Arap Haberleri

Lionel Messi'nin takımı Inter Miami'ye Al Nassr'dan tarihi fark... Talisca hat-trick yaptı maç tam 6-0 bitti

Riyad Sezon Kupası'nda Messi'nin forma giydiği Inter Miami ile Ronaldo'nun forma giydiği Al-Nassr kozlarını paylaştı. Ronaldo'nun sakatlığı nedeniyle tribünden izlediği mücadelede Messi daha sonra oyuna dahil olurken, Talisca hat-trick yaptı. Karşılaşma Al-Nassr'ın 6-0'lık tarihi galibiyetiyle sona erdi. İşte detaylar...

Spor 02-02-2024 07:54

Iniesta da Arap modasına uydu, Kandura giydi! Tecrübeli oyuncuyu o halde görenler tanıyamadı

Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden Emirates Club forması giyen tecrübeli oyuncu Andres Iniesta, geleneksel Arap kıyafeti Kandura ile poz verdi.

Spor 30-11-2023 19:07

Trabzon'da eski şatafatlı günler sona erdi: Arap turistler döndü, esnafın keyfi kaçtı! Türkiye'yi daha az cazip buluyorlar

Arap turistlerin tıklım tıklım doldurduğu tarihi ve turistik yerlerde şimdi adeta yeller esiyor! Çoğunluğu Suudi Arabistan'dan gelen turistlerin gözde adreslerinden olan Trabzon'da esnaf bu yıl beklediğini bulamadı. Turizmci Arif Akyazı'nın kendi ifadesiyle "eski şatafatlı günler" sona erdi. Bu duruma neden olarak ise Arap turistlerin tercihlerinin artık Türkiye olmaması gösteriliyor.

Haber 12-09-2023 12:48

Arap turistler yola çıktı! Türkiye'den ayrılıyorlar: Sayı beklentinin altında kaldı

Başta Trabzon olmak üzere Doğu Karadeniz esnafının yüzünü güldüren Arap turistler geri dönmeye başladı. Körfez ülkelerinden çıkagelip tatillerini Karadeniz'de geçiren turistlerin dönüşe geçmesiyle Trabzon Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda oluşan yoğunluk arttı. Yaz boyunca sadece Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turist sayısı dikkat çekti. Turistlerin geldiği adreslerin başını Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Dubai çekiyor.

Haber 20-08-2023 11:22

İlçenin ‘en değerli arazisini’ alan Arap yatırımcıya kötü haber! Son sözü Danıştay söyledi…

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Arap yatırımcıya yapılan arazi satışı, Danıştay'a takıldı. İlçe belediyesi tarafından otel ve alışveriş merkezi yapılması için Arap yatırımcıya ihaleyle satışı yapılan 15 dönümlük arazi için 7 yıldır süren dava sonuçlandı. Danıştay satışın ‘hukuka uygun’ kararlarını bozdu. Avukat Ozan Karagöz de yaptığı açıklamada "İlçenin en değerli arazisini Beşikdüzü Belediyesi geri almış oldu" dedi.

Haber 25-04-2023 10:31

Tüm dünya onu konuşuyor! Ronaldo, Arabistan'ın kuruluş günü kutlamalarında geleneksel kıyafetler giydi, kılıç kuşandı

Rekor bir sözleşmeyle Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'ın yolunu tutan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Arabistan'daki yeni hayatına uyum sürecini hızlı atlattı. Yıldız oyuncu Al Nassr Stadyumu'nda düzenlenen 'Arabistan'ın kuruluş günü' kutlamalarında kılıç kuşanırken, Arapların geleneksel kıyafeti olan 'Kandura' giydiği görüldü.

Spor 22-02-2023 21:06

Türkiye’de yaşayan Arap dünyasının tescilli güzelinden milyonluk vurgun! Şoke eden iddialar var…

Türkiye’deki dolandırıcılık iddialarına bir yenisi daha eklenirken bu kez yaşanan olaydaki kişilerin kimlikleri de en az olayın kendisi kadar dikkat çekti. Türkiye'de yaşayan İsrailli Wael T., yatırım danışmanlığı yapan güzellik yarışması ikincisi Maria K'nın kendisini 1 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber 02-01-2023 07:55

Ronaldo'ya öyle bir takım servet önerdi ki, reddetmek yürek ister!

