Amerikali Emekli Asker Haberleri

Fatih Erbakan 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını açıkladı

Yerel seçimlere az bir süre kala parti liderleri programlarına devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "İstanbul adayımızı çekmeye hazırız" diyerek şartlarını açıkladı. Erbakan, iktidarın İsrail ile ticareti sonlandırmasını, Kürecik Radar Üssü'nü kapatmasını ve emekli maaşının 20 bin TL'ye çıkarılmasını istedi.

Haber 2024-03-28 20:57:00

Emeklinin gözü seyyanen zamdaydı: Erdoğan'dan açıklama geldi! Temmuz ayını işaret etti

Seçimlere günler kala milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zamdaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama geldi. Erdoğan, "Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız" diyerek seyyanen zam iddialarına son noktayı koydu.

Finans 2024-03-28 14:13:11

Çanakkale gazisi dedesinin anılarını yazdığı romanların gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı

Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı.

Yurthaber 2024-03-28 11:43:34

Kıl payı kaçırmışlardı! SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan kritik açıklama: 1 milyondan fazla EYT'li emekli olabilir!

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti. Karakaş EYT'yi kıl payı kaçıranlar için de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Finans 2024-03-28 11:24:24

Ödemeler bugün başlıyor: Çoğu emekli bilmiyor! Çift promosyon hakkınız olabilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarının zamlı promosyonunu açıklamasının ardından ödemeler bugün hesaplara geçiyor. Emekliler 8 ila 12 bin TL arasında ödeme alacak. Peki çift maaş alanlar için durum ne?

Finans 28-03-24 09:22

Yıldız Tilbe emekli oldu, maaş isyanı: Eskiden emekli olanlar bir ev bir araba alırlardı...

Bayramda sahneye çıkarak 2.5 milyon lira kazanacak olan Yıldız Tilbe emekli olduğunu açıkladı. Yıldız Tilbe maaşını beğenmeyip eleştiri de bulununca sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 28-03-24 07:34

Emekliler rekor kırdı: Ödemeler bugün hesaplarda!

Milyonlarca emeklinin beklediği emekli promosyon ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından kamu bankalarının maaş promosyonları artmıştı. Emekliler ne kadar promosyon alacak?

Finans 27-03-24 09:40

En düşük emekli maaşı için ilave refah payı artışı iddiası! Önemli artış bekliyoruz

Seçimlere sayılı günler kala emeklilerin gözü seyyanen zamdayken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekliye destek paketi açıklaması geldi. Emekliler bu paketle birlikte pek çok alanda indirim ve kampanyalardan yararlanacak. Emeklilere özel kampanya ve indirimler ne zaman hayata geçecek?

Finans 27-03-24 08:30

Emekli promosyonu nedir? 3 yıl dolmadan promosyon alınır mı?

Emekli maaşı promosyonu, banka kuruluşlarının emekli vatandaşlara sunduğu bir teşvik uygulamasıdır. Bu uygulama, sadece emeklilere para desteği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda banka kurumları arasındaki rekabeti artırarak daha nitelikli hizmet sunulmasına da imkan tanır. Peki emekli promosyonu nedir, 3 yıl dolmadan promosyon alınır mı?

Finans 26-03-24 23:46

Milyonlar bekliyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan emekliye zam açıklaması: İkinci 6 ayda da....

Milyonlarca emeklinin gözü seçim öncesi seyyanen zam haberlerindeyken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan emekli maaşları için yeni bir açıklama geldi. Emekli maaşlarına zam geliyor mu? İşte detaylar...

Finans 26-03-24 13:55

SGK'dan emeklilerin beklediği açıklama geldi... 8 ila 12 bin lira ödenecek! Beyan almadan yapılamıyor, 10 güne dikkat!

SSK'lısı, Bağkurlusu, memur emeklisi milyonlarca kişinin beklediği açıklama SGK'dan geldi. SGK, kamu bankalarının emekli promosyonlarına ilişkin olarak bilgi verdi. Peki emekli promosyonu almak için emeklilerin izleceği yollar neler?

