Astım Haberleri

Yurdu etkisi altına aldı! O kişileri olumsuz etkiliyor... 'Gerekmedikçe dışarı çıkmayın'

Yurdu etkisi altına alan toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, özellikle astım, KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların gerek olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Haber 29-03-2024 07:39

Limonun içine tuz koyup yatak odanıza koyun, olacaklara şaşırın! İşte mucizevi etkileri

Limon, yemeklere, salatalara, içeceklere ve daha pek çok mutfak lezzetine tat katan vazgeçilmez bir gıdadır. Bol miktarda c vitamini içeren limonu kesip içerisine tuz eklediğinizde ortaya çıkan sonuçlar çok şaşırtıyor. İçerisine tuz eklediğiniz limonu yatak odanıza koyun bakın neler oluyor...

Haber 20-01-2024 12:37

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Tatil planı yapanlar dikkat! Havuza girmeden önce bir daha düşünün, çocuklar risk altında

Ağustos ayının sonu yaklaşırken tatil planı yapan kişiler otel rezervasyonu için incelemelere başladı. Hem havuzu olan hem de denize yakın oteller ön plana çıkıyor. Öte yandan uzmanlar, ebeveynleri havuz konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Bilhassa çocuklar risk altında. İşte detaylar...

Haber 21-08-2023 06:59

Diğer Haber Etiketleri

bamya tohumu bamya tohumu faydaları belirti Tehdit Diyetisyen Psikoloji hava durumu ciğer çörek otu ebegümeci keçiboynuzu kekik kuşburnu limon Oruç polen sakız soğan sperm tarçın cinsel ilişki kan şekeri kolesterol havuz bitki çayı küf çocuk sağlığı son dakika haberler Kefir kafein kalp hastalıkları hastalık Limon otu davlumbaz ağız kokusu Diyanet İşleri Başkanlığı Güneş Antioksidan Akciğer‎ Karaciğer‎ Vajina Göz Liverpool Balıkesir Van sindirim sistemi koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) kedi köpek sigara Hava Kirliliği evcil hayvan safran tatil hafıza kaybı solunum cihazı çocuk sivilce toz taşınımı iç çamaşırı toz bulutu izolasyon kayıp çörek otu yağı tedavi Ramazan tuz koronavirüs (Covid-19) seks küresel ısınma akciğer enfeksiyonu akciğer hastalıkları alerji Bağışıklık Sistemi bronşit demans diyabet egzama enfeksiyon gastrit grip kabızlık kanser koah kulak çınlaması nefes darlığı nezle orgazm ödem öksürük pandemi polen alerjisi regl saman nezlesi stres şeker hastalığı tansiyon uykusuzluk ülser virüs yorgunluk yüksek tansiyon zatürre ağız kokusu sebepleri akciğer enfeksiyonu belirtileri çörek otu faydaları bağışıklık sistemi güçlendiren besinler böbrek balgam fayda faydaları evde gaz havalandırma fanı içecekler indüksiyon ocak iltihap astım belirtileri astım bronşit belirtileri ateş düşürme araştırma kekik çayı kekik faydaları nem mide rahatsızlıkları metan mum rutubet rutubet giderici rutubet kokusu nasıl giderilir rutubet neden olur rutubet önleyici pencere premier lig risk tehlike son dakika haberleri küf nasıl temizlenir kilo verme kimyasal kuru kuşburnu çayı kuşburnu çayı faydaları koku patojen ocak uzman safran faydaları zarar zehir akne nasıl geçer çörek otu zararları çörekotu bamya tohumu zararları

Astım

Astım Hakkındaki Haberler Mynet'te. Astım Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mucize besin: Kansere karşı zırh gibi etkili! Kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor

Hastalıklardan korunmak sağlıklı beslenme ve egzersizlerden geçiyor. Etkili beslenmenin yanında bize şifa veren yararlı besinleri tüketmek de oldukça faydalı olacaktır. Geçmişten günümüze şifa niyetine kullanılan çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı etkilerini duyanlar şaşırıyor. İşte kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 10-08-2023 08:54

Nefes darlığı testi nasıl yapılır? Nefes darlığı nasıl anlaşılır?

