Apse Haberleri

3D modelleme üzerinde test yapıldı, ardından hastaya uygulandı

Sivas’ta çenesinde apse şikâyetiyle Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesine başvuran 43 yaşındaki hasta, 3D yazılım modelleme üzerinde test edilen metal plak sayesinde sağlığına kavuştu.

Yurthaber 2023-07-18 10:58:02

Gözde arpacık nasıl geçer, belirtileri nelerdir? Gözde arpacık neden çıkar, ne iyi gelir?

Arpacık göz kapağının kenarında veya iç kısmında oluşan küçük bir enfeksiyon ya da iltihaplanma durumudur. Genellikle staphylococcus bakterileri nedeniyle meydana gelir. Arpacık göz kapağında kızarıklık, şişlik ve hassasiyet ile kendini gösterir. Bazı durumlarda, arpacık olgunlaşır ve apse oluşabilir. Bu durumda göz kapağı daha da şişer ve ağrılı hâle gelir. Peki, gözde çıkan arpacık nasıl iyileşir?

Haber 2023-06-15 14:23:32

Apse ne demek? Apse kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Gündelik yaşamın bir parçası da kelimelerdir. Derdimizi anlatmak için gün boyunca kullandığımız sayısız kelime, TDK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda dilimizde kabul görmüş ve hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Apse kelimesi için de yapılan araştırmalar, kelimenin anlamını merak edenler için yayımlanmıştır. Apse ne demektir?

Egitim 2022-05-17 21:07:10

Apse yapmak ne demek? Apse yapmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Apse yapmak ifadesi de bunlardan biridir. Apse yapmak ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-17 17:45:41

Dişindeki apse ölümüne neden oluyordu!

Ordu'da yaşayan 59 yaşındaki İhsan Sağra'nın kendiliğinden geçeceğini düşünerek önemsemediği dişindeki apse ölümüne neden oluyordu. 2 ay boyunca tedavi gören Sağra'nın ölümden döndüğünü söyleyen uzmanlar, tedavi sürecinde hastanın 1 ay boyunca uyutulduğunu anlattı.

Haber 04-03-21 13:53

Boynundaki şiş nedeniyle gitti 1 litre apse çıktı

Boynundaki şişlik nedeniyle hastaneye giden Roza bebeğin boynunda 1 litre apse çıkarıldı.Şanlıurfa’da yaşayan 1 yaşındaki Roza Yazmacı bebek, boyunda şişlik, iştahsızlık, ateş, uykusuzluk ve aşırı ağrı şikayeti ile gittiği sağlık kuruluşlarında hastalığına teşhis konulamadı.

Yurthaber 12-02-21 17:38

Bartholin kisti nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Son dönemde en sık araştırılan konulardan biri olan Bartholin kisti vajinal bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Merakla araştırılan bartholin kisti nedir? Kadınların korkulu rüyası apse veya kist olarak beliren bartholin kisti neden olur? Bu rahatsızlığın sebepleri nelerdir?

Haber 28-12-20 11:05

Diş eti sağlığına dikkat: Diş apsesine ne iyi gelir?

Ağız ve diş sağlığına yeterli önemi göstermemek ileride çok daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş eti iltihaplanmasına denilen apse de kişide yoğun ağrı ve acıya neden olan rahatsızlıklardan biri. Peki diş apsesi nedir ve diş apsesine ne iyi gelir?

Haber 23-12-20 16:35

Aseton benzeri ağız kokusu o hastalığın habercisi!

Aseton benzeri ağız kokusunun diyabet habercisi olabileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, "Diyabetin ağız içi belirtilerinden özellikle en önemlileri dişte sallantı, diş etinde kanama, şişme, apse, iltihap akması ve aseton benzeri ağız kokusudur. Amerikan Diş Hekimleri Birliği, diyabet hastalarında diş eti tedavisi sonrası, insülin ihtiyacının azaldığını ve kan şekeri kontrolünün daha iyi olduğunu bildirdi” dedi.

