Atil Kurumlar Haberleri

Aydın’da en çok yatırım yapılan kurumlar belli oldu

İl Koordinasyon Kurulu’na başkanlık eden Aydın Valisi Yakup Canbolat, 2024 yılında en çok yatırım yapılan kurumları açıkladı.

Yurthaber 2024-04-24 15:47:47

MKK nedir, MKK sicil no nedir? MKK sicil numarası öğrenme

Yatırım işlemleri, borsa hareketleri, iş yerlerine ait olan payların senetleri gibi çeşitli finansal terimler, kurumlar ve kuruluşlar devlet takibinde resmî olarak kullanılır. Bunlardan biri de yine kanunlarca kabul edilen ve resmîyeti bulunan bir kısaltma olan MKK’dir. Peki MKK nedir, MKK sicil no nedir? MKK sicil numarası nasıl öğrenilir?

Haber 2024-04-20 21:30:46

Ek vergide yeni gelişme! AYM gerekçeli kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, deprem nedeniyle kurumlar vergisine bir defaya mahsus ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin iptal talebini reddetti.

Finans 2024-04-19 14:26:13

Altının kilogram fiyatı yükselişte

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 415 bin liraya yükseldi. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, İstanbul Altın Rafinerisi, Zirve Değerli Madenler, INTL HRM Kıymetli Madenler, Fetih Döviz ve Kıymetli Madenler ile NMGlobal Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

Finans 2024-04-04 17:00:14

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı

Yıllık gelir vergisi beyannameleri 5 Nisan'da sonra ererken kurumlar vergisi için beyanname verme dönemi de başladı. Süre 30 Nisan'da sona erecek.

Finans 01-04-24 12:24

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans 08-03-24 08:18

Altında rekor üstüne rekor gelirken kilogram fiyatı da 2 milyon lirayı aştı

Altın fiyatlarındaki rekor üstüne rekor gelirken altının kilogram fiyatı da yükseldi. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, VakıfBank, Ahlatcı Metal Rafineri, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak sıralandı.

Finans 07-03-24 17:36

Biyometrik fotoğraf makyajı: Biyometrik fotoğrafta makyaj olur mu? Biyometrik fotoğrafta güzel çıkmak için öneriler

Biyometrik fotoğraf bir vesikalık fotoğraf türüdür. Kuralları ICAO yani Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından belirlenmiş olan ve dijital ortamda kayıt altına alınan vesikalık fotoğraflardır. Resmî kurumlar tarafından kullanılan bu fotoğraf türünde belirli kurallar aranır. Bu fotoğraf türünde makyaj, saç modeli gibi pek çok detaya dikkat edilir. Peki biyometrik fotoğrafta makyaj olur mu? İşte biyometrik fotoğrafta güzel çıkmak için öneriler.

Kadin 22-02-24 18:58

Altının kilogram fiyatı geriledi

Altının kilogram fiyatı 1 milyon 983 bin liraya geriledi. Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar, NMGlobal Kıymetli Madenler, Garanti BBVA, Uğuras Kıymetli Madenler, İstanbul Altın Rafinerisi ile Ziraat Bankası olarak sıralandı.

Finans 01-02-24 17:40

Nasıl AFAD gönüllüsü olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne yapmak gerekir?

AFAD, açılımı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olan, her türlü acil ve afet durumlarında yetkilendirilmiş olan tek kurumdur. Farklı başka kurumlar ile birlikte de çalışabilir. Hedefleri ve amaçları doğrultusunda ülkenin, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak ve olası felaketlerden önce bilgilendirme yapmak, önlem almak gibi durumlardan sorumludur.

Haber 05-01-24 02:05

Mevduat hesapları ve Kur Korumalı Mevduat için adım! Vergilere yeni düzenleme: Süre uzatıldı

Mevduat, katılım fonu, kira sertifikaları ve menkul kıymetlerde tevkifat oranı 2024 Nisan sonuna kadar değiştirilmedi. Ayrıca Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve katılım hesaplarına uygulanan kurumlar vergisi istisnasının süresi 6 ay daha uzatıldı.

