Avrupa Polis Teskilati Europol Haberleri

Sevilla Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli taraftarlara polis saldırdı! Bir taraftarın suratına copla vurdular...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İspanya'nın Sevilla takımına konuk olan Fenerbahçe'de taraftarlar tribünde zor anlar yaşadı. İspanyol polisi tarafından saldırıya uğrayan sarı-lacivertlilerin o anları sosyal medyada gündem oldu.

Spor 2023-03-10 00:22:29

Europol'den 'kripto para' operasyonu: 15 kişi gözaltında

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı'nın (Europol) "kripto para dolandırıcılığı" operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı.

Haber 2023-01-12 22:37:51

Çin'in o ülkelerdeki gizli polis merkezleri açıklandı! Sayıları 100'ü geçti

Çin'in yurt dışında yaşayan muhalif vatandaşlarını takip etmek için kurduğu sistem ortaya çıkarıldı. Pekin yönetiminin, denizaşırı muhalifleri baskı altında tutmak için dünya genelinde 100'ün üzerinde yasa dışı ve gizli merkez kurduğu iddia edildi. Çin'in gizli sistemi dünya çapında gündem olurken, polis merkezlerinin çok sayıda Avrupa ülkesinde de kurulduğu belirlendi.

Haber 2022-12-05 22:22:01

Europol duyurdu! Suç örgütlerine operasyon: 382 gözaltı

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren suç örgütlerine yönelik 26-29 Ekim'de düzenlenen operasyonlarda 382 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Haber 2022-11-05 01:20:40

Avrupa'dan dikkat çeken terör raporu: PKK, para toplama faaliyetlerini sürdürüyor

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol'ün her yıl yayımladığı "Avrupa Birliği (AB) Terörizm Durumu ve Trendi 2022 Raporu"nda, PKK'nın Avrupa'dan topladığı yardımlarla faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Öte yandan raporda, PKK'nın kara para aklama, uyuşturucu, haraç ve zorla para alma gibi suçları işlediğine dikkat çekildi.

Haber 13-07-22 16:29

Dünyanın en büyük hacker platformlarından RaidForums çökertildi

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol), dünyanın en büyük hacker platformlarından biri olan "RaidForums"u çökertti. Platformunu altyapısına el kondu ve yöneticisi ile iki suç ortağı tutuklandı.

Haber 12-04-22 22:26

Europol'den Rusya'ya yönelik yaptırımlarda üyelere destek

Avrupa Polis Teşkilatı Europol, AB ülkelerinin Rus kişi veya şirketlere yönelik uygladığı yaptırımların hayata geçirilmesinde destek olacağını açıkladı.

Haber 12-04-22 11:12

Son dakika: 15 Temmuz Şehitler köprüsünde intihar girişimi! Trafik felç oldu

Son dakika haberine göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün korkuluklarına çıkan bir kişi intihar girişiminde bulundu. Yaklaşık 2 saat köprü korkuluklarında bekleyen kişi, polis tarafından ikna edilerek, indirildi. İntihar girişimi nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa-Anadolu Yakası istikametinde trafik yoğunluğu oluştu.

Haber 03-01-22 18:18

Europol’ün Pandora Papers raporu: Offshore’daki servet 7,5 trilyon Euro

Avrupa Polis Teşkilatı Europol’ün Pandora Papers sızıntılarına ilişkin hazırladığı rapora göre, küresel olarak offshore sisteminde tutulan toplam servet miktarı 7,5 trilyon Euro’ya ulaştı.

Haber 08-12-21 08:37

Covid-19 isyanı neden Avrupa'da ortaya çıktı, eylemciler neye karşı çıkıyor?

Avrupa'nın birçok büyük kenti, koronavirüs önlemlerine karşı eylemcilerin araba yakarak ve havai fişeklerle polisle çatışarak gerçekleştirdiği eylemlere sahne oluyor. Ülkelerdeki polis güçleri ise göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile eylemcileri dağıtma çabasında. Peki Avrupa kentlerinde ne oluyor?

