Ay Tutulması Haberleri Ve Son Dakika Ay Tutulması Haberleri

Ay Tutulması Haberleri Ve Son Dakika Ay Tutulması Haberleri

Ay tutulması Ay’ın kendi yörüngesinde ilerlerken Dünya’nın gölgesinde kalmasıdır. Ay tutulması olduğu zamanlarda Ay’ın durumunda bazı değişimler gözlemlenir. Bu değişimler her ülkeden görülmez. Ay’da oluşan gölge durumu hangi ülkelerin bakış açısı içerisine girerse o ülkede yaşayanlar bu doğa olayını çıplak gözle bile gözlemleyebilir.

Tutulma sırasında bir an olsun Güneş’in parlaklığı azalır ve güneş karşı düğüm noktasında Ay’a yakındır. Dünya gölgesine düşen Ay 42.000.000.000 km uzağa düşer. Saatte 3456 km hareket eden Ay’ın tutulması yaklaşık kırk dakika kadar sürebilir. Bu durum Dünya’nın Güneş etrafında dönüş hızına göre değişebilir. Ufuk çizgisi üzerinde herhangi bir bölgeden çok kolay bir şekilde görünebilir. Dünya atmosferi tarafından kırılan Güneş ışınları Ay tarafından kısa süreli bir şekilde engellenir.

Ay Tutulması Haberleri

Yılın ilk ay tutulmasını Astrolog Dinçer Güner yorumladı! 'Savaşlar, patlamalar, yangınlar ve kazalar' detayı dikkat çekti

Yılın ilk ay tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Ünlü Astrolog Dinçer Güner bu tutulmanın bireysel, dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerini tek tek yorumladı. Tutulmanın Türkiye üzerinde olan etkileri arasında yer alan savaş, patlama ve kaza gibi detaylar dikkat çekti.

Kadin 25-03-2024 09:33

Ay tutulması nasıl yazılır? Ay tutulması büyük mü küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ay tutulması birleşik kelimedir ve bu ifade 2 ayrı isim sözcüğünden oluşmuştur. Söz edilen iki ayrı isim sözcüğünden biri özel adlar arasında bulunur. Dolayısıyla Ay tutulmasının doğru yazılışını araştıran kişiler de 2 ayrı hususu sorgular. Bu hususlar da Ay tutulmasının bitişik mi ayrı mı yazıldığı ile Ay kelimesinin ilk harfinin büyük mü küçük mü olması gerektiği konusundadır. TDK tarafından aktarılan güncel bilgiler ise bu konuya açıklık getirilmesini mümkün kılar.

Egitim 27-02-2024 19:03

Kanlı ay tutulması kaç yılda bir olur, bu gece ay tutulması mı var? Kanlı ay tutulması nereden görülecek?

Kanlı ay tutulması kaç yılda bir olur ekranı yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Bir doğa hareketi olan ay tutulması milyonlarca insan tarafından takip ediliyor. 2023 Gök Olayları Yıllığı'na göre, yılın ikinci Ay tutulması ekim ayında gerçekleşecek. Parçalı ay tutulması da denen bu doğa olayının etkileri de merak edilen konular arasında yerini aldı. Peki, Kanlı ay tutulması kaç yılda bir olur, bu gece ay tutulması mı var? Kanlı ay tutulması nereden görülecek? Ayrıntılar haberimizde

Haber 28-10-2023 23:15

Ay tutulmasında ne yapılır? Kanlı ay tutulmasında okunacak dualar ve yapılması gereken ibadetler

Ay tutulmasında ne yapılır, sorusunun yanıtı bugün (8 Kasım 2022 Salı) gerçekleşecek olan doğa olayı öncesi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ya Rakiybu, Ya Muzillu, Ya Vehhab, Ya Gaffar, Ya Aziymu Celle Celalühü ve "Ya Kahiru ya zel batşiş şedidi entellezi la yütakuntikamüh" ile "Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, Aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm" Ay tutulmasında yapılacak esma ve zikirler arasında yer alıyor. İşte Kanlı ay tutulmasında okunacak dualar ve yapılacak ibadetler...

