Angela Merkel Haberleri

Eski Almanya Başbakanı Merkel'e üstün hizmet ödülü

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e üstün hizmet ödülü verildi. Şimdiye kadar sadece eski başbakanlar Konrad Adenauer ve Helmut Kohl, bu en yüksek onura layık görülmüştü.

Haber 17-04-2023 19:49

Merkel'den çok konuşulacak Putin itirafı! 'Politik açıdan işiniz bitti mesajı verdi'

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'den gündem olacak Putin itirafı geldi. Verdiği röportajda çok kritik ifadeler kullanan Merkel, geçtiğimiz yıl Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiklerinde Putin'in kendisine "Politik açıdan işiniz bitti" mesajı verdiğini açıkladı. Merkel "Bu son ziyarette Putin, Lavrov'u da yanında getirdi, normalde görüşmelerimiz baş başa olurdu" ifadelerini kullandı.

Haber 25-11-2022 20:28

Merkel ödülü aldı, konuşmasında Türkiye'yi övdü

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından Nansen Mülteci Ödülü alan eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, konuşmasında Türkiye'den övgüyle bahsetti. Türkiye'nin 3,8 milyon mülteciyi ağırladığını söyleyen Merkel, Almanya'dan daha büyük bir yükü üstlendiğini ifade etti.

Haber 11-10-2022 14:30

Eski Almanya Başbakanı Merkel'e çok sayıda mülteciyi kabul ettiği için UNESCO'dan ödül!

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Barış Ödülü'ne layık görüldü. Merkel'in mülteci krizinin yaşandığı yıllarda çok sayıda mülteciyi kabul ettiği için ödülü alacağı açıklandı.

Haber 24-08-2022 00:14

Merkel'in konuşmasında Rusya politikasına dair özeleştiri eksikti

Merkel'in başbakanlığından uzun süre sonra ilk kez kamuoyu önüne çıkması heyecanla karşılandı.

Haber 08-06-2022 20:43

Ukrayna savaşı: Merkel, Putin'le kurduğu ilişkilere yönelik eleştirileri 'Özür gerektirecek bir şey yapmadım' diyerek reddetti

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'yla ve lideri Vladimir Putin ile geçmişte kurduğu ilişkilerde özür dilemesini gerektirecek hiçbir şey olmadığını söyledi.

Haber 08-06-2022 12:00

Suskunluğunu bozan Merkel Rusya politikasını savundu

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel Başbabakanlık görevinden ayrıldıktan altı ay sonra ilk kez ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Haber 08-06-2022 10:44

Merkel'in titreme nöbeti geçirmesi çok konuşulmuştu! Nedenini ilk kez kendisi açıkladı

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2021'de görevini bırakmasının ardından ilk defa kamuoyu önünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Görevinin son günlerinde geçirdiği titreme krizleriyle dünya basınında geniş yankı uyandıran Merkel, bu krizlerin nedenini ilk kez kendisi açıkladı.

Haber 08-06-2022 06:49

Merkel’in cüzdanını çaldılar

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel Berlin’de alışveriş yaparken cüzdanını çaldırdı.

Haber 25-02-2022 21:00

Bir dönem resmen sona eriyor! Almanya Başbakanı Merkel'e askeri veda töreni

Almanya Başbakanı Angela Merkel için askeri veda töreni düzenledi. Merkel, Savunma Bakanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 16 yıllık başbakanlığının ardından minnettarlık ve alçakgönüllülük hissettiğini söyledi. Törende Merkel'in bizzat kendisinin seçtiği "Büyük Tanrı seni övüyoruz" adlı ilahi ile "Benim için kırmızı güller yağsın" ve "Renkli filmi unutmuşsun" adlı parçalar çalındı.

Haber 03-12-2021 07:16

Angela Merkel'den Kimmich yorumu!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, koranavirüs aşısı yaptırmadığını açıklayan Joshua Kimmich için açıklamada bulundu.

Spor 31-10-2021 17:16

Merkel ve Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Yunanistan dostluk elini uzatıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 4 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kimsenin AB-Türkiye ilişkilerini tamamen yıkmak istemediğini söyleyen Miçotakis ise, "Türk-Yunan ilişkilerinde Yunanistan dostluk elini uzatıyor." iddiasında bulundu.

