Almanya Hastane Haberleri

Rüdiger'den IŞİD ile adı geçen gazeteciye dava!

Real Madrid'in Alman milli oyuncusu Antonio Rüdiger ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB), tecrübeli futbolcunun sosyal medyadan yaptığı ramazan ayı paylaşımını terör örgütü IŞİD ile ilişkilendiren Alman gazeteci Julian Reichelt hakkında suç duyurusunda bulundu.

Spor 2024-03-26 21:25:22

Yer: Ankara! Sedyeden düşüp ölmüştü: Eşinden 'ihmal' tepkisi! Sedyeye benzer bir hali yoktu, ayar yapıyorlardı

Ankara'da muayeneye götürüldüğü sırada sedyeden düşerek hayatını kaybeden 91 yaşındaki Muarrem Demir'in 82 yaşındaki eşi Meliha Demir, yaşanan elim kazada ihmal olduğunu ifade etti. Olay anında hastane görevlilerinin sedyeyle uğraştığını ifade eden Demir, "O yana bu yana uğraştılar. Sonra aşağı kafasının üstüne düştü. Hemen orada soluğu kesildi. Ağzında kan geldi." dedi. Kazanın diğer ayrıntıları da Demir'in ifadesiyle uyuşur nitelikte...

Haber 2024-03-26 14:57:45

Futbolda tarihi gece! Almanya ve Avusturya maçlarının 7. saniyesinde aynı şekilde gol atıldı...

Bu gece oynanan dostluk maçlarında daha önce eşi benzeri görülmemiş bir rastlantı yaşandı. Slovakya-Avusturya maçının 7. saniyesinde Christoph Baumgartner topu ağlarla buluşturmuştu. Bu mücadeleden 3 saat sonra Fransa ile Almanya karşı karşıya geldi. Oynanan bu maçın 7. saniyesinde de Almanya golü Wirtz ile buldu ve inanılması güç bir rastlantıya imza attı.

Spor 2024-03-23 23:25:19

Göç yolunda yorgun düşen öter ardıç kuşu, soluğu hastanede aldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde nadir görülen ’öter ardıç kuşu’, yorgun ve bitkin olarak hastane bahçesine düştü.

Yurthaber 2024-03-22 10:59:24

Kapıkule’den geçen 190 bin euro Bulgar gümrüğüne takılı

Edirne Kapıkule sınır kapısından çıkış yapan Türk ve Alman vatandaşının bulunduğu Almanya plakalı otomobilin gizli bölmesinde, Bulgaristan Kaptan Andreevo gümrük memurları tarafından 190 bin euro bulundu.

Yurthaber 21-03-24 10:53

Doğum yapmadan birkaç dakika öncesinde sevgilisi DNA testi istedi! O anları sosyal medyada paylaştı: Resmen öfke nöbeti geçirdi

TikTok'ta Kira kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın doğum yapmadan birkaç dakika öncesini gösterdi. Hastane yatağında doğum yapmaya hazırlanırken sevgilisinin bebeği için DNA testi istediğini söyleyen genç kadının öfkeden deliye döndüğü paylaşımı TikTok'ta izlenme rekoru kırdı. O anlara yorum ve beğeni yağdı.

Trend 21-03-24 08:34

Estetik ameliyatı geçirdi... Hayatını kaybetti! 'Kekeleyerek konuşuyorlar' Korkunç iddia

Kayseri'de 11 Mart'ta burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyatı olmak için hastaneye giden 3 çocuk annesi kadın, 9 saatlik ameliyattan sonra 5 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu iddia eden kardeşi "Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının kim ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz" dedi. Şikayet üzerine savcılık soruşturma başlatırken hastane konunun adli mercilere intikal ettiğini belirtip açıklama yapmadı.

Haber 20-03-24 19:09

Bileğindeki hastane künyesi herkesi üzmüştü! Sezen Aksu, Türkan Şoray hastalığına yakalandı

Dillere pelesenk olan şarkıları, sempatik tavırları ve samimi halleri ile geniş bir hayran kitlesine sahip olan Sezen Aksu son olarak Meslektaşı Emel Müfütoğlu'nun paylaştığı bir kare ile gündem oldu. Sezen Aksu'nun bileğindeki hastane künyesi sevenleri üzerken magazin yazarı Onur Akay, Minik Serçe'nin hastalığını açıkladı.

Magazin 19-03-24 13:32

Emel Müftüoğlu'ndan Sezen Aksu paylaşımı! Bileğindeki hastane künyesi dikkatleri çekti

Ünlü şarkıcı Emel Müftüoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Yakın dostu Sezen Aksu'nun tost yediği sırada fotoğrafını çeken Müftüoğlu'nun paylaşımına yorum yağdı. Sezen Aksu'nun ise bileğinde hastane künyesi sevenlerini meraklandırdı.

