Artrit Hastasi Haberleri

Psoriatik Artrit (Sedef Romatizması) nedir? Psoriatik Artrit belirtileri ve tedavisi

Psoriatik Artrit ya da sedef romatizması, psoriazis adı verilen cilt hastalığı ile ilişkili olan ve eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık genellikle psoriazis belirtileriyle birlikte eklem ağrısı, şişlik ve sertlik gibi romatoid artrite benzer semptomlarla karakterizedir. Psoriatik Artrit genellikle genç yetişkinlik veya orta yaş döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.

Haber 2024-03-25 20:35:13

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 2024-03-25 20:20:36

Bu hatadan uzak durun! Vücutta dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. Geceleri uykudan uyandırıp hareket kabiliyetini kısıtlayan artrit ağrılarına ilişkin konuşan uzmanlar, bu durumdan muzdarip kişiler için açıklamada bulundu. İşte vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan 4 gıda...

Haber 2023-10-23 14:54:11

Romatizma çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit romatizma hastalığı var?

Romatizma farklı türleri ve belirtileri olan bir grup hastalığı ifade eder. Romatizma, eklemleri, kasları, kemikleri ve diğer bağ dokularını etkileyebilen genel bir terimdir. Romatizma hastalıkları, otoimmün, dejeneratif veya enfeksiyöz nedenlerden kaynaklanabilir. En yaygın romatizma türleri arasında romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, gut hastalığı, lupus ve fibromiyalji yer alır.

Haber 2023-06-30 22:48:31

En tehlikeli romatizma hangisi? Tehlikeli romatizma türleri

Romatizma, eklem, kas, kemik ve bağ dokusu gibi vücut sistemlerini etkileyen geniş bir hastalık grubunu ifade eder. Romatizma, birçok farklı türde ortaya çıkabilir. Örneğin, romatoid artrit, iltihaplı bir romatizma türüdür ve bağışıklık sistemi hatalı bir şekilde eklem dokusuna saldırır. Osteoartrit ise dejeneratif bir romatizma türüdür ve eklem kıkırdağının bozulmasına neden olur. Peki, en tehlikeli romatizma hangisi?

Haber 30-06-23 22:47

İltihaplı romatizmaya iyi gelmeyen yiyecekler nelerdir? İltihaplı romatizma hastalarına yasak yiyecekler

İltihaplı romatizma eklem, kas, kemik ve bağ dokusu gibi vücut sistemlerini etkileyen otoimmün bir hastalık grubudur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus, sistemik skleroz gibi çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu hastalıkların ortak noktası, bağışıklık sisteminin vücudun kendi dokularını hedef alması ve iltihaplanmaya neden olmasıdır. Peki, iltihaplı romatizmaya iyi gelmeyen yiyecekler nelerdir?

Haber 30-06-23 22:47

Vücutta dayanılmaz ağrılara neden olan 4 gıda! Bu hatadan uzak durun

Yediğimiz sağlıklı yiyecekler daha enerjik ve zinde olmamızı sağlarken zararlı yiyecekler çeşitli hastalıklara ve ağrılara neden olabiliyor. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. İşte artrit ağrılarını artıran yiyecekler...

Haber 12-06-23 17:23

Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! Dayanılmaz eklem ağrılarını geçiriyor

Eklem ağrıları toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında bulunuyor. Artrit hastalığı eklemlerde dayanılmaz ağrılara neden oluyor. Artrit hastalarının ağrılarını geçirmek ve vücuttaki iltihabı atmak için uygun tedaviye başlamaları gerekiyor. Bunun yanı sıra vücuttaki iltihabı söken yiyecekler de bu dayanılmaz ağrıların hafiflemesini sağlayabiliyor. İşte uzmanların önerdiği ağrı kesici niteliğindeki yiyecekler...

Haber 12-05-23 11:01

Papatyanın faydaları nelerdir, papatya çayı ne işe yarar? Papatya ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Papatya yüzyıllardır çay olarak tüketilen bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Papatya çayı, özellikle uyku sorunu yaşayanlar için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca anti-inflamatuar özellikleri sayesinde adet öncesi sendromu, romatoid artrit, gastrit ve sindirim problemleri gibi birçok rahatsızlık için kullanılabilir. Papatya aynı zamanda antioksidanlar bakımından zengin bir bitkidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, papatya nasıl kullanılır?

