Aquila Haberleri

Meksika'daki depremde ilginç '19 Eylül' tesadüfü: ''Lanet gibi görünüyor!'

Meksika'da 19 Eylül Pazartesi günü Aquila ilçesi yakınlarında meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem, büyük panik yarattı. Ülkede depremin merkez üssüne yüzlerce kilometre uzaktaki yerlerde yaşayan insanlar bile sokaklara döküldü. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılırken "19 Eylül" tarihi ise gündem yarattı. 1985 ve 2017'de gerçekleşen büyük depremler akıllara gelirken Meksikalılar "Çok büyük bir tesadüf! Tanrıdan bir işaret olduğunu göz ardı edemeyiz" yorumları yapıyor.

Haber 2022-09-20 10:46:36

Türk Kartalı Aquila yuvaya döndü

Bursalı iş adamı Celal Gökçen tarafından 2015 yılında satın alınan Alman uçak firması Aquila, yuvası Türkiye’de ilk satışını İstanbul Sivil Havacılık’a gerçekleştirdi.Satın alınan iki uçak, Yenişehir’deki pistte, kuyruğuna işlenen Türk bayrağı eşliğinde hem göğüs kabarttı, hem de bir ilke imzasını attı.

Haber 2020-01-29 13:36:39

Celal Gökçen’den GUHEM’e ziyaret

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, havacılık alanında Aquila ile Bursa Uzay ve Havacılık gibi önemli yatırımlara imza atan Gökçen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen, ile Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) incelemelerde bulundu.BTSO öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ve TÜBİTAK koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen GUHEM projesi açılış için gün sayıyor.

Finans 2020-01-25 13:07:05

Başkan Dr. Palancıoğlu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Berlin ziyaretinde Türk yatırımcılara ait Aquila havacılık şirketinin Türkiye’de uçak fabrikası kurmayı planladığını söylemesi üzerine; Melikgazi Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 2019-08-26 10:05:12

Yerli uçağın adresi Yenişehir oldu

Bursalı işadamı Mehmet Celal Gökçen’in satın almasının ardından büyük bir atılım gerçekleştiren 25 yıllık Alman Uçak Fabrikası Aquila, hedef büyütmeye devam ediyor.

Haber 23-08-19 15:10

Bakan Varank’tan uçak fabrikası müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Belin ziyaretinde Türk yatırımcılara ait Aquila Havacılık şirketinin Türkiye’de uçak fabrikası kurmayı planladığını söyleyerek, “Bizim amacımız, Türkiye’de katma değerli üretimi ve katma değerli ürünleri çoğaltmak” dedi.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Almanya-Türkiye Yapay Zekâ Konferansı’na katılmak üzere geldiği Berlin’de Türk yatırımcılara ait Aquila Havacılık’ın uçak fabrikasında incelemelerde bulundu.

Haber 23-08-19 10:42

Bakan Varank'tan uçak fabrikası müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Aquila Havacılık'ın Almanya'daki üretiminin bir kısmını Türkiye'ye taşıyacağız. Türkiye'de kendi markamızla uçak üretimi yapmış olacağız. Türk girişimcilerimizin dünyanın her yerinde yatırımlar yapması ve buradan elde ettikleri katma değeri Türkiye'de de uygulayarak üretebilmeleri sanayimiz açısından önemli” açıklamasında bulundu.

Finans 21-08-19 17:15

Bakan Varank'tan uçak fabrikası müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Aquila Havacılık'ın Almanya'daki üretiminin bir kısmını Türkiye'ye taşıyacağız. Türkiye'de kendi markamızla uçak üretimi yapmış olacağız" - "Türk girişimcilerimizin dünyanın her yerinde yatırımlar yapması ve buradan elde ettikleri katma değeri Türkiye'de de uygulayarak üretebilmeleri sanayimiz açısından önemli” - Aquila Havacılık Üst Yöneticisi Celal Gökçen: - "Ayda 2 uçak üretmeye çalışıyoruz. Bundan sonra hedefimiz Türkiye’de de üretim yapmak"

Finans 21-08-19 16:53

Türk kartalı Aquila Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’ın ilgi odağı oldu

Bursalı İşadamı Celal Gökçen tarafından Türkiye’nin yerli uçağı olma yolunda her geçen gün geliştirilen Aquila’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgi gösterdi.Savunma sanayii konusunda hedef büyüten Türk yatırımcıların ve pazar aktörlerinin en önemsedikleri fuarlardan biri olan 14.