Magazin 19-03-24 00:33

Çanakkale Savaşı'nda şifa dağıtan hastane binası müze olarak düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, "Kültürümüzün hafızası müzelerdir, içindeki türküsüyle, kıyafetiyle, gastronomisiyle, her şeyiyle bunlar hiçbir zaman unutulmaması gereken unsurlardır." dedi.

Yurthaber 18-03-24 15:53

İsrail'den yeni bir hastane saldırısı mı gelecek? Derhal bölgeyi terk edin

İsrail, Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 80 Filistinliyi alıkoyduğunu açıkladı. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlilerin "derhal" bölgeyi terk etmelerini ve Gazze Şeridi'nin güneyine gitmelerini istedi.

Haber 18-03-24 12:47

Dubai'nin en pahalı konutuydu, 130 milyon dolara bir Türk aldı!

Türkiye'de konut fiyatlarının rekor kırmasının ardından Türkler yurt dışından ev satın almaya başladı. Türklerin tercihleri Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD olurken 2023 yılında Dubai'nin en pahalı konutunu bir Türk vatandaşının aldığı ortaya çıktı.

Finans 17-03-24 11:22

Oda spreyi bir anda patlayan kadın hastanelik oldu! O anları sosyal medyadan paylaşınca gündem yarattı

Sosyal medya platformunda ' kyndal_bret ' adını kullanan Kyndal Chandler arabasındaki oda parfümünün beklenmedik bir şekilde patlamasının ardından hastanelik olduğunu söyledi. Chandler'in hastane oldasından yaptığı TikTok paylaşımı kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Viral olan videosunda Chandler, patlama nedeniyle göz hasarı ve kimyasal yanıklar yaşadığını açıkladı.

Trend 16-03-24 11:52

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'un 'hastane' eleştirisine yanıt: 'Bir hafta sonu kaçar gibi gitmişler'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Murat Kurum'un Kağıthane Devlet Hastanesi'nin taşınmasıyla ilgili sözlerine yanıt verdi. "Bir yalan üzerinden Ekrem İmamoğlu'nu, mensubu bulunduğu partiyi yani Cumhuriyet Halk Partisi'ni karalamak için yalan konuşuyorlar. Bir yazı yazmışlar. Demişler ‘Buradan çıkacağız.’ Yahu çıkarken haber bile vermemişler. Apar topar bir hafta sonu kaçar gibi öbür hastaneye kaça kaça gitmişler. Ben gazetede öğrendim" dedi.

Haber 15-03-24 22:06

Bakan Bolat'tan Alman şirketlerine yatırım çağrısı: Parlak bir dönem olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Almanya-Türkiye ilişkileri için önümüzdeki dönem parlak olacak" diyerek Alman şirketlerine yatırım çağrısında bulundu. Bolat, " "Türk iş dünyası ile yapacakları ortaklıklarla çok daha büyük fırsatlar elde edebilecekler." dedi.

Finans 14-03-24 12:43

Galatasaray'dan ayrılan Sacha Boey'un Almanya macerası kısa sürüyor! Süper Lig devi şimdiden kancayı attı bile...

Bayern Münih, sağ bek bölgesindeki kalabalık nedeniyle Sacha Boey ile yollarını ayırabilir. Alman basınında yer alan haberde; Manchester United ve Arsenal oyuncunun durumuyla yakından ilgilenirken, Fenerbahçe'nin de nabız yokladığı ifade edildi. Çıkan bu haber sonrasında Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarlar Sacha Boey ile ilgili birçok yorumda bulundu.

Spor 14-03-24 07:41

Çorum'da hastane bahçesinde ateş edilmesiyle ilgili 8 zanlı tutuklandı

Çorum'da 2 kişinin darbedilmesi ve hastane bahçesinde silahla ateş edilmesi olayına karıştığı belirlenen 8 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 12-03-24 06:59

Ataşehir’e bin 200 yataklı Şehir Hastanesi yapılacak

Ataşehir’de stratejik öneme sahip Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin bahçesine bin 200 yataklı yeni bir hastane yapılacak.

Yurthaber 11-03-24 11:39

Bakan Koca'dan 'LÖSANTE' açıklaması! Tartışmalara son noktayı koydu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LÖSEV'in lösemi hastalarına özel olarak kurmak istediği LÖSANTE Hastanesi'ne ruhsat verilmemesiyle ilgili vatandaşın sorusuna "Lösemi diye gösterip diğer alanlarla ilgili hastane istemek istismardır" yanıtını verdi.

