Avlanma Haberleri

Soğuk hava balık tezgahlarını vurdu: Fiyatlar bir haftada ikiye katlandı

Karadeniz’de olumsuz hava şartları nedeniyle avlanma azalırken, balık fiyatları neredeyse 2'ye katladı. Bir hafta öncesine kadar 50 liradan satılan hamsi, tezgahlarda 120 lira seviyesine ulaştı. Tezgahlarda istavrit 100, sargan 200, levrek 250, somon ve mezgit 150, barbun balığı ise 300-350 liradan satılıyor.

Finans 2024-01-11 15:56:34

Sıcak hava Karadeniz’de balığı etkiledi

Karadeniz’de avlanma sezonu devam ederken, havaların sıcak seyretmesi sebebiyle hamsi dışında balık çeşidi azalmaya başladı.

Yurthaber 2023-11-06 09:51:15

Balık pazarındaki sessizlik yerini berekete bıraktı

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden dolayı uzun süre sessiz kalan balık pazarı, kış sezonunun başlaması ve avlanma yasağının sona ermesinin ardından bereketlendi.

Yurthaber 2023-10-31 10:40:35

'Böyle giderse sadece fotoğraflarda göreceğiz' Marmara'daki o tehlikeye dikkat çekti! 'En son denizdeydi artık yok'

Türkiye’de avlanan su ürünleri miktarı azalırken sezonun kapanmasına günler kala balıkçılar beklediklerini bulamadı. Olumsuz gidişatta aşırı avlanma ve deniz kirliliğine işaret ediliyor. İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, tehlikeye dikkat çekip “En son kalkan balığı Marmara Denizi'ndeydi artık yok, uskumru, kolyoz, orkinos, dil balığı, kırlangıç yok" dedi. Balıkçı Erkan Sarıyaprak, "Böyle giderse balıkları sadece fotoğraflarda göreceğiz" dedi.

Haber 2023-04-08 13:01:29

Osmaniye'de av yasağı öncesi balıkçılar Aslantaş Baraj Gölü'ne son ağları atıyor

Osmaniye'de, 1 Nisan'da başlayacak avlanma yasağı öncesi balıkçılar Aslantaş Baraj Gölü'ne attıkları son ağları çekiyor.

Yurthaber 27-03-23 13:19

Avlanma cezası 250 bin lira olan yaban keçisini vurdular! Şüpheliler aranıyor

Tunceli'de nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde yer alan yaban keçisi, kaçak avcılarca vurularak öldürüldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile jandarma ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Haber 24-01-23 23:47

Elazığ’da yasa dışı avcılık yapan 1 kişiye idari işlem yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 1 kişiye idari işlem uyguladı.

Yurthaber 13-01-23 10:38

Türk polisinin derin sulardaki gözü: Kurbağa adamlar

Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğünde görevli dalgıçlar boğulma, suda kaybolma, sel, kaçakçılık, kaçak avlanma ve suçların aydınlatılması gibi vakalarda görevlerini ifa ediyor - Şube müdür vekili Gökhan Çağlardere: - "Polis görevi hep karada gibi düşünülüyor ama Mavi Vatan da toprağımızın bir parçası"

Yurthaber 18-10-22 11:02

Bozcaada ve Marmara Denizi'nin mercanları araştırılıyor

Nesli tehlike altındaki taş ve altın mercan kolonilerinin yasa dışı balıkçılık faaliyetleri, bilinçsiz avlanma ve çapa atımı nedeniyle zarar görmesini engellemek amacıyla yıl sonuna kadar dalışlarını sürdürecek bilim insanları, elde edecekleri verileri ve çözüm önerilerini ilgili kuruluşlara rapor halinde sunacak - ÇOMÜ Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp: - "Habitatlarda yapılan incelemelerde ezilmiş veya dalları kırılmış mercan kolonilerine rastlıyorsunuz. Bu durum son derece vahim"

Yurthaber 24-09-22 11:02

Avlanma mevsimi ne demek? Avlanma mevsimi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Avlanma mevsimi birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Avlanma mevsimi ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:48

