Anne Sütü Haberleri

İkisini karıştırınca tam bir şifa kaynağı oluyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt ve kimyonun bir araya geldiğinde ortaya çıkan etkileyici faydaları, yüzyıllardır geleneksel tıp ve mutfakların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Kimyon, lif bakımından zengindir ve sindirim sağlığına katkı sağlar. Yoğurt ile birleştirildiğinde, bu ikili, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önleyebilir. Bu muhteşem ikili, sağlık açısından pek çok yarar sunuyor. Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri haberimizde.

Haber 20-10-2023 16:36

Sütü az gelen anneler dikkat! Bu besinler anne sütünü artırıyor

Anne sütü bebeğin sağlıklı büyümesi için oldukça önem taşıyor. Kişiden kişiye farklılık gösteren anne sütü miktarı bazen az gelebiliyor. Anne sütünden bebeğin yeterli düzeyde faydalanabilmesi için bu gıdaları tüketerek sütünüzü artırabilirsiniz.

Kadin 02-09-2023 15:00

Dünyaya 750 gram gelen minik Batu anne sütüyle hayata tutunuyor

Anne karnında henüz 28 haftalıkken dünyaya gelen Batu bebek, 3 haftadır tedavi gördüğü hastanede anne sütünün de desteğiyle yaklaşık 1 kilograma ulaştı.

Yurthaber 07-08-2023 11:10

Anne sütü sadece bebeklere değil annelere de şifa dağıtıyor! Tehlikeli hastalıkların riskini azaltıyor

Uzmanlar anne sütünün şifa kaynağı olduğunu belirterek bu sütün bebeklerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ve hastalıklara karşı koruduğunu belirtiyor. Ancak anne sütünün faydaları sadece bebeklerle sınırlı kalmıyor. Annelere olan faydaları da saymakla bitmiyor.

Kadin 29-05-2023 16:00

Anne Sütü

Anne Sütü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Anne Sütü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kahreden olay! 6 aylık bebek anne sütünden zehirlenerek hayatını kaybetti

Kahreden haber Muğla'dan geldi! Zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırılan anne İnci Sandık ile 2 çocuğu tedaviye alındı, 6 aylık bebeği Uraz Sandık ise yaşamını yitirdi. Uraz bebeğin anne sütünden zehirlendiği tahmin edilirken, ailenin dün akşam tavuk yediği, geçen günlerde de evi ilaçladığı belirtildi.

Haber 20-05-2023 17:43

Halsey'in şaşırtan güzellik sırrı! Anne sütünü hem oğluna hem de kendine...

Amerikalı şarkıcı Halsey, Türk sevgilisi Alev Aydın'la olan birlikteliğinden Ender adında bir çocuk dünyaya getirmişti. 2021 yılında doğum yapan Halsey, başarılarının yanı sıra kusursuz cildi ve Alev Aydın'la olan Türkiye ziyaretleri ile gündem oluyordu. Halsey, geçen günlerde yaptığı açıklamada cildi için anne sütü kullanarak yaptığı şaşırtıcı güzellik sırrını açıkladı.

Kadin 26-04-2023 11:46

Anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir? Doğum öncesi ve sonrasında süt yapan besinler ve faydaları nelerdir?

Anne sütü bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli olan en önemli besin kaynaklarından biridir. Ancak bazı anneler yeterince süt üretememe sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Neyse ki anne sütünü artırmak için bazı doğal yöntemler vardır ve bu yöntemlerden biri de doğru yiyecekleri tüketmektir. Bazı gıdalar, anne sütünü artırmaya yardımcı olan vitaminler, mineraller ve diğer besin maddelerini içerir. Peki, yeni doğum yapan anne sütünün artması için neler yiyebilir?

Kadin 17-03-2023 16:53

Yeni doğan beslenme tablosu nasıl olmalıdır? Yeni doğan bebekler nasıl beslenmelidir?

