Ananas Haberleri

Yıllardır yanlış biliniyormuş: Buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin!

Mutfaklarımızın en önemli unsurlarından biri olan buzdolabı, yiyeceklerimizi taze tutmak için harika bir araç olabilir. Ancak, her besin bu soğutucu ortamda aynı derecede iyi saklanmaz. Bazı gıdalar, buzdolabına koyulduğunda beklenmedik şekillerde bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Buzdolabı, bazı gıdalar için mükemmel bir saklama alanıdır ancak bazıları için uygun değildir. Asla buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin haberimizde.

Kadin 24-11-2023 10:34

Cayır cayır yağ yakıyor! Kilo vermeyi hızlandıran 4 besin

Günümüzün yaygın problemlerinden biri olan fazla kilolar ilerlediğinde obeziteye kadar varabiliyor. Ayrıca fazla kilolar bazı hastalıklara da kapı açabiliyor. Hastalıklardan uzak durmak ve daha fit bir görünüme sahip olabilmek sağlıklı beslenmeden geçiyor. Hızla kilo vermenizi sağlayacak bu 4 besini tüketmeniz tavsiye ediliyor.

Kadin 13-08-2023 10:36

Fark etmeden zehirliyor: Bu 12 besini buzdolabına koymayın! Duyunca çok şaşıracaksınız

Yiyecekleri korumaya çalışırken bazen de yiyeceklere zarar verebiliyoruz. Her yiyecek buzdolabında saklamak için uygun değildir. Özellikle sebze ve meyvelerimizin daha taze kalabilmesi için onları buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor. Ancak bu gereklilik tüm yiyecekler için geçerli değil. Zira meyve, sebze ve sos gibi birçok yiyecek buzdolabına konulduğu zaman tadını hatta besin değerini kaybediyor.

Haber 13-07-2023 09:48

Ananas çimlendirme nasıl yapılır? Ananas kaç günde filizlenir, toprağa nasıl dikilir?

Tropikal bir meyve olan ananas, yaz aylarında ferahlık sağlayan, severek tüketilen ve besin değeri oldukça fazla olan bir meyvedir. Aromasıyla birçok farklı kullanım alanında yer olan ananas yetiştiriciliği de merak edilen konular arasında yer alır. Ilıman iklimlerde rahatlıkla yetişen ananas, evde ortamında da yetiştirilebilir. Saksıda ananas yetiştirme mümkündür. Ananas yetiştirmek isteyenlerin bilmesi gereken birçok nokta bulunur. Ananas kaç günde filizlenir?

Haber 10-04-2023 15:03

Diğer Haber Etiketleri

Organik Tarım İşletmeciliği Tarla Bitkileri detoks suyu tarifi elma dilim patates tarifi balık bal brokoli domates yumurta hatmi çiçeği Hindistan cevizi ıspanak karpuz kekik kivi limon mandalina mango marul maydanoz muz nane nar patates pırasa portakal rezene roka salatalık sarımsak sirke soğan süt tarçın zencefil turp yeşil çay yoğurt zerdeçal zeytinyağı cinsel ilişki Avokado Durian Jackfruit Rambutan Kiwano Çerimoya Tamarillo Buda'nın Eli Siyah Sapote Magostan Biriba bebek buzdolabı Ramazan menüsü Ramazan 2022 Kilo vermek Sebze ağaç kerevit kereviz ekmek su metabolizma çikolata Çay Kiraz Cinsel isteksizlik hamilelik makarna tarifi kahve iftar Sahur detoks sivilce Yürüyüş Acı biber sağlıklı beslenme greyfurt tuz kırmızı et pilav tarifi maske adet ağrısı enfeksiyon kanser nasır ödem öksürük regl Tayland adet ağrısı nasıl geçer adet ağrısına ne iyi gelir çeyrek cilt delik bitki bitter çikolata balgam balgam nasıl geçer balgam nasıl sökülür balgam neden olur gül suyu hamile hatmi ananas faydaları ananas suyu anne ayak elma sirkesi doğum egzersiz mon nane yağı nasır nasıl geçer nasır tedavisi metabolizma hızlandırıcı regl ağrısı regl ağrısı nasıl geçer regl ağrısına ne iyi gelir tarla sos kilo verme öksürük için ne yapmalı öksürük nasıl geçer? tohum tuzlu su gargara nane çayı tarifi tropik meyve öksürük nasıl kesilir guava meyvesi ananas ağacı balgam nasıl çıkarılır öksürük ne keser tuzlu su ile gargara ayaklar ayak nasırına ne iyi gelir evde

Ananas

Ananas Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ananas Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ananas faydaları nedir, ananas suyu neye iyi gelir? Ananas nasıl kesilir, soyulur?