Haber 29-10-2021 20:58

Merkel'in Yunanistan ziyaretinde dikkat çeken manşet: Bize 322 milyar borçlusunuz

Yunanistan'da gazeteler Alman Başbakanı Angela Merkel'in Atina'ya gerçekleştirdiği ziyaret vesilesiyle bir kez daha tazminat konusunu gündeme taşıdı. Dimokratia gazetesi, 2. Dünya Savaşı'nda Nazi işgalinde ülkede hayatını kaybedenler ve oluşan maddi hasarı hatırlattığı haberinde, "Unutmadık. Bize 322 milyar borçlusunuz!" başlığını kullandı.

Haber 29-10-2021 15:51

Almanya'da Cumhurbaşkanı'ndan Merkel'e Görevde kal tavsiyesi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Başbakan Angela Merkel'den yeni bir hükümet kurulana kadar görevini sürdürmesini istedi.

Haber 27-10-2021 07:39

Almanya Başbakanı Merkel, AB Liderler Zirvesi'ne son kez katıldı

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'ne son kez katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Polonya ile yaşanan yargı krizini işaret ederek, "Hukukun üstünlüğü, AB'nin merkezinde yer almaktadır" dedi.

Haber 22-10-2021 07:38

Güldüren diyalog! Erdoğan, Merkel'e aralarındaki özel konuşmayı hatırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Angela Merkel'in basın toplantısına "koalisyon" diyaloğu gündeme geldi. Almanya Başbakanı Merkel, başkanlık sisteminin ülkesine uygun olmadığını dile getirince Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman zaman şikayetlerinizi bana aktardınız" ifadelerini kullandı. Merkel de Erdoğan'a cevaben, "Doğrudur hayat böyle fakat buna rağmen güzel" ifadelerini kullandı. Diyalog basın toplantısında gülüşmelere neden oldu.

Haber 16-10-2021 18:59

Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti

Görevi bırakmaya hazırlanan Almanya Şansöylesi Angela Merkel veda ziyareti için bugün Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile Huber Köşkü'nde bir araya geldi. Liderler bir süre balkonda sohbet ederken Erdoğan, Merkel'e İstanbul Boğazı'nı anlattı. 1,5 saat süren görüşme sonrası Erdoğan ve Merkel, ortak basın açıklamasında bulundu.

Haber 16-10-2021 12:29

Putin, Merkel ve Macron ile Ukrayna konusunu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna konusunu ele aldı.

Haber 12-10-2021 00:03

Angela Merkel Türkiye'ye geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi.

Haber 08-10-2021 13:48

Almanya seçim sonuçları açıklandı mı? Almanya başbakanı kim oldu? Kim kazandı?

Almanya'da Angela Merkel döneminin sona ermesiyle Almanlar sandığa gitti. 60 milyon 400 bin seçmenin oy kullandığı ülkede oyların yüzde 25,8'ini alan parti kazanan taraf oldu. Almanlar; Hristiyan Birlik (CDU/CSU), Yeşiller Partisi (GRN), Hür Demokrat Parti (FDP), Almanya için Alternatif (AfD), Sosyal Demokrat Parti (SPD) partilerine oy verdi.

Haber 27-09-2021 09:17

Almanya'daki seçimlerde birinci parti Sosyal Demokrat Parti (SPD) oldu

Almanya'da yapılan genel seçimlerde geçici resmi sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SPD) oyların yüzde 25,7'sini alarak birinci oldu. Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ise İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan genel seçimlerde en düşük oy oranını aldı.

Haber 27-09-2021 08:53

Almanya seçimleri: Sosyal Demokratlar önde, Merkel'in partisi tarihinin en düşük oranında, gözler koalisyon pazarlıklarında

Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemini bitiren seçim büyük çekişmeye sahne oldu. Sandık çıkış anketlerine göre Sosyal Demokratlar az farkla muhafazakar Hristiyan Birlik Partileri'nin önünde. Üçüncü sırada Yeşiller Partisi, dördüncü sırada da Hür Demokrat Parti var. Seçim sonuçlarından sonra Almanya iktidarını belirleyecek koalisyon pazarlıkları başlayacak.

Haber 27-09-2021 04:46

Almanya Başbakanı Merkel kimdir, kaç yaşında? Angela Merkel neden görevi bıraktı?

