Atentado A La Amia Haberleri

Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk golünü attı! Rakip kaleciyi çalımlayarak muazzam bir şekilde bitirdi...

Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk golünü Celta Vigo karşısında attı. Maçın 90. dakikasında oyuna giren Arda Güler, uzatmalar oynanırken muazzam bir gol atarak skoru 4-0'a getirdi. Ancelotti'nin mücadelenin son anlarında şans verdiği milli oyuncu bu şansı muazzam bir şekilde kullanarak Real Madrid taraftarlarını sevince boğdu. Arda Güler, Real Madrid formasıyla La Liga tarihinde gol atan ilk 2005 ve sonrası doğumlu oyuncu oldu.

Spor 2024-03-10 22:30:41

SON DAKİKA: Kuralar çekildi! A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu... İşte ilk maçın tarihi

SON DAKİKA: UEFA Uluslar Ligi'nde 2024-2025 sezonu kuraları Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirildi. Maison de la Mutualite Konferans Merkezi'nde gerçekleştirilen kura sonucu A Milli Takımımızın rakipleri belli oldu. B Ligi'nde mücadele eden Ay-Yıldızlılar 4. grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile mücadele edecek. İşte detaylar...

Spor 2024-02-08 20:30:02

EURO 2024'te şampiyonluk için iki ülke favori gösterildi! Türkiye'nin oranını birden bire düşürdüler

Letonya'yı 4-0'la geçen Türkiye, EURO 2024 biletini cebine koyarken, turnuvayı beklemeye koyuldu. 14 Haziran'da başlayacak olan turnuva öncesi şampiyonluk favorileri belirlenirken, bu alanda oranlar da belli olmuştu. A Milli Takımımızın daha önce 60 olan oranında ise bir anda büyük bir değişim yaşandı. İşte detaylar...

Spor 2024-01-09 18:34:48

İtalyanlar, milli takımın yeni hocasını resmen duyurdu! Kuntz'un yerine Montella geliyor...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin resmi olarak görüşmeye davet ettiği A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, İstanbul'a geldi. İtalya'nın en ünlü gazetelerinden olan La Gazzetta dello Sport, Türkiye'nin Montella ile anlaştığını ve bugün açıklanacağını yazdı.

Spor 2023-09-20 11:49:24

Şampiyonlar Ligi gala gecesi programını sunan Engin Kehale kimdir?

2010-2018 yılları arasında Lig TV’de Futbol Analisti olarak, 2020 yılından günümüze kadar S Sport, Exxen ve TV 8,5 kanallarında önce Premier League sonrasında da La Liga, Serie A, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları için yorumculuk yapan Engin Kehale, değerlendirmeleriyle dikkat çekiyor.

Spor 12-06-23 15:53

İspanya'yı kasıp kavuran bir Türk var! Enes Ünal, dünyaca ünlü oyuncuları geride bırakıp gol krallığında 2. sıraya yerleşti

Türkiye A Milli Takımı oyuncusu Enes Ünal, La Liga'daki gollerine devam ediyor. Getafe formasıyla fırtınalar estiren milli oyuncu gol krallığı yarışında 2. sıraya yerleşti. Devleri geride bırakan Enes Ünal'a dünya devleri talip olmak üzere...

Spor 11-03-23 10:24

'A Milli Takım'a gelse kim ne diyebilir?' Nihat Kahveci'den bomba etkisi yaratan Jorge Jesus iddiası!

Beşiktaş ve A Milli Takım'ın efsane futbolcularından, İspanya La Liga'da da Real Sociedad ile Villarreal'de adından fazlasıyla söz ettiren, şimdilerde ise spor yorumculuğu yapan Nihat Kahveci, Kartepe Belediyesi'nin düzenlediği "Söz İşin Ehlinde" programına konuk oldu. Nihat Kahveci, "Milli takımda yerli teknik adamın olmasından yanayım. Yabancı gelecekse de çok bilinen marka birisini getirmelisin. Şimdi ülkede Jesus sevgisi var. Jesus milli takıma gelse kim ne diyebilir?" ifadelerini kullandı.

Spor 30-12-22 13:01

Arda Turan'dan sonra tarihe geçecek! Karim Benzema ile yarışan Enes Ünal'a dünya devi talip oldu!

Spor haberleri: İspanya La Liga ekibi Getafe'nin iki sezondur en golcü oyuncusu konumunda bulunan ve sık sık manşetleri süsleyen milli futbolcu Enes Ünal, dünya devlerinin de radarına girdi. Ligde Real Madrid'in yıldızı Karim Benzema ile yarışan Ünal'a İtalya Ligi Serie A ekiplerinden Juventus talip oldu. Getafe'nin Enes Ünal için 30 milyon euro'luk bir bonservis bedeli talep edeceği iddia edildi.