Nefes darlığı testi solunum sistemiyle ilgili problemlerin teşhis edilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla kullanılan bir tıbbi yöntemdir. Nefes darlığı kişinin normal solunum sürecinin kısıtlandığı ve hava akışının zorlaştığı bir durumu ifade eder. Bu şikayet birçok farklı nedenden kaynaklanabilir ve solunum sistemi hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Nefes darlığı testi bu sorunun altında yatan nedenleri tespit etmek ve doğru teşhisi koymak için önemli bir araçtır.

Haber 30-06-2023 00:26

Almadan önce tekrar düşünün! Akciğerleri mahvediyor... Etrafa yaydığı zehirli kimyasallar korkutucu

Günlük hayatta yediğimiz, içtiğimiz yiyecekler kadar kullandığımız eşyalar da sağlığımızı etkiliyor. Evin dekorasyonu için kullanılan bazı eşyalar farkında olmasak bile oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar mumların birçok riske neden olduğunu ortaya çıkardı.

Haber 19-02-2023 09:53

Her evde bulunuyor: Mutfağın kapısından içeri sokmayın! Ciğerleri mahvediyor, iltihabı artırıyor

Sağlığımızı korumak için yediğimiz ve içtiğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararlı olmadığını düşünerek kullandığımız birçok gıda sağlığımızı büyük oranda tehlikeye atabiliyor. Akciğerlerimizin sağlığını korumak için de oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Her evde bulunan o sevilen içecekler akciğerleri mahvederek vücuttaki iltihaplanmaları artırabiliyor.

Haber 27-12-2022 08:38

Küçük bir tutamı bile şifa dağıtıyor: En güçlü antioksidan! Kanserle savaşıyor

Sağlık için çok faydalı bitkiler bulunuyor. Ancak birçok bitkinin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Oysa ki güçlü antioksidan özelliğe sahip bazı bitkiler hem kış hastalıklarından hem de çok tehlikeli hastalıklardan koruma sağlıyor. Günlük hayatta çok sık kullanılmayan safranın da faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 21-12-2022 10:59

Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama çevreniz fark ediyor! Uzmanlar ağız kokusunun akciğer sağlığınız için uyarı verdiğini belirtiyor

Ağız kokusu tıpkı terleme gibi vücutta meydana gelen rahatsız edici sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ağız kokusu genellikle önemsiz görülse de bu durum hem sosyal hem de sağlık açısından sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Hijyen ve diş sağlığı nedeniyle de kaynaklanan ağız kokuları akciğer enfeksiyonunun ve çok çeşitli hastalıkların uyarıcı işareti olabilir.

Haber 21-12-2022 09:02

Evinizde varsa hemen müdahale edin: Sağlığınızı mahvediyor! Rutubeti geçirmek için...

Kış aylarında artan yağışlarla birlikte evde görülen rutubet sorunu da artmaya başlıyor. Birçok evde bulunan küfler önemsiz görülse de sağlığı önemli ölçüde tehlikeye atıyor. Ölümcül sonuçları olabilen rutubetten kurtulmak için uygun adımları izlemek gerekiyor. Uzmanlar dört tehlikeli küf hakkında uyarıyor.

Haber 16-12-2022 11:52

Faydaları türkülere konu oluyor: Yol kenarında bile yetişiyor! Kanseri önlüyor, iltihabı kurutuyor

Ebegümeci nedir sorusu ebegümeci türküsünün popüler olmasıyla sık sık aratılmaya başlanmıştı. Hibiskus olarak da bilinen ebegümeci ilkbahar ve yaz aylarında sıklıkla görülüyor. Ebegümeci bitkisinin kurutulmasından elde edilen ebegümeci çayının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok sağlık problemine etki eden ebegümecinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 14-12-2022 13:53

Yol kenarında bile yetişiyor! Kanserin en çetin savaşçısı, en kuvvetli mikrop öldürücü

Doğada saklı binlerce hatta milyonlarca bitki, insan sağlığına faydalarıyla ön plana çıkmak için zamanını bekliyor. Yanından fark etmeden geçip gittiğimiz bir baharat olarak da kullanılan bir bitki, özellikleriyle şaşırtıyor. İçeriğindeki timol ve karvakrol gibi maddeler sayesinde adeta bir mucizeye imza atıyor. Kanser hücrelerinin üremesini durduruyor, mikropları öldürüyor, antioksidan özelliği sayesinde vücudu yeniliyor.

