Ates Izni Haberleri

Mynet'ten emeğin adı olan kadınlarımıza özel ayda bir gün empati izni!

Toplumun gerçek mimarları olan kadınlar hepimize ilham vermeye devam ediyor. Üreten, büyüten, yeşerten, geliştiren, değiştiren, güzelleştiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun! Kadınların değerlerinin dünyanın her toprağında aynı oranda bilindiği bir kainat hayal ediyoruz.

Kadin 2024-03-08 16:43:55

Uykusunda dolandırıldı! Sabah gözünü yüzbinlerce liralık borçla açtı... Mağdur olmamak için uygulamalardaki o izni kaldırın

Sakarya'da yaşayan Ali Yılmaz akılalmaz şekilde uykusunda dolandırıldı. Yılmaz sabah gözünü 285 bin liralık borçla açtı. Siber dolandırıcılık mağduru olmamak için yapılması gerekenler neler? Adli Bilişim Uzman Ali Murat Kınık dolandırıcıların hedefi olmamak için uyarılarda bulundu.

Finans 2024-03-03 08:37:25

MEB 81 ilde yüzlercesini kapattı! Öğrenciler farkında bile değil ama... İhbarlar sonrası harekete geçildi, 80 milyon TL ceza kesildi

MEB 'merdiven altı' kurslara savaş açtı. Hiçbir izni olmadan öğrencilere hizmet adı altında resmi, özel ve gönüllü olarak eğitim öğretim faaliyetinde bulunan kurslar için Milli Eğitim Bakanlığı, harekete geçti. Gelen ihbarları değerlendiren Bakanlık, 81 ilde yüzlerce ruhsatsız kursu kapattı, 80 milyon TL para cezası kesti.

Egitim 2024-02-20 12:11:34

PUBG izni alamayan 12 yaşındaki çocuk kafasına sıktı: Ailesi yatak odasında kanlar içinde buldu

Oyun oynamasına izin verilmeyen 12 yaşındaki çocuk yürekleri ağza getirdi! Türkiye'de çok sayıda kullanıcısı bulunan PUBG adlı şiddet içeren oyun için ailesinden izin alamadığı öne sürülen çocuk tabancayla kafasına sıktı. Hastaneye kaldırılırken çocuğun yolda kalbi durdu.

Haber 2024-02-14 09:58:37

Merkez Bankası'ndan yeni faaliyet izni

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Platform Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'ye faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 13-02-24 09:10

Hastalık izni nedir, nasıl alınır? Hastalık izninde maaş kesilir mi?

Çeşitli kurumlarda farklı sigorta türlerine bağlı olarak çalışan her kişinin çeşitli izin hakları bulunur. Doğum izni, süt izni, babalık izni, ölüm izni, yeni iş arama izni, resmi tatil izni, ücretli ve ücretsiz izinler ve hastalık izni bunlardan bazılarıdır. Her bir izin türünün kendine has kuralları ve koşulları bulunur. Bu koşullar ve kurallar resmî kurumlarca ve kanunlarla belirlenmiştir.

Haber 05-02-24 15:36

İYİ Parti'de 'Sivas' sürprizi! Mehmet Ceylan adaylıktan çekildi: Sayın Meral Akşener’in de iznini alarak...

Seçimlere iki ay gibi bir süre kala İYİ Parti'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Sivas Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Ceylan yaptığı açıklamada söz konusu kararı İYİ Parti lideri Meral Akşener'in izni doğrultusunda aldığını belirtti.

Haber 01-02-24 13:42

Emekli öğretmenin evindeki manzara şaşkına çevirdi! Yerden tavana kadar...

Avcılar'da kendisinden haber alınamayan emekli matematik öğretmeni Hasan Ergin'in evinden gelen ağır kokular üzerine ekipler, savcılık izni ile kapıyı kırdı. Daireye girdiklerinde, yerden tavana kadar atık giysi ve eşyalarla karşılaşan ekipler, 'çöp ev' haline gelen dairede kimseyi bulamadı. İşte görenleri şaşkına çeviren o görüntüler...

Haber 22-01-24 11:50

Gidiyorlar! İkamet izinli yabancı sayısı 250 bine yakın azaldı: Herkes Suriye sanıyordu, liste çok başka çıktı

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı bir yılda 247 bin 62 azaldı. Son bir yılda 63 bin 704 Rus ve Ukraynalı ülkesine döndü. İkamet izni ile Türkiye'deki yabancılarda ilk sırayı Türkmenistan vatandaşları aldı. Onu Rusya, Irak ve Suriye vatandaşları takip etti.

