Astronot Haberleri Ve Son Dakika Astronot Haberleri

Astronot Haberleri Ve Son Dakika Astronot Haberleri

Uzay çalışmalarına katılmak üzere eğitilmiş kişilere astronot denilmektedir. Ayrıca, kozmonot veya uzay insanı olarak da adlandırılmaktadır. Yunanca 'astron' (yıldız) kelimesinin, denizci anlamına gelen 'nautes' kelimesiyle yan yana gelmesinden oluşmaktadır. Ruslar Yunanca 'kosmos' (evren) ve 'nautes' kelimeleri ile oluşturulmuş kozmonot ismini kullanmaktayken, Fransızlar Latince spatium kelimesinden türetilen spasyonot ismini kullanmakta ve uzaya çıkan uzay insanlarını 'spasyonot' olarak isimlendirmektedir. 2021 verilerine göre, uzayda en uzun süre kalan kişi 437.7 gün ile Rus kozmonot Valeri Polyakov'dur. Gerekli eğitimi aldıkları için uzay turistleri de uzay insanı olarak adlandırılabilir. 2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, astronot kelimesinin Türkçe karşılığının bulunması yönünde çağrı yapmıştır. Bu anlamda 'gökmen', 'fezagir' gibi isim önerileri gündeme gelmiştir.

Astronot Haberleri

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, Uşak'ta gençlerle buluştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.

Yurthaber 28-03-2024 14:48

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı gençlerle buluştu! Fırlatma aşamasıyla ilgili konuştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar’la birlikte gençlerin yer aldığı oturuma katıldı. Fırlatma aşamasıyla ilgili konuşan Gezeravcı, "Orası hissedilebilecek en son korku hissiyatının olduğu yer" diye konuştu.

Haber 02-03-2024 23:53

Alper Gezeravcı geri döndü mü? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı nerede görev yapıyor?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom Mission 3 kapsamındaki göreviyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitmiştir. Dönüşü 2 kere ertelenen Gezeravcı, 7 Şubat 2024'te ISS'ten ayrılmış ve 4 astronotu taşıyan Dragon kapsülü 9 Şubat 2024 tarihinde iniş yapmıştır. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gittikten sonra oldukça popüler hâle gelen Alper Gezeravcı ile ilgili detaylar oldukça merak edilir. Peki, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı nerede görev yapıyor?

Haber 22-02-2024 19:04

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, yurda döndü!

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştiren astronot Alper Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelerek yurda giriş yaptı.

Haber 12-02-2024 10:54

Astronot

Astronot Hakkındaki Haberler Mynet'te. Astronot Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile telefonda görüştü. Erdoğan, başarılı süreç için Gezeravcı'ya teşekkür etti.

Haber 10-02-2024 18:05

Alper Gezeravcı geldi, Tuva Cihangir Atasever gidiyor! İkinci uzay misyonu için tarih verildi

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya iniş yolculuğunu değerlendirdi. Gezeravcı'nın ilk tedavilerin ardından Türkiye'ye dönmesini planladıklarını anlattı. Kıraç ayrıca Türkiye'nin ikinci uzay misyonu için ise tarih verdi. Alper Gezeravcı'dan sonra Tuva Cihangir Atasever'in de uzaya gitmesi planlanıyor.

Haber 10-02-2024 11:26

Alper Gezeravcı ailesine kavuştu: Merhaba Dünya, ben geldim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluştuğu anları kaydetti. Ayrıca Gezeravcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merhaba Dünya, ben geldim" notunu düştü.

Haber 10-02-2024 09:55

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü: İşte ilk görüntüler!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yaptı.

Haber 09-02-2024 14:40

Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, hava durumunun hala uygun olmaması nedeniyle tekrar ertelendi.

Haber 06-02-2024 07:43

Türk astronot Alper Gezeravcı’nın dönüşü yine ertelendi

SPACEX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Floridaki olumsuz hava koşullarının gerekçe olarak gösterildiği açıklamada Dragon kapsülünün, istasyondan ayrılmasının en erken 6 Şubat'ta olacağını açıkladı.

Haber 04-02-2024 06:57

14 günlük uzay macerası sona erdi: Alper Gezeravcı bugün Dünya'ya dönüyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay macerası bugün itibarıyla bitiyor. TSİ 17.50'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacak olan Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun 30 saat sürmesi bekleniyor. Gezeravcı uzay misyonunda 13 deney gerçekleştirdi.

