Avrupa Insan Haklari Mahkemesi Haberleri

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 2024-02-20 15:56:12

Lahey’in hediye ettiği ’bozkurt’ heykeli Samsun’da sergileniyor

Lahey Sürekli Adalet Divanı bugünkü ismiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından 7 Eylül 1927’de Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen ’bozkurt’ heykeli Samsun Gazi Müzesi’nde sergileniyor.

Yurthaber 2024-01-29 12:34:27

Adalet Bakanı Tunç’tan AİHM’in Yalçıkaya kararına sert tepki: Kabul edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Yüksel Yalçıkaya kararına ilişkin “AİHM’in yetkisini aşarak delil incelemesi yapıp ihlal kararı vermesi kabul edilemez.” dedi.

Haber 2023-09-26 20:52:48

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten terör örgütü yandaşlarının AİHM binasına girmesine sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK iltisaklı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde terör propagandası girişimine ilişkin, "Teröre hoşgörü gösterilmesinin vahim bir neticesidir. Avrupalı müttefiklerimizi, PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz." dedi.

Haber 2023-08-04 19:43:05

Dışişleri Bakanlığı’ndan terör örgütü yandaşlarının AİHM binasına girmesine sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Strazburg’da PKK yandaşı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına girerek terör örgütü propagandası yapma girişimine sert tepki gösterdi.

Haber 03-08-23 20:51

'Bazı marjinal çevrelerin tesiri altında...' Bakan Tunç'tan Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye' raporuna tepki!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dış İlişkiler Komisyonu'nda kabul edilen Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye rapor taslağına tepki göstererek, "Söz konusu rapor taslağının içeriği incelendiğinde, Türkiye'deki güncel reform çalışmalarını ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmeleri nesnel ve verilere dayalı olarak değerlendirmekten oldukça uzak olduğunu üzülerek görmekteyiz" dedi.

Haber 19-07-23 11:23

Cips paketinden çıkan fare hastanelik etmişti! Mahkemeden şok karar... 'Ölü ve kurumuştu'

Yozgat’ta üniversite öğrencileri doğum günü kutlamak için cips almış, iddiaya göre, cips paketini açtıklarında ölmüş fare ile karşılaşmışlardı. Bu olay tazeliğini korurken, 1 yıl önce yine bilinen bir markaya ait cips paketinden fare çıktığı öne sürülmüştü. Mide bulantısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye başvuran Osman Caner Çolak, bu süreç içinde şirketten şikayetçi oldu ancak mahkeme takipsizlik kararı verdi. Çolak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine şikayette bulunacağını söyledi.

Haber 30-11-22 09:24

Küçücük çocuğa insan dışkısı enjekte etmişti! Cezası yetersiz bulununca...

İngiltere'de, bir çocuğa insan dışkısı enjekte etmekle suçlanan 43 yaşındaki Elizabeth Faragher, Temmuz ayında Preston Crown Mahkemesi'nde görülen bir davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, 21 Ekim Cuma günkü Temyiz Mahkemesi duruşmasında cezası 'aşırı hafif' bulundu ve cezası sekiz yıla çıkarıldı. Faragher şimdi, hapis cezasının arttırılmasının ardından üç yıl daha hapisle karşı karşıya.

Trend 22-10-22 07:53

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformu 56. Toplantısı'nda konuştu:

"Dezenformasyon orta ve uzun vadede hakikati ortadan kaldıracak ve herkese, her topluma ciddi zararlar verecektir. Artık sadece basın özgürlüğünden bahsedilemez. Bugün asıl tehlikede olan insanın özgürlüğüdür" - "İnsan kendi duyguları ve aklıyla karar verebiliyorsa özgür tercihte bulunabilir. Aksi takdirde ne basın özgürlüğünden ne insan özgürlüğünden ne de toplumsal özgürlükten söz edebiliriz"