Finans 26-03-24 10:08

TikTok'ta kız çocuklarına istismarda bulunduğu iddia edilmişti! Emekli Uzman Çavuşun ifadesi ortaya çıktı, serbest bırakıldı

Sosyal medya platformu TikTok'ta canlı yayın yapan, bir kişinin yaşları 8 ile 13 arasında değişen kız çocuklarıyla gece saatlerinde sohbetler yaptığı ortaya çıktı. Binlerce çocuk takipçisi bulunan şahsın, +18 videolar da paylaştığı iddia edildi. Yapılan şikayetler sonrası gözaltına alınan kişinin emekli Uzman Çavuş olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki ifadesinde M.A. iddiaları kabul etmeyerek "Çocukları taciz etmedim" derken adli kontrolle serbest bırakıldı.

Haber 25-03-24 17:32

Son dakika | Maaş zamları daha cebe girmeden eriyor dedi, yeni hazırlıkların sinyalini verdi! Erdoğan'dan emekli ve çalışanlara 'ikinci yarı' mesajı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan son konuşmasında muhalefeti ve özellikle CHP'yi hedef alırken konuyu DEM Parti'ye de getirip "CHP'nin böyle bir partiyle yol yürüme, belediye bürokrasisini paylaşma hesabına girmesi anlaşılır gibi değil" dedi. Emekli bayram ikramiyelerine de değinen Erdoğan "Önümüzdeki yıldan itibaren emeklilerimizin ve çalışanlarımızın alım gücünü eskisinin üstüne çıkarmaya başlayacağımıza inanıyorum" mesajını verdi.

Haber 25-03-24 14:21

Emeklilerin hayallerini yıkacak açıklama! Seyyanen zam iddialarına AK Parti son noktayı koydu: Zam söz konusu değil, böyle bir çalışma yok

2024 yılı itibarıyla emekli maaşlarına yüzde 49,5 oranında zam yapılmış bu oran beklentilerin altında kalmıştı. Emekli maaşlarıyla ilgili seyyanen zam iddiaları ise son günlerde kamuoyunda kendine geniş bir yer bulmuştu. Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haberlerin ardından bu kez hayal kırıklığı yaratacak açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler 'seyyanen zam' iddialarıyla ilgili net konuştu. İşte detaylar...

Finans 25-03-24 11:52

Emekliler dikkat! Bakan Işıkhan duyurdu: Bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan'da yatırılacak

Bakan Işıkhan sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır." ifadelerine yer verdi. Bakan Işıkhan ayrıca hangi emeklinin hangi gün ikramiye alacağını da gün gün belirtti. İşte detaylar...

Finans 25-03-24 10:13

Emekli promosyonu başvuruları başladı, ödeme tarihi netleşti! '22 bin TL' iddiası sonrası gözler özel bankalarda... En yüksek emekli promosyonunu hangi banka veriyor?

Emekli promosyon ödemeleri için beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarından emekli maaşı alanlara verilen banka promosyonlarının 8-12 bin TL aralığına çıktığını duyurmuş, uzmanlar özel bankalar için '22 bin TL'yi aşabilir' tahmininde bulunmuştu. Emeklilerin promosyon ödemeleri için başvurular bugün başlarken, gözler bir yandan da bankaların vereceği promosyon ödemesi tutarlarında. Peki, başvurular nasıl yapılıyor? Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? İşte detaylar...

Finans 25-03-24 08:13

Emekliye Nisan'da, asgari ücrete Temmuz'da zam mı var? AK Partili Akbaşoğlu canlı yayında açıkladı: Yeni adımlar atacağız

Milyonlarca emekli, maaşlarına seyyanen zam yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu programlarını yakından takip etmiş, ancak beklenen 'müjde' gelmemişti. Seçimlere 1 hafta kala maaş zammı için açıklama bekleyen emeklilere bekledikleri haber ise AK Partili Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Tarih veren Akbaşoğlu 'Seçimlerin ardından Meclis açıldığında gündemimiz emekli olacak' dedi. Akbaşoğlu'nun çalışanlarla ilgili sözleri de "Temmuz'da asgari ücrete zam mı var?" sorusunu akıllara getirdi.

