Askerlik Yoklamasi Haberleri

Yer: Zonguldak! Jandarma kıyafetli kadın ekipleri alarma geçirdi, kimliği şaşkına çevirdi: 'Çok pişmanım'

Zonguldak'ta jandarma üniforması giyerek kafelerde oturanlara Genel Bilgi Toplama (GBT) yaptığı iddia edilen genç kadın, gelen ihbar üzerine ekipleri harekete geçirdi. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmen olduğu ortaya çıkarken, ifadesinde "Askerlik mesleğine hevesim vardı. Ondan dolayı böyle bir işe kalkıştım. Çok pişman oldum" dedi.

Haber 2024-04-19 19:24:33

e-Devlet mezuniyet belgesi sorgulama: e-Devlet’ten mezuniyet belgesi nasıl alınır? Mezuniyet belgesi e-Devlet’ten alınır mı?

Gerek çalışma hayatına katılmak için gerekse askerlik gibi vatani bir görevi yerine getirebilmek için bazı evraklara ihtiyaç duyulabilmektedir. Mezuniyet belgesi de bu önemli evraklardan biridir. Günümüzde dijital dünyanın gelişmesiyle birçok işlem online olarak yapılabilmektedir. Mezuniyet belgesi sorgulama işlemi de e-Devlet aracılığıyla yapılabilen online işlemler arasında bulunmaktadır. Peki, e-Devlet mezuniyet belgesi sorgulama nasıl yapılır ve mezuniyet belgesi nasıl alınır?

Haber 2024-04-11 19:22:04

Askerlik arkadaşlarının son buluşması: 2 ölü, 1 ağır yaralı

İzmir’in Urla ilçesinde buluşan askerlik arkadaşlarının bulunduğu otomobilin karıştığı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.

Yurthaber 2024-04-03 09:08:42

Semicenk'in yeni hali olay oldu! Görenler tanıyamadı: İki saattir videoda Semicenk'i arıyorum

Son günlerin en popüler isimlerinden biri olan Semicenk son olarak sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi. Şarkıcı bedelli askerlik için sakallarını kesti. Semicenk'in yeni halini görenler şaşırdı.

Magazin 2024-03-11 16:17:41

TikTok fenomeni Mükremin Gezgin gözyaşları içinde askerlik yerini duyurdu! Kadınım, kadınım diye...

Hamilelik videosuyla ünlenen TikTok fenomeni Mükremin Gezgin, askere çağrıldığını açıklamasıyla dikkat çekmişti. Çürük raporu alamadığını belirten Gezgin, 19 Mart’ta Ankara Haymana Askeri birliğine teslim olacağını açıkladı. Fenomen, yaptığı başka bir paylaşımda ise, gözyaşları içerisinde isyan etti.

Magazin 06-03-24 12:15

Son dakika | Erdoğan'dan ilk yorum geldi! Çok tartışılan 'bedelli askerlik' çıkışına böyle yanıt verdi: 'Kulağını çekmiş olmalılar'

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ile karşılaştırdığı Özel'e sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Her gencimizin sahip olduğu bir hakkı kullananları böyle sakil bir şekilde hedef almak patavatsızlıktan ziyade bir zihniyet bozukluğunun işaretidir" dedi.

Haber 05-03-24 15:51

Bedelli askerlik Meclis'in gündeminde! Kışla şartı kalkıyor mu? Milli Savunma Bakanı Güler yanıtladı

Bedelli askerlikte temel askerlik eğitiminin kaldırıp kaldırılmayacağı merak konusu oldu. Konu, TBMM'nin de gündemine geldi. Yanıtı ise Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler verdi.

Haber 04-03-24 11:21

Özgür Özel'in 'bedelli' çıkışı tartışma yarattı! O sözlerine açıklık getirdi, Murat Kurum ise Sen kimsin ki diye tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan Özel'e yanıt gecikmedi. Özel, çok konuşulan o sözlerine açıklık getirip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alırken Kurum ise Özel'e "Sen kimsin ki bu pırıl pırıl gençlerimize böyle bir ithamda bulunuyorsun?" sözleriyle çıkıştı.

Haber 03-03-24 15:28

AK Partili isimden ilginç askerlik anısı: Tıraş olma yöntemi dikkat çekti... Gençler bilmez o günleri

Adana'daki aday tanıtım toplantısında AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın anlattığı askerlik anısı dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında belediye başkanı olmasına değinen Elitaş, "1982 yılında İstanbul'da askerlik yaparken hani hikaye gibi anlatılır ama gazozla tıraş olurduk" dedi.