Haber 23-11-21 05:08

Europol'den Avrupa ve ABD'de 'dark web' operasyonu: 150 gözaltı

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol) öncülüğünde eş zamanlı olarak dokuz ülkede gerçekleştirilen operasyonda, internetteki "karanlık internet" (dark web) üzerinden yasa dışı ticaret yaptıkları belirlenen 150 kişi gözaltına alındı.

Haber 26-10-21 18:17

Bireysel silahlanma: Avrupa 3D baskılı silahlara karşı önlem arayışında, Hollanda'da geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde en önemli toplumsal sorunlardan birisi olarak görülen bireysel silahlanma, 3D yazıcılar aracılığıyla evlerde üretilen silahlar nedeniyle giderek daha kontrol edilemez hale geliyor. Hollanda'da savcılık ve polis, ev yapımı 3D silahlarla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Haber 28-09-21 11:55

Emekli kadın polis hobi olarak başladığı tavşan üretimi için tesis kurdu

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki emekli polis Sabriye Şereflioğlu, 2014 yılında evinin bahçesinde hobi olarak başladığı tavşan üretimine, devlet desteğiyle Avrupa standartlarında kesimhane ve tam otomasyonlu tavşan üretim tesisi kurdu. Taleplerin otel ve büyük marketlerden geldiğini aktaran Şereflioğlu, Türkiye'de az bulunan ürün olduğu için yoğun talep gördüğünü belirtti.

Finans 02-09-21 16:21

Covid: İtalya'da aşı sürecini aksatan siber saldırı soruşturmasına FBI ve Europol de katıldı

Başkent Roma'nın da içinde yer aldığı Lazio bölgesinin bilgisayar sistemine düzenlenen siber saldırıyla ilgili soruşturmaya ABD ve Avrupa Birliği'nin güvenlik birimleri FBI ve Europol da katıldı. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Haber 05-08-21 11:41

Avrupa ve Avustralya'da aşı ve koronavirüs önlemleri karşıtları protesto gösterileri düzenledi

Avrupa ve Avustralya'da birçok şehirde koronavirüs önlemlerine karşı Cumartesi günü protesto gösterileri düzenlendi. Fransa ve Yunanistan'da göstericilere polis müdahale etti, İngiltere ve Avustralya'da gözaltına alınanlar oldu.

Haber 25-07-21 15:24

Üç İngiliz Futbolcuya Irkçı Saldırılara Polis Soruşturması

İngiliz polisi, Pazar günü İtalya ve İngiltere arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020'nin final maçında penaltı atışlarını kaçıran üç siyah İngiliz oyuncuya ırkçı saldırılara ilişkin soruşturma başlattı

Haber 12-07-21 17:50

Europol: Geçen ay cinsel istismar mağduru 6 çocuk kurtarıldı

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı'na (Europol) bağlı Siber Suç Merkezi tarafından 14 - 25 Haziran tarihleri arasında oluşturulan, "Mağdur Tanıma Görev Gücü"sonucu, cinsel istismara uğradığı belirlenen 6 çocuk, güvenlik birimleri tarafından kurtarıldı.

Haber 02-07-21 12:39

Avrupa Konseyi'nden Soylu ve Gül'e: LGBTİ'leri damgalamayı bırakın

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e bir mektup yazarak "Eşcinselleri damgalamayı bırakın" dedi. 17 Haziran'da yayınlanan mektup, Onur Haftası kapsamında Maçka'da yapılan pikniğin polis tarafından engellenmesinden iki gün sonra kamuoyuyla paylaşıldı.

Haber 24-06-21 17:06

Europol: Avrupa'daki terör örgütleri nefreti yaymak için Covid salgınını kullanıyor

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol), "terör örgütlerinin, koronavirüs salgınını nefret propagandası yapmak ve kamu kurumlarına yönelik güvensizliği artırmak için kullandıkları" uyarısında bulundu.

