Amerika Ulusal Guvenlik Yahudi Enstitusu Haberleri

NASA astronotu uzaydan Nemrut ve Tatvan’ı fotoğrafladı, kaymakam çağrı yaptı: Herkesi davet ediyoruz

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotlarından Andreas Mogensen, uzaydan Bitlis’in Tatvan ilçesi, Nemrut Krateri ve Van Gölü’nün aynı karede yer aldığı bir fotoğraf çekti. Fotoğraf ile ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir'den ise 'ilçenin doğal güzelliklerini yerinde görme çağrısı' geldi. Kaymakam Demir, "Herkesi ilçemizin bu doğal güzelliklerini yerinde görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Haber 2023-11-29 13:10:38

Böylesi ancak filmlerde olur! Kaçırılan babası serbest kaldı; Luis Diaz, Brezilya'yı tek başına devirdi!

2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 5. haftasında Kolombiya, Brezilya'yı konuk etti. Ev sahibi ekip, geriye düştüğü mücadelede Brezilya'yı 75. ve 79. dakikalarda Luis Diaz'ın fileleri havalandırmasıyla 2-1 mağlup etti. Luis Diaz, gollerini silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan babası Luis Manuel Diaz'a armağan etti. Maçı izleyenler, "Böylesi ancak filmlerde olur" dedi. İşte detaylar...

Spor 2023-11-17 12:35:59

3 metrelik timsah saldırısından mucizevi şekilde kurtuldu! Kadını başından ısırdı... Kafasını ağzının içinde gördüm

Marissa Carr isimli bir kadın Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletindeki Ocala Ulusal Ormanı'nda timsahların uğrak yeri olduğu bilinen sularda şnorkelli dalış yaparken korkunç bir saldırıya uğradı. Timsahın başından ısırdığı Carr kanlar içinde sudan çıkarken olay anına dair detayları da paylaşmayı ihmal etmedi.

Trend 2023-11-08 09:18:56

Başkan Yardımcısı Kamala Harris duyurdu! ABD'den Yapay Zeka Güvenlik Enstitüsü adımı

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, geçtiğimiz günlerde, yapay zekadan kaynaklanan riskleri önlemeyi amaçlayan kapsamlı bir kararname çıkarmıştı. ABD hükümeti, şimdi de Yapay Zeka Güvenlik Enstitüsü'nü duyurdu. Duyuruyu ise ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris yaptı. Enstitü, ABD Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içinde, ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü bünyesinde kurulacak.

Haber 2023-11-01 17:41:28

Deniz tabanında keşfedilen “altın yumurta” herkesi heyecanlandırdı! Kimse ne olduğunu bilemiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde deniz seviyesinin iki mil altında bulunan bir altın yumurta herkesi heyecanlandırdı. Altın küreden bir yaratığının çıkmaya çalıştığını fark eden araştırmacılar, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne (NOAA) göre parlak nesnenin "deri dokusu" hissi vermesiyle bulgunun tam olarak ne olduğunu bulmaya çalışıyorlar.

Trend 07-09-23 08:08

NBA'de Denver Nuggets tarih yazdı! Tarihte ilk kez şampiyon oldular...

Amerika Birleşik Devletleri, Ulusal Basketbol Ligi NBA'de Denver Nuggets Miami Heat'i 94-89 mağlup ederek final serisinde durumu 4-1'e getirdi ve tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı. İşte detaylar...

Spor 13-06-23 09:11

İsrail BaşbakanI Netanyahu'dan Mescid-i Aksa kararı! Fanatik Yahudilerin baskınları bayrama kadar durduruldu

İsrail polisi korumasındaki onlarca fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise fanatik Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını ramazan ayının sonuna kadar durdurma kararı aldı. Ulusal Güvelik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Başbakan Netanyahu'nun kararına tepki gösterdi.

