Antalya Rolove Anitlar Bolge Muduru Cemil Karabayram Haberleri

200 TL'ye alıp 20 milyon TL'ye satıyorlar! Akılalmaz yöntem: İnternet ilanlarla dolu... O dükkana akın akın gitmelerinin sebebi buymuş

Akılalmaz dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez de dolandırıcılar davul derisine dadandı ve türlü yöntemlerle dönüştürdükleri derileri tarihi belgeymiş gibi satmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, dolandırıcıların 200 TL'ye satın aldığı eskimiş davul derilerini, üzerine işlem yapıp '10 sayfalık ceylan derisinden İncil' şeklinde verdikleri ilanla 15-20 milyon TL'ye sattığını söyledi.

Finans 2024-01-24 11:49:54

Antalya'nın özgün mimarisiyle bilinen tarihi düğmeli evleri restore ediliyor

Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi, Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram: - "Valimizin talimatıyla tarihi yapıların önüne evin hikayesini, kimlerin yaşadığını anlatan birer kütük yerleştireceğiz. Bölgeye gelen binlerce turist tarih sarmalında geziyormuş gibi hissedecek"

Yurthaber 2022-09-20 21:14:05

Alanya'da tarihi 2 konak, turizme kazandırıldı

Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram: - "Yapılar hem geleceğe hem turizme kazandırıldı. İki konut da kültür kompleksi olarak hizmet vermeye başlayacak"

Yurthaber 2022-09-17 12:43:05

Antalya'nın simgesi kule aslına uygun saate kavuşacak

Kentin simge eserlerinden tarihi saat kulesinde 8 aydır sürdürülen restorasyon çalışmalarıyla yapının içindeki betonarme temizlendi, enjeksiyon ve özel malzemeler yardımıyla yapı güçlendirildi - Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram: - "Saat kulesinin dış kadranları ve iç mekanizmasının 1985'te kaybolduğunu ya da çalındığını biliyoruz. Bunun yerine aslına uygun 19. yüzyıla ait ikizi diyebileceğimiz bir saat yerleştireceğiz"

Yurthaber 2022-09-07 11:33:33

Antalya'da tarihi Saat Kulesi'ndeki orijinal saatin yerine başkasının konulduğu iddiasına doğrulama:

Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram: - "Çalınmış, kaybolmuş ya da bilinçsizce yok edilmiş olma ihtimalleri var"

Yurthaber 06-06-22 13:51

Vali Karaloğlu, antik kentte inceleme yaptı

- Antalya Valisi Karaloğlu, Kemer ilçesinde kazı çalışmalarının devam ettiği İdyros Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu - Karaloğlu: - "Turisti sadece havaalanı ile otel arasında olmaktan çıkarmamız şart. Biz de malzeme bolluğu var ama bu malzemeyi kullanamıyoruz" - "Röleve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram Demre'de güzel işler yaptı. Büyük ihtimalle Noel Baba'nın gerçek kemiklerini de bulacak gibi duruyor. Yani İtalyanların elinde olan gerçek olmadığını ispat edeceğiz herhalde"

Haber 21-12-17 15:42

Side'deki Anıtsal Çeşmenin Restoresi Için 12 Milyon Lira Ödenek

- ANTALYA Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Side'de bulunan M.S. 2 veya 3'üncü yüzyıl başlarında yapıldığı tahmin edilen Side

Yurthaber 20-09-17 12:33

Bodrum Kale Camii’nin İbadete Açılması

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Bodrum Kale Camii restorasyonu kapsamında herhangi bir yerin...

Yurthaber 24-07-17 15:59