Finans 16-01-24 10:38

Çalışan anneye 70 bin TL'lik destek! 2024 prim ve ödeneklerindeki artış tablosu belli oldu, 86 kaleme zam geldi: Süt ve emzirme parası, doğum izni, kreş, çocuk yardımı

Çalışan annelere yeni yılda 70 bin TL'yi aşan destek sağlanacak. Asgari ücret ve memru zammı sonrası 86 kalemde iyileşme yapılırken; süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği de değişti. 2024 prim ve ödeneklerindeki artış tablosu SGK tarafından açıklandı. Yeni yılda doğum izni ücreti yaklaşık 50 bin TL'yi bulurken, çalışan anneye ödenecek tutar 70 bin 345 lirayı geçecek.

Finans 10-01-24 07:29

Marketteki kasap reyonunu denetlediği dava açılmıştı: Beraat etti! 'Hazır kıyma' uyarısı 'Hiçbir şekilde izni yok'

Adana'da bir marketin kasap reyonunu denetlediği için hakkında 'kamu görevini usulsüz üstlenme' suçundan dava açılan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, beraat etti. Hazır kıyma ile ilgili uyarıda bulunan ve hileye çok açık bir ürün olduğunu dile getiren Yağmur, "Reyonlarda satılan hazır kıymanın hiçbir şekilde izni yok ve 5179 sayılı kanuna göre suç. Renk verici boyalardan tavuk taşlığına, işkembeden çeşitli sakatatlara kadar pek çok ürün bu kıymalara karıştırılabiliyor" dedi.

Haber 01-01-24 12:44

RTÜK inceleme başlatmıştı! Kızıl Goncalar dizisinde denklem sahnesi gündem oldu! Olan hep kızlara oluyor

FOX TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Kızıl Goncalar dizisi gündemden düşmüyor. İlk bölümüyle büyük tepki toplayan ve sahneleriyle sosyal medyada gündem olan diziye RTÜK gelen şikayetler üzerine inceleme başlatmıştı. Öte yandan vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni iptal edildiği de ortaya çıkmıştı. Bu akşam ikinci bölümü ile ekrana gelen dizide denklem sahnesi sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Magazin 26-12-23 07:44

RTÜK inceleme başlatmış, mekan çekimleri iptal edilmişti! Kızıl Goncalar'a bir engel de Aile Bakanlığı'ndan geldi

Fox Tv'nin büyük bir heyecanla beklenen yeni dizisi Kızıl Goncalar ilk bölümüyle büyük tepki toplamış ve sahneleriyle sosyal medyanın gündemine oturmuştu. RTÜK de gelen şikayetler üzerine inceleme başlatmıştı. İnceleme henüz devam ederken vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni iptal edildiği de ortaya çıkmıştı. Kızıl Goncalar'a bir engel de Aile Bakanlığı'ndan geldi..

Magazin 25-12-23 17:18

Kızıl Goncalar dizisine bir şok daha! Vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni iptal edildi

Özcan Deniz ile Özgü Namal'ın rol aldığı, FOX TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar dizisi yayınlanır yayınlanmaz tepki çekmişti. Yapım ekibi bir şok daha yaşadı. İddialara göre vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni iptal edildi.

Magazin 24-12-23 15:02

Birikmiş izni olanlar dikkat! Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren, emsal nitelikte karar

Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti.

Finans 03-12-23 16:35

Aydın’a yerleşen yabancıların sayısı 1 yılda yüzde 2,5 arttı

Türkiye’nin önemli şehirlerinden olan ve demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen Aydın’da, ikamet izni alan toplam 10 bin 528 yabancı yaşarken, son 1 yılda ikamet izni alan yabancıların sayısı yüzde 2,5 arttı.

Yurthaber 30-11-23 08:15

BDDK'dan Türkiye Emlak Katılım Bankası'na onay: Kredi kartı ve banka kartı sistemi kuracak

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdi.

Finans 28-11-23 09:41

Telefona root atmak - Telefona root nasıl atılır?

