Atli Birlikler Haberleri

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki tansiyon giderek artıyor! Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı...

Ermenistan ordusuna bağlı birlikler Nahçıvan'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada açılan ateşe karşılık verildiği bildirildi.

Haber 2023-09-08 15:52:25

SON DAKİKA | Kadirov tarafını seçti, çatışma an meselesi! Çeçen birlikler isyanın merkezi Rostov'a ulaştı

Son dakika haberi: Rusya'da 'kabus günü' sürüyor. Wagner’in günün ilk saatlerinde yaptığı silahlı ayaklanma resti, ülkeyi alarm durumuna geçirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov’un gönderdiği birlikler, isyanın merkezi Rostov’a ulaştı. İki tarafın kritik noktalardaki bekleyişi sürerken, vatandaşlar muhtemel çatışmalara karşı kentten ayrılmaya devam ediyor.

Haber 2023-06-24 17:49:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yemin edecek! Detaylar netleşti; yeni Bakanlar Kurulu da bu akşam belli oluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün saat 15'te TBMM’de yemin edecek. Törene yabancı ülkelerden 20 lider ve 45 bakan katılacak. Erdoğan sonrasında Anıtkabir'e gidecek. Atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelecek. Göreve başlama töreninde kürsüye çıkarak, yeni dönemin ilk konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra da konukları ile akşam yemeğinde buluşacak. Erdoğan merakla beklenen yeni kabinesini ise bu akşam Çankaya Köşkü'nde açıklaması bekleniyor.

Haber 2023-06-03 07:55:18

Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Eski Pakistan Başbakanı İmran Han böyle gözaltına alındı

Eski Pakistan Başbakanı ve Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han hakkındaki davaları izlemek için başkent İslamabad'a geldi. Han İslamabad Yüksek Mahkemesi dışında paramiliter birlikler tarafından gözaltına alınıp tutuklandı. Hakkında 90'ın üzerinde açılmış dava bulunan Han'ın hangi sebeple tutuklandığı belirsizliğini koruyor. PTI siyasetçilerinden Musarrat Çima, Han'a işkence edildiğini ve paramiliter birliklerin Han'ı dövdüğünü öne sürdü.

Haber 2023-05-09 14:31:22

DİSK, KESK ve bazı birlikler 1 Mayıs'ı Maltepe Meydanı'nda kutlayacak

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Maltepe Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.

Yurthaber 18-04-23 13:58

Dijital birliklerin robot askeri Barkan 2023'te askeri birliklere verilecek

HAVELSAN AR-GE ve Mühendislik Direktörü Mehmet Onur Özçelik: - "Amacımız, geleceğin savaş sahasında dijital, insansız birlikler oluşturmak. Barkan, burada insansız kara aracı rolüyle önemli bir rol üstleniyor" - "Barkan'ın keşif, gözetleme, istihbarat toplama ve izleme, atış destek gibi konularda birçok özelliği mevcut. Aracımız kıtalara gönderildi, kullanıcıların birtakım geri bildirimleri alındı, ürün iyileştirilmesi alanında çalışmalar devam ediyor"

Yurthaber 31-08-22 15:43

Love Island'ı kazanan Ekin Su Cülcüloğlu'na milyonluk teklifler yağıyor

Geçtiğimiz günlerde yarışmayı kazanmak için her şeyi yapacağını söylediği mesajları ifşa olan Türk oyuncu Ekin-Su Cülcüloğlu, İngiltere'nin BBG Evi olarak adlandırılan Love Island'ı kazanan ismi oldu. Cülcüloğlu, yarışmadan sonra moda markalarıyla yaptığı anlaşmalar ve sponsorlu iş birlikler ile milyon dolarlar kazanmaya hazırlanıyor.