Haber 08-05-23 13:19

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Vücudunuzun iltihaplandığını gösteren ilk belirti

Uykudan uyandığımızda vücudumuzda yaşanan bazı farklılıklar önemli hastalıkların belirtileri arasında bulunuyor. Uzmanlar tekrarlayan belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor. Artrit belirtileri ilk olarak sabahları ortaya çıkıyor. Bu belirtilerin görmezden gelinmesi dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 29-01-23 09:14

Sanıldığı kadar masum değil! En sık tüketilen meyvenin suyu haftalarca ağrı çekmenize yol açabilir

Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...

Haber 23-12-22 09:13

Faydalı sanarak yiyoruz ama iltihabı coşturuyor! Her evde bulunuyor: Ağrıları artıran o tehlikeli meyve...

Meyve ve sebze yemenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ancak faydalı sanarak yediğimiz bazı meyve ve sebzelerin yan etkileri bulunabiliyor. Her mevsim severek yediğimiz o tehlikeli meyve ve sebze artrit ağrılarını tetikleyebiliyor.

Haber 05-12-22 09:21

Ağzınıza sürmeyin! Vücudu iltihaplandırıyor, dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Artrit, eklemlerde meydana gelen vücut tarafından üretilen iltihabik durumlara deniliyor. Artrit bazı dönemlerde artış gösterebiliyor. Artritin artmasına artrit alevlenmeleri deniliyor. Bu artışın nedenleri arasında yanlış beslenme bulunuyor. Yediğimiz bazı yiyecekler vücuttaki iltihapların artmasına ve dayanılmaz ağrılar yaşamamıza neden olabiliyor. İşte vücuttaki iltihabı artıran kaçınılması gereken yiyecekler...

Haber 03-12-22 18:57

Eklem sorunlarını azaltır, ağrıları dindirir: Eklem iltihabına iyi gelen besinler

C vitamini ile dolu yiyecekler yemek, artrit ve eklem sorunları riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Eklem iltihabı olarak da bilinen Artrit, ağrılı ve zayıflatıcı bir durum olabilir. Şu anda milyonlarca kişinin bu hastalıkla mücadele ettiği düşünülüyor. Tedavisi olmamasına rağmen, semptomları önlemek veya hafifletmek için atabileceğiniz adımlar vardır.

Haber 14-10-22 16:56

Romatizmal hastalıklarda tedavi seçeneği günümüzde hızla artıyor

Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Timuçin Kaşifoğlu: - "Bu hastalıkları son yıllarda daha iyi tedavi etmemizi sağlayan seçeneklerimiz giderek artmaktadır. Romatoid artrit tedavisinde kullandığımız konvansiyonel diye isimlendirdiğimiz ilaçların yanı sıra biyolojik ilaçlar dediğimiz seçenekler mevcut" - "Sigara hastalığın ortaya çıkmasını kolaylaştırdığı gibi daha ağrı seyretmesine de yol açabilir. Bu nedenle ailesel yatkınlığı olduğu da düşünülen bireylerin sigara içmemesi, eğer içiyorsa bırakmaları, ağız hijyenlerinin iyi olması ve diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi, aşırı kilo alımından kaçınılması önerilir"

Yurthaber 10-10-22 11:38

Ağrı kesicileri çöpe atın: İltihabı kurutur, bünyeyi güçlendirir

Ağrılar, özellikle eklem ağrıları milyonlarca kişinin en büyük şikâyeti. Artrit, en sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Çok az kişi artrit olduğunun farkındadır. Artrit, ağrı, şişme ve hareket kabiliyetini sınırlama gibi durumlara neden olabilir. Bu hastalıklar vücudun etrafındaki eklemleri ve bağ dokularını etkilemektedir. Araştırmalara göre, bir besin üç ay içinde düzenli kullanıldığında ağrı kesici kullanma ihtiyacınızı azaltabilir.

Haber 08-10-22 16:58

Peynir düşündüğünüz kadar masum değil! Görür görmez kaçın: Ağrıyı tetikler, kronikleştirir...

Rafine karbonhidratlar doğrudan iltihaplanmaya neden olur. Bu iltihaplanma vücutta artrit ve kronik artrite neden olur. Vücutta oluşan iltihap dayanılmaz ağrılara neden olur. Ağrılı bir hayat sürmemek için rafine karbonhidratları hayatınızdan çıkarın veya sınırlamaya çalışın. İltihaplanmaya, bir tek rafine karbonhidratlar ve işlenmiş gıdalar neden olmuyor. Maalesef, özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi peynir de iltihaplanmayı artıran besinler arasında yer alır.

