Asir Ozturk Haberleri

Suudi Arabistan’da TIR, kırmızı ışıkta bekleyen araçları böyle biçti

Suudi Arabistan’ın Asir bölgesinde freni boşalan TIR'ın kırmızı ışıkta bekleyen araçları biçmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Haber 2021-07-06 09:57:15

Husilerden Suudi Arabistan’a füzeli saldırı

Yemen’deki Husi güçlerinin Sözcüsü Yahya Sarea, Suudi Aramco petrol şirketinin Ras Tanura’daki tesisine ve Suudi Arabistan’ın Dammam, Asir ve Jazan şehirlerine insansız hava araçları (İHA) ve füzeler ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Haber 2021-03-08 01:19:46

Husilerden Suudi Arabistan’a füzeli saldırı

Yemen’deki Husi güçlerinin Sözcüsü Yahya Sarea, Suudi Aramco petrol şirketinin Ras Tanura’daki tesisine ve Suudi Arabistan’ın Dammam, Asir ve Jazan şehirlerine insansız hava araçları (İHA) ve füzeler ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.Suudi Arabistan ve Yemen’deki İran destekli Husiler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Haber 2021-03-08 00:12:04

Suudi Arabistan’da bir uçak, Husilerin saldırısı sonrası alev aldı

Suudi Arabistan’da bir uçak, Yemen’deki İran destekli Husiler tarafından düzenlenen saldırı sonrası alev aldı.Yemen’deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan’ın güneyindeki Asir bölgesinde bulunan Uluslararası Abha Havalimanı’na saldırı düzenledi.

Haber 2021-02-10 15:23:37

Suudi Arabistan’da kontrolden çıkan cip araçlara çarpıp metrelerce havaya uçtu

Suudi Arabistan’da aşırı hız nedeni ile direksiyon hakimiyetini kaybeden cip sürücüsü, park halindeki araçlara çarparak aracıyla metrelerce havaya uçtu.Suudi Arabistan’ın Asir bölgesinde bulunan Abha kentinde dün akşam saatlerinde aşırı hız nedeni ile direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, yol kenarında park halinde bulunan lüks araçlara çarptı.

Haber 29-10-20 22:41

Suudi Arabistan’da çekirge istilası paniğe neden oldu!

Suudi Arabistan’ın Asir bölgesinde yaşanılan çekirge istilası paniğe neden oldu.

Haber 29-06-20 21:45

Suudi Arabistan’da öğrenci servisi alev alev yandı: 1’i ağır 4 yaralı

Suudi Arabistan’da öğrencileri taşıyan okul servisinin başka bir araca çarpmasının ardından çıkan yangında 1’i ağır olmak üzere 4 öğrenci yaralandı.Suudi Arabistan’ın Asir bölgesinde öğrencileri taşıyan bir okul servisi, başka bir araca çarptı.

Haber 24-12-19 16:50

Husiler: “Suudi Arabistan’a ait askeri helikopteri düşürdük”

Husiler, Suudi Arabistan’a ait AH-64 askeri helikopterini düşürdüklerini, helikopterde bulunan 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Suudi Arabistan’ın Yemen sınırında bulunan Asir bölgesinde Husiler, Suudi Arabistan’a ait bir askeri helikopteri düşürdüklerini duyurdu.

Haber 29-11-19 13:48

Koalisyon güçleri Husilere ait 2 İHA’yı düşürdü

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, Husilere ait 2 insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü duyurdu.Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap koalisyonunun sözcüsü Albay Turki el-Maliki, koalisyon güçlerinin Husiler tarafından Sana şehrinden Suudi Arabistan’ın Asir şehrindeki Hamis Muşeyt bölgesine gönderilen 2 İHA’yı düşürdüğünü açıkladı.

Haber 22-08-19 10:50

Husilerden Suudi Arabistan’a yeni saldırı

Yemen’deki Husiler, Suudi Arabistan’a dört füzeyle saldırı düzenledi.Husilerin El-Mesire kanalında yer alan habere göre, Husilerin Sözcüsü Yahya Seria, Suudi Arabistan’ın Asir kentinde bulunan askeri mevzilerine dört füzeyle saldırdıklarını açıkladı.

Haber 02-07-19 11:53

İnsansız hava aracıyla havalimanını bombaladılar: Ölü ve yaralılar var!

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Asir bölgesinde bulunan Uluslararası Abha Havalimanı'na düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Haber 24-06-19 00:24

Suudi Arabistan’da silahlı saldırı: 4 ölü

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Asir bölgesinde bir güvenlik kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tümgeneral Mansur El-Turki, yaptığı açılamada ülkenin güneybatısında yer alan el-Macaride ile Barik vilayetleri arasında bir kontrol noktasına kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendiğini söyledi.

Haber 20-04-18 10:13

GRAFİKLİ - Suudi Arabistan kadını Dünya Kadınlar Günü'ne yeni haklarla girdi

Dünyada kadın haklarının en çok tartışıldığı ülkeler arasında yer alan Suudi Arabistan'da, son zamanlarda "seçme ve seçilmenin yanı sıra araç kullanma ve spor etkinliklerine katılmaya izin verme" yönünde reform niteliğinde birtakım kararlar alındı - Suudi kadınların 2018 yılı itibarıyla ülkedeki 3 stada girebileceği açıklandı - Ülkede kadının ekonomideki yerini alması için atılan en önemli adımların başında ise Suudi Arabistanlı kadınların artık velilerinin iznini almadan kendi işlerini kurabilme hakkının verilmesi geldi - Suudi Arabistan Emniyet Genel Müdürlüğü, şubat ayında kadınların asker olmaları amacıyla elektronik başvuruları açtığını duyurdu. Başvuracak adaylarda da en az lise mezunu olma, Riyad, Mekke, Medine, El-Kasım, Asir, El-Baha, Eş-Şarkiyye kentlerinde ikamet ediyor olma şartı aranacak

Haber 08-03-18 13:28

Dısişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’daki Terör Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Asir vilayetinin Abha bölgesinde 6 Ağustos günü bir camiye düzenlenen terör...

Yurthaber 07-08-15 14:42

Kürtün’de Elektrik Çarpması

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde elektrik direğine arızayı gidermek için çıkan Asir Yayla (22), elektrik çarpması sonucu...

Yurthaber 06-09-12 17:21

Suudi Arabistan'a kar yağdı

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Asir eyaletinin yüksek kesimlerinin, mevsim normallerinin çok üzerinde kar ve yağmur yağışına maruz kaldığı, oluşan sellerde 2'si çocuk 4 kişinin boğulduğu bildirildi.

Haber 12-04-12 15:27