Haber 23-11-2022 07:00

Seksin yan etkisi var! Bu belirtilerden birini yaşıyorsanız...

Cinsel ilişkinin astım ataklarını veya astım alevlenmelerini tetikleyebildiği ortaya çıktı. İnsanlar seksle astım atakları arasında bağlantı kuramadığı için vakalar eksik bildiriliyor. Araştırmacılar çıkan sonuçlar sonrasında uyarıda bulundu.

Haber 12-11-2022 16:03

Uzmanlar uyardı! Seks yapmak hayatınızı riske atabilir

Cinsel ilişkinin sağlık için bir sürü faydası bulunuyor. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak vücut için sağlıklı olarak görülen seks bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor. Uzmanlar cinsel ilişkilerin hayatınızı riske atabileceğini belirtiyor.

Haber 11-11-2022 09:59

Cinsel gücü artırıyor ama fazlası şifa yerine zehir dağıtıyor!

Sağlık için çok etkili doğal ürünler bulunuyor. Meyve ve sebzelerin yanı sıra baharatlar da birçok hastalık üzerinde fayda sağlıyor. Kışın enfeksiyonlara, gribe, nezleye karşı koruma sağlayan, diyabetle savaşan, cinsel gücü artıran tarçın vücut için önemli bir yere sahip. Ancak fazla yenilen tarçının korkutucu etkileri bulunuyor. Fazla tarçın şifa yerine zehir saçıyor.

Haber 04-11-2022 08:57

Astım ve KOAH mevsimi başladı: Ataklara dikkat

Havaların soğumasıyla birlikte alerjilerin artışı, virüslerin aktifleşmesi, okulların açılması, düşük sıcaklıklarda bağışıklık sisteminin zayıflaması, kalabalık ve kapalı ortamlarda daha fazla sürenin geçirilmesi gibi birçok nedene bağlı olarak solunum yolu hastalıklarında da artış gözleniyor. Bu durumun özellikle KOAH ve astım hastaları için ayrı bir önem taşıyor ve ataklara neden oluyor.

Haber 26-10-2022 23:28

Evi değiştirmeye gerek yok! Rutubet ve küf oluşmadan önleminizi alın

Sonbahar aylarına gelindiğinde evlerde bulunan küfler ve rutubetler göz korkutmaya başlıyor. Evdeki rutubetler kötü kokulara, istenmeyen görüntülere ve sağlığınızın bozulmasına neden olabiliyor. İnternet üzerinden evdeki rutubet nasıl geçer? Rutubet kokusu nasıl giderilir? diye araştırmalar yapılıyor. Bu durumu çözmek için ilk olarak nemin oluşmasını engellemek gerekiyor.

Kadin 13-10-2022 08:44

Vücudu baştan aşağı yeniliyor: Kanserden koruyor, kolesterolü düşüyor! Kuşburnu faydaları

Sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atarken pek ilgi görmeyenler sağlık için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Kuşburnu da bu faydası pek bilinmeyen ancak şifa dağıtan gıdalar arasında yer alıyor. Kanserden, kolesterole, şekere kadar çok tehlikeli hastalıklara karşı etki sağlayan kuşburnunun faydalarını öğrenmek istiyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz.

Haber 05-10-2022 08:32

Zararı saymakla bitmiyor: Kaçmak imkânsız, her yerdeler! Ölümcül darbe vuruyor

Evlerde, iş yerlerinde kısaca her yerde kullanılan ve sağlığı tehdit eden uçucu organik bileşikler, kolayca solunabilir. Başta astım ve egzama gibi hastalıklara neden olan uçucu organik bileşikler özellikle evde kullanılan temizlik ürünlerinin içeriğinde bulunuyor. Uzmanlar, sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen uçucu organik bileşiklere karşı önemli uyarılarda bulundu.