Haber 30-04-19 18:58

Türk uçaklarıyla İstanbul Havalimanı'nın yeni pilotlarının eğitimi için hazırız

Aquila ile Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen: - "İstanbul Havalimanı'nın açılmasıyla 7 yıl içinde 5 bin pilota ihtiyaç duyulacak. Havacılık eğitim okullarının Türk Kartalı uçağımızı kullanmasını isteriz. Pilotlarımızın uçaklarımızla eğitilmesine talibiz" - "İngiliz Hava Kuvvetleri, pilot eğitimleri için 4 Türk Kartalı uçağını kullanıyor. Onlarla tekrar görüştük ve 10 Türk Kartalı'na kadar çıkmak istediklerini söylediler" - "Türk Kartalı, Türkiye'nin uçağıdır. Türkiye'de de uçak üreteceğiz yapacağız. Ümit ederim Türkiye'den de Türk Kartalı'na bir istek oluşur"

Haber 14-04-19 11:06

Türk Kartalı uçak filosu Almanya’nın gözde havacılık fuarında

Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık’ın sahibi Celal Gökçen, son model teknolojilerle üretilmiş "Türk Kartalı" uçak filosunu, dünyanın en büyük havacılık ve uzay sanayi fuarları arasında gösterilen "Aero Friedrichshafen"da sergiledi.

Haber 11-04-19 14:30

Türk Kartalı uçak filosundan Almanya'da gövde gösterisi

Aquila ile Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen, son model teknolojilerle üretilen "Türk Kartalı" uçak filosunu, dünyanın en büyük havacılık ve uzay sanayi fuarları arasında gösterilen "Aero Friedrichshafen"da sergiledi - Türk Kartalı'nın son versiyon 4 kişilik turbo modelinin, kanat tasarımı gizlenmiş şekilde görücüye çıkarıldığı fuarda, Türkiye'de üretimi planlanan, mükemmel tasarım ödüllü "Türk Kartalı ALPINA"nın ilk maketleri de tanıtılıyor - Celal Gökçen: - "Göklerde 250'ye yakın Türk Kartalı var. Uçağımız, 100 kilometrede 9 litre normal benzin yakıyor ve yakıt sarfiyatı bir otomobile yakın. Saatte 200 kilometre sürate ulaşıyor. İzmir'den Bursa'ya 1,5 saatte gidebilir" - "(Yolcu uçağı) Büyük yatırım istiyor. Ekibi oluşturmayı bildikten sonra normları ve standartları da kullanınca o yönde de çalışabiliriz"

Haber 11-04-19 09:32

Yaralı Kaya Kartalı ile Ebabil kuşu tedavi altına alındı

Van’da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kaya Kartalı ile Ebabil kuşu kuşu tedavi altına alındı.Van’da, vatandaşlar tarafından bulunan yaralı Kaya Kartalı (Aquila chrysaetos) ile Ebabil kuşu, Van Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yurthaber 03-04-19 10:40

Türk menşeli uçaklar, 2021'de semada olacak

Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen, Türkiye'de üretmeyi planladıkları uçakların 2021'de ilk uçuşunu yapmasını hedeflediklerini açıkladı - Celal Gökçen: - "Yeni versiyon uçaklarımızı Türkiye'de geliştirmek istiyoruz. Tahminlerimize göre, 2021 yılının Mart ayında Türkiye'de ürettiğimiz uçaklar semalarda olacak. Üretimimizin mümkün olduğu kadar yerli olmasına çaba sarf edeceğiz" - "Havacılıktaki yeni gelişmeleri de Türkiye'ye getirip ülkemizi bu konuda farklı bir konuma getirmek istiyoruz" - "Bursa'da havacılık üzerine faaliyetlerimiz arasında pilot yetiştirmeden uçak bakım gibi altyapı tesislerine kadar bir dizi hedefimiz bulunuyor"

