Altmaier Haberleri

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier kendisini karantinaya aldı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, 21 Eylül’de Berlin’de yapılan AB Ticaret Bakanları toplantısına katılan bir AB bakanının çalışanının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından kendini karantinaya aldığını bildirdi.

Haber 2020-09-24 09:31:16

Alman ekonomisinde savaş sonrası en büyük resesyon bekleniyor

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ekonomide bu yıl yüzde 6,3 daralma ile İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük resesyonu beklediklerini kaydetti.

Haber 2020-04-29 16:57:36

Altmaier: Almanya ekonomisi hala yeterince istikrarlı değil

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Almanya’nın, teknik anlamda durgunluk riskini geride bırakmasına karşın, ekonominin hala yeterince istikrar kazanmadığı uyarısı yaptı.

Finans 2019-11-14 13:03:41

Tesla'nın fabrika kararı Almanya'da yankı uyandırdı

Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Elektrikli hareketlilikte ve batarya uzmanlığının geliştirilmesinde bir kilometre taşıdır" - Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woidke: - "Yoğun görüşmelerle ve iyi argümanlarla uzun süre bunun için lobi yaptık" - IG Metall'in yöneticisi Birgit Dietze: - "Bu, Berlin'i endüstriyel bir yer olarak güçlendirir ve istihdam oluşturur. Bunun bir örnek olmasını umuyoruz"

Finans 2019-11-13 15:55:41

Alman Bakan Altmaier sahneden düştü burnu kırıldı

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’in katıldığı zirvede gerçekleştirdiği konuşmanın ardından sahneden inerken yere düşmesi sonucu burnu kırıldı.Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Dortmund kentinde düzenlenen Dijital Zirve’de yaptığı açılış konuşmasının ardından sahneden inerken merdiven boşluğunu fark etmemesi sonucu yere düştü.

Haber 29-10-19 17:22

Bakan aniden merdivenden düştü!

Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, "Almanya’nın dijital stratejisi" konulu konferansın açılış konuşmasını yaptıktan sonra protokoldeki yerine geçerken merdivenlerden düştü.

Trend 29-10-19 14:24

Alman Enerji ve Ekonomi Bakanı merdivenden düştü

Dortmund'daki konferansta konuşmasını yaptıktan sonra yerine geçmek isteyen Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, tökezleyerek düşerken kısa süreli bilinç kaybı yaşadı

Haber 29-10-19 13:39

Almanya'nın 2020 büyüme tahmini düşürüldü

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, büyüme rakamının yüzde 1'e indirildiğini açıkladı

Haber 17-10-19 15:20

Altmaier: Avrupa ve ABD zor bir süreçten geçecek

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier Avrupa ve ABD arasındaki ticaret görüşmelerinin zorlayıcı bir süreç olacağını olacağını söyledi.

Finans 27-08-19 16:14

“Avrupa ile ABD arasındaki ticaret müzakereleri zorlu olacak”

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Avrupa, ABD ile ticarete ilişkin pek çok konuyu görüşmeye hazır. Bununla birlikte Avrupa ile ABD arasında yapılacak ticaret müzakereleri zorlu olacak"

Haber 27-08-19 14:32

Bakan Varank, Alman Bakan Altmaier ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile bir araya geldi.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen Türk-Alman Yapay Zeka Konferansına katıldı.

Haber 22-08-19 13:26

“Ekonomik büyüme için yeni itici güçler oluşturmak konusunda kararlıyız

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Biz de gerçekten ikili ilişkileri yoğunlaştırmak ve ekonomik büyüme için yeni itici güçler oluşturmak konusunda kararlıyız. Türkiye ziyaretimde Türk-Alman Ekonomik Komisyonu’nu canlandırdık. Bunun oturumu 6 Kasım’da Berlin’de olacak ve her yıl bu oturumları gerçekleştireceğiz" - “Bu dostluk ilişkisinden milyonlarca insan ve ülkelerimiz faydalanıyor. Şimdi bizler önemli ticaret ortağıyız” - “Makine, elektroteknik ve lojistik alanında çalışmalar yapmak gerekiyor. Çünkü bu alanlarda hem Türk ve hem de Alman ekonomisi benzer güce sahip”