Finans 25-03-24 06:49

Skandal olay! TikTok'ta kız çocuklarına istismarda bulunduğu iddia edilen yayıncı gözaltına alındı, kimliği şaşkına çevirdi

Sosyal medya platformu TikTok'ta canlı yayın yapan, bir kişinin yaşları 8 ile 13 arasında değişen kız çocuklarıyla gece saatlerinde sohbetler yaptığı ortaya çıktı. Binlerce çocuk takipçisi bulunan şahsın, +18 videolar da paylaştığı iddia edildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Tokat'ta yaşayan emekli Uzman Çavuş M.A. gözaltına alındı.

Haber 24-03-24 19:43

Emeklilikte ‘oda’ya takılan çiftçiye müjde: Genelge iletildi

Yenişehir Ziraat Odası’nın hatası yüzünden gününde emekli olamayan çiftçinin sorunu çözüldü. Emeklilikte prim gün sayısıyla ilgili esas alınacak kayıt da belli oldu. Genelge Bursa'ya iletildi.

Finans 24-03-24 14:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek tartıştı iddiası yalanlandı! Emekli ikramiyeleri ve devlet katkısından kaynaklandığı öne sürülüyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında tartışma yaşandığına dair iddia ortaya atıldı. İddiada tartışmanın elektrik ve doğal gazdaki devlet katkısı ile emekli ikramiyeleri konusundan kaynaklandığı öne sürülüyordu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden söz konusu iddiaya ilişkin açıklama geldi.

Finans 24-03-24 13:26

Süreç başladı, büyük gün yarın! Emeklilere zamlı ödemeler için dikkat çeken tahmin: 22 bin TL'yi aşabilir!

Emekli promosyonlarında bankalar birbiriyle yarışırken yeni gelişmeler de yaşanıyor. Kamu bankalarının promosyon ödeme miktarları arttı. Özel bankalardan da benzer atak gelecek mi? Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'dan özel bankalar için dikkat çeken bir tahmin geldi.

Finans 24-03-24 11:44

Cumhur İttifakı'nın Muğla adayı Aydın Ayaydın: 'Emekli maaşları 15 bin TL'ye tamamlanacak'

Cumhur İttifakı'nın Muğla adayı Aydın Ayaydın, "Muğla ve ilçelerinde yerleşik emekli vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardım fonundan 5 bin lira ek maaş ödemesi yapılacak.10 bin lira emekli maaşı alan emeklilerin maaşları 15 bin liraya tamamlanacak. Hiçbir eve 15 bin liradan aşağı emekli maaşı girmeyecek" dedi.

Finans 23-03-24 23:34

Seyyanen zam iddiaları konuşulurken emeklileri heyecanlandıran açıklama geldi! Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatle dinleyelim

Türkiye yerel seçimlerle birlikte emekli maaşlarını konuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara mitinginde seyyanen zam açıklaması yapacağı iddia edilmişti. Bugün de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan milyonları heyecanlandıran açıklama geldi. Emekli maaşı düzenlemeleriyle ilgili konuşan Akbaşoğlu mitingleri kastederek, "Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim." dedi.

Finans 23-03-24 12:35

Emekli promosyon ödemeleri ne zaman? Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? İşte bankaların promosyon miktarları

Emekli promosyon ödemeleri ile ilgili birbiri ardına önemli gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarından emekli maaşı alanlara verilen banka promosyonlarında güncelleme yapıldığını açıklayarak 8-12 bin TL aralığını duyurdu. Emeklilerin promosyon ödeme tarihleri de belli oldu. Şimdi ise gözler bankaların vereceği promosyon ödemesi tutarlarına çevrildi. Promosyon ödemeleri mart ayında başlayacak. Peki, hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor, promosyon ödemeleri ne zaman?

Finans 23-03-24 10:45

Memur ve emeklilerin Temmuz hesabı başladı: Zamda gözler 3 Nisan'da!

Memur ve emekli zammında Temmuz hesabı başladı. Hesaplar için beklenen tarih belli oldu, mart ayı enflasyonu belli oluyor. Memurlara ve memur emeklilerine Temmuz’da yüzde 10 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. Fark ne kadar olabilir?

