Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland Haberleri

BAE'nin yurt dışı yatırımları 2,5 trilyon dolara ulaştı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yurt Dışı Yatırımcılar Konseyi Genel Sekreteri Cemal el-Carvan ülkenin yurt dışı yatırımlarının 2,5 trilyon dolara ulaştığını duyurdu.

Finans 2024-03-19 16:08:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı öncesi önemli temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 2023-11-28 18:16:44

Dünyanın gözü bu iki kritik tarihte! 26 Eylül ve 5 Ekim...

Karabağ'da yaşanan olayların ardından dünyanın gözü Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki temaslara çevrildi. 26 Eylül'de Brüksel'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ile Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan bir araya gelecek. 5 Ekim'de İspanya'nın Granada şehrinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüşecek.

Haber 2023-09-24 18:20:00

SON DAKİKA | Tüm gözler Litvanya'daki zirveye çevrildi! Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar

Son dakika haberi: Dünyanın merakla beklediği tarih geldi. 11-12 Temmuz'da yapılacak NATO Zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Litvanya'ya gitti. İsveç'in NATO üyeliği başvurusu için gözler Türkiye'nin vereceği karar çevrilmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Erdoğan, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü.

Haber 2023-07-10 12:59:25

Son günlerde gerginlik artmıştı! NATO ile AB'den 'Kosova' temasında dikkat çeken mesaj

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir süredir gerginliğin arttığı Kosova hakkında görüştü. Stoltenberg'den gerginliğin düşürülmesi çağrısı geldi.

Haber 28-05-23 16:24

İran'dan tehdit gibi açıklama: ABD'yi sorumlu tutarız

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İsrail'in ülkesine yönelik herhangi bir eyleminde "İran'a karşı İsrail'e hareket özgürlüğü tanıyacağını" duyuran ABD'nin sorumlu tutulacağını söyledi.

Haber 06-05-23 00:17

Telefonla konuşmuştuk 'Türkiye'ye geliyorum önemli şeyler söyleyeceğim' demişti Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefatının ardından...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Baykal'ın vefat haberinin ardından siyasi isimlerden de mesajlar geldi. Emekli Büyükelçi Onur Öymen, telefonla bağlandığı bir yayında "2-3 gün önce Strazburg'taydı, Avrupa Konseyi Toplantısı’ndaydı. O zaman telefonla konuşmuştuk. ‘Türkiye’ye geliyorum, bir televizyon programı yapacağım ve önemli şeyler söyleyeceğim’ demişti bana" şeklinde konuştu.

Haber 11-02-23 09:24

Türk Eximbank'a AKKB'den 150 milyon euroluk kredi

Türk Eximbank ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) arasında kredi anlaşması imzalandı.Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, "Söz konusu kaynak, 250 kişiden az personeli olan mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ihracata ve döviz kazandırıcı hizmetlere yönelik olarak yurt içinde gerçekleştirecekleri sabit sermaye yatırımları ile işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla cazip koşullarda kullandırılacak" ifadelerini kullandı.

Finans 16-12-22 16:17

AB'den Kosova ve Sırbistan'a çağrı! Gerilimi düşürün

Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilimle ilgili Avrupa Birliği'nden (AB) çağrı geldi. AB'den yapılan çağrıda Kosova ve Sırbistan'a gerilimi düşürme çağrısı yinelendi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de iki ülkeye "gerginliği artırmayın" çağrısı yapmıştı. İşte haberin detayları...

Haber 11-11-22 20:06

Son Dakika: Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM’de kabul edildi

Son dakika haberi: Schengen vize sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM’de oy çokluğuyla kabul edildi. Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken karşı karşıya kaldığı sorunlar Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülmüştü. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 11-10-22 21:51

Baş ve boyun kanserini faranjitle karıştırmayın uyarısı

Avrupa Baş ve Boyun Kanserleri Cemiyeti Genel Sekreteri Prof. Dr. Şefik Hoşal: - "Üç haftadan uzun süren kanlı burun akıntısı, ağızda yara, ses kısıklığı, boyunda şişlik, yutma güçlüğü, geçmeyen boğaz ağrısı, kulağa vuran tek taraflı ağrılar varsa mutlaka hekime gidin. Faranjitte de boğaz ağrısı oluyor ama baş ve boyun kanserinde belirtiler üç haftadan uzun sürüyor" - "Baş ve boyun kanserlerinde bir numaralı faktör sigara kullanılması. Özellikle gençlerin sigaradan uzak tutulması gerekiyor çünkü çok ciddi sorun haline geldi"