Haber 02-02-2024 09:43

Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda denediği projeyle hastalıklar sesten tespit edilebilecek!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği bilimsel deneyler arasında yer alan VOKALKORD, seste meydana gelen frekans değişiminden yapay zeka desteğiyle rahatsızlıkların tespit edilmesini sağlıyor.

Haber 31-01-2024 13:26

Alper Gezeravcı'yı ayın önünden geçerken fotoğraflayacak! Emekli olduktan sonra başladı... İlk Türk astronot sayesinde hayallerine kavuşacak

Emekli olduktan sonra gökyüzüne merak salan Bursalı Şenol Şanlı, evinin bodrumuna kurduğu atölyesinde teleskop üretiyor. Boş vakitlerinde ay ve gezegenlerin fotoğrafını çeken Şanlı, emekliliğin tadını gökyüzünü gözlemleyerek çıkardığını söyledi. Şanlı, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesinin ardından en uygun zamanda ayın önünden geçerken fotoğrafını çekeceğini belirtti.

Haber 20-01-2024 09:45

Alper Gezeravcı uzayda! 12.27 olarak açıklanan kenetlenme saati güncellendi: Saat ve dakika verildi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolculuğu devam ediyor. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’yı taşıyan ve Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na 12:27 olarak açıklanan kenetlenme saati güncellendi.

Haber 20-01-2024 07:21

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın hemşehrileri, uzay yolculuğunu dev ekranlardan takip etti

Mersin'in Silifke ilçesinde vatandaşlar, hemşehrileri olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu meydanda kurulan dev ekranlardan izledi.

Yurthaber 19-01-2024 07:28

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Düzce'de heyecanla izlendi

Düzce'de aileler, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu, Bilim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda ellerinde Türk bayraklarıyla izledi.

Yurthaber 19-01-2024 07:26

Alper Gezeravcı'ya 'kanka'sından zor görev: Bunu o da beklemiyordu! Türkiye'nin ilk astronotunun sürprizine inanamadılar

Bugünün geleceğini hiç düşünmüyorlardı ama hayalin bile ötesi gerçeğe dönüştü! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesi uğurlamak üzere ABD'ye gitti. Gezeravcı'ya "kanka" diye hitap eden yeğeni Karan Gezeravcı'nın amcasının uzaydan ne getirmesini istediğini duyanlar da uzayın boşluğunda hayallere daldı. Sadece ailesini değil, tüm Türkiye'ye esin kaynağı olan Gezeravcı'nın sürprizini de mutluluğu gözlerinden okunan anne Gezeravcı anlattı.

Haber 17-01-2024 15:04

Türkiye'nin uzay macerasına saatler kaldı! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı bu gece uzaya çıkacak: İşte ilk görevleri!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece yarısı uzay yolculuğuna başlıyor. 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) kalacak olan Gezeravcı 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek. Türkiye nefesini tuttu, geri sayıma geçti. İşte Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deneyler ve yanında götüreceği eşyalar!

Haber 17-01-2024 12:02

Geri sayım başladı: Meydanlarda izlenecek, işte 10 soruda Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 18 Ocak gecesi 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek.

Finans 16-01-2024 12:20

Astronot Gezeravcı'nın Silifkeli hemşehrileri uzay yolculuğunu heyecanla bekliyor

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu astronot Alper Gezeravcı'nın memleketi Mersin'in Silifke ilçesindeki akrabaları, komşuları ve hemşehrileri, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece gerçekleştirilecek fırlatmayı dev ekrandan takip edecek.

Yurthaber 15-01-2024 14:04

Türk astronotun uzaya gidiş tarihi ertelendi! Bakan Kacır, sosyal medya hesabından duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu

Haber 21-12-2023 20:24

NASA astronotu uzaydan Nemrut ve Tatvan’ı fotoğrafladı, kaymakam çağrı yaptı: Herkesi davet ediyoruz

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotlarından Andreas Mogensen, uzaydan Bitlis’in Tatvan ilçesi, Nemrut Krateri ve Van Gölü’nün aynı karede yer aldığı bir fotoğraf çekti. Fotoğraf ile ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir'den ise 'ilçenin doğal güzelliklerini yerinde görme çağrısı' geldi. Kaymakam Demir, "Herkesi ilçemizin bu doğal güzelliklerini yerinde görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Haber 29-11-2023 13:10

Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla biliniyor! Bu güzelliği gördüğüm zaman elim makineye gidiyor diyen Rus kozmonot: Arkadaşlarım bana, ‘Ben Antalya’dayım, benim fotoğraflarımı uzaydan çeker misin?’ diyorlardı

Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla bilinen Rus kozmonot Oleg Artemyev (53), Türkiye’nin uzaydan bakıldığında dünya üzerindeki en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi. Artemyev, “Bizim istasyonumuz hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Bu güzelliği gördüğüm zaman da her zaman elim fotoğraf makinesine gidip, fotoğraf çekesim geliyor” dedi. Artemyev, "Arkadaşlarım bana, ‘Ben Antalya’dayım, Kemer’deyim. Benim fotoğraflarımı uzaydan çeker misin?’ diyorlardı" diye konuştu.

Haber 26-09-2023 10:15

Bursa'da Uzay Kaşifleri Derneğinin düzenlediği Gezegen Kongresi başladı

TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Uludağ bundan sonra daha fazla gündeme gelecek. Burada yaptığımız bu güzel yatırım, bu otel vesilesiyle 4 mevsim tüm dünyadan misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Artık Davos'a gitmeye gerek yok. Biz tüm dünyayı Bursa'da, Uludağ'da ağırlamaya devam edeceğiz." dedi.

Yurthaber 25-09-2023 13:23

İzmirli öğrenciler telsizle uzaydaki astronota merak ettiklerini sordu

İzmir Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu öğrencileri, dünya yörüngesindeki Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotla telsiz bağlantısı kurarak, uzayın derinliklerine ilişkin sorular sordu.

Yurthaber 07-09-2023 10:52

İzmir'de ortaokul öğrencileri, uzaydaki astronotlarla görüşmeye hazırlanıyor

İzmir'de bir ortaokuldaki öğrenciler, dünya yörüngesindeki Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotlarla ekim ayında telsiz bağlantısı kuracak.

Yurthaber 15-06-2023 13:55

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olmak için başvurmuştu! Vanlı astronot adayı KDK'nın kapısını çaldı: ‘Neden elendim?’

Milli Uzay Programı kapsamımda 2023 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek ilk Türk astronotun belirlenmesi süreci devam ediyor. Uzaya gidecek ilk Türk astronot olmak için Van'dan başvuran aday, son 16 arasına kaldı. Son 16’da elenen astronot adayı bu durumu KDK'ya taşıdı. Kamu Denetçiliği Kurumu ise şikayet üzerine inceleme başlattı.

Finans 01-04-2023 13:55

Japon astronot Koichi Wakata'dan deprem mesajı: Düşüncelerimiz ve dualarımız onlarla birlikte

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli Japon astronot Koichi Wakata, Twitter'da bir fotoğraf paylaştı. Astronot Wakata paylaşımına bir deprem mesajı da ekledi. Wakata, "Düşüncelerimiz ve dualarımız Türkiye, Suriye ve depremden harap olmuş tüm etkilenen bölgelerdeki insanlarla birlikte" dedi.

Haber 09-02-2023 09:32

Ramazan'da uzayda olacak! Arap astronot oruç tutacak mı?

Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek yeni mürettebatın arasında olan isimlerden biri de Arap astronot Sultan al-Neyadi. Planlara göre Sultan al-Neyadi'nin altı ay sürmesi görevi Ramazan ayına denk gelecek. Neyadi, bu konuyla ilgili kendisine yöneltilen bir sorunun üzerine seferi olduğu için uzay görevi sırasında oruç tutmayabileceğini söyledi.

Haber 27-01-2023 10:07

Ay'a ayak basan astronot Buzz Aldrin 93 yaşında dördüncü kez evlendi

Ay'a ayak basan ikinci ABD'li eski astronot Buzz Aldrin, 93 yaşında dördüncü kez evlendi. Los Angeles'ta küçük bir tören ile evlendiklerini belirten Aldrin, "Aşığı ile kaçan gençler kadar heyecanlıyız." ifadesini kullandı.

Haber 22-01-2023 00:18

Walter Cunningham hayatını kaybetti! Son Apollo 7 astronotuydu

Yörüngeden canlı TV yayını yapan ilk NASA misyonunun hayatta kalan son üyesi ABD'li astronot Walter Cunningham, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cunningham'ın ölümünü doğrulayan NASA, onun "Ay'a iniş programının başarısında etkili olduğunu" kaydetti.