Spor 02-11-22 16:15

Cüneyt Çakır, İspanya-Çekya maçına atandı ama TFF sessiz kaldı!

UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta oynanacak İspanya-Çekya maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Malaga kentindeki La Rosaleda Stadı'nda, 12 Haziran Pazar günü oynanacak mücadelede Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak. TFF, Cüneyt Çakır'ı UEFA tarafından Uluslar A Ligi'nde verdiği görevlendirmeye henüz sitesinde yer vermemesi ise sosyal medyada gündem oldu.

Spor 09-06-22 15:32

Gümbür gümbür geliyoruz! Türkiye A Milli Takımımız, Litvanya'yı gole boğdu

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Faroe Adaları'nı 4-0'la geçen A Milli Takımımız, deplasmanda Litvanya ile tarihinde ilk kez karşı karşıya geldi. Stefan Kuntz yönetimindeki Ay Yıldızlılar, gruptaki ilk maçında Lüksemburg’a 2-0 mağlup olan Litvanya karşısında galip gelerek yoluna kayıpsız devam etmek istiyordu. Doğukan Sinik'in yıldızlaştığı maçı Türkiye 6-0 kazanarak yoluna 2'de 2'yle devam etti.

Spor 07-06-22 23:33

''İçine Messi kaçmış!'' Doğukan Sinik 14 dakikada Litvanya'nın adeta canını okudu!

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Faroe Adaları'nı 4-0'la geçen A Milli Takımımız, deplasmanda Litvanya ile tarihinde ilk kez karşılaştı. Maça genç oyuncu Doğukan Sinik damga vurdu. 14 dakikada rakip kaleye 2 gol bırakan Doğukan Sinik sosyal medyada gündem oldu.

Spor 07-06-22 22:14

Son dakika: Portekiz'e karşı direnemedik! Dünya Kupası elimizden kaçtı...

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off turu yarı final maçında deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya geldi. Ronaldo'nun önderliğinde olan Portekiz takımı maça çok hızlı başladı. Milli Takımımız ilk yarıda pek varlık gösteremedi ve soyunma odasına 2-0'la gitti... Maçın ikinci yarısında işler tam tersine döndü. Burak Yılmaz'ın golüyle skor 2-1 oldu. 85. dakikada penaltı kaçıran Burak, büyük şansı geri tepti. Portekiz son dakikada bulduğu golle maçı 3-1 kazandı.

Spor 25-03-22 00:39

Covid-19'la mücadelede yeni silah: Külotlu çorap!

Covid-19 virüsün ortaya çıktığı günden beri maske, mesafe ve hijyenin önemine vurgu yapan uzmanlar en koruyu maskenin nasıl olduğuna dair de araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Cambridge Üniversitesi araştırmacıları Covid-19'a karşı en etkili maskenin hangisi olduğunu ortaya çıkaran bir çalışmaya imza attı. Ortaya çıkan sonuca göre; rahatsız edici olsa da maskenin üzerinden külotlu çorap geçirmenin en etkili koruyucu maske olduğu ortaya çıktı.

Haber 08-02-22 11:10

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'dan Kovid-19'a karşı aşılanma çağrısı

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadelede yürütülen aşılama kampanyası kapsamında oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un yer aldığı kamu spotu hazırlandı.

Haber 27-06-21 17:10

Aşılamada toplam miktar 32 milyon 213 bin'e ulaştı

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı saat 19.45 itibarıyla 32 milyon 213 bin 119'a ulaştı.

Haber 10-06-21 20:07

Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar var? Avrupa Süper Ligi nedir? İşte detaylar

Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar İspanya, İngiltere ve İtalya'dan 12 kulüp, "Avrupa Süper Ligi" ismiyle yeni bir turnuva düzenlenmesi ile ilgili anlaşmaya vardı. ​​​​​​​UEFA, İngiltere Premier Lig, İngiltere Futbol Federasyonu, La Liga, İspanya Futbol Federasyonu, Serie A yönetimleri ve İtalya Futbol Federasyonu, ortak bir bildiri yayımlayarak Avrupa Süper Ligi projesine karşı çıktı.