Yurthaber 12-10-22 21:43

Markaya dönüştürdüğü geri dönüşüm ürünleriyle yurt dışına açıldı

Hobi olarak başladığı işinde 7 yılın ardından "Ays Home Made in Aliaga" markasını oluşturan kadın girişimci, sosyal medya üzerinden farklı kentlere ve Avrupa ülkelerine ürünler gönderiyor - Aysel Arslan: - "Açıkçası kek yapamıyorum ama 'Bir masa, bir lamba, bir ünite yap.' deseniz onu size yaparım. İnsan yaptıkça kendindeki cevheri keşfediyor"

Yurthaber 27-09-22 12:12

Akıllı telefon üreticisi Vivo, Türkiye'deki pazar payını artırmayı hedefliyor

Vivo Türkiye Genel Müdürü Hailu Hong: - "Türkiye pazarına çok yeni girmemize rağmen yaklaşık yüzde 4 pazar payına sahibiz ve kısa vadede yüzde 10 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz" - Vivo Türkiye İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Hasancan Yetik: - "Türkiye'yi, Avrupa teknolojisinin yıldızı olarak görüyoruz"

Yurthaber 19-09-22 11:04

Barkan ailesi, İBB'nin 150 yıllık yalıyı boşaltma kararına itiraz için yeni bir hukuki süreç başlatacak

Yalının hak sahiplerinden Cenk Barkan: - "İki gün içinde burayı tahliye edeceksiniz diye kapımıza icra memuru ve İBB avukatı geliyor. Biz süreyi bir hafta daha uzattırarak 16 Eylül Cuma gününe kadar süre aldık ve 16 Eylül'de buradan bizim tüm eşyalarımızı kapı dışarı ederek tahliye ettiler" - "Biz davamızdan vazgeçmiyoruz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvuruyoruz. Anayasa Mahkemesinde de bireysel başvurularımız devam ediyor. Kararı veren, tensip zaptını tutan hakim bir karar yazdı ve kararın neticesini beklemeden bizi tahliye ettiler"

Yurthaber 17-09-22 21:47

SON DAKİKA: Vladimir Putin sonunda bunu da yaptı! Ruslar, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden çıktı

Son dakika haberi: Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Avrupa ülkelerinin Ukrayna tarafında yer alması Vladimir Putin'i çok sinirlendirmişti. Ruslar, Avrupa'ya doğal gazı kesmekle kalmamış birçok yaptırım uygulamıştı. Rusya, son bir hamle yaparak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden çıktı!

Haber 16-09-22 14:32

Google'a şok! AB mahkemesi para cezasını onadı: 4 milyar avronun üzerinde

Avrupa Birliği (AB) mahkemesi, teknoloji firması Google'ın Android işletim sisteminde rekabet kurallarını ihlal ettiği yönündeki AB Komisyonu kararını, para cezasında bir miktar indirime giderek onadı. Kararda, "AB Genel Mahkemesi, Google'ın arama motorunun hakim durumunu sağlamlaştırmak için Android mobil cihaz üreticilerine ve mobil ağ operatörlerine yasa dışı kısıtlamalar getirdiği yönündeki Komisyon kararını büyük ölçüde onaylamaktadır." denildi. Cezaysa 4 milyar 125 milyon avroya düşürüldü.

Haber 14-09-22 13:03

Gamador İnşaat, milli güreşçi Rıza Kayaalp'e sponsor oldu

Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp: "İnşallah bu süreci yeni dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluklarıyla taçlandıracağız" - Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan: "Rıza Kayaalp dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış çok başarılı bir sporcu olmasının yanı sıra kişiliği, çalışkanlığı ve mütevaziliği ile hepimiz için örnek bir insan olma özelliği de taşımaktadır"

Yurthaber 15-08-22 12:27

Son dakika: Bakan Bozdağ'dan 'Osman Kavala' açıklaması! 'Türk mahkemesi AİHM kararına uymuştur'

Son dakika haberi: Gezi Parkı davasında tutuklanan iş insanı Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hak ihlali kararı vermişti. Tutukluluğu devam eden Kavala hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi. Bozdağ, Türk mahkemelerinin AİHM kararını uyguladığını ve uyduğunu söyleyerek Kavala'nın başka bir suç nedeniyle tutuklandığını dile getirdi.