Finans 28-12-23 10:13

Altın fiyatlarında tarihi istatistik! Gram altın ve ons altın için peş peşe açıklama: 2024 tahminleri tek tek ortaya çıktı

Fed’in faiz adımlarına son vereceği ihtimaline neredeyse kesin gözü ile bakılırken hem ons altın hem de gram altın fiyatı rekor seviyeye yükseldi. Altın fiyatları tarihi zirvesinde konumlanmak için çabalarken, 2024 altın tahmini için kurumlar tek tek açıklamada bulundu. Aralarında Dünya Bankası, Anz Bank, Societe Generale ve TD Securities’in de olduğu dev kurumlar ons altın için 2100 dolar üzerini işaret etti. Altının gram fiyatı içinse ekonomistler ‘yükselişe devam’ dedi.

Finans 02-12-23 16:02

ÖSYM VE MEB SINAV TAKVİMİ: 2-3 Aralık'ta ne sınavı var? Bu hafta sonu sınav var mı?

Bu hafta sonu ne sınavı var, sorusunun yanıtı araştırılıyor. Yıl içerisinde gerçekleştirilen üniversite, lise ya da özel kurumlar sınavlarına binlerce kişi katılım gösteriyor. Sınav tarihleri ÖSYM ve MEB sınav takvimi doğrultusunda belli oluyor. Peki, hafta sonu ne sınavı var? İşte detaylar...

Egitim 02-12-23 12:33

Yeni ev almayı düşünenler dikkat: Maliyet artacak! Konut kredisine vergi istisnası ayarı geliyor

Konut kredilerinde banka ve sigorta muamelelerine yönelik vergi istisnasına sınırlama düzenlemesi yolda. Böylece krediyle birden çok konut almak isteyenler için maliyet artışı söz konusu olacak. Ayrıca Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) kurumlar vergi istisnasının süresi uzatılacak.

Finans 27-11-23 08:51

Bakan Şimşek'ten KKM hesaplarında vergi istisnası açıklaması: Türkiye'ye fon akışı ciddi bir şekilde artacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına kurumlar vergi istisnası süresinin önümüzdeki yıl yeniden değerlendirileceğini belirtti. Bakan Şimşek ayrıca yerel seçimler sonrasını işaret ederek Türkiye'ye fon akışının "ciddi bir şekilde" artacağını ifade etti.

Finans 24-11-23 15:57

Ülkeye döviz getirecek hamle! Mehmet Şimşek açıkladı: Yeni düzenlemede tek şart...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkeye döviz getirilmesini teşvik etmek üzere, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurt dışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını artıracaklarını belirtti. Şimşek, "Elde edilen gelirlere sağlanan yüzde 50 kazanç istisnasını, kazancın Türkiye’ye getirilmesi şartıyla yüzde 80'e çıkarıyoruz" dedi.

Finans 22-11-23 10:39

Göç İdaresi Başkanlığına bağlı Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü kuruldu

Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulan Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü, sınır yönetimi ve güvenliğine yönelik yatırım ve projelere ilişkin iş ve işlemleri yürütecek, sınır yönetimi alanında kurumlar arası iletişim ve veri paylaşımına ilişkin altyapıyı oluşturacak.

Yurthaber 21-11-23 10:21

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü kuruldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurulan Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü kuruldu. Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü, sınır yönetimi ve güvenliğine yönelik yatırım ve projelere ilişkin iş ve işlemleri yürütecek, sınır yönetimi alanında kurumlar arası iletişim ve veri paylaşımına ilişkin altyapıyı oluşturacak.

Haber 21-11-23 10:11

28 Ekim yarım gün mü, 29 Ekim 2023 hangi güne denk geliyor, hangi kurumlar kapalı? Cumhuriyet Bayramı tatil bilgisi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala "28 Ekim yarım gün mü yoksa tam gün mü tatil olacak?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Öte yandan kamu ve özel sektör çalışanları 29 Ekim'in hangi güne denk geldiğini arama motorlarında sorguluyor. Peki, 29 Ekim hangi güne denk geliyor, tatil mi? 28 Ekim yarım gün mü, resmi tatil mi? İşte, Cumhuriyet Bayramı tatil bilgisi...