Haber 28-09-22 11:40

İzmir, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin verdiği 2022 Avrupa Ödülüne kavuştu

Agora Ören Yeri'nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı

Yurthaber 24-09-22 22:14

Erken tanı baş ve boyun kanserlerinden kurtulma imkanı sağlıyor

Avrupa Baş ve Boyun Kanserleri Cemiyeti Genel Sekreteri Prof. Dr. Şefik Hoşal: - "Erken evrede başvuru olduğunda baş ve boyun kanseri tedavisindeki başarımız yüzde 80-90 ama ileri evrede gelen hastaların maalesef 5 yıl içinde yüzde 66'sını kaybediyoruz" - Gırtlak kanserini yenen Mehmet Daldal: - "Tedavim çok zorlu geçti, bir yıl sonra küçük çocuklar gibi zorlayarak tekrar konuşmayı öğrendim"

Yurthaber 20-09-22 14:13

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan Rusya kararı! AB'nin yaptırımını kabul etmeyecekler

Macaristan'da genel seçimleri yeniden kazanan Başbakanı Viktor Orban'ın kabinesi, Cumhurbaşkanı Katalin Novak tarafından onaylandı. Yeni kabinenin kurulmasının ardından ise Başbakan Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Rusya'ya yönelik hazırladığı 6. yaptırım paketini gündeme almaması için AB Konseyi Başkanı Charles Michel'e mektup yazdı.

Haber 24-05-22 20:59

BM Güvenlik Konseyi Kudüs İçin Acil Toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İsrail ve Filistin arasında tırmanan gerginlik ve şiddet olaylarını ele almak için yarın olağanüstü toplanacak. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, tarafları sükunete davet etti

Haber 19-04-22 02:04

Son dakika: Putin'in nükleer güç tehdidi sonrası raflar boşaldı! Son altı günde satılanlar bir yıla bedel...

Son dakika haberi: Rusya - Ukrayna kriziyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Rusya'nın nükleer gücünü kullanma tehdidi sonrası Avrupa harekete geçti. NATO Genel Sekreteri, böyle bir durumda istenmeyen sonuçların ortaya çıkacağını belirtti. Avrupalılar ise radyasyondan koruduğu için iyota yöneldi, raflar boş kaldı.

Haber 25-03-22 09:56

Rusya Çekildi Avrupa Konseyi İhraç Etti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu, Rusya'nın Konsey'den ihracını içeren bir raporu oy birliğiyle kabul etti. Rusya Federasyonu ise, oylamadan birkaç saat önce Konsey'den çekilme kararını Genel Sekreter Marija Buric'e resmen iletti

Haber 16-03-22 01:17

Türk Devletleri Teşkilatı 12. Aksakallar Konseyi Toplantısı İstanbul'da başladı

Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım: - "Türk Devletleri Teşkilatı, günden güne büyüyor, güçleniyor. Üstlendiği sorumluluk her geçen gün daha da artıyor. Gerek bölgede gerek dünyada daha önemli bir organizasyon haline geliyor" - Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Artık Türk dünyası tek bir varlık ve birleşik bir Türk dünyası olarak görülüyor"

Yurthaber 09-02-22 12:25

BM uyardı! Avrupa ve dünya için felaket olur...

Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna konusunda ABD ve Rusya arasında çıkacak gerilimle alakalı tüm dünyayı uyardı. Birleşmiş Miletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD-Rusya gerilimi kaynaklı herhangi bir çatışmanın "Avrupa ve dünya için felaket doğuracağı" uyarısında bulundu. Öte yandan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya ile Ukrayna konusunda diplomasiye de işgal durumunda Rusya'ya ekonomik yaptırımlara da hazır olduklarını belirtti.

Haber 13-01-22 21:56

Son Dakika: NATO'dan Rusya açıklaması! Anlaşmaya hazır değil, güçlerini çekmesini istedik

Son dakika haberine göre NATO'dan Rusya ile ilgili önemli bir açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO-Rusya Konseyi Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Bu kolay bir görüşme değildi. Ama tam da bu yüzden bu toplantı çok önemliydi” dedi. Stoltenberg, "Rusya'dan Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'daki güçlerini çekmesini istedik" ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 12-01-22 17:03

WHO: Omicron ve Delta vaka tsunamisi ortaya çıkartıyor

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri, Delta ve Omicron varyantlarının birleşiminin tehlikeli bir Covid-19 vakaları tsunamisi ortaya çıkarttığını söyledi. Tedros Adhanom Ghebreyesus'un uyarısı, ABD ve Avrupa genelinde rekor vakaların bildirildiği bir dönemde geldi.

