Android Haberleri

İPhone ve Android cihazlarda PIN kodu kaldırma: Telefondan PIN kodu kaldırma nasıl yapılır?

Yeni bir hat alındığında veya var olan SIM kart numarası değiştirildiğinde tercih edilen iletişim operatörleri tarafından 4 haneden oluşan bir şifre verilir. PIN kodu olarak da ifade edilen bu şifreler, SIM kartın cep telefonlarına takıldığı zaman açılmasında büyük bir rol oynar. Günümüzde cep telefonu alanında yaşanan yenilikler sayesinde iPhone, Android gibi cihazlar için PIN koduna gerek kalmamaktadır. Peki, iPhone ve Android cihazlarda PIN kodu kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Haber 09-01-2024 19:45

Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl aktif edilir? Telefona deprem uyarısı nasıl gelir?

Android deprem uyarı sistemi, kullanıcıları doğal afetlere karşı bilgilendirmeyi sağlayan ve güvenliği artıran yenilikçi bir teknoloji olarak bilinir. Android deprem uyarı sistemi, dünya genelindeki deprem riski olan bölgelerde yaşayan insanlara anlık uyarılar göndererek adeta hayat kurtarıcı bir rol üstlenmektedir. Bu, özellikle deprem gibi hızlı ve etkili bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu durumlarda kritik bir avantaj sağlar. Peki, Android deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir?

Haber 26-12-2023 12:26

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1'lik depremde Google'ın uyarı sistemi devreye girdi! Telefonlara bildirim gönderip önceden uyardı

AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildiği öğrenilirken, depremde Google'ın Android deprem uyarı sistemi devreye girdi. Daha önce birçok depremde devreye giren sistem, telefonlara bildirim göndererek 5,1'lik deprem ile ilgili önceden uyardı.

Haber 04-12-2023 11:12

Telefon android sürümü öğrenme - Telefonun sürümü nasıl öğrenilir?

Günümüzde mobil teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak zaman içinde Android işletim sistemi çeşitli güncellemelerle yenilendiğinden kullanıcılar telefonlarının hangi sürümü çalıştırdığını bilmek isteyebilirler. Telefonunuzun sürümünü öğrenmek hem güncellemeleri takip etmek hem de uyumlu uygulamaları kullanmak açısından önemlidir.

Haber 28-11-2023 15:29

Google'dan Android logosunda değişiklik! İşte yenilenen logo...

Dünyanın en büyük işletim sistemlerinden biri olan Android'in logosunda değişikliğe gidildi. Buna göre, Android logosu biraz daha farklı görünmeye başlayacak. İşte değişiklikler...

Haber 06-09-2023 09:29

Android ve İOS telefonlarda internet paylaşımı nasıl yapılır? İnternet nasıl paylaşılır?

Günümüzde ister evde olsun ister işte isterse de dışarıda olsun internete her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Çoğu insan alışverişini veya işini internet üzerinden hızlı bir şekilde halletmektedir. Ayrıca oyun oynamak, video izlemek gibi aktivitelerde yine internet bağlantısı ile gerçekleşmektedir. Ancak bazı durumlarda akıllı telefonlarda mobil internet paketi bitebilir. Böyle bir durumda başkasının cihazından internet alınabilir. Peki, Android ve İOS telefonlarda internet paylaşımı yapılır mı?

Haber 28-08-2023 11:17

Uygulama gizleme: Android telefonlarda uygulama gizleme nasıl yapılır?

Mobil telefonlarda bulunan ama çoğu belki de bilinmediği için kullanılmayan bazı uygulamalar ya da özellikler bulunur. Var olan bir uygulamanın menüden gizlenmesi de bazı markalara ait cihazlarda bulunan bir özelliktir. Uygulama gizleme adı verilen bu özellik farklı nedenlere bağlı olarak telefon kullanıcıları tarafından tercih edilebilir. Gizliliği koruma adına önemli bir özellik olan uygulama gizleme yöntemleri telefondan telefona değişiklik gösterebilir.