Yeni doğan bebeklerin sağlıklı gelişimleri için doğru beslenmeye ihtiyaçları vardır. Bebeklerin ihtiyacı olan besinler vücutlarının büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. Doğru beslenme bebeğin doğum ağırlığı, büyüme ve gelişim hızı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle doğru beslenme her bebeğin bireysel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özenle planlanmalıdır. Peki, yeni doğan bebekler nasıl ve kaç saatte bir beslenmelidir?

Kadin 17-03-2023 16:52

Yulaf süt yapar mı, yulaf ezmesi bebeğe gaz yapar mı? Yulaf anne sütünü artırır mı, emziren anne yulaf yiyebilir mi?

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin beslenme listesinde olmazsa olmaz bir besin olarak yer alan yulaf, vücuda pek çok fayda sağlar. Pek çok vitamini ve minerali içerdiği için vücudun ihtiyaçlarını karşılar. Aynı zamanda uzun süre tok tutma ve enerji verme özelliğine sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı emziren anneler yulafın faydalarını merak etmektedir. Özellikle süt artıcı olup olmadığı konusunda araştırmalar yapılmaktadır. Peki, emziren anne yulaf yiyebilir mi?

Kadin 07-03-2023 18:00

Tahin süt yapar mı, tahin yemek gaz yapar mı? Tahin anne sütünü artırır mı, emziren anne tahin yiyebilir mi?

Türk mutfağının sevilen lezzeti olan tahin pek çok yemekte, mezede ve tatlıda kullanılır. Özellikle kış aylarında tam bir şifa deposu olan tahinin vücuda birçok faydası vardır. Bu besleyici lezzetin anne sütüne de faydalı olduğu bilinmektedir. Anne sütünü artırmak için pek çok kadın tahin tüketir. Böylece hem sağlıklarını koruyabilirler hem tahinin pek çok faydasından yararlanabilirler hem de bebeklerinin karnını doyurabilirler. Emziren anne tahin yiyebilir mi?

Kadin 07-03-2023 18:00

Dereotu süt yapar mı? Dereotu anne sütünü artırır mı, sütün bol olması için ne yapılmalı?

İnsan sağlığına sayısız faydası olan dereotu pek çok yemekte kullanılır ve yiyeceklere lezzet katar. Dereotunun en önemli ve bilinen faydalarından biri de anne sütü üzerindeki olumlu etkisidir. Emzirme dönemindeki annelerin sütlerinin veriminin artması için sağlıklı beslenmeleri oldukça önemlidir. Bu dönemde dereotu tüketen annelerin sütlerinde artış görülebilir. Tabii ki doğru miktarda tüketmek oldukça önemlidir. Dereotu süt yapar mı?

Kadin 07-03-2023 17:59

Tarçın süt yapar mı? Tarçın anne sütünü artırır mı, anne sütünü artırmak için tarçın nasıl kullanılır?

Emzirme döneminde kadınlar oldukça stresli zamanlar geçirebilir. Bu süreçte sütlerinin bebeklerine yetip yetmeyeceği endişesi yaşayabilirler. Bu nedenle beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. Çünkü annelerin yiyip içtiği her şey sütlerinin verimine ve kalitesine etki eder. Özellikle süt artırıcı besinler tüketmelidirler. Tarçının anne sütü üzerindeki etkisini de pek çok kadın merak etmektedir. Peki, anne sütünü artırmak için tarçın nasıl kullanılır?

Kadin 07-03-2023 17:52

Öyle bir şeyden losyon yaptı ki... Her derde deva!

Cilt bakımı kadınlar için oldukça önem taşıyor. Cilt bakımında yapılan çeşitli uygulamalar cildin sağlığını bozabiliyor. Kadınlar evde yaptıkları maske tarifleri ile ciltlerinin daha güzel görünmesini sağlıyor. TikTok'ta ilginç cilt bakım maskesinin her derde deva olduğunu paylaşan Ashley Lemieux, çok sayıda etkileşim aldı.

Kadin 15-02-2023 16:10

7 aylık bebeği 3 yaş kıyafetlerini giyiyor! Bebeğinin kilo alma nedeni...