Telefonlara root atma işlemi kullanıcıların Android işletim sistemine sahip cihazlarında daha fazla özelleştirme ve kontrol elde etmelerini sağlayan bir uygulamadır. Root atma kullanıcıya sistemin derinliklerine erişim izni vererek standart kullanım sınırlarını aşmayı mümkün kılar. Ancak root atma işlemi garantiyi geçersiz kılabilir ve cihazın istikrarını riske atabilir.

Haber 28-11-23 01:30

Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancıların sayısı belli oldu! İlk sırada onlar var, en çok İstanbul'u tercih ettiler

Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı belli oldu. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni olan yabancıların sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu. Yabancılar daha çok İstanbul'u da yaşamayı tercih ederken, ikamet izni ile Türkiye'deki yabancılarda ilk sırayı Rusya vatandaşları aldı

Haber 18-11-23 09:56

Boşanmak isteyen çiftler dikkat! Yargıtay'dan emsal karar: Bu hareket kusur sayılmadı

Yargıtay, boşanmak isteyen çiftleri ilgilendirecek emsal niteliğinde bir karara imza attı. Kocası tarafından hakarete uğrayıp tehdit edildiğini iddia eden davacı kadın ile eşinin kendisinin izni olmadan ortak edinilmiş malları abisine verip elden çıkardığını iddia eden karşı davacı kocanın çekişmeli boşanmasında son karar verildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "Kadın eşin ziynetlerinin bir kısmını abisine borç olarak vermesi boşanma davasında kadına kusur olarak yüklenemez" dedi. İşte detaylar...

Haber 06-11-23 10:40

Bakan Koca Önemli gelişmeler var deyip detayları paylaştı: Gazze için gönderilmişti! Mısır limanlarına giriş izni verildi

Türkiye'nin Gazze'de yaşayan Filistinlilere gönderdiği yardımlarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Dün gece Mısırlı mevkidaşıyla görüştüğünü bildiren Koca, "Önemli gelişmeler" var diyerek detayları bir bir paylaştı.

Haber 05-11-23 15:17

Aralarında Yılmaz Büyükerşen de var! 'Mevzuata aykırı otel ruhsatı' iddiasında yeni gelişme: 59 kişiye soruşturma izni

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'de mevzuata aykırı otel ruhsatı iddialarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlığa bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, 59 kişi hakkında soruşturma izni verdi. Hakkında soruşturma izni verilen kişiler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de bulunuyor.

Haber 01-11-23 16:46

Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırılarıyla biliniyordu! Momika İsveç'ten sınır dışı ediliyor

Son aylarda artan ve Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarıyla adını duyuran Iraklı Salwan Momika'nın İsveç'ten sınır dışı edilmesine karar verildi. 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izni olduğu belirtilen Momika'ya İsveç yeni bir izin vermeyeceğini açıkladı.

Haber 26-10-23 20:04

Türkiye'yi kahreden olayda yeni gelişme! Sancaktepe'de 3 kardeş hayatını kaybetmişti: Bilirkişi raporunda...

Başsavcılıktan Sancaktepe'de 3 kardeşin ölümüne ilişkin soruşturmayla ilgili açıklama geldi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, üç kardeşin cansız bedenlerinin bir inşaatın suyla dolu temelinde bulunmasına ilişkin bilirkişi raporunda kusuru tespit edilen Sancaktepe Belediyesi görevlileri hakkında İstanbul Valiliğinden soruşturma izni talep edileceğini bildirdi.

Haber 08-10-23 11:53

GREEN CARD BAŞVURU EKRANI DV PROGRAM.STATE.GOV: Green Card başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? ABD'de çalışma izni ve süresiz ikamet hakkı!

Green Card başvuru ekranı ABD'de süresiz ikamet hakkı ve çalışma izni hayali kuran vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bilindiği üzere başvurular, DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor ve herhangi bir ücret talep edilmiyor. Peki, 2023 - 2024 Green Card başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte dvprogram.state.gov Green Card başvuru ekranı...

Haber 05-10-23 10:19

GREEN CARD BAŞVURU TARİHLERİ 2023 - 2024: Green Card başvuruları ne zaman, şartları neler? ABD'de süresiz ikamet hakkı ve çalışma izni!

Green Card başvurularının ne zaman yapılacağı merak konusu olurken ABD'de süresiz ikamet hakkı ve çalışma izni kazanmak isteyenler arama motorla5rında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Birçok kişi merak ettiği sorulara yanıt arıyor. Peki, Green Card başvuruları ne zaman, şartları neler? İşte, 2023 - 2024 Green Card başvuru tarihleri...

