Antibakteriyel Haberleri

Ramazanda yaşanabilecek o sağlık sorununa dikkat çekti! 'İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğneyin'

Ramazanda su tüketiminin azalmasının diş sorunlarını artırabileceğini belirten Dt. Eylül Mercan Arslan "Tükürüğümüz ağız içerisinde yıkama yaparak antibakteriyel bir savunma sağlar. Ramazan ayında su tüketiminin azalmasına bağlı olarak tükürüğümüzün bu görevini yerine getirmesinde düşüş görünür. Bu durum diş çürükleri, diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayrıca Ramazanda tatlı, kahve ve çay tüketimimizdeki artış da bu problemleri tetikleyebilir” dedi.

Haber 2024-03-27 10:25:56

Yeni trend: Her gün bir tane yutun! Sivilcelerin kökünü kurutup pürüzsüz bir cilde kavuşturuyor

Sivilce sorunuyla baş etmek birçok kişi için bir mücadeledir. Bu soruna karşı doğal çözümler aranıyor. Son trendlerden biri ise her gün bir tane sarımsak yutmak. Sarımsağın antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri, sivilcelerin kökünü kurutarak cildi temizliyor ve bu sayede pürüzsüz bir görünüm kazandırabiliyor.

Kadin 2024-03-26 11:11:26

Son dakika | Küçükçekmece'de doğal gaz patlaması: 1 ölü, 2'si ağır 7 yaralı

Son dakika haberi: İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir binada patlama oldu. Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendiriliyor. Olay yerinde vatandaşların yoğun kalabalık oluşturduğu görüldü. Patlamada 1 kişi hayatını kaybederken 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, iş yerinde antibakteriyel sprey üretildiğini, patlamanın da bu üretim sırasında olmuş olabileceğini kaydetti.

Haber 2023-11-17 15:19:35

Zerdeçalın cilde faydaları nelerdir? Yüze zerdeçal sürmek ne işe yarar?

Zerdeçal binlerce yıldır Asya mutfağının vazgeçilmez bir baharatı olmasının yanı sıra sağlık ve güzellik alanında da dikkat çeken bir doğal maddedir. Özellikle cilt sağlığına yönelik birçok faydası bulunan zerdeçal geleneksel tıp ve modern bilimin ilgisini çekmiş bir bitki köküdür. Bu altın rengi baharatın anti-enflamatuar, antioksidan ve antibakteriyel özellikleri cildin genç ve sağlıklı kalmasına katkıda bulunabilir.

Haber 2023-09-19 22:04:20

Çam balı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çam balı nasıl yapılır, hangi hastalıklara iyi gelir?

Çam balı doğanın bize sunduğu değerli bir besindir. Ormanlarda yetişen çam ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen bu bal, birçok sağlık faydasıyla bilinir. İlk olarak çam balı güçlü bir doğal antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca çam balı antioksidan açısından zengin olup serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize eder ve hücrelerin sağlığını korur.

Haber 18-07-23 11:24

Sarımsak yağının saça faydaları: Sarımsak yağı saç dökülmesini engeller mi?

Sarımsak yağı binlerce yıldır kullanılan ve sağlık faydalarıyla tanınan doğal bir yağdır. Sarımsak bitkisinin özütlenerek elde edilen bu yağ, güçlü antibakteriyel, antifungal, antiviral ve antioksidan özelliklere sahiptir. Hem mutfakta lezzetlendirici olarak kullanılabilen hem de çeşitli sağlık amaçları için tercih edilen sarımsak yağı, birçok kişi tarafından doğal bir sağlık destekleyici olarak tercih edilmektedir.

Haber 29-06-23 19:42

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir, cildi beyazlatır mı? Hindistan cevizi yağı ciltte ne işe yarar, nasıl uygulanır?