Magazin 03-08-22 15:06

İstanbul'da asayiş denetimi yapıldı

Denetime atlı birlikler ve narkotik köpekleriyle de destek verildi

Yurthaber 02-08-22 22:04

Zırhlı Birlikler darbe davasında 30 darbeciye verilen ömür boyu hapis cezası onandı

Yargıtay, "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan 29 eski askere verilen ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezalarını hukuka uygun buldu - Eski tuğgeneral Ahmet Bican Kırker'e "kasten adam öldürme" suçundan verilen müebbet ile "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan verilen 16 yıl hapis cezaları onandı

Yurthaber 05-07-22 11:04

Putin'den dünyayı tedirgin eden açıklama! 'Karşılık veririz'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili olarak "Eskiden onlar için herhangi bir tehdit yoktu. Şimdi ise orada eğer askeri birlikler ve altyapı konuşlandırılırsa, karşılık vermek ve toprakları için buna benzer tehdit oluşturmak zorunda kalacağız" dedi.

Haber 30-06-22 07:01

Rekabet Kurumu Başkanı canlı yayında ilk kez açıkladı: Yumurta fiyatları belirlenirken kartel yapıldı mı?

Rekabet Kurulu yumurta üretimi alanındaki çeşitli teşebbüs ve birlikler hakkında soruşturma açmıştı. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küre soruşturmada gelinen son noktayı ve kartel iddialarının doğru olup olmadığını ilk kez canlı yayında açıkladı. Küle, ayrıca zincir market soruşturmasına ilişkin de Yargı kararına işaret ederek, "Yürütmeyi durdurma taleplerin reddetmesi yargının bizim soruşturmada ne kadar hukuk içerisinde kaldığımız ve doğru tespitler yaptığımızın göstergesi" dedi.

Finans 24-06-22 14:56

Paraşütçü birlikler ne demek? Paraşütçü birlikler birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Paraşütçü birlikler şeklindedir. Paraşütçü birlikler ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:36

Ukrayna güçleri Rus askerlerini pusuya düşürdü! O anlar havadan görüntülendi

Rus ordusunun kontrolü tamamen sağlamaya çalıştığı Mariupol kentinde şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Kentte haftalardır direnişine devam eden Azov Taburu’na bağlı birlikler, Rus ordusuna lojistik destek sağlayan askerleri pusuya düşürdükten sonra kaçanları da tek tek bularak öldürdü.

Haber 18-04-22 21:50

Son dakika: Binlerce kişiyi toplayıp gösteri yapmıştı... Ukrayna'da Kadirov ile dalga geçtiler!

Rusya - Ukrayna savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Savaşın ilk haftasında Ramazan Kadirov'a bağlı Çeçen birlikler Putin saflarında savaşmak için Ukrayna'ya yola çıkmıştı. Çeçenistan'da büyük bir törenle Ukrayna'ya gönderilen Çeçen birliklerin savaşın seyrini değiştireceği konuşuluyordu. Ukrayna Güvenlik Servisi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Haber 21-03-22 07:24

Son dakika: Rusya-Ukrayna çatışmasında kritik gelişme! Kiev'e girmeye çalışan birlikler etkisiz hale getirildi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar Rusya-Ukrayna çatışmalarıyla ilgili son bilgileri verdi. Kiev'e girmeye çalışan silahlı birliklerin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bodnar, "Bugün saat 15.00 itibarıyla 10 uçak 7 helikopter düşürüldü. Onlarca tank ve zırhlı araç imha edildi. Eğer Rusya durmazsa daha fazla kayıp verecek." ifadelerini kullandı.

Haber 25-02-22 17:32

Son dakika: Rusya geri mi çekiliyor? Ukrayna sınırında son durum: Görüntüler yayımlandı

Son dakika haberi: Ruusya-Ukrayna krizinde yeni haberler gelmeye devam ediyor. 16 Şubat (bugün) için yapılan 'işgal' iddiaları sonrası gözler sıcak bölgeye çevrildi. Gerilim tırmanırken Rusya'dan yapılan 'Tatbikatı biten birlikler üslerine dönüyor' açıklaması kafaları karıştırmıştı. ABD ve NATO bu bilgiyi doğrulamazken bugün ise Moskova, sınırdaki bazı askeri birliklerinin geri çekilmeye başladığı görüntüleri yayımladı.

