Antonio Guterres Haberleri

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail ve İran'a itidal çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada Orta Doğu'da gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısı yaptı.

Haber 15-04-2024 00:50

BM Genel Sekreteri Guterres'ten itiraf gibi açıklama! Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e Gazze'ye insani yardım erişimi çağrısında bulunurken, Hamas'tan ise rehineleri serbest bırakmasını istedi. Guterres öte yandan yaşananlarla ilgili "Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber 16-10-2023 00:38

BM Genel Sekreteri Guterres: 'İklim yıkımı başladı'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, şimdiye kadar kayıtlara alınmış en sıcak yazla ilgili "İklim yıkımı başladı" açıklamasında bulundu. Guterres, "Liderler iklim meselesinin çözümü için harekete geçmeli. Hala iklim krizinin en kötü noktaya gelmesini engelleyebiliriz. Kaybedecek vaktimiz yok." ifadelerini kullandı.

Haber 06-09-2023 21:43

Antonio Guterres'ten Rusya-Ukrayna açıklaması! 'Yakın gelecekte...'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten açıklama geldi. "Ümit hiç bir zaman bitmez" diyen Guterres "Ancak yakın gelecekte Ukrayna'da barış mümkün görünmüyor" dedi.

Haber 31-08-2023 20:39

Antonio Guterres

Antonio Guterres Hakkındaki Haberler Mynet'te. Antonio Guterres Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

BM, acı tabloyu paylaştı: Dünya genelinde sayı 360 milyona yükseldi!

Birleşmiş Milletler'den (BM) çarpıcı bir açıklama yapıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya genelinde insani yardıma muhtaç kişi sayısının 360 milyona yükseldiği duyurdu.

Haber 21-06-2023 19:46

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'tahıl koridoru' teşekkürü

BM Genel Sekreteri Guterres, "Karadeniz Tahıl Girişimi için BM ile koordinasyon içinde çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetine çabaları için minnettarım." ifadelerini kullandı.

Haber 17-05-2023 19:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Guterres ile kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı ile Suriye ve Sudan'daki gelişmeler ele alındı.

Haber 28-04-2023 21:34

BM Genel Sekreteri Guterres'ten dikkat çeken 'oruç' yorumu: İslam'ın gerçek yüzünü gördüm

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, her yıl ramazan ayında mülteci topluluklarını ziyaret ettiğini belirterek, "Oruç, bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi." ifadelerini kullandı. Guterres ayrıca, "Mültecileri korumak için düzenlenen 1951 Mülteci Sözleşmesi, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'de bulunan manevi değerlerle bire bir örtüşmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Haber 06-04-2023 21:08

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve BM Genel Sekreteri Guterres'ten kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede İstanbul Tahıl Anlaşması'nın uzatılması hususu ile Ukrayna'daki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Haber 14-03-2023 19:16

Guterres: Dünya iklim krizi nedeniyle “ölüm kalım mücadelesi” veriyor

Guterres: Dünya iklim krizi nedeniyle “ölüm kalım mücadelesi” veriyor

Yurthaber 03-10-2022 21:19

Son dakika: Dünyanın takip ettiği görüşmeler Türkiye'ye övgüyle başladı! 'Umut ve mucize'

Son dakika haberi: ABD'de düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil dünyanın birçok liderinin katıldığı BM 77. Genel Kurulu Görüşmeleri'nin başlangıcında söz alan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'tahıl koridoru' anlaşması üzerinden Türkiye'ye yönelik övgü dolu sözler kullandı.

Haber 20-09-2022 16:47

BM Genel Sekreteri Guterres, Bakan Akar'la ortak basın toplantısında konuştu: (2)

"(Rusya-Ukrayna savaşı) Şöyle bir umudum var. Barış, insanlık için en önemli unsurdur ve barışın dünyanın bu bölgesine de gelmesi umudunu taşıyorum" - "Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde çok olağanüstü bir ruh içerisinde çalışma yürütülüyor"

Yurthaber 20-08-2022 18:44

Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le ortak basın toplantısında konuştu:

"Gıda cephesindeki olumlu ivme, diplomasi için, çok taraflılık için, bir yaşam maliyeti krizinin pençesinde kalan insanlar için ve Ukrayna'nın çalışkan çiftçileri için bir zaferi yansıtıyor" - "(Ukrayna'nın Olenivka yerleşimindeki cezaevine saldırı) Orada yaşananlar kabul edilemez. Tüm savaş esirleri uluslararası insancıl hukuk kapsamında korunmaktadır. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, tutuldukları her yerde onlara erişebilmelidir. Bir İnceleme Misyonu kurmaya karar verdim"

Yurthaber 18-08-2022 20:35

Kuzey Kore'den manidar zamanlamayla dünyayı korkutan 'nükleer silah' açıklaması! Egemenliğimizin ihlalidir

Dünyanın savaşlar ve meydan okumalar nedeniyle diken üstünde geçirdiği 2022'de her an yeni bir çatışmanın patlak verme olasılığı kaygıları artırırken Kuzey Kore'den bu korkuyu pekiştirecek bir 'nükleer silah' açıklaması geldi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Güney Kore ziyareti üstüne gelmesiyle zamanlaması dikkat çeken açıklamada Kuzey Kore'nin nükleer silahtan vazgeçmeyeceğinin altı çizildi. Kuzey Kore ayrıca Guterres'e tepki göstererek çağrıda bulundu.