Hindistan cevizi yağı son yıllarda sağlık ve güzellik alanında büyük bir popülarite kazanan doğal bir yağdır. Hindistan cevizinin beyaz iç kısmından elde edilen bu yağ besleyici özellikleri ve çeşitli sağlık faydalarıyla dikkat çeker. Hindistan cevizi yağı antiviral, antibakteriyel ve antioksidan özellikleriyle bilinir. Ayrıca cilt ve saç bakımında da etkili bir doğal çözüm olarak tercih edilir. Peki, Hindistan cevizi yağı cilde iyi gelir mi?

Haber 25-05-23 09:19

Hindistan cevizi yağı yüze faydaları nelerdir, yüzde ne kadar bekletilmeli? Hindistan cevizi yağı yüze nasıl uygulanır, sivilceye iyi gelir mi?

Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi etinden elde edilen bir yağdır ve son yıllarda popüler bir gıda takviyesi haline gelmiştir. Bu yağ, tropik iklimlerde yetişen Hindistan cevizinin etinden çıkarılır. Oda sıcaklığında katı, ısıtıldığında sıvı hale dönüşür. Hindistan cevizi yağı, yüksek oranda doymuş yağ içerir ve doğal olarak antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Peki, Hindistan cevizi yağı yüze nasıl uygulanır ve yüzde ne kadar bekletilmeli?

Haber 08-05-23 13:25

Sarımsaklı sütün faydaları nelerdir, ne işe yarar? Sarımsaklı süt nasıl yapılır, öksürüğe iyi gelir mi?

Sarımsaklı süt birçok faydası nedeniyle son yıllarda popüler hâle gelmiş bir doğal ilaçtır. Sarımsak antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde doğal bir antibiyotik olarak kabul edilir. Süt kalsiyum, protein ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir içecektir. Sarımsaklı süt doğal bir ilaç olarak kabul edildiğinden herhangi bir yan etkisi olmadan güvenle kullanılabilir. Ancak özellikle süt veya sarımsak alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Haber 08-05-23 12:00

Çay ağacı sabunu faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Çay ağacı sabunu ne işe yarar, yan etkisi var mı?

Çay ağacı sabunu çay ağacı yaprakları kullanılarak elde edilen doğal bir sabundur. Çay ağacı yaprakları Avustralya'nın yerlileri tarafından binlerce yıldır tıbbi amaçlar için kullanılır. Sabunun ana bileşeni olan çay ağacı yağı, antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip bir yağdır. Antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde cilt temizliği, saç bakımı ve çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde kullanılır.

Haber 08-05-23 10:12

Laden çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Laden çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Bitki çaylarının sağlığa faydalı birçok özellikleri olduğu bilinir. Doğal olmaları sayesinde son zamanlarda bitki çaylarının tüketiminde artış yaşanmıştır. Laden çayı da sağlık açısından önemli bir yere sahip bir bitkisel çaydır. Antiviral ve antibakteriyel özelliği sahip olması sayesinde grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadelede oldukça başarılıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren laden çayı nasıl demlenir, faydaları nelerdir?

Haber 08-11-22 11:44

Tadı nane, tipi fıstık, etkisi ilaç gibi! Faydaları arasında yok yok: İltihabı kurutur, ağız kokusunu önler, sindirimi rahatlatır...

Şimdiye kadar belki de adını ve tadınız bilmediğiniz inanılmaz bir bitkiyle tanıştıracağız sizi. Zencefil ailesinden olan bu bitkinin tohumları baharat olarak yemekleri lezzetlendirir. İnsan sağlığına olan faydaları ve yüksek potansiyeli ila bilim insanlarının mercek altına aldığı bu yeşil bitki, genellikle nane ile karıştırılır. Önemli bir antibakteriyel olan kakule, antioksidan deposudur, kansere karşı savaşır, ağız kokusunu tedavi edebilir, sindirim sorunlarını çözebilir...

Haber 01-11-22 17:27

Cistus çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Cistus çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğadaki tüm bitkiler insan sağlığına faydalı özelliklere sahiptir. Bilinçli tüketimlerinde bazı hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılan bitkiler de vardır. Evde hazırlanan bitki çaylarıyla tedaviler desteklenebilir. Cistus çayı da antibakteriyel özelliği ile bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunur. Cistus çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 25-10-22 12:10

Nar çiçeği çayı faydaları nelerdir? Nar çiçeği çayı nasıl yapılır?

