Anadolu Turizm Isletmecileri Dernegi Haberleri

ABD ve İngiltere'den Antalya'ya getirilen Anadolu kökenli 42 tarihi eser tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere'den iadesi sağlanarak Antalya'ya getirilen 42 tarihi eseri tanıtarak, kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesi ve zamanında yasa dışı yollarla pazar ülkelere götürülmüş eserlerin iadesiyle ilgili çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini bildirdi.

Yurthaber 2024-02-02 13:49:57

Anadolu kökenli 41 eser Türkiye'ye geri dönüyor! Gururluyuz

Türkiye’den yasa dışı yollarla çıkarılmış Anadolu kökenli 41 tarihi eser Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye dönüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Gururluyuz. Cumhuriyetimizin 100. yılında iadesini sağladığımız eser sayımız 3 bin 59’a ulaştı” dedi.

Haber 2023-12-05 21:08:53

Türkiye onlar için harekete geçmişti: İngiltere'den resmen istendi! Londra cephesinden açıklama...

Türkiye, 30 yılda 2 bin kadar Anadolu kökenli eserin çalındığını ve bunların Londra'daki British Museum'da olduğunu ortaya çıkarmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Zeynep Boz, eserler için iade talebinde bulunduklarını açıkladı.

Haber 2023-09-06 12:13:26

Van'da Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlendi

Van'da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) öncülüğünde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu işbirliğiyle "Sağlık Turizmi Çalıştayı" düzenlendi.

Yurthaber 2022-12-21 12:36:56

KUDAKA'dan Erzurum'da termal turizme 2 milyon 196 bin lira destek

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) "2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği Programı" kapsamında termal turizm alanında yatırım yapacak firmaya 2 milyon 196 bin lira destek sağlandı.

Yurthaber 18-11-22 14:50

Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 12. kez kapılarını açtı

"Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı" 12. kez kapılarını açtı

Yurthaber 29-09-22 20:30
Van

Muğla'da turizm merkezlerindeki trafik havadan denetlendi

Polis helikopteriyle yapılan denetimler, Anadolu Ajansı ekibince görüntülendi

Yurthaber 17-07-22 16:45

Anadolu tarihinden izler taşıyan Kemah turizm atağına hazırlanıyor

Urartulardan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan Erzincan'ın Kemah ilçesinde, Gülabibey Cami, Sultan Ahmet Mengücek Gazi Türbesi, Kemah Kalesi, Bey Cami gibi önemli tarihi eserler bulunuyor - Kemah Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak: - "Burayı tam anlamıyla hayata geçirirsek ikinci bir Kapadokya, ikinci bir Ahlat ya da Ani Harabeleri gibi veya en az onlar kadar kıymetli güzel yerler turizme kazandırılmış olacak"

Yurthaber 11-07-22 11:45

Anadolu Üniversitesinin açık öğretim programlarında mezuniyet töreni

Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan 74 yaşındaki İnayet Çakıtlı ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programını bitiren 56 yaşındaki Gülten Kılınç da mezuniyet belgelerini aldı

Yurthaber 11-06-22 17:40

Altıntepe'den çıkartılan Urartu eserleri temsil ettiği kültürün tek örneği

Urartular'ın Anadolu'da günümüze ulaşan en önemli kentlerinden olan ve kazı çalışmaları sonrası açık hava müzesine dönüştürülen 2900 yıllık Altıntepe Kalesi, çevre düzenlemesinin ardından ziyarete açılacak - İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb: - "Altıntepe'de ortaya çıkarılan Urartu dönemi yapıları Anadolu arkeolojisine önemli katkılar sağlamış ve temsil ettiği kültürün tek örnekleridir"

Yurthaber 24-05-22 11:04

Kütahya'daki höyükten çıkarılan binlerce eser Anadolu arkeolojisine kazandırıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal: - "Seyitömer Höyüğü'nde 33 yıl önce başlayan ve belirli dönemlerde yürütülen kazılar neticesinde yaklaşık 14 bin 500 eser gün yüzüne çıkarıldı"

Yurthaber 18-03-22 11:20

DENİZ KAPLUMBAĞALARI: KADİM DENİZCİLERİN TEHLİKELİ YOLCULUĞU - Ölü 50 deniz kaplumbağasının yarısının midesinde plastik tespit edildi

