Ateşkes Haberleri

Son dakika | Gazze'de ateşkes tasarısı BM'den geçti! İsrail'den ABD'ye tepki, iptal ettiler

BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi. ABD çekimser oy kullandı. Türkiye'den açıklama gelirken, kararın ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail heyetinin Washington'a yapacağı ziyareti iptal etti.

Haber 25-03-2024 17:49

Türkiye ve Avrupa'daki bazı sendikalardan Gazze için İstanbul'da ateşkes çağrısı

İstanbul'da bir araya gelen Birleşik Metal-İş Sendikası ile Avrupalı bazı sendika yöneticileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sona erdirilerek acil ateşkes ilan edilmesi çağrısını yaptı.

Yurthaber 01-03-2024 13:41

Gazze'de 3 aşamalı ateşkes! Hamas kabul etti, her biri 45 gün sürecek

7 Ekim'de başlayan çatışmalar devam ederken dünyanın yakından takip ettiği Gazze'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi.

Haber 07-02-2024 12:31

SON DAKİKA | Savaş yeniden başladı! Mısır 'Ateşkes uzadı' demişti, İsrail Hamas'ı gerekçe gösterdi: Gazze yine ateş altında...

Son dakika haberine göre Hamas ve İsrail arasında ateşkes ve esir takası için anlaşmaya varılmıştı. Dün ikinci kez uzatılan ateşkes ile ilgili olarak Mısır yeni bir açıklama yaptı. Mısırlı yetkililer, İsrail ve Hamas'ın ateşkesi bir gün daha uzattığını duyurdu. Ancak son olarak İsrail'den gelen açıklama insani aranın sona erdiği, savaşın yeniden başladığı yönünde. İsrail, Hamas'ın ateşkesi bozmasını gerekçe gösterdi.

Haber 01-12-2023 06:41

Ateşkes

Ateşkes Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ateşkes Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA | Ateşkes 1 gün daha uzatıldı! İsrail ve Hamas'tan peş peşe açıklamalar

Son dakika haberine göre İsrail ordusu, daha fazla rehinenin serbest bırakılması için ateşkesin devam edeceğini duyurdu. Bir gün uzatılan ateşkes ile ilgili Hamas ise ateşkesin 7'nci gün için uzatılması konusunda anlaştıklarını belirtti.

Haber 30-11-2023 07:53

Son dakika: Katar duyurdu! Ateşkesin saati belli oldu

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ateşkes yarın 8'de başlayacak ve Rehinelerden 13 kişilik ilk grup saat 17.00'de bırakılacak" denildi.

Haber 23-11-2023 17:19

BM'den Gazze için ateşkes çağrısı! Gündem olmuştu, Tunus neden çekimser oy kullandığını açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, dün Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısını kabul etti. Tunus'un oylamada çekimser oy kullanması gündem olmuştu. Tunus'un Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Tarık Adab, "işgalci güçlerin işlediği savaş ve soykırım suçları açık ve güçlü bir şekilde kınanmadığı" için çekimser oy kullandıklarını söyledi.

Haber 28-10-2023 08:22

ABD’den Azerbaycan’a ateşkes çağrısı: ‘Derhal durdurun!’

Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı operasyon ABD’yi rahatsız etti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karabağ’da ateşkes çağrısında bulunarak, “ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor” dedi.

Haber 20-09-2023 07:26

Sudan'da bir haftalık ateşkes yürürlüğe girdi!

Ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) nisan ortasından beri çatıştığı Sudan'da bir haftalık ateşkes yürürlüğe girdi.

Haber 23-05-2023 00:05

Sudan'da ordu ve HDK arasında 72 saatlik yeni ateşkes

Sudan Ordusu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), bu gece yarısından itibaren insani ateşkesi 72 saat daha uzattıklarını açıkladı.

Haber 01-05-2023 00:27

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması, Muharrem İnce'den 'ittifak' çıkışı, Rusya'dan ateşkes kararı...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması, Muharrem İnce'den ittifak mesajı, kıdem tazminatında tavan için yeni genelge, Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı, Tarkan hakkında çok konuşulacak iddia, Özgüç Türkalp'ın hakemliği bırakması...