Haber 19-04-21 11:47

Emine Erdoğan'a kadın devlet başkanları ve lider eşlerinden Kovid-19'a karşı dayanışma teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın devlet başkanları, lider eşleri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, kraliçe ve prenseslere, Kovid-19 salgını dolayısıyla birer mektup ile el emeği nakışlı maskeler ve gül suyunun yer aldığı hediyeleri yolladı - Şifa temennilerinin yer aldığı mektup sonrasında Emine Erdoğan'a aralarında Belçika Kraliçesi Mathilde ve Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza'nın yer aldığı çok sayıda isimden Kovid-19'la mücadele sürecinde gösterdiği dayanışma ve hassasiyetten ötürü teşekkür mesajları iletildi - Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un eşi Brigitte Macron: - "İletmiş olduğunuz nazik umut mesajı ve yanında eşlik eden hediyeler için size içtenlikle teşekkür ederim. İçten dilekleriniz ve hassas ilginiz beni çok etkiledi" - NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in eşi Ingrid Schulerud: - "Gençliğimde Türkiye'de geçirdiğim güzel zamanların, Türk halkının sıcakkanlılığının ve cömertliğinin duyusal bir hatırlatmasını teşkil etti. Nezaketiniz ve düşünceli davranışınız beni ziyadesiyle duygulandırdı"

Yurthaber 17-04-21 11:06

Küçükçekmece Belediyesi’nden sosyal tesis personeline sertifikalı meslek eğitimi

Küçükçekmece Belediyesi nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve mevcut çalışanları geliştirmek amacıyla sosyal tesis personeline yönelik sertifikalı, ücretsiz mesleki eğitim düzenledi.Küçükçekmece Belediyesi’nin gastronomi alanında uzmanları bir araya getiren Gastronometro ile ortaklaşa hayata geçirdiği eğitimlerde Gastronometro Operatör Yöneticisi Ünal Yılmaz, Küçükçekmece Belediyesi çalışanlarına, gıda güvenliği, personel görevlendirmeleri, yönetimi, sipariş alma teknikleri, servis kuralları, misafir ilişkileri ve iletişimi, misafir memnuniyetini sağlama, alerjen gıdalar, A-LA Carte Servisi konularında detaylı bilgi verdi.“Hiçbir eğitimim yoktu sertifika almak benim için çok önemli”Soğuksu Sosyal Tesisleri’nde garsonluk yapan Murat Turan (24), “Çok faydalı bir eğitimdi.

Yurthaber 07-01-21 11:40

37 küçükbaş ile başladı, şimdi 150 hayvanı var

Aydın’ın Çine ilçesinde Genç Çiftçi Projesi’nden faydalanan Habibe Yardım, 37 küçükbaş ile başladığı işte şimdi 150 hayvana ulaşarak işini büyüttü.Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yakup Ezber, Çine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ağaran’ la birlikte Çine İlçesi Kavşit Mahallesi’nde ikamet eden kadın genç çiftçi Habibe Yardım’ a ait işletmeyi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Genç kadın çiftçi Habibe Yardım, proje ile hayatlarının değiştiğini iade ederek, kendisinin ve eşinin ailelerinin küçükbaş hayvancılıkla uğraştıklarını, evlendikten sonra da kendilerinin aynı işi yapmak istediklerini, hibe almadan önce bunu gerçekleştirecekleri imkanlarının olmadığını bu nedenle genç çiftçi projesinin önlerine çıkan büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.“35 dişi ve 2 erkek keçi ile işe başladık”Yardım, Tarım ve Orman Bakanlığı genç çiftçi projesi ile verilen 30 bin TL tutarındaki 35 dişi ve 2 erkek keçi ile işe başladıklarında biraz sıkıntı yaşadıklarını, şimdi ise 150 baş hayvanlarının olduğunu ifade etti.

Yurthaber 02-12-20 13:38

Keçiören'in sokakları Kovid-19'a karşı haftada en az bir kez yıkanıyor

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - "Kovid-19'la mücadelemiz her bir mahallemizde gerçekleştirdiğimiz detaylı temizlik çalışmalarıyla hız kesmeden devam ediyor" - "İlçemizde cadde, sokak, park, sağlık ocağı, eczane, ibadethane, apartman girişleri gibi muhtelif noktaları hem dezenfekte ediyoruz hem de gece temizlik ekibimizle haftada en az bir kez yıkıyoruz"

Yurthaber 22-10-20 12:26

ÖZET | Getafe - Barcelona maç sonucu: 1-0

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 6. haftasında Getafe, sahasında oynadığı maçta Barcelona'yı 1-0 mağlup etti. Getafe'de oynayan milli futbolcu Enes Ünal 71. dakikada oyuna dahil oldu. Aldığı galibiyetle puanını 10'a çıkaran Getafe, lider Real Madrid ile aynı puana gelerek averajla 2. sırada yer aldı. İki maçı eksik olan Barcelona ise 7 puanla 9. sıraya geriledi. Gelecek hafta La Liga'da, Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya gelecek.