Anadolu Ajansı foto muhabirleri Özge Elif Kızıl ve Şebnem Coşkun'un 4 ay süren çekimlerle görüntülediği deniz kaplumbağaları, atık plastikler, petrol sızıntıları ve kontrolsüz balıkçılık ve küresel iklim değişikliği tehdidi altında yaşam mücadelesi veriyor - Plankton ekolojisti Doç. Dr. Ülgen Aytan: - "Plastiklerin yüzde 50'sinden fazlası tek kullanımlık ve hayatımızdaki ömürleri 12 dakika. Bu plastiklerin denizde sonlanması sonucunda, kimi yüzeyde, kimi askıda, kimi deniz dibinde kimi sahilde, üzerleri canlıyla kaplanmış kaplanmamış farklı renkte, boyutta plastik var" - Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Proje Danışmanı Doç. Dr. Bektaş Sönmez: - "Denizel ortamda deniz tabanına çöken, denizin üzerinde ya da yüzey alanında yüzen renkli, beyaz renkte veya siyah renkli poşetleri deniz kaplumbağaları besin zannedip yiyebiliyor"

Yurthaber 29-01-22 11:04

ABD'li milyarder koleksiyoncu tarafından çalınmıştı! 14 Anadolu kökenli eser yurda dönüyor

Anadolu kökenli 14 eser için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığının 2 yıl süren çalışması sonuç verdi. Dünyanın en büyük antik sanat eseri koleksiyoncularından olan Michael Steinhardt’ın çaldığı tespit edilen eserler, Manhattan Savcılığı tarafından Türkiye’ye iadesi için New York Başkonsolosluğuna teslim edildi. Ankara’ya getirilecek olan eserler, özel bir lansmanla tanıtıldıktan sonra İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilenecek.

Haber 22-01-22 01:08

Rize'de meslek lisesi öğrencileri bungalov üretiyor

Ardeşen TSO'nun desteğiyle teşhir amaçlı ilk bungalovun yapımını tamamlayan Ardeşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya bölümü öğrencileri, gelen taleplere göre turizm işletmelerinin ihtiyacını karşılayacak - Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu: - "Amacımız başta öğrencilerimizi yetiştirmek, sonrasında bölge turizmine katkı sağlamak. Coğrafya bungalov evlere çok yatkın"

Yurthaber 15-12-21 12:10

Yaklaşık 4 bin 250 yıllık altın gaga ağızlı testi Türkiye'ye iade edildi

Yasa dışı yollarla çıkarılan ve Hatti uygarlığı dönemine ait olduğu belirlenen altın gaga ağızlı testi, Türkiye'ye getirilerek Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilenmeye başlandı - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Kaçak kazıların önlenmesi için el ele vermeli, şüpheli her durumu, bakanlığımıza veya kolluk kuvvetlerimize haber vermeliyiz" - "Yurt dışında bulunan kültür varlıklarımızın iadesi önemlidir ancak bu süreçlerin sonu ancak yurt içindeki kültür varlıklarımızın korunmasıyla gelecektir"

Yurthaber 26-10-21 13:24

Akdamar Kilisesi 9. ayine ev sahipliği yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'ndaki kilisede 5 Eylül Pazar günü yapılacak ayine Kovid-19 tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda kişi katılabilecek - Van Valisi Mehmet Emin Bilmez: - "Bu kilise İslam medeniyetinin hakim olduğu bir dönemde yapılmış ve yaklaşık bin yıldır bu topraklarda dimdik ayakta. Bu da Anadolu medeniyetinin en güzel göstergesi"

Yurthaber 03-09-21 09:34

Kırşehir'deki termal turizm tesisi işletmecilerinin yüzü normalleşme ile güldü

Normalleşme süreciyle başlayan hareketlilikte ilgi gören kentteki termal oteller, yüzde 95'in üzerinde dolulukla turistlere hizmet veriyor - Kentin en büyük otelinin genel müdürü Haydar Zengin: - "Termal otellerimizi Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Çorum, Yozgat gibi Anadolu illerinden misafirlerimiz tercih ediyor. Yerli turistler ve gurbetçilerimizin ilgisiyle karşılaşıyoruz"

