Anaokulu Haberleri

Okul müdürü öğrencilere Anneleriniz sizi sevmiyor demiş! Anaokulunda skandal iddia: Ödeme yapmayan velilere baskı kurdular

Ankara'da bir anaokulunda gündeme gelen skandal iddia velileri öfkelendirdi. Anaokulu yönetimi velilerden okul aile birliğine bağış adı altında para istedi. Bazı veliler durumu olmadığını belirtip ödeme yapmadı fakat yönetim aileler üzerinde baskı kurdu. Hatta o kadar ileriye gidildi ki müdürün sınıfa girip çocuklara "Anneleriniz sizi sevmiyor" dediği dahi öne sürüldü. Müdür bu iddia sonrası bakın kendini nasıl savundu...

Haber 08-03-2024 08:50

Anaokulu öğretmenin feci sonu! Çatı katından atladı…

Trabzon’un Akçaabat ilçesinden gelen bir haberde dehşete düşürdü. 7 katlı binanın çatı katından atlayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 28 yaşındaki anaokulu öğretmeni Merve Z. hayatını kaybetti.

Haber 14-12-2023 13:55

Anaokulunda rezalet! Çocuğunda morluklar gören baba şoke oldu

Ankara'da anaokulunda dehşet veren bir olay yaşandı. 6 yaşındaki çocuğunun anaokulunda öğretmeni tarafından darp edildiğini ileri süren baba, olayla ilgili adli süreç başlattıklarını söyledi. Çocuğunun dudağında patlama ve yüzünde çiziklerin olduğunu söyleyen baba, 'Öğretmene emanet ediyoruz çocuğumuzu. Bizden daha çok görüyor. Böyle bir eğitimcinin bu davranışta bulunması bizi çok üzdü' dedi.

Haber 17-11-2023 17:39

Anaokulunda korkutan yangın! Öğretmenler büyük panik yaşadı

Antalya’da bir anaokulunun elektrik panosunda çıkan yangın okulu dumana boğdu. İki kadın öğretmene panik yaşatan yangın kısa surede söndürülürken, duman ekipler tarafından tahliye edildi.

Haber 28-08-2023 16:32

Van'a 111 anaokulu yapılacak

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İpekyolu ilçesinde inşa edilen anaokulu çalışmalarını inceledi.

Yurthaber 18-07-2023 07:38

Anaokulu nasıl yazılır, anaokulu yazımı nasıl olmalıdır? Anaokulu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili konuşucularının pek çok sözcüğün nasıl sesletilip yazılması gerektiğine yönelik araştırmalar yaptığı görülür. Özellikle 2 veya daha fazla sözcüğün bir araya gelmesiyle oluşan bitişik kelimelerin doğru yazılışları zaman zaman unutulabilir. Bu doğrultuda anaokulu sözcüğünün de doğru yazılışı merak edilen ya da karıştırılabilen kelimelerden olduğu söylenebilir. Anaokulu kelimesinin doğru yazılışı ve tanımı ise TDK sayesinde birkaç adımda öğrenilebilir.

Egitim 20-04-2023 09:56

Skandal görüntüler! Yaramazlık yaptığı için anaokulu öğretmeni 2 yaşındaki öğrenciyi sandalyeye bağladı

Amerika’nın Maryland şehrindeki bir anaokulunda kaydedilen görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Söz konusu görüntülerde yaramazlık yapan 2 yaşındaki öğrencinin bir havluyla sandalyeye bağlandığı anlara yer verildi. Görüntüler sosyal medyada infial yaratırken anaokulu eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Trend 14-04-2023 14:05

Doktorların yaşamaz dediği yapışık ikizler hayata tutundu! Tek bedende iki farklı karakter

Nadiren görülen yapışık ikizlik döllenmiş yumurtanın organ gelişimi başladıktan sonra birbirinden tam olarak ayrılamamasıyla oluşmaktadır. Daha çok kızlarda görülen bu durumu yaşayan çeşitli vakalar vardır. Amerika'da yaşayan altı yaşındaki Callie ve Carter yapışık ikiz olarak dünyaya geldi. Anneleri Chelsea Torres, kızlarının yaşadıklarını ve günlük hayatlarını anlattı.

