Avlanmak Haberleri

Kestikleri ağaçları mevzi yapıp adeta katliam yaptılar! Diyarbakır’da ‘pes’ dedirten görüntüler: 'Gözlerini karartmışlar!'

Diyarbakır’dan skandal bir görüntü geldi. Avlanılması yasak olan bölgede kestikleri ağaçları mevzi yapıp, 200’ün üzerinde türün yaşadığı göletteki kuşları avladılar. ‘Avlanmak yasaktır’ tabelalarına rağmen, kimlikleri belirsiz kişiler, üniversite yerleşkesi içindeki 4 ağacı kesip 2 mevzi yaptı. Mevziler ve kenarlarında onlarca fişek görüntülenirken, bu yolla birçok kuşun öldürüldüğü de belirtildi. İşte akıllara durgunluk veren olayın detayları…

Haber 2024-02-19 13:20:48

Muğla’da olta balıkçılığı alanları dışında avlanmak yasak

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün belirlediği olta balıkçılığı alanlarının dışında avlanmak yasak.

Yurthaber 2023-03-13 11:20:49

Avlanmak için ormana gitmişti! Ateş ettiği bufalo intikamını çok kötü aldı... Görüntüler gündem oldu

Meksikalı bir avcı grubu Arjantin'in merkezindeki Entre Ríos kentine düzenlenen av gezisinde faciayı yaşadı. Grubun lideri Mario Canales avlanmak için gittiği ormanda gördüğü bir bufaloya ateş etti. Avcının tüfeğinden çıkan kurşundan kurtulmayı başaran bufalo intikamını kötü bir şekilde alara Canales’e saldırdı. Hastaneye kaldırılmasına rağmen Canales hayatını kaybetti.

Trend 2022-10-15 15:05:13

Avlanmak için denize açılan balıkçıların ağına uçak parçaları takıldı!

Zonguldak'tan denize açılan balıkçılar ilginç bir manzarayla karşılaştı. Düzce açıklarında avlanan balıkçıların ağlarına uçak parçaları takıldı. Yapılan araştırma sonucu, uçağın 2009 yılında su altı sporları tutkunları için parçalara ayrılarak batırılan C-47 tipi askeri uçak olduğu öğrenildi.

Haber 2022-10-12 01:17:25

Tekirdağlı balıkçılar poyraz nedeniyle denize açılamıyor

Balıkçı barınağında ağlarını onaran balıkçılar, yeniden avlanmak için havanın düzelmesini bekliyor

Yurthaber 06-09-22 15:00

Karaburun'da su altının güzellikleri gece dalışıyla keşfediliyor

Dalış sporcularından Emrah Özdemir: - "Gündüzleri kovuklara saklanan bütün canlılar akşamları avlanmak için dışarı çıkıyor. Biz de onları görme şansını yakalıyoruz gece dalışında" - Kadir Doğan: - "Gündüz dalışlarında ahtapotları çok nadir görebiliyoruz ama bu dalışta epey ahtapot gördük, bizim için farklı bir deneyim oldu"

Yurthaber 03-09-22 11:27

Avladığı yılanı bütün yutarak boğulma tehlikesi yaşayan kartalın tedavisi sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklarda görevli veteriner hekim Murat Ünlü: - "Kartalımız biraz avlanmak konusunda acemi gibi çünkü bütün halde yutmuş ve parçalamamış yılanı, çıkarmadan önce yılanın çürümeye başladığını gördük. Yaklaşık 2 gün kadar kartalın ağzında yılan durmuş. Kartalı şube müdürlüğümüze getirmeselerdi ölebilirdi"

Yurthaber 17-08-22 11:53

Avlanmak ne demek? Avlanmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız kelimenin bir arada kullanıldığı zengin bir dildir. Bu zenginliğin oluşması için de Türk Dil Kurumu tarafından birçok yetkili görevlendirilmiştir. Kelimelerle ilgili yapılan incelemeler sonucunda, sözcüklerin anlamları ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Dile merakı olan kişiler, yayımlanan bilgilerle kafalarındaki sorulara cevap bulabilir. Avlanmak kelimesi de anlamı araştırılan kelimeler arasında yer alır. Avlanmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:19

Gafil avlanmak ne demek? Gafil avlanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Gafil avlanmak şeklindedir. Gafil avlanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:03

Sinop sahilinde kahreden görüntü! Toplu halde karaya vurdular

Sinop'ta geçen hafta 25 ölü kuşun sahile vurmasının ardından, 15 kara gerdanlı dalgıç ölüsü kıyıya vurdu. Söz konusu durum hakkında yetkililer inceleme başlatırken, balıkçı Naci Adalı, ''Balık kıtlığı var. Buna da bağlı olarak açıkta dip ağları var. Dip ağlarına balıklar takılıyor. Bu kuşlarda 40-50 metreye dalabilen hayvanlar. O dalışta ağdan balık alması çok zor. Balık azaldıkça hayvan ölümler çoğalıyor. Onlar da avlanmak istiyorlar'' dedi.