Haber 02-09-20 10:34

Crohn hastalığının semptomlarına ilişkin uyarı

Medicana Avcılar Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız: - "Crohn hastalığı sıklıkla gastrointestinal komplikasyonlara sebep olur. Barsaklarda darlık, apse, fistül gelişebilir. Apse geliştiğinde ağrı, ateş ve lökositoz vardır. Darlık bölgesinde barsak tıkanıklıkları gelişebilir. Bulantı ve kusma gelişebilir. Hastalığın seyrinde göz, eklem, cilt belirtileri görülebilir"

Yurthaber 13-07-20 13:27

Diş eti ağrısı: Neden olur, nasıl geçer?

Diş etlerinde hissedilen ağrılar çoğu zaman geçici ağrılar olup büyük önem arz etmezler.Ancak diş etlerinde, iltihaplanma durumunda da şiddetli ağrılar görülebilir. Özellikle dişin apse yapması sonucu diş eti zonklaması, şişlik ve kızarıklık görülebilir. Bu rahatsızlıklara sebep olan birçok neden vardır. Doğru diş fırçalama yöntemleri ve bazı tedaviler uygulanarak diş etlerinde oluşan ağrılara çözüm üretilebilir.

Haber 24-06-20 11:33

'Pilli bebek' Pelin! 16 yılda tam 6 kez beyin pili değiştirildi

11 yaşındayken soğuk algınlığı ve sinüzite bağlı olarak beyninde apse gelişen Pelin Köroğlu, 2003 yılında iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Apsesi temizlendi ama beynindeki hasar nedeniyle sol tarafında şiddetli titreme ve kasılmalar başladı. Sol eliyle bardak dahi tutamayan Pelin'in ilaçlar da fayda etmeyince o günden bu yana 6 kez beyin pili değiştirildi. Türkiye’de beyin pili takılan ilk çocuk hasta olan Pelin’e, ailesi ve arkadaşları da ‘pilli bebek’ diye hitap ediyor.

Haber 14-06-20 10:40

Apseli diş çekimi sonucu ölen Durmuş Ay'ın cenazesi toprağa verildi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'ın (39) otopsi yapılması için mezarından çıkarılan cenazesi, işlemlerin ardından yeniden defnedildi.

Haber 30-11-19 12:19

Apseli diş çekimi sonucu ölen Durmuş Ay'ın cenazesi toprağa verildi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'ın (39) otopsi yapılması için mezarından çıkarılan cenazesi, işlemlerin ardından yeniden defnedildi.

Haber 30-11-19 11:41

Apseli diş çekimi sonucu ölen Durmuş Ay'ın mezarı otopsi için açıldı-2

ANTALYA'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'a (39) otopsi yapılması kararlaştırıldı.

Haber 29-11-19 12:46

Apseli diş çekimi sonucu ölen Durmuş Ay'ın mezarı otopsi için açıldı

ANTALYA'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'a (39) otopsi yapılması kararlaştırıldı.

Haber 29-11-19 12:31

Apseli dişi çekip ölüme neden olduğu iddia edilen sahte dişçi tutuklandı

ANTALYA'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'a (39) operasyonu yaptığı iddia edilen 'seyyar dişçi' olarak tanına sahte dişçi Hüseyin Arslan yakalandı.

Haber 28-11-19 21:51

Apseli dişi çekip ölüme neden olduğu iddia edilen 'sahte diş hekimi' tutuklandı

Antalya'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'a (39) operasyonu yaptığı iddia edilen 'seyyar dişçi' olarak tanınan Hüseyin Arslan yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde Durmuş Ay'ın yalnızca 1 dişini çektiğini söyleyen Arslan, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan mahkemece tutuklandı.

Haber 28-11-19 19:06

Diş apsesi ölümünde yeni gelişme! 'Sahte diş hekimi' iddiası

Antalya'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşarak yaşamını yitiren Durmuş Ay'ın (39) eski eşi Müjgan Korkmaz, 'seyyar dişçi' olarak tanınan H.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Müjgan Korkmaz, "H.A. isminde sahte bir dişçiydi. Bu insanlık değil. Bu resmen katillik" dedi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, diş hekimi olmadığı, elinde çantayla dolaşıp diş çektiği belirlenen H.A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber 27-11-19 17:10

Minik Hira, şifayı Sivas'ta buldu

 İZMİR'de akut romatizmal ateş hastalığıyla mücadele eden ve dişinde oluşan apse nedeniyle tedavisi sürdürülemeyen Hira Bulut (5) şifayı Sivas'ta buldu.