Haber 08-11-2022 09:58

Kanlı ay tutulması hangi burçları etkileyecek? O burçtakiler dikkat: Finansal konularda kaos! Etkisi 2 yıl sürecek

Kanlı ay tutulması hangi burçları etkileyeceği merak konusu oldu. Asya'nın dışında Avustralya Kuzey ve Güney Amerika'dan ve Kuzey ile Doğu Avrupa'nın bazı bölgelerinden izlenebilecek olan ay tutulması Uranüs etkili olarak Boğa burcunda gerçekleşecek. Tutulma Türkiye'den görülemeyecek. Bu doğa olayı, astroloji konusuna merak duyan kişileri de ilgilendiriyor. Peki, Kanlı ay tutulması hangi burçları etkileyecek? İşte Kanlı ay tutulmasının etkileyeceği burçlar...

Kadin 08-11-2022 09:41

AY TUTULMASI CANLI İZLE: Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 8 Kasım Ay tutulması nereden izlenir?

Ay tutulması için araştırmalar hız kazandı. En son gerçekleşen Güneş tutulmasının ardından sıra Ay tutulmasına geldi. Vatandaşlar heyecanla tutulmanın detaylarını öğrenmek istiyorlar. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Ay tutulmasının tarihi belli oldu. Peki, Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 8 Kasım Ay tutulması nereden izlenir?

Haber 08-11-2022 09:34

KANLI AY TUTULMASI SAAT KAÇTA, ne zaman? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması nedir, Türkiye'den izlenecek mi? Artık saatler kaldı!

Kanlı Ay tutulmasının ne zaman, saat kaçta gerçekleşeceği 8 Kasım 2022 Salı günü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2022'nin son Ay tutulması gündemde yer alıyor. Tutulma Türkiye’den gözlenemeyecek. eki, Kanlı Ay tutulması nedir, nasıl olur? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? İşte konuya dair merak edilen soruların yanıtı...

Finans 08-11-2022 09:09

AY TUTULMASINDA OKUNACAK DUALAR: 8 Kasım Ay tutulmasında okunacak dualar ile esma ve zikirler

Ay tutulmasında okunacak dualar bugün meydana gelecek olan doğa olayı öncesi vatandaşlar tarafından merak edildi. Bugün öğleden sonra Türkiye saati ile 14.00'te, yaklaşık 50 dakika ila 1 saat arasında gerçekleşecek ay tutulmasında okunacak dualar internette araştırılıyor. İslam Peygamberi Hazreti Muhammed ay ya da güneş tutulmalarında açılıncaya kadar namaz kılınıp dua edilmesini önermiştir. Peki, Ay tutulmasında hangi dualar okunur?

Haber 08-11-2022 06:49

AY TUTULMASI SAAT KAÇTA, ne zaman? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek mi? Son saatlere girildi etkisi aylarca sürecek!

Ay tutulması için geri sayım devam ediyor. Her sene belirli tarihlerde meydana gelen bu doğa olayına saatler kaldı. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi tarafından yayımlanan gök olayları takvimi ile tutulma tarihleri belli oldu. 2022'nin son tutulması bugün (8 Kasım 2022 Salı) meydana gelecek. Peki, Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 8 Kasım Ay tutulması Türkiye’den görülecek mi?

Trend 08-11-2022 06:45

Ay tutulması namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Husuf namazı ne zaman kılınır? Diyanet'e göre Ay tutulması namazının kılınışı!

Ay tutulması namazı bugün meydana gelecek olan ay tutulması sebebiyle vatandaşlar tarafından sıklıkla arama motorlarında sorgulanıyor. Kanlı ay tutulması için geri sayım sürerken ay tutulması namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Husuf namazı ne zaman kılınır? gibi soruların yanıtı merak konusu oldu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgiler doğrultusunda Husuf namazının yani Ay tutulması namazının kılınışı...