Haber 02-10-23 12:17

Survivor All Star'a katılacak olan Turabi'nin elindeki baston dikkat çekti! Fizik tedavi sürecim...

Survivor 2024 All Star kadrosuna dahil olan Turabi Çamkıran'ın sağlık sorunları yaşadığı biliniyor. Doktorunun antreman izni vermediği Turabi bastonlu halini paylaşarak sağlık durumuna dair açıklama yaptı.

Magazin 24-09-23 12:42

Cerrahpaşa'da profesörden öğrencisine iğrenç taciz! 'Seni köşede sıkıştırmaktan ve başka şeyler yapmaktan...'

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde iddiaya göre Prof. Dr. H.K., başörtülü öğrencisi A.S.’ye, "Saçlarını hayal etmek istiyorum. Türbanını açınca nasıl görüneceğini merak ediyorum. Beni rahatsız eden bir güzelliğin var. Erkeklere köşede seninle öpüşebilecek izni vermeyeceğinden sevgilin olmuyordur. Seni köşede sıkıştırmaktan ve başka şeyler yapmaktan daha medeni bunları sana söylemem" diyerek sözlü tacizde bulundu. 3 ay görevden uzaklaştırılan H.K. hakkında başka taciz şikayetleri de olduğu öğrenildi.

Haber 21-09-23 12:40

Türkiye de aralarında! Rusya'dan döviz kararı: İzin verildi

Rus hükümeti, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu "dost ve tarafsız" 30 ülkeden yatırımcılara Rusya'daki döviz piyasasında işlem yapma izni verdi.

Finans 21-09-23 11:04

THY'den pilotlara kokpitte ibadet izni! Yönerge hazırlandı, uçuşun kritik safhalarında olmamak şartıyla...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) onayladığı Türk Hava Yolları 'uçuş operasyon' yönergesi ile kokpitte görev yapan pilotların ibadet etmesine onay çıktı. Bu yönerge ile uçuşun kritik safhalarında olmamak şartıyla pilotlar kokpitte dini inançlarını yerine getirebilecek.

Haber 29-08-23 12:16
thy

Zoom'dan izinsiz yapay zeka kullandığına ilişkin iddialar sonrası dikkat çeken adım

Kovid-19 salgını döneminde popülerleşen çevrim içi video konferans uygulaması Zoom, "kullanıcıların izni olmaksızın yapay zeka kullandığı" iddialarına gelen tepkiler üzerine hizmet şartlarını güncelledi.

Haber 09-08-23 16:16

Depremde o binadaki 48 kişi enkazda can vermişti... Korkunç detay bilirkişi raporunda: 6 kat izni ile 12 kat inşa etmişler!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da yıkılan 60 kişinin yaşamını yitirdiği Yoldaş Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, “Ruhsatsız ve projesiz inşa edilmiş. Binanın denetimsiz olarak yapılmış olması nedeniyle yıkılmış olduğu görüşüne varılmıştır” denildi. 48 kişinin yaşamını yitirdiği Sözel Apartmanı ile ilgili de 'Projede 6 kat gösterilmiş, 12 kat inşa edilmiş' ifadeleri yer aldı.

Haber 08-08-23 16:15

Bu altın yatırım için değil, içmek için! Gramı bin 400 lira

Bursa'da altın imalatçısı Ekrem Filiz, ilginç bir girişimde bulunarak imalat işini bırakıp altını içilebilir hale getirdi. Altının içindeki zararlı bileşenleri imha ettiğini söyleyen Filiz, sadece yararlı minerallerin içinde bırakıldığı içilebilir altının, bir çok hastalığa fayda sağladığını öne sürdü. Filiz, gramı bin 400 liradan sattığı altın tozuna bakanlıktan ek gıda takviyesi izni de aldığını söyledi. İşte detaylar...

Haber 31-07-23 12:40

Şanlıurfa'da eğlence merkezlerinde çalışma izni olmayan 13 yabancı uyruklu kadın yakalandı

Şanlıurfa'da eğlence merkezlerine yönelik denetimlerde çalışma izni olmayan yabancı uyruklu 13 kadın gözaltına alındı.