Kış aylarının en çok tüketilen meyvelerinden biri olan nar, antioksidan deposu meyveler arasındadır. Nar çiçeği de en az meyvesi kadar sağlıklıdır. Nar çiçeğinde C vitamini oranı oldukça yüksektir. Halk arasında Hibiskus olarak da bilinen nar çiçeğinin antibakteriyel, antioksidan ve antiviral özellikleri bulunur. Nar çiçeği çayının faydaları nelerdir?

Haber 20-10-22 17:29

Binlerce yıl önce ilaç olarak kullanılıyordu... Mucizevi faydalarını herkes unuttu: Kuru öksürüğü bıçak gibi keser

Günümüzde neredeyse her yemeğin içine konulan, “Baharatların Kralı” olarak adlandırılan mükemmel baharat, lezzeti ve faydaları nedeniyle çok sevilir. Neredeyse yemek yapılan her yerde bulunan bu mükemmel baharat, binlerce yıl önce ilk kez keşfedildiğinde ilaç olarak kullanılıyordu. Vitamin ve mineral zengini olan baharat, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle hastalıklara karşı koruyucudur.

Haber 29-09-22 17:00

Marmara Üniversitesi öğrencileri kenevir yağından yara örtüsü üretti

Tekstil mühendisliği yüksek lisans öğrencisi İhsan Fatih Aktaş: - "Kenevir yağının, antibakteriyel özelliği yüksek ve ürünümüzün gözenekli bir yapısı olduğu için, hava alıyor ve yaralar diğer örtülere göre daha çabuk iyileşiyor"

Yurthaber 01-09-22 11:58

Evini her daim tertemiz isteyenlerin tercihi Dyson marka süpürge modelleri

Son zamanların en revaçtaki elektronik markalarından biri olan Dyson, yenilikçi teknolojisiyle temizlikte çığır açtı. Markanın özellikle elektrikli süpürge modelleri, kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor. Dyson elektrikli süpürgeler; üstün emiş güçlü, geniş atık hazneli ve enerji tasarruflu olarak üretiliyor. Aynı zamanda antibakteriyel özelliğiyle öne çıkan cihazlar, partiküllerin neredeyse tamamını temizlemesiyle dikkat çekiyor. Gelin, en iyi Dyson elektrik süpürgeye birlikte göz atalım.

Haber 12-08-22 17:01

Dezenfektandan kozmetiğe! Sahte ürünlere ceza yağdı: 1,4 milyon lira...

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) 6 aylık denetimlerinde, uygunsuz ve güvensiz olduğu belirlenen 470 kozmetik ürün için 645 bin lira para cezası kesildi. Sahte, kaçak veya taklit yaklaşık 7 bin parfüm ve deodorant imha edildi. Ayrıca ruhsatsız ve teknik düzenlemeye aykırı el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabun ve sinek kovucu gibi ürünleri piyasaya sürenlere de 752 bin 400 lira idari para cezası verildi

Finans 11-07-22 11:31

Güvensiz kozmetik ürünlere 645 bin lira ceza kesildi, 7 bin parfüm imha edildi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca 6 ayda denetlenen 679 kozmetik üründen 470'inin uygunsuz ve güvensiz olduğu belirlendi - Ruhsatsız ve teknik düzenlemeye aykırı el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabun ve sinek kovucu gibi ürünleri piyasaya sürenlere ise 752 bin 400 lira idari para cezası verildi

Yurthaber 11-07-22 11:03

Sirkenin kesinlikle bilmek isteyeceğiniz şaşırtıcı kullanım alanları

Sirke, başlı başına mucizevi bir sıvı desek abartmış olmayız. Temizlikte, mutfakta, bazı hastalıklarda kısaca aklınıza gelebileceği birçok sorunda çare olarak sirke kullanabilirsiniz. Antibakteriyel özelliğiyle temas ettiği yeri temizleyen sirke, kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarının riskini azaltması, antioksidan kapasitesi gibi insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi vardır. İşte kullandığınız an etkisini hissedeceğiniz sirkenin kullanım alanları.