Haber 09-03-24 22:41

Bundesliga'da Bayern Münih Mainz 05'e patladı! Kötü gidişin faturasını 8 golle kestiler!

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 25. haftasında Bayern Münih, sahasında Mainz 05'i 8-1 yendi.

Spor 09-03-24 20:36

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Beykoz'a 800 yataklı hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Koca, Beykoz'a 800 yataklı yeni hastane yapılmasına ilişkin "200 dönümün üzerinde inşaatıyla birlikte, 500 yataklı olarak bu ay sonu ihalesi yapılıyor. Toplamda muhtemelen 800 yataklı bir hastane olarak fonksiyon verecek." dedi.

Haber 08-03-24 22:53

Moody's'den Almanya kararı: Durağan görünüm...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Almanya bankacılık sektörüne ilişkin kararını açıkladı. Karara göre sektörün görünümü durağandan negatife çevrildi. Sektördeki mali profillerde zayıflama yaşandığına ve bunun Avro Bölgesi borç kriziyle birleştiğine işaret edildi.

Finans 07-03-24 17:07

Erzurum'da sağlık çalışanları hastanede Filistin için sessiz yürüyüş yaptı

Erzurum'da hekim ve sağlık çalışanları, hastane binası içinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" düzenledi.

Yurthaber 07-03-24 14:43

'Yürümem dahi yasaklandı' demişti! Berna Laçin hastane odasından paylaştı! 'Literatüre geçtim'

Ünlü oyuncu Berna Laçin geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir şekilde rahatsızlanmış ve apar topar hastaneye gitmişti. 'Yürümem dahi yasaklandı' diyen Laçin ciddi bir omurilik sorunu nedeniyle çok acil ameliyata alındı. Berna Laçin hastane odasından son durumunu açıkladı.

Magazin 07-03-24 10:07

Yer: Almanya! Bir kişi 29 ayda tam 217 kez Covid aşısı oldu

Almanya'da 62 yaşındaki bir kişi 29 aylık süreçte 217 kez Covid aşısı oldu. Doktorların aksi yöndeki tavsiyelerini kulak ardı eden şahsın aşıları farklı kliniklerden aldığı ortaya çıktı.

Haber 06-03-24 10:03

Yarın nikahları kıyılacaktı... Kaçırdığı kızın ağabeyi kabusu yaşattı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Kadir Danacı (22), evliliklerine izin verilmemesi üzerine kaçırdığı Rabia Ş.’nin (20) ağabeyi F.Ş (25) tarafından darbedilip yüzüne biber gazı sıkıldı. Kadir Danacı'nın biber gazının etkisinin geçmesi için hastane bahçesinde beklediği anlar kameraya yansıdı. Olayı polise anlatan Danacı, "Abi yarın nikahımız kıyılacaktı" dedi. İşte detaylar...

Haber 05-03-24 16:59

Heidi Klum genç modellere taş çıkardı! 50 yaşında 62,5 kilo nasıl kalıyor?

Heidi Klum, Glamour Almanya dergisinin kapağında verdiği pozda beyaz bikinisiyle yaşına meydan okuyan vücudunu sergiledi. Model 50 yaşında 62,5 kilo nasıl kaldığını açıklamıştı.

Magazin 05-03-24 08:54

Rusya-Ukrayna savaşına Almanya da mı katılıyor? Çarpıcı iddia sonrası Olaf Scholz sessizliğini bozdu

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken çok çarpıcı bir gelişme yaşanmıştı. Rus medyası, Almanya ve Ukrayna arasında silah ticareti görüşmeleri ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un onay vermesi durumunda Kerç Köprüsü'nün vurulacağı iddiasında bulunmuştu. Rusya, Almanya'dan açıklama beklerken Olaf Scholz sessizliğini bozdu.

Haber 02-03-24 21:10

'At eyeri' yüzünden 13 yaşındaki çocuğu tüfekle vurarak öldürdü

Muş’un Varto ilçesine bağlı Yılanlı köyünde 13 yaşındaki bir çocuk, atının eyerini çaldığını iddia ettiği şahıs tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Varto İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayı gerçekleştiren şahsı arama çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan ise hastane önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Haber 01-03-24 21:55

Denizli'de hastane kafeteryasında silahlı saldırı! Ortalık savaş alanına döndü: 2'si ağır 7 yaralı

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Acil Servis girişindeki kafeteryaya 2 kişi tarafından silahla ateş açıldı. Kafeteryadaki camların kırıldığı saldırıda, bölgede büyük panik yaşandı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2'sir ağır 7 kişi yaralandı. Denizli Valiliği'nden de saldırıyla ilgili açıklama geldi.

