Aşiret Haberleri

Yer: Şırnak! Görkemli aşiret düğünü 5 bin kişi katıldı, 2 gün 2 gece sürdü: Takıların ederi dudak uçuklattı!

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Goyan aşiretine mensup iki genç evlenme kararı aldı. Düzenlenen görkemli düğün merasimine 5 bin kişi katıldı. 2 gün 2 gece süren aşiret düğününde gelin ve damada takılan takıların ederi dudak uçuklattı.

Haber 12-04-2024 15:36

İstanbul'da CHP'den istifa eden 400 kişi AK Parti'ye katıldı! Törene aşiret reisleri de katıldı

Yerel seçimler öncesinde siyasi arenadaki tempo daha da arttı. 400 CHP üyesi partisinden istifa ederek İstanbul'da düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı. Rozetleri AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe takarken törene Bitlis, Muş ve Adıyaman bölgelerinden Stürki Aşireti, Slokan Aşireti ve aşiretin reisi Şeyh Abdülhafız Aydın ile Mehmet Bulut da katıldı.

Haber 14-03-2024 17:27

AK Parti, HDP, CHP ve yeniden AK Parti... Aşiret lideri İskender Ertuş, 22 yılda 5 kez parti değiştirdi! Rozetlerini Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş takmıştı

Van'ın Ertuş aşiretinin lideri İskender Ertuş'un 22 yıldaki parti değişimleri gündem oldu. 2002’de AK Parti’ye, 2015’te HDP’ye 2016’da yeniden AK Parti’ye, 2022’de CHP’ye, 2024’te bir kez daha AK Parti’ye geçti. Ertuş'un bugüne kadarki parti rozetlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın takmış olması da dikkat çekti.

Haber 04-02-2024 09:09

15 kişi paraları saymaktan yoruldu! Aşiret düğününde toplanan takı gündem oldu Sabahtan beri sayıyoruz, bitmiyor

Aşiret düğününde toplanan para ve altınlar sosyal medyada gündem oldu. Hakkari'deki düğünde toplanan paraları sayarak zor bitirdiler. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, parayı sayanların "Sabahtan beri sayıyoruz, bitmiyor" yorumu dikkat çekti.

Trend 27-01-2024 08:59

Aşiret

Aşiret Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aşiret Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bakanlık harekete geçti! Aşiret lideri tarafından cinsel istismara uğrayan 12 yaşındaki kız çocuğu koruma altına alındı

Şanlıurfa'da muhtarlık yapan ve aşiret lideri olan N.Y.'nin 12 yaşındaki kız çocuğuna iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiası dehşete düşürdü. Küçük kızın 14 yaşına geldiğinde karakola giderek şikayetçi olmasıyla ortaya çıkan skandal olayla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık davaya müdahil olmaya hazırlanırken, küçük kız da koruma altına alındı.

Haber 02-11-2023 22:00

Aşiret liderinden 12 yaşındaki kız çocuğuna iki yıl boyunca cinsel istismar! Küçük kardeşi de aynı arabadaymış: 'Bana dokunduğunu annem de gördü'

Şanlıurfa'da muhtarlık yapan ve aşiret lideri olan N.Y.'nin 12 yaşındaki kız çocuğuna iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Küçük kızın 14 yaşına geldiğinde karakola giderek şikayetçi olmasıyla ortaya çıkan skandal olay gündem yarattı. Küçük kız ifadesinde her şeyi anlatırken, annesinin her şeyden haberdar olduğunu söyledi. Gazeteci Onur Dalar'ın açıkladığı detaylar ise mide bulandırdı.

Haber 01-11-2023 11:14

Takı töreni 6 saat sürdü! 'Rekor oldu' 10 bin kişilik düğün: Damada 10 milyon TL, geline kilolarca altın...

Van’ın sevilen ailelerinden Bayram ailesinin yoğun katılımlı düğününde damada 10 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı. Düğün töreninde bir konuşma yapan toy büyüğü Vanlı iş adamı Veysel Ürüm, "2023 yılı ve öncesinin rekoru oldu" dedi. Düğünde takı töreni yaklaşık 6 saat sürdü.

Haber 23-10-2023 11:20

Tüm para masaya kondu, takılan takı tutarı dudak uçuklattı! Şırnak'ta aşiret düğününden renkli görüntüler

Şırnak'ın Uludere ilçesinde görkemli bir aşiret düğünü daha gerçekleşti. Goyan aşiretinden Naif Çalışkan'ın oğlu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Çalışkan ile Nazlıhan Tonğ dünyaevine girdi. Düğüne binlerce davetli katıldı. Damat ve geline 3 aşamada takılan takının tutarı dudak uçuklattı.

Haber 09-10-2023 10:27

Altın fiyatları aşiretleri de vurdu! Başlık parası kaldırıldı, altına kısıtlama getirildi: Kararlarımıza uyulmazsa...