Avlanma dönemi ne demek? Avlanma dönemi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Avlanma dönemi birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Avlanma dönemi ne demek, anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:48

Avlanma sezonu ne demek? Avlanma sezonu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Avlanma sezonu birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Avlanma sezonu ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:48

Avlanma ne demek? Avlanma kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Avlanma kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Avlanma ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:19

Samsun'da göl, baraj ve akarsularda güvenliği botlu jandarma ekibi sağlıyor

İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde ocak ayında kurulan Vezirköprü Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, başta kaçak avcılıkla mücadele olmak üzere denetim faaliyetleri gerçekleştiriyor - Bot Komutanı Astsubay Çavuş Kazım Öz: - "Kaçak ve bilinçsiz avlanma ile azalan balık popülasyonu, gece gündüz yapılan sıkı denetimlerle tekrar artış göstermeye başlamış ve kaçak avlanmanın önüne geçilmiştir"

Yurthaber 17-05-22 11:18

Binlercesi Antalya kıyılarına vurmuştu! Böyle yem oldular

Antalya Körfezine kıyaya vuran binlerce denizaanası, bu sefer deniz çıyanının avı olurken görüntülendi. Suyun dibindeki denizanalarının üzerinde ağırlık oluşturarak kalkmalarını önleyen çıyanların, avlanma anları görüntülere yansıdı. Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bundan sonra gittikçe azalacak. Endişe ve korkuya gerek yok. Turizm sezonuna doğru oldukça nadir gözükecekler" dedi.

Haber 17-04-22 14:17

Hatay'da balıkçıları şoke eden görüntü! Balık yerine o takıldı, ''dokunmayın'' uyarısı geldi

Hatay'daki balıkçılar, önceki gün avlanmak için teknelerle denize açıldı. Avlanma alanlarına teknelerini çeken balıkçıların serdikleri ağlara ise neredeyse balıktan çok denizanası takıldı. Farklı bölgelerde ağ bırakan balıkçılar, yine aynı manzarayla karşılaştı. Konu hakkında İskenderun Teknik Üniversitesi'nden açıklama geldi. Prof. Dr. Tahir Özcan, ''Çok erken bir dönemde kıyılarımıza görmeye başladık. Eğer akıntıya kapılırlarsa körfez içine de girebilir. Zehirli olduğu için dokunmasılar'' dedi

Haber 12-02-22 11:56

DENİZ KAPLUMBAĞALARI: KADİM DENİZCİLERİN TEHLİKELİ YOLCULUĞU - Hayalet ağlar deniz kaplumbağalarına ölüm saçıyor

Anadolu Ajansı foto muhabirleri Özge Elif Kızıl ve Şebnem Coşkun'un 4 ay süren çalışmayla görüntülediği deniz kaplumbağaları, bilinçsiz avlanma nedeniyle deniz dibinde kalarak canlıların yaşamını tehlikeye atan "hayalet ağlar", balıkçı oltaları, misinalar ve tekne pervaneleri sebebiyle zorlu yaşam mücadelesi veriyor - DEKAMER'in son iki yıllık verilerine göre, 231 ölü deniz kaplumbağası Akdeniz sahillerine vurdu. Bu verilere göre, rehabilitasyon için getirilen 95 deniz kaplumbağasının 56'sı denizsel alana geri döndü, 39'u hayatını kaybetti - DEKAMER Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska: - "Balıkçılara ağda baygın şekilde kaplumbağa gördüklerinde öldü zannedip denize atmamalarını söylüyoruz. Kafası aşağıda, kuyruk tarafı yukarıda olacak şekilde muz tanklara koymalarını ve bizlere hemen haber vermelerini istiyoruz"

Yurthaber 04-02-22 11:20

10 yıl önce Rusya'dan getirildi! Kilosu 12 bin dolar

Dünyada 250 milyon yıldır yaşayan ve ana vatanı Karadeniz ile Hazar Denizi olan Mersin balıklarının nesli, kontrolsüz avlanma nedeniyle son birkaç yılda tükenme tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Mersin balığı popülasyonunu artırmak için Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, 10 yıl önce Rusya'dan döllenmiş havyar getirdi. Yumurtalar için uygun koşullar sağlandı ve yavrular elde edildi. Balıklardan elde edilen havyarın kilosu 2 bin ile 12 bin dolar arasında satılıyor.

