Alto Tribunal De Seul Haberleri

Alto ne demek? Alto kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Alto kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Alto kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-17 20:59:42

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Erçin, IAS Yönetim Kurulu'nu ağırladı

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin: - "IAS'nin Güney Kore'de gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar için gereken tüm desteği vermeye hazırız" - IAS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber: - "Pandemiye rağmen firmamızın başarı ivmesi arttı. Yakın gelecekte de çalışmalarımız hem Güney Kore’de hem de faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde artarak devam edecek"

Yurthaber 2021-12-18 09:38:33

Çukur dizisi 16. Seul Uluslararası Drama Ödülleri'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı! Aras Bulut İynemli'den videolu mesaj

Ay Yapım imzalı, Show TV'nin fenomen dizisi 'Çukur', 16. Uluslararası Drama Ödülleri'nde drama dizisi kategorisinde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. 41 ülkeden 238 dizinin yarıştığı ödüller sahiplerini buldu. Çukur'un Yamaç'ı Aras Bulut İynemli de dizinin yönetmeni Sinan Öztürk'ün ödül töreni için bir video çektiler.

Magazin 2021-10-21 20:15:10

SolarWinds saldırısının Kazuar arka kapısıyla ilgili olduğunu tespit edildi

Kaspersky uzmanları, 2017'de Palo Alto tarafından bildirilen ve dünya çapındaki siber casusluk saldırılarında kullanılan ".NET çerçevesi" kullanılarak yazılmış bir arka kapı olan Kazuar ile örtüşen bir dizi özellik keşfetti.

Haber 2021-01-12 10:57:21

​Hearthstone Masters Tour 2020’de Dopdolu Geçecek

Hearthstone Masters Tour turnuvası 2020’de büyümeye devam ediyor. Blizzard, 2019’da Las Vegas, Seul ve Bükreş’te olmak üzere toplam üç Masters Tour turnuvası düzenledi. Bu süreçte Masters Qualifiers adı verilen eleme turlarına katılan binlerce oyuncu Masters Tour turnuvalarında yer almak için canla başla mücadele etti. Hearthstone Espor ekibi bugün itibarıyla 2020 yılında Masters Tour turnuvalarının sayısını ikiye katlayarak altıya çıkaracağının müjdesini verdi.

Haber 08-01-20 16:39

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminde şaşkınlık yaratan hatalar

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmi geçtiğimiz gün ilk gösterimini yaptı. Basın mensuplarına özel gösterime katılan sinema eleştirmenleri filmde yer alan hatalara adeta isyan etti. Spor yazarı Ali Murat Hamarat, filmde hem Naim Süleymanoğlu’nun ölüm yılının hem de Seul Olimpiyat Oyunları’nda tarihi başarıya imza attığı günün yanlış yazıldığını açıkladı.

Trend 21-11-19 08:35

Bolivya'da seçimin ardından çıkan şiddet olayları: 1 ölü, 89 yaralı

Ülkede 20 Ekim'de düzenlenen genel seçimlerde hile yapıldığını iddia eden muhaliflerin başlattığı protesto ve şiddet eylemleriyle, iddiaların incelenmesi için Amerikan Devletleri Örgütünce gerçekleştirilen denetimler ve Morales taraftarlarının destek gösterileri sürüyor - Seçimin galibi Devlet Başkanı Evo Morales destekçileri ile sağcı muhalifler arasında Cochabamba kentinde çıkan olaylarda muhalifler, Vinto bölgesinin kadın Belediye Başkanı Patricia Arce'yi rehin alarak işkence ettikten sonra polise bıraktı - Sağcı muhalif lider Luis Fernando Camacho'nun ikinci denemesinde ulaştığı başkent La Paz ve bitişiğindeki El Alto kentinde de taraflar arasında çatışmalar çıktı - Savunma Bakanı Javier Zavaleta, gerginliğin devam etmesi durumunda ölü sayısının artacağı uyarısında bulunarak, Camacho'ya "çatışma gruplarını" geri çekmesi çağrısı yaptı