Spor 18-10-20 09:30

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - İyileşen hastanın selamını eşine iletemedim

Muş'ta görev yapan ve Kovid-19'u iki kez yenen pratisyen hekim Işıl Işık: - "14 gün karantinada kaldım. Ailemden, arkadaşlarımdan ve hastalarımdan uzak kaldım. Benim için her alanda zorlu bir süreçti. Bir an önce toparlanmalıydım çünkü hastalarımın doktora ihtiyacı vardı. Toparlanarak görevimin başına döndüm. Ne yazık ki 2 Eylül'de ikinci kez Kovid-19'a yakalandım. Yine 14 gün evde kendimi karantinaya aldım ve tekrar hastalarım için göreve başladım" - "Nefesi hissedememek hastalar açısından çok zor. Entübe olup yoğun bakımda olmak istemiyorsak maskeleri yüzümüzden eksik etmeyelim" - İç Hastalıkları Uzmanı Süleyman Polater: - "Bir hastamın eşi, kocasına selamını iletmemi, Kovid-19 tedavisinin tamamlandığını ve iyileştiğini söylememi istedi. Hastanın yanına gittiğimde kalbi durmuştu, müdahale ediliyordu ancak kurtarılamadı. O selamı ve iyi haberi hastama iletemedim"

Yurthaber 09-10-20 11:20

Cagliari Diego Godin'i transfer etti

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Cagliari, Uruguaylı futbolcu Diego Godin’i kadrosuna kattı. Geçen yıl İnter'e transfer olan Godin, Atletico Madrid forması giydiği dönemde 1 İspanya La Liga, 1 Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupası, 2 UEFA Avrupa Ligi, 3 Avrupa Süper Kupası kazanmıştı.

Spor 25-09-20 08:22

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR : Burun kasları bile nefes almak için çaba gösteriyor

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi acil tıp uzmanı Abidin Aygün: - "Kovid-19'a yakalananların göğüs kasları nefes almaya gücü yetmediğinde, karın hatta köprücük kemikleri hatta burnumuzun ucunda küçük kasçıklar var bunlar bile nefes almak için çaba sarf etmeye çalışıyor" - Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Bahar Yenigün: - "Bir kadın hastam, çok da yaşlı değildi, 4 gün boyunca ciddi bir solunum sıkıntısı yaşadı. Yoğun bakıma alacağımızı söylediğimde 'Çok şükür hocam bu akşam rahat uyuyacağım nihayet' dedi"

Yurthaber 18-09-20 11:26

Orijinal bir hapishane dizisi: Vis a Vis konusu ve oyuncuları

İspanyol yapımı Vis a Vis dizisi, bir süre önce Netflix platformunda da yer almaya başladı. Yapımda La Casa De Papel dizisindeki Nairobi karakteriyle adını tüm dünyaya duyuran Alba Flores de yer alıyor. Vis a Vis konusu, ince ince işlenmiş olay örgüsü ve başarılı oyuncu kadrosuyla pek çok hapishane dizisinden ayrılıyor. İsterseniz Vis a Vis konusu ve oyuncularını daha yakından inceleyelim.

Trend 15-09-20 09:23

Vali Çelik: “İl merkezinde denetim ekibi sayısı 40’a çıkarılacak”

Kütahya Valisi Ali Çelik, vali yardımcıları ve 12 ilçe kaymakamıyla gerçekleştirdiği “Covid-19” toplantısında il merkezindeki denetim ekibi sayısının 40’a çıkarılacağını açıkladı.Vali Ali Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Covid-19’la mücadele kapsamında alınan ve alınması gereken ilave tedbirler ile mevcut çalışmalar değerlendirilerek istişarelerde bulunuldu.Toplantıya, Belediye Başkanı Alim Işık, Vali Yardımcıları Mustafa Güney ile Halil İbrahim Ertekin, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan katıldı.“Başarı, kuralların uygulanması ile denetimlere bağlı”Türkiye’nin ilk günden bu yana Korona virüsle mücadelede tüm dünyaya örnek bir süreç yönettiğini belirten Vali Ali Çelik, salgının önlenmesinde alınan tedbir ve kararların uygulanmasının büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.Sürecin başarıya ulaşmasında ilçe kaymakamlarına büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Vali Çelik, sürecin en etkin şekilde yönetilmesini istedi.Denetim ekiplerimizin sayısını artıracağız”Covid-19’la mücadele kapsamında toplum sağlığını korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla oluşturulan il merkezindeki denetim ekibi sayısının 40’a çıkarılacağını açıklayan Vali Çelik, ilçelerdeki ekip sayılarının da yeniden değerlendirileceğini söyledi.Sahada mücadele edeceğiz”Filyasyon çalışmalarının salgınla mücadeledeki öneminin altını çizen Vali Çelik, ilçe kaymakamlarının her vakayı birebir takip etmeleri ve denetimlerde bizatihi görev almaları talimatını verdi.