Haber 29-12-21 22:54

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: Zorunlu aşıyı düşünme vakti geldi

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin aşıları zorunlu kılmayı tartışmaya açmasının vaktinin geldiğini söyledi. Bu arada Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tetros Adhanom Ghebreyesus, ülkelerin hakim Delta varyantını durduramamaları halinde, Omicron varyantını da durduramayacağını söyledi.

Haber 01-12-21 19:19

Avrupa Konseyi'nde Kavala ve Alevi Dosyaları Gündemde

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye’nin tutuklu işadamı Osman Kavala ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki AİHM kararlarını uygulamamasını görüşecek. Komite gündeminde cemevleri ve zorunlu din dersleriyle ilgili AİHM kararlarının uygulanmaması da var

Haber 29-11-21 19:54

Diyarbakır Barosu Demirtaş İçin Avrupa Konseyi’ne Başvurdu

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen serbest bırakılmaması üzerine Diyarbakır Barosu, AİHM kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemekle görevli Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvurdu

Haber 18-10-21 15:24

Türkiye’den AİHM’e ‘Demirtaş Eylem Planı’

Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemekle görevli Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne, HDP’nin önceki dönem eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş’ın bırakılmasına ilişkin karara karşı eylem planı gönderdi; AİHM kararının uygulandığını savundu.

Haber 08-10-21 21:06

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılmasını talep etti

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması talebini yineledi.

Haber 17-09-21 16:03

BM'den uluslararası topluma 'Afganistan' çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma Afganistan'da küresel terör tehdidine karşı birlik olma ve insan haklarının korunması çağrısı yaptı. ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield ise, Taliban ve diğer taraflara Afganistan'dan "güvenli" tahliyelere izin verilmesi çağrısı yaptı.

Haber 16-08-21 17:29

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir'den Avrupa Konseyi Başkan ve üyelerine mektup:

"Avrupa Konseyi'nin 11 Mayıs 2021 tarihli toplantısında, bazı konuşmacıların Türkiye ve Türkiye'de kadın olmak hakkında manipülatif ifadeleri ülkemizin gerçeklerini yansıtmamaktadır" - "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıyor olması kadına karşı şiddetle mücadeleden vazgeçtiği anlamına asla gelmemektedir"

Yurthaber 25-05-21 18:55

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporu görüşüldü

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) hazırlanan 2019-2020 Türkiye Raporu genel kurul oturumunda görüşüldü. AB Konseyi adına söz alan AB dönem başkanı Portekiz'in Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, Türkiye'ye kapıları kapatmadıklarını vurgulayarak, "AB'nin Türkiye ile iş birliği ve karşılıklı faydaya dayalı bir ilişki geliştirmede stratejik çıkarı bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

Haber 18-05-21 18:43

Gazze’de Can Kaybı Artarken Güvenlik Konseyi Toplandı

Gazze’de İsrail hava saldırılarında haftanın son gününde hayatlarını kaybedenlerin sayısı 40’ı aştı. Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gelişmeleri ele almak için toplandı. BM Genel Sekreteri Guterres, "gelişmeler dehşet verici dedi" ve çatışmalara derhal son verilmesi çağrısında bulundu

Haber 16-05-21 19:11

BM’den Çağrı: ‘’Gazze ve İsrail’deki Çatışmaları Derhal Durdurun’’

Pazar günü düzenlenecek Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, tüm taraflara çatışmaları derhal sonlandırma çağrısında bulundu. Guterres, gerilimin daha da tırmanması halinde çatışmaların tüm bölgeye yayılabileceğini söyledi

Haber 15-05-21 01:30

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasını kınadı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev, Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasını kınadı

Yurthaber 25-04-21 09:10

Avrupa Konseyi Parlamentosu’ndan Türkiye ziyareti

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı (AKPM) Rik Daems, Ankara'yı ziyaretinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Daems temasları kapsamında muhalefet partileriyle de buluştu