Haber 07-11-19 12:11

Ankara itfaiyesi Kore yolcusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kore Cumhuriyeti Ulusal İtfaiye Teşkilatı’nın davetlisi olarak Seul kentine gidiyor.Modern ve son teknolojik araç ve gereçleri, eğitimli profesyonel personeli ile her geçen gün kendini yenilerek Avrupa standartlarında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kore Cumhuriyeti’nin Seul kentinde düzenlenecek olan ‘1’inci Uluslararası Büyük Çaplı Afetlere Müdahale Semineri 2019’ a katılacak.Türk İtfaiyeciler bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacakKore Cumhuriyeti’nin Seul kentinde 4-5 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olan seminere Ankara İtfaiyesini temsilen İtfaiye Akademisi Amiri Zafer Yüce ve İtfaiye Komuta Amiri Mustafa Kaya katılacak.Yangına müdahaleden arama kurtarma çalışmalarına kadar birçok alanda Türkiye İtfaiye Teşkilatlarının faaliyetlerini de anlatacak olan Ankara İtfaiyesi ekipleri, Aralık 2018’de Ankara’da yaşanan Yüksek Hızlı Tren kazasına müdahale konusunda da diğer ülkelerin itfaiyecileriyle bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.

Yurthaber 03-09-19 10:40

Güney Kore hassasiyetlerimize en fazla özen gösteren Pasifikli dostlarımızdan

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin: - "Güney Kore, Asya Pasifik bölgesinde en güvendiğimiz, bizim hassasiyetlerimize en fazla özen gösteren Pasifikli dostlarımızdan biri" - "Kore'den yararlanabileceğimiz en önemli unsurlardan biri 4. Sanayi Devrimi yani robot teknolojisi, nesnelerin interneti, yapay zeka, sürücüsüz otomobiller, 5G teknolojileri" - "ABD'nin (FETÖ konusundaki) tavrı devam ettiği sürece Kore de sessizce desteklememek, ön plana çıkartmamak ama onlara da dokunmamak yönünde kendi tutumunu sürdürüyor" - "Siyasi alanda bugün Güney Kore'nin en büyük sorunu Kuzey Kore'yle istenen barış atmosferinin sağlanamamasıdır" - "Kuzey Kore'yi ziyaret ettim. ABD ve Güney Kore, barış ve normalizasyonun sağlanmasına önem veriyor. Kuzey'de rejimin bekasının tehlikeye düşürülmesi korkusu en üst düzeyde"

Haber 12-08-19 11:04

Seul heyeti Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk’ü ziyaret etti

Kore Cumhuriyeti’nin Başkenti Seul Belediyesi’nin üst düzey yöneticilerinden oluşan resmi heyet, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ü ziyaret etti.Bölge turizmi hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ten randevu talep eden Koreli heyeti Ürgüp Belediyesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade eden Aktürk, Seul Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Pak Ki Yeoul, İdare Komitesi Üyesi Han Ki Young, Planlama ve Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı Chae İnmuk, Çevre ve Su kaynakları Komitesi Üyesi Kim Jeang Hwan, Kültür Spor ve Turizm komitesi üyesi Park Kijae, Sağlık ve Refah Komitesi Başkan Yardımcısı Oh Hyunjeong, Kamu Güvenliği İnşaat Komitesi Üyesi Kim He Girl, Şehir Planlama Komitesi Üyesi Noh Shıkrae, Ulaştırma Komitesi Üyesi Oh Jung suk, eğitim Komitesi başkanı Jahn İnhong, Meclis Başkan Yardımcısı Sekreteri Je Soo Hyun, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Kim Ha Na, İdari İşler Bölümü Uzmanı Le Jihonn, Halkla İlişkiler Bölümü Uzmanı Kim Hank Hyun ve Korece Tercüman Bilgen Bilgin’i Ürgüp Belediyesi’nde misafir etti.Ürgüp Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili soruları cevaplandıran Başkan Aktürk, Kore ve Seul ile ilgili de karşılıklı soru cevaplarla iki ülke arasındaki süregelen ikili ilişkilerin bir çok alanda devam ettiğini vurguladı.İki Belediye arasındaki tecrübe paylaşımının yapıldığı ziyaretin sonunda Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Seul Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Pak Ki Yeoul’a günün anısına Kapadokya’nın yağlı boya ile yapılmış bir çalışmasını hediye etti.Tüm misafirlerine çeşitli yöresel hediyeler de takdim eden Aktürk’e Seul Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Yeoul tarafından Seul’e özgü el yapımı bir vazo takdim edildi.Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Yurthaber 04-08-19 11:50