Haber 22-06-21 22:00

EURO 2020: Europol turnuvanın güvenli geçmesi için Lahey'de özel polis merkezi kurdu

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) güvenliği, Hollanda'nın Lahey kentinden sağlanacak. Aralarında Türkiye'den temsilcilerin de bulunduğu 24 ayrı ülke polisi; siber saldırılar, sahte bilet satışı ve Avrupa içinde seyahat eden "holiganların" takibi konularında yoğun bir çalışma yürütecek.

Haber 11-06-21 14:15

Hakan Ayık: Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan firari, suç örgütlerinin çökertilmesinde yanlışlıkla nasıl etkili oldu?

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) ile Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI tarafından 16 ülkede yürütülen ve bugüne kadarki en büyük polis operasyonlarından biri olan "Truva Kalkanı"nın, Avustralya'nın en çok aranan suçlularından bir olan uyuşturucu kaçakçısı Hakan Ayık sayesinde ilerlediği ortaya çıktı. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Haber 09-06-21 16:18

ABD ve AB'den Afganistan'a çağrı: Bazı kadın polislere meslektaşlarının tecavüz ettiği iddiaları soruşturulmalı

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği (AB), bir BBC belgeseliyle açığa çıkan, Afganistan'daki kadın polislere yönelik "şok edici" cinsel taciz ve tecavüz iddialarının derhal soruşturulmasını istedi. Birçok kadın polis BBC'ye, genellikle üstleri tarafından yapılan cinsel saldırılar nedeniyle şikayette bulunmaktan korktuklarını anlatmıştı.

Haber 07-06-21 17:44

Covid: Europol'e göre koronavirüs salgını Avrupa'da organize suçların yayılması uygun koşullar yarattı

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol) koronavirüs salgınının organize suçların gelişmesi ve yayılması için ideal koşullar yarattığı uyarısında bulundu.

Haber 12-04-21 16:00

(Özel) Kısıtlamada evrak almak için Anadolu Yakası’na geçen sürücüye köprü geçişi pahalıya mal oldu

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde denetimlerini artıran polis ekipleri, kısıtlamayı ihlal edip, evrak almak için Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçen bir kişiye cezai işlem uyguladı.İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle ülke genelinde uygulanan hafta sonu kısıtlamasına Cumartesi günü yeniden dahil edildi.

Haber 04-04-21 10:45

İspanyol polisi ev yapımı narko denizaltı ele geçirdi

Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) ve 5 yabancı ülkenin desteğiyle İspanyol Ulusal Polisi tarafından Malaga kentinde düzenlenen geniş çaplı operasyonda uyuşturucu kaçakçılığı için hazırlanan ve iki tona kadar uyuşturucu taşıma kapasitesi bulunan ev yapımı narko denizaltı ele geçirildi.İspanya’nın Malaga kentinde Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) ve 5 yabancı ülkenin desteğiyle İspanyol Ulusal Polisi tarafından uyuşturucu madde üretimi ve dağıtımı yapan bir kartele yönelik film gibi bir operasyon düzenlendi.

Haber 13-03-21 16:41

Tekirdağ’da 19 göçmen yakalandı

Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan 19 düzensiz göçmen Tekirdağ’da yakalandı.Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şubesine bağlı polis ekipleri, İstanbul’dan düzensiz göçmen dolu bir aracın geleceği bilgisi üzerine yolda gerekli önlemler aldı.

Haber 11-02-21 14:23

Europol: Pandemi döneminde internetten çocuk istismarındaki artış kaygı verici

Avrupa Polis Teşkilatı Europol'ün Genel Müdürü Catherine De Bolle, bu hafta bir Avrupa ülkesinde sahte koronavirüs aşıları ele geçirildiğini açıkladı. De Bolle, salgın döneminde suçlular altın çağını yaşarken, internet üzerinden çocuk istismarının da endişe verici boyutlarda arttığını vurguladı.