Kadin 25-06-22 09:29

Antibakteriyel ne demek? Antibakteriyel kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Antibakteriyel, günümüzde sıkça kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeye televizyondan internete, gündelik sohberlerden edebi eserlere kadar çok farklı oluşturulan cümlelerde yer verilir. Bazen kelimenin anlamı merak edilerek araştırılmak istenebilir. Yapılan araştırmalarda Türk Dil Kurumu'nun çalışmalarına yönelmek gerekir. Pek çok kişi tarafından mercek altına alınan kelimeler arasında bulunan Antibakteriyel ne demektir?

Egitim 23-05-22 23:01

Türk bilim insanı sinekten kozmetik hammaddesi üretti

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu'nun siyah asker sineği olarak da bilinen BSF'nin larvasından ürettiği yüksek protein ve yağ içeren hammadde, antiaging kozmetik ürünlerde kullanılacak - Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu: - "Antibakteriyel özelliği, temizleyici özelliği aynı zamanda nemlendirici özelliği olan bir ürün. O yüzden yara iyileşmesinde de başarılı olacağını düşünüyoruz"

Yurthaber 06-05-22 11:03

Etkisi kanıtlı, doğal çare: Egzama, sedef, sivilce gibi cilt hastalıklarını söküp atar!

Güçlü tıbbi özellikleriyle bilinen çörek otu yağı, doğal çare olarak ön plana çıkıyor. Egzama ve sedefin yanı sıra baş ağrısı, eklem ve sırt ağrılarına karşı etkili olan çörek otu yağı enfeksiyon ve iltihaplara karşı da çok etkili. Antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve antikanserojen etkili çinko, kalsiyum, demir, selenyum, magnezyum ve amino asitler gibi birçok önemli mineralin yanı sıra A vitamini, C vitamini, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminleri de içerir.

Haber 04-03-22 08:12

Faydaları sayarak bitmeyen en iyi kekik yağı markaları

Çorak topraklarda yetişen kekik bitkisi ile şifa bulmaya ne dersiniz? Ballıbabagiller familyasından olan keskin kokulu kekik, çeşitli yöntemlerden geçerek kekik yağına dönüşüyor. Bu yağ antiseptik, antibakteriyel ve sakinleştirici özelliklere sahip. Düzenli olarak kekik yağı kullanımı birçok hastalığın iyileşmesine de yardımcı oluyor. Peki, en iyi kekik yağı markası hangisi? Gelin hep birlikte keşfedelim.

Yemek 23-02-22 10:23

Evde de yapabilirsiniz! İşte ev yapımı antibakteriyel el dezenfektanı tarifleri...

Dezenfektan, bizi bakterilere karşı koruyan sprey ya da jel kıvamındaki temizleyici ürünlere verilen bir isim. Başta evler olmak üzere ortak kullanım alanlarında mikrop ve bakterileri yok etmek için kullanılır. Uçucu olan ve elde iz bırakmayan el dezenfektanlarının kullanımı ise giderek yaygınlaştı. Siz de evdeki birkaç malzemeyle el dezenfektanı yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar...

Kadin 10-01-22 10:57

Zerdeçalın bu etkilerini duyduktan sonra evinizden eksik etmeyeceksiniz! Çatlaklara ve sivilcelere elveda

Yiyecek olarak tükettiğimiz zerdeçalın cilt bakımındaki hünerlerini biliyor muydunuz? Cildinizi güzelleştiren ve cilt sorunlarından kurtulmanıza yardımcı olan bu bitki sivilce, siyah nokta ve kırışıklıklara iyi gelen antibakteriyel özelliğe sahip, antioksidan bakımından da çok zengin. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal maske tarifleriyle siz de zerdeçalı cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Kadin 08-12-21 07:29

Koronavirüsten korunmak isteyen buna yöneldi! Antibakteriyel özelliği var

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası binlerce insan hayatını kaybetti, kaybetmeye de devam ediyor. Koronavirüse yakalanmamak isteyen vatandaşlar ise tedbiri elden bırakmıyor. Bu kapsamda antibakteriyel özelliği taşıyan kuka tespihler oldukça rağbet gördü. Yurt dışından gelen kuka, Sivaslı tespih ustası Yasin Demir’in elinde sanata dönüşüyor. Antibakteriyel özelliği bulunan kuka tespihler, eldeki mikrobu öldürdüğü için vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor.