Finans 22-03-24 14:54

Emekliye ‘son’ seyyanen zam! Gözler yarına çevrilmişti: Temmuz’da yeni emekli maaşı sistemi yolda

Emekliler için yeni düzenlemeler yolda! Seyyanen zam beklentileri için gözler yarınki AK Parti Ankara Mitingi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye müjde vereceği iddia ediliyor. Ancak uzmanlar Temmuz’da emekli maaşı sisteminin değişeceğini ve kök aylık-taban maaş farkının ortadan kalkacağını söyledi. Bu düzenlemenin gelmesi halinde emekliye seyyanen zam yeni süreçte sona erecek. Emekli maaşları prim gün sayısına göre daha da artacak.

Finans 22-03-24 11:25

Emekliler dikkat, yüzde 166'yı aşan zam! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası 12 bin lira yaptı: Emekli maaş promosyonunda özel bankalardan da sinyal geldi

Emekli maaş promosyonları Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası için 8 ila 12 bin lira aralığına yükseltildi. Özel bankalarda ise emekli promosyonu 15 bin lira seviyelerinde bulunuyor. Peki kamu bankalarının bu adımına karşın özel bankaların emekli maaş promosyon ödemelerinde de bir değişiklik olacak mı? Yüzde 166'yı aşan zam sonrası SGK Uzmanı Emin Yılmaz, özel bankaların da rakamı yükseltebileceğini işaret etti. İşte Mart 2024 güncel banka promosyonları...

Finans 22-03-24 08:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı yeni promosyon rakamlarını açıkladı! İşte Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın ödeyeceği tutar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Kamu bankalarının yeni emekli promosyon rakamlarını açıklayan Erdoğan, "Kamu bankalarımız bu yıl ki promosyon ödemelerini 8 ila 12 bin lira olarak belirledi. Emeklilerimiz maaşları aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyonlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber 21-03-24 13:59

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? HAK-İŞ'ten önemli açıklama, enflasyon işaret edildi

Seçim öncesi çalışan ve emekli kesimin gündeminde ara zam var. Emekliler seyyanen zam beklentisindeyken, çalışanlar da asgari ücrete ara zam bekliyor. HAK-İŞ'ten önemli açıklama yapıldı. Enflasyon ve fiyat artışları işaret edildi. Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Finans 21-03-24 09:35

Emeklilere seyyanen zam söylentileri kulislerin 1 numaralı gündemi oldu! Akşener 'arkadaşımdan duydum' dedi rakam vererek açıkladı: Emekliler ayağa kalkar

2024 Ocak ayı itibarıyla emeklilere verilen zam yüzleri güldürmedi. Hal böyle olunca hem vatandaşlar hem siyasetçiler emekli maaşlarındaki düşüklüğü dillerinden düşürmedi. Bugün gelen bir haber ise emeklileri heyecanlandırırken kulisleri de hareketlendi. Seyyanen zam iddiası sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener de 'Arkadaşımdan duydum' diyerek tartışmalara katıldı. Rakam veren Akşener 'emekliler ayağa kalkar" dedi. İşte detaylar...

Finans 20-03-24 19:37

Emekliye seyyanen zamda ‘Cumartesi’ sürprizi: AK Parti Genel sekreteri ‘çalışmalar başladı, konu masada’ dedi: Erdoğan’dan son dakika ek zam açıklaması gelebilir!

Son dakika haberleri… Emekli zammı için bir yandan Temmuz 2024 hesapları yapılırken bir yandan da seçim öncesi seyyanen zam talepleri gelmeye devam ediyor. Emekliye seyyanen zam için bugün ortaya atılan iddia milyonlarda heyecan yaratırken son dakika açıklaması Ankara’dan geldi. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin emekliye müjde gibi haberi duyurdu. Seyyanen zam Erdoğan’ın masasında, çalışmalar başladı!

Finans 20-03-24 14:59

Emekli promosyonunda son gelişme: Bankalar süreyi uzattı, en yüksek promosyonu hangi banka veriyor?

Seçimler öncesi seyyanen zammın gelip gelmeyeceği konuşulurken emekliler de bankaların emekli promosyon kampanyalarını takip etmeye devam ediyor. Peki en yüksek promosyon veren bankalar neler? İşte detaylar...