Haber 15-08-2023 01:30

En çok satanlarda zirvede yer alan 2023'ün en iyi akıllı saat modelleri

2023 akıllı saatler için bir dönüm noktasıydı. Hem büyük üreticiler hem de yeni oyuncular bu küçük cihazlara daha fazla özellik ve performans eklemek için yarıştılar. Sonuç olarak 2023'te piyasaya sürülen akıllı saatler önceki yıllara göre çok daha güçlü ve yetenekli hale geldi. Peki, "2023'ün en iyi akıllı saatleri hangisi?" Bu sorunun cevabı ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı ancak size yardımcı olmak için 2023 en iyi akıllı saat modellerini bir araya getirdik. Hazırsanız başlayalım!

Haber 07-07-2023 10:13

iPhone 14'teki özellik Android telefonlara da gelecek! Telefon çekmese de iletişim kurulabilecek

Apple, iPhone 14 ailesiyle uydu bağlantısı özelliğini sundu. Apple'ın "Uydu ile Acil SOS özelliği" dediği bu özellik, kapsama alanı dışındayken acil servise kısa mesaj göndermeyi sağlıyor. Böylece telefonun çekmediği veya Wi-Fi ve hücresel bağlantının olmadığı yerlerde iletişime geçilebiliyor. Bu özellik, şimdi Android üreticilerini de harekete geçirdi. Kurulan yeni bir ortaklık sayesinde bu yılın sonuna doğru üst model Android telefonlara da uydu bağlantısı özelliği getirilecek.

Haber 06-01-2023 11:58

Uyarı yapıldı! 'Bu uygulamaları cihazlarınızdan hemen silin'

Bir antivirüs firması tarafından bazı Android uygulamaların kötü amaçlı yazılım ve reklam yazılımı yaydığı tespit edildi. Toplamda 2 milyondan fazla indirilen bu uygulamalarla ilgili hemen silin uyarısı yapıldı. Aktarılanlara göre, bu uygulamalardan herhangi biri cihazınızda yüklüyse, cihazlarınıza ve verilerinize yönelik oluşturabilecekleri tehditlerin kurbanı olmamak için bunları hemen silmeniz gerekiyor.

Haber 12-12-2022 12:52

Düzce depreminde bazı Android kullanıcılarına önceden uyarı geldi! Sosyal medya Android Deprem Uyarı Sistemi'ni konuşuyor: Android deprem uyarı sistemi nedir, Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Türkiye Düzce'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremle sarsıldı. Deprem çevre illerde de hissedilirken, sosyal medya kullanıcıları, Android Deprem Uyarı Sistemi'ni konuşmaya başladı. Paylaşımlara göre, Düzce'deki depremden birkaç saniye önce bazı Android telefonlara bildirim gönderildi ve sarsıntıya karşı uyarı yapıldı. Bu sistem daha önce ülkemizde gerçekleşen bazı depremlerde de çalışmıştı. Android deprem uyarı sistemi nedir, Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Haber 23-11-2022 09:36

Android kullanıcıları dikkat! Bu 5 uygulamadan hemen kurtulun

Siber saldırganların gözü artık akıllı cihazlarımızda. Şimdilerde bankacılık bilgilerimizi çalmaya çalışıyorlar. Böylece bizi mağdur duruma düşürebilirler. Ancak böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen Android kullanıcılarının, binlerce kez indirilen 5 uygulamadan hemen kurtulması gerekiyor. Banka hesabınız tehdit altına girmeden önce bu 5 uygulamayı hemen silmeniz tavsiye ediliyor.

Haber 31-10-2022 13:15

Android'in iki devi karşı karşıya: Xiaomi ve Samsung karşılaştırması

Akıllı telefonlar, etkileyici özellikleri sayesinde birçok işin pratik bir şekilde halledilmesini sağlıyor. Başarılı akıllı telefon markaları denildiğinde bir adım öne çıkan Samsung ve Xiaomi, birbirinden kaliteli modeller üretiyor. Gelin, Xiaomi ve Samsung karşılaştırması yapalım, hangisi daha iyi beraber karar verelim!

