Amyotrofik Lateral Skleroz Nedir Haberleri

Görme kaybı, yürüme bozuklukları, güçsüzlük, idrar kaçırma... Nedeni tam olarak bilinmiyor! MS hastalığı nedir? MS hastalarına özel beslenme önerisi

Nedeni tam olarak bilinmeyen MS hastalığı, ülkemizde her bin genç yetişkinden 1’inde görülüyor, genellikle 30’lu yaşlarda ortaya çıkıyor. Merkezi sinir sisteminin yaygın görülen, iltihap ve sinir hücresi kılıfı kaybıyla oluşan bozukluğu olarak tanımlanan Multipl Skleroz (MS), Türkiye’de her bin genç yetişkinden 0,4-1’inde görülüyor. Peki, MS nedir?

Haber 2022-09-06 09:53:51

Skleroz ne demek? Skleroz kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız kelimenin bir arada kullanıldığı zengin bir dildir. Bu zenginliğin oluşması için de Türk Dil Kurumu tarafından birçok yetkili görevlendirilmiştir. Kelimelerle ilgili yapılan incelemeler sonucunda, sözcüklerin anlamları ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Dile merakı olan kişiler, yayımlanan bilgilerle kafalarındaki sorulara cevap bulabilir. Skleroz kelimesi de anlamı araştırılan kelimeler arasında yer alır. Skleroz ne demektir?

Egitim 2022-05-23 17:42:41

Bir kadının asla başına gelmesini istemeyeceği hastalık: Liken skleroz! Liken skleroz nedir, belirtileri nelerdir?

Kadınlarda genital alanda ortaya çıkan bir hastalık olan Liken skleroz, daha çok başka hastalıklarla karıştırılarak uzun bir süre görmezden gelinebiliyor. Diğer kadın hastalıkları kadar önemli olan hatta ekstra dikkat edilmesi gereken liken skleroz, aslında bir deri hastalığıdır. Sebebi tam olarak bilinmeyen bu hastalıktan mustarip olanlar tedavi konusunda hızlı davranmadıklarında ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalma riski taşımaktadırlar.

Haber 2022-05-17 10:14:48

Tek bir parmağını bile hareket ettirmeden düşünce gücüyle sosyal medya paylaşımı yaptı

Avustralya’da yaşayan 62 yaşındaki Philip O'Keefe isimli bir adam, Synchron tarafından geliştirilen bir beyin çipi sayesinde düşünce yoluyla ilk sosyal medya paylaşımını yaptı. Stephen Hawking ile aynı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığından muzdarip olan 62 yaşındaki adam hiçbir kasını hareket ettirmeden tweet attı.

Trend 2021-12-28 13:31:23

Son Dakika: ALS hastalığının çaresi bulundu! Alzheimer için geliştirilen ilaç ALS tedavisinde etkili

Son dakika haberi: ALS olarak bilinen ve beyin ve omurilikte bulunan kasların hareket etmesini sağlayan sinir hücrelerinin hasar görmesi sonucu ortaya çıkan Amyotrofik Lateral Skleroz hastalığının tedavisine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Japonya Yamagata Üniversitesi'nden bilim insanları, Alzheimer tedavisi için geliştirilmekte olan bir ilacın ALS hastalığına karşı etkili olduğunu duyurdu.

Haber 24-12-21 15:58

Luton Shelton 35 yaşında hayatını kaybetti

Süper Lig'de 2011-2013 yılları arasında Kardemir Karabükspor’da forma giyen ve iki yıl önce Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Luton Shelton 35 yaşında hayatını kaybetti.

Spor 23-01-21 08:55

MS hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir?

Tıpta Multipl Skleroz olarak bilinen MS hastalığı bağışıklık sisteminde yaşanan bir dizi olumsuzluk yüzünden ortaya çıkar. Peki nedir bu MS hastalığı, ilk başlardaki belirtileri nelerdir? Tüm merak ettikleriniz yazımızda sizlerle!