Haber 07-02-21 14:22

Gazioğlu başarıyı ödüllendirdi

Erzurum’un Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Polis Amca İlkokulu, Kazım Yurdalan İlkokulu ve Kazım Yurdalan TOKİ İlkokulu öğretmenlerini ödüllendirdi.Erzurum’un merkez ilçelerinden Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Polis Amca İlkokulu, Kazım Yurdalan İlkokulu ve Kazım Yurdalan TOKİ İlkokulunun yürütmüş oldukları eTwinning projeleri ve almış oldukları Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri çalışmalarını başarıyla yürüten Polis Amca İlkokulunun Palandöken ilçesinde ilk eTwinning okulu olmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu tarafından öğretmenlere plaket takdim ederek öğretmenler onurlandırdı.Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, "Başarı elde eden öğretmenlerimizi plaket takdim ederek ödüllendirdik.

Yurthaber 08-12-20 10:36

Koronavirüs: Europol'den sahte aşı uyarısı

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), kısa bir süre içinde birçok ülkede uygulanmaya başlaması beklenen koronavirüs aşıları ile ilgili olarak, sahtecilik ve dolandırıcılık uyarısında bulundu.

Haber 05-12-20 14:23

GÜNCELLEME - İzmir'deki suç örgütüne yönelik operasyonda yarım milyar liralık mal varlığına el konuldu

Birçoğu Türk asıllı Alman vatandaşı olan şüphelilerin, kendilerini polis olarak tanıtarak, İzmir'de tuttukları ofislerden Avrupa ülkelerinde yaşayanları telefonla arayarak dolandırdıkları belirlendi - Gözaltı sayısı 35'e yükseldi GÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 03-12-20 16:10

Erzurum’da öğretmenler kalite etiketi belgelerini aldılar

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2019 yılında eTwinning projelerinden Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan öğretmenlere Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz tarafından kalite etiketleri ile Aziziye ilçesi Başçakmak Ortaokulu ve Palandöken ilçesi Polis Amca İlkokuluna "eTwinning okulu" levhaları verildi.Avrupa Komisyonu tarafından kurulan ve ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce koordinasyonu sağlanan eTwinning projeleri kapsamında Erzurum’da da çeşitli faaliyetler yapılıyor.

Yurthaber 20-11-20 15:21

Europol: Avrupa'da her 2 dakikada bir cinsel suç işleniyor

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol'e göre, AB sınırları içerisinde, her 2 dakikada bir tecavüz, cinsel saldırı ya da cinsel şiddet suçu işleniyor. Cinsel suçlardan en fazla mağdur olanlar ise, kadınlar ve çocuklar.

Haber 28-10-20 14:19

Avrupa genelinde ırkçı polis kontrolleri yasaklansın

Avrupa Konseyi’nin ırkçılıkla mücadele komisyonu polis kontrollerinde ırkçılığın engellenmesi için daha güçlü tedbirler alınmasını istedi.

Haber 06-07-20 22:24

Belçika polisinden siyahi milletvekile şiddet iddiası

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) siyahi milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana, iki siyahiyi taciz eden 9 polisin fotoğrafını çektiği sırada Belçika polisi tarafından şiddete uğradığını açıkladı. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Philip Lamberts de polis memurlarının cezalandırmasını talep etti.

Haber 17-06-20 22:40

Eski milli futbolcu Colin Kazım maruz kaldığı ırkçılığı anlattı

Futbol hayatını Meksika'nın Pachuca ekibinde sürdüren eski milli futbolcu Colin Kazım Richards, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından İngiltere'nin başkenti Londra'da polis tarafından kelepçelenerek yüz üstü yere yatırıldığını belirtti.

Spor 10-06-20 15:21

Jennifer Lopez ve Alex Rodriguez de protesto gösterisinde

ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen George Floyd için kentte başlayan ve hızla tüm şehirlere ve ardından Avrupa ülkelerine yayılan protesto gösterilerine ünlüler de destek veriyor.