Haber 05-01-2023 20:09

Son dakika: Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı! Kremlin'den açıklama geldi

Son dakika haberi: Rusya ve Ukrayna arasında yaklaşık 1 yıldır devam eden savaşta önemli bir gelişme yaşandı. Kremlin yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceği bildirildi. Söz konusu 36 saatlik ateşkes talimatını ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin verdi. Öte yandan Ukrayna'dan ateşkes çağrısına yanıt geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 05-01-2023 18:14

Türkiye, ateşkesin sona erdiği Yemen'de tarafları barışçıl çözüm bulmaya çağırdı

Türkiye, ateşkesin sona erdiği Yemen'de tarafları barışçıl çözüm bulmaya çağırdı

Yurthaber 04-10-2022 00:33

Son dakika: Savaşın başından bu yana ABD ve Rusya'dan ilk temas! Ateşkes çağrısı yapıldı

Son dakika haberi: ABD Savunma Bakanı Austin, Rus mevkidaşı Şoygu'yla telefonda görüştü ve ateşkes çağrısı yaptı. Austin, iletişim kanallarının açık olmasının önemine değindi.

Haber 13-05-2022 18:19

Son Dakika: Dışişleri Bakanlığından Rusya ve Ukrayna'ya 'ateşkes' çağrısı! Bir an önce...

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Ukrayna'nın Kramatorsk şehri tren istasyonunun roketlerle vurulmasının yol açtığı can kayıpları ve yaralanmaların üzüntüyle karşılandığı belirtilerek, bir an önce ateşkes ilan edilip savaşa son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Haber 08-04-2022 18:37

Son Dakika: Rusya'dan flaş ateşkes kararı! Yarın saat 10:00'dan itibaren...

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili bir son dakika ateşkes açıklaması geldi. Rusya, bugün Moskova saatiyle 10.00'dan itibaren yalnızca insani amaçlarla ateşkes ilan ettiğini duyurarak, sivillerin ve yabancı vatandaşların Mariupol'den Zaporijya'ya tahliyesi için ek bir insani koridor açılacağını bildirdi.

Haber 30-03-2022 22:41

İstanbul'daki müzakere sonrası Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Ateşkes anlamına gelmiyor

Türkiye’deki Ukrayna-Rusya müzakerelerinin ardından Rusya tarafından dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rus ordusu tarafından Kiev ve Çernihiv’de saldırıları durdurma kararı alınmasının ateşkes anlamına gelmediğini belirtti. İşte o açıklamanın detayları!

Haber 29-03-2022 21:15

SON DAKİKA | İstanbul'da barış umudu! Rusya ile Ukrayna arasında Dolmabahçe'de kritik görüşme

Son dakika haberi: Rusya ile Ukrayna arasındaki yüz yüze barış görüşmeleri bugün İstanbul'da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle yeniden ateşkes umudu doğdu. İki taraf bugün Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi. İlki bugün 10.30'da başlayan ve iki gün sürecek görüşmelerden tüm dünya güzel haberi bekliyor. Öte yandan kritik zirve öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan taraflara "Tüm dünya sizden müjde bekliyor" diye seslendi.

Haber 29-03-2022 07:24

Rusya'dan önemli çağrı! Tarih ve saat vererek duyurdular

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde çatışmalar sürerken insani yardım koridorları da tüm dünyada yakından takip ediliyor. Müzakerelerin de bir yandan devam ettiği savaşta, Rusya tarih ve saat vererek önemli bir çağrıda bulundu. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada 21 Mart'ta Moskova saatiyle 10.00'dan itibaren Mariupol'den doğu ve batıya insani yardım koridorlarının açılacağı aktarıldı. Öte yandan taraflara saat 09.30'dan itibaren ateşkes çağrısı da yapıldı.

Haber 21-03-2022 01:08

Rusya ateşkes ilan etti mi? Peskov açıkladı! Rusya Ukrayna barış görüşmeleri sonuçlandı mı? İşte müzakerelerde son durum!