Haber 09-02-24 10:28

Almanya'daki Türkler paralı asker mi olacak? Lejyoner taburları gündemde: Yılda 40 bin Euro maaş, rütbe yükseldikçe daha da artacak!

Asker sıkıntısı yaşayan Almanya'da oluşan açığı kapatmak için paralı askerlik gündeme geldi. Almanya'da doğmuş- büyümüş ve Alman vatandaşı olan kişilerden oluşan 'Lejyoner taburları' kurmak için harekete geçilen ülkede ilk hedef ise Türkler oldu. Söz konusu planın hayata geçirilmesi halinde Alman Ordusu'nun bir kısmını paralı Türk askerleri oluşturacak. Peki Alman Ordusu'na katılacak Türkler ne kadar maaş alacak? İşte yanıtı...

Finans 09-02-24 06:56

'Dünyanın en göz alıcı savaş pilotuyum' dedi! İstifa edip kariyerini değiştirdi... Kainat Güzeli olmak istiyorum

18 yaşında Şili Hava Kuvvetleri'ne katılan Michelle Martin, işinden istifa ederek güzellik yarışmasına girmek istediğini ve modelliğe adım atacağını duyurdu. 24 yaşındaki pilot sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla popülerliğe kavuştururken güzelliğiyle de hayranlarını mest etmeye devam ediyor. Fenomen isim askerlik kariyerini bitirerek yeni bir işe adım atacağını açıklayınca yeniden gündem oldu.

Trend 03-02-24 11:55

SON DAKİKA| Bedelli askerlik yerleri açıklandı! e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek

Son dakika haberi: Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı. Bedelli askerlik yerleri ve celp dönemleri belli oldu. Bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlüler, celp dönemleri ve birlik yerleri sonuçlarını e-devlet ve askerlik şubesinden öğrenebilecek.

Haber 25-01-24 10:42

MSB açıkladı: Bedelli askerlik ücreti belli oldu

TÜİK'n aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur maaşlarına yüzde 49,25 zam geldi. Zamla birlikte bedelli askerlik ücretleri de değişti. Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik ücretini açıkladı. Buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 9 lira 4 kuruş oldu.

Finans 11-01-24 13:12

MSB'den bedelli askerlik ücretlerine ilişkin açıklama

Memur maaş katsayısı oranında Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda 2 kez belirlenen bedelli askerlik ücreti de merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretlerine ilişkin açıklama yaptı.

Finans 04-01-24 12:08

SON DAKİKA HABERLERİ! 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 122 bin liraydı: Memur zammı sonrası 180 bin lirayı aştı…

Son dakika… Aralık ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte memur maaş katsayısı oranında artan bedelli askerlik ücretleri 2024 yılı ilk yarısı için netleşti. TÜİK’in verisi sonrası ‘2024 bedelli askerlik ne kadar oldu?’ sorusunun yanıtı ortaya çıktı. 122 bin lira olan rakam 180 bin liranın üzerine çıktı… İşte detaylar!

Finans 03-01-24 10:36

Memur zammında nefesler tutuldu! Kıdem tazminatı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı ne kadar olacak? İşte kalem kalem zam hesaplaması

Son dakika: Asgari ücret zammının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi! Bugün TÜİK tarafından duyurulacak Aralık ayı enflasyonu sonrası 6 aylık memur enflasyon farkı netleşecek. Memur maaşlarının belli olması ile birlikte 2024 bedelli askerlik ücreti, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve kıdem tazminatı gibi birçok kalemde ödemeler değişecek.

Finans 03-01-24 07:20

Gözler açıklanacak zamlara çevrildi! Bedelli askerlik ne kadar olacak? İşte beklenen rakam

Ocak ayına girmemizle beraber önce 3 Ocak'ta enflasyon rakamları belli olacak ardından milyonlarca memur yeni maaşlarını öğrenecek. Memur maaşlarının belli olmasıyla beraber 2024 yılı için geçerli olacak bedelli askerlik tutarı da netleşecek. İşte masadaki rakamlar...