Haber 18-10-2022 15:37

Android DNS değiştirme işlemi adımları: Android telefonlarda DNS değişikliği nasıl yapılır?

Sayısı her geçen gün artan internet kullanıcıları bir internet sitesine girmek istediklerinde DNS sisteminden yardım alırlar. Alan Adı Sistemi anlamına gelen DNS; adres çubuğuna girilen site ismini, girilmek istenen sitenin asıl adresi olan IP adresine dönüştürür. DNS ayarlarının değiştirilmesi gereken bazı durumlar vardır. DNS ayarlarını değiştirme yöntemleri kullanılan cihazın işletim sistemine göre çeşitlilik gösterir. Android DNS değiştirme nasıl yapılır?

Haber 12-10-2022 09:36

Uygulama durduruldu hatası nasıl çözülür? Uygulama durduruldu hatası nedir, neden olur?

Dünyada en çok kullanılan ve oldukça popüler bir telefon yazılımı olan Android işletim sisteminde her geçen gün yeni gelişmeler ve güncel uygulamalar geliştirilmektedir. Bu yeni uygulamalarda birçok sebepten dolayı ani çökmeler ve kapanmalar meydana gelebilir. Uygulama durduruldu hatası, bu ani kapanmaların en önemli sebeplerinden biridir. Uygulama durduruldu hatası nedir, neden olur?

Haber 11-10-2022 15:50

Bir hayal gerçek oluyor: WhatsApp, Android tabletlere ve iPad'lere geliyor!

WhatsApp'ı Android tabletlerde ve iPad'de kullanmak çok yakında mümkün olacak. Buna dair bir özelliğin kullanıma sunulacağına dair kanıtlar sonunda ortaya çıktı. Eğer her şey görüldüğü gibiyse yakında WhatsApp'ı iPad'lerde ve Android tabletlerde kullanabileceksiniz.

Haber 26-09-2022 10:55

Android kullanıcılarına emoji müjdesi! Google, yeni ekleyeceklerini duyurdu: Animasyonlu emojiler de geliyor

Google Android kullanıcılarına emoji müjdesi verdi. Buna göre Google, emoji kütüphanesine Unicode 15 emoji eklemeleri yapacak. Eklenecek yeni emojilerin duyurusu bir blog gönderisiyle yapan şirket, Android için animasyonlu emojiler yayınlayacağını da açıkladı.

Haber 14-09-2022 17:06

Beklenen oldu: iPhone 14 Pro’ların Dynamic Island’ı Android dünyasına da getirildi

Apple, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde çentiği değiştirdi ve yerini Dynamic Island (Dinamik Ada) adını verdiği yeni bir alanla doldurdu. Bir tema geliştiricisi ise iPhone 14 Pro'ların Dynamic Island'ını Android bir telefona ekledi. Bu, bildiğimiz kadarıyla Apple'ın Dynamic Island özelliğinin bir Android cihaza getirildiği ilk örnek oldu. Fakat son örneği olacak gibi görünmüyor.

Haber 12-09-2022 13:32

Bu uygulamaları hemen silin! Milyonlar indirdi, amaçları çok kötü

Android akıllı cihazlar kullanıcılarını yakından ilgilendiren 35 kötü amaçlı uygulama tespit edildi. Söz konusu uygulamaların 2 milyondan fazla kez indirildiği belirtildi. Android akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bu uygulamalardan herhangi biri varsa, bunları hemen silmelisiniz.

Haber 19-08-2022 10:54

Ne pahasına olursa olsun kaçının! Telefonunuzda biri bile varsa hemen silin

Siber saldırganlar telefonlarımızı hedef almayı sürdürürken, yeni bir haberde Google Play Store'da milyonlarca kez indirilmiş 35 kötü amaçlı uygulamanın keşfedildiği belirtildi. Android akıllı telefon kullanıcıları, kötü amaçlı uygulamaları karşı uyarıldı. Bu uygulamaları telefonunuza yüklememeniz, yüklediyseniz de hemen silmelisiniz. İşte hemen telefonunuzdan silmeniz gereken bu 35 Android uygulamasının isimleri!

Haber 01-08-2022 14:28