Anayasa Haberleri

Bayramdan sonra Mecliste 'anayasa' mesaisi: Numan Kurtulmuş tek tek tüm partileri ziyaret edecek

Ramazan Bayramı'nın ardından anayasa değişikliği konusunda temaslar tempo kazanacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Tek tek hepsiyle görüşürüm" diyerek siyasi partileri ziyaret edeceğini bildirdi. Kurtulmuş'un Irak'la terörle mücadelede uzlaşıya ilişkin mesajı da dikkat çekti.

Haber 26-03-2024 13:31

Resmi Gazate'de yayımlandı! AYM Anayasa'ya aykırı dedi, o hükmü iptal etti

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçunu düzenleyen hükmü iptal etti. Karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, Yüksek mahkeme, kararın 4 ay sonra yürürlüğe girmesini uygun gördü.

Haber 08-12-2023 06:38

SON DAKİKA | 'Değişim' mesajı vermişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya dönüşü 50+1 açıklaması: 'Değişmesi konusunda aynı fikirdeyim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde uygulanan '50+1' uygulamasıyla ilgili olarak konuştu. Almanya dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan,"'50+1' şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez" dedi.

Haber 18-11-2023 15:54

Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' mesajı: Bu konuda herkes hemfikir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM-Yargıtay gerginliğine değinerek 'yeni anayasa' mesajı verdi. Tunç, "Bu konuda herkes hemfikir" dedi.

Haber 14-11-2023 11:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı mesajı: Hedefimiz özgürlükçü bir anayasaya kavuşmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, Cumhuriyet'in ikinci asrında Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı. Erdoğan, "Tarihi eşsiz zaferlerle dolu büyük bir milletin evlatları olarak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmekte de kararlıyız" dedi. Erdoğan'ın açıklamasındaki 'yeni Anayasa' vurgusu da dikkat çekti.

Haber 30-10-2023 10:57

Erdoğan 'Kapılarını çalacağız' demişti! AK Parti'nin diğer partilere ziyaretleri başlıyor

Cumhur İttifakı tarafından sıkça dile getirilen yeni anayasa hazırlıkları Meclis'in açılmasıyla ivme kazandı. AK Parti heyeti siyasi partileri ziyaretine bugün başlıyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Haber 03-10-2023 11:47

Anayasa nasıl yazılır? Anayasa ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dilinde birden fazla kelimenin bir araya gelmesi ile yeni anlamlara karşılık gelen ve birleşik türde kelimeler türetilir. Bu kelimeler, yazımında en sık hata yapılan kelimelerdir. Birleşik türde bir kelimenin ayrı ya da bitişik yazılması Türkçe Yazım Kurallarına bağlıdır. Belirtilen kurallara uyulması halinde olası yazım yanlışlarının önüne geçebilmek mümkün olur.

Egitim 26-09-2023 20:28

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış canlı yayında Yeni anayasanın ismi ne olacak? sorusuna yanıt verdi! 'Yıl' detayı...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, canlı yayında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin son durumu aktardı. Akış, yeni anayasanın isminin ne olacağıyla ilgili soruya da yanıt verdi. İşte yeni anayasadaki o yıl detayı ve tüm ayrıntılar...

Haber 18-09-2023 12:08

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 12-09-2023 15:11

Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili HÜDA PAR'dan gündem yaratacak çıkış! 'Zinhar değiştirilemez' demek...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili gündem yaratacak bir açıklama yaptı. Yapıcıoğlu "Biz, '4 maddeyi değiştirelim' demiyoruz. Yani biz dili değiştirelim, biz bayrağını değiştirelim, biz başkenti değiştirelim, şunu değiştirelim bunu değiştirelim diye bir teklifimiz yok. Diyoruz ki bu maddelere 'zinhar değiştirilemez' demek gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. 'Bu doğru bir şey mi değil mi gelin bunu tartışalım' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 08-06-2023 16:45

Bakan Tunç görevi devralırken Meclis'i işaret etmişti, CHP'den Anayasa değişikliği için ilk açıklama geldi! Destek veriririz ama önce...