Finans 01-01-24 17:24

Bedelli askerlik 2024 ücretlerine ‘TÜİK’ ayarı! Memur zammı ile değişecek: 3 Ocak’a kadar 122 bin lira, sonra 183 bin TL…

Bedelli askerlik 2024 yılı ücretleri 3 Ocak’ta bir kez daha güncellenecek. Şu anda 122.351 TL olarak uygulanan bedelli askerlik 2023 ücreti TÜİK’in açıklayacağı Aralık ayı enflasyonu ile değişecek. Yeni bedelli askerlik ücreti memur maaşı zammı oranında artacak. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte haberin detayları…

Finans 30-12-23 11:53

Gözler ocak ayı zammında: 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

Ocak zammı ile artış göstermesi beklenen bedelli askerlik fiyatı, memur maaşına yapılan son zam oranı ile yılda iki kez değerlendiriliyor. 2024'e sayılı gün kala bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı merak konusu oldu.

Finans 29-12-23 17:09

Ucuz borçlanmada son günler! Asgari ücretle birlikte o da artacak... Bugün başvuru yapanlar 50 bin lira daha az ödeyecek

Yeni asgari ücret zammının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yapılan hizmet borçlanmalarında prim maliyetleri yüzde 49 oranında artacak. Askerlik ve doğum borçlanmasında bugün başvuru yapanlar 50 bin lira daha az ödeyecek. SGK müdürlüklerinden ucuz borçlanma için başvurularda bugün son gün. Saat 17.00'den sonra ucuz borçlanma için işlemler yapılamayacak. Ancak e-devlet üzerinden başvurular 31 Aralık gece yarısına kadar devam edecek.

Finans 29-12-23 12:54

Ucuz erken emeklilik için 3 günlük fırsat: 50.594 lira fazla ödemek istemiyorsanız SGK’ya koşun! Doğum ve askerlik borçlanması asgari ücret ile yüzde 49 zamlanacak

31 Aralık erken emeklilik için son fırsat! Yeni asgari ücret 2024 rakamının belli olmasının ardından kadını erkeği prim borçlanması için hesap yapmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yapılan hizmet borçlanmalarında prim maliyetleri yüzde 49 oranında artacak. Askerlik ve doğum borçlanmasında yıl bitmeden başvuru yapanlar 50 bin lira daha az ödeyecek!

Finans 28-12-23 14:24

2024 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu, kaç TL? Asgari ücret zammı sonrası askerlik ve doğum borçlanması rakamları...

Askerlik ve doğum borçlanması 2024 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Askerlik borçlanması ile vatani görevini yerine getiren kişiler, askerde geçirilen günleri sigorta prim gün sayısına ekleyebilir. Doğum borçlanması ile çocuklarını dünyaya getiren kadınlar, güvenlik primlerini ödeyememeleri halinde anne olma süresini borçlanarak emeklilik haklarını koruyabilirler. Peki, asgari ücret ile askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu, kaç TL?

Finans 28-12-23 12:02

YURT DIŞI BORÇLANMASI 2024: Asgari ücret ile değişti! Yurt dışı borçlanması ne kadar oldu?

Yurt dışı borçlanması 2024 Ocak ayı itibarıyla zamlandı. 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretle beraber askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, İhya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği, stajyer ücret, kıdem tazminatı tavan ücreti de değişti. İşte 2024 yurt dışı borçlanması tutarı ile ilgili detaylar...

Finans 28-12-23 12:00

Asgari ücretle beraber o rakamlar da değişti! Maaşlar, borçlar, ödenekler, yapılandırmalar...

Uzun süredir beklenen 2024 asgari ücreti açıklandı. Milyonların gözü yeni asgari ücretle beraber değişecek rakamlara çevrildi. Sadece asgari ücret değil askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı da değişti. İşte detaylar...

Finans 28-12-23 08:04

ASGARİ ÜCRET 2024 ZAMMI: Ocak ayı itibarıyla asgari ücret ne kadar, brüt ve net maaş kaç TL? 7 milyon vatandaşı doğrudan etkileyecek

Asgari ücret 2024 Ocak ayı itibarıyla hesaplara zamlı olarak yatacak. Asgari ücret ile askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği, stajyer ücret, kıdem tazminatı tavan ücreti de değişmiş oldu. Peki, asgari ücret ne kadar, brüt ve net maaş kaç TL?

Finans 28-12-23 07:50

ASKERLİK BORÇLANMASI 2024: Asgari ücret ile askerlik borçlanması ne kadar oldu, kaç TL? Asgari ücretle değişti

Askerlik borçlanması 2024 Ocak ayı itibarıyla asgari ücret ile zamlanacak. Askerlik borçlanması ile vatani görevini yerine getiren kişiler, askerde geçirilen günleri sigorta prim gün sayısına ekleyebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcileri ile Külliye'de bir araya geldi. Yeni asgari ücret yüzde 49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. İşte 2024 askerlik borçlanması ile ilgili detaylar...