Haber 10-08-22 10:44

Bakan Varank, Kale 65'inci Yıl Seramik Bayramı ve fabrika temel atma törenine katıldı:

"Bugün dünyada seramik sektöründe ilk akla gelen ülke İtalya'ysa bundan sonra seramikte ilk akla gelen ülke Türkiye olacak. Eğer vitrifiyede bugün dünyada ilk akla gelen ülke Almanya'ysa bundan sonra emin olun ilk akla gelen ülke Türkiye olacak" - "Bizim Türkiye olarak herhangi bir teknolojiyi üretemememiz gibi bir husus söz konusu olamaz. Yetkin insan kaynağımız, büyüyen AR-GE ekosistemimiz, girişimcilik kapasitemiz yerli ve milli üretimin şu anda anahtarı konumunda" - "Son yaşananlar bize gösterdi ki Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesişim noktası Türkiye, bugün artık yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri konumunda"

Yurthaber 27-07-22 13:26

SON DAKİKA | Türkiye'den AİHM'e Osman Kavala tepkisi

Son dakika: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Osman Kavala davasında Türkiye’nin AİHM kararlarına yönelik yükümlülükleri yerine getirmediğine karar verdi. Bu karara tepki gösteren Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç, "AİHM konuyla ilgili olarak bugün açıkladığı kararla beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur" dedi. Öte yandan Adalet Bakanlığı'ndan da söz konusu karara tepki geldi.

Haber 11-07-22 14:00

AİHM'den Yunanistan kararı! Tescillendi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Ege Denizi'nde göçmen ölümlerine sebebiyet veren Yunanistan’ın insan hakları ihlallerini tescilledi.

Haber 07-07-22 22:08

Afrikalı gazeteci medyadaki yabancı düşmanlığı ile mücadele ediyor

Sierra Leone'da 1991-2001 yılları arasındaki iç savaş nedeniyle Avrupa ülkelerine sığınan ve yıllar sonra ülkesine dönen gazeteci İbrahim Seaga Shaw, akademik çalışmaları ve yurt dışındaki sunumlarıyla kitle iletişim araçlarındaki yabancılarla ilgili olumsuz algının düzeltilmesine katkı sağlıyor - Sakarya Üniversitesinde düzenlenen programa katılan Shaw: - "Bütün çabamız, sağduyu, hoşgörü ve insan hakları gazeteciliğinin oluşmasına katkıda bulunmak"

Yurthaber 23-06-22 15:05

İngiltere'den AİHM Kararlarına Karşı Yeni Yasa Teklifi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İngiltere'nin kaçak göçmenleri Ruanda'ya sınır dışı etmesini önleyen kararıyla İngiliz siyasetinin gündeminde. Adalet Bakanı Raab parlamentoyu AİHM’in "İngiltere yargısının elini bağlayan" uygulamalarına son verecek yeni yasa teklifini onaylamaya çağırdı

Haber 22-06-22 22:51

Kadir Gecesi’nde skandal paylaşım! AİHM kararı örnek gösterildi, istenen ceza belli oldu

İstanbul'da geçtiğimiz Kadir Gecesi sosyal medya hesabından yaptığı içkili paylaşımda “Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin” ifadelerini kullanan kişi hakkında istenen ceza belli oldu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararından örnek verilen iddianamede aşağılayıcı ifadeler kullanan Onur T. için 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Haber 17-06-22 14:11

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden karar: İngiltere, Ruanda'ya ilk sınır dışı uçuşunu iptal etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, sığınmacıların sınır dışı edilmelerinin durdurulması için tedbir kararı çıkardı. Kararın ardından, İngiltere'nin sığınmacıları Ruanda'ya göndereceği ilk uçuşu durdurdu.