Haber 23-10-23 14:48

Vergi borcu sorgulama: Vergi borcum olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Kamu hizmetlerine harcanması amacı ile devletin yerel yöneltimlerin kanunlara göre direkt olarak ya da kimi maddelerin, hizmetlerin ücretleri üzerine ekleme yaparak dolaylı olarak vatandaşlardan toplanan para vergi olarak adlandırılmıştır. Kişiler ve kurumlar çeşitli vergiler ödeme sorumluluğundadır. Vergi borçlarının günü gününe ödenmesi önemli olduğu için çeşitli yollardan yapılabilen vergi borcu sorgulama işlemi aksatılmamalıdır.

Haber 17-10-23 15:15

28 Ekim resmi tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim 2023 hangi güne denk geliyor, hangi kurumlar kapalı?

28 Ekim resmi tatil mi, yarım gün mü gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü bu yılda ülke genelinde düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlanacak. Peki, 28 Ekim günü tatil mi? 29 Ekim 2023 hangi güne denk geliyor, hangi kurumlar kapalı? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Haber 12-10-23 15:22

AB’den X'in sahibi Musk ve Meta'nın sahibi Zuckerberg’e İsrail-Filistin uyarısı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyon Üyesi Thierry Breton, İsrail-Filistin gündemiyle ilgili sosyal medya platformlarında yayılan dezenformasyon sebebiyle X ve Meta şirketlerinin sahipleri Elon Musk ve Mark Zuckerberg’e yönelik açık mektup paylaştı. Musk ve Zuckerberg’den 24 saat içinde şikayete yanıt vermeleri ve ‘ilgili kurumlar’ ile temasa geçmeleri talep edildi.

Haber 12-10-23 12:10

Son Dakika | MSB'de kritik toplantı... Terörle mücadele eden tüm kurumlar bir araya geldi!

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Başkanı Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Haber 04-10-23 16:55

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib’i kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın görüşmeleri sürüyor. Fidan, ABD’nin New York şehrinde Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib’le görüştü.

Haber 22-09-23 18:57

Bağımsız denetim nedir? Bağımsız denetime tabi olma şartları nelerdir?

Bağımsız denetim, isminden de anlaşılabileceği gibi bağımsız olarak denetleme manasını taşımaktadır. Pek çok firma ve şirketin finansal tablolarının yetkili kurumlar tarafından denetlenmesi ve şeffaflık ilkesinin uygulanması son derece önemli bir konudur. Bağımsız denetim ile alakalı tüm detaylar Türk Ticaret Yasası içerisinde açık ve net bir biçimde yer almaktadır. Kanunlara göre bu denetime tabi tutulan birçok farklı şirket türü vardır. Peki, bağımsız denetim nedir, ne işe yarar?

Haber 15-09-23 18:59

Mehmet Şimşek için bir ilk! Gıda Komitesi toplandı: Fiyat artışlarının önüne geçmek için piyasaya müdahale

Gıda Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in ev sahipliğinde ilk toplantısını yaptı. Toplantıda alınan kararlara göre, gıda fiyatlarında öngörülebilirliğin artırılması ve gerekli tedbirlerin daha etkin şekilde alınması için Erken Uyarı Sistemi'nin güçlendirilerek uygulanmasına devam edilecek. Bazı tarımsal ürünlerde tüketici aleyhine muhtemel fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için ilgili kurumlar aracılığıyla gerektiğinde piyasada değerlendirmek üzere ürün tedariki yapılacak.

Finans 12-09-23 10:00

Hem altın hem dolar! Dev kurumlar tahminlerini peş peşe açıkladı: “3 liralık 5 liralık düşüşlere bakmayın…”

Altın fiyatları ve dolar/TL kuru için yatırımcılar yönün ne olacağını merak ediyor. Bu kapsamda ons altın ve gram altın için uzmanlar yeni seviyeleri açıklayarak yıl sonu tahminlerini paylaştı. HSBS, Deutsche Bank ve Standard Chartered ise Dolar/TL kuru tahminlerini revize etti. İşte Kapalıçarşı verileri ile 5 Ağustos Cumartesi gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları ve canlı döviz kurları ekranı…

Finans 05-08-23 07:57

Türk Lirası dönüşümüne kurumlar vergisi istisnasına düzenleme

Kurumların, döviz tevdiat ve katılma hesaplarındaki yabancı paralarını Türk lirasına çevirmeleri durumunda vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlarının kurumlar vergisinden müstesna olması uygulaması 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak.