Finans 28-12-23 07:31

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI 2024 ne kadar oldu? Askerlik ve Doğum borçlanması primi en düşük, en yüksek kaç lira?

Askerlik ve doğum borçlanması 2024 asgari ücret zammı ile belli oldu. Asgari Ücret tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta, 2. toplantısını ise 18 Aralık tarihinde gerçekleştirdi. Bugün saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşen toplantı sonrası yeni asgari ücret %49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. Peki, 2024 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu, kaç TL? Askerlik ve doğum borçlanması primi en düşük ve en yüksek kaç lira?

Finans 27-12-23 23:56

SON DAKİKA | Asgari ücrette nefesler tutuldu: İşsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı... Yeni rakamlar için ipuçları…

Son dakika: Milyonlarca çalışan için asgari ücret maratonunda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri Beştepe’de kabul edecek. Kritik toplantı sonrası 2024 asgari ücret rakamının açıklanması bekleniyor. Yüzde 50 artış ihtimali kuvvetli olarak dile getirilen asgari ücrete zam sonrası 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, engelli aylığı, doğum ve askerlik borçlanması gibi birçok kalem de aynı oranda artacak. İşte yeni rakamlara ilişkin ipuçları!

Finans 27-12-23 12:13

SGK prim borcu olanlar dikkat! Asgari ücret zammıyla borçlanma tutarları da artacak: Doğum, askerlik ödemelerinde uygun borçlanma için son günler...

Milyonların beklediği rakam yalnızca günler sonra belli olacak ama 2024 asgari ücret zammı prim ödemelerini de doğrudan etkileyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemeleri ve borçlanma tutarları asgari ücrete gelecek zam oranında artacak. Sözgelimi doğum ve askerlik için bir günlük borçlanma tutarı 143 lirayken yüzde 40 asgari ücret artışı olması durumunda bu tutar 200 liraya yükseliyor. Prim borcu olanların, borçlanma yapacakların kritik tarihe dek elini çabuk tutması gerekiyor.

Finans 24-12-23 09:18

Bedelli askerlikte şimdi de 'kışlasız askerlik' gündemi! Bakan Güler, Evlerinde askerlik yapmak istiyorlar diyerek serzenişte bulundu, Fatih Altaylı o detaya dikkat çekti

Bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme iddiaları gündem yarattı. Son günlerde özellikle sosyal medyada dolaşan 'kışlasız askerlik' beklentilerine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in "Şimdi neredeyse evlerinde askerlik yapmak istiyorlar. Bir de onlara para gönderelim. Böyle şey olur mu?" tepkisi tartışmalara neden oldu. Fatih Altaylı ise bir yandan Güler'e hak verirken, bir yandan da 'askerlik ekonomisi'ne işaret etti. Altaylı "Yaşar Paşa serzenişinde haklı ama bunlar Türkiye'de yapıldı" dedi.

Finans 19-12-23 09:12

MSB bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, ne zaman açıklanır? 2024 bedelli askerlik ücreti

Bedelli askerlik ücreti Temmuz'da yapılan zammın ardından 122 bin 351 TL olarak belirlenmişti. TÜİK tarafından yayımlanan veriler ile 5 aylık enflasyon farkının netleşmesi sonrası 2024 yılında yapılacak bedelli askerlik zammı merak konusu oldu. Peki, 2024'te bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?

Finans 15-12-23 08:02

SGK prim borcunu şimdiden ödemeyen fırsatı kaçırıyor! Doğum borçlanması, askerlik borçlanması olanlar dikkat: Son tarih yaklaşıyor

Milyonların beklediği 2024 asgari ücret zammı başka birçok zammı da beraberinde getirecek. Borcunu şimdiden ödeyenler avantajlı hale geliyor. Zira asgari ücretteki artış doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi borçları da etkileyecek. SGK prim borcu olanlar için kritik tarih ise 31 Aralık. Peki yıl başından önce prim borçlanması fırsatını kaçıranlar için zamlı borç tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Finans 10-12-23 08:43

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI 2024: Yaşlılık maaşı ve engelli aylığı ne kadar olacak, kaç TL? Asgari ücretle birlikte yükselecek

Yaşlılık maaşı ve engelli aylığının ne kadar olacağı asgari ücret görüşmelerinin yakında başlayacak olması nedeniyle merak edildi. 2024 yılı için belirlenecek olan asgari ücret; işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı, askerlik borçlanması, hamilelik borçlanması ve engelli aylığı gibi kalemleri etkileyecek. Birçok kişi internette "2024 yaşlılık maaşı ve engelli aylığı ne kadar olacak, kaç TL?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte yaşlılık maaşı ve engelli aylığı ile ilgili detaylar...