Haber 22-12-21 11:23

Hamsi Türkiye’yi terk etti, Gürcistan'a yöneldi: Kasası 500 lira

Denizlerde, 1 Eylül tarihinde başlayan avlanma sezonunun hemen ardından hamsi, Ordu’daki balıkçı tezgahlarında yerini aldı. Bu yıl erken başlayan hamsi sezonu ve hava sıcaklıklarının ılıman gitmesi nedeniyle hamsi, daha serin sulara yöneldi. Balıkçılar, şuan bölgede hamsi olmadığını ve Gürcistan tarafına yöneldiğini, tezgahlarda çok az sayıda olan hamsinin bir kasasının fiyatının ise 500 TL olduğunu belirtti.

Haber 09-12-21 13:41

İngiliz binici ata tekme tokat saldırdı! Ülkeyi ayağa kaldıran görüntü

İngiltere'de avlanma karşıtı bir grup tarafından çekilen video sosyal medyada öfkeye neden oldu. Ata tekme atıp yumruklayan kadının görüntüleri, Hunt Saboteur Twitter sayfasında paylaşıldıktan sonra 2 milyondan fazla görüntülenme aldı. Ülkeyi ayağa kaldıran görüntüler sonrası kadın hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 10-11-21 08:44

İstanbul Boğazı'nda hareketli anlar! Balıkçı ağına mayın takıldı

Avlanma yasağın bitmesiyle sefere çıkan balıkçıların ağına İstanbul Boğazı'nda patlamış mayın takıldı. İncelemenin ardından mayın kamyona yüklenerek götürüldü.

Haber 02-09-21 11:12

Egeli balıkçılar yeni sezona umutlu başladı

Avlanma sezonunun açıldığı ilk gün sabaha kadar sürecek zorlu mesailerinde yine sırt sırta çalışan balıkçılar, ilk mahsulü de denizden el birliğiyle çıkardı - Kaptan Mehmet Uzun: - "Geç açılmamıza rağmen güzel balık yakaladık. Bugün bereket çok güzeldi. Hamsilerle kasalarımızı doldurduk" - Kaptan Süleyman Öztürk: - "Bugün de ilk avımızı yaptık. Bereketli geçti. Sezonun da iyi geçeceğini öngörüyoruz"

Yurthaber 01-09-21 10:10

Yasağın bitmesine sayılı günler kaldı! Karadenizli balıkçılar hamsiden umutlu

1 Eylül itibarıyla başlayacak avlanma dönemi için Karadenizli balıkçılar hamsiden umutlu olduklarını söylediler. Bu yılın hamsi yılı olacağını belirte balıkçılar, av yasağının bitmesine sayılı günler kala, teknelerinde son hazırlıklarını yapıyor.

Finans 20-08-21 09:31

Balıkçılara verilen destek ödemelerinin ne kadar olacağı açıklandı! İşte 2021-2022 balıkçılık desteği miktarları

İç sularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin tamamı ve denizde faaliyet gösteren boyu 12 metreden küçük balıkçı gemilerine, avlanma yönetimi, avlanılan ürün ve miktarlarının kayıt altına alınması ve sosyoekonomik durumlarına ilişkin verilerin toplanması karşılığında 2021 ve 2022 yıllarında sağlanacak destek tutarları belli oldu. Öte yandan Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova'daki tezkere sahibi gemilere verilen destek bu yıl için iki katına çıkarıldı.

Finans 14-07-21 11:32

Tamamı kadınlardan oluşuyor! Dünyanın en ilginç savaş ekibi: Akashinga

Kaçak avlanma yüzünden Zimbabve’deki fil nüfusu ciddi oranda hasar aldı. 2001 yılından bu yana fil nüfusu yüzde 40 azaldı. 2017 yılında vahşi hayvanları korumak için Akashinga isimli tamamı kadınlardan oluşan bir koruyucu ekip kuruldu. Bu ekibin faaliyetlerinden sonra bölgedeki fillerin yasak avlanma olayları yüzde 80 azaldı.