Bebeklerin kilo ve boy takibi sağlıkları için oldukça büyük önem taşıyor. Normalinden az veya fazla kilolar çeşitli sağlık problemlerine neden olabiliyor. 7 aylık bebeğinin aldığı kiloları paylaşan TikTok üzerinden paylaşan bir anneye oldukça fazla yorum yapıldı.

Kadin 26-01-2023 15:35

Oğlunu emziren trans baba ölüm tehditleri alıyor! Bebeğini doğurduktan sonra...

Bebeklerin anne sütü emmesinin bağışıklık sistemleri ve büyümeleri için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Ancak emzirme dönemi kadınlar için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Kendi çocuğunu doğuran transseksüel bir baba bebeğini emzirdiği için ölüm tehditleri içeren mesajlar alıyor.

Kadin 24-01-2023 10:45

İsraf etmek istemediği için kendi sütünü içiyor! Anne sütünün tadını anlatınca sosyal medyada gündem oldu

Jemie Lim isimli bir kadın anne sütünü israf etmek istemediğini açıkladı ve tek bir damlanın boşa gitmemesi için sütünü devamlı olarak paketlendiğini söyledi. Lim’in ilginç yöntemlerinden biri ise anne sütünü israf etmemek için kendi sütünü içmesi oldu. Singapurlu kadın anne sütünü içerken yaptığı paylaşımlarla TikTok’un ilgisini çekti.

Trend 27-12-2022 08:32

Cilt bakım maskesi büyük tepki topladı: Bencil ve delisin!

Cilt bakımı özellikle kadınlar için büyük önem taşıyor. Daha sıkı ve parlak bir cilde sahip olmak, cilt kusurlarını gidermek için çeşitli bakım ürünleri uygulanıyor ve maskeler yapılıyor. İlginç cilt bakım maskelerin etkileri merak uyandırabiliyor. Instagram'da yaptığı cilt maskesini kullanan kadın kullandığı malzeme nedeniyle tepkilerin hedefi oldu.

Kadin 25-12-2022 17:33

Dolabınızdan eksik etmeyin! Kanserle mücadele ediyor, hastalıklardan koruyor, öksürüğü anında geçiriyor

Bazı yiyecek ve içecekler her mevsim olsa da onları tüketmek belirli mevsimlerde çok daha zevkli hale geliyor. Soğuk kış günlerinde sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla sıcacık kestane ve enfes boza geliyor. Bozanın lezzetinin yanı sıra faydaları da oldukça dikkat çekiyor. Bozanın faydasını duyanlar bu içecekten vazgeçemiyor.

Haber 12-12-2022 14:47

Dondurulmuş anne sütü ne kadar sürede tüketilmeli? Buzlukta saklanan anne sütü nasıl verilir, ısıtılan anne sütü ne kadar dayanır?

Anne sütü, anneyle bebeğin aralarındaki duygusal bağı kuvvetlendirmesi dışında sağlık açısından da birçok faydaya sahiptir. Bebekler ilk 6 ayda çok hassas ve gelişime çok açıktır. Bu yüzden anne sütü direkt olarak bebeğe katkı sağlar. Eğer anne sütü fazlaysa, anne sütü sonradan kullanılmak için saklanmak isteniyorsa anne sütü dondurularak saklanabilir. Anne sütünün besin değerlerini kaybetmemesi ve bozulmadan tüketilmesi önemlidir. Peki, buzlukta saklanan anne sütü nasıl verilir?

Haber 28-10-2022 16:57

Sütünüz gerçekten yetersiz mi? Anne sütü hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Anne sütü, bebeğin ilk 6 ay boyunca tüm gereksinimleri olan su, protein, karbonhidrat, mineral ve yağları tek başına karşılayabilen mucize bir besin. Zengin içeriği sayesinde bebeğin büyümesini, gelişmesini ve enfeksiyon hastalıklarından alerjiye, kalp ve damar hastalıklarından kansere kadar pek çok sağlık problemlerinden korunmasını sağlıyor. Üstelik bebeğin zeki, mutlu ve özgüvenli bir birey olabilmesinde de önemli işlevler üstleniyor.