Haber 30-03-21 23:24

Avrupa Konseyi'nden Türkiye’ye Demirtaş Uyarısı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkına verdiği kararın uygulanmasının denetiminden sorumlu Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye’yi kararın Haziran'a kadara uygulanması için uyardı

Haber 23-03-21 18:32

MTSO’da Malatya yemekleri tanıtıldı

Bu yıl ilki düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenliği kapsamında Malatya’ya gelen konuklara kentin yemeklerini tanıtan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İlimizin sanayisini büyütürken, gastronomi turizmi ile ticari hayatı da canlı tutmak için girişimlerde bulunarak projeler üretiyoruz” dedi.Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen “Malatya Kayısı Çiçeği Şenliği” kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Malatya Mutfağı Tanıtımı Programı” düzenlendi.Programa; Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Zeki Saygı, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Dündar ve Ömer Dinç, Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel, Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fatih Kerimoğlu, şenlik kapsamında Malatya’ya davet edilen şefler, gurmeler, yazarlar, gazeteciler ve seyahat acentelerinin yetkilileri katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “9 milyona yakın kayısı ağacının bulunduğu Malatya’mızda kayısısının çiçeklenme döneminde düzenlenen bu şenlik, Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret belgesi olan kayısımızın ve şehrimizin tanıtımı açısından oldukça önemli.

Yurthaber 20-03-21 18:38

Stoltenberg: Ankara ile ciddi görüş ayrılıklarımız var

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmasında Türkiye ile NATO arasında S-400'ler ve demokratik haklar gibi konularda "ciddi görüş ayrılıkları" olduğunu söyledi.

Haber 15-03-21 22:17

Sığınmacılar Avrupa’da politize edildi

Avrupa Konseyi Genel Sekreterinin Göç ve Sığınmacılar Özel Temsilcisi Drahoslav Stefanek, 15-26 Mart tarihleri arasında Türkiye'ye gerçekleştireceği kapsamlı ziyaret öncesinde DW Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Haber 15-03-21 15:30

Avrupa Konseyi'nden Kavala ve Demirtaş Kararı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala'nın durumunu, "serbest bırakılıncaya kadar her olağan toplantıda ele almaya" karar verdi. Komite, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dosyasının da Haziran ayında yapılacak toplantıda yeniden görüşülmesini kararlaştırdı

Haber 12-03-21 20:27

NATO: Avrupa'nın savunması önemli ölçüde Türkiye gibi AB dışındaki ülkelerce sağlanıyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa'nın savunmasını kuzeyde ABD, Kanada ve İngiltere güneyde ise Türkiye gibi Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerin sağladığını belirtti.

Haber 06-03-21 16:46

Avrupa'yı ABD, Türkiye ve İngiltere koruyor

Avrupa Birliği'nin Avrupa'yı savunacak durumda olmadığını ve AB'nin özerklik arzusuyla NATO'yu zayıflatmaması gerektiğini söyleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa'nın ABD, Türkiye ve İngiltere gibi AB üyesi olmayan ülkeler tarafından korunduğunu vurguladı

Haber 05-03-21 15:26

NATO'dan 'stratejik özerklik' hedefleyen AB'ye 'stratejik dayanışma' önerisi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, savunmasında ABD'ye bağımlılığını azaltıp "stratejik olarak özerk" olmak isteyen Avrupa Birliği'ne (AB) bu hedef yerine "stratejik dayanışma" önerisinde bulundu. Stoltenberg, açıklamasında transatlantik bağının zayıflamasının sadece NATO'yu zayıflatmayacağını, Avrupa'yı da böleceğini ifade etti.

Haber 03-03-21 21:12

GAÜN araştırmacıları bilgi günü etkinliğinde buluştu

Gaziantep Üniversitesi’nde "ERC Genel Bilgi ve Proje Yazma Eğitimi " Bilgi Günü etkinliği düzenlendi.Üniversitede yürütülen bilim, teknoloji ve inovasyon ekosistemi içerisinde sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi (GABAM) ile GAÜN TARGET Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile Ufuk Avrupa ERC, Avrupa Araştırmacıları Konseyi Programı kapsamında, Üniversite araştırmacılarına yönelik olarak ‘ERC Genel Bilgi ve Proje Yazma Eğitimi’ bilgi günü etkinliği gerçekleştirildi.