Haber 23-04-22 11:57

Tam 100 kiloluk orkinos yakaladılar, 2 saat 50 dakikada tekneye çıkarabildiler

Antalya'da bir grup balıkçı, avlanmak için çıktıkları Beldibi açıklarında 2 metre boyunda ve 100 kilogram ağırlığında orkinos yakaladı. Balıkçılar, balığı 2 saat 50 dakika süren uğraşlar sonucu tekneye çıkarabildi. Zorlu bir mücadeleyi andıran o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 03-04-22 19:14

Hatay'da balıkçıları şoke eden görüntü! Balık yerine o takıldı, ''dokunmayın'' uyarısı geldi

Hatay'daki balıkçılar, önceki gün avlanmak için teknelerle denize açıldı. Avlanma alanlarına teknelerini çeken balıkçıların serdikleri ağlara ise neredeyse balıktan çok denizanası takıldı. Farklı bölgelerde ağ bırakan balıkçılar, yine aynı manzarayla karşılaştı. Konu hakkında İskenderun Teknik Üniversitesi'nden açıklama geldi. Prof. Dr. Tahir Özcan, ''Çok erken bir dönemde kıyılarımıza görmeye başladık. Eğer akıntıya kapılırlarsa körfez içine de girebilir. Zehirli olduğu için dokunmasılar'' dedi

Haber 12-02-22 11:56

Daskyleion'da bulunan ok uçları dönemin savaş ve avcılık tarihine ışık tutuyor

Bandırma ilçesindeki İlk Çağ kentinde yapılan kazılarda gün ışığına çıkarılan ve çoğunluğu Pers medeniyetine ait olan 500 ok ucu, iki veya üç kanattan oluşuyor - Daskyleion'da ele geçen madeni silahlar üzerine doktora yapan öğretim görevlisi Özgün Kasar: - "İki kanatlı ok uçları geniş kanatlara sahipse deriyi, cildi delmek için kullanılmış olabilir. Daha çok üç kanatlı ve sivri ok uçları zırhları delmek için kullanılmış. Form, ağırlık ve büyüklüklerinin, kesinlikle kullanıldıkları amaçla ilişkili olduğunu, bu ok uçlarının hem savaşlarda hem de avlanmak için kullanıldığını söyleyebiliriz"

Yurthaber 23-08-21 11:07

İskenderun Körfezi'nde renkli görüntüler! Teknelerle yarıştılar

Hatay'ın İskenderun Körfezi'nde avlanmak için denize açan balıkçılar, yunus sürpriziyle karşılaştı. Balıkçı teknesiyle yarışan yunuslar renkli görüntüler oluşturdu.

Haber 31-07-21 14:24

Bakan Pakdemirli Marmara'ya dalarak hayalet ağ çıkardı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, farkındalık oluşturmak için Marmara Denizi'nde dalış yaparak, balıkçıların avlanmak için attığı; ancak çeşitli nedenlerle denizde kalan 'hayalet ağlar'ı topladı.

Haber 21-07-21 13:23

Fark edince telefonuna sarıldı! Aç kalan tilki bakın ne avladı

Sivas’ta aç kalınca avlanmak için şehre inen tilki, avladığı tavukla kaçmaya çalışırken cep telefonu ile görüntülendi.

Haber 15-06-21 09:29

Başkan Batır, Kızılderililerin ’Baharda çok kibar yürüyünüz, doğa hamiledir’ atasözünü hatırlatarak uyardı

Geçtiğimiz hafta sona eren 2020-2021 kara avcılığı sezonu değerlendiren Eskişehir Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Rıdvan Batır, Kızılderililerin “Baharda çok kibar yürüyünüz, doğa hamiledir” atasözünü hatırlatarak, "Sezon kapalıyken avlanmak kadar yaban hayattaki havyaları doğadan koparılıp eve getirilmek de hayvan popülasyonuna zarar verir" dedi.Ülke genelinde 22 Ağustos 2020 tarihinde başlayan av sezonu geçtiğimiz hafta itibariyle sona erdi.