İngiltere'de Manchester United ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fesheden Cristiano Ronaldo'nun yeni adresinin neresi olacağı henüz netlik kazanmadı. Dünya Kupası'nda Suarez ile birlikte iki boşta oyuncudan biri olan Ronaldo, kupa dönüşü yeni takımını açıklayarak kariyerinde yeni bir sayfa açacak. Ronaldo'nun boşta olması özellikle Arap takımların iştahını kabartmış durumda.

Spor 27-11-2022 09:59

Ev sahiplerinin Arap müşteri hayali duvara tosladı! Sosyal medya fenomeni hakkında şoke eden iddia…

Konut fiyatlarının artması ile dolandırıcılar da yeni yöntemlerle tuzaklarını kurmaya başladılar. Türkiye’den evlerine alıcı bulamayan ve daha yüksek fiyatlarla Arap müşterilere evini satabileceğini sanan fırsatçıları tuzağa düşürdüğü iddia edilen kişinin ise İstanbul’da yaşayan sosyal medya fenomeni O.E. olduğu iddia edildi. “Evlerinizi iki katı değere Araplara satalım” vaadi ile kandırılan ev sahipleri büyük tuzağa düştü.

Haber 19-11-2022 07:51

Böylesi görülmedi: Arap turist denizde kolyesini kaybetti, bulmak için iş makinesi kiraladı! Değeri dudak uçuklattı

Rize'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Limanköy Plajı'nda ailesiyle denize giren Arap turist, kolyesini suya düşürdü. Arap turistin, denizde kaybettiği kolyesini bulmak için yaptığı ise şaşkınlık yarattı. Turist, iş makinesi kiralayarak arama yaptırdı. Öte yandan kolyenin değeri adeta dudak uçuklattı. Arap turistin arama çalışması için yardım istediği şahıs, kolyenin değerinin 120 bin lira olduğunu söyledi.

Haber 09-09-2022 17:05

Dışişleri'nden Arap Ligi'ne tepki: Tümüyle reddediyoruz

Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin toplantısında Türkiye'ye yönelik mesnetsiz iddialarla ilgili Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bu karar ve açıklamaları tümüyle reddediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Haber 07-09-2022 20:10

Lübnanlı iş adamı 110 milyon dolarlık mega yatıyla Fethiye'de! 2 milyon liralık yakıt aldı

Dünyanın en zengin 20 Arap iş adamı arasında yer alan Lübnanlı Taha Mikati'ye ait Chopi Chopi isimli mega yat Fethiye'ye demirledi. 110 milyon dolar değerindeki mega yata 2 milyon liralık yakıt ikmali yapıldı.

Haber 22-08-2022 18:23

Sosyal medya bunu konuşuyor! KYK yurdunda kalan Araplar iddiası olay oldu! Görüntüler büyük tepki çekti

Sosyal medyada hızla yayılan ve Maltepe KYK yurdunda çekildiği iddia edilen görüntüler kısa sürede gündem oldu. Görüntülere ve iddialara göre Arap asıllı mülteciler, KYK yurdunda ücretsiz olarak misafir edildi. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken görüntüler özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Öte yandan Zafer Partili isimler de iddialara tepki göstererek paylaşımlarda bulundu.

Haber 13-08-2022 10:41

Arap Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Arap Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Dile ilgi duyan öğrencilerin merak duyduğu bölümler arasında Arap dili ve edebiyatı bölümü de yer alıyor. Arap dili ve edebiyatı bölümü Arap tarihi ve kültürü ile ilgili bilgiler içeriyor. Dört yıllık eğitim sürecini tamamladıktan sonra bölümden mezun olan kişiler özel sektörde turizm alanında, yayınevlerinde, gayrimenkul satışı yapan firmalarda iş imkanına sahip oluyor. Bunun dışında bölümleriyle ilgili eğitmen olma fırsatları da bulunuyor.

Egitim 26-07-2022 17:44