Haber 08-11-2022 06:32

Ay tutulması ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi? Geri sayım başladı: İşte 2022 Ay tutulması tarihi!

Ay tutulması ne zaman, sorusunun yanıtı, geçtiğimiz gün gerçekleşen ve Türkiye'den de izlenebilen güneş tutulmasının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Nadir görülen bu doğa olayında ay ile güneşin arasına dünya girer ve Ay, yerkürenin gölgesinde kalır. Peki, ay tutulması ne zaman, hangi tarihte gerçekleşecek? Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Haber 07-11-2022 23:47

Kanlı Ay tutulmasına geri sayım! Yılın son Ay tutulması olacak, yarın gerçekleşecek: Türkiye'den izlenebilecek mi?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine giriyor. 8 Kasım'da gerçekleşecek Kanlı Ay tutulmasında da böyle olacak. Kanlı Ay tutulması için geri sayım ise çoktan başlamış durumda. Ay tutulması merakla beklenirken, özellikle gök olaylarını yakından takip etmeyi seven birçok kişiyi tatlı bir heyecan sardı! Kanlı Ay tutulmasında Ay, bakır renginde görülecek. Bu, yılın son Ay tutulması olacak. Akıllarda ise tek bir soru var; Ay tutulması Türkiye'den gözlemlenebilecek mi?

Haber 07-11-2022 11:00

AY TUTULMASI ETKİLERİ! Ay tutulması etkileri nelerdir? Ay tutulmasının burçlara etkisi nedir?

Ay tutulmasının etkileri gündemde yer alıyor. Türkiye saatiyle saatler 07.31 sıralarında yılın ilk kanlı ay tutulması burçlara etkileri merak konusu haline geldi. Astrolojiyle ilgisi olan vatandaşlar, ay tutulmasının etkilerini araştırıyor. İşte Kanlı ay tutulması etkileri nedir, burçları nasıl etkileyecek?" sorularının yanıtı!

Haber 16-05-2022 10:51

Süper kanlı Ay: Tam Ay tutulması nadiren görülen manzaralar oluşturdu

Pazartesi günü saat 05:30'dan kısa bir süre sonra, Dünya, birkaç dakika boyunca Güneş ve Ay arasında konumlandı. O sırada Ay tamamen Dünya'nın gölgesinde kaldı ve geçici olarak koyu kırmızı bir renk aldı. Gökyüzü gözlemcileri, bu sırada çarpıcı ve olağandışı bir manzaraya tanıklık ettiler: Süper kanlı Ay.

Haber 16-05-2022 09:53

Kanlı Ay Tutulması ne zaman? 2022 Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Bu sene gerçekleşecek gökyüzü olaylarından olan Kanlı Ay tutulması merak ediliyor. Yaşanacak tutulmanın tarihi ve ülkemizden izlenip izlenemeyeceği de araştırılmaya başlandı. Peki Kanlı Ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? 2022 Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte ay tutulması hakkında merak edilenler...

Haber 15-05-2022 19:16

AY TUTULMASINA ADIM ADIM! Ay tutulması ne zaman? Türkiye'den ay tutulması görülecek mi? Kanlı Ay tutulması nedir?

Kanlı ay tutulması merakla bekleniyor. Dünya kanlı ay tutulmasını izlemek için saat saymaya başladı. Kanlı ay tutulmasının etkileri merak edilirken bu muhteşem doğa olayına tanıklık etmek isteyenler "Kanlı ay tutulması ne zaman, saat kaçta?" şeklinde sorular soruyor. İşte Kanlı ay tutulmasına dair detaylar!

Haber 15-05-2022 14:07

Ay tutulması ne zaman, saat kaçta 2022! Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi, etkisi ne kadar sürecek?

Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek sorusunun yanıtı, astrolojiye merakı olan kişiler tarafından sorgulanıyor. 2022 yılında gerçekleşecek olan ilk ay tutulmasını kaçırmak istemeyen vatandaşlar, 'Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2022 Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Haber 14-05-2022 13:36

Kanlı Ay Tutulması 2022! Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta? Türkiye'den izlenebilecek mi?

Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta olacak sorusunun yanıtı, 2022 yılının ilk Kanlı Ay Tutulmasını merak eden vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Astrolojik olaylarla yakından ilgilenen vatandaşların araştırdığı Kanlı Ay Tutulması, burçlara da doğrudan etki edecek. Peki, Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta? Türkiye'den izlenebilecek mi?

Haber 12-05-2022 11:06

Son 6 asrın en uzun Ay tutulması! ISS’de görevli kozmonot fotoğrafladı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan kozmonot Pyotr Dubrov, 581 yıl sonra gerçekleşen en uzun süreli Ay tutulmasını fotoğrafladı. En son 1440 yılında gerçekleşen söz konusu Ay tutulmasının ardından NASA, bir sonraki uzun süreli Ay tutulmasının 8 Şubat 2669 tarihinde gerçekleşeceğini ve tutulmanın 3 saat 30 dakika ve 2 saniye süreceğini bildirdi.

Haber 19-11-2021 18:56

Ay tutulmasında hangi dualar edilir? Ay tutulmasında kılınacak namazlar!

Son 6 asrın en uzun ay tutulması bugün (19 Kasım 2021 Cuma) gerçekleşecek. Bugün gerçekleşecek ay tutulması ile birlikte Küsuf ve Husuf namazlarının nasıl kılındığı Müslümanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Tutulmanın gece başlayacağı ve 3.5 saat boyunca Kuzey Amerika'dan izlenebileceği ifade edildi. İşte detaylar...

Haber 19-11-2021 18:38

Tarihi Ay tutulması başladı! 3 saat 28 dakika sürecek

NASA’ya göre, ABD’de Kunduz ayı (Beaver Moon) olarak bilinen kasım dolunayı, cuma günü erken saatlerde başladı. 3 saat 28 dakika boyunca sürecek olan tutulmanın 581 yılın en uzun tutulması olduğu belirtildi.

Haber 19-11-2021 10:38

Ay tutulması canlı izlenecek mi? Ay tutulması ne kadar sürecek?

21. yüzyılın en uzun Ay tutulması olarak bilinen tutulmaya az bir süre kaldı. 580 yılın en uzun Parçalı Ay tutulması 3 saat, 28 dakika ve 23 saniye gibi rekor bir sürede gerçekleşecek. Peki Ay tutulması canlı izlenecek mi? Ay tutulması ne kadar sürecek? İşte ayrıntılar...

Haber 18-11-2021 16:12

2021 Ay tutulmasının burçlara etkisi! Ay tutulması Koç, Yengeç, İkizler, Oğlak ve Balık burçlarını nasıl etkileyecek?

19 Kasım saat 11:57'de 27 derece Boğa burcunda ay tutulması meydana gelecek. Tutulma, yüzyılın en uzun tutulması olarak biliniyor. En çok etkilenen burçlar ise Akrep, Boğa, Aslan, Kova burçları olacak. İşte 2021 Ay tutulmasının Balık, Kova, Oğlak, Yay, Akrep, Terazi, Başak, Aslan, Yengeç, İkizler, Boğa, ve Koç burçlarına etkisi...

Kadin 18-11-2021 15:49

2021 Ay tutulması ne zaman? Yüzyılın en uzun Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi, ne kadar sürecek?

2021 yılında gerçekleşecek yüzyılın en uzun Ay tutulması heyecanla bekleniyor. 580 yılın en uzun Parçalı Ay tutulması rekor bir sürede gerçekleşecek. Ay tutulmasının Türkiye'den de izlenip izlenemeyeceği merak ediliyor. Peki Ay tutulması ne zaman? Yüzyılın en uzun Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi, ne kadar sürecek? İşte tutulmayla ilgili merak edilenler...

Haber 18-11-2021 12:33

Son 580 yılın en uzun Parçalı Ay tutulması ne zaman? Türkiye'de görülecek mi?