Ananas tropikal bir meyvedir ve dünya genelinde popüler bir meyve olarak bilinir. Ana vatanı Güney Amerika olan ananas, 15. yüzyılda İspanyol kaşifler tarafından keşfedilmiştir ve daha sonra dünya genelinde yayılmıştır. Ananasın sulu ve tatlı tadı ayrıca yüksek miktarda C vitamini, magnezyum ve potasyum gibi sağlıklı besinler içermesi nedeniyle, birçok insan tarafından sevilir. Ayrıca, ananasın sindirime yardımcı olan enzim bromelin içerdiği de bilinir. Peki, ananas neye iyi gelir?

Haber 28-03-2023 17:23

Ananas nerede yetişir? Ananas hangi mevsimde, ağaçta mı yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan Ananas; Malezya, Tayland, Brezilya gibi ülkelerde yetiştirilir. Dünya çapında üretime en çok katkı sağlayan ülke ise Hindistan’dır. Ananas; A, B ve C vitamini yönünden zengin içeriğe sahiptir. Ananasgiller familyasına ait olan ananası yetiştirirken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunur. Peki, Ananas nerede yetişir?

Haber 03-03-2023 17:41

Ayak nasırının kökünü kurutuyor! Her evde bulunuyor

Nasır özellikle kış aylarında kapalı ayakkabı kullanımının artmasıyla birlikte daha fazla görülmeye başlıyor. Yürürken bile rahatsızlık veren nasırlar yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Evde nasırları geçirmek için çözüm önerileri aranıyor. Her mutfakta bulunan malzemeler nasırların kökünü kurutabiliyor.

Haber 24-01-2023 10:22

Metabolizmayı motor gibi çalıştıran besinler

Kilo verme sürecinde çok büyük etkisi olan metabolizma hızı kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Metabolizma hızını ise etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapmak, yeterli ve dengeli beslenmek, yeterli ve kalite uyku alımı, yeterli su tüketimi metabolizmayı hızlandırmaktadır.

Haber 15-12-2022 12:42

Kilo vermek istiyorsanız bunları yemek zorundasınız

Kilo vermek gibi bir planınız varsa, beslenme programına kilo vermenizi hızlandıracak bu meyvelere yer açmaya hazırlanan. Soğuk havanın kilo verme planınızı engellemesine izin vermeyin. Fazla kilolardan kurtulmak ve bağışıklık seviyenizi yükseltmek için birbirinden lezzetli ve faydalı kış meyvelerinden hemen tüketmeye başlayın.

Haber 25-11-2022 08:29

Geçmeyen rahatsızlıklarınız son bulacak! Öksürükten doğal olarak kurtulmak için yapacağınız ev ilaçları

Kış aylarında hastalıklardan kurtulsak bile öksürük uzun süre devam edebiliyor. Uzun süren öksürükler oldukça can sıkıcı durumlar yaratabiliyor. Birçok insan öksürüğü geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Öksürüğü geçirmek için kimyasal yollar yerine doğal yolları tercih etmek istiyorsanız evde yapacağınız çok etkili yöntemler bulunuyor.

Haber 24-11-2022 15:23

Acısız ve kolay doğumun sırrını paylaştı! Her şey 30 dakikada gerçekleşti

Hamilelik boyunca anne adaylarının en çok düşündüğü konu doğumun nasıl gerçekleşeceği olabiliyor. Çevrelerinden dinledikleri doğumların oldukça zorlu geçme hikayeleri hamilelerin gerilmesine yol açıyor. Sosyal medyada 30 dakika doğum yaptığını paylaşan bir kadın tüm hamilelere yapmaları gereken yöntemleri önerdi.

Kadin 18-11-2022 14:50

Yüz çukurları için etkili maske tarifi! Yüz çukurları nasıl geçer?

Yüz çukurları ciltte istenmeyen problemler arasında bulunuyor. Toplumda birçok kişi yüz çukurlarından şikayet ediyor. Genellikle sivilcelerin sıkılması nedeniyle kaynaklanan bu durum için çeşitli çözüm önerileri bulunuyor. Yüz çukurları nasıl geçer? diye merak ediyorsanız ciltte oluşan delik ve çukurlar üzerinde etkili olan maske tarifine şans verebilirsiniz.