Finans 20-03-24 14:56

Emekli kart uygulaması o ilde başladı! İndirimlerden yararlanacaklar

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketlerinin de hazırlıkları sürüyor. En düşük emekli maaşı alan emekliler için 'Emekli Kart' düzenlemesinin yolda olduğu belirtilirken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde uygulama başladı.

Finans 20-03-24 12:56

SON DAKİKA | MSB acı haberi duyurdu! Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Son dakika haberi: MSB, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Haber 19-03-24 15:15

Bayram ikramiyesinde dikkat çeken 'dilekçe' detayı! Geri sayım başladı, emeklilere uyarı geldi

Milyonlarca emekli Ramazan Bayramı öncesi verilecek bayram ikramiyelerini beklerken yeni emekli olacaklara da 'dilekçe' uyarısı geldi. 2 -5 Nisan tarihinde ödenecek bayram ikramiyesinden yeni emekli olacaklar yararlanabilecek mi?

Finans 19-03-24 11:12

En düşük emekli maaşı alanları ilgilendiriyor! Emekli taban aylığa yaş şartı kriteri: Tepki toplayan farka 'yeni formül'

Emekli taban maaşı konusunda adım atılıyor. Bu kapsamda iş kanununda yapılacak yeni düzenlemeye emekli maaşları da dahil edilecek. Yeni düzenlemede fazla prim ödeyen daha fazla maaş alabilecek. Ayrıca emeklilik hakkı ve yaşı gibi olguların da sil baştan tanımlanabileceği ifade ediliyor.

Finans 19-03-24 08:18

Meral Akşener ile kurdukları ittifakın adını açıkladı! Mitingler emekli mitinglerine dönmeye başladı

CHP'nin İYİ Parti'yle ittifak girişimi neticede iki parti arasında tansiyonun zaman zaman yükseldiği bir krize dönüştü. CHP lideri Özgür Özel, Meral Akşener ile seçimde iş birliği kuramadıklarını belirtirken ses getirecek bir noktaya da değindi. İki liderin meydanlarda ortak olarak dile getirdiği 'emekliler' konusu Özel'e göre Akşener'le buluştukları ittifakı belirledi.

Haber 18-03-24 12:29

Emekliye seyyanen zamda ‘sosyal yardım’ formülü! En düşük emekli maaşı 17.002 liraya tamamlanacak: Şartlar ve tarih için dikkat çeken iddia

Emekli maaşı zammı Ocak 2024’te artmış ama yeterli bulunmamıştı. Milyonlarca kişi emekliye seyyanen zam talebinde bulunurken kulislere yansıyan iddia sonrası formül ortaya çıktı. Buna göre emekli zammı için sosyal yardımlara ayrılan 498 milyar liralık ödeneğin kullanılacağı belirtildi. En düşük emekli maaşı alanların belirli şartları karşılaması halinde sosyal yardımlarla hane toplam gelirinin asgari ücrete yani 17.002 liraya yükseltilecek iddia edildi.

Finans 18-03-24 11:10

Fransa savaşa dahil mi oluyor? Macron yeni açıklama, 'Kara operasyonu' mesajı

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Macron, gazetecilerin "Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil" açıklamasını sorması üzerine "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek" dedi.

Haber 17-03-24 18:39

Meral Akşener tek tek sıraladı! Emekli maaşı, 100 bin öğretmen ataması, mülakat...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamasıyla ilgili konuşan Akşener, "100 bin öğretmenin seçime kadar derhal atanmasını talep ediyorum" dedi. Emekli maaşlarına da değinen Akşener, "Emekler için de diyoruz ki bu bayramda 3 bin lira yerine 7 bin lira verin. 11 bin lira seyyanen zam yapın ve en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun" dedi. Akşener ayrıca, "Mülakat mutlaka kalkmalı. Orada da dürüstlüğün olduğuna kimse inanmıyor” dedi.

