Antidepresan Haberleri

Binbir derde deva: Ağrı kesici ve iyileştirici etkisi gösteriyor! ’Bitkilerin Profesörü’ faydalarını sıraladı

Şifa bulmada doğal yöntemlerin önemi giderek artıyor. Doğanın bize sunduğu bazı bitkiler, ağrı kesici ve iyileştirici etkileriyle dikkat çekiyor. Sarı kantaronun başta antidepresan olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını belirten ’Bitkilerin Profesörü’ Aysun Bay Karabulut, birçok derde derman olan kantaronun faydalarını yazdı.

Haber 03-12-2023 16:50

5 yaşındaki oğlunu antidepresanla zehirledi! Savunması şaşkına çevirdi... “Kendimi de öldürecektim ama yapamadım”

İngiltere’nin Manchester şehrinde yaşayan Claire Scanlon isimli bir anne, 5 yaşındaki oğlu Dylan’ın çatı katından düşerek ölümcül bir şekilde yaralandığını söyledikten sonra gözaltına alındı. Anne Scanlon’un oğlunu antidepresanla zehirleyerek öldürdüğü ortaya çıkarken genç kadın ifadesinde, “Kendimi de öldürecektim ama yapamadım” diyerek kendisini savundu.

Trend 13-07-2023 08:23

Antidepresan kullanımı cinsel hayatı etkiler mi? Antidepresan cinsellik ilişkisi nasıldır?

Sosyal anksiyete, depresyon, öfke kontrol bozukluğu ve bağımlılık gibi birçok psikiyatrik hastalığın tedavisinde antidepresan kullanılması gerekli görülebilir. Ruh sağlığı uzmanı tarafından reçete edilen antidepresanların birkaç hafta içerisinde cinsel yan etkilere yol açması ise olasıdır. Ancak bu durumda kullanılan antidepresanın dozu azaltılmamalı veya ilacın kullanımına aniden son verilmemelidir. Antidepresan cinsellik ilişkisi nasıldır, antidepresan kullanımı cinsel hayatı nasıl etkiler?

Kadin 24-03-2023 17:35

'İnsanları depresyona soktuk' Nihat Doğan'ın Antidepresan yorumu sosyal medyayı sallamıştı! Mabel Matiz'den şarkıyı istedi 'Sana yakıştıramadım'

Ünlü türkücü Nihat Doğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda Mabel Matiz'in Antidepresan şarkısını kendi tarzıyla yorumlamıştı. O anlar sosyal medyaya bomba gibi düşmüş, pek çok yorum yapılmıştı. Hatta bazı ünlü isimler, Doğan'ı tiye alarak videolar çekmişti. Doğan, o yorumlara cevap verdi. Üstelik Mabel Matiz'den şarkıyı da isteyen Doğan, "Ya gel beraber düet yapalım yoksa ver bana" dedi. Eser Yenenler'in videosu için de "Sana yakıştıramadım" cevabını verdi.

Magazin 02-02-2023 09:50

Faydaları hiç bilinmiyor ama resmen şifa dağıtıyor! Kanser riskini önlüyor, iltihabın kökünü kurutuyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Günlük hayatımızda yediğimiz besinlerin dışında kalan fazla tercih edilmeyen gıdaların sağlık için mucizevi etkileri bulunabiliyor. Sonbahar ve kış aylarının şifa dağıtan meyvesi cennet hurmasının faydaları da duyan herkesi şaşırtıyor.

Haber 30-11-2022 15:01

Hiç tahmin edemezsiniz! Spermin şaşırtan faydaları

Cinsellik hakkında bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. Spermin faydaları da üzeri kapalı olan konulara arasında. Sperm ile temas etmek birçok insan için tiksindirici ve mide bulandırıcı olarak görülse de sperm dünyanın çeşitli yerlerinde farklı alanlarda kullanılıyor. İşte spermin şaşırtan faydaları...

Haber 10-11-2022 10:38

Depresyonun nedeniyle ilgili çarpıcı araştırma! Antidepresanlar işe yaramıyor mu?

Yıllardır psikolojik sorunlar yaşayan hastalara verilen antidepresan ilaçların işe yaradığı düşünülse de yapılan bir araştırmanın sonucu tedirgin etti. İngiltere'de yapılan çalışmaya göre "Depresyon, düşük serotonin kaynaklı değil" fikrini savunan uzmanlar, antidepresanların işe yarayıp yaramadığını sorguluyor...

Haber 21-07-2022 10:01

Antidepresan ilaç kullanırken bunlara dikkat!

Antidepresan, ekonomik sorunlar, zorlu yaşam koşulları vb sebeplerle yaşanan psikolojik yakınmalar nedeniyle pandemi sürecinde kullanımı artışa geçen ilaçlardan oldu. Ancak antidepresan ilaç kullanılırken birçok kritere dikkat etmek gerektiğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan, antidepresanın yan etkileri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 01-12-2021 14:55

Antidepresan ilaçlar intiharı arttırıyor

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), antidepresan ilaç alımının gençlerde intihar eğilimini artırabileceği uyarısında bulundu.

Haber 16-10-2004 09:18