Haber 06-04-2023 09:14

Anaokulunda 4 yaşındaki kız öğrenciye cinsel istismar! Firari İngiliz öğretmen hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Büyükçekmece'de Ocak 2019'da özel bir anaokulunda, 4 yaşındaki kız öğrencisi E.K.'ye cinsel istismarda bulunduğu, darp ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan firari İngiliz kadın öğretmen Rebecca Kate R. (49) hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. İddianamede olayla ilgili detaylar dikkat çekti. E.K'nin annesinin yanında İngilizce bir küfür etmesiyle olayın ortaya çıktığı, öğretmeninin kendisine vurduğunu, küfür ettiğini ve cinsel tacizde bulunduğunu söylediği belirtildi. İşte olayın detayları...

Haber 30-03-2023 12:59

Karaman'da deprem bölgesinden gelen öğrencilere pastalı karşılama

Karaman'da bir anaokulunun öğrenci ve velileri, deprem bölgesinden gelen çocuklara hazırladıkları pastayla sürpriz yaptı.

Yurthaber 03-03-2023 11:19

Kastamonu'da Türk Kızılayın 67. anaokulunun temeli atıldı

Türk Kızılayın "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında 67. anaokulunun temeli Kastamonu'da atıldı.

Yurthaber 08-12-2022 12:19

Isparta'da üzerine sıcak su dökülen anaokulu öğrencisi yaralandı

Isparta'da üzerine sıcak su dökülen anaokulu öğrencisi yaralandı

Yurthaber 18-10-2022 17:39

Tekirdağ'da anaokulunun bahçesindeki kuyuya düşen çocuk yaralandı

Tekirdağ'da anaokulunun bahçesindeki kuyuya düşen çocuk yaralandı

Yurthaber 23-09-2022 10:24

Elazığ depreminden 24 saat sonra enkazdan çıkarılan Yüsra okullu oldu

Kentte iki yıl önce meydana gelen depremde babasını ve ağabeyini kaybeden, annesi ile enkazdan saatler sonra yaralı çıkarılan Yüsra Yıldız, anaokuluna başladı - Anne Ayşe Yıldız: - "İlk gün olmasına rağmen kızım çocuklarla çok eğlendi, güzel vakit geçirdi. İnşallah bizim için bundan sonra daha iyi olacak. Her zaman kızımın yanındayım"

Yurthaber 12-09-2022 12:26

Adana ve çevre illerdeki okullarda uyum eğitimi başladı

Adana ve çevre illerdeki okullarda uyum eğitimi başladı

Yurthaber 05-09-2022 14:51

Milli Eğitim Bakanlığı son 1 yılda gerçekleştirilen icraatları paylaştı

Okul öncesi eğitim seferberliği başlatıldı, 3 bin anaokulu, 40 bin ana sınıfı projesi kapsamında 1100 anaokulu, 10 bin ana sınıfı açıldı - Mesleki eğitim merkezlerinde 1 milyon öğrenci hedefinin yarısına 6 ayda ulaşıldı, kayıtlı öğrenci sayısı 159 binden 550 bine yükseldi - Yabancı dil öğreniminde paradigma değişikliğine gidildi

Yurthaber 07-08-2022 17:30

Milli Eğitim Bakanı Özer, Erzurum'da il değerlendirme toplantısına katıldı:

"3-5 yaş aralığındaki çocuklarımızın tüm Türkiye'de okul öncesi eğitime erişebilmesi için özellikle de 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 100'e çıkartmak için çok ciddi yatırımlarda bulunuyoruz" - "Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi 3 bin yeni anaokulu yapacağız. Bunun 758'ini tamamladık, diğerleri de yatırım planına alındı. Muhtemelen bittiği zaman, 3 bin rakamını çok fazla aşacağız"

Yurthaber 26-07-2022 12:19

Adalet Bakanı Bozdağ, Kütahya'da Nesrin Güral Anaokulu'nun temelini attı:

"Türkiye'nin bütün illerini bilimsel rekabetin içerisine soktuk. 81 ilimizin üniversiteleri bugün dünyayla yarışan bir rekabetin içerisinde"