Kadin 04-11-2022 09:38

Dayanılmaz regl ağrılarından kurtulmanın yolu basit! Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler

Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.

Kadin 23-10-2022 07:18

Balgam söktürücü doğal çözüm! Evde balgam söktürecek doğal yöntemler nelerdir?

Balgam boğazda tıkanıklıklara yol açarak oldukça rahatsız edici olmaktadır. Herkeste görülebilen balgamı atmak bazı kişiler için oldukça zorlu olabilir. Evde doğal çözümlerle balgam atmak mümkündür. Doğal yollarla balgamdan kurtulmak istiyorsanız aşağıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Haber 31-08-2022 16:21

Çok etkili! Ödem atmak için yapılması gerekenler

Vücudunuzda yer alan şişliklerden şikayetçiyseniz kolay ödem atma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Yanlış beslenme, hareketsiz yaşam gibi birçok neden ödeme sebep olmaktadır. Ödemden kurtulmak için bazı alışkanlıkları değiştirilmesi ve doğru kürlerin uygulanması gerekmektedir. İlk olarak ödemin neden kaynaklandığını bularak kısa süre içerisinde ödem sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Haber 30-06-2022 14:23

İkisini karıştırınca etkisi inanılmaz! İlaç gibi: Tek seferde bitiriyor

Kilo vermek isteyenlerin dikkat ettikleri konuların başında ödem birikimi oluyor. Ödem hem vücudu şiş gösterir hem de hastalıklara davetiye çıkarır. Aslında ciddi bir sağlık sorunu olan ödemin vücuttan bir an önce atılması gerekmektedir. Her bünye farklı olduğu için ödem atma süreci de kişiden kişiye değişmektedir. Ancak doğada bulunan iki güçlü toksin atıcı meyve sayesinde kolaylıkla ödemden kurtulabilirsiniz.

Haber 04-05-2022 08:16

Ağrıyı şıp diye keser, vücutta iltihap bırakmaz, bağırsaklara çok iyi gelir! Mucizevi karışımı içen doktor yüzü görmüyor

Doğal tedavi yöntemlerinde sıklıkla kullanılan zerdeçalın faydalarının her biri adeta bir mucize gibi etkili. Zerdeçalın ana malzeme olduğu bu antioksidan deposu, mükemmel karışım sayesinde hastalıklara karşı zırh gibi korunacaksınız. Zerdeçallı tarifin içinde, hepsi en az zerdeçal kadar faydaları bitki, meyve ve baharatlar bulunmaktadır. Her bir malzeme içeceğin etkisini daha da artırarak bağışıklığınızın sağlam olmasını sağlamaktadır.

Haber 29-04-2022 13:38

Kimsenin aklına bile gelmez ama sahurda ananas yemek...

Ramazan ayı adım adım bayrama doğru ilerliyor. Oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyenler ise her gece sahura kalkıyor. 16-17 saate varan oruç süreleri zaman zaman bünyeyi yorabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutarak sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için uzmanların tavsiyelerine kulak vermekte fayda var. Sahurda meyve yemek uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilir. Ancak hangi meyveyi seçtiğiniz de kritik bir konu. İşte sahurda ananasın vücudunuza sağladığı inanılmaz etkileri...

Haber 09-04-2022 15:48

Metabolizmayı hızlandıran gıdalar hangileri?

Kilo verme sürecinde çok büyük etkisi olan metabolizma hızı kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Metabolizma hızını ise etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapmak, yeterli ve dengeli beslenmek, yeterli ve kalite uyku alımı, yeterli su tüketimi metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bunlara ek olarak bazı besinlerin de metabolizmayı ekstra olarak hızlandırdığı bilinmektedir.

Haber 06-04-2022 08:41

İftar sofralarına uygun hafif tatlı tarifleri

Ramazan ayında iftarda yenen yemeklerden sonra tatlı, olmazsa olmazlarımız arasında. Tabii, bu kadar yemeğin ardından midenizi yormayacaki tadıyla baymayacak tam da size göre lezzetli ve hafif tatlı tarifi önerilerimiz var. Eğer hangi tatlıyı yesem diye düşünüyorsanız işte iftar sofranızı süsleyecek hafif tatlar…

Yemek 02-04-2022 14:26

Ananasa bakışınız değişecek: Kalp, diyabet ve kansere karşı etkili... Ananasın etkileyici faydaları!