Haber 16-02-22 10:42

ABD'den Rusya'ya karşı hamle! Askeri birlikler Polonya'ya ulaştı

ABD’nin Rusya’ya karşı NATO’yu desteklemek amacıyla gönderdiği askeri birliklerden ilki Polonya’ya geldi. ABD, Polonya ve Almanya’ya 2 bin asker göndereceğini ve Almanya’da konuşlu bin askerin Romanya’ya kaydırılacağını açıklamıştı.

Haber 05-02-22 21:03

Rusya'dan yeni hamle! Askeri birlikler sevk edildi

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim tüm dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. ABD ve İngiltere’den de peşi sıra açıklamaların yapıldığı gelişmelerin yanı sıra son olarak Rusya’dan yeni askeri tatbikat hamlesi geldi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ukrayna sınırına yakın Rostov bölgesinde askeri tatbikat düzenleneceği belirtildi. Buna göre bazı askeri birlikler, tatbikat için Rostov bölgesindeki poligonlara sevk edildi.

Haber 26-01-22 17:58

TDP Genel Başkanı Sarıgül, gündemi değerlendirdi:

"TOBB dahil tüm birlikler, KOBİ'lere, esnafa ve çiftçiye sıfır faizle en az 3 yıl ödemesiz kredi desteği versin"

Yurthaber 17-01-22 13:26

“Rus Askerler Kazakistan’dan 19 Ocak’ta Çekiliyor”

Kazakistan’da Ocak ayının ilk günlerinde kitlesel protestolarla başlayan ve hükümetin istifasına neden olan krizde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in talebiyle ülkeye konuşlandırılan Rusya öncülüğündeki birlikler geri çekiliyor

Haber 14-01-22 00:33

Rusya öncülüğündeki birlikler Kazakistan'dan çekiliyor

Rusya öncülüğündeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne bağlı barış gücü askerleri Kazakistan’dan çekilmeye başladı.

Haber 13-01-22 12:08

Kazakistan'daki protestolar Putin için kabus mu fırsat mı?

Rusya, Kazakistan'daki protestoların kontrol altına alınabilmesi için askeri birlikler gönderdi.

Haber 07-01-22 23:01

Kazakistan: Protestolara müdahale sürerken, Rusya öncülüğündeki yabancı askerler ülkeye ulaştı

Rusya'nın öncülüğündeki birlikler, Kazakistan'da akaryakıt zammına karşı başlayıp, hükümet karşı eylemlere dönüşen protestoların bastırılmasına yardımcı olmak için ülkeye ulaştı. Ülkenin en büyük kenti Almatı'da silah sesleri yankılanırken, yetkililer ölü sayısının arttığını söylüyor. Kentin ana meydanında hükümet binalarında alevler görülürken, Kazak birlikleri yüzlerce göstericiye müdahale ediyor.

Haber 07-01-22 02:08

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon Irak'taki muharip görevini sonlandırdı

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, ABD'nin daha önce duyurduğu gibi Irak'taki muharip misyonuna son verdi. Ülkede kalan birlikler danışmanlık ve IŞİD'in yeniden güçlenmesine engel olmak için Irak ordusuna destek görevi görecek.

Haber 10-12-21 09:06

Hapishaneye tank girdi! Ekvador'daki cezaevinde operasyon esnasında çatışma çıktı

Ekvador'da, cezaevinde çeteler arasında çıkan çatışmada 118 kişinin ölmesinin ardından kontrolün sağlanması için operasyonlar sürüyor. Bugün, silah seslerinin duyulduğu hapishaneye tank girerken özel birlikler ile çete mensupları arasında çıkan çatışmada bir polis ile çok sayıda mahkum yaralandı.