Güney Koreli heyet, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni gezdi

"Kore Cumhuriyeti Turizm Tanıtım Etkinliği" kapsamında düzenlenen geziye Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin ve Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi de katıldı

Yurthaber 02-08-19 17:11

Güney Koreli heyet, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni gezdi

"Kore Cumhuriyeti Turizm Tanıtım Etkinliği" kapsamında düzenlenen geziye Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin ve Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi de katıldı

Haber 02-08-19 17:10

Kore gazileri 68 yıldır şeref madalyalarını gururla taşıyor

Kore Savaşı'na gönüllü olarak katılan Kore gazileri Nejat Beşer ve Mahmut Aka, aradan geçen 68 yıla rağmen Türk askerlerinin Kore'de gösterdiği başarının gururu ile gazilik şeref madalyalarını göğüslerinde taşıyorlar - Kore gazisi 89 yaşındaki Nejat Beşer: - "Busan'da 15 gün Ayla (Koreli Kim Eunja) yanımda kaldı. Sonra cepheye sürdüler. Muhabereciydim ama orada piyadeliğe geçti vazifem. Cepheye giderken Kore halkı bize tezahürat yaptı. Seul Muharebesi'ne katıldım. Orada gazi oldum" - "Biz Kore'deki Türk gazileri, ekmeğimizi bölüyorduk, onlara veriyorduk. Onun için Türkiye'yi çok seviyorlar. Şimdi gezmeye gidiyoruz oraya, çağırıyorlar. O kadar itibar ediyorlar ki, 'Türkiye bizim kan kardeşimiz' diyorlar. Türkiye'ye laf kondurmuyorlar" - Kore gazisi 88 yaşındaki Mahmut Aka: - "Savaştan savaşa, cepheden cepheye koşuyorduk. Türk askeri hiçbir yerde yılmamıştır, yılmaz da. Yorulmaz da, acıkmaz da... Çembere de düştük. Kunuri'de, Vegas'ta, Seul'de... Seul'u işgal ettiklerinde biz Kunuri Muharebesi'ndeydik. Seul'e geldik, Seul'ü de kurtardık. Ben Vegas'ta gazi oldum. Havan topu düştü. Arkadaşım şehit oldu. Ben kollarımdan yaralandım" - "Hem Japonlar hem Koreliler gazilere çok değer veriyorlar. Yani ne anne babalarımız ne evlatlarımız böyle değer verir. Bugün bile savaş olursa, beni çağırsalar yine giderim"

Haber 17-09-18 11:39

Trump'ın ardından Türkiye'de harekete geçti! Kuzey Kore'de şehit düşen 166 Türk askerinin kemikleri aranıyor!

ABD Başkanı Donald Trump, Kim Jong-Un ile yaptığı görüşmede Kuzey Kore’de ölen Amerikalı askerlerin cenazelerinin iadesini istedi. Türkiye de Kore Savaşı'nda Kuzey Kore'de şehit olan Türk askerleri için girişimlerde bulundu. Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre, bölgede 166 kayıp askerin bulunduğunu söyledi.