Haber 11-04-23 22:14

Casus balon bu kez de orada ortaya çıktı! Hava savunma sistemleri tespit etti

ABD ile Çin arasında gerilime neden casus balon krizi gündemdeki yerini korurken bu kez de Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da, istihbarat balonuna benzer bir cisim tespit edildi. Kolombiya Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, söz konusu cismin ulusal güvenliğe tehdit oluşturmadığı ifade edildi.

Haber 05-02-23 22:36

ABD ve Kanada ölümcül soğukla boğuşurken, İngiltere ise en sıcak yılı yaşadı! Son 364 yılın en sıcak günleri...

Kuzey Amerika kıtası 'insan hayatında bir kez görülebilecek şiddette' olarak nitelendirilen ölümcül soğuk hava ve kar fırtınasıyla boğuşurken, İngiltere için ise 'en sıcak yıl' açıklaması yapıldı. İngiltere'nin ulusal meteoroloji servisi Met Office, 2022 yılına dair geçici verileri yayımlayarak, ülkede 139 yıllık ortalama sıcaklık rekoru kırıldığını, orta kesimde ise 364 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı belirtildi.

Haber 28-12-22 22:18

ABD alarma geçti! 'Nesilde bir defa görülecek' kar ve soğuk hava tüm ülkeyi etkisi altına alacak!

Amerika Birleşik Devletleri, son 40 yılın en büyük soğuk ve karlı hava şartları için alarma geçti. Amerika Ulusal Hava Durumu Servisi 'nesilde bir kez görülebilecek' şiddette olarak açıklanan soğuk hava için uyarıda bulundu. Noel tatiline hazırlanan ABD'deki hava şartları nedeniyle çok sayıda uçuş da iptal edildi.

Haber 21-12-22 23:41

Komşuda 'Batı Nil virüsü' alarmı! Şu ana kadar 11 kişi öldü

Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı. Öte yandan Batı Nil virüsü vakalarına çoğunlukla Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya'da rastlanıyor.

Haber 31-08-22 00:19

Yüzünü Ay'a dönen NASA, giysi işini iki özel şirkete devretti! Yeni nesil uzay kıyafeti geliştirecekler

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay kıyafeti geliştirilmesi adına önemli bir adım attı. Ajans, iki özel şirket Axiom Space ve Collins Aerospace ile yeni nesil uzay giysilerini geliştirme konusunda el sıkıştı.

Haber 02-06-22 12:25

ABD, basketbol yıldızı Griner'in Rusya'da 'yanlışlıkla tutuklandığını' açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İçişleri Bakanlığı, Rusya'da uyuşturucu suçlamasıyla gözaltında tutulan Amerikan Ulusal Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) yıldızı Brittney Griner'ın Rusya'da "yanlışlıkla tutuklandığını" açıkladı.

Haber 04-05-22 12:49

Telefonunu düşen klozetten almak isteyen kadının kafası sıkıştı! Olaylar bir anda karıştı

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’un kuzeybatısındaki Olimpik Ulusal Ormanı’nın Walker Tepesi’nde meydana gelen olay hem gülümsetti hem de şaşırttı. İsmi açıklanmayan bir kadın tuvaletini yaptığı sırada cebinden yanlışlıkla telefonunu düşürdü. Telefonunu düştüğü yerden almak isteyen kadının kafası bir anda klozetin içine sıkıştı.

Trend 27-04-22 10:54

Göçmenler açlık grevine başladı! Şoke eden görüntü... Birbirlerinin ağızlarını dikiyorlar

Orta ve Güney Amerika ülkelerinden daha iyi yaşam umuduyla yola çıkan göçmenlerin ABD'ye akını devam ediyor. Meksika'nın güney sınırında bekleyen göçmenler, Ulusal Göç Enstitüsü'nün önünde ağızlarını dikerek açlık grevine başladı. Venezuelalı göçmen Yorgelis Rivera, ''Burada mahkumlar gibiyiz" ifadelerini kullanarak 1 aydan fazla bir süredir Ulusal Göç Enstitüsü'nden yanıt beklediğini dile getirdi.