Haber 28-09-2022 22:08

Hem sağlığınızdan hem de paranızdan olabilirsiniz! Ocaklar kansere yol açıyor

Yemek yaparken kullandığımız ocakların faturaya etkileri oldukça fazla oluyor. Ancak bütçeyi sarsan bu ocakların tek etkisi faturaya olmuyor. Yapılan araştırmalara göre ocaklar tehlikeli bir şekilde sağlığınızı da etkiliyor. Üstelik sağlığınıza etki etmesi için ocağın açık olmasına bile gerek yok.

Haber 16-09-2022 07:41

Çok güçlü antioksidan içeriyor! Kanseri önlüyor, sperm sayısını artırıyor

Hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı olmak için doğal besinler sıklıkla kullanılıyor. Doğallıktan yana olanların en çok tükettiği çörekotu genellikle hamur işlerinin üzerinde süsleme olarak kullanılsa da faydaları saymakla bitmiyor. Oldukça fazla faydası olan çörek otunu yemek alışkanlıkları arasına eklemek birçok hastalıktan korunmanızı sağlıyor.

Haber 04-09-2022 10:40

Mucizevi etkileri var! Kanserli hücreleri yok ediyor, kolesterolü düşürüyor

Bamya sevilerek yenilen sebze yemeklerindendir. Birçok faydası bulunan bamyanın tohumunun faydalarını daha önce duymuş muydunuz? Bamya tohumunun o kadar çok faydası var ki saymakla bitmiyor. Bamya tohumunun faydaları nedir? Diye merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-08-2022 15:41

Son dakika haberleri! Dünya bu olayla çalkalanıyor! ''Liverpool oyuncularının yarısı tehlikede'' Astım ilacı kullanıyorlar...

Son dakika haberleri! İngiltere'de ortaya atılan bu iddia büyük bir skandala yol açtı. Liverpool'da Jurgen Klopp'un oyuncuları üstünde ilginç bir olay denediği iddia edildi. Futbolcularına gizli olarak astım ilacı kullandırttığı iddia edilen Klopp hakkında birçok makale yazılmış durumda. Liverpool oyuncularının %63'ünün astım ilacı kullandığı ortaya çıkmasının ardından bu dedikodular patlak verdi. Astım ilacının kullanım nedeninin ortaya çıkmasının ardından iddialar dünya çapına ulaştı.

Spor 02-08-2022 15:54

Astım hastalarının kesinlikle uzak durması gerekiyor!

Günümüzde yetişkinleri olduğu kadar çocukları da etkisine alan ve oldukça sık karşılaşılan astım, halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Hırıltı, nefes darlığı, göğüste sıkışma ve öksürük gibi solunum sistemi şikayetleri ile kendini belli eden astıma özellikle sigara başta olmak üzere genetik ve çevresel birçok faktör yol açabilir.

Haber 26-07-2022 07:53

Astım hastalarının asla yememesi ve mutlaka yemesi gereken besinler

Akciğer hastalıkları arasında en sık rastlanan hastalıkların başında yer alan astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Birçok hastalıkta olduğu gibi astım hastalığında da beslenme tarzınız hastalığın seyrini etkileyen en önemli unsurlardandır. Kötü beslenme astım semptomlarını kötüleştirirken, iyi beslenme ise hastalığı önlemeye yardımcı olabilir. İşte astım hastalarının mutlaka yemesi ve asla yememesi gereken yiyecekler.

Haber 07-07-2022 07:01

Yeniden doğmuş gibi! Akciğerlerinizi temizliyor, kanseri önlüyor

Akciğer sağlığını korumak genel sağlığı da korumak için oldukça önemlidir. Yapılan yanlış alışkanlıklar ve çeşitli faktörler akciğerin kirlenmesine sebep olabilmektedir. Bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ise akciğer hastalıklarından korunmak ve sağlığınızı korumak adına keçiboynuzu kürünün önemini vurguluyor. Saraçoğlu, kür sayesinde akciğerlerin ciddi oranda temizlendiğini belirtiyor.