Haber 14-08-2022 09:53

BM Genel Sekreteri Guterres, İstanbul'a geliyor! Gündem 'Ukrayna tahılı'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna tahılının Karadeniz’den ihracı için Türkiye-Rusya-Ukrayna-BM arasında yapılan görüşmelerle ilgili geç saatlerde İstanbul’u ziyaret edeceği bildirildi.

Haber 21-07-2022 20:21

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, BM Genel Sekreteri Guterres ile kritik görüşme

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşıyla yaşanan krizin çözümüne dair girişimler ele alındı.

Haber 20-06-2022 19:42

Dünya En Ciddi Krizin Eşiğinde”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan savaş yüzünden bugüne kadarki en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu söyledi

Haber 08-06-2022 22:45

Guterres’den Afrika’ya Yardım Çağrısı

BM Genel Sekreteri Guterres, pandeminin ve Ukrayna savaşının etkilerinin azaltılması için Afrika ülkelerinin borçlarının hafifletilmesi ve bu ülkelere daha fazla yardım edilmesi çağrısında bulundu. Guterres, Afrika turu kapsamında Senegal, Nijer ve Nijerya'yı ziyaret ediyor

Haber 02-05-2022 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Guterres arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 30-04-2022 17:36

Rusya, BM Genel Sekreteri Guterres'in ziyaret ettiği Kiev'e saldırı düzenlediğini doğruladı

Rusya, Perşembe günü başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna'ya birçok füze saldırısı düzenlediğini doğruladı. Saldırılar sırasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de Kiev'deydi.

Haber 29-04-2022 18:43

Rusya Guterres'in ziyareti sırasında Kiev'i vurdu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ziyareti sırasında Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev'i vurdu.

Haber 29-04-2022 08:47

Guterres’in Ziyareti Sırasında Kiev’de Patlamalar

Rusya, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ziyaret ettiği sırada başkent Kiev dahil Ukrayna’nın dört bir tarafını bombardımanla hedef aldı

Haber 29-04-2022 03:53

Guterres Moskova’da Lavrov’la Görüştü

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’le görüşmesi öncesinde Moskova’da Dışişleri Bakanı Lavrov ile biraraya geldi. Guterres, insani yardımlar ve tahliyeler için BM'nin hazır olduğunu söyledi

Haber 26-04-2022 17:46

Putin ve Zelenskiy görüşmesi öncesi kritik ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti. Görüşme sonrasında ilk açıklamalar geldi. BM Genel Sekreteri Guterres'in, yarın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile, 28 Nisan'da da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceği belirtilmişti.

Haber 25-04-2022 17:32

Putin'le görüşmeye gidecekti! Ukrayna'dan dikkat çeken çağrı geldi... Konuşması gereken konu bu

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'ya gideceği öğrenilmişti. Söz konusu görüşmeye ilişkin Ukrayna'dan bir çağrı geldi. Rusya'nın kuşatması altındaki Mariupol'den sivillerin tahliyesinin gerçekleştirilemediğini açıklayan Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, "Guterres'i ateşkes talep etmeye çağırıyorum." dedi. Vereşuk açıklamasında "Barış hakkında konuşmaya hazırlanıyorsa konuşması gereken konu bu." şeklinde konuştu.

Haber 24-04-2022 18:55

Putin ve Zelenskiy öncesi Türkiye ziyareti! BM Genel Sekreteri Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili dünya çapında diplomasi trafiği sürüyor. Şimdiye dek kritik hamlelere imza atan Türkiye'ye yarın kritik bir ziyaret gerçekleşecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya ve Ukrayna'da liderler ile görüşmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor.

Haber 24-04-2022 12:20

BM Genel Sekreteri Guterres Putin’le Görüşecek

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Guterres’in 26 Nisan Salı günü Moskova’yı ziyaret edeceğini açıkladı. Guterres, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile çalışma toplantısı ve öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile görüşecek

Haber 22-04-2022 22:00

Son Dakika: Mektup göndermişti! Tarih belli oldu... Putin ile görüşecek

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, salı günü Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den görüşme istediği açıklanmıştı. Söz konusu görüşmeye ilişkin taraflara mektup gönderildiği aktarılmıştı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 22-04-2022 19:27

Dünyanın unuttuğu önemli konuya değindi! 'İnsanlar yaşanamaz bir dünyaya sürükleniyor'

Dünya son yıllarda çeşitli coğrafyalarda sık sık patlak veren kanlı çatışmalar ve koronavirüs salgınıyla meşgulken Birleşmiş Milletler'den ihmal edildiği düşünülen bir konuya ilişkin önemli açıklama geldi. Genel Sekreter Guterres, insanların yaşanamaz bir dünyaya sürüklendiğini ve bunun sorumlusunun "verilen boş vaatler" olduğunu ifade etti.