Haber 03-10-21 09:44

Pentagon'dan Kabil Havalimanı açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Amerikan ordusunun, Afganistan’dan tahliye edilecek kişilerin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına gelmelerine izin verilmesi için Taliban komutanları ile günübirlik iletişim halinde olduklarını açıkladı. Kirby, "Kalan son birlikler de tahliye edildikten sonra Kabil Havalimanında herhangi bir sorumluluğumuz kalmayacak." dedi.

Haber 25-08-21 18:06

Taliban karşıtı güçler Pençşir'de üç bölgeyi daha ele geçirdi

Afganistan'ın büyük bir bölümünde kontrolü ele geçiren Taliban'a karşı bir araya gelen yerel birlikler, 'son kale' olarak adlandırılan Pençşir Vadisi'nde üç ilçenin daha kontrolünü ele geçirdi. Taliban, bölgeye yüzlerce savaşçısını gönderdiğini duyurdu.

Haber 23-08-21 08:16

FETÖ ihanete böyle hazırlandı

FETÖ, AK Parti'nin 1 Kasım 2015 genel seçimlerinden yüzde 49 oy oranıyla yeniden iktidara gelmesinin ardından ihanet girişimine karar verdi - Elebaşı Gülen'in talimatının ardından sivil imamların öncülüğünde Türkiye'nin birçok noktasında, darbe girişimi için hazırlıklara başlandı - Bu kapsamda, ihanet girişimini Akıncı Üssü'nde yönetecek üst düzey mahrem imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş, darbeye hazırlık kapsamında yurt dışı seyahatlerine başladı - Görüşmelerde, darbe girişimi sırasında hangi birliklerin kullanılacağı, alıkonulacak askerler, sevk edilecek özel birlikler ve ele geçirilecek kamu kurumlarına ilişkin planlar yapıldı - Örgüt elebaşı Gülen, 19 Mart 2016'da haki cübbesiyle kamera karşısına geçerek, "Antrparantez umum adına konuşuyorum. Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum." ifadelerinin de yer aldığı konuşmasıyla darbe talimatını verdi. Elebaşının "Kapadokya sakinleri" dediği kitle, ihanette bulunacak örgüt mensubu askerlerdi

Yurthaber 12-07-21 11:06

Afganistan'da kadınların Taliban endişesi: 'Kız çocuklarının eğitim güvencesi tehdit altında'

Yabancı birlikler Afganistan'dan çekilmeye devam ediyor. BBC, üç farklı kuşaktan üç kadınla geleceğe dair endişelerini konuştu. Öğretim üyesi, mezun ve öğrenci olan bu üç kadın, Covid salgını sürecinde eğitim alanındaki dijital eşitsizliğin yanı sıra cinsiyet eşitsizliği, kültürel ve çatışmadan kaynaklı sorunlarla da baş etmek zorunda kaldıklarını anlatıyor.

Haber 30-06-21 13:47

Migros Bölgesel Kooperatifler Zirvesi'nde kooperatiflerle bir araya geldi

Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nin ilki perakende sektörüne 67 yıldır öncülük eden Migros’un sponsorluğunda Adana’da düzenlendi - Yoğun ilgi gören zirve kapsamında katılımcılara çeşitli eğitimler veren, bire bir görüşmeler gerçekleştiren Migros, kooperatif temsilcileri ile bir araya gelerek yeni iş birlikler için fırsat yarattı

Yurthaber 19-06-21 12:32

NATO: Afganistan'da hükümet ve silahlı kuvvetler, kendi ayakları üzerinde durabilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan’da hükümet ve silahlı kuvvetlerin, kendilerine destek verecek uluslararası birlikler olmadan da kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar güçlü olduğunu belirtti.

Haber 28-05-21 00:10

Batman ve Şırnak’ta Maket Uçakla Saldırı

Önceki gün Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’ne maket uçaklarıyla düzenlenen saldırından iki gün sonra bu kez Batman ve Şırnak’taki askeri birlikler hedef alındı

Haber 21-05-21 11:21

ABD Afganistan'dan çekilme için takviye birlik gönderdi

ABD yönetimi, Afganistan'dan çekilme sürecinde Amerikan ve NATO askerlerini korumaları için ülkeye takviye birlikler gönderdi.