Trend 24-06-21 09:19

HDP binasına saldıran Gencer'le ilgili yeni gelişme! Hepsi evinden çıktı

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla vurarak öldürdükten sonra tutuklanan Onur Gencer'in (27) evinde yapılan aramada, av tüfeği ve kurusıkı tabanca ele geçirildiği öğrenildi. Gencer'in, yivsiz av tüfeği bulundurma ruhsatına sahip olduğu ve yasal avlanma için bu tüfeği kullanma izninin olduğu belirtildi. Öte yandan Gencer'in son 1 yılda 7 kez poligona giderek atış talimi yaptığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Haber 19-06-21 14:09

Tezgahları kültür balıkları süslüyor

15 Nisan’da sona eren avlanma yasağı sonrası, Ordu’daki tezgahlarda kültür balıkları daha çok talep görüyor.

Finans 10-05-21 16:57

Balıkçılık krizi: İngiltere'den yeni adım!

İngiltere-Fransa arasında Manş Denizi’ndeki Jersey Adası açıklarında avlanma hakları konusunda anlaşmazlık devam ederken, İngiltere adaya gönderdiği 2 devriye gemisini geri çağırdı.

Haber 07-05-21 11:07

Soyu hızla azalan mor vatoz ağlara takıldı: Geç cinsel olgunluğa ulaştığı için...

Antalya'da, parakete avlanma tekniğiyle kılıç balığı yakalamak için denize açılan balıkçı Mutlu Çam'ın oltasına, nesli tükenme tehdidi altında olan mor vatoz takıldı. Balıkçı, aynı gün 2 metre uzunluğunda, 40 kiloluk kılıç balığı da yakaladı.

Haber 07-05-21 10:03

İngiltere ve Fransa arasındaki balıkçılık anlaşmazlığı neden kaynaklanıyor?

Manş Denizi'ndeki Jersey Adası çevresinde balıkçılık ve avlanma haklarıyla ilgili İngiltere ve Fransa'nın yaşadığı anlaşmazlık, Brexit sonrası yaşanan belirsizliklerin bir örneğini oluşturdu. BBC Reality Check ekibi, Jersey Adası çevresindeki gerilime ilişkin sorulara yanıt aradı.

Haber 07-05-21 05:58

İngiliz balıkçı teknesi, Fransız balıkçı teknesini Jersey Adası’ndan çarparak uzaklaştırdı

İngiltere-Fransa arasında Manş Denizi’ndeki Jersey Adası açıklarında avlanma hakları konusunda anlaşmazlık devam ederken, bugün 50'den fazla Fransız balıkçı teknesinin düzenlediği protestolar sırasında İngiliz balıkçı, Fransız balıkçı teknesini çarparak bölgeden uzaklaştırdı.

Haber 06-05-21 18:04

İngiltere ile Fransa arasındaki 'Jersey' krizi büyüyor

İngiltere ile Manş Denizi’ndeki Jersey adası açıklarında avlanma hakları konusunda anlaşmazlık yaşayan Fransa arasındaki tansiyon giderek artıyor.

Haber 06-05-21 13:36

İngiltere, Manş Denizi'nde avlanma konusunda Fransa ile anlaşmazlık nedeniyle Jersey Adası'na iki devriye gemisi gönderiyor

İngiltere, Manş Denizi'ndeki Jersey Adası etrafındaki sularda balıkçılık hakları konusunda anlaşmazlıkların ardından Fransız balıkçıların düzenleyeceği protesto üzerine Kraliyet Donanması'na ait iki devriye gemisini bölgeye gönderiyor.

Haber 05-05-21 23:45

Bakanlıktan Balon balığı av teşviği | Balon balığının kuyruğu ne işe yarıyor? Balon balığının kuyruğu ne kadar? Balon balığı nerelerde var?