Yurthaber 23-03-21 11:32

Baraj gölünde 150 santim uzunluğunda balık yakaladılar

Kayseri’deki Gümüşören baraj gölünde avlanan köylüler, 150 santim uzunluğunda balık yakaladı.Kayseri’nin Develi ilçe sınırları içinde bulunan Gümüşören barajında avlanan Gümüş Pınarı Kooperatif üyeleri, 150 santim uzunluğunda sazan balığı yakaladı.Gümüşpınarı Kooperatif üyelerinden Ali Öztürk, “Bu mevsimde avlanmak biraz zor.

Yurthaber 28-02-21 12:46

Isparta’da avlanmaya giden adam ölü olarak bulundu

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 2 gün önce avlanmaya giden Ali Akkuş, ormanlık alanda ölü olarak bulundu.Alınan bilgiye göre, Çamharman köyünde ikamet eden Ali Akkuş, 22 Şubat’ta avlanmak için evden çıktı.

Yurthaber 24-02-21 01:44

Mahsur kalan balıkçıları AFAD kurtardı

Çorum’da Obruk Baraj gölünde botları arızalanan 2 balıkçı mahsur kaldığı bölgeden AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.Olay, merkeze bağlı Kumçelteği köyü karşısında meydana geldi.Edinilen bilgilere göre, İsmet Kavukçu ve Hamit Akkaya adlı balıkçılar avlanmak için bot ile Obruk Baraj Gölüne açıldı.

Haber 28-01-21 00:46

Kısıtlamada usulsüz keçi avı yapmak isteyen 2 kişi yakalandı

Konya’da sokağa çıkma yasağının olduğu gün içerisinde usulsüz ve kaçak yollardan yaban keçisi avı yapmak istediği iddia edilen iki avcı yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, av koruma faaliyetleri çerçevesinde yaptıkları denetim ve kontroller esnasında Gidengelmez Yaban Geliştirme Sahası yakınlarında avlanmaya geldiği ileri sürülen iki avcının olduğunu belirledi.Kısıtlama gününde kaçak olarak avlanmak istediği tespit edilen kişileri yaban keçilerine yaklaşamadan yakalayan ekipler, toplamda 3 bin 614 liralık para cezası kesti.Avcıların takozsuz 2 av tüfeğine ise el koyulduğu öğrenildi.

Yurthaber 27-12-20 12:30

Avlanmak isterken kendini vurdu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ormanlık alanda arkadaşlarıyla birlikte avlanmak isteyen bir şahıs, emniyet kilidini açık unuttuğu tüfeğin yere düşerek ateş alması neticesinde yaralandı.Olay, Gölcük ilçesi Yazlık Mahallesi Kadırga Yolu mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi.

Haber 20-12-20 18:19

Isparta'da acı olay! Arkadaşlarıyla ava giden genç fenalaşıp, öldü

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, arkadaşlarıyla avlanmak üzere dağlık bölgeye giden Sadık Karıncalı (19), fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Haber 16-12-20 20:17

Gercüş’te uçurumdan düşen avcı hayatını kaybetti

Batman’ın Gercüş ilçesinde bir kişi, avlanmak için arkadaşlarıyla birlikte gittikleri bölgede bulunan uçurumdan, dengesini kaybetmesi sonucu düştü.

Haber 11-12-20 10:13

Yunusların gemiyle yarışı gülümsetti! Marmara Denizi'nde mest eden anlar

Tekirdağ'da avlanmak için açılan balıkçıların teknesine eşlik eden yunuslar cep telefonuyla görüntülendi. Marmara Denizi'nde teknelere eşlik eden yunuslar, görenleri gülümsetti.

Haber 11-11-20 16:01

Güllüsu’daki balıkçılar, “yeşil ruhsat” mağduru

Türkeli’nin Oymayaka köyü Güllüsu mevkiinde balıkçılıkla uğraşan 20 amatör balıkçı, avlanmak için zorunlu olan “yeşil ruhsat”ın karaborsaya düştüğünü belirterek, yetkililerden yardım istediler.Türkeli’nin Oymayaka köyünde balıkçılık işiyle uğraşan 20 amatör balıkçı, 2000 yılından bu yana verilmeyen “yeşil ruhsat”tan dolayı mağdur durumda.

Yurthaber 28-10-20 15:55
Yurthaber 16-10-20 12:42

Çukur 98. son bölüme damga vuran final sahnesi! Yamaç, Cengiz Erdenet'i öldürecek mi? Çukur 99. yeni bölümden ilk sahne yayınlandı!