Haber 07-05-21 07:41

BMGK: Yabancı askerler Libya'dan çekilsin

BM Güvenlik Konseyi, Libya'daki askeri birlikler ile paralı askerlerin "derhal çekilmesi" çağrısını yineledi.

Haber 13-03-21 13:18

ÇKA Teknik Destek Programı ilan edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) yerel aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkılarını artıracak çalışmaları için kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla 2021 yılı Teknik Destek Programını ilan etti.ÇKA’dan yapılan açıklamaya göre, toplam bütçesi 1,5 milyon lira olan teknik destek programı ile bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sorun ile karşılaşılan çalışmalarına eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi konularına destek sağlanacak.Program için uygun başvuru sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek, kuruluşları, birlikler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri ile teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri.2021 yılı sonuna kadar devam edecek program kapsamında her bir destek için ajans tarafından belirlenen başvuru tarihleri; 2.dönem (Mart-Nisan) elektronik başvuru 22 Nisan 2021 taahhütname gönderimi 30 Nisan 2021, 3.

Yurthaber 10-03-21 10:32

Hıfzıssıhha Kurulu Adıyaman ile ilgili yeni kararlar aldı

Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında toplanarak, ‘yüksek riskli’ il olunmasının ardından yeni kararlar aldı.Kontrollü normalleşme kapsamında risk gurubuna göre ayrılan iller arasında ‘kırmızı’ gurupta bulunan Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu, alınacak tedbirler ve uyulacak kuralları açıkladı.Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ise; Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla, Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanmasına, İlimiz genelinde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmamasına karar verildi.İlimiz genelinde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süresinin; 3 saatten 4 saate yükseltilmesine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimizin ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmasına izin verilmesine karar verildi.65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı çocuklar ve gençlerin şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaları ile ilgili kısıtlamalarının devamına karar verildi.Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim/sınav yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarının devamına karar verildi.İlimiz genelindeki yeme içme yerlerinin, (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) 10.00-20.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilmesi ve işyeri içerisinde hizmet sunamamasının devamına karar verildi.Halı saha, yüzme havuzu ve benzer i tesisler in, yeni bir kar ar alınıncaya kadar kapalı kalmasınadevam edilmesine, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin, kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilmesi kararının devamına karar verildi.Yeni bir karar alınıncaya kadar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin ertelenmesine karar verildi.Kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin Valilik/Kaymakamlıklara (ilgilimevzuatında başkaca bir hüküm bulunmadığı takdirde en az üç gün öncesinden) bildirilmesi sağlanarak bu kurum/kuruluşlarca yapılacak etkinliklerde belirlenen kurallara, kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediğinin denetim ekiplerince kontrol edilmesine karar verildi.”

Yurthaber 02-03-21 17:25

Zırhlı birlikler yeniden sokağa çıktı!

Zırhlı araçların sokağa çıktığı Myanmar'da sular durulmuyor. İnternet kesildi, sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve ordu gece saatlerinde evlere baskın yapıyor. Askerler ise durumu protesto etmek isteyenlere plastik mermiyle müdahale ediyor.

Haber 15-02-21 11:58

Myanmar'da darbe: Zırhlı birlikler yeniden sokağa çıktı, internet kesildi

Myanmar'da 1 Şubat'ta yapılan darbeye karşı yapılan gösterileri bastırmak için ordunun harekete geçtiği düşünülüyor. Ülkenin en büyük kentlerinden Yangon'da darbe gününden bu yana ilk kez zırhlı araçlar sokağa çıktı.

Haber 15-02-21 05:53

Denizli’de süt fiyatı 3 lira olarak belirlendi

Denizli’de 8 ilin süt üreticilerini temsil eden birlikler ve sanayiciler arasında yapılan anlaşma sonucu, soğuk süt fiyatı 2.80 TL, üreticiye ödenmesi koşulu ile 3 TL olarak kabul edildiğini duyurdu.Aralık ayı son haftasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde oluşan süt fiyatı ve bunun tabana yansıması sonrası, toplantı gerçekleştirildi.