Haber 15-06-22 10:07

AİHM’den Rusya’ya Karşı Yabancı Ajan Yasası Kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Rusya'nın "yabancı ajan yasası"nın, bu şekilde tanımlanan grupların haklarını ihlal ettiğine hükmetti. Kremlin, parlamentonun geçen hafta onayladığı yasayla AİHM'in Rusya'daki yargı yetkisine son verdiğini hatırlattı

Haber 14-06-22 16:20

Rusya'nın dünyayla bağlantısı bir bir kopuyor! Artık Rusya'da uygulanmayacak

Rusya Devlet Başkanı Putin 24 Şubat'ta ordusuna Ukrayna'ya askeri harekat için talimat vermişti. Bu kararın ardından başta ABD olmak üzere birçok ülke Rusya'ya yaptırım kararı almıştı. Rusya da uygulanan ambargoların ardından karşı hamleye geçerek misillemelerini duyurmuştu. Son olarak Rusya Federal Meclisi’nin alt kanadı Devlet Duması’nda yapılan oylama ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarının artık Rusya'da uygulanmamasına karar verildi.

Haber 07-06-22 19:33

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Eskişehir'de öğrenci buluşması etkinliğinde konuştu:

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusunda teröre destek veren, ülkemize kısıtlama uygulayan ülkelerle müttefiklik yapılamayacağını söylüyoruz. Herhangi gizli bir gündemimiz yok. Biz NATO'nun genişlemesini destekleyen bir ülkeyiz ama bize saldıran terör örgütüne destek veren ülkeden müttefik olur mu?" - "Dünyada İslam düşmanlığı ve ırkçılık içeren saldırıları, söylem ve eylemleri rapor ediyoruz. Raporumuz bitmek üzere.. Tüm uluslararası kuruluşlarla BM İnsan Hakları Komiserliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği dahil herkesle paylaşacağız"

Yurthaber 02-06-22 18:13

Millet İttifakına isim tepkisi! ‘Mahkemeye verip gasp ittifakı diyeceğiz’

2018 seçimlerinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin kurduğu Millet İttifakına isim tepkisi geldi. Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar çok sert bir çıkışta bulunarak “Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz. Eğer siz ismimizi kullanmaya devam edecek olursanız biz sizin ittifakınızı 'Gasp İttifakı' olarak tanımlayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 27-04-22 14:14

Rusya eylülde AİHS’den çıkıyor

Avrupa Konseyi'nden ayrılan Rusya,16 Eylül itibarıyla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf olmayacak.

Haber 23-03-22 20:20

Hollanda mahkemesi, ülkelerinde savaşmak isteyen 2 Ukraynalı tutuklu sanığı serbest bıraktı

Hollanda'nın Middelburg kentindeki bir mahkeme, insan kaçakçılığı suçlamasıyla 6 aydır tutuklu bulunan iki Ukrayna vatandaşını, "kendi ülkelerinde Ruslara karşı savaşmak istedikleri için" serbest bıraktı.

Haber 18-03-22 21:34

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali: Batı'nın doğal gaz ve petrol ithalatı için Suudi Arabistan ile yakınlaşması neden eleştiriliyor?

ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin Ukrayna'nın işgaline tepki olarak Rusya'ya ambargo uygulaması sonrası, petrol ve doğal gaz ithalatına bağımlı Batı ülkeleri gözlerini OPEC'in en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan'a çevirdi. Ancak insan hakları ihlalleri, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Yemen savaşındaki rolü gibi nedenlerle Suudi Arabistan ile yaşanan yakınlaşma tartışma konusu oldu.

Haber 16-03-22 15:33

Fransa'da insan hakları savunucularından bütün mültecilere eşit davranılması çağrısı

Aralarında, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, sosyologlar, hukukçular ve doktorların olduğu aktivistlerin ortak bildirisinde, Fransa ve Avrupa'daki kurumlar ile Batı medyasının mültecilere yönelik çifte standartlı tutumuna tepki gösterdi - Bildiriden: - "Fransa ve Avrupalıların gösterdiği bu dayanışma dalgası, göçe yönelik her zamanki alışılmış medyatik ve siyasi tavırdan tamamen farklı" - "Avrupa Birliği Ukraynalılar için seferber olurken her yıl yüzlerce erkek, kadın ve çocuk mülteci sınırlarımızda kapıların yüzlerine kapatılması nedeniyle yaşamını yitiriyor"

Yurthaber 04-03-22 18:00

Rusya Dışişleri Bakanlığı: BM, Lavrov’un Cenevre’deki toplantıya gelmesini sağlayamıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa ülkelerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapattığı için Birleşmiş Milletler’in (BM) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlığındaki Rus heyetinin Cenevre’deki İnsan Hakları Konsey toplantısına gelmesini sağlayamadığını bildirdi. Zaharova, BM ve BM Genel Sekreterinin bu konuyu çözmesi gerektiğine işaret etti.