Çukur dizisi 5 Ekim Pazartesi akşamı 98. son bölümüyle ekrana geldi. Çukur son bölüm finalinde, Cengiz Erdenet ile birlikte ava giden Yamaç beklenmedik bir hamle yaptı. Yamaç silahını Erdenet'in başına dayayarak "Ava giderken avlanmak diye buna diyorlar sanırım" dedi. Peki Yamaç, Cengiz Erdenet'i vuracak mı? Çukur'un 99. yeni bölümünden ilk sahne de yayınlandı. Yeni bölümde Akın'a destek veren Karaca'nın söyledikleri dikkat çekiyor. İşte Çukur son bölüm final sahnesi ve yaşananlar.

Magazin 06-10-20 01:14

Rusya’da alabora olan teknedeki balıkçılar son anda kurtarıldı

Rusya’da avlanmak için tekneleriyle açılan balıkçılar, büyük bir mavnanın çarpması sonucu alabora olan tekneden son anda kurtarıldı.Rusya’ya bağlı Volga Bölgesi’nde bulunan Samara şehrindeki 3 balıkçı, tekneleriyle avlanmak için İdil Nehri’ne açıldı.

Haber 04-10-20 17:31

12 bin aslan, turistler tarafından avlanmak üzere esaret altında tutuluyor

İş insanı, yazar ve hayırsever Lord Michael Ashcroft’un yeni kitabı ve beraberinde gelen film turistler tarafından avlanmayı bekleyen binlerce aslanın esaret altında tutulduğu Afrika’daki av endüstrisi hakkında şok edici detayları ortaya çıkardı.

Haber 16-06-20 12:32

Karadenizli tayfalar Marmara'da balık olmayınca memleketlerine erken döndü

Eylül ayında Ordu, Samsun, Bartın ve Zonguldak'tan Marmara'da avlanmak için Tekirdağ'a gelen tayfalar, denizde balığın az olması nedeniyle erken paydos etmek zorunda kaldı - Balıkçı Cemil Duran: - "Artık balık iyice azaldı. Denizden boş ağlarla veya çok az balıkla dönmeye başladık. O yüzden bu sene sezonu erken bitirdik"

Yurthaber 08-02-20 11:08

Denizde kaybolan iki bekçiyi arama çalışmaları 4’üncü günde de sürüyor

gündüz süren aramalarda şu ana kadar bekçilerin izine rastlanamadı.Tarsus Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli mahalle bekçileri 32 yaşındaki Ömer Özer ve Oktay Avcı, 11 Ocak Cumartesi sabahı saat 06.30 sıralarında Berdan Nehri’nin Kulak Mahallesi’nde denize döküldüğü bölgede avlanmak için kayıkla denize açılmış, kendilerinden bir daha haber alınamamıştı.

Haber 14-01-20 13:08

Kayıp bekçiler için endişeli bekleyiş

Mersin’in Tarsus ilçesinde balık avlamak için tekneyle açılan ve kayboldukları iddia edilen 2 mahalle bekçisini arama çalışmaları devam ediyor.Tarsus Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Ömer Özer ve Oktay Avcı adlı mahalle bekçileri, dün sabah saat 06.30 sıralarında Berdan Nehri’nin Kulak Mahallesi’ndeki denize döküldüğü bölgede avlanmak için kayıkla denize açıldı.

Haber 12-01-20 14:27

Mersin’de kayıkla denize açılan 2 bekçi için arama çalışması başlatıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde avlanmak için kayıkla denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 2 bekçi için arama çalışması başlatıldı.Edinilen bilgiye göre, Tarsus Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Ömer Özer ve Oktay Avcı adlı mahalle bekçileri, sabah saat 06.30 sıralarında Berdan Nehrinin Kulak Mahallesi’ndeki denize döküldü bölgede avlanmak için kayıkla denize açıldı.

Haber 11-01-20 19:45

Arkadaşının tüfeğinden çıkan saçmalarla canından oldu

Amasya’da avlanmak için ormana giden genç, arkadaşının tüfeğinden çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Haber 27-12-19 12:48

Avda vurulan avcı, kurtarılamadı

AMASYA’da, avlanmak için ormana giden İrfan Gelir (32), arkadaşı Mehmet Ç.'nin tüfeğinden çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Mehmet Ç.