Yurthaber 01-01-21 10:36

Denizli’de toplantılar 3 ay ertelendi

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, korona virüs tedbirleri kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerinin toplantılarını 3 ay ertelenmesi kararını aldı.Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Bilim Kurulunun önerisine istinaden yeni kararlar aldı.

Yurthaber 01-12-20 18:27

Etkinlik ve genel kurul toplantıları erteleme kararı uzatıldı

19’un yayılım hızını kontrol altına almak amacıyla toplanan Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, barolar, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin ve genel kurul toplantılarının ertelenmesi kararını Şubat ayı sonuna kadar uzattı.Tedbirlere uymayanlara para cezasıİl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre tedbirlere uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek.

Yurthaber 30-11-20 18:24

Kongreler yeniden ertelendi

Sivas İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında gerçekleşen olağanüstü toplantıda; STK, meslek kuruluşları ve kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarını erteleme kararı aldı.Sivas İl Hıfzıssıhha Kurulunun olağanüstü toplantıda aldığı kararlar kapsamında, mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak daha önceden ertelenen sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler2021 yılı Şubat ayı sonuna kadar ertelendi.

Yurthaber 30-11-20 14:58

Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararları açıkladı

Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan yeni kararlar doğrultusunda sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler genel kurul toplantıları da dahil 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi.Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23.Maddesi gereği Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanarak kararlar aldı.

Yurthaber 29-11-20 20:18

Kars’ta etkinliklere Covid-19 yasağı

Kars’ta Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, barolar, meslek odaları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler ‘Genel Kurul Toplantıları’ dahil 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi.Kars İl Hıfzıssıhha Meclisi Kararı ile 2 Ekim - 1 Kasım 2020 tarihinde alınan ‘Derneklerin genel kurul toplantılarının ertelenme kararı’ 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı.Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “17 Kasım 2020 tarihli 31307 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 Sayılı Kanunla derneklerin genel kurul toplantılarının ertelenmesine dair İçişleri Bakanı’na yetki veren 7244 Sayılı Kanunun 2/ç maddesi ve İçişleri Bakanlığının 24.11.2020 tarihli Onayına istinaden Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 28.11.2020 tarih ve 11/17 no.lu kararı kapsamında;1.

Yurthaber 29-11-20 10:51

Türkiye’de Barolar Dahil Seçim Süreçlerine 3 Ay Erteleme

Türkiye’de Corona virüsü salgınında günlük vaka sayısı 30 bin seviyesindeyken, üç ay süreyle daha barolar başta olmak üzere kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, dernekler, sivil toplum kuruluşları, birlikler gibi tüzel kişilikler için toplantı yasağı getirildi

Haber 27-11-20 23:19

İçişleri'nden genelge: Geniş katılımlı etkinlikler 3 ay daha ertelendi

Koronavirüs salgınında yaşanan artış nedeniyle, derneklerin genel kurulları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler (genel kurul toplantıları dahil) 3 ay süreyle tekrar ertelendi.

Haber 27-11-20 19:32

Hindistan Keşmir’de yerleşim yerlerine saldırdı: 3 sivil hayatını kaybetti

Keşmir Kontrol Hattı’nda (LoC) Hindistan kuvvetlerinin roketli saldırısı sonucu 3 sivil hayatını kaybetti, 11 sivil yaralandı.Hindistan’a ait birlikler Keşmir Kontrol Hattı’nda (LoC) yer alan yerleşim yerlerine roketli saldırı gerçekleştirdi.

Haber 13-11-20 16:00

Ermenistan’a ait birlikler kayıplar vererek geri çekiliyor

Azerbaycan ordusunun yürüttüğü operasyonlar sonucu Gubadlı yönünde kayıplar veren Ermenistan birlikleri önemli yükseklik ve bazı mevzilerden çekilmek zorunda kaldı.

Haber 22-10-20 09:18