Yurthaber 27-07-23 10:40

İsveç'te kutsal kitapları yakmak için eylem izni alan kişiden ders niteliğinde hareket! Kur'an yakmak ifade özgürlüğü değildir...

İsveç'te ifade özgürlüğü kisvesinde Kur'an yakma eylemlerine izin verilmeye devam ediyor. Son olarak Ahmar Alloush adında bir kişi İsveç mercilerinden aldığı izinle birlikte Tevrat ve İncil yakma eylemi yapacaktı. Alloush, eylemi başladığında bütün dünyaya ders niteliğinde bir harekete imza attı. İşte haberin tüm detayları!

Haber 16-07-23 15:42

İstanbul göçmenlere kapatıldı mı? ‘39 ilçede oturma izni yasaklandı’ iddiası üzerine açıklama geldi…

İstanbul'da göçmen yasağı iddiaları üzerine açıklama geldi. Göç İdaresi Başkanlığı’ndan "İstanbul'da 39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı" iddialarına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada "İddialar gerçeği yansıtmamakta olup halihazırda 10 ilçe yeni ikamet izni başvurusuna kapalı durumdadır" ifadeleri kullanıldı.

Haber 16-07-23 08:43

İstanbul göçmenlere kapatıldı! 39 ilçede yabancı uyruklulara oturum izni durduruldu

Emniyet ve jandarma her yerde kaçak göçmenlerin peşinde. Art arda operasyonlar yapılırken denetimler de sıklaştırıldı. İstanbul ise adeta göçmenlere kapatıldı. Tüm ilçelerde yabancılara oturum izni durduruldu. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada insan tacirlerine yapılan operasyonda 18 organizatörün yakalandığını açıkladı.

Haber 15-07-23 07:42

Sosyal medya dolandırıcıları iş başında! 81 ilden mağdurlar var: 'Yurt dışında iş imkanı' ilanlarıyla milyonlarca liralık vurgun...

Sosyal medyada yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirildi. İstanbul'da TIR şoförü olan bir kişi de bu sosyal medya dolandırıcılarının kurbanı oldu. Talihsiz adam, 'yurt dışında oturma izni ve iş bulma imkanı' vaatleriyle binlerce Euro dolandırıldı. 81 ilde mağdurların olduğu ve milyonlarca liralık vurgun yapıldığı iddia ediliyor...

Haber 10-07-23 15:08

Bayram mesaisi ücretine asgari ücret ayarı! Hesaplar ikiye bölündü: 4,5 gün için en az 1.372 TL ödeme

Kurban bayramı tatilinde de çalışmaya devam edenler fazla mesai hesaplama formülü için araştırmalarını sürdürüyor. 9 günlük izni olmayan özel sektör çalışanları 4.5 günlük bayram tatili boyunca maaşlarına her gün için çifte ödeme alacak. Ancak asgari ücrete zam sonrası mesai ücreti hesaplaması ikiye bölündü. Bu kapsamda 1 Temmuz’da çalışacakların bayram mesai 11.402 TL üzerinden yapılacak. Toplamda ise en az 1.372 TL ödeme alınabilecek.

Finans 29-06-23 08:36

5 yılını dolduran memura ücretsiz izin dilekçesi nasıl yazılır?

Kanunlar nezdinde hem görevi hem de sorumluluğu olan ve devletin devamlılık isteyen işlerinde maaşlı olarak çalışan kişiler memur olarak adlandırılır. Memur olarak işlerini yürüten kişilerin en temel görevlerinden biri kamu düzenini korumaktır. Bu kişilere yasalar gereği birtakım haklar tanınır. Bu haklardan biri de ücretsiz izin hakkıdır. Memurların bu izni kullanabilmeleri için o işte beş yıllarını doldurma şartı bulunur. Peki, 5 yılını dolduran memura ücretsiz izin dilekçesi nasıl yazılır?

Haber 26-06-23 19:22

Ücretsiz izin süresi nedir? Ücretsiz izin en fazla kaç gün olur?

4857 Sayılı İş Yasası gereğince hem çalışanların hem de işverenlerin ücretsiz izin talep etme hakları bulunur. İşverenler iş yükü azaldığında ya da ekonomik açıdan dar boğaza düştüklerinde çalışanlarından ücretsiz izne çıkmalarını isteyebilir. Aynı şekilde çalışanlarda belli başlı nedenler sunarak firma sahiplerinden bu izni talep edebilir. Burada bilinmesi gereken en önemli nokta iznin süresidir. Peki, ücretsiz izin süresi nedir, en fazla kaç gün olur?