Haber 16-02-22 17:21

Arjantin'in 2 bin 600 yaşından büyük ağacı 'El Alerce Abuelo' çağlara meydan okuyor

Güney Amerika ülkesi Arjantin'deki Los Alerces Ulusal Parkı'nda bulunan dünyanın en yaşlı ağaçlarından "El Alerce Abuelo" isimli karaçam türü ağacın yaşı 26 asrı aşıyor.

Trend 29-11-21 17:53

EKOTÜRK Stüdyo VOA 1 Kasım

Amerika Başkanı Biden BM İklim Konferansı için İskoçya’da. Türkiye güvenlik gerekçesiyle zirveye katılmadı. Biden’ın G-20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin gündeminde yer alan konulara ilişkin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı ve ABD Savunma Bakanlığı’ndan hangi açıklamalar geldi? Dünya genelinde can kayıpları 5 milyona ulaşırken, ABD bu hafta 5-11 yaş grubunu aşılamaya hazırlanıyor. Teksas’taki tartışmalı kürtaj yasası ABD Anayasa Mahkemesi gündeminde. AB’nin...

Haber 01-11-21 23:52

EKOTÜRK Stüdyo VOA 8 Ekim

Amerika Başkanı Joe Biden’da Türkiye’ye Suriye eleştirisi. Biden Kongre’ye Suriye’ye ilişkin ulusal acil durum halini uzatma mektubunda TSK harekatının IŞİD’le mücadeleye zarar verdiğini belirtti. Türkiye’nin ABD’den 40 adet F-16 uçağı satın alacağı iddiasının ayrıntıları neler? Biden beklentilerin altında kalan Eylül ayı istihdam raporunu canlı yayında nasıl yorumladı? Amerika ve dünyada artan enflasyon endişesi, petrol fiyatlarındaki tırmanış, enerji krizi ve kripto paraların geleceğine...

Haber 08-10-21 23:50

Peru-Ekvador sınırında 6.1 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkesi Peru’da Jeofizik Enstitüsü (IGP) Ulusal Sismoloji Merkezi, Peru-Ekvador sınırında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Haber 30-07-21 21:15

Yatırımcıları sevindiren onay! Bitcoin ulusal para birimi kabul edildi

Orta Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke oldu.

Finans 09-06-21 11:00

Balfour Deklarasyonu ve İsrail-Filistin Sorunu: İngiltere'nin 1917'deki 67 kelimelik bildirisi ve Orta Doğu'ya bıraktığı sorunlu miras

İngiltere hükümeti 2 Kasım 1917'de Balfour Deklarasyonu ile Filistin'de "Yahudi ulusal anayurdu" kurulmasını destekleme sözü verdi. Bu aynı zamanda dünyadaki güçlü ve etkili bir ülke tarafından siyonizme verilen ilk açık destekti. Bölge nüfusunun çoğunluğuna danışılmadan verilen bu destek, birçoklarına göre İsrail-Filistin Sorunu'nun başlangıcını oluşturuyor.

Haber 14-05-21 16:34

ABD Ulusal İstihbarat raporu açıklandı: Avrupa'nın en kalabalık şehri İstanbul olacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal İstihbarat Konseyi "Küresel Eğilimler 2040 Raporu" açıklandı. Raporda, Avrupa'da nüfusu en yüksek olan şehirler sıralamasında 2035'te 18 milyon nüfusla İstanbul birinci sırada yer aldı.

Haber 09-04-21 19:56

Bartın'daki sempozyumda akıllı şehirler ele alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akıllı Şehirler ve Coğrafi Teknolojiler Dairesi Başkanı Yıldırım Dursun Bayar: - "Akıllı şehir dediğimizde bir şehrin sürdürülebilir olmasından dirençli olmasına, güvenli ve üretken olmasından yeşil ve kimlikli olmasına birçok konu akla geliyor" - "Küresel yaklaşımları değerlendirdiğimizde ülke olarak Avustralya, Amerika ve Hollanda'nın ardından ulusal stratejisi ve eylem planını oluşturmuş dördüncü ülkeyiz"

Yurthaber 11-03-21 15:35

Masallardan fırlamış gibi görünen bir doğa harikası: Grand Prismatic Spring

Dünya üzerinde gezginler keşfetmek için kendilerine ait bir rota belirlerler. Dünyanın pek çok bölgesinde görülmeye değer pek çok yer bulunuyor. Bunlardan biri de Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Yellowstone Ulusal Parkı’nda bulunan Grand Prismatic Spring’tir. Gökkuşağı renkleriyle bu alan görenleri adeta büyülüyor.