Finans 01-12-23 13:20

Paralı asker çıktı! Rus anne ve kızı katledilmişti... Bodrum'daki vahşette şok detay

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sarp arazide çarşafa sarılıp iple bağlanmış bulunan cesetlerin Rus uyruklu 42 yaşındaki Irina Dvizova ile kızı 15 yaşındaki Dayana Dvizova'ya ait olduğu kesinleşti. Anne ve kızını, Irina Dvizova'nın eski eşinin öldürdüğü, olayın ardından da küçük erkek çocuğunu yanına alıp yurt dışına kaçtığı belirtildi. Diğer yandan katil zanlısı eski eşin Litvanya’da paralı askerlik yaptığı öğrenildi.

Haber 29-11-23 17:04

Emeklilikte kazanç tablosu! Asgari ücrete zam gelmeden SGK’nın yolunu tutun: Borçlanmada 50 bin liradan fazla artış

Emekli olmak için doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanması yapacak olanlar için süre daralıyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile Ocak ayından itibaren artacak olan borçlanma tutarında kazanç tablosu ortaya çıktı. E-Devlet üzerinden SGK’ya başvuru yapıldığı takdirde 50 bin liradan fazla para cebinizde kalabilir.

Finans 25-11-23 09:51

Kadını erkeği fark etmiyor! Yüksek emekli maaşı alayım derken zarar etmeyin… Doğum ve askerlik borçlanmasına asgari ücret ayarı

Asgari ücret zammı Ocak ayında yükselecek. Ancak asgari ücret ile birlikte doğum ve askerlik borçlanması primleri de artacak. Prim borçlanması başvurusunu 31 Aralık tarihine kadar yapanlar en az 30 bin liralık avantaja sahip olacak. EYT ile emekli olmayı bekleyen 3 milyona yakın kişi için de uyarı geldi. Peki SGK borçlanması ne zaman yapılmalı? Askerlik ve doğum borçlanması 2024’te ne kadar olacak? İşte detaylar…

Finans 20-11-23 16:05

Hani ilçesinde şehit edilen 12 kişi törenle anıldı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 9 Kasım 1992 tarihinde eli kanlı terör örgütü PKK tarafından kaymakamlık binası, PTT, askerlik şubesi ve lojmanları, karayolları şube şefliği, adliye binası, emniyet amirliği lojmanlarına yapılan eş zamanlı hain saldırı sonucunda şehit olan 12 kişi ilçede düzenlenen törenle anıldı.

Yurthaber 10-11-23 10:28

Çanakkale'de eğitimlerini tamamlayan 1387 acemi er yemin etti

Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan 1387 acemi er için yemin töreni yapıldı.

Yurthaber 27-10-23 15:00

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Askerlik yerleri açıklandı

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada "Kasım/Aralık 2023 ve Ocak 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları belirlenmiştir" ifadelerini kullandı. Bakanlığın açıklaması sonrasında askerlik yerleri e-Devlet üzerinden erişime açıldı.

Haber 27-10-23 13:29
msb

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI! 2023 Kasım askerlik yerleri sonuçları nereden öğrenilir? MSB e-devlet turkiye.gov.tr ekranı

Askerlik yerleri ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Askerlik yerleri MSB tarafından duyuruldu. Sonuçlar T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. 31 Ağustos'a kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapanlar, e-devlet'te konuya ilişkin bilgilere erişebiliyorlar. Peki, 2023 Kasım askerlik yerleri sonuçları nereden öğrenilir?

Finans 27-10-23 11:44

56 yaşında... Hikayesi duyanları şaşırtacak cinsten! Oğlu: Şu anda benim babam varla yok arasında

Gaziantep’te yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Karataş, tüm hayatını kimliği olmadan geçirdi. Resmi kaydı olmayan Karataş, kimliği olmadığı için ne resmi nikah kıydırabiliyor ne de çocuklarını nüfusuna alabiliyor. Askerlik yapmayan, rahatsızlandığı zaman hastaneye gidemeyen Karataş, yıllardır kimlik alabilmek için mücadele ediyor. Karataş'ın oğlu Mehmet Topal "Şu anda benim babam varla yok arasında" derken, Karataş ise "Ben de herkes gibi kimliğim olsun istiyorum” diyor.