Haber 04-10-2022 17:28

Boza içmenin tam zamanı: Sevmiyorsanız bile faydalarını duyduktan sonra sevmeye başlayabilirsiniz! Kanserden öksürüğe kadar birçok derde deva

Boza nostaljik içecekler arasında bulunuyor. Tadı ve kokusu bizi çocukluğumuza götürüyor. Üzerine dökülen tarçın ve leblebi bozanın lezzetine lezzet katıyor. Sevenin çok sevdiği sevmeyenin ise uzak durduğu bozanın faydalarını duyanlar şaşırıyor. Osmanlı'dan bu yana yıllardır süre gelen boza kanser, öksürük, enfeksiyon, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi çok çeşitli hastalıklara şifa oluyor.

Haber 03-10-2022 10:59

Kanser üzerinde etkileri var: 5 yaşındaki çocuğunu emziren kadın büyük tepkiler aldı! Emzirme kaç yaşına kadar sürdürülmelidir?

Anne sütü bebeğin büyümesi ve gelişmesi için oldukça büyük önem taşımaktadır. Emzirmek bebeğin sadece sağlığını değil anneyle olan ilişkini ve psikolojik bağlılığını da olumlu etkilemektedir. Emzirmenin hem anneye gem de bebeğe olan faydaları saymakla bitmiyor. Lauren McLeod isimli bir kadın 5 yaşındaki oğlunu emzirdiği için sosyal medyadan tepki aldı.

Kadin 14-09-2022 09:18

Oldukça şaşırtıcı: Anne sütünün turuncuya dönme nedenini paylaştı! Anne sütünün rengi neden değişir?

Anne sütünün ilk 2 yıl boyunca verilmesi önerilmektedir. Özellikle yenidoğan bebeklerin gelişiminde oldukça büyük önem taşıyan anne sütünde dönem dönem değişikler görülmektedir. Anne sütünün turuncuya döndüğünü gören bir kadın bunun nedenini araştırarak öğrendiği bilgiyi diğer anneler ile de paylaştı.

Kadin 01-09-2022 10:43

Sütüm az geliyor diye üzülmeyin! Anne sütünü arttıracak besinler

Anne sütü bebeğin sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ancak gelen anne sütü miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Uzmanlar anne sütünü arttırmak için çeşitli gıdalar yenilmesini öneriyorlar. Anne sütü nasıl artar diye düşünüyorsanız bu gıdalar ile anne sütünü arttırabilirsiniz.

Kadin 16-08-2022 16:26

Mutlaka deneyin! İkisini karıştırsanız...

Kimyon yemeklere yoğun bir tat veren baharatlar arasında yer alıyor. Kimyon sadece yemeklere tat vermesiyle değil faydalarıyla da biliniyor. Saymakla bitmeyen faydası bulunan kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyince etkilerini çok daha arttırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-08-2022 15:00

Yenidoğan bebekler için doyurucu ve sağlıklı en iyi yenidoğan bebek maması çeşitleri

Anne sütünde bulunan bütün vitamin ve mineralleri içerisinde bulunduran yenidoğan bebek mamaları, yeni formülleriyle bebeklerin gelişimi için anne sütü kadar etkili olmaya çalışıyor. Bu ürünler, sindirim kolaylığı ve bağışıklık destekleyici özellikleriyle alerjik bünyeye sahip bebekler için özel olarak geliştirilmiş olup sağlık profesyonellerinin anne sütünden sonraki ilk tercihi.

Kadin 30-06-2022 15:49

Emziren annelerin en çok merak ettiği soru: Şekerli besinler ve tatlılar anne sütünü arttırır mı?

Emziren anneler süt üretimini artırmak için çeşitli arayışlara girer ve neredeyse her tavsiyeyi dikkate alırlar. ‘Tatlı ye kızım süt olsun’ bu tavsiyelerin en yaygın olanlarındandır. Peki gerçekten şeker ve şekerli besinler anne sütünü artırır mı?