Yurthaber 03-03-19 11:21

Türk menşeli uçaklar, 2021'de semada olacak

Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen, Türkiye'de üretmeyi planladıkları uçakların 2021'de ilk uçuşunu yapmasını hedeflediklerini açıkladı - Celal Gökçen: - "Yeni versiyon uçaklarımızı Türkiye'de geliştirmek istiyoruz. Tahminlerimize göre, 2021 yılının Mart ayında Türkiye'de ürettiğimiz uçaklar semalarda olacak. Üretimimizin mümkün olduğu kadar yerli olmasına çaba sarf edeceğiz" - "Havacılıktaki yeni gelişmeleri de Türkiye'ye getirip ülkemizi bu konuda farklı bir konuma getirmek istiyoruz" - "Bursa'da havacılık üzerine faaliyetlerimiz arasında pilot yetiştirmeden uçak bakım gibi altyapı tesislerine kadar bir dizi hedefimiz bulunuyor"

Haber 03-03-19 11:19

'Türk Kartalı' Aquila'ya 'En Mükemmel Uçak Tasarımı' ödülü

TÜRKİYE'nin yerli uçağı olma yolunda ilerleyen 'Aquila' (Türk Kartalı), Almanya'da düzenlenen tasarım yarışmasında 'Son 10 Yılın En Mükemmel Uçak Tasarımı' ödülünün sahibi oldu. Uçağı yapan firmanın sahibi, Bursalı iş insanı Celal Gökçen, "Biz Almanya'ya bir yatırım yaptık ama bu paraları Türkiye'de kazandık.

Finans 11-02-19 19:04

Türk Kartalı, en mükemmel uçak tasarımı ödülünü aldı

Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen, Türkiye'de üretimini planladığı "Türk Kartalı ALPINA" uçak tasarımı ile Almanya'da düzenlenen uluslararası yarışmada "Mükemmel Tasarım" ödülünün sahibi oldu - Avrupa'nın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen "German Design Awards"da altın ödüle layık görülen "Türk Kartalı ALPINA"nın, hem karaya hem suya inebilmesi, üstten kanatlı yapısı ve enerjisini tasarruflu kullanma özelliği, dünyaca ünlü tasarımcıların beğenisini topladı - Uçak, kullanım ömrünü tamamlasa bile yapboz gibi başka uçakların tasarımlarında kullanılabilecek - Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık sahibi Celal Gökçen: - "Sertifikasyonlara uyabildiği seviyede tabii ki Aquila'yı yerli yapacağız. Gönül istiyor ki yüzde 100'ünü yerli yapalım. Tüm bunları en erken 2021 yılı Mart ayına yetiştirebileceğimizi tahmin ediyoruz"

Haber 11-02-19 11:07

Türk Kartalına Almanya'dan mükemmel tasarım ödülü

Türk tasarımcı ve ODTÜ Doktor Öğretim Üyesi Hakan Gürsu önderliğindeki Designnobis ekibi tarafından tasarlanan ve "Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık" tarafından geliştirilmesi ve Türkiye'de üretimi hedeflenen "Türk Kartalı ALPINA" uçak modeli, Almanya'da düzenlenen yarışmada "Mükemmel Tasarım" ödülünü kazandı - "ALPINA", suya inebilen "AQUA" ve 4 kişi kapasiteli "ALPINA D-DSNB" alternatifleri ile "havacılık, deniz ve demiryolu taşıtları" kategorisinde altın ödüle layık görüldü - Aquila ve Bursa Uzay ve Havacılık'ın sahibi Celal Gökçen: - "Dünya çapındaki sanayi devlerinin katıldığı yarışmada, havacılık alanında, son 10 yıldaki ilk altın ödülü kazanmayı başaran 'ALPINA' adlı Türk tasarımı oldu"

Haber 14-01-19 11:12

Facebook havadan internet projesi Aquila'dan vazgeçti

Facebook, 2014'te başlatılan Aquila Projesi kapsamındaki test uçuşlarını, Google gibi rakipleri kadar uzun süre havadan internet sağlamakta yetersiz kalınca durdurdu. Facebook bunun yerine Airbus gibi uçak üreticisi firmalarla ortaklığa gitmeyi planlıyor.