Haber 16-11-21 14:01

Hepsini piyasaya sürmüşler! Antibakteriyel ve sinek kovarlara 1,5 milyonluk ceza

Son 6 ayda en çok kullanılan dezenfektan, antibakteriyel sıvı sabun ve sinek kovucu gibi ürünlerden ruhsatsız ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu saptananlara 1 milyon 480 bin lira ceza kesildi. Para cezası uygulanan ürünlerin piyasadan geri çekilerek imha edildiği öğrenildi. Kozmetik ürünlerde de yapılan denetimler sonucu sahte, kaçak ya da taklit olduğu tespit edilen 8 bin 72 parfüm ele geçirildi. Tüm ürünler imha edildi.

Haber 21-10-21 09:29

Zonguldak'ta lise öğrencileri günde 14 ton kozmetik ve temizlik malzemesi üretiyor

Antibakteriyel özelliği artırılmış temizlik malzemeleriyle koronavirüsle mücadeleye katkı sağlayan Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul laboratuvarında imal ettikleri 16 çeşit kozmetik ve temizlik ürünlerinin yanı sıra el dezenfektanı ve kolonyayı kamu kurum ve kuruluşlarına gönderiyor - Okul müdürü Kamil Zoroğlu: - "Çocuklarımıza, hem eğitim hem de maddi anlamda katkı oldu. Ürün yelpazesine her geçen gün bir şeyler katmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 14-09-21 11:06

Yıldız Entegre'den antibakteriyel ürünler

Yıldız Entegre Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Ormancı: - "Ürünlerimiz, sahip olduğu antibakteriyel özelliği sayesinde tüm yaşam alanlarında gönül rahatlığıyla kullanılabilir"

Yurthaber 28-06-21 11:56

TÜBİTAK 52’inci lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması

SANKO Okulları öğrencilerinin üç projesi, “TÜBİTAK 52’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması”nda bölge elemelerini geçerek 24-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti.SANKO Okulları öğrencileri Beyza Nur Ocak ve Zehra Naz Meriç’in, “Psikoloji Kategorisi”nde, “Yapay Zeka” temasında, öğretmeni Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Olana Kadar Taklit Et - Yapay Zeka Destekli Güçlü Postür Takibi” adlı proje bölge elemelerinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.Mustafa Ali Şahin, Yiğit Settar Evgülü ve Gökçe Bilge’nin “Teknoloji Tasarım Kategorisi”nde “Yapay Zeka” temasında öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları "Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Mekân Havalandırma Sistemi" adlı proje de bölge elemelerinde jüriden tam not alarak bölge birinciliğiyle Türkiye finallerine katılma vizesini aldı.Ece Güner, Çiçek Dilara Kaya ve Elif Nida Tahaoğlu’nun “Biyoloji Kategorisi”nde “Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Tenolojileri” temasında öğretmenleri Özgül Güner ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Covid-19 Tespitinde Yeni Nesil Yapay Sinir Ağı Modellemesi ile Geliştirilen Duyu Test Cihazı” adlı proje de bölge birinciliği ile SANKO Okulları’nı ve Gaziantep’i Türkiye finallerinde temsil etmeye değer görüldü.Elçin İdil Hurman, Ekin Asyalı ve Sude Naz Gülşen’in “Biyoloji Kategorisi”nde “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji” temasında öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde hazırladıkları “Kabak Lifinden Çevre Dostu Antibakteriyel Maske Üretimi” adlı projeleri ve Ahmet Metin Özmen’in “Yazılım Kategorisi”nde “Dijital Dönüşüm” temasında öğretmeni Yeşim Özzorlar rehberliğinde hazırladığı “Hastane@Dijital_Tr” adlı projesi bölge finallerinde ikinci oldu.SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin yedi projesinin bölge elemelerinde yarıştığını anımsatarak, “Üç projemiz birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Yurthaber 01-04-21 16:00

