Anayasa Değişikliği Haberleri

SON DAKİKA | 6'lı masadan anayasa değişikliği önerisi! 84 madde değişiyor, seçim barajı...

Son dakika haberi: 6’lı masanın hazırladığı anayasa taslağının duyurulacağı toplantı Bilkent Otel’de yapıldı. Kritik toplantıda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisi açıklanırken, değişmesi planlanan maddeler dikkat çekiyor. DEVA Partili Yeneroğlu, "Yasama bölümünde hazırladığımız değişiklik önerilerini 5 başlıkta açıklayabiliriz" diyerek seçim barajının yüzde 3'e düşürüleceğini söyledi. SP'li Bülent Kaya da YÖK'ü kaldıracaklarını duyurdu.

Haber 28-11-2022 11:14

SON DAKİKA | AK Parti'nin ziyareti sonrası CHP'den anayasa değişikliği açıklaması

Son dakika haberi: AK Parti'nin ziyareti sonrası CHP'den anayasa değişikliği açıklaması geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliği önerisinin içinde olmayacağımızı söyledik. Teklifi de gördükten sonra da değerlendireceğiz" dedi. İşte detaylar...

Haber 02-11-2022 17:20

Bakan Bozdağ'dan anayasa değişikliği açıklaması! 'Çalışma tamamlandı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği ile ilgili konuşan Bakan Bozdağ, "Anayasa çalışmamız nihayete erdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza arzı yapıldı. Takdir beyefendinin" ifadelerini kullandı. Bozdağ, "41'inci maddenin birinci fıkrası değiştiriliyor. 24'üncü maddeye de iki fıkra ekleniyor. Hem başı açık, hem başı örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz" dedi. İşte Bozdağ'ın o açıklamaları...

Haber 25-10-2022 12:23

Adalet Bakanı Bozdağ, canlı yayında soruları yanıtladı:

"(Anayasa değişikliği) 24. madde üzerinde bir fıkra eklemek suretiyle, Türkiye'de artık dini inancı sebebiyle başını örten ve kıyafet tercihinde bulunan vatandaşlarımız bakımından anayasal güvenceyi tahkim eden bir adım atıyoruz" - "Hem başını açmak hem başını örtmek bu ikisi birlikte teminat altına alınıyor" - "Türk aile yapısını bozacak her türlü tercihin biz hep karşısında olduk, bundan sonra da oluruz. Neslimizin devamını engelleyecek, Türk aile yapısının dağılmasını sağlayacak, gelecekte de büyük bir Türk milletinin varlığı için tehdit oluşturacak her şeyle mücadeleyle Anayasa bizi görevlendiriyor"

Yurthaber 20-10-2022 14:48

Anayasa Değişikliği

Anayasa Değişikliği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Anayasa Değişikliği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.