Haber 01-03-24 17:35

Alman psikolog sevdiği için geldiği Mardin’de Müslüman oldu

Almanya vatandaşı psikolog Natalie Strupp, Almanya’da tanışıp aşık olduğu Mardinli Kadir Doğan ile evlenmek için geldiği Türkiye’de İslamiyet’i seçti.

Yurthaber 01-03-24 10:34

Apar topar hastaneye gitmişti! Şarkıcı Doğuş 3 ameliyat oldu! Hastane odasından paylaştı

90'lı yıllara damga vuran "Gamsız" ve "Ben Sensiz Ne Yaparım?" gibi hit şarkıların sahibi Doğuş rahatsızlanınca apar topar hastaneye gitmişti. 3 ameliyat olan Doğuş hastane odasından paylaşım yaptı ve sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Magazin 29-02-24 10:35

Performansıyla kendisine hayran bırakmıştı! Hem Türkiye, hem Almanya teklif götürdü... Can Uzun milli takım için teklifini yaptı

Almanya Bundesliga 2'de top koşturan 18 yaşındaki yıldız oyuncu Can Uzun için hem Türk hem de Alman Futbol Federasyonları teklif götürürken başarılı oyuncu tercihini yaptı. İşte detaylar...

Spor 28-02-24 16:47

Dış ticaret yıla açıkla başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayında ihracatın yıllık yüzde 3,5 arttığını, ithalatın yüzde 22 azaldığını açıkladı. En fazla ihracat yapılan ülke Almanya oldu.

Finans 28-02-24 10:33

Almanya'nın en güzel kadını sosyal medyada gündem yarattı! İran kökenli Apameh Schönauer (Senauer) 2024 Almanya güzellik yarışmasının kazanını oldu

Almanya'da 2024 yılında düzenlenen güzellik yarışmasının kazananı sosyal medyada gündem oldu. 2024 Miss Germany güzellik yarışmasının kazananı Tahranlı Apameh Schönauer (Senauer) oldu. Almanya'nın en güzel kadını İran kökenli Apameh Schönauer (Senauer) seçilirken sosyal medyada da eleştiri sesleri yükseldi.

Trend 28-02-24 08:37

Otomobilini tamirciye bıraktı, gelen telefonla neye uğradığını şaşırdı! 'Senin arabayı test ediyorum'

Zonguldak'ta Gürkan Hepkaya (36), arıza nedeniyle otomobilini tamirciye bıraktı. Hepkaya, aracı hastane önünde hatalı park edildiği için aranınca neye uğradığını şaşırdı. Aracı bıraktığı motor ustası Şaban Özdemiroğlu’nu (44) arayan Hepkaya, 'Senin arabayı test ediyorum' yanıtını aldı. Hepkaya, Özdemiroğlu’nun aracını şahsi işlerinde kendi aracıymış gibi kullandığını iddia ederek şikayetçi oldu. Özdemiroğlu da kendisine iftira atıldığını öne sürerek Hepkaya hakkında şikayette bulundu.

Haber 26-02-24 09:59

Mehmet Demirkol'dan sürpriz iddia! ''Kerem Demirbay, Almanya Milli Takımına seçilebilir...''

Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Kerem Demirbay hakkında flaş bir iddiada bulundu. Artan performansından dolayı dikkatleri üzerine çeken Kerem Demirbay'ın Almanya Milli Takımı'ndan davet almak üzere olduğunu ifade eden Demirkol'un sözleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Spor 22-02-24 18:30

Hastane içinde panik anları! Morgta ceset torbasının içinden bir anda çıktı... Öldü zannedilen adamın dirilmesi herkesi şaşırttı

Guatemala'da San Juan de Dios Genel Hastanesi'nde 5 saat boyunca morgta kaldıktan sonra ceset torbasından bir anda çıkan bir hasta herkesi şoke etti. Hastane personeli doktorları uyarmak için ceset torbası içindeki kadını tekerlekli sandalyeyle hastanenin içinde gezdirdi. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Trend 22-02-24 08:47

Bayern Münih, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) şampiyonluk mücadelesi veren Bayern Münih, deplasmanda Bochum'a 3-2 mağlup oldu.

Spor 18-02-24 22:20

Almanya oynanan Hansa Rostock-Hamburg maçında dünya futbol tarihinde görülmemiş protesto! Sahaya uzaktan kumandalı araba attılar

Bundesliga 2'de oynanan Hansa Rostock-Hamburg mücadelesi tarihte görülmemiş bir protestoya sahne oldu. Sahaya tribünlerden uzaktan kumandalı arabalar atılırken sahayı bir anda sis bastı. İşte detaylar...