Haber 27-06-2022 12:03

Kentin üstüne kabus gibi çöktü! Astım ve bronşit rahatsızlığı olanlar dikkat

Van'da Suriye üzerinden gelen toz bulutları endişe ile karşılandı. Son günlerde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok sayıda şehri sarıya ve griye boyayan toz bulutları bu kez de Van'a ulaştı. Kentte astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları olanların mümkün oldukça toz bulutunu solumamaları ve dışarı çıkmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Haber 25-06-2022 19:11

Göz ardı etmeyin! Kalıcı hasarlara yol açabiliyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok sağlık problemi ortaya çıkıyor ve hastalıklar tetiklenebiliyor. Alerjilere yatkın olan insanların bu dönemde sağlıklarına ekstra önem göstermeleri gerekiyor. Uzmanlar artan polenler hakkında uyarılarda bulunuyor. Polen alerjilerinin göz ardı edilmesi sağlık problemlerini arttırıyor.

Haber 20-06-2022 10:45

Astıma ne iyi gelir? Astım tedavisi için evde ne yapılmalı?

Günlük yaşantıyı negatif etkileyen ve bazı egzersizleri yapmayı zorlaştırabilen astıma ne iyi gelir? Solunum yolu kaynaklı bir rahatsızlık olan astım belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Astımı hafifletmek için nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık gibi astım belirtilerine iyi gelen çözümleri bilmek gerekir. Astım tedavisi için nasıl bir yol izlenmelidir? Astım nasıl geçer, evde ne yapmak gerekir?

Kadin 31-05-2022 14:38

Dikkat! Eğer bu belirti varsa astım olabilirsiniz

Astım nefes darlığına neden olan yaşamı oldukça rahatsız eden bir hastalıktır. Astım hastası olan birçok insan vardır. Astımı önceden teşhis etmek için gösterilen uyarıcı belirtilere dikkat etmek gerekmektedir. Bu belirtiler hakkında bilinçlenerek astım hastalığınızı önceden teşhis edebilir ve yaşam alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz.

Haber 28-05-2022 09:32

Astım hastalığı tedavi edilebilir mi?

Astım, akciğerlere giden hava yollarının iltihabi bir hastalığıdır. Nefes almayı zorlaştırır ve bazı fiziksel aktiviteleri zorlaştırabilir hatta imkansız hale getirebilir. Astımı anlamak için nefes aldığınızda neler olduğunu anlamak gerekir. Normalde, aldığınız her nefeste hava burnunuzdan veya ağzınızdan geçer, boğazınıza ve solunum yollarına girer ve sonunda ciğerlerinize ulaşır. Akciğerlerde, havadan kan dolaşımına oksijen verilmesine yardımcı olan çok sayıda küçük hava geçişi vardır.

Haber 20-05-2022 12:29

Regl dönemiyle ilgili şaşırtan bilgiler! Hiç duymamıştınız

Regl, ergenlik döneminden başlayarak menopoz sürecine kadar devam eden uzun bir süreç. Her kadın bu süreci farklı açılarla yaşıyor. Özellikle bazı kadınlar regl dönemini ve öncesini oldukça zor geçiriyor. Regl dönemi ile ilgili hiç bilmediğiniz şaşırtıcı bilgiler bulunuyor.

Kadin 13-05-2022 17:05

Korkutan 'astım' uyarısı! 'Koronavirüs izolasyonu sonrası artabilir'

Koronavirüs salgını nedeniyle izolasyona giren çocuklar için yeni bir tehlike doğduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre izolasyon sürecinde doğadan uzak kalan çocukların bağışıklık sistemi gelişmiyor, bu nedenle astım vakalarının sıklığı artabilir.

Haber 03-05-2022 14:13

Bu belirtiler astımın habercisi!

