim sonrası iki zorlu karar: ‘Ani durgunluğun habercisi’ diyerek anlattı

31 Mart seçimleri sonrası piyasanın oldukça sakin bir seyir izlediğini ve döviz kurunda korkulan sıçramanın olmadığını söyleyen Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, bunu Cumhurbaşkanı’nın balkon konuşmasında Orta Vadeli Program’a ve 12. Kalkınma Planı’na referansla, Mehmet Şimşek’in uyguladığı kemer sıkma programının devam edeceğini ima etmesine bağladı. Kozanoğlu ayrıca, kredi faiz oranları için uyarıda bulundu. Ekonomi yönetiminin önünde iki zorlu karar olduğunu dile getirdi.

Finans 03-04-24 14:08

Tüpgaz ile pişen yemekler daha mı lezzetli?

Kimileri için bir tutku, kimileri için bir hobi olan yemek pişirmenin püf noktası, doğru pişirme yöntemlerini uygulamaktan geçiyor. Pişirme tekniği ve şekli yemeğin lezzetine doğrudan etki ediyor. Bununla birlikte önemli konulardan biri alevin verimli olması ve doğru bir biçimde kullanılması. Güçlü alev ve verimlilik denilince bugün tüpgaz önemli bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle restoranlarda gördüğümüz büyük alevlerle pişen yemekler tam anlamıyla bir lezzet şöleni!

Haber 03-04-24 13:19

Maddi sıkıntılar yaşamıştı... Nurseli İdiz'den Seçil Erzan göndermesi! Türkiye’nin başına çok daha büyük felaketler çıkarırdım

Türk sinema ve dizi oyuncusu Nurseli İdiz, sosyal medya paylaşımları ve değişimiyle adından söz ettirmişti. İdiz, katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Oyuncu, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü kazandığını ancak konservatuvarı tercih ettiğini belirtti.

Magazin 02-04-24 10:39

Hayırseverlerin kurduğu ASPİLSAN, 43 yıldır Türkiye'nin enerjisine güç katıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil, batarya ve akü ihtiyacını karşılamak amacıyla Kayserili hayırsever vatandaş ve kuruluşların yaptıkları bağışlarla kurulan ASPİLSAN Enerji 43. yılını kutluyor.

Yurthaber 02-04-24 10:25

Bakan Kacır'dan seçim sonrası ilk açıklama! Ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan 31 Mart yerel seçimleri sonrası açıklama geldi. Kacır ekonomi vurgusu yaptığı açıklamasında, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında kalkınma yolculuğumuzda daha hızlı yol almak ve ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Finans 01-04-24 13:11

Seçim sonuçlarında 'enflasyon' detayı! Dünyadan 31 Mart'a aynı yorumlar geliyor: Erdoğan'ın baş rakibi İmamoğlu güçlendi

Dün akşam tüm Türkiye gibi dünya da yerel seçimlere kilitlendi! CHP'nin damgasını vurduğu seçim sonuçları uluslararası basında geniş yankı buldu. Haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı yaptığı İstanbul'da seçim kampanyasına öncülük etmesine karşın kaybettiğine dikkat çekildi. Ekonomi ve enflasyonun seçim sonuçlarına etkisine ayrıca parantez açılırken İmamoğlu hakkındaki yorum ses getirdi.

Haber 01-04-24 08:07

Nisan ayında fiyatlarda değişiklik olacak mı? Bakan Bayraktar'dan elektrik ve doğal gaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ifade ederek nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını aktardı.

Finans 28-03-24 19:10

Rüdiger'den IŞİD ile adı geçen gazeteciye dava!

Real Madrid'in Alman milli oyuncusu Antonio Rüdiger ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB), tecrübeli futbolcunun sosyal medyadan yaptığı ramazan ayı paylaşımını terör örgütü IŞİD ile ilişkilendiren Alman gazeteci Julian Reichelt hakkında suç duyurusunda bulundu.