Haber 04-04-2022 21:40

Guterres: Bu saçma savaş sona ermeli

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna'daki savaşı sürdürmenin "ahlaki olarak kabul edilemez, siyasi olarak savunulamaz ve askeri olarak da anlamsız" olduğunu söyledi.

Haber 22-03-2022 21:18

“Savaşı durdurup barışa şans vermenin zamanı geldi”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, dördüncü haftasına giren Ukrayna’daki savaşı artık sonlandırmanın zamanının geldiğini, artık barış için bir şans verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 22-03-2022 18:47

BM’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. BM Genel Sekreteri Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuk girişimleri, barışa katkı çalışmaları ve diplomatik çabaları dolayısıyla teşekkür etti.

Haber 13-03-2022 18:04

Guterres: “Askerlerini Ukrayna’dan Geri Çek”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısından sonra Genel Sekreter Antonio Guterres, Rusya Cumhurbaşkanı Putin’e,“Askerlerini Ukrayna’dan Rusya’ya geri çek” çağrısı yaptı

Haber 24-02-2022 08:21

BM Genel Sekreteri: Rus askerleri barış gücü olamaz

BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeleri tanımasına tepki göstererek, bunun Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

Haber 23-02-2022 09:44

BM Genel Sekreteri: “Kaybedecek Bir An Bile Yok”

Genel Kurul'a hitap eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşma yarışında kaybedecek bir an bile yok” dedi

Haber 11-02-2022 13:44

Nikos Anastasiadis'ten üçlü görüşme sonrası açıklama

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, üçlü görüşmeye ilişkin, "Nasıl ilerleyeceğimize yönelik teklifler sunduk. Genel Sekreter ise Kıbrıs için özel temsilci atamayı planlıyor." dedi.

Haber 28-09-2021 07:46

BM'den anlamlı eleştiri: Milyonlar açken milyarderler zevkine uzaya gidiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İnsanların eşitsizlikler karşısında hükümetlere ve BM dahil kurumlara güvenini yitirdiğine dikkat çekerek, "Milyonlar açken milyarderler zevkine uzaya gidiyor." eleştirisinde bulundu.

Haber 21-09-2021 20:17

Dünyayı korkutan sıcaklık uyarısı: Felaket yolda

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Dünyanın 2,7 santigrat derecelik sıcaklık artışına giden felaket bir yolda olduğu" uyarısında bulundu. Guterres, küresel sıcaklık artışının 1,5 santigrat derecede tutulması hedefinin karşılanamamasının çok sayıda can kaybına neden olacağını söyledi.

Haber 17-09-2021 19:07

BM Genel Sekreteri Guterres: Milyonlarca ölümü engellemek için Taliban'la diyalog kurmalıyız

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban ile diyalog kurulması gerektiğini dile getirdi. Guterres, "Görevimiz, milyonlarca kişinin açlıktan ölme tehlikesi altında olduğu ülkede, büyük acılar çeken insanlara dayanışma eli uzatmak" dedi.

Haber 10-09-2021 03:15

BM'den uluslararası topluma 'Afganistan' çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma Afganistan'da küresel terör tehdidine karşı birlik olma ve insan haklarının korunması çağrısı yaptı. ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield ise, Taliban ve diğer taraflara Afganistan'dan "güvenli" tahliyelere izin verilmesi çağrısı yaptı.

Haber 16-08-2021 17:29

BM Genel Sekreteri Guterres'ten tepki çeken paylaşım!

İsrail’in Gazze'ye karadan ve havadan saldırı başlattığı saatlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sosyal medya hesabından Bolşoy Balesi paylaşımı yapması büyük tepki çekti.

Haber 14-05-2021 09:41

Putin, BM Genel Sekreteri ile Filistin'i görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Filistin meselesini görüştü. Bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede, Filistin meselesinde gerilimin artmasına ilişkin, "Her iki tarafın da şiddet içerikli eylemleri sonlandırması ve sivil halkın güvenliğinin sağlanması" gerektiği vurgulandı.

Haber 13-05-2021 18:29

Guterres'ten İsrail'e çağrı: Yıkım ve tahliyeleri durdur

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'e işgali altındaki Filistin'de yıkım ve tahliyeleri durdurması yönünde çağrıda bulundu.

Haber 10-05-2021 08:08