Haber 28-02-22 02:36

Güleda Cankel'in ailesinin Yargıtay başvurusu reddedildi

Ailenin avukatı Alev Öztürk: - "Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapacağız. Bireysel başvurumuz reddolursa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız"

Yurthaber 26-02-22 21:00

Birinci değişmedi: İstanbul’un en kalabalık ilçesi belli oldu! İstanbul’un hangi yakasında daha çok insan yaşıyor? İşte İstanbul’un nüfusu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre Avrupa Yakasında 10 milyon 224 bin 323 kişi yaşarken Anadolu Yakasında 5 milyon 616 bin 577 kişi yaşıyor. Esenyurt, 977 bin 489 kişilik nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olurken nüfusu en az olan ilçe ise 16 bin 372 kişilik nüfusu ile Adalar oldu.

Haber 17-02-22 11:43

Adalet Bakanlığından Avrupa Konseyine 'Osman Kavala' tepkisi

Adalet Bakanlığı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin Osman Kavala kararına tepki gösterdi. Bakanlık tarafından, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin, Osman Kavala davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) havale etmesine ilişkin, "Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi yargısal makamlar gibi hareket ederek yetkisini aşmıştır. Oy çokluğu ile alınan bu karar halihazırda devam etmekte olan bir davaya müdahale niteliğindedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Haber 02-02-22 18:56

13 yıl önce kesilmişti! AB Mahkemesi, Intel'in para cezasını iptal etti

Avrupa Birliği (AB) Genel Mahkemesi, AB Komisyonu tarafından 13 yıl önce verilen 1 milyar euronun üzerindeki para cezasına karşı teknoloji devi Intel'in açtığı davayı karara bağladı. Mahkeme, Intel'in para cezasının iptal edilmesine karar verdi.

Haber 26-01-22 15:37

Deniz Yücel davasında AİHM Türkiye'yi tazminata mahkum etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 27 Şubat 2017'de "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklanan Alman Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in açtığı davada, Türkiye'yi tazminata mahkum etti.

Haber 25-01-22 16:16

AİHM'den Türkiye'ye Deniz Yücel Cezası

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Alman Die Welt medya kuruluşunun Türkiye muhabiriyken 14 Şubat 2017'den 16 Şubat 2018'e kadar tutuklanarak özgürlüğünden yoksun bırakılan gazeteci İlker Deniz Yücel'i, haklı buldu

Haber 25-01-22 14:17

Kabaş'ın avukatı: Adalet Bakanı Gül AİHS'yi ihlal etti

Avukat Uğur Poyraz, Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına kararı itiraz etti, kararın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu vurguladı.

Haber 24-01-22 17:25

Novartis İlaç Türkiye, Avrupa ve Türkiye'de En İyi İşveren ödülünü aldı

Novartis İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Avinash Potnis: - "Çağa her zaman ayak uyduran liderlik anlayışımız ve yenilikçi insan kaynakları uygulamalarımız En İyi İşverenler Enstitüsü tarafından bu yıl da Avrupa ve Türkiye’nin En İyi İşveren’i seçilmemizde büyük rol oynadı."

Yurthaber 21-01-22 10:18

Resmî Gazete'deki 'HSK ilke kararları' ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Adalet Bakanlığı tarafından Resmî Gazete'de yayımlanan HSK ile kararları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bakanlık, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) Resmi Gazete'de yayımlanan sulh ceza hakimlerimin kıdem şartları ile kadastro mahkemesi ve hakimlerine ilişkin ilke kararlarının, İnsan Hakları Eylem Planı'nda (İHEP) yer alan uzmanlaşma ve kişi haklarının korunmasına yönelik iki faaliyeti daha hayata geçirildiğini açıkladı.