Yurthaber 13-08-20 18:25

Lazio'da hedef İspanyol golcü Borja Mayoral

İtalya Serie A ekiplerinden Lazio, İspanyol forvet Borja Mayoral’i kadrosuna katmak istiyor. Real Madrid ile sözleşmesi Mayıs 2021’de bitecek Mayoral, 2 yıldır kiralık olarak Levante forması giyiyor. Bu sezon La Liga’da 34 maçta görev alan genç forvet, 8 gol atıp, 2 de asist yaptı. Borja Mayoral, 2019 yılında İspanya U21 takımıyla Avrupa Şampiyonu olma başarısı da yakalamıştı.

Spor 24-07-20 12:12

Bilim Kurulu üyesi yoğun bakımda Covid-19'la mücadeleyi anlattı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, koordinatörlüğünü yürüttüğü Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım'da, ekibiyle birlikte Covid-19'a karşı yürüttükleri mücadeleyi anlattı. Yamanel, "Burada çok önemli işler yaptığımıza inanıyorum. O nedenle ekibimle gurur duyuyorum. Bu süreçte ekibimiz hep buradaydı. 24 saat çalıştılar" dedi.

Haber 26-05-20 09:30

5 büyük ligin koronavirüs kaybı 4 milyar Euro

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle toplam zararının yaklaşık 4 milyar avro olacağı bildirildi.

Spor 19-03-20 12:04

Sampdoria'da Gabbiadini, Colley, Ekdal, La Gumina ve Thorsby'de koronavirüs çıktı

Serie A ekibi Sampdoria'dan Manolo Gabbiadini'nin ardından Omar Colley, Albin Ekdal, Antonio La Gumina ve Morten Thorsby'nin de koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

Spor 13-03-20 20:49

Çaycumaspor Futbol Akademisi büyümeye devam ediyor

Çaycumaspor Futbol Akademisi 3 ay gibi kısa bir sürede büyük bir camia oldu.4-15 yaş arası çocuklar grubundan oluşan akademi şuan 50 öğrenciye ulaştı.Çaycumaspor Futbol Akademisi oyuncularından 2003 doğumlu Utku Yılmaz ve 2005 doğumlu Necmi Taha Çakar dün yapılan A takım antrenmanına, A takım kalecilerinden Bünyamin Saraç’ la birlikte kaleci antrenör Caner Kırla birlikte çalıştı.

Yurthaber 06-02-20 16:14

Meksika'da dizi çekimlerinde köprüden düşen iki aktör öldü

Meksika'da "Sin miedo a la verdad" dizisinin iki oyuncusu çekimler sırasında köprüden düşerek hayatını kaybetti.

Magazin 17-01-20 20:37

Gol ortalamasında Bundesliga lider, Süper Lig ikinci

Devre arasına girilen Süper Lig, maçlardaki 2,91 gol ortalamasıyla Avrupa'nın 5 büyük ligi arasındaki Serie A, Premier Lig, La Liga ve Ligue 1'i geride bıraktı - Karşılaşma başına 3,21 golün atıldığı Bundesliga, gol ortalaması bakımından zirvede yer aldı

Spor 08-01-20 11:05

Berat Ayberk Özdemir'in hedefi EURO 2020'de milli takımda yer almak

Gençlerbirliği'nin 21 yaşındaki orta saha oyuncusu: "Şenol (Güneş) hoca ve ekibi gençlere çok önem veriyor. Burada oynadığım futbolun üzerine koyarak ve kendimi de geliştirerek umarım o kadro içerisinde olurum" - "Avrupa'daki her kulüp gözüme cazip ve hoş geliyor ama hep İtalya (Serie A) ile İspanya (La Liga) diyorum. Bu 2 lig benim hoşuma gidiyor" - "Hedefimiz tehlike bölgesinden olabildiğince uzaklaşmak ve kendimize daha rahat bir pozisyon almak" - "Benim için İstanbul kulüpleri favori ama Demir Grup Sivasspor'un şampiyon olmasını isterim"