Trend 26-02-21 17:53

Yellowstone Ulusal Parkı- Patlayan su havuzu - Dünya’nın ilk ulusal parkı

Dünyanın en önemli sit alanlarından biri olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yellowstone Ulusal Parkı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Yılda yaklaşık 4.3 milyon turistin ziyaret ettiği eşsiz güzellikteki bu park Amerika Birleşik Devleti gezilecek yerler listesinin başında geliyor.

Trend 18-12-20 17:12

Çin ABD’ye Yönelik Bir Numaralı Tehdit Unsuru

Amerika Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, Çin'in İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Amerika ve hür dünyanın geri kalanına yönelik en büyük tehdit unsuru olduğunu söyledi.

Haber 04-12-20 19:37

Guatemala’da göstericiler Kongre binasını basıp ateşe verdi

Orta Amerika ülkelerinden Guatemala’da 2021 yılı ulusal bütçesinin veto edilmesini talep eden ve devlet başkanını protesto eden göstericiler, Kongre binasını basıp ateşe verdi.Guatemala City’de Ulusal Kültür Sarayı’nın bulunduğu tarihi merkezde toplanan protestocular, 2021 yılı ulusal bütçesinde eğitim ve sağlık hizmetleriyle ilgili yapılan kesintiler nedeniyle Devlet Başkanı Alejandro Giammattei’nin istifasını istedi.

Haber 22-11-20 12:00

Tabağa sanat katan yetenekli şefler Bursa'daki turizm lisesinde yetiştiriliyor

Turizm sektöründe ihtiyaç duyulan elemanlar, Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde son model ürünlerin yer aldığı mutfak ve konaklama hizmetlerinin öğretildiği atölyelerde geleceğe hazırlanıyor - Öğrenciler, lezzetli yemekleri ve birer sanat eserini andıran tabaklarıyla ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı - Okul Müdürü Halis Korkmaz: - "Biz 'Yüzde yüz istihdam' sloganıyla öğrencilerimizi alıyoruz. Amerika ve Arap ülkelerinde iş imkanları, irtibatlarımız var"

Yurthaber 19-11-20 11:04

Tabağa sanat katan yetenekli şefler Bursa'daki turizm lisesinde yetiştiriliyor

Turizm sektöründe ihtiyaç duyulan elemanlar, Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde son model ürünlerin yer aldığı mutfak ve konaklama hizmetlerinin öğretildiği atölyelerde geleceğe hazırlanıyor - Öğrenciler, lezzetli yemekleri ve birer sanat eserini andıran tabaklarıyla ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı - Okul Müdürü Halis Korkmaz: - "Biz 'Yüzde yüz istihdam' sloganıyla öğrencilerimizi alıyoruz. Amerika ve Arap ülkelerinde iş imkanları, irtibatlarımız var"

Yurthaber 19-11-20 11:03

Şili’de 5.8 büyüklüğünde deprem

Şili’de 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Güney Amerika ülkesi Şili’de Ulusal Acil Durum Ofisi (ONEMI) tarafından yapılan açıklamada, Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Haber 28-10-20 20:14

Pompeo: “John Bolton Vatan Haini”

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’ın yazdığı ve henüz yayımlanmayan kitabı ülke gündeminde yerini korumayı sürdürürken eleştirilerin dozu da artıyor. Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bolton’ı ‘’vatan haini’’ olmakla suçladı

Haber 19-06-20 18:10

Kayseri Hasketbol ekibi Ulusal Basketbol Birliği’ne üye oldu

Basketbol A takım ve Kız-Erkek Altyapı takımlarında tüm kategorilerde mücadele eden Hasketbol Gençlik ve Spor Kulübü Merkezi, Amerika ile Panama’da bulunan Ulusal Basketbol Birliği’ne (UNB) üye oldu.