Haber 27-06-18 11:50

Aquila 212 turbo motoruyla ilk kez tanıtıldı

B Plas Üst Yöneticisi Gökçen: - "Very Light Aircraft (VLA) segmetinde dünyanın ilk turbo motorlu uçağı olan Aquila, sınır tanımadan Alpler'den Toroslar'a 6 bin metre yükseklikte uçuyor. Saatte 252 kilometre seyir hızına ulaşıyor, saatte 23 litre benzin yakıyor. 117 beygir PS gücüne sahip, dört saat kesintisiz ve bin kilometre menzili bulunuyor" - "(Türk kartalı yüksekten uçar) hedefiyle yolan çıkan Aquila Türk Kartalı, bu özelliklerle kendi segmentinde yüksek irtifa yapabilen tek uçak konumunda"

Finans 19-04-18 18:25

Turbo motorlu Türk Kartalı uçağı, fuarda ilgi gördü

DÜNYANIN havacılık alanındaki en büyük fuarlarından biri olan Aero Friedrichshafen 2018'de, AQUILA 212 turbo motorlu uçak ilk kez sergilendi.

Finans 19-04-18 17:03

Türk kartalı yüksekten uçar

Segmentinde dünyanın ilk turbo motorlu uçağı olan Türk Kartalı Almanya’da görücüye çıktı.Bursalı işadamı BPLAS CEO’su Mehmet Celal Gökçen’in 2016 yılında bünyesine kattığı AQUILA Türk Kartalı, büyük gelişim gösterdi.

Haber 19-04-18 14:35

Facebook'un ücretsiz internet dağıtmayı hedefleyen Aquila drone'u 2. testindeydi

Facebook, yaklaşık 1 yıldır ücretsiz internet dağıtmayı hedefleyen insansız hava aracını, Aquila'yı geliştiriyor. Bu hafta Aquila'nın 2. test uçuşu gerçekleştirildi ve bu sefer kazasız sonuçlandı. Facebook Aquila nerelere ücretsiz internet sağlamayı hedefliyor?

Haber 02-07-17 19:52

Bursalı 'türk Kartalı' Alpler'e Yüksek Menzille Uçacak

- BURSALI işadamı Mehmet Celal Gökçen'in satın almasının ardından büyük bir atılım gerçekleştiren 25 yıllık Alman Uçak Fabrikası Aquila, özel

Yurthaber 08-04-17 13:34

Türk Kartalı Aquila, Bursa Sembolüyle Almanya’Da Vitrine Çıktı

BURSA, Geçen yıl satın aldığı Alman uçak şirketi ile ilk kez bir Türk firmasının dünya devlerinin boy gösterdiği Aero Friedrichshafen'a katılmasını

Yurthaber 06-04-17 14:47

Bu Uçak Artık Bursa’Da Üretilecek

Edip TEKİN- Nihat BIÇAK/ YENİŞEHİR Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki havalimanında tanıtımı yapılan AQUILA marka 'A-211' eğitim uçağı bundan sonra Bursa’da üretilecek.

Yurthaber 19-11-16 16:36

Bursalı “aquila” Başkentte

Alman uçak fabrikası Aquila’yı satın alan Bursalı Gökçen grubu, ‘A-211’ kuyruk numaralı ilk uçağı Ankara’ya...

Yurthaber 12-11-16 15:43

Facebook’un Aquila projesi hazır

Facebook tarafından geliştirilen Aquila isimli ilk insansız hava aracı için hazırlıklar tamam. Uçuşa kalkış sebebi ise internet erişimi sağlamak!

Haber 04-08-15 07:47

22 Kişilik İtalyan Heyet İzmir Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

İzmir İtalyan Konsolosu İgor Di Bernardini, İtalya Aquila Ticaret Odası üyeleri ve Abruzzo Bölgesi Birliği...

Yurthaber 28-10-13 13:19