Angela Merkel Almanya'da 26 Eylül'de yapılan genel seçimlerde yeniden aday olmadı. Almanya seçimleri sonrası Merkel'in hayatı merak konusu oldu. Peki Almanya Başbakanı Merkel kimdir, kaç yaşında? Angela Merkel neden görevi bıraktı? İşte ayrıntılar...

Haber 26-09-2021 23:47

Almanya'da Merkel'e benzeyen oyuncak ayı yok satıyor

Almanya’nın Bavyera eyaletinde yer alan Coburg kentinde bulunan Hermann-Spielwaren adlı oyuncak firması Angela Merkel’e tıpatıp benzeyen bir oyuncak ayı üretti. 40 santimetrelik oyuncak 189 euro (1.911 TL) satış fiyatına rağmen hemen tükendi.

Haber 22-09-2021 08:15

Taliban'dan Merkel'e Afganistan daveti

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Almanya ile güçlü ve resmi diplomatik ilişkiler istediklerini belirterek, Başbakan Angela Merkel'i Afganistan'a davet etti. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "Alman hükümetinin bize gerçekten yardım edebileceğine inanıyoruz. Angela Merkel'in kesinlikle özel bir yeri olur. Onu ülkemizde gerçekten memnuniyetle karşılarız" dedi.

Haber 06-09-2021 14:31

Papa'dan büyük gaf! Merkel’den alıntı yaptığını sanarak Putin’in sözlerini tekrarladı

Afganistan’daki 20 yıllık savaş nedeniyle Batı'yı eleştiren Papa Franciscus, kendisine yöneltilen soruya, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den alıntı yaptığını düşünerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözleriyle yanıt verdi.

Haber 01-09-2021 15:37

Merkel'den, ses getirecek çağrı: Taliban'la görüşmeler devam etmeli

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, "Afganistan’daki kazanımların korunması için Taliban ile görüşmeler devam etmeli" dedi.

Haber 25-08-2021 16:14

Putin, Merkel'le görüşmesine çiçekle geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, görev süresi sona ermeden önce düzenlediği yurt dışı ziyaretlerinde son durağı Rusya oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı olarak Moskova’ya son ziyaretini gerçekleştiren Merkel ile görüşmeye çiçekle geldi.

Haber 20-08-2021 16:36

Almanya'dan yeni Covid-19 testi kararı! Ücretli oluyor

Almanya'da aşı olmayanlara yönelik koronavirüs testleri ile alakalı yeni bir karar alındı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyalet başkanı ile telekonferans yoluyla bir araya geldiği zirve sonrası ülke genelinde 11 Ekim’den itibaren Covid-19 testlerinin ücretli olacağını ve selden zarar gören bölgelere 30 milyar euro destek ayrıldığını açıkladı. Ülkede alınan yeni kararlara göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede aşı olmayanların günlük yaşamları daha da zorlaştırıldı.

Haber 10-08-2021 19:43

Merkel’den Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’yi Suriyeli mülteciler konusunda överek, “Türkiye, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaparak çok iyi bir iş yapıyor” dedi. Türkiye’nin AB ilişkilerine değinen Merkel, “Türkiye’nin AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum” ifadesini kullandı.

Haber 22-07-2021 16:18

Almanya'da sel bölgesini ziyaretinde gülen başbakan adayına tepki

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Şansölye Angela Merkel’in yerine aday olan Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet’in selin neden olduğu afet bölgesine birlikte yaptıkları ziyaret sırasında güldükleri anların kameralara yansıması sosyal medyada tartışmaya sebep oldu.

Haber 18-07-2021 09:23

Almanya Başbakanı Merkel'in canlı yayında zor anları! Yorgunluktan gözlerini açamadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel görevi bırakmaya hazırlandığı şu günlerde ülkesini koronavirüs kâbusunun pençesinden kurtarabilmek için var gücüyle çalışıyor. Delta varyantıyla ilgili gelişmelerle birlikte artan vaka sayıları ülkeyi zor duruma sokarken Merkel'in yorgunluğu da gözlerden kaçmadı...

Haber 15-07-2021 15:20

Almanya'da Merkel'in koltuğuna kim oturacak?

Almanya'da 26 Eylül'de yapılacak seçimler yaklaşırken Başbakan Angela Merkel'in koltuğuna kimin oturacağı merak konusu. Almanya'nın 2005 yılından bu yana başbakanlığını yapan Merkel, bu kez adaylar arasında yok.