Yurthaber 01-07-2022 16:19

Anaokulunda skandal olay! Çocuklar kayıplara karıştı, aileler büyük panik yaşadı

İzmir'de bir anaokulunda 3 çocuk kayıplara karıştı. Çocukların kayıplara karışması paniğe neden olurken kayıp çocuklar saatler sonra anaokuluna 3 kilometre uzakta bulundu. Yaşanan olayın ardından kayıp çocukların aileleri, anaokulu müdürü Y.Ç. ve öğretmen G.B. hakkında polis merkezine giderek şikayetçi oldular. Öte yandan söz konusu anaokulu hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Haber 22-06-2022 09:34

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Amasya'da anaokulu açılışına katıldı:

"Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yurdun her köşesinde yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük, Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye birbirine yaklaştırdık. Ama bir şeye çok dikkat ettik, dedik ki, 'yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz'"

Yurthaber 13-06-2022 18:11

Minikler için okulu ameliyathane, bahçesini kazı alanı gibi düzenledi

Gaziantep'te anaokulu öğretmeni Sümeyra Erdoğan, öğrencilerine meslekleri tanıtmak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla okulun içini ve bahçesini adeta meslek atölyesine çevirdi - Öğretmen Erdoğan: - "Çocukların bütün meslekleri bu yaşta uygulamalı olarak öğrenmeleri çok önemli"

Yurthaber 12-06-2022 12:26

Uşak'ta özel bir anaokulunda 2 çocuğu darbettiği iddia edilen okul çalışanı tutuklandı

Uşak'ta özel bir anaokulunda 2 çocuğu darbettiği iddia edilen okul çalışanı tutuklandı

Yurthaber 01-05-2022 20:03

Esenyurt Şirinler Anaokulu’nda 23 Nisan coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 102 yıl önce çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Esenyurt Şirinler Anaokulu öğrencileri tarafından coşkuyla kutlandı.

Haber 23-04-2022 09:29

Denizli'den gelen minikler Marmaris'te yanan ormanlık alana fidan dikti

Denizli'den gelen minikler Marmaris'te yanan ormanlık alana fidan dikti

Yurthaber 26-03-2022 23:29

Anaokulu ve kreşler yarın tatil mi? 10 Mart yarın hangi ilde anaokulu ve kreşler tatil?

Anaokulu ve kreşler yarın tatil mi? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamanın ardından İstanbul Valiliği bugün toplantı düzenledi. Söz konusu toplantının ardından Anaokulu ve kreşler yarın tatil mi? 10 Mart yarın hangi ilde anaokulu ve kreşler tatil? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Haber 09-03-2022 13:34

İstanbul'da anaokulunda kahreden ölüm! 4 yaşındaki Bilge hayatını kaybetti, nedeni ortaya çıktı

İstanbul Şişli'de anaokulunda yemek yedikten sonra uykuya dalan 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Küçük kızın ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Açıklanan ön raporda küçük Bilge'nin ölüm nedeninin zatürreye bağlı, kalp iltihaplanması sonucu gelişen kalp krizi olduğu değerlendirildi.

Haber 18-02-2022 10:12

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'Dilara öğretmen' açıklaması! ''İşime son verildi'' demişti

İstanbul'da bir anaokulunda görev yapan Dilara Kuş adındaki öğretmen, öğrencisinin doğum günü kutlamasını sosyal medyadan paylaşmış, duygusal anların yaşandığı video birçok kullanıcının beğenisini toplamıştı. Ancak bu videonun yayınlanmasından günler sonra Dilara öğretmen işine son verildiğini duyurdu. Bunun üzerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yayınladı.

Haber 05-02-2022 16:16

Dilara Öğretmen, öğrencisinin doğum günü kutlamasını paylaşmıştı! Sosyal medyadan açıkladı: İşime son verildi

İstanbul’daki bir anaokulunda kendisine yapılan doğum günü sürpriziyle şaşkına dönen İbrahim, söz konusu videoyla günlerce sosyal medyada gündem olmuştu. O anları Instagram sayfasında paylaşan öğretmen ise bu paylaşımıyla milyona yakın izlenme almıştı. Ancak Dilara öğretmen son yaptığı gönderiyle bir kez daha gündeme geldi. Yaptığı uzun açıklamada, işine son verildiğini, söz konusu videonun velinin onayı alınarak paylaşıldığını, amacının kimseyi hedef göstermek olmadığını söyledi.

Haber 04-02-2022 11:54

Bakan Yanık duyurdu: 1 milyon çocuk faydalanacak! İşte 'Anaokulu Destek Programı' açıklaması...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Yanık, 1 milyon çocuğun faydalanacağı Anaokulu/ Anasınıfı Destek Programı'nın bu yıl başlayacağını duyurdu.