Haber 27-12-19 10:16

Pakistan koruma altındaki kuşların avlanması için Bahreyn kraliyetine izin verdi

Bahreyn Kralı'nın da aralarında bulunduğu 6 kraliyet ailesi üyesi, 10 gün boyunca en fazla 100 kuş avlayabilecek - Pakistanlılarca avlanması yasak olan kuşlar için Körfez'deki kraliyet aileleri üyeleri her yıl Pakistan'da avlanmak için kişi başı 100 bin dolar para ödüyor

Haber 24-12-19 13:28

Giresun'da ava giden şahıs kendini vurdu!

Giresun’da avlanmak için ormanlık alana giden şahıs, kendini vurarak ağır yaralandı.

Haber 15-12-19 23:36

Dağda kalp krizi geçiren avcı öldü, köpeği yanından ayrılmadı

KONYA'da, avlanmak için gittiği dağlık alanda kalp krizi geçiren Nevzat Ataseven (51) yaşamını yitirdi.

Haber 15-12-19 18:00

Dağda kalp krizi geçiren avcı öldü, köpeği yanından ayrılmadı

KONYA'da, avlanmak için gittiği dağlık alanda kalp krizi geçiren Nevzat Ataseven (51) yaşamını yitirdi.

Haber 15-12-19 17:04

Kaçak midye avcılarına operasyon

Kocaeli’de “Sulak Alan” olarak ilan edilen deniz kıyısında kaçak avcılara yapılan operasyonda 2 çuval midye ve şahısların avlanmak için kullandığı 20 adet kürek ele geçirildi.Olay, Kocaeli’nin İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde “Sulak Alan” olarak ilan edinilen deniz kıyısında meydan geldi.

Haber 14-12-19 11:24

Verici takılan kaplanın 5 ayda 1300 kilometre yürüdüğü tespit edildi

Uzmanlar "C1" adlı 2,5 yaşındaki erkek kaplanın bu kadar mesafeyi avlanmak, barınacak bir yer bulmak ya da çiftleşmek için kat etmiş olabileceğini söylüyor. Barınak görevlilerine göre kaplan bu süre içinde insanlarla bir kez karşı karşıya geldi ve dinlendiği çalılığa giren bir kişiyi "kazayla yaraladı".

Haber 02-12-19 17:59

İstanbul'da muhteşem görüntü! Yunuslar Boğaz'dan böyle geçti

Sevimli yunus sürüsünün avlanmak için Karadeniz’den Marmara denizine uzanan yolculuğu İstanbul Boğazı'ndan geçerken görüntülendi. Birbirleri ile adeta dans edercesine yüzen yunuslar havadan çekilen görüntülerde masalsı manzaralar oluşturdu.

Trend 22-11-19 09:27

(Özel) İstanbul Boğazında yunus sürüsü

Sevimli yunus sürüsünün avlanmak için Karadeniz’den Marmara denizine uzanan yolculuğu İstanbul Boğazı’ndan geçerken görüntülendi.

Haber 22-11-19 09:20

Tahtaköprü Baraj Gölü’nde avlanmak isteyenler avlanıyor

Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki Tahtaköprü Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda balık ve kuş avlamak isteyenler avlanıyor.

Haber 18-11-19 17:10

Balıkçılar iskelede avlanma saatini bekliyor

Türkiye’nin balık merkezlerinden olan Sinop’ta, iskelede balıkçı gemileri avlanmak için bekleyişlerini sürdürüyor.Sinop’ta, avlanma saatlerinin olduğunu belirten balıkçı İsmail Değer, avlanmak için gemilerin akşam saatlerini beklediklerini ifade etti.

Yurthaber 13-11-19 08:51

Kaybolan avcının cesedine ulaşıldı

Bayburt’ta dün öğle saatlerinde avlanmak için çıktığı dağda kaybolan avcının bugün cesedine ulaşıldı.Alınan bilgiye göre merkeze bağlı Kurbanpınar köyünün dağlık alanına avlanmaya giden 3 kişiden 59 yaşındaki Sefer Yahyaoğlu, Cumartesi günü saat 11.00 sularında avlanırken arkadaşlarından uzaklaştı.

Haber 27-10-19 17:40

Karadeniz'de olumsuz hava koşulları balıkçıları zorluyor

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde avlanmak için Karadeniz'e açılan balıkçılar dalgalara yakalanınca barınaklarına döndü - Balıkçılar zorlu dönüş yolculuklarını cep telefonlarıyla görüntüledi - Sinop'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle balıkçılar denize açılamadı

Haber 08-10-19 16:57

Avlanmak için girdiği su kanalında kanosu batan gurbetçi öldü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde balık tutmak amacıyla kanoyla su kanalına giren emekli gurbetçi, kanonun alabora olması sonucu boğuldu

Haber 01-10-19 11:26