Haber 22-08-19 13:07

Bakan Varank, Alman Bakan Altmaier ile görüştü

Bakan Varank, Alman Bakan Altmaier ile görüştü

Finans 22-08-19 12:51

Almanya'dan Rusya-Ukrayna gaz transit anlaşması çağrısı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Ukrayna'dan gaz geçişi devam etmeli ve 2019'dan sonrası için gaz aktarımının devam etmesi sağlanmalı. Almanya, müzakerelerin başarılı olmasına yardımcı olmaya devam edecek"

Haber 17-06-19 14:57

Almanya’dan ABD ve Çin’e ticaret ihtilaflarını giderin çağrısı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "ABD ile Çin arasındaki ticaret ihtilaflarının giderilebileceğini umuyoruz. Çünkü bu ticaret ihtilaflarının hiçbiri için olumlu bir sonucu yok" - “Kurallara dayalı bir ticaret düzenine ihtiyacımız var” - Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü Başkanı Gabriel Felbermayr: - “ABD-Çin arasındaki ihtilaflar gelecek on yılda dünya siyasetine egemen olacak. Ve her seviyede olacak, sadece ticarette değil, aynı zamanda askeri olarak da olabilir. Bu dünya hakimiyeti ile ilgili”

Haber 06-05-19 17:45

Alman hükümeti 2019 büyüme tahminini düşürdü

Almanya Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019 başında açıklanan 1.0 ekonomik büyüme tahminlerinin 0.5’e düşürüldüğü belirtildi.Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, 2019 yılı büyüme tahminlerinin düşürüldüğünü açıkladı.

Haber 17-04-19 13:49

5. Berlin Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: - “Almanya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dönem başkanlığında iklim politikaları odak noktalarından birisi olacak” - “Birçok ülke için Almanya enerji dönüşümünde öncü konumundadır. Uluslararası gelişmeyi hızlandırmak için bu konuda öncü olmaya devam edeceğiz” - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - “Aralarında Türkiye ve Çin'in de olduğu pek çok ülke yenilenebilir enerji kaynaklarını artan bir şekilde kullanıyor. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için enerjinin sürdürülebilir yollardan elde edilmesi gerekiyor"

Finans 09-04-19 13:24

Almanya'da elektrikli otomobil bataryası üretimi için 30 şirket başvurdu

Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Elektrikli arabaların batarya hücrelerinin üretimi için devlet yardımlarından faydalanmak üzere 30 şirket başvurdu"

Haber 18-03-19 20:31

Berlin’de Bursa imzası

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında sayılan ‘Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na (ITB) Bursa damga vurdu.‘ITB Berlin 2019 Fuarı’nın resmi açılışı, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier tarafından yapıldı.

Haber 13-03-19 12:27

Almanya iki LNG terminali inşa edecek

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Görülebilir gelecekte sıvılaştırılmış doğalgaz ithalatı için iki LNG terminali inşası konusunda iyimserim"

Haber 12-02-19 19:20

Alman hükümetinden 2030 hedefli sanayi stratejisi

Alman hükümetinin "Ulusal Sanayi Stratejisi 2030" programını açıklayan Ekonomi Bakanı Altmaier, devletin sanayiyi korumak için "önemli durumlarda" müdahalede bulunması gerektiğini söyledi.

Haber 05-02-19 23:53

Almanya 2030 Ulusal Sanayi Stratejisini açıkladı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Biz, inovasyon ve ekonomik büyüme konusunda dünya çapında bir yarış başladığı için harekete geçiyoruz"

Haber 05-02-19 19:39

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Davos'ta

Berat Albayrak, zirve kapsamında, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile bir araya geldi

Haber 29-01-19 19:30

Alman ekonomisinde üçüncü çeyrekteki daralma felaket değil

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Otomobil üreticileri üretimlerini düşürmek zorunda kaldılar. İnsanlar daha az otomobil almaya başladı. Bu yüzden üçüncü çeyrekte ekonomi yüzde 0,2 küçüldü. Bu bir felaket değil, son çeyrekte büyümenin yukarı yönlü toparlanmasını bekliyoruz"

Finans 14-11-18 13:20

Almanya elektrikli otomobil bataryası üretimi için 1 milyar avro ayırdı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Batarya hücrelerinin Avrupa'da üretimi için 1 milyar avro ayırdık. Üretimin en kısa zamanda başlaması gerekir"

Haber 13-11-18 19:46

Altmaier Türkiye'den ayrıldı

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier, Ankara’daki iki günlük temaslarını tamamladı.