Magazin 08-06-20 13:57

Irkçılık Karşıtı Protestolar Dünya Geneline Yayıldı

Siyah Amerikalı George Floyd'un gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından ABD'de başlayan protestolar dünya genelinde de birçok ülkede yankı buldu. Cumartesi günü, Avrupa ve Asya'da da birçok ülkede binlerce kişi ırkçılığa ve polis şiddetine karşı protesto düzenlemek için sokaklardaydı

Haber 07-06-20 03:10

Hong Kong'da Tiananmen Anmasına Polis Müdahalesi

Tiananmen Meydanı olaylarının anma günü olan 4 Haziran'da Hong Kong'da törenler Corona virüsü salgını nedeniyle yasaklanırken polis, anma etkiliği için toplanan kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. ABD ve Avrupa Birliği'nden anmaya katılan Hong Konglular'a destek mesajı geldi

Haber 04-06-20 22:20

George Floyd - Dünya liderlerinden Floyd'un öldürülmesine ve protestolardaki polis şiddetine tepki

ABD'de siyah Amerikalı George Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından ülke çapında patlak veren ırkçılık karşıtı protesto gösterileri sürerken, dünya liderlerinden de ABD'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalar geliyor. Avrupa Birliği (AB), Floyd'un ölümünü, "aşırı güç kullanımı" olarak nitelendirdi. BM ise "Virüs, uzun zamandır görmezden geldiğimiz endemik eşitsizlikleri ortaya seriyor" dedi.

Haber 03-06-20 02:14

Europol: “Salgın Sırasında İnternette Pedofili Faaliyetleri Arttı”

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol, Corona virüsü salgını döneminde siber suçlarda artış yaşandığını, özellikle internette çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının arttığını bildirdi

Haber 18-05-20 19:46

Salgın sürecinde Didim'in İngiliz sakinleri de unutulmadı

Aydın'ın Didim ilçesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, yaşamını ilçede sürdüren çok sayıda İngiliz vatandaşını da yalnız bırakmıyor - 72 yaşındaki Hugh Mcgowan: - "Burada dışarıya çıkamadığımız için 155'i arayıp ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında yardım isteyebiliyoruz. Bizim ülkemizde polis asla böyle bir şey yapmaz. Türkiye'deki hizmet Avrupa'da yok" - Brian Manson: - "İngiltere'de veya başka bir Avrupa ülkesinde polis ya da kurum görevlileri, gidip de yaşlıların sorunlarıyla ilgilenmez, alışverişini yapmazlar" - Didim Kaymakamı Mehmet Türköz: - "Bu hafta talepte bulunan 44 İngiliz'in ihtiyacı Vefa ekibimizce yerine getirildi"

Yurthaber 27-04-20 11:11

Europol: İnternette çocukları taciz eden zanlılar koronavirüs salgınından faydalanmaya çalışıyor

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) internet üzerinden çocukları taciz eden kişilerin koronavirüs salgınından faydalanmaya çalıştığını açıkladı. Europol'e göre internette çocukların istismar edildiği görüntülere erişmek isteyenlerin faaliyetleri artıyor.

Haber 28-03-20 11:57

EUROPOL korona suçlarına karşı uyardı

Avrupa polis teşkilatı EUROPOL, korona suçlarına karşı uyarıda bulundu.

Haber 27-03-20 13:34

Film sahnesi gerçek oldu! 'Hızlı ve Öfkeli' soyguncularını Europol yakaladı

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), Romanya ve Fransa güvenlik birimleriyle düzenlediği ortak operasyonla seyir halindeki TIR'ları soyan şebekeye mensup 68 kişinin yakalandığını duyurdu.