Haber 15-10-23 16:36

İsrail'deki hapishanede cinsel birliktelik skandalı! Mahkum ve 4 gardiyan kadın...

İsrail'de askerlik görevi kapsamında gardiyanlık yapan dört kadının, bir mahkumla cinsel birliktelik yaşadığı ortaya çıktı. Skandalın patlak vermesinden sonra İsrailli kadınların askerlik görevleri kapsamında yüksek güvenlikli hapishane gardiyanı olarak görev yapması yasaklandı.

Haber 30-09-23 14:30

Kimler askerlikten muaf olabilir? Askerlikten muaf olma şartları nelerdir?

Bir erkek bireyin EK-C Hastalık ve Arızalar Listesi kapsamındaki rahatsızlıklardan birine sahip olması durumunda askerlikten muaf tutulması mümkündür. Bu durum genellikle askerlik başvurusu sırasında gerçekleştirilen sağlık muayenesinde ortaya çıkar. Bununla birlikte herhangi bir ciddi rahatsızlığı olan kişilerin çürük raporu almak için askeri hastanelere başvurmaları söz konusu olabilir. Dolayısıyla askerlikten muaf olma durumunun ne anlama geldiği ve nasıl ortaya çıktığı açıklanmalıdır.

Haber 15-09-23 16:05

Asker olmak için ne yapmak gerekir? Asker olmak için şartlar nelerdir?

Zorunlu askerlik görevinden ayrı olarak meslek alanında askerlik yapmak isteyen kişiler nasıl bir eğitim sürecinden geçmeleri gerektiğini merak eder. Bununla birlikte askeri okullardan mezun olup askeri personel başvurusu yapacak olan kişiler de bu süreçte hangi fiziki koşullar ile sağlık şartlarını karşılamaları gerektiği konusunda araştırma yapar. Bu nedenle ilgili yönetmelikte yer alan koşullar sıralanmalı ve askeri öğrenci adaylarına eğitim hayatlarına yönelik olarak bilgi aktarılmalıdır.

Haber 14-09-23 16:08

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bedelli askerlikte yeni dönem!

Milli Savunma Bakanlığı “Askeralma Yönetmeliği”nde değişikliğe gitti. Yapılan değişikliğe ilişkin "Askeralma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan düzenlemeye göre, başvuru yapıp kurada hak kazananların hakkından vazgeçtiğinde tekrar bedelli askerlik için başvuramayacak.

Haber 06-08-23 11:46

Erken emekli olmak isteyen erkekler dikkat! Askerlik borçlanmasında asgari ve tavan ücret detayı: 2008 öncesi ve sonrası…

Askerlik ve doğum borçlanması hakkı bulunanlar bu süreleri borçlanarak prim günlerine ekletebiliyorlar. Bazıları askerlik ve doğum borçlanmasında yüksek prim ödeyerek emekli aylığını artırma hesabı yapıyorlar. Peki askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılmalı? İşte haberin detayları…

Finans 05-08-23 09:59

Askerlik süresi uzatılacak mı? MSB'den açıklama geldi

Askerlik süresinin uzatılacağı iddiaları gündem oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), konuya ilişkin "Askerlik hizmet süresinin uzatılmasına yönelik yapılan bir çalışma yoktur" açıklamasında bulundu.

Haber 30-07-23 11:46

ASKERLİK YERLERİ 2023 AĞUSTOS CELBİ E-DEVLET EKRANI: Askerlik yerleri nasıl öğrenilir? MSB açıkladı!

Askerlik yerleri ile ilgili beklenen açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ağustos, Eylül ve Ekim 2023 döneminde silah altına alınacak yedek subay, astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçlarının belirlendiği kaydedildi. Birçok kişi internette "2023 Askerlik yerleri nasıl öğrenilir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte MSB askerlik yerleri e devlet Ağustos celbi sorgulama ekranı...

Haber 28-07-23 15:06

MSB duyurdu! Merakla beklenen askerlik yerleri belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Ağustos/Eylül/Ekim 2023 döneminde yedek subay ve astsubay adayları ile erlerin askerlik yerlerini açıkladı.

Haber 28-07-23 10:42