Yurthaber 28-07-21 11:20

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin turizmde bayram bereketi yaşayacak

TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Baturay: - "Kurban Bayramı'nın gelmesi ile yoğunluk oluştu. Buraları keşfetmek için müthiş bir zaman. Otellerin hepsi dolu. Müthiş bir talep var" - Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Gürgör: - "1 Temmuz'dan itibaren ciddi talep almaya başladık. Yerli ve yabancı misafirlerimiz gelmeye başladı. Şu anda doluluk oranımız yüzde 70'lerde" - Seyahat acentesi temsilcisi İsmail Sincar: - "Otellerde doluluk oranı çok yüksek seviyede, neredeyse satışa kapandı. Ciddi talep var. İnşallah çok güzel bir bayram tatili geçireceğiz"

Yurthaber 18-07-21 11:12

“Bayburt Kalesi Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında sunulan ve başarılı projeler arasında yer alan “Bayburt Kalesi (Çinimaçin) Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı.Bayburt Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu katıldı.Kent merkezinin kuzeyindeki yalçın kayalıkların üzerinde asırlar önce inşa edilen Bayburt Kalesi, Roma, Bizans, Arap ve Türk medeniyetlerine ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 28-03-21 16:04

“Bayburt Kalesi Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında sunulan ve başarılı projeler arasında yer alan “Bayburt Kalesi (Çinimaçin) Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı.Bayburt Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu katıldı.Kent merkezinin kuzeyindeki yalçın kayalıkların üzerinde asırlar önce inşa edilen Bayburt Kalesi, Roma, Bizans, Arap ve Türk medeniyetlerine ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 28-03-21 16:04

Ayça Bingöl “Ben Anadolu” ile büyüledi

Kadın temalı Kadın Oyunları Festivali’nin final gecesi Ayça Bingöl’ün sergilediği “Ben Anadolu” isimli oyunla son buldu.Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen oyunda; binlerce yıldır Anadolu’yu var eden kadınlar, koca bir tarihe yayılan hikâyeleriyle Güngör Dilmen’in klasikleşmiş eserinde buluştu.

Yurthaber 28-03-21 09:46

Turizm Fakültesi “2. Kariyer Günleri” ile öğrencilerle sektörü bir araya getirdi

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi defa düzenlenen “2.

Yurthaber 25-03-21 13:59

Bayburt Kent Müzesine kavuşuyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan ve Bayburt İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek olan “Bayburt Kent Müzesi (BAKEM)” projesinin protokolü imzalandı.Bayburt Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Bayburt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit katıldı.Toplam yatırım tutarı 3,6 milyon TL olan proje kapsamında, Bayburt’ta bulunan en önemli tescilli taşınmaz kültür varlıklarından biri olan Bayburt Kız Meslek Lisesi eski binasının özgün bir kent müzesine çevrilmesi ve bu sayede şehrin turizm çekiciliğinin artırılması amaçlanmaktadır.Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Türkiye’de kent müzesi olmayan 4 ilden birisi olan Bayburt, kent müzesine kavuşacak ve bu sayede kentin turizmden elde ettiği gelirlerin sürdürülebilir bir şekilde artırılmasına ve sosyo-ekonomik gelişimi ile bölgesel kalkınmasına katkı sağlanacak.

Yurthaber 25-03-21 09:48

Dede korkut kültürel mirasına KUDAKA desteği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından yürütülecek olan 2,6 milyon TL bütçeli “Bamsı Beyrek (Beyböyrek) Seyir Terası” projesinin destek sözleşmesi, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası listesinde yer alan Dede Korkut hikâyelerinin başkahramanı olan Bamsı Beyrek’in ismini taşıyan seyir terası projesi, şehrin hâkim noktası konumundaki Duduzar tepesinde uygulanacak ve bu sayede kültürel mirasın yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlanacak.Bayburt ilinin sahip olduğu kültür ve turizm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtılmasına güçlü bir zemin oluşturulması amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Duduzar tepesi eteklerinde 50 metrekarelik seyir terası ve 500 metrekare alana sahip kır kahvesi inşa edilecek.