Canik Belediyesi’nden okullara maske

Canik Belediyesi, normalleşme süreciyle birlikte yüz yüze eğitime başlayan okullarda yaptığı dezenfeksiyon, temizlik ve hijyen çalışmalarının ardından, öğretmen ve öğrencilere maske dağıtımı yaparak salgınla mücadelesini sürdürüyor.Normalleşme süreciyle birlikte yüz yüze eğitime başlayan tüm okullarda öğrencilerin eğitimlerini temiz ortamlarda rahat bir şekilde almalarını sağlamak için dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Sivil Savunma Birimi ekipleri ilçe genelindeki okullara 50 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirdi.Salgın hastalığın ülkemizde görüldüğü günden bu yana salgını önlemek için tüm önlemleri alan, cadde ve sokakları antibakteriyel sabunlu suyla yıkayan, tüm kamu kurumlarına dezenfeksiyon çalışmasını sürdüren, ilçe halkının pandemi kurallarına uyması için sürekli bilgilendirme çalışması yürüten, denetimlerini sıklaştıran Canik Belediyesi, normalleşme süreciyle birlikte yüz yüze eğitime başlayan tüm okullarda dezenfeksiyon, temizlik ve hijyen çalışmalarıyla birlikte 50 bin adet maske dağıtımı yaparak pandemiyle mücadelesini sürdürüyor.İnsan sağlığının her şeyden çok daha önemli olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı yaptığı açıklamada, “Salgın hastalığın ülkemizde görüldüğü andan itibaren salgının önlenmesine yönelik mücadelemizi tavizsiz bir şekilde sürdürüyoruz.

Yurthaber 01-04-21 15:22

MEB'den mesleki eğitimde Ar-Ge merkezlerine 23 milyon lira proje desteği

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer: - "Ar-Ge merkezlerimize sağladığımız desteklerle 2021 yılı için hedefimiz, 250 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili. Süreci takip ederek ve gerekli destekleri sağlayarak bu hedefimize de ulaşacağımıza inanıyorum" - "Bu merkezlerimizde destek alan 41 proje arasında, tarım amaçlı İHA, artırılmış sanal gerçeklik eğitim platformu, elektronik tarım istasyonu, antiviral ve antibakteriyel kumaş üretimi, kompozit-karbon alaşımlı tekne yapımı ve endüstriyel dezenfeksiyon ve temizlik robotu gibi projeler bulunuyor"

Yurthaber 25-02-21 11:09

Yüzlerce yıldır kullanılmasının bir sebebi var! İşte aloe vera maskesinin mucizesi

İçindeki antibakteriyel etkileri sayesinde sivilceli ciltlere fayda sağlamasıyla bilinen aloe vera sık sık ev yapımı maskelerle cilt sorunları olan kişilere şifa veriyor. Yüzyıllardır yaralar ve yanıklar için kullanıldığı bilinen bu mucize bitkiyi siz de ev yapımı reçetelerle uygulayabilirsiniz. İşte aloe vera maskesi yapımı.

Kadin 15-02-21 13:39

’ALKÜDERM’ tescillendi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya’nın bir markası olma yolunda çalışmalarını hızlandıran ALKÜDERM eylül ayında ön kullanım onayı alarak 2021 yılı şubat ayı itibarıyla da Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından tescillendi.Alanya’ya özgü meyve ve bitkilerden elde edilen el dezenfektanı, antibakteriyel jel, kolonya, sıvı sabun ve yüzey dezenfektanlarını daha önceki aylarda ALKÜDERM markası altında tescilleyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Yurthaber 02-02-21 12:33

Binlerce yıldır kullanılıyor, kadınlar vazgeçemiyor! Ev yapımı gül suyu tarifi (videolu)

Gül suyu, özellikle Orta Doğu'da binlerce yıldır kullanılmakta. Gül, anti-enflamatuar, antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinden dolayı uzun zamandır el üstünde tutulurken, suyunun da metabolizmayı iyileştirdiği ve vücuttaki toksinleri attığı defalarca kanıtlandı. Bununla birlikte ev yapımı gül suyu hazırlamak da çok kolay. İşte videolu anlatımla doğal mı doğal gül suyu yapılışı.