Haber 11-03-20 02:08

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Ankara'daki Fransa Büyükelçiliğine siyah çelenk bırakacağız

"Benim ülkemde teröre bulaştıkları için yakalanan ve herhangi bir baskı, tehdit ve şiddet görmeyen diğer gazeteciler için kıyameti koparanlar, Mustafa Yalçın'ın uğradığı saldırıya sessiz kaldı. Mustafa kardeşimize yapılan bu saldırıya karşı Fransa'dan ve Avrupa Birliği'nden cılız ses bile duyulmadı. Pazartesi günü Ankara'daki Fransa Büyükelçiliğine siyah çelenk koyup, polis şiddeti ve terörünü orada kınayacağız - "İstanbul'da işten atılan bin 469 arkadaşlarımızla ilgili yapılan bir komisyon çalışması var. Çalışmanın ardından hazırlanan raporda, arkadaşlarımızın işten atılmasını gerektirecek hiçbir somut verinin olmadığını görüyoruz"

Yurthaber 08-12-19 17:59

Dışişleri Bakanlığından Fransa açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, “Fransa’da yapılan genel grev ve protesto gösterilerinde yaşanan olayları ve bilhassa güvenlik güçlerince orantısız güç kullanılmasını endişeyle karşılamaktadır” dedi.Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye, NATO müttefikimiz Fransa’nın istikrar ve güvenliğinin, Avrupa’nın istikrar ve güvenliği bakımından arz ettiği önemi de dikkate alarak, dün (5 Aralık) Fransa’da yapılan genel grev ve protesto gösterilerinde yaşanan olayları ve bilhassa güvenlik güçlerince orantısız güç kullanılmasını endişeyle karşılamaktadır.Önümüzdeki dönemde de devam etme ihtimali bulunan gösterilere yönelik olarak Fransız Hükümeti’ne, Avrupa ve evrensel insan hakları normlarına uygun hareket etme çağrısında bulunuyoruz.Öte yandan, dünkü gösterileri dünyaya duyurmak için görev yapmaya çalışan, aralarında bir Anadolu Ajansı muhabirinin de yer aldığı basın mensuplarının polis müdahalesiyle yaralanmalarını, basın özgürlüğüne yönelik kabul edilemez bir fiziki müdahale olarak görüyoruz.

Haber 06-12-19 21:28

Milli sporcu Münevvere Yılmaz trafik polisi oldu

Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın gururu olan milli sporcu Münevvere Yılmaz 1 günlüğüne trafik polisi oldu.Finlandiya’da düzenlenen 2019 yılı Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası’nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam da 4 madalya kazanan milli sporcu Münevvere Yılmaz Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri ile yol uygulamasında görev aldı.Trafik polisi yeleği giyen milli sporcu, polis abi ve ablaları ile birlikte araç durdurarak araç sürücülerinin evraklarını denetledi.

Haber 05-12-19 17:18

Çavuşoğlu, Interpol Genel Sekreteri Stock ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya’nın başkenti Bratislava’da Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) Genel Sekreteri Jürgen Stock ile görüştü.Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 26’ncı Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Slovakya’nın başkenti Bratislava’da temaslarını sürdürüyor.

Haber 05-12-19 16:59

Bakan Soylu: Kolluk gözetimi altında işkence ve kötü muameleyi sıfırlama kararlılığındayız

"Türkiye genelinde polis ve jandarma bölgelerinde kötü muamele iddialarına ilişkin 2017'de toplam 70 başvuru olmuş, 2018'de bu sayı 31'e gerilemiştir. 2019'da ise yıl bittiğinde sayıyı paylaşacağız" - "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ülkemiz aleyhine verdiği ihlal kararlarında insanlık ve onur kırıcı muamele kararı 2016'da 9, 2018'de 11'dir. Bu rakam, 2011'de 36'dır, 2012'de 18" - "İşkence ve kötü muameleye ilişkin CİMER ve diğer başvuru yollarıyla yapılan müracaat sayısı 2016'da 52, 2017'de 54, 2018 sonu itibarıyla da 34'tür"

Haber 04-12-19 14:41