Haber 02-07-2021 11:47

Merkel'den Türkiye açıklaması: Gümrük Birliği çalışmalarına devam edeceğiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Haber 25-06-2021 07:57

Merkel'den AB'ye Türkiye çağrısı: Hızla hayata geçirmeliyiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nde (AB) ortak çıkarlar üzerine iş birliğinin ilerletilmesi için Türkiye ile diyalog gündeminin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 24-06-2021 14:58

Merkel, Federal Meclis'te son kez soruları yanıtladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 yıldır sürdürdüğü görevine 26 Eylül’de veda etmeye hazırlanırken, son kez Federal Meclis’te soruları yanıtladı.

Haber 23-06-2021 16:56

Merkel ikinci doz koronavirüs aşısını yaptırdı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’e ikinci doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulandığı bildirildi. İlk doz olarak AstraZeneca üretimi koronavirüs aşısını yaptıran Merkel, ikinci dozu Moderna üretimi aşıdan yaptırdı.

Haber 22-06-2021 17:07

Merkel: Türkiye'nin desteğe her türlü hakkı var

Almanya Başbakanı Merkel, üç milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıyı barındıran Türkiye'ye mali desteğin sürmesi ve mülteci mutabakatının güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Haber 22-06-2021 11:28

Merkel ve Draghi'den dikkat çeken sözler: Türkiye olmadan ilerleyemeyiz

İtalya Başbakanı Draghi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Merkel'e Türkiye ile AB arasındaki göç mutabakatı soruldu. Anlaşmanın yenilenmesinden yana olduğunu dile getiren Merkel, "İkimiz de Türkiye ile iş birliği olmadan ilerleyemeyeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Haber 21-06-2021 22:21

Merkel'den dikkat çeken Türkiye ve AB açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye’nin belirli konuları birlikte şekillendirme konusunda birbirine bağımlı olduğunu söyledi.

Haber 18-06-2021 21:55

ABD Ulusal Güvenlik Ajansının Merkel’i izlediği ortaya çıktı

ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA), ABD ile Danimarka arasındaki kablo anlaşması aracılığıyla başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere çok sayıda Avrupalı üst düzey politikacıyı izlediği bildirildi.

Haber 30-05-2021 22:36

Almanya Başbakanı Merkel, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Haber 17-05-2021 17:48

Merkel: Almanya'da üçüncü dalgayı kırmış görünüyoruz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının üçüncü dalgasının kırıldığını söyledi.

Haber 08-05-2021 18:48

Erdoğan, Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 05-05-2021 19:03

Angela Merkel, Wirecard skandalında tanık olarak dinlendi

Almanya'nın en büyük finans skandalı olarak kayıtlara geçen Wirecard soruşturması kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel, tanık sıfatıyla bugün Federal Meclis’teki Wirecard Soruşturma Komitesi'ne ifade verdi.

Haber 23-04-2021 14:06

Almanya'dan Rus aşısı atağı!

Avrupa Birliği’nin (AB) Rus aşısı siparişine sıcak bakmaması üzerine Almanya Sputnik V satın almak için harekete geçti. Almanya, Rusya'nın Sputnik V Kovid-19 aşısından toplam 30 milyon doz satın almak istiyor.

Haber 22-04-2021 14:25

Merkel’in yerine geçecek isim belli oldu

Almanya'da yıllardır başbakanlık görevini üstlenen hem de partisi CDU'ya liderlik yapan Angela Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu. Parti içindeki kaynaklar Merkel'in yerine Armin Laschet'nin geçeceğini duyurdu.

Haber 20-04-2021 12:06

Fransa, Almanya ve Ukrayna’dan Rus askerlerinin Ukrayna sınırından geri çekilmesi çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy gerçekleştirdikleri görüşmede, Rusya’ya askerlerini Ukrayna sınırından çekmesi için çağrıda bulundu.

Haber 16-04-2021 23:29

Merkel: Üçüncü dalga ülkemizi kontrol altına aldı

Almanya Başbakanı Merkel, koronavirüs salgınında durumun "çok ciddi" olduğunu ifade ederek, hükümetin hazırladığı yasa tasarısına milletvekillerinden destek istedi.

Haber 16-04-2021 13:29