Rusya Ukrayna barış görüşmelerinden çıkacak olan sonuçlar merakla takip ediliyor. Kremlin Sözcüsü Peskov, son olarak Ukrayna’ya başlattıkları saldırıları durdurabileceklerini, öne sürdükleri şartların Ukrayna tarafından kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Peki Rusya ateşkes ilan etti mi? Rusya Ukrayna barış görüşmeleri sonuçlandı mı? İşte müzakerelerde son durum!

Haber 08-03-2022 15:46

+++Canlı Anlatım-Mariupol ve Volnovaha'da sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol ve Volnovaha kentlerinden sivillerin tahliye edilmesi amacıyla geçici ateşkes uygulanacağını duyurdu.

Haber 05-03-2022 10:38

Biden, Etiyopya'nın Tigray bölgesi için ateşkes çağrısında bulundu

ABD Başkanı Joe Biden, Etiyopya'daki şiddet olaylarından dolayı derin endişe duyduğunu belirterek Tigray bölgesinde ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Haber 27-05-2021 02:52

Mısır'ın, İsrail ve Filistin yönetimini görüşmelere çağırdığı duyuruldu

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunda (KAN) yer alan haberde, Mısır'ın, İsrail, Hamas ve Filistin yönetimini, başkent Kahire'deki görüşmelere katılmaları için davet ettiği kaydedildi.

Haber 27-05-2021 01:38

ABD Başkanı Biden'dan İsrail ve Filistin açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verdikleri güvenlik taahhütlerinde bir değişiklik olmayacağını vurgulayarak, "Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak." dedi.

Haber 22-05-2021 02:53

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken Filistin-İsrail ateşkesini görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasını değerlendirdi.

Haber 21-05-2021 23:30

İsrail güçlerinden Batı Şeria'daki Gazze'ye destek gösterilerine müdahale: 11 yaralı

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlenen Gazze Şeridi'ne destek gösterilerine müdahalesinde 11 Filistinli yaralandı, çok sayıda kişi atılan gazdan etkilendi.

Haber 21-05-2021 20:50

Dışişleri'nden İsrail açıklaması: İkiyüzlü tavır devam ediyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in samimiyetsiz ikiyüzlü tavrı devam ediyor." denildi.

Haber 21-05-2021 16:09

Son Dakika: İsrail polisi, cuma namazı sonrası cemaate saldırdı

Son dakika haberine göre İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate plastik mermi ve ses bombasıyla saldırdı. Gelen bilgilere göre 20 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Haber 21-05-2021 14:11

Son Dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin açıklaması

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanlığı'nca "İsrail'in Filistinlilere yönelik hukuk dışı eylemleri ve ağır tahrikleri sonucunda patlak veren çatışmalarda ateşkes sağlanmasından memnuniyet duyuyor ve bu ateşkesin sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz" açıklaması yapıldı.

Haber 21-05-2021 13:40

Son Dakika: Hamas ve İsrail ateşkes konusunda anlaştı

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın ara buluculuğunda varılan, "karşılıklı ve eş zamanlı olması" kararlaştırılan anlaşma, 02.00'de uygulamaya konuldu.

Haber 20-05-2021 22:14

İsrail Güvenlik Kabinesi Gazze'de ateşkesi görüşmek için toplanıyor

İsrail Güvenlik Kabinesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkesi görüşmek üzere bu akşam toplanacağı bildirildi.

Haber 20-05-2021 16:38

Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Gazze'de ateşkese bir veya iki gün içinde varılacağını tahmin ettiğini söyledi.

Haber 19-05-2021 23:53

İsrail televizyonu: Mısır, Hamas ve İsrail'e Gazze'de ateşkes önerdi

İsrail medyasının üst düzey İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberlerde, Perşembe günü İsrail ve Filistin arasında ateşkes yapılacağı iddia edildi. Hamas, ise İsrail ile ateşkes yapmayı kabul ettikleri yönündeki iddiaları yalanladı.

Haber 18-05-2021 23:15

Netanyahu, ABD'nin kendilerini desteklediğini söyledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar konusunda başta ABD olmak üzere uluslararası desteğin arkalarında olduğunu, Gazze'ye saldırıların devam edeceğini açıkladı.

Haber 16-05-2021 16:53