Haber 24-06-23 19:32

Ücretsiz izin nedir? Ücretsiz izin nasıl alınır?

İş Kanunu kapsamında çalışan insanlara belli başlı haklar tanınır. Ücretsiz izin de bu haklar arasında yer alır. Bu izin hakkı yalnızca çalışan bireylere değil, işveren olarak isimlendirilen patronlara da tanınan bir hak türüdür. Çalışan kişiler bu izni talep edebileceği gibi işverenler de bu izni isteyebilme hakkına sahiptir. Ücretsiz iznin kullanılabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekir. Peki, ücretsiz izin nedir, nasıl alınır?

Haber 24-06-23 19:30

Doğum izinleri yıllık izinden sayılır mı?

Kadın çalışanlar için gebelik sürecinde ve doğum sonrasında kullanılabilen ücretli izin türlerinin neler olduğu son derece önemlidir. Çünkü ücretli izin türlerine göz atıldığı zaman kadınların doğum öncesi ve sonrasındaki süreçte dinlenebilmeleri için yasal düzenlemelerin yapıldığı görülür. Bu nedenle ücretli ve ücretsiz doğum izni arasındaki fark ile doğum izinlerinin yıllık dinlenme hakkına dahil edilip edilmediğinin açıklanması mühimdir.

Haber 22-06-23 13:55

Yıllık ücretli izin nedir? Yıllık ücretli izin kullanılmazsa ne olur?

Yıllık ücretli izin hakkının nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgi edinilmesi önem arz eder. İzin süresine yönelik olan hususların dikkate alınması sayesinde İş Kanunu’na uygun bir şekilde yıllık dinlenme hakkı kullanılabilir. Bununla beraber söz edilen bu izni kullanmamayı planlayan kişiler için sürenin hangi koşullarda ücrete dönüştürülebildiği de açıklanmalıdır. Yıllık ücretli izin hakkı kullanılmadığı zaman bir sonraki seneye devreder mi?

Haber 13-06-23 20:40

Kourtney Kardashian soyunma odasında yere yattı! Pozları dikkat çekti

Geçtiğimiz günlerde evine gelen kardeşinden 5 dakikalık seks yapma izni isteyen Kourtney Kardashian şimdi de soyunma odasındaki pozlarıyla dikkat çekti. Markası için elinden geleni yapan yıldız yere yatarak pozlar verdi.

Magazin 02-06-23 09:26

Son 2 ayda 65 yabancı Aydın’a yerleşti

Türkiye’nin önemli şehirlerinden olan ve demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen Aydın’da, ikamet izni alan toplam 11 bin 492 yabancı yaşarken, son 2 ayda 65 yabancı uyruklu vatandaş ikamet izni alarak Aydın’a yerleşti.

Yurthaber 01-06-23 09:29

Kardeşinden ilişki izni istemişti! Kourtney Kardashian'dan cesur pozlar

Kourtney Kardashian ve Travis Barker evliliği sık sık gündeme geliyor. Son olarak tüp bebek tedavisi denedikleri ortaya çıkan çiftten Kourtney Kardashian evine gelen kardeşinden ve ekipten cinsel ilişki izni istemişti. Ünlü yıldız şimdi de cesur pozlara imza attı.

Magazin 28-05-23 07:25

Tarım ve Orman Bakanlığı iddiaları yalanladı! Özel sektöre kesimlik hayvan ithalatı izni...

Tarım ve Orman Bakanlığı, özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı izni verileceğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Haber 27-05-23 20:42

Son dakika | Kılıçdaroğlu'nun 'borçların faizini silme' vaadi gündem olmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken sözler: Kaynağı yok, atıyor!

Son dakika haberi: Seçimlere 2 günden az süre kala cumhurbaşkanı adayları dikkat çeken mesajlar vermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenirken "Bakanlık pazarlığı alev alev. Toplamda yüzde 1'i zor bulan böyle bir gruba 40 milletvekili dağıtan bir garip insan var" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun 'kredi kartı borçlarının faizlerini silme' vaadine değinen Erdoğan "Parlamentoda Cumhur İttifakı'nın izni olmadan böyle bir yasal değişikliği nasıl yapacaksın?" dedi.

Haber 26-05-23 15:10