Haber 26-10-18 22:48

Berlin ve Ankara'ya basın özgürlüğü uyarısı

Ankara’da Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier ile görüşen Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, ikili ilişkilerde insan hakları ve basın özgürlüğünün stratejik bir konu olmamasından şikayet etti.

Haber 26-10-18 21:26

Bakan Varank, Alman Bakan Altmaier ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Yeni dönemde sizlerle aktif bir çalışma mekanizması ve yeni iş birliği alanları geliştirmek istiyoruz" - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Özellikle duraklama dönemini bitirmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Sanayi alanındaki iş birliğine, projelere çok büyük önem atfediyorum"

Finans 26-10-18 12:53

2. Türk-Alman Enerji Forumu

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Almanya, enerji üreten lider bir ülke konumundadır. Türkiye de Avrupa'nın bir parçasıdır. Güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman birçok şeyi başarabiliriz" - "Türkiye ve Almanya olarak Rusya'dan doğal gaz ithal ediyoruz, gelecekte de böyle olacak, dolayısıyla istikrarlı ilişkiler sürdürülmeli" - "Gaz konusunda rekabet edilebilirliliğin ele alınmasını istiyoruz" - "Türkiye zor ekonomik şartlar atlattı, bazı sorunlarımız oldu ancak biz geleceğe bakmalıyız"

Finans 26-10-18 12:48

2. Türk-Alman Enerji Forumu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Önümüzdeki süreçte iki ülke arasında enerji alanındaki iş birliği potansiyelinin hızlıca hayata geçirilmesi amacıyla bugün değerli meslektaşım Altmaier ile bir niyet mektubu imzalayacağız" - "Bu niyet mektubunda yer alan iş birliği alanlarında çalışmalarımızı süratle ve sonuç odaklı devam ettirerek, halihazırda belirli bir seviyeye ulaşmış olan ikili iş birliğimizi daha da geliştireceğimize yürekten inanıyorum" - "Bu şirketler (Alman enerji şirketleri) ortaklarıyla birlikte ülkemizin enerji sektörüne yaklaşık 25 milyar avro yatırım yapmış ve 15 binin üzerinde istihdam sağlamıştır" - "Yüksek yatırım miktarları, Alman şirketlerin ve yatırımcıların hem sektöre hem de Türkiye'nin ekonomisine duydukları güveni göstermektedir"

Finans 26-10-18 12:02

Suudi Arabistan'a silah ihracatına yönelik ortak Avrupa pozisyonu önerisi

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Avusturya'nın, Suudi Arabistan'a silah ihracatına yönelik ortak Avrupa pozisyonu önerisini memnuniyetle karşıladım"

Haber 26-10-18 11:13

Almanya ile ticaret artarak devam edecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Türkiye'deki Alman yatırımlarının toplamı 9,3 milyar dolar ve bugünden sonra o da zıplayacak. İnşallah ticaretimiz, ihracatımız da artarak devam edecek" - "Bizler bakanlık olarak sizin önünüzü açmak, sizin önünüzdeki engelleri ve bürokrasiyi kaldırmak için her türlü desteğe, teşviğe hazırız" - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Bugün uzlaşı sağladığımız konulardan bir tanesi de bugün itibarıyla JETCO'nun düzenli olarak bir araya gelmesi, çalışma gruplarının oluşturulması ve düzenli olarak istişarelerde bulunmaları. Eğer bu sözümüzün arkasında durabilirsek, önümüzdeki 3 ay, 5 yılda başardığımızdan çok daha fazlasını başaracağız"

Finans 25-10-18 23:08

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier: İkili ilişkilerimizi iyileştirme ve geliştirme konusunda kararlıyız

ALMANYA Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Türkiye -Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Son günlerde iki ülke arasındaki ilişkilerde sıkıntılı anlar da yaşandı.