Spor 26-03-24 21:25

Gazi Konut Kuzeyşehir’de hak sahiplerinin anahtarları teslim edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazi Konut tarafından Kuzeyşehir’de yapılan 387 konutun anahtar teslim töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Yurthaber 25-03-24 15:58

Seçim pankartıyla gündem olmuştu: Farkındalık oluşturmak istedim dedi! O muhtar adayı, aldığı kararı böyle açıkladı

İstanbul İçerenköy Mahalle Muhtarlığı adayı Ömer Akın, seçim pankartına yazdığı ‘Dünya fani, ölüm ani. Bir oy versen, ne olur yani?’ yazısıyla gündem olmuştu. Muhtar adayı Akın, "Bütün afişler benzer. Biraz farkındalık oluşturmak istedim. Güzel bir yansıma oldu. İyi bir enerji ve sinerji oluştu. Mizahi yönden çok konuşuldu." dedi. Akın, seçimlere bir hafta kalmışken aldığı kararı da açıkladı.

Haber 24-03-24 17:16

Bakan Bayraktar tarih verdi: Gabar'da günlük petrol üretiminin 40 bin varile ulaşacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ramazan ayının sonuna işaret ederek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 40 bin varile ulaşacağını bildirdi. Bakan Bayraktar yıl sonu hedeflerini de açıkladı.

Finans 24-03-24 10:55

Futbolda tarihi gece! Almanya ve Avusturya maçlarının 7. saniyesinde aynı şekilde gol atıldı...

Bu gece oynanan dostluk maçlarında daha önce eşi benzeri görülmemiş bir rastlantı yaşandı. Slovakya-Avusturya maçının 7. saniyesinde Christoph Baumgartner topu ağlarla buluşturmuştu. Bu mücadeleden 3 saat sonra Fransa ile Almanya karşı karşıya geldi. Oynanan bu maçın 7. saniyesinde de Almanya golü Wirtz ile buldu ve inanılması güç bir rastlantıya imza attı.

Spor 23-03-24 23:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Enflasyonda hızlı düşüş olacak' dedi ve duyurdu: 'Biz ekonomi programımıza ve ekibimize güveniyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uyguladığımız ekonomi programıyla yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüş yaşayacağız. Böylece toplumumuzun tüm kesimlerinin refahı artacaktır. Biz ekonomi programımıza ve ekibimize güveniyoruz" dedi.

Haber 23-03-24 20:38

Kapıkule’den geçen 190 bin euro Bulgar gümrüğüne takılı

Edirne Kapıkule sınır kapısından çıkış yapan Türk ve Alman vatandaşının bulunduğu Almanya plakalı otomobilin gizli bölmesinde, Bulgaristan Kaptan Andreevo gümrük memurları tarafından 190 bin euro bulundu.

Yurthaber 21-03-24 10:53

Patenden scootera, bisikletten kaykaya çocuğunuzu sevindirecek hediyeler

Sıcak yaz günleri kapıda! Bayram coşkusuyla birleşen bu enerji dolu dönemde çocuklarınızın evde ve sokakta keyifle vakit geçireceği ürünlerle dolu bir liste hazırladık. Çocukların hayal dünyalarını zenginleştiren, yaratıcılıklarını geliştiren ve tabii ki bol eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak ürünlerle dolu bu liste, tatilin tadını çıkarmaları için mükemmel bir rehber olacak. Çocuklarınızın oynamaktan asla sıkılmayacağı ürünlere gelin, birlikte göz atalım!

Haber 20-03-24 20:38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Erzincan'da temaslarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Yurthaber 20-03-24 08:00

Bankalara ‘faiz artırın’ talimatı gündem olmuştu! Fatih Altaylı’dan ses getirecek Merkez Bankası ve Mehmet Şimşek yorumu: ‘Duruma bakar, ‘defolun’ derim…’

Ekonomi yönetiminin sıkılaşma adımları yakından takip edilirken gündemde geniş yankı uyandıran bir iddia ortaya atılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankalara ‘faiz artırın’ talimatı verdiği ileri sürüldü ancak o iddia yalanlandı. Konuya ilişkin Gazeteci Fatih Altaylı’dan ses getirecek bir yorum geldi. Bankanın işleyişini sorgulamanın ‘vatanseverlik’ olmadığını vurgulayan Altaylı, “Ben Mehmet Şimşek’in yerinde olsam paşa gönlüm isterse artırırım, istemezse artırmam” dedi.

Finans 19-03-24 09:48

Bursa'da keşfedilen yeni fay hattı hakkında korkutan senaryo! Prof. Dr. Ersoy, o soruya enerji gerilimi zaten doldu sözleriyle yanıt verdi...