Mardin'de bulunan Metinan Aşireti ekonomik şartların ağırlaştığını söyleyerek başlık parasının kaldırıldığını, altında da kısıtlama kararı alındığını belirtti. Metinan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahan Dursun, "Temel olarak her aile için 100 gram altın,1 küpe,2 yüzük şeklinde karara bağladık." dedi. Ailelere de çağrıda bulunan grup kararlara uyulmaması halinde, evliliğe engel olunması durumunda gençler kaçarsa kız tarafının yanında kimsenin durmayacağını vurguladı.

Haber 26-09-2023 17:16

Aşiretlerden 'kemer sıkma' politikası: Yeni kararları duyan şaşırdı! Kuaför, gelinlik, 'kara bayram', açık mendil usulü...

Ekonomideki gelişmeler aşiretlerin düğün adetlerini de etkiledi. Van'ın Başkale ilçesinde aşiret temsilcileri yeni kararlar aldı. Düğünler ve taziyelerle ilgili alışılmadık kararları, aşiretler adına konuşan Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş duyurdu.

Haber 30-08-2023 09:58

Bir aşiret düğünü klasiği! Takı töreni yaklaşık 4 saat sürdü, masaya konan paraları 15 kişi saydı... Gelin ve damada takılanlar dudak uçuklattı

Van’daki Gevdan Aşiretinin düğün töreninde takı merasimi dudak uçuklattı. Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin katılım sağladığı düğünde yaklaşık 4 saat süren takı merasimi sonunda damada 4 milyon TL nakit para, geline ise kilolarca altın takıldı. Masaya konan paraları ise 15 kişi saydı. Öte yandan, Toy büyüğü Haşim İnan ise düğüne yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını ifade etti.

Haber 19-07-2023 13:08

Say say bitiremediler... Aşiret düğününde takılan altın ve para dudak uçuklattı! Milyonlarca lira kilolarca altın

Hakkari'de eşine az rastlanır bir düğün gerçekleşti. Çünkü, Jirki aşireti liderinin oğlu için yapılan düğünde takılan altın ve paralar adeta dudak uçuklattı. 10 bin kişinin katıldığı düğünde damada 5 milyon 300 bin TL, İranlı geline ise 15 kilo altın takıldı.

Haber 08-05-2023 09:21

Aşiretin sünnet düğününde milyonlar havada uçuştu! Balya balya paraları bavullarla taşıdılar

İstanbul Sultanbeyli'de düzenlenen sünnet düğünü ilginç anlara sahne oldu. Kars’ın en büyük aşiretlerinden biri olan Mılli aşiretinin Sultanbeyli’de düzenlediği sünnet düğününde milyonlar havada uçuştu. Gecenin sonunda 11 milyon 750 bin TL toplandı. Masa üzerinde toplanan balya balya paralar bavullara koyularak salondan çıkarıldı. İşte detaylar...

Haber 14-03-2023 10:46

Şanlıurfa'da aşiret kavgası! Ortalık savaş alanına döndü... Bölgeye zırhlı araçlı jandarma ekipleri sevk edildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Hubeyti ile Ubadi aşiretlerinin üyeleri arasında çıkan taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgada ortalık adeta savaş alanına döndü. Dehşete düşüren kavga nedeniyle bölgeye zırhlı araçlı jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, birbirlerine saldıran tarafları biber gazı ve plastik mermi kullanarak dağıtmaya çalıştı. Jandarmanın güçlükle sonlandırdığı kavgada 12 kişi yaralandı, 30 kişi de gözaltına alındı.

Haber 01-03-2023 17:55

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi geldi: 2 bin metrelik yer sofrası kuruldu

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü köyünde 17 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren Zilan aşireti liderlerinden 'Şeyh' Süleyman Bağdu'yu anmak için düzenlenen törende 2 bin metre uzunluğunda yer sofrası kuruldu.

Haber 30-01-2023 17:38

Aşiret mensuplarının 18 yıl sonra gelen erkek bebek sevinci sosyal medyada gündem oldu!

Şanlıurfa’daki bir hastanede dünyaya gelen erkek bebeğin ailesiyle kavuştuğu anlar sosyal medyada milyonlarca kez izlendi. Görüntüleri paylaşan doktor Kadir Yaman ‘18 yıl sonra erkek bebeğe kavuşan aşiret mensuplarının sevinci’ ifadelerini kullandı.

Haber 20-01-2023 08:15

Aşiret mahallesine denetimde şok görüntüler! Uyuşturucu satışına darbe

Adana'da 'Cono' aşiretinin yaşadığı mahalleye denetim yapıldı. Uyuşturucu madde satışının yoğun olduğu mahalledeki denetimde çok miktarda uyuşturucu, silah, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ile şasi numarası silinmiş motosiklet ele geçirildi. Denetim kapsamında objektiflere yansıyan görüntüler dikkat çekti.

Haber 09-11-2022 11:28