Kadin 19-01-21 08:20

Koronavirüsün tetiklediği hastalık: Misofobi

Defalarca el yıkamak… Duş alma süresinin ve sıklığının artması… Temizlik ürünleri ve antibakteriyel ürünlerin olağandan fazla tüketilmesi… İşyeri ve hastane gibi ortak kullanımların olduğu yerlerden kaçmak… Tüm dünyayı sarsan Covid-19 pandemisi birçok kaygı ve endişeyi de tetikliyor, artırıyor. Bunlardan biri de, kişinin mikrop bulaşması endişesiyle hayatını olumsuz yönde etkileyecek düzeyde önlem alması olarak tanımlanan, misofobi!

Haber 18-01-21 10:52

Pamuktan ürettikleri maskeyi 14 ülkeye ihraç ediyorlar

Bursa merkezli firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çubukçu: - "Dünyada pamuk maskeye karşı bir dönüşüm olacağını düşündük, bu yöne evrildik. 3-4 aylık Ar-Ge çalışması neticesinde antiviral ve antibakteriyel özellikli bir kumaştan maske üretmeyi başardık" - "Dünyada tüm akredite olmuş laboratuvarların onayladığı 3 test var. Biri mikrobiyal temizlik, diğeri nefes alınabilirlik ve sonuncusu da bakteri filtrasyon etkinliği. Bu testlerden raporlarımızı başarıyla aldık" - "Testlerin ardından, (maskenin) 4 saniye içinde virüsü yok ettiği ve teması engellediği laboratuvarlar tarafından onaylandı" - " Resmi olarak 14 ülkeye ihracatımız var. Uzun vadede planımız bu sayıyı 40'a çıkarmak. Aşırı yoğun bir talep var"

Yurthaber 27-12-20 11:48

Bağışıklık sisteminizi zeytin yaprağı ile güçlendirin

Koronavirüsün en etkili silahının güçlü bağışıklık sistemi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, doğal antibiyotik etkisi olan zeytin yaprağı sayesinde bağışıklığı güçlendirmenin mümkün olduğunu söyledi. Zeytin yaprağının bağışıklığı güçlendirdiğini, güçlü bir antioksidan, antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Oğuz Özyaral, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 14-12-20 14:14

Fabrika gibi okula bakanlıktan teşekkür

19) sürecinde fabrika gibi çalışarak maske, yüzey temizleyici, tulum, hijyen standı, ateş ölçer, siperlikli maske gibi materyaller üreten Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teşekkür yazısı gönderdi.Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, virüs nedeniyle eğitime ara verse de korona virüsle mücadele kapsamında antibakteriyel dezenfektan üretimini ve birçok hijyen ürününün üretimini sürdürüyor.

Yurthaber 23-11-20 13:24

Koronavirüse karşı ciddi koruma sağlıyor! 10 dakika içinde...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. En iyi korunma yöntemlerinin; maske, mesafe, hijyen olduğunu belirten Türk Rinoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Gerek, corona virüse karşı kalkan olan bir bitkinin de olduğunu açıkladı. Antiviral ve antibakteriyel özelliği ile bilinen cistus creticus bitkisi nedir, corona virüsü nasıl etkiler? Uzmanı, detayları açıkladı.

Haber 23-10-20 13:44

Dişleri fırçalamak, koronavirüse karşı koruyucu olabilir

İngiltere’de yer alan Bristol Üniversitesi'nden Profesör Martin Addy, diş macununun antibakteriyel el jeli ile aynı kimyasallara sahip olduğunu öne sürerek, insanların evden çıkarken dişlerini fırçalamasının yeni tip koronavirüsü (Covid-19) önlemeye yardımcı olabileceğini açıkladı.