Haber 03-02-2022 01:26

Bakan Yanık'tan anaokulu açıklaması! 500 milyon TL kaynak ayrılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilk kez uygulanacak olan Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerdeki 1 milyon çocuğun anaokulu/anasınıfına gitmesine destek olacaklarını belirtti. Bakan Yanık, söz konusu destek programı için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracaklarını bildirdi. Bakan Yanık, Anaokulu/Anasınıfı Desteği için başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılacağını belirtirken, başvuru tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini kaydetti.

Finans 01-02-2022 12:30

Kırıkkale'de anaokulunda 112 Sınıfı açıldı

Kırıkkale'de anaokulunda "112 Sınıfı" açıldı

Yurthaber 21-01-2022 15:26

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Balıkesir'de konuştu:

"Küresel olarak yaşanan bu zorlukları istismar etmeye kalkanlara ve buradan nemalanmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz" - "Ülkemiz büyük bir ülkedir. Bugüne kadar ne kadar büyük sınavlardan geçtik, 20 yıldır başımıza gelmeyen iş kalmadı. En son 15 Temmuz gibi alçak bir ihanetle karşı karşıya kaldık ama milletimizin feraseti liderimizin kararlılığıyla, Cumhurbaşkanı'mızın iradesiyle bu belayı da defettik"

Yurthaber 03-12-2021 13:45

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Mardin'de anaokulu açılışı yaptı

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Mardin'de anaokulu açılışı yaptı

Yurthaber 26-11-2021 14:33

Anaokulunun kalitesini güç birliğiyle yükselttiler

Yalova'da faaliyet gösteren Armutlu Vilayetler Birliği Hafize Sakız Anaokuluna, son yıllarda yapılan çalışmalarla ISO 9001 ve ISO 45001 belgeleri, Beslenme Dostu Okul, Sıfır Atık Projesi, Eko-Okul, eTwinning sertifikaları alınarak tiyatro kulübü, tabiat atölyesi, trafik eğitim pisti gibi imkanlar kazandırıldı - Okul müdürü Yıldız Arı: - "Boyacı olan velimiz, okulumuzun boyasını yaparken, bir diğeri bozulan pencerelerini onarıyor. Öyle bir veli grubumuz var. Belediyesinden Kaymakamlığına, idari amirlerimizden oluşan büyük bir aile var"

Yurthaber 22-11-2021 11:40

5 yaşa zorunlu eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanı Özer'den açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması yönündeki hedefe ilişkin, "Hedefe ulaşmak için tüm planları ve bütçe yapılandırmamızı yapıyoruz." dedi.

Haber 27-10-2021 11:19

Denizli'de anaokulu önünde çıkan silahlı kavgada 1 kişi bıçakla yaralandı

Denizli'de anaokulu önünde çıkan silahlı kavgada 1 kişi bıçakla yaralandı

Yurthaber 24-09-2021 14:08

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım Tekirdağ'da anaokulu açılışı yaptı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım Tekirdağ'da anaokulu açılışı yaptı

Yurthaber 20-09-2021 18:04

Bilecik'te, anaokulu öğrencisinin kaybolmasından dolayı okul müdürü ve öğretmene soruşturma açıldı

Bilecik'te, anaokulu öğrencisinin kaybolmasından dolayı okul müdürü ve öğretmene soruşturma açıldı

Yurthaber 16-09-2021 13:26

Özel gereksinimli çocuklar tersine kaynaştırma sınıfında arkadaşlarıyla eğlenerek öğreniyor

Balıkesir'de Şehit Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin Özel Eğitim Anaokulunda özel eğitim gereksinimli çocuklar ile normal gelişim gösteren öğrenciler birlikte etkinliklere katılıp oyunlar oynuyor - Okul müdürü Haluk Gökçe: - "El yıkama becerisinde sıraya girme davranışını biz onlara kazandırırken, normal gelişim gösteren öğrencilerimiz sıraya girip el yıkamak için hazırlık yaptıklarında diğerleri de onları görerek hep beraber ellerini yıkıyorlar. Bu şekilde öğrenme çok daha kolay ve kalıcı oluyor"

Yurthaber 12-09-2021 11:27

Okula uyum haftası tarihleri! Anaokullar ve birinci sınıflar ne zaman okula başlayacak?