Haber 21-05-2022 09:58

Kardeşinin anne sütünü istedi vermeyince deliye döndü! Sebebi şaşırttı

6 aylık hamile bir kadın emzirme sorunları yaşıyordu ve gününün büyük bir kısmını bebği için süt pomplamakla geçiriyordu. Bebek bekleyen kız kardeşinin doğacak bebeği için sabun yapmak amacıyla sütünün bir kısmını istemesi üzerine araları açıldı. Kız kardeşi onu "bencil" olmakla suçladı. genç kadın her ne kadar yaptığının doğru olduğunu düşünse de, hikayelerini takipçileriyle paylaşarak onay almak istedi.

Trend 09-05-2022 15:03

Anne sütünün önemi: Birçok hastalığı önlüyor!

Anne sütü içerisinde bulunan zengin kaynaklar nedeniyle bebeklerin sağlıkları için önem taşıyor. Uzmanlar bebeklerin özellikle ilk 6 ay mutlaka anne sütü kullanmasını öneriyor. Anne sütü bebeğin güncel sağlığını güçlendirip korurken ve ileride ortaya çıkabilecek hastalıkların çoğunu da önlüyor.

Kadin 16-03-2022 10:32

Milyonları ilgilendiriyor! Asgari ücretliye 12 bin 454 TL ödeniyor! İşte detayları

İş hayatında çalışanların haklarının korunması için birçok düzenleme bulunuyor. Koşulların sağlanması durumunda asgari ücretli çalışanlar 12 bin 454 TL'lik ödemeden yararlanabiliyor. Vatandaşlara, çalışanlara sağlanan birçok ödeme bulunuyor. Bunlardan biri de tek seferde yapılan 300 TL'lik ödeme olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik bu ödeme verilirken çalışma şartı aranmıyor.

Finans 09-03-2022 14:43

Anne sütünü satarak servet kazanıyor! Kazancı dudak uçuklattı

Mila De’braito isimli bir kadın anne sütünü satarak gelir elde ettiğini dile getirerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Müşterilerinin özellikle anne sütünün kas gelişimi için etkili olduğunu düşünerek vücut geliştirme sporuyla ilgilenen kişilerden oluştuğunu belirten De’braito, son videosuyla TikTok’ta popüler olmayı başardı. Anne sütünü 10 bin sterline sattığını anlatan genç kadının geliri yaklaşık olarak 183 bin 466 TL olarak ifade edildi.

Trend 16-02-2022 09:27

Böylesi ilk kez görüldü! Koronavirüse yakalanan annenin sütünün rengi şaşkınlık yarattı

İngiltere’de yaşayan Ashmiry isimli bir kadın, bebeği ve kendisinin koronavirüse yakalandığını söyledi. Testleri pozitif çıkan anne bebeğini emzirme sürecinde olduğu için sütünün rengini görünce şaşkınlık yaşadı. Koyu yeşil renge dönen anne sütünü sosyal medya hesabından paylaşan Ashmiry, bebeğinin sağlığından endişe ettiği için önce kendisi içtiği sütü sonrasında bebeğine içirdiğini söyledi.

Trend 17-01-2022 10:40

Yeni doğum yapan anne sütünün pembe olduğunu görünce şaşkına döndü

Jo Johson Overby isimli bir kadın yeni doğum yaptı. İlk haftadalar her şey yolundayken sütü bir anda pembeye dönüştü. Anne sütünün pembeye döndüğünü fark edince paniğe kapıldı. Overby yaşadığı bu değişik durumu sosyal medya hesabından paylaştı. Kadının videosu kısa sürede viral oldu ve 10 milyon görüntülenmeye ulaştı.

Trend 16-11-2021 09:19

Erzurum'da gebelere Kovid-19'a karşı anne sütüyle aşının önemi anlatıldı

Erzurum Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kadın Doğum Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Berrin Kadıoğlu: - "Özelikle Kovid-19 pandemi sürecinde anne sütünün içerdiği bağışıklık maddeleri bebeğe ekstra koruyucu güç katıyor. Bu anlamda bütün anne ve anne adaylarından, herkesten özelikle emzirmeyi teşvik için destek istiyoruz"

Yurthaber 06-10-2021 16:44

Bol ve kaliteli süt için 8 altın değerinde öneri!