Yurthaber 24-03-21 15:54

“Bamsı Beyrek Seyir Terası” projesinin destek sözleşmesi imzalandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından yürütülecek olan 2,6 milyon TL bütçeli “Bamsı Beyrek (Beyböyrek) Seyir Terası” projesinin destek sözleşmesi, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası listesinde yer alan Dede Korkut hikâyelerinin başkahramanı olan Bamsı Beyrek’in ismini taşıyan seyir terası projesi, şehrin hâkim noktası konumundaki Duduzar tepesinde uygulanacak ve bu sayede kültürel mirasın yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlanacak.Bayburt ilinin sahip olduğu kültür ve turizm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtılmasına güçlü bir zemin oluşturulması amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Duduzar tepesi eteklerinde 50 metrekarelik seyir terası ve 500 metrekare alana sahip kır kahvesi inşa edilecek.

Yurthaber 24-03-21 15:54

Turizm Fakültesi öğrencileri “2. Kariyer Günleri”nde sektörle buluşuyor

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 2.

Yurthaber 24-03-21 14:23

Diyadin Kaplıcaları şifa arayanların her mevsim uğrak yeri oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli termal turizm merkezleri arasında yer alan Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki kaplıcalar, yılın her mevsimi şifa arayan çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Trend 22-03-21 11:55

Çiğli’de turizm zirvesi

İzmir’in Çiğli ilçesinde, kentin marka değerini yükseltmek ve turizm potansiyeline doğru yön vermek amacıyla, İzmir ve Doğu illerinde faaliyet gösteren turizm sektörü temsilcileriyle toplantı düzenlendi.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu ve Aydın Bölge Temsil Kurulunun iş birliğinde düzenlenen tanıtım gezisi kapsamında, İzmir’de bulunan Doğu Anadolu, Kuzeydoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren yaklaşık 100 seyahat acente temsilcisi ile Pelikan Sosyal Tesisleri’nde toplantı organize edildi.

Yurthaber 20-03-21 13:55

KUDAKA desteğiyle Refahiye turizme açılıyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında Refahiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Refahiye’de Lavanta Bitkisi ile Balın Verimini ve Kalitesini Arttırma” projesi ile Refahiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın “Dumanlı İzcilik Kamp ve Eğitim Merkezinin Turizm Potansiyeline Kazandırılması” isimli projesinin destek sözleşmeleri imzalandı.“Refahiye’de Lavanta Bitkisi ile Balın Verimini ve Kalitesini Arttırma” isimli projede; tıbbi ve aromatik bitkiler içerisinde yer alan, adaptasyon yeteneği yüksek, soğuğa dayanıklı ve çok yıllık bitki olan lavantanın balın verimini ve kalitesini artırması planlanmaktadır.

Yurthaber 20-03-21 10:08

Güneydoğu’nun şifa kaynağı Çermik Kaplıcaları yeniden kapılarını açtı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin termal turizm merkezlerinden Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Melike Belkıs Kaplıcaları, Covid-19 normalleşme süreciyle yeniden kapılarını açtı.Son dönemlerde yenilenen tesisleriyle dikkati çeken Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Melike Belkıs Kaplıcaları, ülkenin her yerinden binlerce kişiyi ağırlıyor.

Yurthaber 11-03-21 14:02

Ahlat’ta ‘Turizm Altyapısını Geliştirme ve Çevre Yönetimi’ toplantısı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Turizm ve Çevre Politikaları Birimi tarafından ‘Turizm Altyapısını Geliştirme ve Çevre Yönetimi’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Ahlat Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı A.

Yurthaber 26-02-21 14:12

Kastamonu, turizmin yıldızı olacak

Doğal ve kültürel zenginlikleriyle farklı turizm türlerine ev sahipliği yapan Kastamonu’nun turizm alanında yürütülen eylem planı, projeleri ve çalışmaları “Turizmin Parlayan Yıldızı Kastamonu” çalıştayında değerlendirildi.Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde düzenlenen “Turizmin Parlayan Yıldızı Kastamonu” çalıştayı Kastamonu Valiliği koordinesinde Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yurthaber 23-02-21 12:16

412 tarihi eser Türkiye'ye getiriliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında Macaristan'da tespit edilen Anadolu kökenli Roma Dönemine ait 412 eser daha Türkiye'ye getirilecek. Macaristan'dan iadesi sağlanan eserler, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeye gidecek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na 25 Şubat'ta törenle teslim edilecek.