Spor 07-01-20 11:11

A Milli Futbol Takımı Andorra'da

Milli takım kafilesi, EURO 2020 Elemeleri'nde Andorra ile oynayacağı H Grubu son maçı öncesi başkent Andorra La Vella'ya geldi - Ay-yıldızlı futbolcular, 9 saatlik yolculuğun ardından - 2 derecede antrenmana çıktı

Spor 15-11-19 20:43

İspanya'nın büyük kulüpleri transferde kesenin ağzını açtı

Avrupa futbolunda sona eren yaz transfer döneminin en dikkat çeken takımları, İspanya'dan Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid oldu - Atletico Madrid'in Benfica'dan 126 milyon avroya kadrosuna kattığı Portekizli Felix, Barcelona'nın 120 milyon avro ödeyerek Atletico Madrid'den aldığı Fransız Griezmann ve Real Madrid'in Chelsea'den 100 milyon avro karşılığında renklerine bağladığı Belçikalı Hazard, transferleriyle adlarından söz ettirdi - İngiltere Premier Lig, La Liga ve Serie A ekipleri, renklerine bağladıkları oyuncular için 4 milyar avronun üzerinde bonservis bedeli ödedi

Spor 03-09-19 11:40

Martin Skrtel'in Atalanta'dan ayrılacağı iddia edildi

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erdikten sonra İtalya Serie A takımlarından Atalanta'ya transfer olan Martin Skrtel'in macerası çok kısa sürdü. La Gazzetta dello Sport ve İtalya'dan çok sayıda kaynak Atalanta'nın Martin Skrtel ile sözleşmesini fesh ettiğini açıkladı.

Spor 01-09-19 12:40

Liselileri geliştiren uluslararası projeler

Isparta Halıkent Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmenleri tarafından yürütülen eTwinning projeleri kapsamında, öğrencilere severek dil öğrenme ve öğrenirken kültürlerini yakından tanıyarak keşfetme imkanı sağlanıyor.Okulda İngilizce öğretmenleri Ayşegül Polat ve Gülsüm Karademir tarafından 2018- 2019 eğitim öğretim yılında aktif olarak hayata geçirilen, “Be a buddy, not a bully” (Dostum ol, kabadayı değil), “My paradise like counrty” (Ülke gibi cennetim), “The colors of the World Together” (Dünyanın renkleri birlikte) adlı uluslararası ve “Learning Foreign Languages with Web2 Tools” (Web2 Araçları İle Yabancı Dil Öğrenme) adlı ulusal eTwinning proje çalışmalarının devam ettiğini belirtildi.Projelerin ortak amaçlarının öğrencilerin yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak ve öğrencileri yeni web2 araçlarıyla tanıştırmak, teknolojiyi müfredata etkili biçimde entegre etmek olduğunu ve de projeler vasıtasıyla öğrencilere empati, saygı, hoşgörü gibi evrensel değerler kazandırmak olduğunu ifade eden proje yürütücüsü öğretmenler, özellikle uluslararası platformda yürütülen projeler aracılığıyla, öğrencilerin hem kendi kültürlerini yakından tanıma ve tanıtma olanağına sahip olduğunu hem de farklı kültürler hakkında bilgi edinerek kültürel mirasın ve zenginliğin önemi konusunda fikir sahibi olduklarını kaydettiler.Uluslararası proje ile öğrenciler hem dil öğreniyor hem de rehberlik eğitimi alıyorKurucu ortaklığını Halıkent Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşegül Polat ve Lycee Professionnel La Champagne İngilizce öğretmeni Florence Bedon’un yaptığı akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturmak ve mücadele etmek için başlattığı "Be a buddy, not a bully" adlı uluslararası eTwinning projesinin çalışmaları başarıyla devam ettiği belirtildi.Proje yürütücülerinden Polat, projenin uluslararası olması nedeniyle iletişim dilinin İngilizce olduğu ve öğrencilerin İngilizce olarak kendilerini ifade edebilme olanağı bulmalarının İngilizce dersine karşı olumlu tutum geliştirmelerinde faydalı olduğu iletti.Polat ayrıca, proje kapsamında yazma faaliyetleri gerçekleştirildiğinden, öğrencilerin yabancı dil yazma becerilerinin ve kelime dağarcıklarının geliştiğini, ayrıca okul rehber öğretmeni Raşit Yıldız tarafından projede görevli olan öğrencilere “Akran zorbalığı” konusunda seminer verilerek çalışmaların desteklendiğini söyledi.Kültürel mirasa sahip çıkılırken, başka kültürlere de saygı gösterilmesi hedefleniyorHalıkent Anadolu Lisesi öğrencileri “My Paradise Like Country” ve “The Colors of the World Together” isimli uluslararası eTwinning projeleri kapsamında da hem kültürel mirasa sahip çıkıldığı hem de yabancı dil becerilerinin geliştirildiğine dikkat çekildi.Projeler vasıtasıyla nesilden nesile devam eden kültürel mirası oluşturan soyut ve somut bilgilerin paylaşılması, kültürel değerlerin gençlere aktarılması, diğer kültürlere karşı hoşgörülü ve saygılı olunmasının hedeflendiği bildirildi.Proje sayesinde öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye karşı olumlu bir tutum sergiledikleri ve web2 araçlarını aktif bir şekilde kullandıkları ifade edildi.Dil öğrenirken okuma, yazma, dinleme ve konuşma yeterlilikleri de gelişiyorHalıkent Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Gülsüm Karademir ve öğrencileri, Web2 araçlarıyla yabancı dil öğrenimini zenginleştirmek, yabancı dil öğreniminde karşılaşılan önyargı ile mücadele etmek, yabancı dil derslerini daha verimli değerlendirmek, teknolojiyi müfredata etkili biçimde entegre etmek amacıyla dahil oldukları "Learning Foreign Languages with Web2 Tools" adlı ulusal eTwinning projesinin çalışmalarına devam ettiği, yapılan etkinlikler ile öğrencilerin dil eğitimindeki dört temel beceri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma yeterlilikleri üzerinde olumlu etkileri olduğu belirtildi.