Haber 25-10-18 19:47

Türkiye-Almanya JETCO 1. Dönem Toplantısı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Bundan böyle Almanya'nın Türkiye'deki yatırımlarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda daha çok Alman firmanın ülkemize yatırım yapmasını bekliyoruz" - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Türkiye'de önemli bir büyüme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Gümrük duvarları olmadan iyi ticari ilişkilerin sağlanmasını geliştirebiliriz"

Finans 25-10-18 19:34

Almanya Krizlere Rağmen Türkiye’nin En Önemli Ticaret Ortağı

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier başkanlığındaki 80 kişilik heyetin iki günlük Türkiye ziyareti Perşembe günü başladı. Resmi rakamlara göre Türkiye’de 7 bin 200 Alman firması faaliyet yürütürken, Almanya, yaşanan son krizlere rağmen Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı konumunda bulunuyor

Haber 25-10-18 18:43

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier: İkili ilişkilerimizi iyileştirme ve geliştirme konusunda kararlıyız 

ALMANYA Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Türkiye -Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Son günlerde iki ülke arasındaki ilişkilerde sıkıntılı anlar da yaşandı.

Haber 25-10-18 18:10

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier: İkili ilişkilerimizi iyileştirme ve geliştirme konusunda kararlıyız 

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Türkiye -Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Son günlerde iki ülke arasındaki ilişkilerde sıkıntılı anlar da yaşandı.

Haber 25-10-18 18:08

Albayrak ve Altmaier soruları yanıtladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: - "(Türkiye-Almanya ilişkileri) Yakın dönemde ilişkilerin normalleşmesinin ötesinde, çok daha güçlü iş birliklerini anons edeceğimiz bir döneme giriyoruz. Yarın bunların bir kısmı anons edilecek. Önümüzdeki günlerde ve aylarda Türk-Alman ilişkilerini çok daha pozitif etkileyecek yeni haberler, yeni iş birliklerini hem özel sektör hem kamu olarak açıklayacağız" - "Türkiye, 5 yıllık güçlü bir yetkiye sahip yeni sistemiyle artık OHAL'i de geride bırakarak çok daha hızlı karar alabilen, parlamentonun, yürütmenin daha güçlü olduğu, yargının bağımsızlığıyla yeni sisteme etkin ve güçlü başlangıç yaptı" - "Bu ziyaret, kazan-kazan ilkesine göre, hem Alman ekonomisi ve Almanya'nın menfaatine hem Türk ekonomisi ve Türkiye'nin menfaatine ekonomik ve istihdam olarak katkıda bulunacak, iki ülke iş birliğinin sembolü olacaktır" - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Bizim için önemli olan, iki ülke ekonomisi için olumlu sonuçlar elde etmek"

Yurthaber 25-10-18 17:01

Albayrak ve Altmaier soruları yanıtladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: - "(Türkiye-Almanya ilişkileri) Yakın dönemde ilişkilerin normalleşmesinin ötesinde, çok daha güçlü iş birliklerini anons edeceğimiz bir döneme giriyoruz. Yarın bunların bir kısmı anons edilecek. Önümüzdeki günlerde ve aylarda Türk-Alman ilişkilerini çok daha pozitif etkileyecek yeni haberler, yeni iş birliklerini hem özel sektör hem kamu olarak açıklayacağız" - "Türkiye, 5 yıllık güçlü bir yetkiye sahip yeni sistemiyle artık OHAL'i de geride bırakarak çok daha hızlı karar alabilen, parlamentonun, yürütmenin daha güçlü olduğu, yargının bağımsızlığıyla yeni sisteme etkin ve güçlü başlangıç yaptı" - "Bu ziyaret, kazan-kazan ilkesine göre, hem Alman ekonomisi ve Almanya'nın menfaatine hem Türk ekonomisi ve Türkiye'nin menfaatine ekonomik ve istihdam olarak katkıda bulunacak, iki ülke iş birliğinin sembolü olacaktır" - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Bizim için önemli olan, iki ülke ekonomisi için olumlu sonuçlar elde etmek"

Haber 25-10-18 17:00

Altmaier ve Albayrak'tan ekonomik işbirliği mesajı

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier ile Türkiye Maliye Bakanı Albayrak yaptıkları ortak basın toplantısında ekonomik işbirliğini geliştirmekten yana mesajlar verdi.