Haber 21-01-22 01:41

Osman Kavala: Avrupa Konseyi'nin Türkiye için başlattığı 'ihlal prosedürü' nasıl işleyecek?

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHM) iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması kararını uygulamayan Türkiye için "ihlal prosedürü" başlattı. Türkiye, böylece, 2010'dan bu yana Azerbaycan'dan sonra bu sürece tabi tutulan ikinci ülke oldu. Bakanlar Komitesi'nde yapılan oylamada, 35 ülke "ihlal prosedürü" başlatılmasına destek verdi. Avrupa Konseyi, Türkiye'den 19 Ocak'a kadar görüşünü iletmesini istedi. Kavala davasında bir sonraki duruşma 17 Ocak'ta.

Haber 17-01-22 16:53

Rusya'nın en eski ve önde gelen insan hakları kuruluşlarından Memorial'ın faaliyetleri yasaklandı

Rusya Anayasa Mahkemesi, ülkenin en eski ve önde gelen insan hakları kuruluşlarından Memorial'ın yasaklanmasına hükmetti. Rus medyasına göre karara gerekçe olarak, örgütün Memorial'ın ''yabancı ülke lobisi'' olarak kaydedilmesini gerektiren yasayı ihlal etmesi gösterildi.

Haber 28-12-21 15:19

Kavala Davasında Gözler 17 Ocak’taki Duruşmada

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Kavala’nın tutukluluğunun devamı yönünde karar verdi. 17 Ocak’taki Gezi duruşmasında tahliye kararı alınmazsa Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Şubat ayında Türkiye hakkına yeni bir karar alması bekleniyor

Haber 23-12-21 21:15

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KTÜ'deki konferansta konuştu:

"(Ombudsmanlık) Bizim gücümüz ne? Bizim gücümüz kararda yazdığımız hukuki inandırıcılıktır." - "Bizim gücümüz, 'Vatandaş bize şikayet ettiğinde onun şikayetini gerektiği kadar inceledik mi? Araştırdık mı? Kararı yazarken Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine baktık mı? Anayasa Mahkemesinden örnek koyduk mu? Danıştaydan örnek koyduk mu?' budur."

Yurthaber 20-12-21 18:54

11. AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması ödülleri verildi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İnsan Hakları Günü vesilesiyle, 2011 yılından bu yana AB İnsan Hakları Film Günleri ve Kısa Film Yarışması düzenliyor. Bu etkinlik, sanat aracılığıyla temel insan hakları meseleleri üzerine düşünmek için bir fırsat sunuyor.

Magazin 15-12-21 15:28

AİHM, Rusya'nın elleri eşi tarafından baltayla kesilen kadına 370 bin euro tazminat ödemesine hükmetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Rusya'nın, elleri kocası tarafından kesilen bir kadına 370 bin euro tazminat ödemesine hükmetti. AİHM'e göre Rusya, ev içi şiddetle mücadele edemiyor. Margarita Graçeva, 2017'de kocası tarafından kaçırıldıktan sonra baltalı bir saldırıya uğramıştı. AİHM, Rusya'nın gelecekte bu tür saldırıları engellemek için acil değişiklikler yapması gerektiğini de vurguladı.

Haber 15-12-21 12:23

AİHM Rusya'nın elleri kocası tarafından kesilen kadına 370 bin euro ceza ödemesine hükmetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Rusya'nın, elleri kocası tarafından kesilen bir kadına 370 bin euro tazminat ödemesine hükmetti.

Haber 15-12-21 07:50

AİHM'den Türkiye'ye Nazlı Ilıcak Cezası

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "terör örgütü üyesi" olmak ve "iktidarı darbe yoluyla değiştirmeye kalkışmakla" suçlanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın dosyasında, Türkiye'nin Ilıcak'a, 16 bin Euro manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

Haber 14-12-21 13:52