Haber 30-09-22 19:18

Kronik ağrıları tarihe gömüyor, iltihabı kurutuyor... Baharat değil adeta ilaç

Milyonlarca insanı huzursuz eden ağrıların kaynakların biri artrit. Vücut tarafından üretilen, eklemlerde meydana gelen iltihabik bir durum olan artrit, el ve ayak bileği, diz ve eklemlerin iltihaplanarak şişmeye, sertleşmeye yol açar ve eklemlerde ağrı gibi durumlara neden olabilir. İnsanlar ağrılarını hafifletmek için başta ağrı kesiciler olmak üzere birçok yola başvuruyor. Ağrıları dindirecek yollardan biri de mucizelerle dolu baharatlardan birinde gizli.

Haber 10-09-22 14:27

Obezite kanser riskini artırıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Her yıl 4 milyondan fazla bireyin hayatını kaybetmesine yol açan obezite, metabolik sendrom, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, artrit ve meme, kalın bağırsak ve prostat kanseri gibi bazı kanser türleri de dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorununa neden olabiliyor"

Yurthaber 06-09-22 15:14

Romatoid artriti kireçlenme ile karıştırmayın uyarısı

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal: - "Romatoid artrit sadece ileri yaşta görülmüyor. İlk semptomlarını 30 ile 50 yaş arasında gösteriyor. Halk arasında kireçleme diye bilinen bir çeşit iltihapsız romatizma olan osteartrit ile romatoid artrit sıklıkla karıştırılır"

Yurthaber 11-08-22 10:13

Kaplıca tedavisinin iyi geldiğini sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz! Romatoid artrit hakkında bilmeniz gerekenler

Eklemlerinizde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlığı var mı? Sabahları eklemlerinizde bir saati bulan katılık sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor musunuz? Bu sorunlar size tanıdık geliyorsa, nedeni, halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen ‘romatoid artrit’ olabilir! Ülkemizde her yüz kişiden 1’ini etkisi altına alan romatoid artrit genellikle el ve ayaklardaki küçük eklemleri tutsa da diz, omuz ve kalça gibi büyük eklemler de sıklıkla hastalık tablosuna ekleniyor.

Haber 02-08-22 09:39

Roche, romatoid artrit hastaları için Hayat Benim Elimde platformunu hayata geçirdi

Roche İlaç Türkiye Medikal Direktörü Mahir Kurt: - "Kesin bir tedavisi henüz bulunmamış kronik bir hastalık olan romatoid artrit günlük yaşamı birçok yönden etkiliyor"

Yurthaber 23-06-22 10:59

Artrit ne demek? Artrit kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Artrit ne demek? Artrit kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 20:52

Diz kireçlenmesi neden olur, belirtileri ve tedavisi nedir?

Diz kireçlenmesi dizde en sık görülen rahatsızlık olarak bilinir. Özellikle 50 ya üzeri kişilerde görülen aşınma ve yıpranma tipi bir artrit olan diz kireçlenmesi, daha genç insanlarda da görülebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ata Can, diz kireçlenmesi belirtilerinin ihmal edilmeden tedavisinin gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Haber 13-12-21 12:12

Yurt dışında ayak parmakları kesilecekken şifayı Türkiye'de buldu

Romatoid artrit hastalığından 5 yıldır muztarip olan, Bosna Hersek ve Hırvatistan’da tek tedavinin ayak parmaklarının kesilmesi olduğu söylenen Fikreta Krupiç, Medipol Mega Üniversite Hastanesi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla, hem ayak parmaklarının kesilmesinden kurtuldu hem de sağlığına kavuştu - Fikreta Krupiç: - "Özellikle ellerimde ve kollarımda problemlere yol açan bu hastalık yaşam kalitemi düşürüyordu. Yaklaşık 44 gündür Türkiye’deyim ve her şey çok güzel geçti. Tekrardan ayaklarımın üzerinde durmaktan, yürümekten çok mutluyum"

Yurthaber 27-10-21 10:01

Artrit hayatı kabusa çeviriyor

Genellikle eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklıkla belirti veren artrit hakkında önemli bilgiler aktaran Prof.

Yurthaber 28-01-21 10:14

Avuç içlerindeki bu noktaları ovmak şifa veriyor! El masajının öyle faydaları var ki...

Genel vücut masajının sağlık faydalarını biliyoruz ancak el masajının sağlık yararları konusuna çok fazla hakim değiliz. Yapılan çalışmalar günde bir kez kendi kendine masaj yapmanın, artrit, karpal tünel sendromu ve nöropati gibi birçok durumla ilişkili ağrıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bunu hem videolu hem de yazılı bir şekilde anlatmaya çalıştık.