Trend 16-11-19 16:09

Minik Hira, şifayı Sivas'ta buldu

 İZMİR'de akut romatizmal ateş hastalığıyla mücadele eden ve dişinde oluşan apse nedeniyle tedavisi sürdürülemeyen Hira Bulut (5) şifayı Sivas'ta buldu.

Trend 16-11-19 15:23

Anal fistül nedir? Anal fistül tedavisinde lazer yöntemi

Bağırsak sistemimizin son bölümü olan anal kanal ile, makat çevresindeki deri arasında olan bir kanal şeklindeki bağlantıya “anal fistül” denir. Genellikle aynı bölgede geçirilmiş “anal apse” hikayesi bulunan hastaların makat çevresinde sivilce benzeri bir yara ve buradan olan kötü kokulu akıntı şikayeti mevcuttur. Bireylerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen Anal Fistül nedir? Hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri nasıl yapılmalıdır?

Trend 23-10-19 15:25

Tırnak batması nasıl olur? İşte tırnak batması tedavisi

Tırnağın dış köşelerinin tırnak yanındaki doku içine gömülmesi ile ortaya çıkan “tırnak batması”, genelde ayak başparmağında görülüyor. Tırnak batması ileri derecede olan hastalarda ayakkabı giymekte zorlanma, çorapların sık sık kirlenmesi, iltihap ve apse gibi sorunlar görülebiliyor.

Trend 13-05-19 11:10

Ayağında apse oluşan yaban ördeği tedavi altına alındı

Tunceli’de ayağında oluşan apse nedeniyle uçamayan ve halk arasında Bahri olarak bilinen yaban ördeği tedavi altına alındı.Alınan bilgiye göre, Pülümür İlçesi’ne bağlı Kırklar Köyü’nde uçamayan yaban ördeğini gören Taner Doğan, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine haber verdi.

Haber 09-03-19 15:52

Kıl dönmesinde doğru bilinen yanlışlar

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bilgehan Sonbahar, kıl dönmesi veya tıp dilinde pilonidal sinüs olarak bilinen hastalığın son 100 yıldır bilimsel olarak incelenen ve her ne kadar önemsiz bir hastalık olarak görülse de hastaların yaşam kalitesini etkilemesi, toplumda oldukça yaygın olması ve yüksek tekrarlama riski nedeniyle önemini halen korumakta olan bir hastalık olduğunu belirtti.Kıl dönmesi hastalığının etkenleri arasında birçok sebep bulunduğunu fakat en yaygın kabul edilen genetik faktörler ve vücuttan kopan kılların, tekrar deri altına girerek burada kist oluşturması teorisi olduğunu anlatan Op.Dr.Bilgehan Sonbahar, “Kopup dökülen veya o bölgede çıkan kıllara ek olarak giyilen kıyafetlerden kopan iplik parçaları veya saç telleri de derinin altına girerek kıl dönmesine neden olabilir” diye konuştu.Op.Dr.Bilgehan Sonbahar sözlerine şöyle devam etti; “Malesef kıl dönmesi hastalığı ve tedavi yöntemleri ile ilgili doğru olarak bilinen birçok yanlış bilgi var, onlardan bahsedecek olursak;Yanlış: Kıl Dönmesi Sadece Erkeklerde Olur !Doğru: Çoğunlukla erkeklerde olmak üzere her iki cinsiyettede görülmektedir.Yanlış: Kıl Dönmesi Kılın Ciltten Ters Dönüp İçeride Büyümesiyle Olur !Doğru: Dökülen saç kırıkları, sırt kılları veya giyisi kumaşlarının iplik parçalarının ciltten içeri girerek deri altında oluşan bir boşlukta (kistte) birikmesi sonucu oluşur.Genetik faktör çok etkilidir.Yanlış:30 Yaşından Sonra Kıl Dönmesi Olmaz !Doğru: Kıl dönmesi her yaşta görülebilir, en sık 17-35 yaş arasında görülür.Yanlış: Kıl Dönmesi Sadece Kuyruk Sokumunda OlurDoğru: Vücutta her bölgede olabilir fakat en sık kuyruk sokumunda görülür.Yanlış:Pilonidal Sinüs Oluştuğu Bölgeden Farklı Bölgelere SıçrayabilirDoğru: Oluştuğu bölge en sık kuyruk sokumudur ve buradan başka bir bölgeye sıçrama yapmaz fakat o bölgede enfeksiyon ve apse yaparak lokal yayılım gösterebilir.Yanlış:İlaçla Veya Bitkisel Kürlerle Tedavi Edilebilir!Doğru: Kıl dönmesinin tedavisi Cerrahi Yöntemlerdir, ağız yoluyla alınan ilaçları ancak enfeksiyon ve apse dönemlerinde tercih ederiz.