İstilacı balık türlerinden biri olan Balon balığının Türkiye sularında yayılım göstermesinin ardından, avlanma ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Balon balığının yanlış kullanımının ölüme yol açması sebebiyle önlemler alınırken Akdeniz ve Ege kıyılarında görülen Balon balığının avlanmasını teşvik amaçlı olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ödeme yapılması kararlaştırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Balon balığının tanesine 5 TL ödenmesi kararı alındı.

Finans 04-05-21 11:54

Siirt’te kaçak avcılık yaptığı tespit edilen şahıs hakkında tutanak tutuldu

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Doğan köy bölgesinde canlı mühre ile ava kapalı alanda kaçak avlanma yaptığı tespit edilen 1 şahıs hakkında tutanak düzenlendi.Edinilen bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince, Doğan köy bölgesinde ava kapalı olan bölgede kaçak avlanma yaptığı belirlenen 1 şahıs yakalandı.

Yurthaber 05-04-21 12:00

Ordu’da avcılara 78 bin lira ceza

Ordu’da 2020 yılında yasak avlanma yapan avcılara 78 bin lira ceza kesildi.Orman ve Su İşleri 11.

Yurthaber 03-04-21 14:58

Su ürünleri av yasağı başladı, tekneler karaya çekildi

3 tarafı suyla çevrili Elazığ’da bugün itibariyle av yasağı başladı, ekipler uyarılarda bulunarak teknelerin karaya çekilmesini sağladı.Ülke genelinde olduğu gibi 3 tarafı sularla çevrili Elazığ’da da 1 Nisan itibariyle su ürünleri avlanma sezonu kapandı.

Yurthaber 01-04-21 11:32

Siirt’te kaçak avcılık yaptığı tespit edilen 1 şahıs hakkında tutanak tutuldu

Siirt kent merkezine 5 kilometre uzakta bulunan Deliklitaş bölgesinde canlı mühre ile ava kapalı alanda kaçak avlanma yaptığı tespit edilen 1 şahıs hakkında tutanak düzenlendi.Edinilen bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince, Deliklitaş bölgesinde ava kapalı olan bölgede kaçak avlanma yaptığı belirlenen 1 şahıs yakalandı.

Haber 29-03-21 16:20

Elazığ’da avlaklarda denetim, keklikler ele geçirildi bir meteris yıkıldı

Elazığ’da kaçak avlanma ile ilgili avlaklarda denetim yapan ekipler, kafes içerisinde terk edilmiş 2 adet canlı keklik ele geçirdi, 1 meterisi de imha etti.Av yasaklarının başlamasıyla birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sahada denetim çalışmalarına yoğunluk verdi.

Yurthaber 19-03-21 11:10

Siirt’te kaçak avcılık yaptığı tespit edilen 3 şahıs hakkında tutanak tutuldu

Siirt’in Tillo ilçesinde canlı mühre ile ava kapalı alanda kaçak avlanma yaptıkları tespit edilen 3 şahıs hakkında tutanak düzenlendiği belirtildi.Edinilen bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince, Tillo ilçesinde ava kapalı olan bölgede kaçak avlanma yaptığı belirlenen 3 şahıs yakalandı.

Yurthaber 15-03-21 15:59

Eskişehir iç sularında 3 ay sürecek olan av yasağı başladı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, 2021 yılında iç sularda avlanma yasağı bugün 15 Mart tarihi itibariyle başladığını belirterek vatandaşların yasağa titizlikle riayet edilmesini rica etti.Müdür Gümüş, yaptığı açıklamada, su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 5/1 ve 5/2 numaralı tebliğ hükümleri gereğince; 15 Mart - 15 Haziran 2021 tarihleri arasındaki üç aylık dönemde iç sularımızda mevcut sazan, yayın, kadife, siraz, tatlı su kefali gibi balıkların amatör ve ticari amaçlı olarak avlanmasının yasak olduğunu belirtti.Su ürünleri avcılığının yasak olduğu bu dönemde balıkçı gemilerinin de karaya çekilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’de görevli Su Ürünleri Kontrolörleri, Emniyet, Jandarma, Orman Muhafaza teşkilatları mensupları ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile belirlenmiş koruma ve kontrolle vazifeli diğer kamu görevlilerince göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerde yasak dönemde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçılara yasal işlem uygulanacağını söyledi.