Finans 29-07-23 11:10

SON DAKİKA: Euro 30 lirayı aştı, dolar ve gram altın fiyatında yeni rekor! ‘Gelecek 6-12 ay içinde’ diyerek duyurdular: İki dev kurumdan çifte rekorlu tahmin…

Altın fiyatları ve döviz kurları rekor seviyelerde hareket etmeye devam ederken kurumlar yeni tahminlerini peş peşe açıkladı. Citibank gelecek 6-12 ay içinde ons altın fiyatı için 2100 dolarlık rekor seviyede bir tahmininde bulundu. BofA Securities de dolar/TL kurunun yıl sonuna kadar 31 TL seviyesine geleceğini öngördü. Euro ise bugün 30 lirayı aştı. İşte 18 Temmuz Salı Kapalıçarşı verileri ile güncel döviz kurları ve anlık, canlı Cumhuriyet altını, gram altın, çeyrek altın fiyatları…

Finans 18-07-23 10:56

Pasaport durum sorgulama: Pasaportumun durumunu nereden öğrenebilirim?

Şahısların kendi bulundukları bölgeden başka bir yabancı bölgeye gidebilmeleri için pasaporta ihtiyacı vardır. Pasaport, kimlik belgesi yerine geçen önemli bir belge olarak karşımıza çıkar. Bu belgeye sahip olunabilmesi için başvuru da bulunulması gerekir. Başvuruda ise ilgili kurumlar tarafından bazı önemli evraklar istenir. Bu evraklar ile başvuru kolay bir şekilde yapılır. Peki, pasaport durum sorgulama nasıl yapılır, başvuru durumunu nereden öğrenebilirim?

Haber 13-07-23 19:12

Taksicilerden en az yüzde 100 zam talebi... Resmi yazı gönderildi, gözler 27 Temmuz'a çevrildi!

Asgari ücrete yapılan, memur ve emekli maaşlarına da yapılması beklenen zamlar sonrasında MTV'den ÖTV'ye kurumlar vergisinden sigara fiyatlarına kadar birçok kalemde de artışa gidildi. Yaşanan artışlarla giderlerinin yüzde 100 oranında yükseldiğini belirten taksiciler, taksimetre ücretlerine zam talebinde bulundu. İBB'ye gönderilen yazıda "En az yüzde 100 zam istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Finans 12-07-23 08:40

Acil numaralar 2023: Acil durum telefon numaraları listesi

Her ülkenin yangın, elektrik ya da gaz kaçakları, güvenlik, kaza gibi hayati tehlike bulunan durumlarda aranabilmesi için acil telefon numaraları bulunur. Ülkeden ülkeye değişiklik gösteren bu numaraların ortak özellikleri üç haneli olması ve böylece vatandaşların hızlıca ihtiyacı olan yetkili birimlere ulaşabilmesi amacı taşır. Türkiye için de acil durumda aranabilecek telefon numaraları belli dönemlerde güncellenir ve vatandaşlara, devlete ait resmi kurumlar tarafından duyurulur.

Haber 25-05-23 09:25

Petrol fiyatları ters köşe yaptırdı! Tahminlere ‘mecburi’ güncelleme: ‘2023 sonunda 95 dolar…’

Geçtiğimiz ay OPEC’in petrol üretim kesintisi kararı ile yüzde 5’ten fazla değer kazanan petrol fiyatları için kurumlar tahminlerini yukarı yönlü revize etmişti. Ancak dört haftadır üst üste düşüş kaydeden petrol fiyatları için kurumlara ters köşe yaptırırken tahminleri de revize ettirdi. İsviçreli banka UBS 2023 yılı petrol tahminini 105 dolar seviyesinden 10 dolar daha aşağı çekerek 95 dolar olarak açıkladı.