Haber 04-01-2023 09:27

Uzaya çıkan astronotların kanında bulundu!

NASA yaptığı bir çalışma sonucu astronotlarının kanında DNA mutasyonu buldu. Uzay yolculuğunun tehlikelerini gözler önüne seren bu çalışma sonucu gözler uzaya gitmek istediklerini her fırsatta dile getiren Elon Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson gibi milyarderlere çevrildi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nden (NASA) 14 astronotun kanlarında DNA mutasyonu bulundu. Bu mutasyonların lösemi de dahil olmak üzere çeşitli kanserlere yol açabileceği belirtildi.

Haber 08-09-2022 15:41

8 yaşındaki kız yaptığıyla ses getirdi! 45 saniye sürdü, hayalleri gerçek oldu

8 yaşındaki Isabella Payne, babasının amatör telsiziyle Uluslararası Uzay İstasyonu'yla bağlantı kurdu. ABD'li astronot Kjell Lingren, küçük Isabella Payne'e 'Uluslararası Uzay İstasyonu'na hoş geldiniz' diyerek yanıt verdi. Lingren ile 45 saniye sohbet eden küçük kızın hayalleri gerçek oldu.

Haber 25-08-2022 12:40

Diyarbakır'ı astronot tanıtacak

Fotoğraf sanatçısı Cengiz Kudat, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla açacağı sergi için 21 farklı mekanda astronot kıyafeti giyen modelle fotoğraf çekimleri yapıyor

Yurthaber 29-07-2022 11:32

TUA Başkanı Yıldırım üniversitelilere Milli Uzay Programı'nı anlattı:

"Uzaydaki yerçekimsiz ortamda yapılacak deneylerin bizim için çok ciddi bir önemi var. Çünkü bizim bilim camiamız böyle bir fırsatı yakalayamadı" - "Astronotumuzun uzay istasyonunda kalacağı 7 ila 10 gün arasında yapabileceği üç veya dört bilimsel çalışmayı tespit edeceğiz"

Yurthaber 14-06-2022 10:17

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım: 460 kişi uzaya götürülebilecek halde

Milli Uzay Programı çerçevesinde 1 Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilme süreci başlatılmış ve başvurular açılmıştı. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım da uzaya.gov.tr adresi üzerinden tıklayan kişi sayısını ve kaç kişinin kayıt yaptırdığını açıkladı. "Tıklama sayısı 5 milyona, kaydını yaptıran kişi sayısı ise 36 bine ulaştı" diyen Yıldırım, 460 kişinin ise uzaya götürülebilecek halde olduğunun bilgisini verdi. Başvurular da her geçen gün artıyor.

Haber 03-06-2022 10:59

NASA alarmda! Uzay yürüyüşüne çıkan astronot kabusu yaşadı: Kaskında keşfedildi

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki uzay giysileriyle ilgili endişe verici bir sorun yaşadı. Uzay yürüyüşündeki bir astronotun kaskı "su" ile doldu. Panik yapan NASA, buna istinaden acil olmayan uzay yürüyüşlerini iptal etti.

Haber 25-05-2022 10:53

Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte Milli Uzay Programı başvuru kılavuzu

Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır sorusunun yanıtı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında birçok kişi tarafından sorgulanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını ve 1 Türk gencinin bu program kapsamında uzaya gönderileceğini belirtti. Peki, uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte Milli Uzay Programı başvuru kılavuzu.

Haber 24-05-2022 10:23

İlk Türk astronotun uzay yolculuğu için heyecanlı geri sayım başladı! Ay'a gidecek araç için büyük şirketler sıraya girdi

İlk Türk astronot uzaya çıkmak için yıl sonuna hazırlanıyor! Türkiye'nin uzay yolculuğunda heyecanlı gelişmeleri Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım anlattı. Yıldırım ayrıca uzaya çıkacak Türk yapımı araç için büyük şirketlerin teçhizat koymak isteyenler olduğunu belirtti.

Haber 21-04-2022 12:06

Aylar önce gitmişlerdi! Çin'in uzay istasyonundaki taykonot ekibi Dünya'ya döndü

Çin'in Dünya yörüngesinde kurduğu Tiengong (gök sarayı) Uzay İstasyonu'ndaki taykonot ekibi, 6 aylık görevi tamamlayarak Dünya'ya döndü.