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) yüzyılın en uzun parçalı ay tutulmasının ne zaman gerçekleşeceğini açıkladı. Ayın yaklaşık 3,5 saat boyunca kırmızı görüneceği NASA tarafından ifade edildi. Tutulma esnasında ayın yüzde 97'sinin kırmızıya dönüşmesi Kuzey Amerika'dan gözlemlenecek. İşte detaylar...

Haber 17-11-2021 21:08

Yüzyılın en uzun Ay tutulması yaşanacak! Gözler o tarihe çevrildi

580 yılın en uzun Ay tutulması 19 Kasım'ın erken saatlerinde başlayacak ve birkaç saat sürecek. Tutulma Kuzey Amerika’dan izlenebilecek.

Trend 17-11-2021 15:18

Güneş tutulması ne zaman? 2021 yılı Güneş tutulması ve Ay tutulması tarihi...

Astronomiyi takip edenler ve vatandaşlar tarafından Güneş tutulmasının ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Kuzey Amerika'dan gözlemlenebilecek olan parçalı güneş tutulması, astronomiyle ilgilenmekte olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Güneş tutulması ne zaman? İşte 2021 yılı Güneş tutulması ve Ay tutulması tarihi...

Haber 13-09-2021 20:56

Kanlı ay tutulması ne zaman? 2021 kanlı ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Tarih boyunca ay tutulmaları toplumlar tarafından ilgiyle takip edildi. Gökyüzünde gerçekleşen önemli olayların başında gelen ay tutulmaları arasında 'kanlı ay tutulması' yani diğer adıyla kırmızı ay da bulunuyor. Peki kanlı ay tutulması ne zaman? Kanlı ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi? İşte merak edilenler...

Haber 26-07-2021 15:16

Prof. Dr. Özdemir: 'Kanlı Ay' ve 'Süper Ay' yanlış anlaşılıyor

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, dün gerçekleşen 'Süper Çiçek Kanlı Ay' ile ilgili, "Ay, Dünya'nın gölge konisinin içinden geçti. Bu da renginin kırmızı ya da kararmasına neden oldu. 'Kanlı Ay' ve 'Süper Ay' ifadeleri maalesef yanlış anlaşılıyor" dedi.

Haber 27-05-2021 14:31

Muğla’da “Strayonikeia” belgeselinin çekimleri başladı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen Stratonikeia Antik Kenti'nin belgesel çekimleri başladı.

Trend 27-05-2021 10:28

'Süper Ay' seyrine doyulmaz manzaralar oluşturdu

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu 'Süper Ay' Türkiye'nin birçok yerinde gözlemlendi. Saat 21.00 itibarıyla Çamlıca Camii'nin yanından kendini göstermeye başlayan Ay'ın bu hali, İstanbul siluetiyle kartpostallık görüntüler oluşturdu. Antalya’da 2500 rakımdaki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, Ay tutulması ile birlikte gerçekleşen 'Süper Ay’ı, saat 21.00’den itibaren canlı yayınla paylaştı.

Haber 26-05-2021 22:49

Ay tutulmasının burçlara etkisi ne olacak? Ay tutulması Oğlak, Yengeç, Balık, Kova ve diğer burçları nasıl etkileyecek?

26 Mayıs bugün Yay burcunda gerçekleşen Süper Kanlı Ay Tutulması'nın etkileri bütün burçları yakından etkileyecek. Etkileri 6 ay sürecek olan ve saat 14:14'te gerçekleşen Ay Tutulması'nda özellikle saklı duygular dile dökülebilir ve saklı düşünceler paylaşılabilir. Peki ay tutulması burçlara etkisi nasıl olacak? İşte ay tutulmasının Balık, Kova, Oğlak, Yay, Akrep, Terazi, Başak, Aslan, Yengeç, İkizler, Boğa ve Koç burçlarına etkileri...

Kadin 26-05-2021 15:29

Süper Çiçek Kanlı Ay Tutulması ne zaman ve saat kaçta başlayacak?