Haber 18-01-21 14:17

ASTIM HASTASI NESİME HEMŞİRE, KORONAVİRÜSÜ 2 KEZ YENDİ

BİNGÖL'de, Toplum Sağlığı Merkezi'nde 2 yıldır görev yapan hemşire Nesime Gevri, 2'nci kez yakalandığı koronavirüsü tekrar yendi.

Yurthaber 15-01-21 08:34

Romatoid artrit nedir? Romatoid artrit tedavisi

Romatoid artrit uzun zaman devam eden kronik bir hastalıktır. Her yaş grubunda belirtileri görülebilir. Belirtileri farklı hastalıklar ile karıştırılabilir. Gelişen tıp teknolojisi sayesinde hızlı teşhis konulabilen bir rahatsızlık olarak karşınıza çıkar.

Haber 16-11-20 15:26

Romatizma en fazla kadınlarda görülüyor

Romatoloji alanında gerçekleştirdiği tanı ve tedavi yöntemleri ile bölgede referans hastane olma özelliği ile öne çıkan Medical Park Gaziantep Hastanesi, hastaları, hekimleri ve çalışanları 12 Ekim Dünya Artrit Günü’nde bir araya gelerek Artrit Hastalığına dikkat çekti.Medical Park Gaziantep Hastanesi, Romatoloji Uzmanları Prof.

Yurthaber 12-10-20 17:08

Eklemlerdeki kızarıklıklar artrit işareti olabilir

Artrit hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Romatoloji Uzmanı Dr.

Yurthaber 12-10-20 15:16

Artrit hayatı kabusa çeviriyor

Romatoloji Uzmanı Prof.

Yurthaber 12-10-20 12:36

Fransa'da Corona Virüsüne Karşı Yeni Tedavi Yöntemi Umudu

Corona virüsüne karşı tedavi yöntemi geliştirmek için 300'ün üzerinde bilimsel deney devam ederken, ilk karşılaştırmalı deney sonucu Fransa'dan geldi. Çalışma, romatoid artrit tedavisinde kullanılan "tocilizumab" etken maddesinin ölüm vakalarını önemli ölçüde azalttığını gösterdi

Haber 28-04-20 15:25

Bu besinler dizleri tamamen yeniliyor! Zerdeçal, kabak çekirdeği...

Vücudun yükünü taşıyan dizler, içindeki kıkırdak dokunun çeşitli nedenlerle bozulması sonucunda iş göremez hale gelir. Artrit, eklem ağrıları, eklem sertleşmesi gibi ciddi rahatsızlıklara yol açan bu durum karşısında dizlerdeki kıkırdak dokunun güçlendirilmesi şarttır. Portakal, kabak çekirdeği gibi bazı gıdalar kıkırdağın aşınmasını önleyebilir ve hatta güçlenmesini sağlayabilir.

Yemek 19-04-20 10:03

Romatizma ağrılarının şifasını Ordu’da buldu

İltihaplı romatizma hastası İsmail Aksoy ağrılarını dindirmek için Mersin’den kalkıp geldiği Ordu’da sağlığına kavuştu.El parmaklarında ve ayak bileğinde şiddetli ağrı, şişlik ve tutukluk şikâyeti olan 66 yaşındaki İsmail Aksoy memleketi Mersin’de 2 yıl boyunca iltihaplı romatizma (romatoid artrit) tedavisi gördü.

Haber 16-01-20 14:38

Kandıra'da kaybolan epilepsi hastası ölü bulundu (2)

KAYIP EPİLEPSİ HASTASI ÖLÜ BULUNDU Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Pembe Kayalar bölgesinde kaybolan ve dün öğlen saatlerinden beri aranan epilepsi hastası Müslüm Hızal'ın (30), piknik yaptıkları bölgeye yakın bir noktada cansız bedenine ulaşıldı.

Haber 17-11-19 17:07

Moringa çayı nedir, mucize bitki moringa oleifera faydaları nelerdir?

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yetiştirilen ve "mucize bitki" olarak bilinen "Moringa Oleifera"nın hasadına başlandı. Son zamanlarda ülkemizde de popüler olan moringa bitkisi, kalp hastalığı, diyabet, anemi be artrit gibi hastalıkların tedavisinde etkili oluyor. Hasadı başlayan moringa bitkisi hakkındaki bilinmeyenleri bir araya getirdik. Moringa çayı nedir, moringa bitkisi faydaları nelerdir?

Yemek 08-11-19 14:23

Artrit hastalığına dikkat

Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.