Yurthaber 19-02-21 14:59

UID Disiplin Kurulu Başkanı Buyurman, görevini devraldı

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Disiplin Kurul Başkanlığına seçilen, ATGB Genel Başkanı Karabüklü iş insanı Orhan Buyurman görevini devir almak için UID genel merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Köksal Kuş ile bir dizi görüşmeler yaptı.Fikir babalığını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı, Merkezi Almanya’nın Köln şehrinde bulunan UID Avrupa teşkilatının geçtiğimiz ay yapılan genel kurulunda Disiplin Kurulu Başkanlığına seçilen, ATGB Genel Başkanı Karabüklü iş insanı Orhan Buyurman UID genel merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Köksal Kuş ile bir dizi görüşmeler yaptı.ATGB Genel Sekreteri Muharrem Uslubaş’ın da eşlik ettiği ziyarette mazbatasını alan Buyurman, Avrupa’da yaşayan gurbetçilere hizmet etme gayretinde olacaklarını söyleyerek, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti.

Yurthaber 17-02-21 11:26

UID Disiplin Kurulu Başkanı Buyurman, görevini devraldı

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Disiplin Kurul Başkanlığına seçilen, ATGB Genel Başkanı Karabüklü iş insanı Orhan Buyurman görevini devir almak için UID genel merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Köksal Kuş ile bir dizi görüşmeler yaptı.Fikir babalığını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı, Merkezi Almanya’nın Köln şehrinde bulunan UID Avrupa teşkilatının geçtiğimiz ay yapılan genel kurulunda Disiplin Kurulu Başkanlığına seçilen, ATGB Genel Başkanı Karabüklü iş insanı Orhan Buyurman UID genel merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Köksal Kuş ile bir dizi görüşmeler yaptı.ATGB Genel Sekreteri Muharrem Uslubaş’ın da eşlik ettiği ziyarette mazbatasını alan Buyurman, Avrupa’da yaşayan gurbetçilere hizmet etme gayretinde olacaklarını söyleyerek, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti.

Yurthaber 17-02-21 11:26

Trakya’da KOBİ’lere destek

Rekabetçi Sektörler Operasyonel programı kapsamında başarılı olan Trakya’nın Verimli KOBİ’leri isimli Avrupa Birliği projesinin açılış toplantısı Tekirdağ’da yapıldı.Toplantıya, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Programları Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, Proje Yöneticisi Rabia Hilal Peker, yüklenici konsorsiyum olarak Stantec Genel Müdürü Dr.

Yurthaber 23-01-21 09:30

İl Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı yapıldı

Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesine göre kurulan İl Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik Brifing Salonunda video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, 17 ilçe kaymakamı, belediye başkanları, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.Kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası fonlardan daha etkin yararlanılabilmesi amacıyla oluşturulan İl Danışma Kurulu Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Karadeniz, “Daha önce yayınlanmış olan yönerge doğrultusunda yapılacak faaliyetler ile ilgili genel prensipleri bugünkü toplantımızda konuşacağız.

Yurthaber 20-01-21 16:42

Tayfun Canlı “Müzisyenlerimizin yanındayız!”

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Covid-19 salgınından sonra işsiz kalan 108 müzisyene bağış alınan gıda paketleri dağıtıldı.Edremit Kent Konseyi Başkanı Özlem Aytekin, Kent Konseyi Genel Sekreteri Tayfun Canlı yeni kurulan Edremitli Müzisyenler Derneği ile ortaklaşa yapılan çalışmada bağış alınan gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Yurthaber 31-12-20 12:32

NATO'dan AB'ye Türkiye için 'olumlu yaklaşım' tavsiyesi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde Türkiye hakkında yapılacak görüşmelerle ilgili olumlu yaklaşım tavsiyesinde bulunarak "Farklılıklar ve anlaşmazlıklar var ve bunları ele almalıyız ama aynı zamanda Türkiye'nin NATO'nun ve Batı ailesinin parçası olduğu gerçeğini fark etmemiz lazım." dedi.

Haber 10-12-20 14:01

Engelli ve ailelerine kıyafet yardımı

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, Kızılay Malatya Şubesi Başkanlığı ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde, engelli ve engelli yakını ailelere kışlık kıyafet hediye edilmesi kapsamında “Bir İyilik Bırak” konulu farkındalık programı düzenlendi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av.

Yurthaber 08-12-20 23:12