Bursa'da 95 kilometrelik yeni bir fay hattı keşfedilmişti. Keşiften sonra tüm Türkiye, bu yeni fayın Büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini merak etmeye başladı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük depreme ne kadar süre kaldığını ve hangi bölgelerin doğrudan risk altında olduğunu değerlendirdi. Ersoy ayrıca İstanbul'da deprem yaklaştı mı sorusuna da korkutan bir yanıt verdi...

Haber 18-03-24 17:05

Enerjide yeni yatırım! Azerbaycan ve Türkiye ortak hedef belirlemişti: SOCAR'dan hamle geldi

SOCAR Türkiye, Azerbaycan ile Türkiye'nin ortak stratejik hedefleri doğrultusunda enerji alanında stratejik yatırımlara devam ediyor.

Finans 18-03-24 13:37

Melis Sezen asansörde yerinde duramadı! Dansıyla dikkat çekti

Saç rengini değiştirerek gündeme gelen Melis Sezen haftaya enerji dolu başladı. Asansörde müziği açıp yerinde duramayan ve dans eden oyuncu bu hallerini takipçileriyle de paylaştı.

Magazin 18-03-24 11:14

Kredi kartı kullananlar dikkat! Perşembe günü sessizlik bozulabilir! Bu kez aylık faiz ve gecikme faizi…

Kredi kartı nakit avans işlemlerinde faiz artışı ve limit sınırlaması getirilirken aylık faiz ve gecikme faizi oranlarına dokunulmamıştı. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını işaret etti. Uzman isim, "Ekonomi yönetimi vatandaşların sıkı para politikasına ayak uydurmasını birden değil kademeli bir şekilde olmasını istiyor.Belki kredi kartlarına ilişkin bir düzenleme kararı gelebilir" dedi.

Finans 18-03-24 10:28

Bakan Bayraktar: 2024 yılını inşallah keşif yılı olarak ilan edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bu sene, 2024 yılını inşallah keşif yılı olarak ilan edeceğiz." dedi. Bayraktar, "Türkiye olarak enerjideki bu dışa bağımlılık sorununu hep birlikte ortadan kaldırmış olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Finans 17-03-24 15:01

Bakan duyurdu: Altın üretiminde hedef 100 ton

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin altın üretimindeki yeni hedefini açıkladı. Bayraktar enerjide bağımsızlık mesajı verdi.

Finans 17-03-24 11:46

OEDAŞ'ın Eskişehir'de düzenlenecek enerji tasarrufu temalı şiir ve resim yarışmasına başvurular başladı

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), bu yıl Eskişehir'de 7.'si düzenlenecek enerji tasarrufu temalı şiir ve resim yarışmasının başvurularını almaya başladı.

Yurthaber 15-03-24 11:05

Hem ihtiyaç kredisi hem Türk Lirası mevduat faizleri… Dövizde iki yıl sonra ilk kez oldu, tüm tuşlara basıldı: Yarından itibaren uygulamaya geçiyor…

Ekonomi yönetimi piyasadaki likitide fazlasını çekmek için hamlelerini peş peşe yapıyor. Son olarak bankaların TL yükümlülük zorunlu karşılıklarına günlük bloke getirirken, yeni karar yarından itibaren uygulamaya konulacak. Bu adımların kısa vadeli TL mevduat faizlerinde yükselişe neden olması bekleniyor. Öte yandan sözlü talimatla bankacılık sektöründen ticari ve ihtiyaç kredi faizlerinin artırılmasının istendiği iddia ediliyor.

Finans 14-03-24 10:58

Galatasaray'dan ayrılan Sacha Boey'un Almanya macerası kısa sürüyor! Süper Lig devi şimdiden kancayı attı bile...

Bayern Münih, sağ bek bölgesindeki kalabalık nedeniyle Sacha Boey ile yollarını ayırabilir. Alman basınında yer alan haberde; Manchester United ve Arsenal oyuncunun durumuyla yakından ilgilenirken, Fenerbahçe'nin de nabız yokladığı ifade edildi. Çıkan bu haber sonrasında Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarlar Sacha Boey ile ilgili birçok yorumda bulundu.

Spor 14-03-24 07:41

Bakan Bayraktar'dan enerjide yeni keşif açıklaması: 3 lokasyonda arama yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl enerjide yeni keşiflerin beklendiğini belirterek, "Karadeniz'de çok önemli 3 lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacağız." ifadesini kullandı.

Finans 13-03-24 16:56