Haber 30-04-19 14:37

Ufuk Sarıca: İlk hedefimiz olimpiyatlara katılma vizesini almak

Cleveland Cavaliers’ta forma giyen Milli basketbolcu Cedi Osman’ın, LA Clippers ile yaptığı maçı ABD’de takip eden A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, “Cedi, Furkan ve İlyas bu sene çok arzulu. İnşallah Çin’de büyük başarılara imza atacağız. İlk hedefimiz, olimpiyatlara direk katılma vizesini almak” dedi.

Spor 31-03-19 12:04

(Özel haber) Ufuk Sarıca: “İlk hedefimiz olimpiyatlara katılma vizesini almak”

Cleveland Cavaliers’ta forma giyen Milli basketbolcu Cedi Osman’ın, LA Clippers ile yaptığı maçı ABD’de takip eden A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, “Cedi, Furkan ve İlyas bu sene çok arzulu.

Haber 31-03-19 11:51

Samsung Galaxy A30’a yakından bakıyoruz

Samsung, MWC 2019 kapsamında yeni Galaxy A ailesini tanıttı. Bu videomuzda ise, aile üyelerinden Samsung Galaxy A30’la birlikteyiz. 6.4” Super AMOLED Infinity-U ekranı ve hızlı şarj destekli 4000mAh piliyle dikkat çeken ürünün önümüzdeki dönemde uygun fiyatlı Android cihazlar arasında olması bekleniyor.

Trend 27-02-19 11:01

Lucescu, milli takımdan karşılıklı anlaşarak ayrıldığını söyledi

A Milli Futbol Takımı'ndaki görevinden ayrılan Mircea Lucescu, İtalya'da La Gazetta dello Sport'a özel bir röportaj verdi. Milli takımdan ayrılık sürecine değinen Lucescu, görevine son verilmediğini ve karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını belirtti.

Spor 20-02-19 20:33

Los Angeles 2019’a yüz bin kişinin katıldığı etkinliklerle girdi

ABD’nin California Eyaleti’ne bağlı Los Angeles şehrinde yaklaşık yüz bin kişi, yeni yılı coşkuyla karşıladı.ABD’nin California Eyaleti’nin Los Angeles şehrinde Grand Park ve LA Müzik Merkezi işbirliğiyle bu sene 6.’sı düzenlenen yeni yıl sokak partisine yüz bine yakın kişi katıldı.