Haber 16-10-20 16:46

Ice Bucket Challenge’ın yaratıcısıydı! Vefat etti

Kendisinin de muzdarip olduğu Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına tedavi bulmak için para toplama amacıyla başlatılan Ice Bucket Challenge’ın ilham kaynağı ve yaratıcısı Peter Frates 34 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Trend 10-12-19 13:56

ALS ve Parkinson hastalarına müjde

Edremit’te özel bir hastanede görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamil Teker, Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) ve Parkinson hastalıklarının, prion enfeksiyonların neden olduğunu savunduğu bir tez çalışması hazırladı. Hastalıklarının tedavi yöntemlerinin de yer aldığı tez çalışması üniversiteler tarafından incelenmeye başlandı. Uzm. Dr. Teker, “Özellikle 3 yıl içinde başvuran hastalarda bu hastalığın tedavisi, yüzde 100 iyileşmeyle sonlanır” dedi.

Trend 26-11-19 08:50

ALS hastalarına boğaz turu morali

ALS MNH Derneği, 21 Haziran Dünya ALS Günü’nde ALS hastaları için boğaz turu düzenledi.ALS (amyotrofik lateral skleroz) hastalığıyla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleşen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun da destek verdiği gezi, geleneksel olarak her 21 Haziran’da düzenleniyor ve ALS hastaları için büyük moral oluyor.Boğaz turuna İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü Yakup Güler, Dernek Başkanı İsmail Gökçek’in yanı sıra 250’nin üzerinde ALS hastaları ve yakınları katıldı.Vapurda düzenlene eğlenceye ALS hastalığı ile yıllardır mücadele eden Kayserili bir ALS hastası da yer aldı ve hayatında ilk kez İstanbul Boğazı’nı gördü.ALS MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek, bu tura destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Haber 22-06-19 21:29

Nöroloji Uzmanı Dr. Songül Turgut: “ALS dünyanın her yerinde her kesim insanda görülebilir”

Dünyanın her yerinde her kesim insanda görülebilen ALS (Amyotrofik lateral skleroz) hastalığının başlangıç belirtilerinin her hastada farklılık gösterdiğinin bildiren Nöroloji Uzmanı Dr.

Haber 20-06-19 11:32

Annesini kaybettiği hastalıkla mücadele için dernek kurdu

ANTALYA'da, annesini kaybettiği Amiyotrofik Lateral Skleroz Motor Nöron Hastalığı (ALS-MNH) ile ilgili dernek kuran Mesut Değer, hastalar ile hayırseverler arasında köprü oldu.

Haber 11-06-19 12:43

DHA ANKARA - ALS ve SMA hastalıkları için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de

AMYOTROFİK Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) ve Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalık türleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 09-02-19 07:37

ALS ve SMA hastalıkları için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de

AMYOTROFİK Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) ve Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalık türleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 09-02-19 07:31

Meclis nadir görülen hastalıkları araştıracak

TBMM Genel Kurulunda, Amyotrofik Lateral Skleroz, Spinal Müsküler Atrofi, Multipl Skleroz ve Duchenne Musküler Distrofi ile kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalıkların, tedavi ve bakımlarında karşılaşılan zorluklar ile bu hastalıklara sahip kişiler ve yakınlarının yaşadıkları soruların çözümü amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi

Haber 05-02-19 21:36
als

DHA ANKARA - ALS, SMA ve MS hastaları için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

TBMM Genel Kurulu’nda, ALS, SMA ve MS hastaları için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.  TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) hastaları için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge kabul edildi.

Haber 05-02-19 21:28

ALS, SMA ve MS hastaları için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

TBMM Genel Kurulu’nda, ALS, SMA ve MS hastaları için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.  TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) hastaları için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge kabul edildi.

Haber 05-02-19 21:26

ALS, SMA hastalıklarıyla ilgili araştırma komisyonu kurulması kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) ve Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalık türlerine ilişkin mevcut durumun tespit edilip, tedavi ve bakım yöntemlerinin belirlenmesi, hastaların ve yakınlarının problemlerine ilişkin çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

Haber 05-02-19 20:49
als

ALS, SMA ve MS hastaları için Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak

TBMM'de, AK Parti milletvekillerinin hazırladığı önergeyle, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) hastaları için araştırma komisyonu kurulacak.