Haber 30-03-18 12:24

Tedaviden kaçmayın! Sonuçları ciddi!

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yasir Gözü makat etrafında meydana gelen perianal apse hakkında bilgi vererek tedavi sürecini anlattı.

Haber 23-01-18 14:45

Dansöz Nuran Sultan ölümden döndü

Ünlü dansöz Nuran Sultan dişindeki apse yüzünden hastanelik oldu ve bir hafta yoğun bakımda kaldı.

Magazin 11-11-17 17:44

Dişi için gitti, gözü alındı

İngiltere’de diş apsesi için hekime giden 22 yaşındaki genç kadın, gözünden oldu. İngiltere’nin Liverpool şehrinde apse olduğu gerekçesiyle diş hekimine giden 22 yaşındaki Ceri Jones’un bir gözü alınmak zorunda kaldı. Ceri Jones’da nadir görülen "et yiyen’’ kanser bulundu ve ameliyata alındı. Ağzının çatısında bir yumru halinde başlayan şeyin, baş ve boyun tükürük bezlerini etkileyen ’adenoid kistik karsinoma’ olduğu ortaya çıktı.

Haber 19-06-17 16:50

Gözdeki Görünmez Tehlike

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Barış Yeniad, gözde sulanma, iltihaplanma, gözyaşı kesesi bölgesinde şişlik, apse gibi belirtilerle...

Yurthaber 09-01-17 12:33

Gözdeki Görünmez Tehlike

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Barış Yeniad, gözde sulanma, iltihaplanma, gözyaşı kesesi bölgesinde şişlik, apse gibi belirtilerle...

Yurthaber 20-04-16 11:35

Hastaların Yüzde 90'ında Kanal Tedavisi Tek Seansta Bitiyor

Yrd. Doç. Dr Ece Çalışkan, dişte apse, travma ve çene kemiğinde ciddi bir enfeksiyon yoksa...

Yurthaber 03-02-14 09:14

Dişi apse yaptı sandı ama...

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne diş apsesi şikayetiyle başvuran 16 yaşındaki Ayşegül Ekinci'nin çekilen panoramik filminde ağzının içinde 10 santimetre boyunda tümöre rastlandı.

Haber 31-07-13 16:28

Makatta apse neden olur?

Makatta apse, makat bölgesinde içinde iltihap veya cerahat dolu bir kesecik oluşmasıdır. Makat apselerinin büyük bir çoğunluğunda geçirilmiş olan apse öyküsü vardır, yani makat apseleri tedavi edilmediklerinde sıklıkla tekrarlarlar.

Haber 05-02-13 08:01

Makatta apse neden olur?

Makatta apse neden olur?

Kadin 05-02-13 08:01

Kıl dönmesi ihmal edilmemeli

Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan plonidal sinüs genellikle kuyruk sokumunda görülen bir veya birkaç adet deriye açılmış delik, enflamasyon, şişlik veya apse şeklinde kendini gösteren bir hastalıktır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Koç, kıl dönmesini Mynet okurları için yazdı.

Haber 27-04-06 00:15

Kıl dönmesi nedir? Nasıl tedavi edilir?

Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan plonidal sinüs genellikle kuyruk sokumunda görülen bir veya birkaç adet deriye açılmış delik, enflamasyon, şişlik veya apse şeklinde kendini gösteren bir hastalıktır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Koç, kıl dönmesiyle ilgili merak edilenleri Mynet okurları için yazdı.

Haber 09-11-05 09:35

Kıl dönmesi nedir? Nasıl önlenir?

Kıl dönmesi, kılların kuyruk sokumu ve nadiren göbekte cilt altına geçip yara, apse ve fistül oluşturmasıdır.

Haber 30-11-99 00:00