Astım her yaştan insanda görülebilen yaşamı etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Astımın tedavisini aksatmamak gerekiyor. Astımı tetikleyen birçok neden bulunuyor. Bazı belirtiler astımın habercisi olabiliyor. Öksürüğe ve nefes darlığına dikkat ederek astıma erkenden müdahale etmek gerekiyor.

Haber 25-04-2022 11:23

Bahar ayları kabusa dönmesin! Polen alerjisi kapıda

İlkbaharın gelmesi, doğanın canlanması ile dış ortamda geçireceğimiz zamanların süresi artmaya başladı. Ancak açık havada geçirilecek keyifli vakitler alerjik kişiler, özellikle de polen alerjisi olan astım hastaları için zorlayıcı bir dönem olabilmektedir. Bahar döneminde polenlere maruz kalmanın astım hastalarında şikayetlerin artmasına ve hatta astım ataklarına neden olabiliyor.

Haber 14-04-2022 13:58

Astım ilacı orucu bozar mı? Ramazan'da astım ilacı kullanmak orucu bozar mı?

Astım ilacı orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 2 Mayıs Pazartesi akşamı ise sona erecek. Bu kapsamda Astım ilacı orucu bozar mı? Ramazan'da astım ilacı kullanmak orucu bozar mı? soru ve konu başlıkları araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın detayları haberimizde....

Haber 03-04-2022 13:49

Bir fincanı yeter! Astım hastalarının nefes almasını kolaylaştırır

Solunum yolu hastalıklarından olan astım, kişilerin hayatlarında ekstra dikkat etmelerine neden olur. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur. Çeşitli tetikleyicilere yanıt olarak gelişen astım atakları hırıltıya, nefes darlığına ve öksürüğe neden olabilir.

Haber 02-04-2022 07:38

Kanser, astım, alerji... İnanılmaz sağlıklı, inanılmaz faydalı: Kefir ve kanıtlı etkileri

Dünyadaki birçok kültürde temel bir gıda olan kefir, sağlık camiasında inanılmaz derecede popüler hale geldi. Besin maddeleri ve probiyotikler açısından yüksek, sindirim ve bağırsak sağlığı için çok faydalıdır. Araştırmalar, bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini, sindirim sorunlarına yardımcı olduğunu, kemik sağlığını iyileştirdiğini ve hatta kanserle savaşabileceğini gösteriyor.

Haber 26-03-2022 09:31

Hava kirliliği vücutta hasar yaratıyor

Gelişen dünya ile birlikte hayatı kolaylaştırmak adına birçok etken ortaya çıksa da bunlardan bazıları hava kirliliğinin artmasına neden oldular. Hava kirliliği astımlı hastaları etkileyen en önemli sorunlar arasında en üst sırada yer alıyor. Yoğun hava kirlilikleri vücutta hasarlara neden oluyor.

Haber 21-03-2022 17:09

Kabuklarını atmak yerine değerlendirin! Çayını hazırlayarak zayıflayabilirsiniz...

Yemek yaparken kullanılan temel malzemelerden biri olan soğanın kabuklarını atmayın. Soğan kabuklarını birçok alanda değerlendirebilirsiniz. Üstelik sağlığa, bitki bakımına iyi gelen soğan kabuğu, regl düzensizliğinize bile yardımcı olabilir.

Haber 16-03-2022 23:35

Küçükken evde kedi ve köpek beslenmesi alerji riskini azaltıyor

Çocuklar eve kedi ve köpek almak istiyorlar fakat ebeveynler çocukların hayvanlara karşı alerjisi olacağını düşünüp eve kedi ve köpek almaya karşı çıkabiliyorlar. Yapılan araştırmalara göre ebeveynlerin bu tutumu oldukça yanlış. Araştırmaların sonucuna göre erken yaşta evde kedi köpek beslenmesi kişinin alerji riskini azaltıyor.

Haber 23-02-2022 16:45

Kilosu 750 TL! Faydası saymakla bitmiyor

Mezda sakızını hiç duymadıysanız faydalarına şaşıracaksınız. Mezda sakızı antiseptik özelliği, yaraların iyileşmesinde etkili olması gibi faydalarıyla doğal ürünler tercih edenler tarafından biliniyor. Köknar ağaçlarından toplanan mezda sakızı zor elde ediliyor bu nedenle fiyatı oldukça pahalı olabiliyor.