Finans 17-05-23 14:52

18 Mayıs yarım gün mü, tatil mi? 18 Mayıs 2023 Perşembe okul ve iş yerleri yarım gün mü? 2023 resmi tatil günleri!

18 Mayıs Perşeme gününün yarım gün tatil olup olmadığı merak ediliyor. Bilindiği üzere resmi tatillerde kamu kurumları, okullar, bankalar, borsa, sağlık ocağı gibi kurumlar kapalı oluyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl coşkuyla karşılanmaktadır. Resmi tatil olan 19 Mayıs'tan bir gün önce 18 Mayıs'ın da yarım gün tatil olma durumu sorgulanmaya başladı. Peki, 18 Mayıs yarım gün mü olacak? İşte 2023 resmi tatiller ve konuya ilişkin detaylar...

Haber 16-05-23 08:49

19 MAYIS CUMA RESMİ TATİL Mİ, okullar tatil mi? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda kamu kurumları, banka ve üniversiteler açık mı?

19 Mayıs tatil mi, sorusu 2023 yılının cuma gününe denk gelmesi sebebiyle gündeme geldi. Bilindiği üzere resmi tatillerde kamu kurumları, okullar, bankalar, borsa, sağlık ocağı gibi kurumlar kapalı oluyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl coşkuyla karşılanmaktadır. 19 Mayıs Cuma günü ile hafta sonu tatilini birleştirmek isteyen vatandaşlar konuya ilişkin sorgulamalarına hız kazandırdı. İşte 2023 resmi tatiller ve 19 Mayıs tatiline ilişkin detaylar...

Haber 16-05-23 08:48

TÜİK o iddiaları tek tek yanıtladı! Enflasyon verisi yanlış mı hesaplandı? Eurostat’ı işaret ederek açıkladı…

Geçtiğimiz hafta Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, TÜİK’in hesaplamada hata yaptığı iddia edilmişti. Kurum tarafından verilerinin güvenilirliğine yönelik iddialara ilişkin açıklama geldi. “Uluslararası norm ve standartlarda karşılaştırılabilir istatistik üreten TÜİK, yürüttüğü tüm süreçlerde dünyada en şeffaf kurumlar arasında yer almaktadır" denilen açıklamada DİSK’in enflasyon sepeti davası açıklamasına da yanıt verildi.

Finans 09-05-23 15:05

Geleceğin kaptanları SUBÜ’de yetişiyor

Türkiye’de yetkili denizcilik eğitimi veren kurumlar arasında yer alan SUBÜ Denizcilik MYO Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı’nda genç kaptan adayları için ilk uygulamalı eğitimler başladı.

Yurthaber 03-05-23 13:18

Dolar ve euro için de geçerli olacak! Resmi Gazete’de yayımlandı: Vergi istisnası…

Kurumlar vergisi istisnasının, kurumların bilançolarında yer alan yabancı paralar için de uygulanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 25-04-23 08:21

Emtia nedir, emtialar nelerdir? Emtia nasıl alınır, nereden alınır?

Bir kişi yatırım yapmak istediği takdirde farklı piyasalar ve yatırım araçları ile karşılaşır. Emtia da yatırımcıların alım satımını yapabildiği kaynaklardandır. Dolayısıyla emtianın ne anlama geldiği ve nasıl alınabildiği birçok yatırımcı tarafından merak edilen konular arasındadır. Meta olarak da adlandırılan emtiaların farklı çeşitleri mevcuttur. Farklı emtiaların, değişik piyasalarla kurumlar üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştirilebilir. Peki, emtia nedir?

Finans 20-04-23 09:37

Ek kurumlar vergisinde değişiklik! 20 bine yakın mükellefi ilgilendiriyor: Resmi Gazete'de yayımlandı...

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile tek seferlik ihdas edilen ek kurumlar vergisinin uygulanmasına yönelik esaslar belirlendi. Söz konusu vergi, 2022 yılı verilecek kurumlar vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılan indirim ve istisnalar üzerinden alınacak. Karar yaklaşık 20 bin mükellefi ilgilendirirken, vergilerin iki taksit halinde ödeneceği ifade edildi.

Finans 15-04-23 09:56

Ekonomi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Ekonomi bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Bir toplumdaki mal ve hizmetlerin üretimi ve dağıtılmasını kolaylaştıran organizasyonlara ve kurumlar sistemine kısaca ekonomi adı verilir. Ülkeler için çok önemli bir sistemdir. Bu nedenle ekonominin mutlaka uzman kişiler tarafından yönetilmesi gerekir. İşte bu yüzden üniversitelerde Ekonomi bölümü vardır ve bu bölümde öğrencilere ekonomiye dair tüm bilgiler öğretilir. Bu bölümü okuyan öğrenciler, kendini geliştirerek Ekonomist olabilir. Peki Ekonomi mezunları ne iş yapar ve nerelerde çalışır?