Haber 30-01-19 21:51

Mutluluğun formülü; evli, çocuklu ve iş sahibi olmak

"Türkiye'de Mutluluk" araştırma sonuçlarına göre, Türk halkının yarısı kendini mutlu hissederken, mutluluğun formülünü "Genç, evli, çocuklu ve iş sahibi olmak" olarak açıklıyor - Türk insanı genç yaşlarda mutluluğu "aşk"a bağlarken, 35 yaşından sonra ise mutluluğun "aşk"la bağlantısı neredeyse kalmıyor - Erkekler ve gençler para eksikliğini daha fazla hissediyor, mutluluğun kaynağının sağlık olduğunu düşünen kadınların oranı erkeklere göre daha yüksek seviyede

Finans 19-01-19 11:07

Vural’dan Vali Mustafa Masatlı’ya hayırlı olsun ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi Çıldır İl Genel Meclisi A.Adayı Ahmet Rıfat Vural Son Valiler Kararnamesi ile Ardahan´a atanan Vali Mustafa Masatlıyı makamında ziyaret etti.Adalet ve Kalkınma Partisi Çıldır İl Genel Meclisi A.Adayı Ahmet Rıfat Vural´la Gökmen Karagöz, Mahmut Yılmaz, Nihat Sünbül ve Türk Kızılay Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural eşlik etti.

Yurthaber 12-01-19 11:05

TRT Sanatçısı Gıdı Gıdı Treni ile nostalji turu yaptı

Nazilli Kaymakamlığı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından düzenlenen ‘Tango A La Turca’ Konseri’nin konuk TRT Sanatçısı Ahmet Kadri Rizeli, Gıdı Gıdı treni ile nostalji turu yaparak Sümerbank Basma Fabrikası’nı ziyaret etti.Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Fatih Demir, Kaymakamlık Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Mustafa Dinçkol, Gıdı Gıdı Treni Belgeseli Araştırma Danışmanı Sümerbank emeklisi İlhan Öden ile belgeselin yapımcısı Yasin Ali Türkeli’nin eşlik ettiği gezi de Sanatçı Kadri Rizeli udu ile mini bir konser vererek, Gıdı Gıdı Treni’nde bir ilki yaşattı.Yaklaşık 2 saat boyunca Sümerbank alanı içerisinde gezerek Atatürk Müzesi ve Tiyatro Salonu’nu ziyaret eden Rizeli, “Fabrikamızın geçmişi, Gıdı Gıdı Treni ve ilçenin tarihi ile ilgili İlhan Öden ve Ali Türkeli’den çok kıymetli bilgiler aldık.

Yurthaber 24-12-18 15:15

Afete müdahale kapasitemiz 1999'la ölçülemeyecek kadar ilerledi

AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul: - "Herhangi bir büyük afette ülkenin tüm kapasitesi gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, itfaiye, AFAD ve diğer kurumlarla birlikte müdahale imkanımız olacak. Müdahale kapasitemiz 1999'a göre ölçülemeyecek kadar ilerledi" - "Depremden sonra birileri gelip enkazı kaldıracak ve arama faaliyetleri yapacak diye beklerken bir günümüz geçmişti. Sonra kimse gelmeyince biz kendimiz kazma küreği elimize alarak yakınlarımıza ulaşmaya çalışmıştık"

Haber 17-08-18 11:19

GÖRÜŞ - BAE'nin 'seküler' dış politikası ve gizli gündemi

Siyasal iddiası olan tüm İslami hareketleri terör örgütü kapsamına sokan BAE, bu hareketlerle silahlı-silahsız her türlü mücadeleyi temel politikası haline getirmiş durumda - Abu Dabi yönetimi, bir yandan askeri darbe, vekâlet savaşı veya doğrudan askeri müdahale gibi yöntemlere başvurarak İslamcıları bastırmaya; diğer yandan onları terörle özdeşleştiren yoğun propaganda faaliyetleriyle bir ümit ve alternatif olmaktan çıkarmaya çalışıyor - Salt sekülerlik üzerinden Ortadoğu halklarının çoğunu yanına çekemeyeceğini fark eden BAE, 2014’ten bu yana dini aktif şekilde bir araç olarak kullanıyor - BAE İslamcılarla mücadele ederken (tıpkı Mısır ve Tunus’taki Temerrüd Hareketi veya Yemen’de güneyli ayrılıkçılar gibi) yereldeki seküler, milliyetçi, kabileci, geleneksel veya gayrimüslim unsurlarla işbirliği yapıyor, maddi destek sağlıyor - BAE'nin “ılımlı İslam”la hedeflediği, rejimlerden bağımsız dini söylemi ve devrimlere desteği baltalamak ve dini alanı kendi bölgesel menfaatleri doğrultusunda yeniden kurgulamak - BAE’nin din-devlet ayrışması ve “ılımlı İslam”a dayalı modeli de kendisinin gizli siyasi gündemi ve kirli ittifak ilişkileri nedeniyle uzun vadede başarısız kalmaya mahkûm

Haber 30-07-18 15:43