Haber 21-08-18 05:34

Kore Savaşında şehit olan Türk askerlerinin iadesi konusunu takip ediyoruz

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin: - "(Kore Savaşında şehit olan Türk askerlerinin naaşının iadesine yönelik durum) Güven mektubumu sunmak amacıyla Pyongyang’ı ziyaretim vesilesiyle bu konudaki talebimizi önemle üst düzey Kuzey Koreli yetkililerin dikkatine getirdim. BM'nin Kore Komutanlığı ve ABD’nin Seul Büyükelçiliği ile de bu konudaki temaslarımız sürüyor. Türkiye olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz" - "Kuzey Kore'nin ABD'ye iade ettiği kemiklerin arasında, ülkemiz dahil, Kore Savaşı'na katılan diğer ülkelere ait askerlerin kemiklerinin de bulunması ihtimali mevcut. Bu itibarla, ABD'nin bu kalıntılar üzerinde Hawai'de yapacağı kimlik tespitinin sonuçlarını da izliyoruz" - "Trump ile Kim arasında kabul edilen Singapur deklarasyonunun özellikle nükleer silahların bertarafına ilişkin hükmün icrasındaki aksamaya rağmen, Koreler arası ilişkilere dair Panmunjom Deklarasyonu düzgün yürüyor. Nükleer alandaki taahhütlerin yerine getirilmemesinin orta vadede Koreler arası ilişkiler üzerinde de olumsuz yansımaları olabilir"

Haber 20-08-18 11:18

ANALİZ - Kore Yarımadası’nda bahar rüzgarları

Kim Jong-un'un yarımadayı nükleer silahtan arındırmayı kabul etmesinde en mühim faktör kuşkusuz ekonomik yaptırımların etkisi, ikinci büyük faktör ise Çin’in ekonomik ve siyasi olarak K. Kore’yi sıkıştırması - G. Kore için ABD neyse K. Kore için de Çin, o. Zirvede alınan kararların bir nevi garantörü olarak Çin görülüyor - Süreç boyunca başkaca ne gibi talepler olacağı ise şimdilik meçhul. İlk etapta nükleer test alanlarının ortadan kaldırılması karşılığında G. Kore ile ABD’nin ortak tatbikatlarının sonlandırılması bekleniyor - 1988 Seul Olimpiyatları’nın atmosferi G. Kore’nin askeri diktatörlükten demokrasiye dönüşümüne vesile olmuştu. 30 yıl sonra, 2018 Pyongçang Kış Olimpiyatlarının oluşturduğu ortam, K. Kore’yi aynı şekilde etkiler mi, zaman gösterecek

Haber 21-06-18 14:21

9 bin kilometre uzaklıkta Türkiye'ye aşık bir toplum var

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Erçin: - "Cumhurbaşkanımızın Güney Kore'ye ziyareti, yüksek hedefimizin gerçekleştirilmesi açısından tarihi önemde. Güney Kore ve Türkiye arasında yeni ve daha parlak bir sayfa açılıyor" - "İki ülkenin yıllık gelirine, toplam ekonomik büyüklüklerine, dünyaya yönelik ticaretlerine baktığınızda dev bir potansiyel ortaya çıkıyor" - "Bizim Kore'den çok daha büyük yatırım almak istediğimizi Koreliler biliyorlar. Giderek Türkiye'ye yönelik yatırım arzusunun güçlendiğini görüyoruz" - "Koreli şirketler Türkiye'yi coğrafi olarak dünyadaki en önemli ticari merkezlerden birisi olarak görüyorlar" - "9 bin kilometre uzaklıkta Türkiye'ye aşık bir toplum var" - "(Kaçan FETÖ'cüler) Güney Kore makamları ne ülkemiz ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de halkımız aleyhine herhangi bir faaliyette bulunmalarına izin veriyor"

Haber 28-04-18 12:31

Candidata comunista Manuela D'Ávila ¿el plan B de Lula da Silva?