Haber 17-02-2022 12:50

Tülay Ateş 6 yıldır kayıptı! Kaçırıldı mı? Canlı yayında dikkat çeken astım ilacı detayı

Balıkesir'de 18 yaşındaki Tülay Ateş 4 Eylül 2016 günü kayboldu. 6 yıldır kızlarından haber alamayan annesi ve babası Fulya ile Umudun Olsun programına başvurdu. Canlı yayın sırasında evin bahçesinde son kullanma tarihi Kasım 2016 olan astım ilacı bulundu. Astım ilacı olmadan dışarı adım atamayan Tülay Ateş’in o gün ilacı olmadan sokağa çıkmış olması evden kaçırıldı mı şüphesini gündeme getirdi. İşte olayın detayları!

Haber 03-02-2022 15:41

Sis olarak görüyoruz ama... Smog uyarısı: Erken ölümlere yol açabilir!

Smog olarak tabir edilen hava olaylarının sis olarak görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Engin Tutkun, smog hava olayının, başta ileri yaştakiler olmak üzere kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), akut ve kronik bronşial astım, solunum yolu komplikasyonları ile seyreden kronik hastalığı olanlarda hastalığı şiddetlendirebildiğini, hatta erken ölümlere yol açabildiğini söyledi.

Haber 08-11-2021 07:57

Öksürük nedenleri arasında alerji ve astım da yer alıyor! 2 haftadan uzun sürüyorsa...

Öksürük, pandemi ile birlikte koronavirüs belirtilerinden biri olarak görülmeye başlandlığı için pek çok kişiye korkutucu gelebilir. Ancak havaların soğuduğu şu günlerde, öksürüğe, grip, nezle ya da soğuk algınlığından kaynaklanan bir hastalık da sebep olabilir. Bunun dışında alerji ve astım faktörlerinin de öksürük nedenleri arasında yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Akçay, 2 haftadan uzun süren öksürüklerde neler yapılması gerektiğini anlattı.

Haber 12-10-2021 12:14

Alerji ve astım belirtileri koronavirüsten nasıl ayırt edilir? Okula dönüşte bunlara dikkat

Koronavirüs pandemisi nedeniyle başlayan uzaktan eğitim süreci bugün itibariyle son buldu. 1,5 yıllık aranın ardından yüz yüze eğitime geçilmesi, çocuklar gibi velileri de hem heyecanlandırdı hem endişelendirdi. Okulların açılmasıyla birlikte özellikle alerji ve astım belirtilerinde artış olabileceğini belirten ı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerji belirtilerinin koronavirüsle de karıştırılabileceğine dikkat çekti ve ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Haber 06-09-2021 12:17

Astımı olanlar dikkat! Uzman isim uyardı: Yüzde 60’ı geçince dışarı çıkmayın

Adana'da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, iklim kriziyle birlikte dünya genelinde aşırı sıcakların astım hastalarının daha fazla nöbet geçirmesine neden olduğunu söyledi. Astımı olanların havadaki nem oranının yüzde 60’ı geçtiği günlerde dışarı çıkmaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Aşırı sıcak hava nemin de etkisiyle astımı tetikliyor. Ayrıca küresel ısınma nedeniyle polenlerin atmosferde uzun süre kalması da astım ataklarını başlatıyor” dedi.

Haber 10-08-2021 09:44

Koronavirüs pandemisinde toz aşı ve hap umudu

Bilim insanları, 'toz aşı' olarak nitelendiren inhalerler (astım tedavisinde kullanılan solunum cihazı) ve haplar da dahil olmak üzere, aşının daha kolay erişimi için çeşitli yollar arıyor. İnhalerlerin ezber bozduğu ve saklama ile kullanımda kolaylıklar sağladığı belirtilirken aşı tedarikinde Afrika ülkelerinde yaşanan sorunları da ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

Haber 26-07-2021 14:40