Haber 17-03-24 15:59

1 milyon kişi erken emekli olacak! Detaylar ortaya çıktı, Bakan Işıkhan: 'Biz talimatlarımızı aldık'

Bağ-Kur prim eşitlemesi için çalışmalar devam ediyor. Düzenlemeyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişi erken emeklilik hakkına kavuşacak. Erkeklerde emeklilik yaşı 60'a, kadınlar da ise 58'e düşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz" dedi.

Finans 16-03-24 21:12

Turgut Altınok yeni vaadini açıkladı! 'Ulaşımı ücretsiz yapacağız'

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, seçim çalışmalarına devam ediyor. Keçiören Seçim Ofisi açılışına katılan Altınok, suya indirim yapacağını açıklaması sonrasında yeni vaadini duyurdu. Açıklamasının devamında Altınok "31 Mart'tan sonra ilk belediye meclisinde alacağımız kararla emekli vatandaşlarımıza ulaşımı ücretsiz yapacağız" dedi.

Haber 16-03-24 18:11

Canlı yayında gelen soruya Yusuf Kavaklı çok sinirlendi! 'RTÜK amca lütfen duyma bunu! Gavur keser gibi keserim onu!' dedi... Nur Viral çok şaşırdı

Beyaz Tv ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Nur Viral'le Hayatta Her Şey Var programı her bölümüyle sosyal medyada gündem oluyor. Bazı günler ünlü sunucuya emekli müftü Yusuf Kavaklı eşlik ediyor. Canlı yayında izleyenlerden gelen soruları yanıtlayan Kavaklı bu defa gelen soruya çok sinirlendi.

Magazin 16-03-24 08:26

Müziğin ritmine kendisini fena kaptırdı! Sokak ortasında dans etmeye başladı... Dans performansına bir gören bir daha baktı

Geçtiğimiz yıl bir markette Mabel Matiz'in şarkısıyla dans eden emekli bir öğretmen sosyal medyanın gündemine yerleşmişti. Bu yıl aynı öğretmen bir kez daha sosyal medyanın en çok konuştuğu isimlerden biri haline geldi. Sokak müzisyeninin yanına giderek bir anda dans etmeye başlayan kadının performansı çok konuşuldu.

Trend 16-03-24 07:48

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dikkat çeken çağrı! '31 Mart'a kadar bunları yap, oylar senin olsun'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Akşener, "Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Emeklilere bayramda 7 bin lira ikramiye ve bütün emeklilere 10 bin lira zam vermen gerekiyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerekiyor. 31 Mart'a kadar bunları yap; oylar senin olsun. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin tayinini hemen yapın. Atanamamış öğretmenlerin oyu senin olsun" dedi. İşte Akşener'in o açıklamaları...

Haber 15-03-24 17:59

Göklerde süzülürken şehit oldular! Türk Yıldızları 12 yılda 3 pilotunu kaybetti: Konya'dan gelen acı haber akıllara o kazaları getirdi

Dün 1 personelin şehit olup pilotun kurtulduğu Türk Yıldızları uçağı bugüne dek time ait düşen 4. NF-5 uçağı oldu. 199'de kurulan Türk Yıldızları'nın son 12 yılda 4 uçağı çeşitli nedenlerle düştü. Bu kazalarda 3 asker şehit oldu. Kazalardan birinin nedeni ise son derece talihsizdi...

Haber 15-03-24 12:51

Emekliye seyyanen zam, bayram ikramiyesi derken bu formül ilk kez ortaya çıktı! 'Emekli kart' yolda!

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketlerinin de hazırlıkları sürüyor. En düşük emekli maaşı alan emekliler için 'Emekli Kart' düzenlemesi yolda. Peki bu destekten kimler yararlanabilecek, işte detaylar...

Finans 15-03-24 08:43

Jandarma Komutanlığında yaralanan asker hayatını kaybetti

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nda silahla başından vurulan er Ahmet Talha Akçay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 15-03-24 07:49

Tayland Donanması'nda 'dost ateşi' krizi! Kendi savaş gemilerini vurdular: Çok sayıda yaralı var

Tayland Donanması’na ait bir savaş gemisinden kazayla ateşlenen top mermisi, aynı limandaki başka bir savaş gemisine isabet etti. Olayda 2’si ağır olmak üzere 13 asker yaralandı.

Haber 14-03-24 22:09