Yurthaber 15-03-21 14:52
Yurthaber 13-03-21 10:06

Av sezonu sona erdi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de Merkez Av Komisyonu Kararları doğrultusunda 2020-2021 av dönemi kapatılarak avlanma yasağı başladı.Merkez Av Komisyonundan yapılan açıklamada, "Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunması, geliştirilmesi, avlanmaların kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi maksadına yönelik olarak 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3 üncü maddesi çerçevesinde toplanıldı.

Yurthaber 12-03-21 11:11

Av yasağı başladı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurulu Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER) Başkanı Mustafa Özer, 2020-2021 av sezonunun sona erdiğini söyledi.Özer, yaptığı açıklamada 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında Merkez Av Komisyonunun kararlarına istinaden 7 Mart Pazar günü itibariyle ülke genelinde av yasağının başladığını hatırlatarak, yaban hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiğini belirtti.Avcıların avcılık etiğine ve avlanma yasağına uymasını isteyen Özer, "Yasaklı dönemde avlanma yapıldığını gören vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüklerine, 112 Acil Çağrı Merkezlerine bildirimlerde bulunabilirler.

Yurthaber 08-03-21 15:50

Trabzon'da balıkçı tezgahlarında hamsinin yerini diğer çeşitler aldı

Kontrollü normalleşme süreci kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi gününde balıkçı pazarında hareketlilik yaşanıyor - Pazarda, yetersiz avlanma nedeniyle hamsi çok az olduğu için istavrit, mezgit, somon ve çupra gibi çeşitler ilgi görüyor - Balıkçı Yakup Bektaşoğlu: - "Sezonun nasıl başlayıp nasıl bittiğini kimse bilmiyor, biz de anlamadık. Önce çok ince çıktı, sonra yasak geldi. Yasaklar bitti bu sefer hamsi gelmedi. Vatandaş istediği kadar yiyemedi"

Yurthaber 06-03-21 14:14

Trabzon'da balıkçı tezgahlarında hamsinin yerini diğer çeşitler aldı

Kontrollü normalleşme süreci kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi gününde balıkçı pazarında hareketlilik yaşanıyor - Pazarda, yetersiz avlanma nedeniyle hamsi çok az olduğu için istavrit, mezgit, somon ve çupra gibi çeşitler ilgi görüyor - Balıkçı Yakup Bektaşoğlu: - "Sezonun nasıl başlayıp nasıl bittiğini kimse bilmiyor, biz de anlamadık. Önce çok ince çıktı, sonra yasak geldi. Yasaklar bitti bu sefer hamsi gelmedi. Vatandaş istediği kadar yiyemedi"

Yurthaber 06-03-21 14:14

ABD’de gri kurt katliamı: 60 saatte 216 kurt öldürüldü

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Wisconsin eyaletinde av sezonunda günlük avlanma limitlerine uymayan avcılar 60 saatte 216 gri kurt öldürdü. Hayvanları koruma derneklerinden katliama tepki yağdı.

Haber 05-03-21 11:07

Siirt’te kaçak avcılık yaptığı tespit edilen bir kişi yakalandı

Siirt’in Eruh ilçesinde kaçak avlanma yaptığı tespit edilen 1 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü av koruma ekipleri, Eruh ilçesine bağlı Görendoruk bölgesinde ava kapalı olan alanda kaçak avlanan bir kişiyi tespit etti.

Yurthaber 03-03-21 12:47

Balık fiyatları el yakıyor

Ocak ayında avlanma yasağı getirildikten sonra şubat ayı ortalarında avlanmasına yeniden izin verilen hamsinin yanı sıra denizlerimizde balıkların azalması fiyatları artırdı.

Yurthaber 01-03-21 11:05