Haber 04-02-19 17:13

Buca’da Hawking hastalığı olarak bilinen ALS hastalığı anlatıldı

İzmir’in Buca ilçesinde, ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in hastalığı olarak tanınan ve dünyaca binlerce kişinin mücadele verdiği hastalıkla ilgili bir söyleşi düzenlendi.Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in hastalığı olarak tanınan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığıyla dünyada 420 bin, ülkemizde ise 8 bin kişi yaşadığı tahmin ediliyor.

Yurthaber 22-11-18 12:05

Karabükspor'un eski oyuncusu Luton Shelton ALS hastalığına yakalandı

Türkiye Spor Toto Süper Lig’de 2011-2013 yılları arasında Kardemir Karabükspor’da forma giyen Luton Shelton, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalandı.

Spor 13-10-18 15:46
als

Yatağa bağlı Özlem'in 'gökyüzünü görme isteği' için seferber oldular (2)

DÜZCE'de 5 yıldır yatağa bağlı yaşayan ve sinir sistemi hastalığı ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) nedeniyle evinden çıkamayan Özlem Yarıcı Özalkan (35), gökyüzünü görmek istediğini söyleyince ambulansla mesireye getirildi.

Haber 09-08-18 13:55

Yatağa bağlı Özlem'in 'gökyüzünü görme isteği' için seferber oldular

DÜZCE'de 5 yıldır yatağa bağlı yaşayan ve sinir sistemi hastalığı ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) nedeniyle evinden çıkamayan Özlem Yarıcı Özalkan (35), gökyüzünü görmek istediğini söyleyince ambulansla mesireye getirildi.

Haber 09-08-18 13:54

Yatağa bağlı Özlem'in 'gökyüzünü görme isteği' için seferber oldular

DÜZCE'de 5 yıldır yatağa bağlı yaşayan ve sinir sistemi hastalığı ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) nedeniyle evinden çıkamayan Özlem Yarıcı Özalkan (35), gökyüzünü görmek istediğini söyleyince ambulansla mesireye getirildi.

Haber 09-08-18 13:35

Als’yi Yavaşlatan Ve Durduran İlacı, Fda Onayladı

Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına son yıllarda geliştirilen tedavi yöntemleri hastalar için umut olurken, ALS’yi...

Yurthaber 22-06-18 12:38

Als Hastası Yasin Asma Milletvekilliği Yolunda

Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastası Yasin Asma, AK Parti Adana İl Teşkilatının temayül yoklamasına katılarak...

Yurthaber 05-05-18 16:25

Vali Pehlivan evde sağlık hizmeti alan hastaları ziyaret etti

Vali Ali Hamza Pehlivan, evde sağlık hizmeti alan hastaları ziyaret etti.Multiple Skleroz (MS) hastası Umur İhsan Adiloğlu ve Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastası Methiye Karaahmetoğlu’nu evlerinde ziyaret eden Vali Pehlivan Adiloğlu ve Karaahmetoğlu’nun aileleriyle görüştü, geçmiş olsun dileklerini iletti.Hasta ziyaretlerine Adiloğlu’nun Eski Hastane Caddesi üzerinde bulunan evinden başlayan Vali Pehlivan, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Sebahattin Canmemiş ile Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinden bilgiler aldı.

Haber 23-04-18 10:41

CHP'li Biçer'den ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan kampanyaya destek

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek için başlatılan 'acıyı hisset' kampanyasına destek verdi.

Haber 19-03-18 16:20

CHP'li Biçer'den ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan kampanyaya destek

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek için başlatılan 'acıyı hisset' kampanyasına destek verdi.

Haber 19-03-18 15:36

Son dakika! Stephen Hawking hayatını kaybetti! Stephen Hawking kimdir?

Ajanslardan geçen son dakika bilgisine göre; Dünyaca tanınan isim ünlü İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti. Stephen Hawking, 20'li yaşlarından beri Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığıyla mücadele ediyordu. Stephen Hawking dünyayı insanın geleceğine ilişkin teorileriyle çok konuşulanlar arasındaydı. Peki kimdir Stephen Hawking? Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı nedir?