Haber 21-10-20 10:18

Evde antibakteriyel bez hazırlayabilirsiniz! Bu tarif sayesinde...

Pandemiden önce çok fazla kullanılmasa da pandemi sonrası her zaman elimizin altında olan antibakteriyel bezleri piyasada farklı markalardan bulmak mümkün. Normal ıslak mendillerden daha pahalı olan bu bezleri evde kendimiz yapabilir miyiz, diye düşünüyorsanız yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Doğal, etkili ve cilt dostu antibakteriyel bez tarifimiz yazımızda sizleri bekliyor.

Kadin 16-09-20 11:34

Uzmanlar, bebek pişiklerinde propolisi öneriyor

Uzmanlar, tamamen doğal bir arı ürünü olan propolisin, antifungal, antibakteriyel, antienflamatuvar etkisiyle özellikle yaz aylarında bebeklerde sık görülen pişiklerde çok etkili bir doğal koruyucu olarak kullanılabileceğini belirtti.

Haber 07-09-20 13:58

Kolonyada normale dönüş

Kütahya’da vatandaşlar, Korona virüsünden korunmak için el dezenfektanının yanı sıra, özellikle kolonyaya rağbet gösteriyor.Son 5 aydır Korona virüsüne (Covid-19) karşı antibakteriyel ıslak mendil, sabun ve dezenfektanların yanı sıra kolonya satışları arttı.Vatandaşların tedbir amaçlı kolonya gibi ürünlere rağbet gösterdiğini belirten Kütahyalı esnaf Aynur Türk, "Korona virüsünden dolayı özellikle küçük kolonyalara satış patlaması yaşıyoruz.

Yurthaber 07-08-20 11:28

İzmit’teki çöp konteynerleri bayram sonrası dezenfekte edildi

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından mahallelerdeki tüm çöp konteynerleri Kurban Bayramı sonrasında yıkanarak dezenfekte edildi.İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı sonrası çöplere atılan atıkların kötü kokuya ve çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi için ilçe genelinde tüm mahallelerde bulunan konteynerleri yıkayarak, bakteri öldürücü ve koku giderici antibakteriyel ilaçlarla temizledi.

Yurthaber 04-08-20 10:27

Yalova Üniversitesi doğal dezenfektan üretti

Yalova Üniversitesi Öğretim Üyeleri, COVID-19 ile mücadele noktasında önemli bir rol oynayan doğal dezenfektan hipokloröz asit ve antibakteriyel iyonik gümüş çözeltisi üretti.Daha önce de siperlik ve video laringoskop üreterek ücretsiz bir şekilde sağlık çalışanlarının istifadesine sunan Yalova Üniversitesi, bu defa doğal dezenfektan hipokloröz asit ve antibakteriyel iyonik gümüş çözeltisi üreterek bir başarıya imza attı.

Yurthaber 01-07-20 13:14

Kaş’ta dezenfekte noktaları oluşturuldu

Antalya’nın Kaş ilçesinde Belediye tarafından ilçe genelinde hareketliliğin yoğun olduğu tüm noktalarda dezenfekte istasyonu kurmaya başladı.Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince kurulan, el değmeden pedal sistemi ile hizmet veren, içerisinde antibakteriyel dezenfekte bulunduran sistem ile virüsle mücadele ediliyor.

Yurthaber 21-06-20 13:30

Bir zamanlar ekimi yasaktı! Şimdi ekmeklerde bile kullanılmaya başlandı

Bir zamanlar ekimi bile yasak olan kenevir, antibakteriyel köpük ve sıvı el sabununun ardından şimdi de ekmek, kuru pasta ve kek gibi unlu mamüllerde kullanılmaya başlandı. Öncü ise endüstriyel kenevir alanında bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan Yozgat Bozok Üniversitesi oldu.

Haber 03-06-20 15:21