Haber 20-02-21 09:39

Sporseverler Palandöken’de hem yarıştı hem eğlendi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Palandöken Fest” heyecan dolu etkinliklere sahne oldu.Türkiye’nin en önemli kış turizm destinasyonu Palandöken Dağı’nın kayak sporu dışındaki farklı branşlarda da spor yapmaya imkân veren yüksek standarttaki altyapısını yerli yabancı sporculara ve turistlere tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde, buz tırmanışı, dağ bisikleti ve dağ kayağı yarışları nefes kesti.Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Gara bölgesinde şehit edilen vatandaşlarımızın anısına Türkiye Dağcılık Federasyonu sporcuları tarafından gerçekleştirilen bayraklı zirve yürüyüşü coşkulu anlar yaşattı.

Yurthaber 19-02-21 16:17

KUDAKA 2021 yılı fizibilite desteği programı açıklandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının bölgedeki paydaşların, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine destek sağlamak için uygulamayı planladığı 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı ilan edildi.2021 yılı fizibilite desteği programının genel amacı, bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına ve bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yatırım projelerinin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi olduğu belirtilirken fizibilite desteği programının özel amacının ise bölgenin turizm, tabii kaynaklar ve et-süt-arıcılık sektörlerinde ulusal ve uluslararası alanlarda söz sahibi ve rekabetçi bir bölge olması için bölgede gerekli altyapının oluşturulması, mevcut fiziki altyapının iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, uluslararası standartlara uygun katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması ve yatırım ortamı oluşturulması için yatırım önerilerinin fizibilitelerinin hazırlanması olduğu ifade edildi.2021 yılı teknik destek programının öncelikleri ve bütçesi şöyle:“Öncelik 1: Kış, kültür, doğa, sağlık ve spor turizmi potansiyelinin ekonomiye kazandırılmasına yönelik fizibilitelerin hazırlanmasıÖncelik 2: Et, süt ve arıcılık sektörü ürünlerinin katma değerinin artırılması ve bu sektörlere yönelik yeni yatırımların yapılması adına fizibilitelerin hazırlanmasıÖncelik 3: Tabii kaynakların (doğal taş, karbondioksit gazı, perlit, krom, mermer, biokütle, jeotermal, güneş ve rüzgâr enerjisi vb.) ekonomiye kazandırılması, üretim kapasitelerinin artırılması ve yenilikçi yöntemlerle işlenmesi amacıyla gerekli fizibilite çalışmalarının yapılmasıÖncelik 4: Et, süt, arıcılık, tabii kaynaklar ve turizm sektörleri başta olmak üzere bölgede kaynak verimliliğine hizmet edecek yatırımların fizibilitelerinin hazırlanmasıÖncelik 5: Yerel kalkınma fırsatı olarak değerlendirilebilecek, özellikle ihracat potansiyeli taşıyan önemli yatırım konularına yönelik fizibilitelerin hazırlanması2021 Yılı Fizibilite Desteği Programının Bütçesi ve SüresiKuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2021 yılı bütçesinden Fizibilite Desteği Programı için ayrılan toplam yıllık tutar 2.000.000 TL’dir.

Yurthaber 18-02-21 12:02

Aydemir, ‘Erzurum, Milli Uzay Projesi merkezleri arasında’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erzurum’un kış turizmiyle birlikte yeni bir turizm alanında da öne çıktığını belirterek, yapımı devam eden Doğu Anadolu Gözlemevi(DAG) kaydında ilin Uzay Gözlem Turizminin de merkezi konumuna kavuşacağını söyledi.Ak Partiyle Kaydedilen Yatırım Ve ReformlarTürkiye’nin AK Parti dönemiyle birlikte dönüşüm ve değişim süreci yaşadığı, ülkenin, her alanda Cumhuriyet tarihinde eşi olmayan yatırımlara kavuştuğu, sosyal ve ekonomik yapısal reformlarla Dünyada gündem oluşturduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun yüksek ufkunun eseri olduğunu belirtti.Aydemir Milli Uzay Projesine Dikkat ÇektiMilletvekili Aydemir, ‘AK Parti olarak Ülkemizin her yerine çok özel eserler inşa ettik.