Yeni Kabine'ye atanan bakanlar önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projeler ve bakanlıklarıyla ilgili konularda benimsenecek yaklaşımlar konusunda ilk mesajlarını vermeye başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da görevi teslim alırken yaptığı konuşmada anayasa değişikliğinin sinyallerini vermişti. Bakan Tunç'un mesajının ardından CHP'li Erdoğan Toprak, Anayasa değişikliyle ilgili TBMM'yi işaret ederken "Her türlü katkıyı sağlarız" mesajı verdi.

Haber 05-06-2023 11:45

Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa mesajı! 'Milletimiz hak ediyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada yeni anayasa mesajı verdi. Tunç, "Yeni bir anayasayı, demokratik, sivil bir anayasayı milletimiz hak ediyor. İnşallah yeni dönem Meclis'inde böyle bir uzlaşma sağlanırsa milletimizi Türkiye Yüzyılı'nın ilk yasama döneminde yeni, demokratik bir anayasaya kavuştururuz." ifadelerini kullandı.

Haber 04-06-2023 00:48

Ali Babacan 'çalışmaya hazırız' demişti... AK Partili Özlem Zengin'den anayasa değişikliği açıklaması: Bariyerlerimiz yok!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın “Cumhur İttifakı, anayasa değişikliği ile alakalı, ‘Gelin beraber çalışalım’ derse, çalışmaya hazırız" çıkışıyla ilgili konuştu. "Bariyerlerimiz yok" diyen AK Partili Zengin, "Ben pazarlıksız, bariyerler olmadan Meclis'e gidelim önce, sonra bakalım diye düşünüyorum" dedi.

Haber 23-05-2023 12:36

Ali Babacan’ın ‘CHP listesi’ yorumu ve Cumhur İttifakı’na gönderdiği ‘hazırız’ mesajı gündem yarattı! ‘Helalinden seçilmişlerdir’

Millet İttifakı ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhur İttifakı'na dikkat çeken bir teklifte bulundu. Canlı yayında açıklamalar yapan Babacan, Cumhur İttifakı ile anayasa değişikliği konusunda 'hazır' olduklarının mesajını verdi. Babacan açıklamasının devamında "Biz onlara da gelin beraber çalışalım deriz" ifadelerini kullandı. Öte yandan CHP listesinden milletvekili seçilen DEVA Partililer için de konuşan Babacan 'helalinden seçilmişlerdir' dedi.

Haber 20-05-2023 08:22

Başörtüsü düzenlemesi teklifinde kritik gün belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının ardından yaşanan süreçle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu başörtüsü düzenlemesine ilişkin anayasa değişikliği teklifi, perşembe günü Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak.

Haber 16-01-2023 15:30

SON DAKİKA | CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'nin anayasa randevusuna ret! Gerekçe dikkat çekti

Son dakika haberi: CHP ve İYİ Parti, AK Parti’nin anayasa ziyareti randevusuna, ‘hayır’ yanıtını verdi. CHP ile İYİ Parti ‘nin istişare sonucunda alınan karar AK Parti Grubuna iletildi. CHP, Hayır gerekçesi olarak, İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasını gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haber 10-01-2023 11:56

DEVA Partisi'nden çok konuşulacak çıkış! Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar açıkladı... 'Türk tanımını kaldırmak istiyoruz'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın tartışmalara yol açan 'Kürtçe' çıkışının ardından partiden bu kez de 'Türklük' tanımıyla ilgili gündem yaratacak bir açıklama geldi. Partinin kurucularından, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Anayasa'nın 66. maddesinde değişiklik önerirken "Anayasa'dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusuna "Doğru" diyerek yanıt verdi.

Haber 04-01-2023 15:40

Son dakika: AK Parti'nin başörtüsü teklifi Meclis'e sunuldu! Özlem Zengin duyurdu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Talimatı verdim" sözleriyle duyurduğu ve Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandıran, başörtüsüne ilişkin Anayasa teklifi AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 09-12-2022 15:46

Son dakika: Beştepe'de kritik 'anayasa' toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ediyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de anayasa toplantısı düzenleniyor. Toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katıldığı bildirildi.

Haber 07-12-2022 16:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'referandum' mesajı! 'Uzlaşma sağlanamazsa...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu. Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili CHP'nin tutumunu eleştiren Erdoğan, "Sen bir gece çıktın düzenleme yapalım diyorsun, biz de gel diyoruz. Niye kaçak dövüşüyorsunuz?" dedi. Referandumu işaret eden Erdoğan, "Uzlaşma sağlanamaması halinde bu meseleyi milletimizin takdirine sunmanın yollarını arayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 04-11-2022 15:18

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçilmişti! İttifak ortağı MHP ile paylaşıldı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Talimatı veriyorum" demesiyle başlayan başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi çalışmalarında yeni gelişme yaşandı. Teklifin MHP ile paylaşıldığı bildirildi.