Spor 17-02-24 17:39

Hertha Berlin-Magdeburg maçında eşi benzeri görülmeyen karar! Sahaya atılan tenis topları yüzünden...

Almanya Bundesliga 2'de 22. hafta maçında Hertha Berlin, Magdeburg'u konuk etti. Hertha Berlin maçtan 3-2 galip ayrılsa dahi maça damga vuran başka bir olay oldu. Sosyal medyada da defalarca paylaşılan o anlarda hakemin eşi benzeri görülmemiş kararı gündeme oturdu.

Spor 17-02-24 11:12

Dünyanın en güçlü üçüncü ekonomisi belli oldu, Japonya'yı geride bıraktı

Dünyanın en güçlü ekonomilerinin zirvesi değişti. Japonya'yı geride bırakan Almanya dünyanın en güçlü üçüncü ekonomisi oldu.

Finans 15-02-24 12:43

Yolcu uçağında korkunç ölüm! Ağzından ve burnundan litrelerce kan geldi

Almanya hava yolu şirketi Lufthansa'nın Bangkok-Münih seferini yapan yolcu uçağında korkunç bir olay yaşandı. Uçakta bulunan ve ağzından ve burnundan "litrelerce kan" geldiği belirtilen bir Alman vatandaşı uçakta yaşamını yitirdi. Olayın ardından uçak Bangkok'a acil iniş yaptı.

Haber 11-02-24 20:17

Şaşırtan benzerlik: Almanya Başbaşkanı Olaf Scholz hangisi?

ABD'li senatör Chris Coons ile Alman Başbakan Olaf Scholz'un benzerliği dikkat çekiyor. Perşembe günü Washington'da bir araya gelen ikilinin çektiği selfie, sosyal medhyada gündem oldu.

Haber 10-02-24 13:41

Kışın artan bu salgına dikkat! Belirtiler bir anda başlıyor... 'Görme kaybına neden olabiliyor' diyerek uyardı

Kışın kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte kırmızı göz hastalığının görülme sıklığının arttığını belirten Op. Dr. Tuncer Güney, “Viral konjonktivitler; toplu taşıma, okul-kreş, hastane, yurt gibi yerlerde hızla yayılabilen önemli bir halk sağlığı problemidir. Gözlerde kızarıklık, kanlanma, göz kapaklarında şişlik, sulanma, çapaklanma, yanma, batma, ağrı, kirpiklere yapışan iltihap, beyaz zar oluşumu, ışığa karşı hassasiyet, gece boyunca gözden akıntı gelmesi görülebilir” dedi.

Haber 09-02-24 09:55

Uzman çavuş dehşet saçtı: 1 ay önce evlenmişti! Hastanede kurşun yağdırdı

Elazığ’da kan donduran bir cinayet olayı yaşandı. Özel bir hastanede fizyoterapi teknikeri olarak çalışan Burcu Demir (32), bir ay önce evlendiği eşi uzman çavuş M.C. tarafından hastane bahçesinde öldürüldü. Talihsiz kadının eşiyle geçen ay resmi nikah kıydığı ve ağustos ayında düğününün olacağı öğrenildi.

Haber 08-02-24 10:59

Şoke eden iddia! 'Doktorlar doğum sırasında bebeğimizin kafasını koparttı' dediler... Hastaneyi dava ettiler

Jessica Ross ve eşi Treveon Isaiah Taylor Sr doğum sırasında doktorun çok sert çekmesi sonucunda bebeklerinin başının koptuğunu iddia ederek hastane ve doktora dava açtı. Bebeğin ölümü yapılan otopsinin raporuna göre cinayet olarak değerlendirildi.

Trend 08-02-24 08:57

Ticaret Bakanlığı'ndan damping önlemi: 3 ülkeden bazı ürünlerin ithalatında uygulanacak

Almanya ve İsveç menşeli sodyum perkarbonatlar ile Rusya menşeli renksiz düz cam ithalatında dampinge karşı önlem uygulanması kararlaştırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 07-02-24 12:59

Nihat Altınkaya diskalifiye mi oldu? Nihat Altınkaya hastane odasında paylaştı: Tekrar aynı yerden koptu

Survivor All Star kadrosuna geç dahil olan Nihat Altınkaya, sakatlanarak ilk günden İstanbul'a döndü. Apar topar ülkeye dönen Nihat Altınkaya diskalifiye mi oldu merak edilirken yarışmacıdan açıklama geldi. Nihat Altınkaya aşil tendonunun yeniden koptuğunu söyledi.

Magazin 06-02-24 08:15