Anne sütünden yavrusunu mahrum etmek istemeyen anneler, “Sütüm yetmiyor mu!”, “Bebeğim aç mı kalacak!”, “Acaba yeterince sütüm var mı?" gibi benzer sorunlarla kafasını meşgul edebiliyor. Çiçeği burnunda annelerin en sık dile getirdikleri endişeler arasında yer alan bu durum, gereksiz bir ümitsizliğe bile sebebiyet verebiliyor. Peki endişelerden arınmak için nasıl hareket etmek gerekiyor?

Kadin 05-10-2021 09:18

Emzirme döneminde Kovid-19'a karşı aşılanma anneyi ve bebeği koruyor

Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Tahsin Güneş: - "Emziren annelerin bağışıklık sistemlerini Kovid-19'a karşı daha güçlü hale getirmeleri için mutlaka aşılanmaları gerekiyor" - "Annedeki antikorlar bebeğe geçiyor ve bu antikorlar hastalığa karşı bebeği de koruyor"

Yurthaber 02-10-2021 11:10

Uzman isim açıkladı! İşte anne sütünün bebek ve anneye faydaları

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Cömert, anne sütünün bebeğe 10, anneye ise 5 önemli faydasını anlattı.

Haber 05-07-2021 11:01

Annelere devlet desteği: En az 12 bin 979 lira ödeniyor!

Tüm sosyal devletlerde olduğu gibi devletimiz, annelere bir takım yardımda bulunmaya devam ediyor. Bunların başında süt parası, iş görmezlik ödeneği ve yarı zamanlı çalışma parası yer alıyor. İlk çocuğunu dünyaya getiren annelere devlet tarafından yapılan bu yardımların toplamı merak konusu oldu. İşte asgari ücretli bir anne için örnek hesaplama...

Finans 04-07-2021 13:24

Emziren anneler nelere dikkat etmeli? İlk 2 yıl bunları gözden kaçırmayın

Yeni doğan bebeklerin beslenmesinde ve gelişiminde anne sütü oldukça önemlidir. Anne sütünden aldıkları mineral ve vitaminlerle vücut ve beyin gelişimi devam eden bebekler, başka besin almıyor gibi görünse de aslında süt aracılığı ile annenin yediklerinden yararlanır. Bu nedenle emziren annelerin süreç boyunca çok dikkatli olmaları gerekir. Ancak beslenmeye dikkat etmek yalnızca hamilelikte ya da emzirme sürecinde geçerli değildir.

Kadin 16-06-2021 13:37

Anne sütünü arttırıcı besinler yeterli mi? Anne sütünü arttırmak için nasıl destek verilmeli?

Doğum sonrası en sık karşılaşılan sorunlardan biri anne sütünün gelmemesi ya da az gelmesidir. Bu durum bebeğinin aç kaldığını düşünen anneleri en çok endişelendiren konular arasında yer alır. Bu noktada ilk akla gelen anne sütü arttırıcı besinlerdir. Peki yalnızca besin takviyesi anne sütünde arttırıcı etki görülmesi için yeterli midir? Konu ile ilgili bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgeneci, anne sütü nasıl artar sorusunu yanıtladı.

Kadin 15-06-2021 11:29

Anne sütünün faydaları nelerdir? Yalnızca fiziksel büyümeyi etkilemiyor

Bebekler için en gerekli besin olan anne sütünün yararları saymakla bitmiyor. Doğal bir vitamin deposu olan anne sütü, anne için de bebek için sayısız fayda sağlıyor. Yaklaşık 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesi gereken bebekler, anne sütünün içindeki vitaminler sayesinde daha sağlıklı oluyor. Büyümeleri için de önem taşıyan anne sütü bebeklerin bağışıklık sitemini doğal yollarla koruyan en önemli maddedir. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgenci anne sütünün faydalarını anlattı.