Haber 01-11-2022 17:15

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Kabine toplantısı, İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak, Bakan Bozdağ'dan 'anayasa' açıklaması, ehliyet yenileme ücreti...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, İngiltere'de başbakanlık koltuğuna gelen yeni isim Rishi Sunak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan başörtüsü meselesiyle ilgili Anayasa açıklaması, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden 'ehliyet yenileme ücreti' açıklaması, hayatını kaybeden ünlü manken Sinem Üretmen hakkında ötanazi iddiası...

Haber 24-10-2022 17:46

Anayasa 24. madde nedir, değişecek mi? Bakan Bozdağ açıkladı! Başörtüsü için…

Anayasanın 24. maddesi gündemde yer alıyor. Başörtüsü referandumu ile ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’na ithafen, ‘Hadi, sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa kararı millet versin.’ demişti. Konu hakkında son açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapıldı. Peki, Anayasa 24. madde nedir, değişecek mi?

Haber 24-10-2022 11:38

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan çok sert Türk Tabipleri Birliği çıkışı! 'Onurlu, haysiyetli...'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü hakkında Anayasa değişikliğiyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Bozdağ, "Türkiye’de hem başı açık hem de başını örten vatandaşlarımız bakımından anayasal güvenceyi tahkim eden bir adım atıyoruz." ifadelerini kullandı. Türk Tabipleri Birliği ile ilgili de konuşan Bakan Bozdağ, "Türk tabiplerini temsil etmiyor bunlar. Yani ben onurlu, haysiyetli Türk tabiplerinin temsilcisi olduklarına inanmıyorum" açıklamasında bulundu.

Haber 20-10-2022 13:17

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'başörtüsü' için anayasa değişikliğini işaret etmişti! Bakan Bozdağ son gelişmeyi duyurdu

Son dakika haberi: Başörtüsü tartışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Talimatı veriyorum" diyerek anayasa düzenlemesinin sinyalini vermişti. Gelinen süreçte son olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişikliğinde çalışmaları tamamlanan maddeleri duyurdu.

Haber 17-10-2022 14:42

Kılıçdaroğlu anayasa tartışmalarına son noktayı koydu! Bu konu kapanmıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, New York'un Manhattan bölgesinden bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, anayasa tartışmalarıyla ilgili, "Bu konu kapanmıştır." dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun, ziyaretine Boston ve Washington kentlerinde devam edeceği bildirildi.

Haber 11-10-2022 21:36

Bakan Bozdağ, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili Kabine'de sunum yapacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili sunum yapacak.

Haber 09-10-2022 14:28

5735 sayılı kanun nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 5735 sayılı kanunun içeriği nedir?

5735 sayılı kanunla ilgili detaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün AK Parti Grup Toplantısında bu konuya değinmesinin ardından merak edildi. Ayrıntılar Resmi Gazete'nin, 23 Şubat 2008 Cumartesi günkü yayınında yer almıştı. Peki 5735 sayılı kanun nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği 5735 sayılı kanunun içeriği nedir? İşte konuya ilişkin detaylar...

Haber 06-10-2022 08:03

Son dakika: Bakan Bozdağ'dan 'yeni anayasa' açıklaması! Türkiye eninde sonunda yapacak

Son dakika haberi: Yeni anayasa tartışmaları gündemdeki yerini korurken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Bakan Bozdağ, Türkiye'nin "eninde sonunda yeni anayasa yapacağını" vurgulayarak "Yeni anayasa olmadan yeni Türkiye de olmaz, büyük Türkiye de olmaz" dedi.