Yurthaber 18-02-21 09:53

Kuşadası’ndaki uygulama oteli ve otelcilik lisesi yıkılıyor

AYDIN(İHA) 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremde zarar gören ve hasar alan Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile konferans salonu ve uygulama otelinin yıkımına başlanıyor.Kamuoyunda turizm otelcilik lisesi olarak da bilinen ve yıllarca turizm sektörüne birçok ara eleman yetiştiren otel ve uygulama otelinin yıkımının ardından hemen yeni inşaata başlanacak.AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, depremde zarar gören okul binası ve uygulama otelinin yıkılıp yerine 300 yataklı yeni bir otel ve okul binası ile konferans binasının yapılacağını söyledi.

Yurthaber 14-02-21 12:18

Mezun olan üniversite öğrencilerine istihdam müjdesi

Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrencilerin Medikal Park Gaziantep Hastanesi’nde istihdam edilebilmesi için iş birliği konusunda anlaşma sağlandıGüneydoğu Anadolu Bölgesinin iki güçlü kurumu gençlerin istihdam edilmesi konusunda işbirliği çalışması başlattı.

Yurthaber 11-02-21 18:16

DAP bölgesinin potansiyeli mercek altında

DAP Bölge Kalkınma İdaresinin sorumluluk alanındaki 15 ile yönelik stratejik yol haritasının belirlenmesi ve bölgesel bir vizyon ortaya konulması için DAP personelleri tarafından yapılan raporlama çalışmasının ardından proje fikirlerini içeren sunumlarla bölgenin potansiyeli masaya yatırıldı.Doğu Anadolu Bölgesi’nin sahip olduğu tarım, hayvancılık, turizm ve enerji potansiyelinin daha etkin ve verimli kullanımını sağlamak amacıyla yapılan çalışmada tespit ve analizler yer alıyor.

Yurthaber 11-02-21 12:40

KUDAKA’dan TÜRSAB Üyesi Tur Operatörlerine Erzincan Tanıtım Turu

Erzincan Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından TÜRSAB üyesi Ankara seyahat acentelerine yönelik turizm tanıtım etkinliği düzenlendi.Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2021 Yılı Çalışma Programı, Turizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı’nda yer alan “Turizm değerlerinin tur operatörlerine tanıtılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi” faaliyeti çerçevesinde 1-4 Şubat 2021 tarihlerinde bölgenin ulusal ve uluslararası marka değeri taşıyan kültür ve turizm altyapıları ile kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılması amacıyla TÜRSAB üyesi seyahat acentesi yetkilileri Erzincan’a davet edildi.Program kapsamında Kemah ilçesinde Sultan Melik Türbesi, Kemah Kalesi ve Gülabibey Camisi, Kemaliye (Eğin) ilçesinde Taşyol, Karanlık Kanyon ve Prof.

Yurthaber 05-02-21 14:14

Antalya'dan götürülen tarihi eserlerin iadesi için mücadele sürüyor

Antalya bölgesindeki antik kentlerden alınarak değişik yollarla 19. yüzyıl öncesinde yurt dışına çıkartılan Anadolu kültür varlıklarının ana vatanına dönmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığının verdiği mücadeleye, sivil toplum kuruluşları da destek veriyor - "Eserler Evinde Güzel" kampanyasını yürüten Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege: - "Sadece sonuca değil, yaydığı etkiye odaklı güzel bir kampanya yürütüyoruz. Antalya'dan götürülmüş eserlerimizi geri istiyoruz. İnşallah bununla ilgili yakın zamanda farklı müjdeler alacağız"

Yurthaber 23-01-21 11:15

Türkiye’nin turizmde AR-GE merkez okulu Muğla’dan

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde turizm alanında eğitim veren meslek liselerinin 2023 vizyonu dahilinde yapacakları çalışmaların planlanması ve yeni projeler üretilmesi amacıyla Muğla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye’nin Turizm AR-GE merkez okulu olarak seçildi.Türkiye’de AR-GE merkezi seçilen 36 meslek lisesi arasında, konaklama-seyahat alanında tek, yiyecek-içecek hizmetleri alanında ise 2 okuldan biri olan Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu süreçte yürütülecek projeler, patent ve coğrafi işaret çalışmaları ile Türkiye’de marka olması hedefleniyor.Yaşanan gelişme ile ilgili okul Müdürü Nuri Ceylan, “Gerçekleştireceğimiz projelerimizle hem yiyecek-içecek hem de seyahat-konaklama alanlarında Türkiye’de rol model olmayı hedefliyoruz.