2020 yılının mart ayından beri okuldan uzak kalan öğrenciler, yeni dönemde okulların açılmasını dört gözle bekliyor. Birinci sınıflar ve anaokulları, okula daha erken başlayacak. İşte okula uyum haftası tarihleri…

Haber 19-08-2021 16:42

Düzce'de anaokulda skandal görüntü! Soruşturma başlatıldı

Düzce'de engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Düzce Özel Eğitim Anaokulu'nda okul müdürü ve öğretmenler sınıfta nargile içerken çektikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.

Haber 05-08-2021 14:28

1. sınıf, anaokulu kayıtları ne zaman başlıyor 2021? 1. sınıf kayıt sorgulama...

Yeni eğitim öğretim yılı eylül ayında başlıyor. Anaokulu ve birinci sınıf yaşları gelen çocuklar bu yıl okula başlayacak. MEB tarafından her sene e-okul üzerinden ilkokul ve anaokulu kaydı yapacak öğrencilerin yerleştiği okullar erişime açılıyor. Peki 1. sınıf, anaokulu kayıtları ne zaman başlıyor 2021? 1. sınıf kayıt sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte ayrıntılar...

Haber 03-07-2021 12:00

Anaokulları ve kreşler açık mı? Bakanlıktan genelge

Türkiye’de uygulanan 17 günlük tam kapanma döneminde bazı işletmeler haricinde tüm iş yerleri ve resmî kurumlar faaliyetlerini durdurmuştu. Anaokulları, kreşler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri gibi eğitim kurumları da bu dönemde kapanmıştı.

Haber 17-05-2021 12:32

Kreşler ve anaokulları açılacak mı? Kreşler ve anaokulları ne zaman açılacak, açık mı?

29 Nisan'da uygulanmaya başlanan tam kapanma uygulaması 17 Mayıs yani yarın itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Peki kreşler ve anaokulları açılacak mı? Kreşler ve anaokulları ne zaman açılacak, açık mı? İşte yanıtı...

Haber 16-05-2021 16:06

Özel sektörde çalışan anneler anaokullarının açılmasını istiyor

Tam kapanma döneminde anaokulların eğitime ara vermesi özel sektörde çalışan aileleri zor durumda bıraktı. Çocuklarını bırakabilecekleri güvenli bir yer olmamasından yakınan aileler, sürecin zorluğunu 2 kat daha fazla yaşayacaklarını söyledi.

Haber 29-04-2021 17:49

Kreşler, anaokulları açılacak mı? Bakan Soylu canlı yayında açıkladı

Kreşler ve anaokulları açılacak mı? gündemde en çok araştırılan konulardan biri oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kreş ve anaokulları açılış tarihi hakkında detaylara yer verdi. İşte, ayrıntılar...

Haber 29-04-2021 00:03

Anaokulu kapandı mı? Kreşler kapandı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Nisan 2021 tarihli Kabine Toplantısı ardından alınan güncel koronavirüs tedbirleri hakkında açıklamada bulundu. Bu kapsamda 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri tam kapanma uygulanacağı duyuruldu. Açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim detaylarına ilişkin açıklamaya yer verildi. Peki, anaokulları ve kreşler kapanacak mı? Sınavlar ertelenecek mi? İşte, ayrıntılar...

Haber 26-04-2021 20:40

Küçücük çocuklara yaptığı 'pes' dedirtti! Önce koklattı, sonra sosyal medyada paylaştı!

Çin'de görev yapan bir anaokulu öğretmenin yaptıkları akılları zorlayan türdendi. Küçücük çocuklara ayaklarını koklatan bir de bunu sosyal medyada gösteren öğretmenin görüntüler sonrası görev yaptığı okulla ilişiği kesildi.

Haber 14-04-2021 09:36

Okuldaki çocuğunuzu internetten izleyin

Açılışını 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaptığı Özel Ömer San Ankara Yıldız Anaokulu'nda eğitim gören çocuklar, anne-babaları tarafından 24 saat internet üzerinden kamerayla izlenebiliyor. Okulda ayrıca çocuklar sadece organik gıdalar tüketip, anti-alerjik halılarda oynuyor, doğal sabunlarla temizleniyor.

Haber 07-06-2006 13:08