Haber 03-10-2022 12:23

HSK'den yargılama süreçlerine müdahale açıklaması:

"Anayasa'nın 138. maddesi çerçevesinde tüm kişi, kurum ve kuruluşlar ile yazılı ve görsel basın organlarının yargı bağımsızlığına saygı göstererek, yargılama süreçlerine müdahale içeren, hakimlere emir ve talimat niteliği taşıyan her türlü eylem ve söylemden kaçınması Anayasal zorunluluktur"

Yurthaber 26-08-2022 15:55

Ülke şokta! Güney Afrika'da Anayasa Mahkemesine çekiçli saldırı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Johannesburg kentinde bulunan Anayasa Mahkemesi binasının camlarına çekiçle saldırı düzenlendi. Şüphelinin saldırısına devam etmesi nedeniyle polisin uyarı ateşi açtığı belirtilirken Adalet Bakanı Ronald Lamola, saldırının demokrasiyi hedef aldığını söyledi.

Haber 05-01-2022 23:21

Yüzde 50+1 oranı nasıl değişir? Erdoğan topu Meclise attı ama muhalefet kapıyı kapattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50+1 tartışmalarıyla ilgili "Karar merci parlamentodur" açıklaması gündem yarattı. Ankara'da liderler seviyesinde peş peşe "yüzde 50+1" görüşmeleri yapılırken, söz konusu değişiklik için bir adım atılıp atılmayacağı ya da nasıl bir sonuç alınacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili AK Partili Numan Kurtulmuş'tan yeni bir açıklama geldi.

Haber 18-11-2021 11:17

Şentop: Önümüzdeki seçimlerin temel tartışması yeni anayasa konusu olabilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Ben yeni anayasa tartışmasına uygun bir ortam olduğunu düşünüyorum halen fakat henüz sıcak bir tartışma ortamına gelmedi. Belki önümüzdeki seçimlerin temel tartışma konusu yeni anayasa konusu olur, olabilir" dedi.

Haber 06-11-2021 19:11

GÖRÜŞ - Yeni Anayasa tartışmasının anlamı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı'ndan doktora öğrencisi Anıl İbrahim Bakırcı Türkiye'de son dönemde gündeme gelen anayasa tartışmalarını AA Analiz'e değerlendirdi: - Türk siyasal hayatında anayasa tartışmaları iki ana başlık ekseninde şekillenmiştir: Hükümet sisteminin belirlenmesi ile temel hak ve hürriyetlerin korunması - 82 Anayasası'nın temel hedefi; anayasal değerlerin güçlendirilmesinden ziyade siyasal sistemi belirli kalıplara göre tesis etmektir - 82 Anayasası halk nezdinde “12 Eylül Anayasası” ya da “darbe Anayasası” şeklinde karşılık bulmuştur - Milletin asli rolde olduğu bir sivil anayasa, Türkiye için yeni bir milat olacaktır - “Kuvvetlendirilmiş parlamenter sistemin” Türkiye’nin sorunlarını hızla çözeceği yönündeki yaklaşım, kamuoyunda seçim tansiyonuna yönelik bir hamle olmanın ötesine geçmiyor - Yeni (sivil) anayasa sürecinden önce Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda gerekli değişiklikler yapılmalıdır

Yurthaber 04-11-2021 12:45

MHP lideri Devlet Bahçeli: Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli, muhalefetin ne içerdiği meçhul bir çalışma içinde olduklarını söyleyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Haber 12-10-2021 11:15

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'dan anayasa vurgusu

Diyanet’in her alanda herkesin yanında olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ”Anayasanın bize vermiş olduğu görevle, din konusunda aydınlatma görevimizi yapmaya çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

Haber 08-10-2021 17:46

İsmail Kahraman: Anayasa açıklamalarım çarpıtıldı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili yaptığı konuşmanın, bazı art niyetli kişi ve çevrelerce kasıtlı olarak çarpıtıldığını kaydetti.

Haber 07-10-2021 19:23

Anayasanın ilk 4 maddesi neden değiştirilemez? Anayasanın ilk 4 maddesi nedir?

Anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili tartışmalar gündeme geldi. Yeni anayasa çalışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber 07-10-2021 13:25

Erdoğan'ın 'ilk 4 madde' sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor" sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sert yanıt verdi.

Haber 06-10-2021 14:25

Meral Akşener'den İsmail Kahraman'a sert yanıt! Basın toplantısına damga vurdu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'ın 'anayasa' çıkışına çok sert tepki geldi. Akşener "Ailesinin yarısı FETÖ'den kaçak. Kendisini hatırlatmak için de böyle eksantrik çıkışlardan uzak durmasında büyük fayda var." ifadelerini kullandı.