Yurthaber 29-05-20 10:08

ABD'den Çin'e Hong Kong Hamlesi Nedeniyle Yaptırım Hazırlığı

Amerika, Hong Kong üzerindeki kontrolu arttırma çabaları kapsamında onayladığı ulusal güvenlik yasası nedeniyle Çin’e yönelik yeni yaptırımlara hazırlanıyor

Haber 28-05-20 23:02

Kısıtlamaların Gevşetilmesiyle Amerikalılar Sahillere Akın Etti

Amerika genelinde Corona virüsü salgınına karşı uygulamaya koyulan kısıtlamalar aşamalı bir şekilde kaldırılmaya devam ederken, Ulusal Anma Günü tatilinde seyahate çıkan Amerikalılar’ın sayısında ciddi bir artış gözlemlendi. Birçok kişi haftasonunu sahillerde geçirmek için yola çıktı

Haber 23-05-20 21:05

ABD: Ocak Ayında Yüz Milyonlarca Corona Aşısı Hazır Olabilir

Amerika Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü Dr. Anthony Fauci, Trump yönetiminin aşı geliştirilme çalışmalarına hız verdiğini, 2021 yılı Ocak ayı itibarıyla yüz milyonlarca Corona virüsü aşısının hazır olabileceğini söyledi

Haber 30-04-20 19:25

ABD’de İlaç ve Aşı Çalışmalarını Hızlandırmak İçin Kritik İşbirliği 

Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), Corona virüsüne karşı potansiyel tedavi ve aşı geliştirme sürecini hızlandırılmak için kamu ve özel sektör arasında işbirliği başlatıldığını açıkladı

Haber 27-04-20 14:37

ABD’de İlaç ve Aşı Çalışmalarını Hızlandırmak İçin Kritik İşbirliği 

Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), Corona virüsüne karşı potansiyel tedavi ve aşı geliştirme sürecini hızlandırılmak için kamu ve özel sektör arasında işbirliği başlatıldığını açıkladı

Haber 27-04-20 14:37

Fauci: “Amerika Testleri İki Katına Çıkarmalı”

Beyaz Saray’da kurulan Corona Virüsü ile Mücadele Ekibi üyesi ve aynı zamanda Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde Bulaşıcı Hastalık Merkezi’nin başındaki isim olan Dr. Anthony Fauci Amerika’nın test kapasitesini iki katına çıkarması gerektiğini söyledi

Haber 27-04-20 14:33

Güneş ışığının, koronavirüsü birkaç dakika içinde öldürdüğü iddia edildi

Amerika Ulusal Güvenlik Departmanı, Perşembe günü, güneş ışığının koronavirüsü dakikalar içinde öldürdüğünü iddia etti. DHS Bilim ve Teknoloji Direktörlüğü’nden Bill Bryan’a göre, virüs direkt gün ışığı alan gözeneksiz yüzeylerde hızlıca ölüyor.

Trend 24-04-20 15:56

Ruhani:'Beyaz Saray'daki Teröristlerin İran'ı İzole Etmesine İzin Vermeyin'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaptığı açıklamada İran halkına birlik olmaları ve Amerika Başkanı Donald Trump’ın ulusal birliklerini önlemek adına yaptığı maksimum baskıya izin vermemeleri çağrısı yaptı

Haber 27-01-20 12:16

ABD'de 2019'a Trump'a yönelik azil süreci damgasını vurdu

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik Demokratların başlattığı azil süreci 2019'da ülkenin en önemli gündem maddesi olurken, 2020'de de başkanlık seçimlerinin yanı sıra azil süreci tartışmalarının da sıcaklığını koruması bekleniyor - Azil sürecinin Temsilciler Meclisindeki etabı bitmiş olsa da azil maddelerinin halen Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'ya sunulmaması tartışmaları sürüyor - Göreve başladığı ilk günden bu yana İsrail lehine aldığı radikal kararlar ile eleştiri oklarının hedefi olan Trump, 2019'da Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını ve Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurdu - Trump, Beyaz Saray'daki üçüncü yılına yaklaşırken kabinedeki değişiklikler yine gündem maddesi oldu, başta Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton başta olmak üzere bu yıl da istifalar ve görevden almalar devam etti