El Tribunal Supremo de Brasil decidirá si Lula da Silva irá a la cárcel. En caso de caer preso, el exmandatario podría apoyar a D´Ávila para las elecciones presidenciales.

Haber 02-04-18 22:52

Turquía pide a Alemania la extradición y detención de ex jefe del PKK

El 14 ° Tribunal Penal Superior de Ankara decidió emitir una nueva carta de demanda de "circular roja" el 26 de febrero sobre Salih Muslim.

Haber 05-03-18 16:41

La Corte Suprema de EEUU falla contra audiencias de los inmigrantes

El tribunal superior sugiere que los inmigrantes que esperan audiencias de estado pueden ser detenidos indefinidamente.

Haber 28-02-18 17:39

Advertencia por posibles ciberataques en Italia antes de elecciones

Según los informes, hay un "alto riesgo" de "campañas encubiertas" mediante el uso de ciberataques en las elecciones generales que se celebrarán el 4 de marzo.

Haber 21-02-18 05:14

Kuzey Kore'nin diplomasideki beklenmedik kozu: Moranbong pop grubu

Kuzey ve Güney Kore, Seul'de düzenlenecek olan kış olimpiyat oyunları öncesinde diplomatik temaslara başladı. Kuzey Kore'nin tanınan pop grubu Moranbong solistinin de müzakerelere dahil olması, propaganda içeren sözleri nedeniyle Güney Kore'de çok da hoş karşılanmayan grubun Seul ziyareti ihtimalini gündeme getirdi.

Haber 15-01-18 16:37

Seul 'güvenli seksi teşvik etmek için' öğrencilere prezervatif dağıtacak

Güney Kore'de Seul kent yönetimi "güvenli seksi teşvik etmek için” lise öğrencilerine prezervatif dağıtmayı, kent hizmet binalarında prezervatif satışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Öte yandan, kent yönetiminin "2018-2022 İnsan Hakları Birincil Planı” kapsamına aldığı bu planlar bazı çevrelerin de tepkisini çekti.

Haber 29-12-17 12:36

Apple’ın kapısı iPhone 7 alıcılarına açıldı

ABD'nin California eyaleti Palo Alto kentindeki Apple mağazası önünde birgün önceden sıraya giren Amerikalılar, bugün yerel saat ile 08.00'de (TSİ 18.00)kapılarını, Apple'ın CEO'su Tim Cook ile açtı.

Haber 16-09-16 21:42

Küçük Denizkızı Seul yolcusu

Güney Kore'nin başkenti Seul'e kardeş şehir olduğu Kopenhag'ın simgesi Küçük Denizkızı heykeli dikileceği belirtildi. Karşılıklı heykel değişim programı kapsamında Seul'u temsil eden bir heykel de Kopenhag'a dikilecek.

Haber 15-08-14 16:00

Alto Meclis Üyeleri Ve Eşlerine türk İşi İkna Eğitimi Semineri

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) meclis üyelerine yönelik “Etkili İletişim” eğitiminden sonra, şimdi de “Türk İşi...

Yurthaber 19-04-13 11:33

Alto Başkanı Saka, Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Hayatın her alanında duyarlılığı, fedakarlığı ve üretkenliği temsil eden kadınların gelecek nesilleri de hoşgörü ve...

Yurthaber 07-03-13 15:15

Aliağalı Sanayiciler 2013'ten Umutlu-Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka: 2013 Yılında Aliağa'nın Sanayisinin Gelişmeye,ekonomisinin De Büyümeye Devam Edeceğini Düşünüyorum

İZMİR (A.A) - Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, 2013 yılında Aliağa'nın sanayisinin gelişmeye, ekonomisinin de büyümeye devam edeceğini

Yurthaber 29-12-12 17:20