Milyonlarca kişinin ilgi odağı haline gelen Ay Tutulması için geri sayım başladı. Dünyanın dört bir tarafından merakla beklenen Süper Çiçek Ay Tutulması ile tüm dünya muhteşem bir ana tanıklık edecek. Mayıs ayında olmasından dolayı “Çiçek”, tutulma sırasında Ay’ın büründüğü kızıl renkten dolayı da “Kanlı Ay” olarak anılmaktadır.

Haber 26-05-2021 11:20

Ay tutulması Türkiye'den canlı izlenecek mi? Süper Çiçek Kanlı Ay tutulması çıplak gözle görülür mü?

Dolunay vaktinde ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması halinde meydana Ay tutulmasına saatler kaldı. Peki Ay tutulması Türkiye'den canlı izlenecek mi? Süper Çiçek Kanlı Ay tutulması çıplak gözle görülür mü?

Haber 26-05-2021 10:55

26 Mayıs günlük burç yorumları | Dikkat! Ay tutulması 6 ay boyunca etkili olacak!

Yay burcunda gerçekleşen Ay tutulması ile beraber bu günlerde fikir değişiklikleri, ilişkilerde farklı deneyimler ve değiştirici etkiler yaşayabilirsiniz. Gerçekleşen Ay tutulması, Yengeç burcuna iş hayatında yenilikler getirirken, Akrep burcunda ise yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlayabilir. Peki Balık, Kova, Oğlak, Yay, Akrep, Terazi, Başak, Aslan, Yengeç, İkizler, Boğa ve Koç burcunun günlük burç yorumları nasıl? İşte Astrolog Merve Rençber’in burç yorumları…

Kadin 26-05-2021 08:41

Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta? Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den canlı izlenecek mi?

Meraklıların beklediği Kanlı Ay tutulması ile ilgili geri sayım başladı. Astroloji meraklıları başta gök hareketlerini takip edenler, Kanlı Ay tutulmasını bekliyor. Bazı ülkelerde canlı olarak izlenecek tutulmanın Türkiye’den izlenip izlenemeyeceğine dair açıklama bekleniyor.

Haber 25-05-2021 14:30

Dünya, “Süper Çiçek Kanlı Ay” tutulmasına tanıklık edecek

Dünya yarın gece gökyüzünde "Süper Ay" ile tam Ay tutulmasına aynı anda tanık olacak.

Trend 25-05-2021 13:32

Kanlı Ay Tutulması nedir, 2021Kanlı Ay Tutulması ne zaman ? İşte Kanlı Ay Tutulması hakkında merak edilenler...

Gökyüzünün muhteşem hareketlerinden biri olan Kanlı Ay Tutulması için geri sayım başladı. Özellikle astroloji meraklarının yakından ilgilendiği Kanlı Ay Tutulması'nın bu yıl ne zaman gerçekleşeceği merak edilmeye başlandı. Peki Kanlı Ay Tutulması nedir, etkileri nelerdir? Merak edilen detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Kadin 22-05-2021 16:37

Bu yıl gökyüzünde neler olacak?

Yeni yılda Dünya'da iki Güneş tutulması, iki de Ay tutulması yaşanacak. Tutulmalar, Türkiye'den izlenemeyecek.

Haber 01-01-2021 09:44

Bu gece Çilek Ay tutulması var! Çilek Ay tutulması Türkiye'den görülebilecek mi?

Bu gece dolunay sırasında Çilek Ay tutulması da yaşanacak. Ay tutulma anında, kırmızıya yakın bir renk alacak ve yüzde 57'lik bir kısmı gölgede kalacak. Çilek Ay tutulması Türkiye'den de görülebilecek.

Haber 05-06-2020 16:53

Günlük burç yorumunuza göre 10 Ocak Cuma gününüz nasıl geçecek?

10 Ocak Cuma günlük burç yorumlarınızı okumadan güne başlamayın. 10 Ocak Cuma gününde Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burçlarına dair günlük burç yorumları haberimizde bulabilirsiniz! Bununla birlikte bugün gerçekleşecek olan dolunay ve Ay Tutulması da burçlar üzerinde farklı etkiler bırakacak.