Ananas inanılmaz derecede lezzetli ve bir o kadar da faydalı bir tropikal meyvedir. Ananas antioksidanlar, iltihaplanmaya ve hastalıklara karşı koruma sağlayan enzimlerle doludur. Avokado genellikle çiğ olarak yense de çeşitli şekillerde pişirilerek ve ızgara edilerek de tüketilebilir. Ananas sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar, bağışıklığı güçlendirir ve başta ameliyat yaraları olmak üzere yaraları iyileştirmede ciddi etkileri vardır.

Haber 19-03-2022 08:18

Vücuttaki yağ nasıl yakılır? İşte en hızlı yağ yaktıran besinler!

İşlenmiş gıdaların günümüzde en popüler yiyecek haline gelmesiyle kilo problemi, tüm dünyanın ortak bir sorunu oldu. Zayıflarken en önemli konu vücuttan yağ yakmaktır. Bunun için spor ile diyet bir arada sürdürülmelidir. Haberimizde en hızlı yağ yakıcı besinleri sizler için derledik. İşte detaylar...

Trend 02-01-2022 10:14

Tropikal bir lezzet! Tayland usulü ‘Ananaslı Pilav (Khao Pat)’ damağınızı bayram ettirecek

Güneydoğu Asya’nın geleneğiyle harmanlanan Tayland mutfağı, hafif hazırlanan ve güçlü aromatik tatlarla desteklenen yemekleriyle tanınır. Bu mutfakta baharatlar yaygın olarak kullanılır. Tayland yemeklerinde, her bir yemekte ya da tüm sofrada, ekşi, tatlı, tuzlu ve acı olmak üzere dört ana lezzetin dengesi gözetilir. Sizler için Tayland mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan ananaslı pilav tarifini araştırdık.

Yemek 15-09-2021 10:58

Göbek yağlarınızı eritmeye yardımcı olacak detoks tarifi! Sadece 4 malzemeyle hazırlanıyor

Ne kadar katı diyetler uygularsanız uygulayın bölgesel yağlardan kurtulmak her zaman kolay olmuyor. Sağlığınızdan ödün vermeden haftada 30 kilo vermeniz tıbbi olarak mümkün değil. Ancak diyetinizi destekleyecek bir detoks suyu sayesinden göbek bölgesinde toplanan yağlarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Yemek 25-08-2021 17:17

Daha önce duymadığınıza eminiz! Bu besinler cinsel organların kokularını doğrudan etkiliyor

Kadın ve erkeklerin en büyük problemlerinden biri cinsel organlarında meydana gelen kokudur. Özellikle karşı cinsin bu kokudan rahatsız olacağını düşünen taraflar genellikle cinsel birliktelik sırasında çekingen hareket ederler. Cinsel organdaki kötü koku çoğu zaman özgüven kırıcı olabilir. Peki bu koku sorunun yediğiniz besinlerden kaynaklandığını hiç düşündünüz mü?

Kadin 02-08-2021 16:53

Hem doğal hem taze! Muftağınızda yetiştirebileceğiniz 9 bitki

Koronavirüs pandemisiyle beraber aslında dünya genelinde doğaya ve sağlıklı beslenmeye olan ilgi arttı. Özellikle dalından kopartılan organik gıdalar bu dönemde iyiden iyiye popülerleşti. Peki bunları mutfağınızda yetiştirebileceğinizi söylesek? Eminiz heyecanlanırsınız. İşte mutfağınızda yetiştirebileceğiz 9 bitki...

Yemek 26-05-2021 16:38

Daha önce hiç duymadığınız birbirinden ilginç 10 egzotik meyve

Ananas, Hindistan cevizi ile mango artık yıl boyunca yaygın olan ve pek çok kişinin tükettiği egzotik meyveler arasında yer alır. Ancak dünyanın çeşitli yerlerinde yetişen ve ülkemizde sık rastlanmayan pek çok egzotik meyve çeşidi var. İşte değişik lezzetlerinin yanında sayısız faydası olan egzotik meyveler...

Yemek 24-05-2021 12:16

Birbirlerine çok yakışıyorlar! Sağlığınızı bozabileceğini biliyor muydunuz?

Lezzet açısından hoşumuza giden yemekleri genelde birlikte tüketmeyi tercih ediyoruz, oysa bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerekiyor. Peki hangi besinler bir araya geldiğinde zararlı oluyor? İşte birlikte tüketilmesi zararlı yiyecekler...

Yemek 18-05-2021 17:41