Haber 14-03-18 07:22

Ünlü fizikçi Stephen Hawking hayatını kaybetti! Stephen Hawking kimdir?

Dünyaca ünlü İngiliz evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti. 20'li yaşlarından itibaren Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığıyla mücadele eden Hawking, bilim çevrelerinde Albert Einstein'dan sonraki en büyük deha olarak görülüyor. Peki Stephen Hawking kimdir? Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı nedir? İşte Stephen Hawking hakkında bilinmeyenler...

Haber 14-03-18 06:59

Vali Demirtaş Ve Eşi, Als Hastası Yasin’i Ziyaret Etti

Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte 5 yıl önce Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS)...

Yurthaber 07-06-17 15:10

Als Hastası Yasin Asma Ve Çocuklarından Vali Demirtaş’a Ziyaret

Yakalandığı Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığıyla beş yıldır mücadele eden Yasin Asma ve çocukları Vali...

Yurthaber 24-02-17 17:01

21 Haziran Dünya ALS Günü

Omurilik ve beyindeki motor sinir hücrelerinin ölmesiyle ortaya çıkan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte ünlü isimler bir araya geldi.

Haber 21-06-16 15:57

Als Hastalarının Yakınları Başkanlara Meydan Okudu

Adana’da ’amyotrofik lateral skleroz’ (ALS) hastalarının bir araya geldiği etkinlikte, hasta yakınları başlarından aşağı bir...

Yurthaber 09-09-15 09:41

(özel Haber) 4 Çocuk Babası Als Hastası

Adana’da 3 yıldır mücadele ettiği amiyotrofik lateral skleroz (ALS) yüzünden hareketsizliğe mahkum olan Yasin Asma’nın...

Yurthaber 20-06-15 13:48

Als Hastalarının Umudu Cumhurbaşkanı Erdoğan

Adana’da, 3 yıldır ’Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS)’ ile mücadele eden ALS Derneği üyesi Yasin Asma,...

Yurthaber 02-04-15 11:13

(özel Haber) Als Hastalığı İçin Başlatılan Kampanyaya Bingöllü Gençlerden Destek

Bingöllü gençler, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek amacıyla, başlarından aşağı iş makinesi kepçesiyle...

Yurthaber 24-08-14 12:39

İlhan Mansız Da Als Kampanyasına Destek Verdi

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı ile savaşmak amacıyla başlatılan buzlu su kampanyasına eski milli...

Yurthaber 22-08-14 14:21

Roberto Carlos’tan Als Hastalarına Destek

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastaları için düzenlenen yardım kampanyasına katılarak...

Yurthaber 21-08-14 18:07

Als Mnh Derneği’nin Moral Gecesi Yapıldı

Amiyotrofik Lateral Skleroz Motor Nöron Hastalığı (ALS MNH) Derneği’nin moral gecesi, futbol camiasının önde gelen...

Yurthaber 06-05-13 21:47

MS hastalığı nedir? Tedavisi var mıdır?

Multipl Skleroz (MS) santral sinir sisteminin yani beynin ve omuriliğin inflamatuar (yangısal) bir hastalığıdır.

Haber 18-02-13 09:48

Abdullah Avcı'dan ALS Hastalarına Destek

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastaları tarafından çekilen...

Yurthaber 18-06-12 18:33

ALS Hastası Resim Öğretmeni Korkmaz Sergi Açtı

Yaklaşık üç senedir amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası olan, Seyda Fırat İlköğretim Okulu'ndan emekli resim...

Yurthaber 12-06-12 12:36

MS hastalığı nedir, kimlerde görülür, belirtileri nelerdir?

20-40 yaş arası genç insanların, özellikle kadınların, aktif ve sosyal kişilerin hayatını karartan Multipl Skleroz (MS) hastalığı için, "MS'le yaşamayı öğrenmek gerek!" diyen uzmanlar; hastalar için "Kaliteli Yaşam Ölçeği" hazırlıyor.

Haber 17-07-05 11:08