Kadin 10-01-2020 09:24

Bugünü hafife almayın! 2020'nin ilk ay tutulması ve dolunayı burcunuzda bakın nasıl etkiler bırakacak?

10 Ocak Cuma yani bugünü hafife almayın! 2020 yılının ilk ay tutulması ve ilk dolunayı 10 Ocak 2020'de saat 20.05- 00.15 saatleri arasında gerçekleşecek. Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulması adeta bu bu yılın nasıl geçeceğinin göstergesi olacak. Yılın ilk dolunayı sınır tanımayan ifade, empati ve genel olarak sevgi durumuna yönlendirecek. Bakın 2020'nin ilk Ay Tutulması ve dolunay burcunuzda nasıl etkiler bırakacak?

Kadin 10-01-2020 09:04

'Parçalı Ay Tutulması' İstanbul'dan böyle görüntülendi

Merakla beklenen “Parçalı Ay Tutulması” İstanbul'dan görüntülendi.

Trend 16-07-2019 22:12

Bir ilk! Ay'a meteorun çarpma anı görüntülendi

2019 yılının ilk ay tutulması sırasında uzay araştırmaları kapsamında bir ilke tanıklık edilmişti. İlk defa Ay'a meteorun çarpa anının kaydedildiği olay, Geçtiğimiz Ocak aynda Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından izlenebilen kanlı ay tutulması sırasında gerçekleşmişti. Tutulma sırasında Ay’ın yüzeyine göktaşı çarptığı görülmüştü.

Trend 02-05-2019 15:46

Kanlı Ay Tutulması görüntüleri yayınlandı

Dünyanın farklı noktalarından görülebilen Kanlı Ay Tutulması hafızalara kazınacak fotoğrafları da beraberinde getirdi. Özellikle fotoğrafçıların heyecanla beklediği Kanlı Ay Tutulması'nın Türkiye'de yalnızca batı bölgelerden ve ilk yarısı izlenebilirken, ABD'den, Afrika ve Avrupa'dan tam olarak gözlemlenebildi.

Trend 21-01-2019 08:41

21 Ocak Süper Kanlı Ay Tutulması nereden izlenebilecek? Süper Kanlı Ay Tutulması kaç saat sürecek?

21 Ocak günü 2019 yılının ilk Süper Kanlı Ay tutulmasının yaşanacak. 21 Ocak'taki Süper Kanlı Ay tutulması Afrika, Amerika kıtalarından tam olarak izlenebilecekken Türkiye'den sadece yarısı izlenebilecek ve ülkenin batısından izlenebilecek. Tamamı 5 saat 12 dakika sürecek olan Süper Kanlı Ay Tutulması'nda tam tutulma anı ise 1 saat 2 dakika sürecek.

Trend 18-01-2019 14:59

Süper Kanlı Ay Tutulması için 'kıyamet kopacak' iddiası

Bir yüzyıl içinde 28 kez meydana gelen Süper Kanlı Kurt Ay Tutulmasının bu kez 20 Ocak Pazar gününü 21 Ocak Pazartesi gününe bağlayacağı gece gerçekleşeceği bilgisi paylaşıldı. Ay'ın atmosferdeki ışık etkisiyle renginin turuncu ya da kızıla dönüşmesinden dolayı ismine Süper Kanlı Ay Tutulması denilen doğa olayı ile ilgili bu kez çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Haber 15-01-2019 09:58

2019'a dikkat! Bu olaylar meydana gelecek

2019'da üç Güneş, iki Ay tutulması bekleniyor. Türkiye'den sadece parçalı Ay tutulması gözlenebilecek.

Haber 31-12-2018 18:38

Şahan Gökbakar'ın 'Kanlı Ay' tutulması paylaşımı olay oldu!

Tüm dünya 'Kanlı Ay' tutulmasına kitlenirken, ünlü isimler de Instagram'dan ay tutulması fotoğrafları paylaştı. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ise yaptığı paylaşımla takipçilerini adeta trolledi!

Magazin 28-07-2018 00:42