Haber 16-04-2022 09:10

Rekortmen astronot Scott Kelly, 500 bin dolara NFT sattı! Ukrayna detayı alkış topladı

Uzayda kalma rekoru kıran dünyaca ünlü eski NASA astronotu Scott Kelly, NFT furyasına katılan son isimlerden oldu. İlk NFT projesi "Dreams Out of this World"ü (Bu Dünya'nın Dışından Hayaller) resmi olarak satışa sunan Kelly, 500 bin dolar topladı. Ukrayna ayrıntısı ise dikkatleri üzerine çekti.

Haber 13-04-2022 17:08

Üniversite şartını kaldırdılar! Astronot alım ilanına rekor başvuru

Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansının (JAXA), 13 yıl sonra verdiği astronot alım ilanına rekor başvuru yapıldı. Üniversite şartı kaldırılmasıyla birlikte astronot alım ilanına 4 bin 127 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

Haber 06-04-2022 08:08

Artan gerilim uzaya sıçramıştı! Rus ve ABD'li astronotları taşıyan Soyuz kapsülü Dünya'ya döndü

ABD'li NASA astronotu Mark Vande Hei ile Rus kozmonotlar Anton Shkaplerov ve Pyotr Dubrov'u taşıyan Soyuz kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılarak Dünya'ya döndü. Rusya ile ABD arasında Ukrayna savaşı sırasında tırmanan gerilim nedeniyle ABD'li astronotun uzayda bırakılacağı söylentilerine yol açmıştı.

Haber 30-03-2022 15:19

Down sendromlu Berke astronot olma hayaliyle yaşıyor

15 yaşındaki Berke Ercan: - "Fenerbahçe'yi çok seviyorum, maçlarını izliyorum. Müzik yapmayı da çok seviyorum. Notaları öğreniyorum, şarkılar çalıyorum" - Anne Seval Özcan: - "Oğlumun en büyük hayali astronot olmak. Televizyonda astronotlarla ilgili filmi izlediğinden beri astronot olmanın hayalini kuruyor"

Yurthaber 21-03-2022 11:24

Rus kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu'na Ukrayna renkleriyle girdi

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) varan Rus kozmonotlar, istasyona Ukrayna bayrağı renklerinde üniformalarla girdi.

Haber 19-03-2022 16:13

Üç Rus Kozmonot Uluslararası Uzay İstasyonu'na Gidiyor

Bugün 3 Rus kozmonot Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidiyor. Rus kozmonotları istasyona taşıyacak olan Soyuz roketi Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılacak.

Haber 18-03-2022 12:30

Filmler gerçek oluyor! Mars'a gitmenin en iyi yolu kış uykusuna yatmak olabilir

Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) çıkan bir rapora bağlı kalarak, kış uykusunun (hibernation) astronotları Mars'a götürmenin en iyi yolu olabileceği iddia edildi. Öyle ki insanın kış uykusuna yatırılmasının uzay yolculuğu için oyunun kurallarını değiştiren bir teknik haline gelebilir.

Haber 02-02-2022 15:30

Uzayda 204 gün geçirmişti! Türkiye'ye gelen astronot André Kuipers: 2030’dan önce insanlar Ay’a tekrar gidecek”

NASA Uzay Sergisi kapsamında Türkiye’ye gelen Avrupa tarihinin en uzun uzay uçuşunu gerçekleştiren astronot André Kuipers, uzayda geçirdiği 204 güne dair deneyimleri aktardı. İnsanlı ya da insansız uzaya yapılan yolculukların sıklaşacağını söyleyen Kuipers, 2030’dan önce insanların Ay’a tekrar gideceğini belirtti.

Haber 12-01-2022 16:42

NASA'ya Adanalı astronot adayı! ABD Konsolosluğu'ndan tebrik

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türk asıllı bir ismin 2021 yılı astronot aday sınıfına katılmaya hak kazandığını açıkladı. Kurumun resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, Adana'da doğan ve ABD'de kimya ve makine mühendisliği alanlarında eğitim gören 36 yaşındaki Deniz Burnham, 2021 astronot aday sınıfına kazandı. ABD Adana Konsolosluğu da Burnham'ı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Haber 09-12-2021 07:16