Egitim 10-04-23 14:40

Hafta sonu sınav var mı? 8-9 Nisan 2023 ne sınavı var? ÖSYM sınav takvimi

Hafta sonu sınav var mı, ne sınavı var gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. ÖSYM, MEB ve bazı kurumlar genellikle sınavlarını hafta gerçekleştiriyorlar. Okul çevresindeki kalabalığı görenler ise hangi sınavların olduğu merak ediyorlar. İşte ÖSYM sınav takvimi...

Egitim 07-04-23 16:47

OPEC, üretimi kısma kararı aldı! Petrol fiyatı tahminleri değişti: 'Yeni senaryo var' diyerek duyurdular...

Rusya’nın ardından OPEC+ ülkeleri de petrol üretiminde günlük 1 milyondan fazla üretimi azaltma kararı alındı. Mayıs ayında devreye gireceği bildirilen karar petrol fiyatlarını yüzde 5’ten fazla yükseltti. Üretim kesintisi ile kurumlar petrol fiyatı tahminini güncelledi. İki büyük kurum tarafından yapılan yeni tahminde fiyatların ortalama olarak 100 doların üzerine yükseleceği öngörüldü.

Finans 04-04-23 09:36

Sermaye artırımlarına kurumlar vergisi indirimi

Kurumlar Vergisinde yurt dışından getirilen sermaye artışlarında indirim oranı yüzde 75 olarak düzenlendi. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Finans 01-03-23 08:10

Konya'da depremzedelerin yaraları sarılıyor

Konya'daki yurtlara, kamu misafirhanelerine ve otellere yerleştirilen depremzedelerin ihtiyaçları kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların çalışmalarıyla karşılanıyor.

Yurthaber 28-02-23 13:47

Benzin ve motorin zammına kapı aralayacak tahmin! Petrol fiyatları için teker teker duyurdular: Yeniden 3 haneli rakamları görebilir…

Geçtiğimiz yıl Rusya-Ukrayna Savaşı ile 140 dolar seviyelerine yükselerek rekor kıran petrol fiyatları 70-80 dolar aralığına kadar çekilmişti. An itibarıyla Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 82,59 dolardan işlem görüyor. Başta benzin ve mazot fiyatı (motorin) olmak üzere akaryakıt piyasasını yakından ilgilendiren petrol için endişelendiren bir tahmin yapıldı. Kurumlar tek tek tahminlerini açıklarken, petrol fiyatlarının yeniden 3 haneli rakamlara yükselebileceği öngörülüyor.

Finans 28-02-23 10:47

Mersin'deki fuar alanı deprem yardımları için lojistik üssüne dönüştü

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından yardım depolama merkezine çevrilen 15 bin metrekarelik fuar alanı, çeşitli belediye ve kurumlar tarafından afetzedeler için hazırlanan yardım malzemelerinin lojistik üssü oldu.

Yurthaber 24-02-23 11:20

Tanzanya Büyükelçisiydi... Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu göreve çağrıldı! O şehre gidip çalışmaya başladı

AFAD, 10 ilde çalışmalarını sürdürüyor. Kilis ve Şanlıurfa'da hasar tespit çalışmalarının sona erdiği ifade edilmişti. AFAD Başkanı Yunus Sezer'e destek vermek amacıyla eski başkan Mehmet Güllüoğlu da göreve çağrıldı. AFAD, deprem sürecinin başında eleştirilen kurumlar arasındaydı. Mehmet Güllüoğlu, son olarak Tanzanya Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.

Haber 10-02-23 11:37

Merkez Bankası'ndan bankalara yazı! KKM'de üst sınır kaldırıldı...

Şirketler için uygulanan kurumlar vergisi istisnası 2022 yılı sonunu kapsayacak şekilde genişletildi. Karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Öte yandan bankalara giden yazıda KKM hesaplarında üst faiz sınırının kaldırıldığı belirtildi.

Finans 26-01-23 13:11