Haber 05-10-2021 14:06

AYM, CHP'nin ateşli silahlarla ilgili başvurusunu karara bağladı

Anayasa Mahkemesi (AYM), ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler yasasında, Milli Güvenlik Kurulu'nun "icrai karar" almasına yönelik ibareyi Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Haber 05-10-2021 08:20

İsmail Kahraman'dan tartışma yaratacak sözler: Dindar bir anayasa olmalı

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman yeni anayasa çağrısında bulundu. Kalkınma için ise istikrarın şart olduğunu, parlamenter sistemde ise bunun bulunmadığını aktaran Kahraman, yeni anayasanın da 1924, 1961, 1982 gibi "dindar bir anayasa" olması gerektiğini söyledi. Kahraman, "Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir" ifadelerini kullandı.

Haber 04-10-2021 08:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına ilişkin, "Kendisine ve büyük bir olasılıkla MHP'ye yaptığı çağrı." dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, güçlendirilmiş parlamenter sistemi için ittifakın bütün bileşenleri olarak çalıştıklarını ifade etti.

Haber 01-10-2021 15:46

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir yeni anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Partilerin yeni anayasa tekliflerini en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyorum." açıklamasını yaptı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Giderek daha dengesiz ve sert hale gelen meteorolojik hadiselere karşı kapsamlı bir erken uyarı sistemi kuracağız" diye konuştu.

Haber 01-10-2021 14:22

Laikliğin Anayasadan çıkarılma önerisine CHP'den tepki: Gerçek gündem pahalılıktır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Eski AK Parti Milletvekili Resul Tosun'un laikliğin Anayasadan çıkarılmasına ilişkin önerisiyle ilgili, "anlaşılan kendisine bir görev verilmiş. Şu anda milletin gerçek gündemini karartmak üzere başlatılan spekülasyonda ona da bir rol biçilmiş. Şunu açıkça ifade edeyim. Milletin gerçek gündemi bu tartışılan konular değildir. Bu milletin gerçek gündemi işsizliktir, pahalılıktır, yoksulluktur." ifadelerini kullandı.

Haber 13-09-2021 18:24

Adalet Bakanı Gül, Türkiye Adalet Akademisinde konuştu:

"Adalete hizmet mevziini terk edip ideolojik adanmışlığı ikame edenlerin ülkemizi nasıl bir felaketin eşiğine getirdiğini 15 Temmuz'da hepimiz gördük. Yargı sistemimiz başta olmak üzere ülkemiz 15 Temmuz sonrasında devlet içinde bu örgütlü yapıdan kurtulmak için kararlı bir mücadele ve arınma sürecini başlatmıştır ve bunu da sürdürmektedir" - "Unutmayın adaletin asıl tecelligahı koca koca binalar değil, sizin temiz vicdanınızdır, aklınızdır, kalbinizdir. Dolayısıyla aklınızı, vicdanınızı kimseye ama kimseye kiraya vermeyin" - "Gerekçeli karar yazılmadığı için bozulan her karardan dolayı HSK o hakim ya da savcıyı eğitime alacak ve terfide de bunları dikkate alacaktır" - "Gücümüzü de coşkumuzu da çoğulcu demokrasimizden ve insan haklarına dayalı hukuk devleti anlayışımızdan alıyoruz" - "Eski Türkiye'nin failden faile değişebilen yargısal aktivizmi acı bir anekdot olarak mazideki yerini aldı"

Yurthaber 13-09-2021 13:38

Memur-Sen'in, Kamu Görevlilerinin Yeni Anayasadan Beklentileri araştırması kamuoyuyla paylaşıldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: - "Mevcut Anayasadan ve arkasındaki vesayetçi, ideolojik kültür ve zihniyetten ari yeni bir anayasanın yapılması, Türkiye'de tüm kesimlerin beklentisidir. Şimdi toplumun beklentisine cevap verebilecek çerçeveyi üretme zamanıdır"

Yurthaber 11-09-2021 13:15

Yargıtay Başkanı Akarca'dan yeni anayasa açıklaması

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 01-09-2021 18:19

HDP'ye açılan yeniden kapatma davasıyla ilgili yeni gelişme! AYM bugün karar verecek

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu (AYM), saat 10.00'da toplanarak Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle yeniden açılan davada iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek. Kabul edilmesi halinde iddianame, ön savunma için HDP'ye gönderilecek.

Haber 21-06-2021 09:13