Yurthaber 20-01-21 16:16

Ata Buz Müzesi: 'Türkiye'nin tek buz müzesi' ziyaretçilerini adeta kutuplarda gezintiye çıkarıyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) iş birliğinde kurulan "Ata Buz Müzesi", yeni sanat eserleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

Trend 20-01-21 15:51

Emniyet Müdürü Özer’den başarılı Gazetecilere hediye

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde ulusal basın mensupları Hüseyin Demirci ve Alper Yıldırım’a İlçe Emniyet Müdürlüğünden hediye verildi.Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürü Doğan Özer’in makamında Anadolu Ajansı ve TRT Muhabiri Hüseyin Demirci ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Alper Yıldırım’a Emniyet Müdürü Doğan özer tarafından çeşitli hediyeler verildi.Özer, burada yaptığı konuşmada, Şehitler Diyarı ve turizm cenneti olarak bilinen Sarıkamış’tan Türkiye ve dünyaya haber akışı sağlamanın önemli olduğunu söyledi.Polis teşkilatı gibi gece gündüz demeden görev yapan arkadaşlara jest yaptıklarını ifade eden Özer, “Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla dünya arasında köprü görevi görmektedir.

Yurthaber 29-12-20 14:31

GRAFİKLİ - Türkülere konu olan Kömürhan Köprüsü yeni yüzüyle ulaşıma yön verecek

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle birleştirecek - "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi" ile Malatya ile Elazığ arasındaki kara yolu daha konforlu hale gelecek - Doğu-batı aksında 16 il için geçiş noktası olacak Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli, turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımı kolaylaştırarak bölgenin ve ülkenin gelişimine de katkı sağlayacak

Yurthaber 22-12-20 11:08

5 milyon liralık Suğla Yaylası Projesi hayata geçiyor

Karadeniz Bölgesi’nde doğa turizminde öne çıkan ve motor sporlarına da ev sahipliği yapan Azdavay Suğla Yaylası, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 5 milyon TL’lik projeyle turizme kazandırılıyor.2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından “Doğa Turizminde Marka: Azdavay Suğla Yaylası Projesi”ne 2 milyon 62 bin TL destek sağlanacak.

Yurthaber 15-12-20 15:52

5 milyon liralık Suğla Yaylası Projesi hayata geçiyor

Karadeniz Bölgesi’nde doğa turizminde öne çıkan ve motor sporlarına da ev sahipliği yapan Azdavay Suğla Yaylası, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 5 milyon TL’lik projeyle turizme kazandırılıyor.2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından “Doğa Turizminde Marka: Azdavay Suğla Yaylası Projesi”ne 2 milyon 62 bin TL destek sağlanacak.

Yurthaber 15-12-20 15:52

Cittaslow Uzundere'de turizm potansiyeli arttırılıyor

Erzurum'un Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz sınırındaki ilçesi cittaslow Uzundere "Türkiye'nin 11. sakin kenti" ünvanına sahip. Işıklandırma, çevre düzenlemesi ve restoranlar yapılan Tortum Şelalesi, doğa harikası Yedigöller'deki bungalov evler ile Tortum Gölü kenarına inşa edilen seyir terası gibi turizm yatırımlarıyla yılın her günü turistleri cezbediyor.

Trend 10-12-20 10:13

Syedra Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor! 'Diğerlerinden farklı'

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Seki Mahallesi'nde bulunan Syedra Antik Kenti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izni ile yürütülen çalışmalarda Hellenistik, Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu dönemlerine ait eserler gün yüzüne çıkarıldı. Mimari olarak diğer kentlerden farklılık gösteren bölge ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Haber 30-11-20 11:31