Haber 25-10-18 16:36

Albayrak-Altmaier basın toplantısı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: - "Ekonominin her alanında iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz ve Alman firmalarının Türkiye'deki yatırımlarını, Türk-Alman firmalarının üçüncü ülkelerdeki yatırımlarını karşılıklı ilişki çerçevesinde büyütmek istiyoruz" - "Ekonomi alanında artan bir ivmeyle güçlenen ilişkilerimizin siyasi alandaki gelişmelerle birlikte destekleneceğine inanıyorum" - "Nürnberg'de polisin orantısız şiddeti sonucu hayatını kaybeden 43 yaşındaki 2 çocuk babası Ümit Dursun'un haberiyle sarsıldık ve çok üzüldük. Artık bu üzücü haberlerin inşallah son bulmasını temenni ediyoruz" - Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Almanya, Türkiye'nin gelecekte ekonomik açıdan güçlü ve istikrarlı bir partneri olmaya devam edecek"

Haber 25-10-18 16:34

Bakan Berat Albayrak duyurdu: Yarın açıklanacak!

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile katıldıkları toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "Yakın dönemde çok daha güçlü iş birliklerini anons edeceğimiz bir döneme giriyoruz. Yarın bir kısmı açıklayacak" dedi.

Finans 25-10-18 15:56

Alman Bakan Peter Altmaier, Ankara'da

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Bugün Türkiye'ye gerçekleştirdiğimiz resmi ziyaretin odak noktası, ülkelerimiz arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesiyle birlikte siyasi ilişkileri de kuvvetlendirmek" - "Ziyaret kapsamında Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin tüm alanlarını ele alacağız" - Altmaier, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir araya geldi

Finans 25-10-18 14:19

80 Kişilik Alman Heyet Milyarlık Projelerle Ankara Yolunda

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, kalabalık bir heyetle Perşembe günü Türkiye'ye gidiyor. İki günlük resmi ziyarete, Mercedes, BMW, Siemens ve Bosch gibi Türkiye’de faal Alman firmalarının üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 80 kişilik bir heyet katılacak

Haber 24-10-18 15:25

Almanya’dan AB ülkelerine Suudi Arabistan’a silah ihracatını durdurun çağrısı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Kanımca Suudi Arabistan’a silah ihracatı konusunda ortak bir Avrupa duruşuna gelmemiz önemli olacak. Çünkü bütün AB ülkeleri bu konuda anlaşma içinde olursa, Riyad'daki hükümet üzerinde bir etkisi olacak. "

Haber 22-10-18 11:43

Almanya Suudi Arabistan'a silah satış izinlerini durdurdu

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier şimdilik Suudi Arabistan için silah ihracat izni verilmeyeceğini duyurdu.

Haber 22-10-18 11:17

Alman iş adamlarından Türkiye çıkarması

Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, 24 Ekim’de Alman iş adamlarının yoğunlukta olduğu bir heyetle Türkiye’ye gelecek - Ziyaretin Almanya ile Türkiye arasında yüz yıla dayanan ekonomik, ticari ve dostane ilişkilerin artırılarak devam etmesine katkı yapması bekleniyor

Haber 20-10-18 11:16

'En Büyük Savaş'ın etkileri de büyük oldu!

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, ABD ile Çin'in yaşadığı ticaret anlaşmazlığının küresel büyümeyi ve dolayısıyla euro bölgesi büyümesini etkilediğini söyledi.

Haber 11-10-18 15:39

Ticaret ihtilaflarında ABD ile hızlı anlaşma çağrısı

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier: - "Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve ABD Başkanı Trump'ın ortak açıklamasının hızla şekilde uygulanması konusunda çok ilgileniyoruz" - "Tarifeleri ve ticaret kısıtlamalarını artırmak değil, azaltmak hedef olmalı"

Finans 08-10-18 23:00