Haber 27-12-19 11:14

Bilfen Gaziantep öğrencileri NASA'da

BİLFEN liselerinde gelenekselleşen Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kampına, bu sene eğitim öğretime başlayan Gaziantep Bilfen Liseleri de katıldı.

Haber 12-12-19 16:16

Bilfen Gaziantep öğrencileri NASA'da

BİLFEN liselerinde gelenekselleşen Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kampına, bu sene eğitim öğretime başlayan Gaziantep Bilfen Liseleri de katıldı.

Haber 12-12-19 16:16

Bilfen Gaziantep öğrencileri NASA'da

BİLFEN liselerinde gelenekselleşen Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kampına, bu sene eğitim öğretime başlayan Gaziantep Bilfen Liseleri de katıldı.

Haber 12-12-19 16:16

Bilfen Gaziantep öğrencileri NASA'da

BİLFEN liselerinde gelenekselleşen Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kampına, bu sene eğitim öğretime başlayan Gaziantep Bilfen Liseleri de katıldı.

Haber 12-12-19 16:16

Bilfen Gaziantep öğrencileri NASA'da

BİLFEN liselerinde gelenekselleşen Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kampına, bu sene eğitim öğretime başlayan Gaziantep Bilfen Liseleri de katıldı.

Haber 12-12-19 16:16

Bilfen Gaziantep öğrencileri NASA'da

BİLFEN liselerinde gelenekselleşen Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kampına, bu sene eğitim öğretime başlayan Gaziantep Bilfen Liseleri de katıldı.

Haber 12-12-19 16:16

GRAFİKLİ - Fransa'da siyonizmi destekleyen karar tartışma yarattı

Fransa Ulusal Meclisinin Yahudi karşıtlığını siyonizm karşıtlığıyla eş sayan tasarıyı onaylaması hem tepki çekti hem de iki kavram arasındaki farkın önemini bir kez daha gündeme getirdi - Fransız milletvekillerinin aynı saydığı antisemitizm ile antisiyonizm birbirinden önemli farklar gösteriyor - Dünyanın birçok yerindeki antisiyonist Yahudiler de tasarıya itiraz ediyor - Antisemitizm "Yahudilere karşı nefret şeklinde ifade edilebilecek belli bir algı" olarak tanımlanıyor - Oysa antisiyonizm "Filistin'de bir Yahudi devleti kurmak amacıyla ortaya çıkan milliyetçi siyasi harekete karşıt duruşu" tanımlıyor ve Yahudiler arasında da antisiyonistler bulunuyor

Haber 05-12-19 12:37

ANALİZ - Lula'nın dönüşü Latin Amerika'da siyaseti hareketlendirecek

Yalnızca ülkesinde değil Latin Amerika genelinde ve hatta küresel alanda büyük saygınlığa sahip Lula’nın özgürlüğüne kavuşması, ulusal ve bölgesel siyaset üzerinde etkili olacak - Lula’nın enerjisine, istekliliğine ve Lula’nın toplumdaki prestijine büyük ihtiyaç duyduğu açık olan partisinin eğilimine bakıldığında, eski başkanın aktif siyasete dönerek devlet başkanlığı için mücadeleye gireceği öngörülebilir - Günümüz Latin Amerikası, Lula’nın başkanlığının ilk yıllarında Venezuela’nın Dostları Grubu’nu kurarak Chavez’i ABD ile uzlaştırdığı dönemden çok daha farklı koşullar içinde. Trump yönetiminin Latin Amerika’ya bakışı, Obama yönetimine kıyasla çok daha katı ve müdahaleci

Haber 27-11-19 13:48