Kadin 09-06-2021 10:55

Anne sütü bebeği enfeksiyondan koruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları'ndan Prof. Dr. Nalan Karabayır: - "Yapılan araştırmalar anne sütüyle bir yıl boyunca beslenen bebeklerin diğerlerine göre enfeksiyon geçirme riskinin yüzde 50 daha az olduğunu ortaya koyuyor" - "Kovid-19 enfeksiyonu geçiren annede ortaya çıkan SARS-CoV-2’a karşı antikorlarının anne sütüne de geçerek, bebeği de enfeksiyondan koruduğu biliniyor" - "Annenin Kovid-19 aşısı olması hem anneyi hem de bebeği Kovid-19 enfeksiyonundan koruyacaktır"

Yurthaber 21-05-2021 09:31

Anne sütünü artıran bitkiler nelerdir?

Emzirmek, anne ile bebeği arasındaki en özel durumlardan biridir. Annenin stressiz ve huzurlu olması, anne sütünün artmasındaki temel faktörlerden biri olduğu bilinse de bazen sütün yetersiz olduğu durumlar yaşanabilmektedir. Bu durumda ise anne ve bebeğin mutluluğu için doğal yöntemlerden destek alınabilmektedir.

Kadin 21-04-2021 11:07

Anne sütünün faydalarından biri de kanserden korumak!

Enfeksiyonları önlemede önemli rol üstlenen anne sütünün kanser hücrelerinin çoğalmasını da engellediğini söyleyen Prof. Dr. Nalan Karabayır, özellikle 6 aydan daha uzun süre emzirilen bebeklerin çocukluk çağı lösemi ve lenfoma riskinin azaldığının saptandığını söyledi. Anne sütünün anneyi de kanserden koruduğuna dikkat çeken Karabayır, 'ir yıldan uzun süre emzirmek kadınlarda meme ve yumurtalık kanseri riskini belirgin oranda azaltır' dedi.

Haber 05-04-2021 11:55

Anne sütü hem bebeği hem anneyi kanserden koruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayır: - "Özellikle 6 aydan daha uzun süre emzirilen bebeklerin çocukluk çağı lösemi ve lenfoma riskini azalttığı saptandı. Anne sütü ile beslenme anneyi de kanserden korur. Bir yıldan uzun süre emzirmek kadınlarda meme ve yumurtalık kanseri riskini belirgin oranda azaltır"

Yurthaber 02-04-2021 12:04

Koronavirüs pozitif anneler bebeğini emzirebilir mi?

Koronavirüs testi pozitif çıkan annelerin hijyen kurallarına dikkat ederek bebeği emzirebileceğini söyleyen Dr. Emin Demirpolat, anne sütünün bebeği koruduğuna dikkat çekti.

Kadin 30-03-2021 13:49

Anne sütü nasıl artırılır? İşte anne sütünü artıracak öneriler

Anne sütünü artırmak için özellikle protein, karbonhidrat, yeşil sebzelerden zengin oluşan bir menüyle öğün atlamadan beslenmek çok önemli. Yapılan bazı çalışmalarda kimi gıda ve bitkilerin özellikle anne sütünü artırdığını görüyoruz. Bunların başında da rezene geliyor. Rezene dereotugillerden bir bitki ve anne sütünü artırdığı saptanmış. Dereotu, ısırgan otu, fesleğen ve biberiye de anne sütünü artıran diğer bitkiler.

Kadin 04-03-2021 17:44

Dünyanın en zengin ailelerinden birinin kızı olan Tamara Ecclestone sütünü bağışlamak istediğini açıkladı

Tamara Ecclestone Rutland dünyanın en zengin ailelerinden bir tanesi olan Formula 1 Grubu'nun eski genel müdürü Bernie Ecclestone ve Slavica Ecclestone'un kızı olarak dünyaya geldi. 2013 yılında hayatını Jay Rutland’la birleştirdi. Bu evliliğinden iki çocuğu olan Ecclestone’ın bağışı sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Trend 18-02-2021 15:34

Tamara Ecclestone: Sütümü bağışlamak istiyorum

Formula 1'in eski patronu Bernie Ecclestone'un kızı Tamara Eccleston, geçtiğimiz yıl ikinci kez anne olmuştu. Bir süredir ailesiyle birlikte İsviçre'de olan Eccleston, sosyal medyada takipçilerinden ilginç bir yardım talep istedi.

Magazin 17-02-2021 15:05