Haber 21-10-19 13:00

Romatizmal hastalık belirtileri nelerdir? Romatizmal hastalıklarda erken teşhis çok önemli

“Artrit yani bilinen adıyla iltihaplı eklem romatizması; ortalama olarak her 4 kişiden 1'inde var olan, en yaygın sakatlık nedenidir. Klinik saha çalışmalarına göre artrit; bireyler arasında hem işyerinde sakatlığın, hem de kronik ağrının önde gelen bir sebeplerindendir” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Gündoğdu, açıkladı.

Trend 21-10-19 12:13

DHA YURT BÜLTENİ - 2

SKOLYOZ HASTASI CANSU SAĞLIĞINA KAVUŞMAK İÇİN AMELİYAT OLMAYI BEKLİYOR Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası 3 yaşındaki Cansu Yıldız'ın sağlığına kavuşması yapılacak ameliyata bağlı.

Haber 16-10-19 09:46

Dr. Başar: “Romatoid artrit zamanında tedavi edilmezse, kalbi, akciğerleri ve böbrekleri de etkileyebilir”

Eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklarla belirti veren romatoid artrit (iltihaplı romatizma) hastalığıyla ilgili uyarılarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.

Haber 12-10-19 11:37

Devlet Hastanesi’nde yaşlılar ve artrit günü etkinliği

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’nde Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Artrit Günü nedeniyle, bir dizi etkinlik düzenlendi.Tüm kliniklerde ve poliklinik katında kurulan stantta hastane personeline, hasta ve yakınlarına Eğitim Hemşiresi Nurcan Özgen ve Palyatif Klinik Hemşiresi Rukiye Ünal tarafından hastane personeli ile vatandaşların farkındalığının arttırılması ve bilinçlendirilmesinin sağlanması amacıyla Alzheimer, Demans, Ankilozan Spondilit ve Bel Sağlığı konularında eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.Doğum oranlarının düşmesi ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağlanırken, yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada dünya yaşlılar günü olarak kutlanıyor.

Yurthaber 11-10-19 17:05

Romatoid artrit sakat bırakabilir

Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilenen ve eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklıkla belirti veren iltihabi eklem hastalığı olan romatoid artritin erken ve etkin tedavi edilmediği takdirde organlarda hasar, fonksiyon kaybı ve sakatlığa neden olabileceği belirtildi.Medical Park Ordu Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr.

Yurthaber 11-10-19 10:40

Romatoid artrit hastalığına heykellerle dikkati çektiler

Adana'da, "El Elden Üstündür" projesi kapsamında, el ve ayaklarda şekil bozukluğuna yol açan romatoid artrite dikkati çekmek amacıyla hazırlanan, hastaların ellerindeki deformasyonu yansıtan heykeller sergilendi - Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Özbek: - "Amacımız, artrit hastalarının, erken teşhis, etkili ve doğru tedaviyle yaşam kalitesini olumlu hale getirmek"

Haber 10-10-19 14:51

Romatoid artrit hastalığına heykellerle dikkati çektiler

Adana'da, "El Elden Üstündür" projesi kapsamında, el ve ayaklarda şekil bozukluğuna yol açan romatoid artrite dikkati çekmek amacıyla hazırlanan, hastaların ellerindeki deformasyonu yansıtan heykeller sergilendi - Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Özbek: - "Amacımız, artrit hastalarının, erken teşhis, etkili ve doğru tedaviyle yaşam kalitesini olumlu hale getirmek"

Yurthaber 10-10-19 14:51

TIR'ın altında ezilen otomobildeki çift öldü (2)

EPİLEPSİ HASTASI BERAT EFE’Yİ KONTROLE GÖTÜRÜYORLARMIŞ Konya'da, TIR’ın çarptığı otomobilde yaşamını yitiren sürücü Mesut Ay (40) ve eşi Celile Ertaş Ay'ın Antalya'da oturduğu ve aynı otelde çalıştıkları belirtildi.

Haber 26-09-19 12:01

DHA YURT BÜLTENİ-7 

TIR'ın altında ezilen otomobildeki çift öldü (2)  EPİLEPSİ HASTASI BERAT’I KONTROLE GÖTÜRÜYORLARMIŞ Konya'da, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, karşı şeride geçen TIR’ın çarptığı otomobili altında sürükledikten sonra şarampole uçtuğu kazanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Haber 26-09-19 11:31

TIR'ın altında ezilen otomobildeki çift öldü (2)

EPİLEPSİ HASTASI BERAT EFE’Yİ KONTROLE GÖTÜRÜYORLARMIŞ Konya'da, TIR’ın çarptığı otomobilde yaşamını yitiren sürücü Mesut Ay (40) ve eşi Celile Ertaş Ay'ın Antalya'da oturduğu ve aynı otelde çalıştıkları belirtildi.

Haber 26-09-19 11:29